Biedt Aap Software een goede software-oplossingen voor verhuurbedrijven? Wij onderzochten de kwaliteit van deze partij: is hun software compleet en kwalitatief genoeg? Lees verder voor onze review en ervaringen

Aap Software review

Als je op zoek bent naar software voor je verhuurbedrijf is Aap Software wat voor jou. Als verhuurbedrijf is het extra van belang dat je jouw zaken op orde hebt. Je dient te weten welke producten verhuurd zijn en aan wie voor welke prijs, om maar voorbeelden te noemen. Je zaakjes op orde hebben is dan ook van groot belang.

De software van Aap Software kan je hierbij helpen. Deze software kan je bij van alles helpen, zoals het opstellen van een offerte tot aan het bijhouden van je klantenbestand. Zo behoud je niet alleen de controle over je bedrijf, maar het kan je ook nieuwe inzichten verschaffen die je voor de toekomst kunt gebruiken.

Dit bedrijf belooft een hoop goeds, maar het kan de beloften ook waarmaken? Dat gaan we voor je bekijken in deze review.

Over Aap Software

In een ontzettend mooi pand te Bilthoven, Utrecht vind je het kantoor van Aap Software. Sinds de start van dit bedrijf zijn hun werkzaamheden in rap tempo uitgebreid. Het belangrijkste doel blijft staan: het helpen van verhuurbedrijven aan de hand van software.

De focus ligt op verhuurbedrijven omdat het het team achter Aap Software opviel dat alles een stuk soepeler geregeld zou kunnen worden bij dit soort bedrijven. Daarom werden er simpele tools gebouwd met een focus op de praktijk. Als het immers niet in de praktijk toegepast zou kunnen worden, waar zou het dan wel kunnen.

Bovendien dient de software toegankelijk te zijn voor iedereen. Je hebt meer modules tot je beschikking, maar je begint hier pas aan wanneer jij er aan toe bent.

De resultaten van Aap Software spreken voor zich. Dit zie je niet alleen terug aan de lovende recensies die online te vinden zijn. Je ziet het ook terug aan de cijfers. Zo heeft 89% van de bedrijven gerapporteerd dat ze productiever zijn dan ooit dankzij de software. 90% geeft aan dat ze zich beter verbonden voelen met hun collega’s en dat de communicatie vlekkelozer verloopt.

Het mooie aan deze software is onder meer dat er automatisch een spellingscheck voor je wordt uitgevoerd. Hierdoor worden typ- en spellingsfouten voorkomen. Mensen vinden dit niet per se de grootste ramp, maar toch staat het minder netjes wanneer er bijvoorbeeld op een offerte een typefout is gemaakt. Tot slot waarderen mensen het dat deze software meer inzicht verschaft in hun cijfers en statistieken.

Wat zijn de kernwaarden van Aap Software?

Het idee van Aap Software kwam voort uit het feit dat verhuurbedrijven niet optimaal werkten. Aan de hand van de software zou dit efficiënter moeten kunnen. Inmiddels kunnen we wel concluderen dat het bedrijf hier groot gelijk in had. De software helpt bij alles, van dagelijkse taken tot aan grotere klussen.

Ten eerste wilde Aap Software laagdrempelig zijn voor zijn klanten. Iedereen moet deze software onder de knie kunnen krijgen, waarbij je als klant zelf de optie behoudt of je de modules uitbreidt of niet. Bovendien zijn deze tools opgezet met een oog op de praktijk. Omdat het mogelijk is om gebruik te maken van extra modules, groeit de software als het ware met je mee. Dit is erg slim opgezet door Aap Software.

Het mooie aan de software van dit bedrijf is dat niet gericht is op één persoon. In principe kan het hele team van je verhuurbedrijf hier gebruik van maken. Natuurlijk kun je als baas zelf bepalen wie toegang krijgt tot welke modules. De software kan de communicatie en samenwerking binnen je team soepeler laten verlopen. Vele bedrijven hebben dit ook gerapporteerd.

Daarnaast houdt deze software je op de hoogte van de actuele cijfers. Hiervoor hoef je niet eens achter een computer te zitten, want je kunt de software ook via je telefoon bekijken. Gebruiksgemak staat hoog in het vaandel bij Aap Software. Bovendien heb je de keuze om alleen te gebruiken wat je nodig hebt. Maar waar kun je dan zoal voor kiezen?

Maak gebruik van de software die jij nodig hebt

Niet iedereen heeft dezelfde verhuursoftware nodig. Bovendien kan het zijn dat je op een later tijdstip pas de modules wil uitbreiden. Op het gebied van software en modules is er veel mogelijk. Hieronder zetten we een aantal van de opties voor je op een rij. Zo krijg je een beter beeld van wat Aap Software je te bieden heeft.

Planning

Je krijgt meer gedaan wanneer je beschikt over een overzichtelijke planning. Software is hier het meest voor geschikt. Zo weet je meteen wanneer een project start, wie op welke dagen werkt en wanneer materialen terug gebracht moeten worden.

Per dag zie je wat er moet gebeuren. Tegelijkertijd heb je een helderdere blik op de toekomst. Je ziet wat er gaat komen en je kunt je hier beter op voorbereiden. Je ziet per uur wat er moet gebeuren en je kunt ook de geschiedenis bekijken. Je kunt tot 5 jaar je klanthistorie of orderhistorie terug kijken.

De planning kan aan de hand van deze software in real time up to date gehouden worden. Je zult merken dat dit een positieve impact heeft op de productiviteit van je bedrijf. Dankzij de Cloud capaciteiten van Aap Software heb je bovendien je gegevens altijd bij de hand wanneer je ze nodig hebt.

CRM beheer

CRM staat voor Customer Relationship Management. Een systeem helpt je om de gegevens van je klanten te beheren. Voor een verhuurbedrijf is dit essentieel. Je wilt immers altijd zwart op wit hebben wie jouw materialen heeft geleend, voor hoe lang deze materialen geleend worden en wanneer ze terug gebracht worden.

De CRM beheersoftware van Aap Software zorgt er voor dat je nu alle deze relevante info op 1 plek hebt. De contactgegevens worden up to date gehouden en ook deze gegevens kun je synchroniseren met de Cloud. Je kunt de geschiedenis per klant terug kijken en ook klantspecifieke afspraken kunnen hiermee gemaakt worden.

Assortiment

Ook het beheren van je assortiment kan aan de hand van de software van dit bedrijf geregeld worden. Hierbij kan het gaan om producten, maar ook diensten kun je hierin bijhouden.

Bovendien worden alle relevante gegevens omtrent je assortiment ook hierin opgenomen. Hierbij kun je denken aan uren of diverse kosten. Je kunt ook foto’s toevoegen per product, zodat meteen duidelijk is welk product er bedoeld wordt. Zo is je zicht op je voorraad altijd actueel en zie je ook meteen wat nodig is.

Orders en projecten

Van je orders wil je als verhuurbedrijf altijd op de hoogte zijn. Je wilt niet dat het gebeurt dat een klant aan de deur staat terwijl deze persoon dacht dat hij vandaag iets bij je kon huren. Zulke fouten zijn funest.

Gelukkig kan deze software je daarbij helpen. Voortaan heb je alle orders op een overzichtelijke wijze op dezelfde plek. Niet alleen weet je welke projecten je hebt ingepland, maar je kunt jezelf nu ook efficiënter voorbereiden op elk project. Je weet precies wat er komen gaat en niets wordt meer gemist. Je bereidt de projecten optimaal voor. Je kunt zelfs een checklist opstellen, zodat je zeker weet dat er niets gemist wordt.

Facturatie

Facturen wil je op orde hebben. Hiermee bedoelen we niet alleen je administratie, maar ook de facturen zelf. Je wilt hier geen foutjes op hebben, want door een verkeerd bedrag kun je geld mislopen. Bovendien zijn er verschillende soorten facturen. Je hebt facturen die periodiek verstuurd moeten worden, maar je heb ook eindfacturen die pas aan het einde van een project opgestuurd worden naar een klant. Via software kan dit gemakkelijker dan ooit.

Bovendien heb je nu de optie om een iDeal link toe te voegen, zodat klanten sneller en eenvoudiger dan ooit je kunnen betalen. Van elke factuur wordt een kopie gemaakt voor je boekhouding. Zo is deze ook meteen op orde.

Conclusie

Wij denken dat de software van Aap Software van veel waarde gaat zijn voor verhuurbedrijven. De software vinden we krachtig, overzichtelijk en simpel genoeg om er in de dagelijkse praktijk mee te kunnen werken. Niet alleen word je geholpen, zodat je in je eigen tempo de software onder de knie krijgt, maar doordat je zelf modules kunt toevoegen groeit de software met je mee. Je zult zien dat je als verhuurbedrijf sneller en efficiënter gaat werken. Foutjes behoren tot het verleden.

Bovendien zul je merken dat het team collectief beter met elkaar gaat werken. Dat is de kracht van goede software. Wij zijn erg enthousiast over de potentie die deze software heeft voor verhuurbedrijven. Neem eens een kijkje op de site van Aap Software en kijk wat mogelijk is.

Op jouw succes!