Inhoud van deze pagina:

Review & Ervaringen: Anneke van der Voort van pr-minded.nl

Als je opgroeit met nieuwe technologie of nieuwe programma’s, denk je er niet over na hoe je hiermee om moet gaan. Het gaat namelijk als vanzelf en je wordt door je opleiding of werk automatisch meegenomen in het gebruik ervan. Ondanks het feit dat LinkedIn al langere tijd bestaat, zijn er echter nog steeds mensen die het medium niet in hun eigen voordeel weten te gebruiken. In deze review lees je hoe Anneke van der Voort je bij dit (onbewuste) struikelblok kan helpen.

Starten op LinkedIn: heb je daar überhaupt hulp bij nodig?

Ik had zelf al langere tijd een pagina op LinkedIn. Ik had er netjes mijn opleiding en werkervaring bijgezet en had ook genoeg connecties vanuit mijn verschillende functies en werkgevers. Toen ik veranderde van in loondienst werken naar voor mezelf starten, bleek mijn bestaande LinkedIn profiel met mijn grote netwerk eigenlijk niet zo veel te betekenen. Er kwamen geen opdrachten uit voort die ik kon herleiden naar mijn profiel.

Coach voor LinkedIn

PRminded werd me wel aangeraden door een van mijn connecties en zo kwam ik op de website van Anneke terecht. Wat ik daar las, heeft me over de streep getrokken om een professional in te schakelen voor het updaten van mijn profiel en het strategisch inzetten van het medium LinkedIn in het algemeen. Er alleen een eigen pagina hebben, bleek zeker niet voldoende en er is veel meer uit LinkedIn te halen met een beetje tijd en moeite.

Een kritische blik op de coach die je kiest

Iedereen kan tegenwoordig een prachtige website in elkaar flansen, maar dat betekent nog niet dat de geweldige foto’s en fantastische teksten ook automatisch betekenen dat de dienstverlening die aangeboden wordt bij je past. Het fijne van Anneke’s aanbod is dat het zeer resultaatgericht is. Het gaat er bij haar niet zozeer om je leven te veranderen, maar om je doelgericht te helpen bij het ontwikkelen van een van de belangrijkste marketinginstrumenten voor jouw bedrijf.

Nog meer online of gratis programma’s?

Ik word eerlijk gezegd een beetje kriegel van alle ‘masterclasses’ en ‘challenges’ die je via internet kunt volgen. Het lijken van die termen waarmee iedereen je over de streep wil trekken, terwijl de andere woorden die in dezelfde noemer vermeld worden vaak veel belangrijker zijn. Blijkbaar zijn we in Nederland toch gevoelig geworden voor dit soort termen en menen we niet zonder te kunnen.

Gelukkig omschrijft Anneke wel duidelijk wat de challenge of masterclass inhoudt en weet je voordat je je aanmeldt waar je aan begint.

Wat is Anneke’s aanbod en kracht?

Met haar bedrijf PRminded wil Anneke op verschillende manieren ondersteuning bieden bij het professionaliseren van je LinkedIn pagina. Het kan dan om een persoonlijk profiel gaan of om een bedrijfsprofiel. Ze geeft niet zomaar informatie, maar zet je aan het werk om concrete resultaten te behalen en maakt je ook duidelijk waarom je dit doet. Verder zijn er kortere of langere programma’s en is het voor een individu, maar ook voor groepen.

Waar let je op bij het volgen van een LinkedIn training en kiezen van een LinkedIn coach?

Volgens ons moet je in ieder geval kijken naar de volgende zaken:

 • Ervaring
 • Opleiding van de LinkedIn coach
 • Diversiteit in aanbod (want niet iedereen begint op hetzelfde niveau of heeft een even ruim budget)
 • Passie voor het onderwerp of vak
 • Klantgericht en aanpassingsbereidheid

In het kort: wat heeft Anneke van der Voort je met PRminded te bieden?

Op haar website vind je het volgende aanbod:

 • Een blog en video’s
 • Een webinar
 • Een e-book
 • Diverse korte en lange programma’s waarbij 1-op-1 coaching een onderdeel kan zijn (voor individu of groep, in een privésetting of tijdens een evenement of bedrijfsbijeenkomst)

Hoe hebben we het aanbod van PRminded toegepast?

Gezien het startniveau ben ik begonnen met het e-book. Ik wilde eerst eens lezen hoe ver ik nou eigenlijk was met mijn eigen LinkedIn profiel en kijken wat ik zelf al kon doen. Daarna besefte ik al snel dat het webinar een goed idee zou zijn. Het kostte maar een uurtje van mijn tijd, dus wat had ik te verliezen. De uitkomst was in ieder geval dat ik veel meer tijd aan LinkedIn moest besteden dan alleen dat uurtje van het webinar.

Info over de persoon achter PRminded

Anneke van der Voort is PRminded in 2013 gestart en toen had ze al op meerdere plekken op de wereld gewoond en diverse functies en werkgevers achter zich. Al haar rollen draaiden om communicatie, PR en marketing en hoewel LinkedIn daar natuurlijk maar een klein onderdeel van is, kan ze in de persoonlijke begeleiding dus veel meer voor je betekenen.

Wat opvalt is haar ervaring in zowel de zakelijke dienstverlening als het onderwijs. Ik denk dat dat Anneke zo’n waardevolle coach maakt. Ze kan snel schakelen tussen verschillende doelgroepen en niveaus. Ze zet jou en je bedrijf centraal en probeert niet alleen maar haar kennis over te brengen.

Hoe ziet het aanbod van PRminded er concreet uit?

 • Bij de blogs kun je kiezen uit verschillende onderwerpen, zoals: de ideale klant, LinkedIn content creëren, je LinkedIn profiel bewerken en personal branding
 • Het webinar duurt een uur en heet: Boost je zichtbaarheid op LinkedIn
 • Het e-book bevat 52 ideeën voor waardevolle berichten op LinkedIn en helpt je alles uit de dynamiek van het medium te halen en jezelf (en je dienstverlening) passend te presenteren
 • Diverse programma’s:
  • De LinkedIn klantmagneet
  • De LinkedIn profiel 5-daagse
  • De LinkedIn bedrijfspagina challenge
  • De Masterclass LinkedIn nieuwsbrief
  • Het 3-maanden programma Meer klanten met LinkedIn
 • Trainingen binnen een bedrijf of opleiding
 • Spreker tijdens evenementen of congressen

Wat kosten de verschillende onderdelen van PRminded?

OnderdeelPrijs
Blog, e-book en webinarGratis
Spreker en bedrijfstrainingOp aanvraag (maatwerk)
De LinkedIn klantmagneet117,37 euro (inclusief BTW)
De LinkedIn profiel 5-daagse177,87 euro (inclusief BTW)
De LinkedIn bedrijfspagina challenge81,07 euro (inclusief BTW)
De Masterclass LinkedIn nieuwsbrief56,87 euro (inclusief BTW)
Het 3-maanden programma Meer klanten met LinkedIn 3-maanden VIP


3-maanden Plus
    3384,37 euro (inclusief BTW en bij betaling in een keer) of 1149,50 euro (bij betaling in drie maandelijkse termijnen)1811,37 euro (inclusief BTW en bij betaling in een keer) of 635,25 euro (bij betaling in drie maandelijkse termijnen)

Is investeren in PRminded het geld waard voor jou als (kleine) ondernemer?

Wat wij uniek vinden aan Anneke’s aanpak, is dat alles draait om juist die kleine man die zijn LinkedIn zaakjes op orde wil krijgen. Het gaat hier vaak om de mensen die al hun ziel en zaligheid, al hun energie en al hun ideeën in hun product of dienst hebben zitten en die niet altijd weten hoe ze de technologie hier het beste bij kunnen laten aansluiten. Dat is de kracht van Anneke en haar producten. Wel moet je zelf kijken welk product het beste aansluit bij jouw eigen doelen.

Het uitgebreidste product van PRminded verder toegelicht

Hieronder lees je over de verschillende modules die in de 3-maanden LinkedIn training aan bod komen. Verder start je als cursist met een persoonlijk gesprek met Anneke. Tussen de online lessen heb je opdrachten en die bestaan vooral uit het bekijken (aantekeningen maken, vragen noteren) bij videofragmenten.

Module 1 – Je ondernemers DNA

Hierbij gaat het om jezelf en jouw bedrijf in kaart brengen, zodat je weet wat jou onderscheidt van andere aanbieders die in de markt opereren.

Module 2 – Je ideale klant

Voor wie doe je nu eigenlijk wat je doet?

Module 3 – Een onderscheidend LinkedIn profiel

Wie je bent, wat je doet en voor wie je dit doet, komt samen in je profiel.

Module 4 – Doelen stellen en monitoren

Wat wil je dat LinkedIn je gaat opleveren en hoe met je dit?

Module 5 – Content strategie en planning

Waar wil je heen met de inhoud van je LinkedIn pagina en hoe zorg je voor periodieke input, zodat je in het vizier blijft bij (potentiële) klanten?

Module 6 – Kansen spotten in je huidige netwerk

Uit welke personen en bedrijven bestaat jouw huidige LinkedIn netwerk en wie is hiervan interessant genoeg voor jouw bedrijf?

Module 7 – Praktisch gebruik

Waar zitten de tips en tricks van LinkedIn die je in je eentje vaak over het hoofd ziet? Hoe zorg je ervoor dat LinkedIn in jouw voordeel gaat werken?

Module 8 – Content maken voor LinkedIn

LinkedIn is meer dan alleen je profiel bijwerken, maar wat is er nog meer en hoe post je al deze verschillende soorten inhoud?

Module 9 – Je netwerk uitbreiden

Je bestaande netwerk zal (waarschijnlijk) niet snel afscheid van je nemen, maar hoe kun je dit netwerk nou laten groeien? En wat doe je op LinkedIn om contact met je netwerk te houden?

Voor- en nadelen van PRminded

Voordelen

 • Met de gratis programma’s maak je kennis met Anneke en kun je voelen of je haar uitleg en aanpak prettig vindt.
 • Met het gratis aanbod kun je ook al een eerste check doen om te kijken waar je met jouw bedrijf staat op LinkedIn.
 • De betaalde onderdelen sluiten aan bij wat je wil bereiken met LinkedIn, al moet je wel zoeken naar aansluiting bij jouw startniveau.
 • Het meest uitgebreide programma is vrij prijzig, maar als je het realistisch bekijkt, heb je dit bedrag er met een paar extra klanten al weer uit.
 • Het is ook gewoon leuk om aan de ontwikkeling van je vaardigheden en groei van je bedrijf te werken. Het levert iets concreets op.

Nadelen

 • Zelfs de mogelijkheid om in termijnen te betalen kan voor sommigen nog betekenen dat het bedrag van het meest uitgebreide programma nog te hoog is.
 • Bij de gratis onderdelen merk je al snel dat je naar meer snakt en dan moet je wel gaan betalen. (maar waar is dat niet?)
 • In principe zijn wij geen fan van enkel online coachen, maar gezien het onderwerp (LinkedIn content en vaardigheden bijspijkeren) en de tijd waarin we leven (risico Corona te krijgen, zeker als je tot een risicogroep behoort), is dit een goede oplossing voor wie geen 1-op-1 sessies wil volgen. Dit werkt echter niet voor iedereen.

Onze score per PRminded programma

 • De gratis producten zijn absoluut interessant en de moeite waard. Wat je herkent, daar ga je sneller doorheen en wat je nog niet kent, is volgens ons reden voor ontwikkeling.
 • LinkedIn blijft een belangrijk professioneel medium om je doelgroep (en bestaande klantenkring) te bereiken en daarom is het ook relevant om je hierin bij te laten scholen.
 • De prijs van de betaalde modules is verschillend en past bij de hoeveelheid content die geboden wordt.
 • De duurdere programma’s hebben dan ook meer diepgang en hier wil je graag wat meer voor betalen dan voor algemene tips waar je nog niet van weet waar je ze in LinkedIn kunt vinden om ze toe te passen.
 • Anneke’s kennis en ervaring zorgt voor concrete resultaten. Je voelt je gesteund door haar begeleiding en ziet je bedrijf met het nuttigere gebruik van LinkedIn groeien.

Zijn er meerdere aanbieders van LinkedIn trainingen?

Even rondsnuffelen op internet levert het volgende op:

TTM CommunicatieBiedt een training van 3,5 uur
Judith de PagterBiedt online en face to face trainingen
Online LinkedIn AcademyBiedt 12 modules
Digital MovesBiedt 2 LinkedIn workshops

Wie is de beste LinkedIn trainer?

Deze vraag is niet eenduidig te beantwoorden, omdat het ligt aan wie de vraag stelt. Als startende ondernemer heb je aan Anneke’s coaching bijvoorbeeld nog niet veel, omdat je nog aan het opstarten en aftasten bent. Bij PRminded moet je al even bezig zijn en LinkedIn direct willen inzetten. Hier heb je bepaalde informatie – die je alleen hebt als je al een tijdje met je bedrijf bezig bent – voor nodig.

Kun je niet alles op YouTube of via Google vinden over LinkedIn toepassingen?

Er is ontzettend veel te vinden als je eenmaal op internet begint te speuren, maar daar ligt meteen de valkuil. Op internet vind je geen onderscheid in kwaliteit (wie betaalt of hoog scoort op zoekwoorden, verschijnt bovenaan in de lijst) en er is zoveel aanbod, dat je precies moet weten hoe je voor jou de beste informatie kunt selecteren.

Hoe snel reageert Anneke van der Voort op haar contactformulier?

Op de website van PRminded vind je een item ‘contact’ en als je hier je gegevens achterlaat, belooft Anneke te reageren. Op veel andere plekken (bij contactgegevens onderaan elke pagina op haar website) zie je haar directe e-mailadres staan. Zo kun je vanuit je eigen mail naar haar een berichtje sturen. Bij een vraag over de Masterclass kregen we binnen twee dagen een reactie en dat vonden we prima.

Voor wie biedt PRminded geschikte LinkedIn programma’s?

Eigenlijk kan elke ondernemer die al een tijdje bezig is en weet dat LinkedIn niet zijn sterkste kant van klanten benaderen is, Anneke’s hulp goed gebruiken.

Hoe ziet je startsituatie eruit bij het inschakelen van PRminded?

Je moet wel al een LinkedIn profiel hebben en verder duidelijke handvatten willen om deze professioneel aan te kunnen pakken. Verder moet je tijd in je agenda vrijmaken om eerst de training(-en) en daarna de toepassing ervan te kunnen doen.

Komt PRminded geregeld met nieuwe producten?

De basis van LinkedIn is waar het bij Anneke van der Voort om gaat. Verandert LinkedIn? Voegt het nieuwe features toe? Dan zal Anneke daar in haar aanbod vanzelfsprekend rekening mee houden.

Samenvatting reviews en andermans ervaringen met PRminded

RecensentSamenvatting review
35 reviews op Google van cursistenScore: 4,8 van 5 sterren Cursisten zijn blij met de inhoudelijke hulp en de professionele en persoonlijke houding van Anneke. De trainingen leveren daadwerkelijk iets op.
SpringestScore: cijfer 8 van 10 Niveau van trainingen is goed. Inhoud is direct toe te passen. Anneke reageert op elke feedback.

Informatie op websites als Consumentenbond, Kassa of Radar

Over Anneke van der Voort of PRminded is geen directe informatie bij klantenorganisaties te vinden. Wat wel interessant is:

 • LinkedIn wordt volgens Radar niet alleen door jou als individu of bedrijf gebruikt om je netwerk op te bouwen en klanten te werven, maar ook door het buitenland gebruikt om aan bedrijfsgeheimen te komen.
 • Een artikel over hacks helpt je om je LinkedIn account veilig te krijgen en te houden. De tips die in de tekst genoemd worden zijn eenvoudig toe te passen.
 • In een uitgave van de Consumentengids door de Consumentenbond wordt niet alleen LinkedIn, maar ook andere sociale platforms getest op hun privacy gevoeligheid. Opvallend is dat er 8 van de 10 eigenlijk niet goed scoren.
 • Kassa heeft een wat ouder artikel (uit 2011) waarin aangegeven wordt dat er beveiligingsrisico’s aan het gebruik van LinkedIn zitten. Het is goed om dit artikel te lezen, al is het lastig te beoordelen of die risico’s inmiddels verholpen zijn na updates. Het artikel zegt hier verder niets over.

Bronnen:

Kortingscode mogelijk bij PRminded?

Bij het plaatsen van een bestelling en het afrekenen, krijg je een leeg veld met daarbij ‘kortingscode’ te zien, maar het is ons niet duidelijk waar of hoe je deze code kunt krijgen. We weten dus niet hoeveel korting er mogelijk is. Vooral bij de meest uitgebreide training zou dit verschil kunnen uitmaken. De overige trainingen zijn gratis of niet duur.

Conclusie: Wel of niet met Anneke van der Voort en PRminded in zee gaan?

Voor ons staat als een paal boven water dat je als zzp’er veel voordeel kunt behalen met de trainingen van PRminded. De inhoud is relevant, nuttig en snel toe te passen op je eigen LinkedIn profiel. Kijk wel naar je eigen startniveau voordat je een programma kiest, want het een sluit beter aan dan het ander. Weet je je niveau niet? Neem dan vooral contact op met Anneke, want zij kan je hier ook bij helpen.

ReviewPr-minded.nl
SamenvattingPRminded is behoort tot de absolute top van zakelijke trainingen. Het aanbod is divers en voor verschillende budgetten. Anneke’s ervaring helpt bij het overbrengen van LinkedIn kennis en haar manier van begeleiden is krachtig en op jouw bedrijf en persoon toegepast.
Review doorRedactie
Beoordeling4,7 van 5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐

Op jouw succes!