In dit overzicht hebben we de beste webhosting met elkaar vergeleken. Hoe verschillen de meest gekozen webhostingpartijen van elkaar en welke is de beste hosting voor Nederlandse websites? Welke moet je kiezen voor jouw situatie? Wij hebben de webhosting-providers getest en met elkaar vergeleken, zodat je jouw e-mail, domein en hosting bij de beste provider kunt laten regelen. Lees verder en start met vergelijken…
Samengevat: onze top 10 webhosting-partijen
- Siteground
- Kinsta
- Neostrada
- Combell.com
- Jouwweb.nl (gepaard met eigen website-builder)
- Simpsite.nl (gepaard met eigen website-builder)
- Sohosted.com
- Mijndomein.nl
- Yourhosting.nl
- Mijn.host
Deze 9 partijen vielen erbuiten.
- Vimexx
- Hostingnet
- Alfahost
- Ixlhosting.nl
- WP Engine
- Versio
- TransIP
- Antagonist
- Porton.nl (geen webhosting maar uitstekende cloud-opslag)
Samenvatting: beste hostingpartij per prijscategorie
Beste budget-hosting | Mijndomein |
Beste kwalitatieve hosting | Siteground |
Beste premium hosting | Kinsta |
Onze zoektocht naar het beste hosting platform
Ben jij al bekend met het aanbod hosting platforms? Toen het internet nog niet zo oud was en er nog niet zoveel mensen internet techneuten waren, moest je zelf uitdokteren hoe je een site moest bouwen. Vandaag de dag is dat gelukkig niet meer nodig en dat is maar goed ook.
Waarom wij hosting platforms reviewen
Het reviewen van hosting platforms is iets dat we op ons hebben genomen omdat we zelf ook van een hosting platform gebruik maken. We zijn heus niet zomaar met de eerste de beste hosting partij in zee gegaan. Nee, nee, nee: we hebben eerst goed onderzoek gedaan naar het aanbod. Dat zou jij ook moeten doen en wel aan de hand van ons artikel.
Kritisch op het aanbod hosting platforms
Natuurlijk misstaat het niet om kritisch te blijven op het complete aanbod hosting platforms. Er zijn er immers een hoop. Je mag niet verwachten dat ze allemaal van dezelfde hoge kwaliteit zijn. Dat is eigenlijk nooit het geval met aanbieders. Sommige hostingplatforms zijn traag, te duur, of bieden niet voldoende service. Oplichters zul je niet snel tegenkomen, maar waarom zou je genoegen nemen met minder als je ook het allerbeste kunt kiezen?
Scepsis: waarom niet zelf doen?
Je kunt ook zelf aan de slag met het opzetten en onderhouden van je website. Dat gaat je een hoop hostingkosten besparen. Maar let op: je moet er wel voldoende technische kennis voor hebben en het kost meestal een hoop tijd. Meestal is het zelf onderhouden van je website dus niet aan te raden. Bovendien moet je dan ook een eigen server hebben, in plaats van dat je gebruik kunt maken van een klein stukje van de server van de hostingpartij.
Beloften van hosting platforms
Hosting platforms beloven je uiteraard dat het opzetten en vervolgens onderhouden van je website en gemakkelijke taak zal worden. Je hoeft je nergens meer druk om te masken en maakt dankbaar gebruik van het allerbeste, allersnelste onderhoud. Ook is de hosting partij met wie je spreekt uiteraard de “goedkoopste” partij en biedt deze de meeste “exclusieve opties”. Je hoeft die beloften niet al te letterlijk te nemen: er zijn meerdere hostingvissen in de zee.
Onze criteria voor een goed hosting platform
Een goed hostingplatform is een platform dat wat ons betreft het volgende te bieden heeft:
· Hosting tegen een eerlijke prijs
· Aanvullende diensten voor het opzetten en inrichten van een website voor een eerlijke prijs
· Voldoende mogelijkheden voor website onderhoud
· Hosting met snel internet
· Goede abonnementen
· Eerlijke algemene voordelen voor leden.
De beste webhostingaanbieders op een rij met hun kenmerken
Hieronder beschrijven we onze top 10 van allerbeste hostingplatformen, gebaseerd op onze eigen ervaringen en testresultaten. Let op: onze top 10 is grotendeels gebaseerd op feitelijke resultaten die we waargenomen hebben, maar natuurlijk is het ook gedeeltelijk persoonlijk. Het kan goed zijn dat de nummer 3 in onze lijst beter aansluit bij jouw wensen dan de nummer 1. Dat is een kwestie van smaak en over smaak valt niet te twisten. Wel mag je ervan uitgaan dat elke hosting partij in deze lijst van hoge kwaliteit is.
Provider Siteground: de #1 keuze
Siteground is een provider die aangedreven wordt door Google Cloud. Het maakt gebruik van een supersnel netwerk, met een zeer goede klantbeoordeling en 24/7 bereikbare klantenservice. Siteground wordt officieel aangeraden door WordPress.org. Je kunt eenvoudig beginnen in de Cloud voor 80 euro per maand en 8GB aan geheugen. Bekijk hier onze uitgebreide Siteground-review.
Kinsta
Kinsta wordt gemanaged door hosting provider WordPress, is naar eigen ‘zo veilig als Ford Knox’, maakt gebruik van het Google Cloud Platform, is gebruiksvriendelijk en rekent vanaf 30 euro per maand voor een beginner (10 GB geheugen). Als pro betaal je 60 dollar per maand, met maximaal 20 GB geheugen. Bedrijven als Ubisoft en TripAdvisor zijn bij Kinsta aangesloten. Bekijk hier onze uitgebreide Kinsta-review.
Over Neostrada
Je laat je website verhuizen vanaf 49,95 euro. Lego Superman prijkt op de achtergrond. 99,95 duro voor webshopverhuizing. Neostada is geen webdeveloper. URL wijzigen kost 19,95. Een Malware cleanup 99,95. ‘No cure no pay’ service: is het niet goed, dan krijg je je geld terug.
Dit is Combell.com
Nummer 1 hosting en domeinnamen in België. Websites maken via de SiteBuilder Domeinnamen .be, .nl en .net 14,95 per jaar, .eu 12,95 per jaar. Webhosting vanaf 5,99 euro per maand, Dedicated webhosting (hele server voor jou alleen en SLA-garanties) vanaf 199 euro in de maand en hosting op maat. Offerte is altijd gratis. Helpdeskservice 24/7, zelfs op kerstavond.
Alles over JouwWeb.nl
Via JouwWeb heb je in een handomdraai je website. Ruim 55.000 tevreden klanten gingen je voor. Mailen doe je professioneel vanaf een [email protected] adres. SEO-optimalisatie en hoger in de Google ratings terecht komen dankzij dit in Eindhoven gevestigde bedrijf. Je betaalt de eerste drie maanden 0 euro voor je domeinnaam. Daarna 8 euro per maand voor Pro en 16 voor Business. Lees hier onze uitgebreide JouwWeb-review.
Dit is Simpsite.nl
Simpsite komt van ‘simpele site’. Simpelheid staat voorop. Een website maken is helemaal gratis, SEO-optimalisatie. Beschikt over een keurmerk van Stichting WebwinkelKeur. Je betaalt onder meer via iDeal, Visa en PayPal. 50MB gratis. Pro-pakket is 5 euro per maand, met een opslag van 1000 MB. Business-pakket is 7 euro per maand met een opslag van 10.000 MB.
Alles over SoHosted.com
SoHosted is naar eigen zeggen gek op: eerlijkheid, zijn klanten, mensen helpen, collega’s, techniek en plezier. Je betaalt vanaf 3,95 euro per maand voor hosting (50 GB geheugen via ‘Standard’). Premium (100 GB) is verkrijgbaar vanaf 11,95 per maand. De website builder is gratis. Ook opties domein + hosting. SoHosted was winnaar van de snelheidstest webhosting 2018.
Provider Mijndomein.nl
Domeinnaam vanaf 0,01 euro per maand (eerste jaar). Gratis WordPress Hostingpakket. Op moment van schrijven werden er 794.547 domeinnamen beheerd door MijnDomein voor 245.965 klanten. Aanbod voor domeinnaam, e-mail, webhosting, WordPress Hosting en websitemaker.
Wat je van Yourhosting.nl moet weten
Bedrijf uit Zwolle. Registratie uit 1 minuut en deskundige support. Maar liefst ruim 900 domeinnaamexistensies. Tijdelijk 20% korting op e-mailpakketten. Hosting met een laadtijd van 0,39 seconden. Uitgebreide klantenservice met snel antwoord. Domeinnaam .nl in het eerste jaar slechts 1 euro, .com domeinnaam 10 euro. Let op kosten voor volgende jaren.
Provider Mijn.host
Mijn.host krijgt een 4.7 van 5 van Trustpilot. Betalen kan via iDeal, Mastercard, PayPal, Mastercard. WordPress en Webhosting vanaf 2,25 euro in de maand. Microsoft 265 Office-toepassingen vanaf 4,20 euro in de maand, VPS vanaf 7,50. Domeinnamen tijdelijk afgeprijsd .nl 5 euro, .online 3 euro, domeinnaam .eu 9 euro en domeinnaam .com 13 euro.
Dit is Vimexx
Domeinnamen, supersnelle hosting, webshops, e-mail en support. Klantenservice staat dag en nacht voor je klaar. Je hebt een domeinnaam vanaf 0,89 euro per jaar. Domeinnaam .com vanaf 7,99 euro. Let op: verlengen van een domeinnaam kost meer. Leidens bedrijf Vimexx is de best beoordeelde provider voor webhosting in 2019 en kreeg 5 van 5 sterren van Webhosters.nl.
TransIP
Populairste domeinextensies zijn .nl (4,83 Euro incl. btw), .com (10,88 Euro incl. btw en .eu (9,67 Euro incl. btw) voor het eerste jaar, daarna hogere bedragen. In totaal meer dan 450 alternatieve domeinextensies, ook ‘e-mail only’-domein, webhosting en WordPress Hosting.
Porton.nl provider
Porton is een Private Cloudopslagdienst uit Nederland. Kies onder meer uit Private Cloud met een geheugen van 200 GB, 500 GB, 1000 GB en 2000 GB. De eerste maand voor slechts 0,01 euro. Prijzen daarna 4.95, 8.95, 15.95 of 27.95 euro. Betalen via iDeal, credit card, PayPal of automatisch incasso. Toegang tot drie handige gratis apps voor de smartphone en voor tablets.
Antagonist Provider
Rare naam voor een provider, maar oké. Ruim 1,8 miljoen SSL-certificaten gratis uitgerekt. Webhosting in categorieën ‘Slim’, ‘Plus’, ‘Pro’. Domeinnaam vanaf 0 euro (let op verborgen kosten. Antagonist staat al jaren in de top bij onafhankelijke beoordelingssites als Trustpilot, Webhosters.nl, Hostingvergelijker en ISPGids.com. Alle servers staan in het eigen Nederland.
Alles over Hostnet
Hostnet levert direct, biedt uitgebreide features (onder meer gratis SSL en Hardened PHP), 7 dagen in de week technische support, 4.7 van 5 sterren op Trustpilot en meer dan 280.000 tevreden klanten. Webhosting met dataverkeer van 1000 GB en website via WordPress tijdelijk vanaf 2,25 euro per maand. VPS eigen server vanaf 7,50 euro in de maand. 4,20 euro voor Microsoft 365.
Dit is Alfahost
Website met domeinnaam .nl, .be en .eu al voor 75 cent (via actiecode 75 cent). Je eigen hostingpakket voor kleine, middelgrote en grote websites al vanaf 0,40 euro en beveiligd SSL-certificaat vanaf 0,45 euro. Webhosting voor 100% op zeer snelle SSD disks. Ook e-mail hosting. Webhosting voor middelgrote en grote websites (15 en 50 G) al vanaf 2,25 en 3,99 per maand.
Provider Versio
Bij registratie van een domeinnaam .nl 1 jaar gratis hosting. Domeinnaam .be en .nl vanaf 0,99 euro, .com vanaf 3,99 euro (actieprijzen). Breed aanbod webhosting, VPS hosting en reseller hosting, SSL certificaten van hoge kwaliteit; snelle en klantvriendelijke interface en krachtige API. Op basis van meer dan 2000 klantreviews werd Versio met een 4.2 uit 5 beoordeeld.
Ixlhosting.nl
Opererend vanuit EDE, Gelderland. Een betrouwbare hostingpartner sinds 2007. MKB als speciale doelgroep. Meer dan 8000 tevreden klanten. Uptime van ruim 99,9%. Partner van RIPE. Bereikbaar voor Cloud Servers, Webhosting, Domeinen en Dedicated Servers. Klanttevredenheid naar eigen zeggen een 9.9. Partners zijn onder meer KLM, Hero en Nickelodeon. Eu-domeinnaam vanaf 12 euro per jaar, NL-domein 7,50 euro en .Com vanaf 11 euro.
Dit is WP Engine
Kernwaarden: ‘do the right things’, ‘customer inspired’, ‘design matters’, ‘build for growth’. Hosting Start-up vanaf 23 euro per maand, Professional vanaf 45 per maand. Ook opties voor 89 euro en 2225 euro per maand. Londens bedrijf, geroemd om klantservice en als werkplaats voor vrouwen. Aangesloten bedrijven: Bill & Melinda Gates Foundation, Asana en Hello Fresh.
Andere populaire hostingproviders vergeleken
Deze hostingproviders zijn net buiten de top 10 gevallen, maar ook van hoge kwaliteit. We raden je zeker aan er een blik op te werpen. Misschien dat een hosting partje je aangenaam verrast.
Strato
Bij Strato krijg je het eerste jaar korting op webhosting. Je betaalt maar een euro per maand voor het basispakket en na de eerste twaalf maanden ga je de normale prijs betalen en deze is zes euro in totaal. Je kunt per maand nog goedkoper uitzijn, maar dan heb je een beginnerpakket en hierin zit ongeveer de helft van de capaciteit van het basispakket. De kosten zijn echter ook de helft per maand, er is alleen geen korting op het eerste jaar. Wanneer je niet meer nodig hebt dan 20 GB aan e-mailruimte en 10 GB webdata, is het pakket dat je als beginner kunt afsluiten voldoende.
De uitgebreidere pakketten heten Advanced, Pro en Ultimate bij Strato en zowel bij de e-mailfunctie als bij de hostingfunctie verdubbelt telkens de hoeveelheid data die je kunt opslaan. Het Ultimate pakket is vooral geschikt wanneer je als ontwikkelaar webhosting nodig hebt, de Pro is voor zakelijke websites en Advanced is dan weer een trede minder. Uiteindelijk liggen de prijzen van deze uitgebreidere pakketten tussen de 10 en 28 euro per maand, waarbij er soms kortingen in het eerste half jaar mogelijk zijn.
Hostnet
Hostnet biedt drie pakketten ten behoeve van webhosting aan en ook hier zijn er in het eerste jaar aanbiedingen op het pakket. Met het Start-pakket krijg je 5 GB aan schijfruimte en 1000 GB aan dataverkeer. De normale prijs voor dit pakket is 4,50 euro per maand. Ga je een trede omhoog, dan kom je bij het Pro-pakket en je schijfruimte is dan 10 maal zo veel als bij het Start-pakket. Voor grotere bedrijven is dit interessanter, omdat je ook 10 keer zo veel interne e-mailadressen kunt aanmaken ten opzichte van het Start-pakket. Met een eigen webwinkel heb je dit waarschijnlijk niet nodig. De normale prijs voor het Pro-pakket is 6,50 euro per maand. Het handige van dit pakket is echter wel dat je WordPress met één druk op de knop kunt realiseren. Dit kan ook bij het duurste pakket van Hostnet, het Plus-pakket van 8,50 euro per maand. Dit is het uitgebreidste pakket voor wat betreft de hoeveelheid schijfruimte en het aantal mailboxen.
De verhuisservice bij Hostnet is niet gratis, maar waarschijnlijk ga je er wel graag gebruik van maken wanneer je overstapt. Zonder expertise raak je anders belangrijke data kwijt. Voor het verhuizen van je website en voor het verhuizen van je e-mailbox worden een apart bedragen gevraagd. Bij het verhuizen van beide onderdelen ben je ongeveer 200 euro kwijt.
Cloud86
De normale prijzen van Cloud86 liggen tussen de 2 en 12 euro per maand. Voor 2 euro heb je een Start-pakket met 5 GB opslag, 10 e-mailadressen en 250 GB dataverkeer. Het verschil met het Medium-pakket zit hem vooral in het onbeperkte dataverkeer en onbeperkte aantal e-mailadressen. Daarnaast heb je bij Medium 50 GB opslag. Vanaf het Medium-pakket is er een gratis verhuisservice beschikbaar. Hiervoor betaal je bij deze webhost dus niks extra’s. Het uitgebreidste pakket is Unlimited en hiervoor krijg je 100 GB opslag en – naast de inhoud van het Medium-pakket – ook nog een onbeperkt aantal websites en onbeperkt aantal databases.
Het voordeel van Cloud86 is vooral de periodieke back-ups die gedraaid worden. Elke dag kun je de back-up van een vorige dag zelf terugzetten wanneer dit nodig is. Ook wanneer je met WordPress gestart bent en tegen problemen aanloopt, kun je bij deze webhost rekenen op goede hulp. Dit kan je net over de streep trekken om voor deze aanbieder te kiezen.
Xynta
Ook bij Xynta tref je weer drie pakketten aan: Compleet, Completer en Compleetst. De basis is voldoende voor als je een eenvoudige website hebt, waarbij je niet te veel foto’s en bewegende beelden wilt publiceren. Wil je dit wel? Dan kun je beter voor het Completer-pakket gaan. Je krijgt meer schijfruimte, meer geheugen en je kunt zelfs tot 10 websites bouwen. Met het uitgebreidste pakket heb je beschikking over maar liefst 50 GB schijfruimte waarmee je tot 25 websites kunt lanceren. Bij elk pakket verdubbelt overigens het geheugen, dus je hebt 1 GB, 2 GB of 4 GB geheugen.
Het handige van Xynta is de installatiesoftware van Installatron. Hiermee heb je toegang tot meer dan 75 applicaties die je supersimpel installeert. Dit kan handig zijn wanneer je een kalender- of gastenboekfunctie aan je website wilt toevoegen. Ook de grotere content management systemen (WordPress, Drupal en Joomla) zijn met één druk op de knop te implementeren. Voor webwinkels zijn onder andere Magento en PrestaShop opgenomen in het pakket aan applicaties en ook voor statistieken en enquêtes heb je diverse mogelijkheden.
Hoe kun je het beste beschikbare webhosting vergelijken?
Wanneer je je eigen website wilt gaan lanceren en daarbij een eigen (bedrijfs)e-mailadres wilt registreren, heb je webhosting nodig. Webhosting is niks anders dan het aan jou aanbieden van een stukje ruimte op een server die het mogelijk maakt dat je website zichtbaar is voor anderen. Via allerlei platformen (zoals het gebruiksvriendelijke WordPress) kun je wel al een website vormgeven, maar om live te gaan dien je een vorm van webhosting te benutten.
Meestal maak je gebruik van shared webhosting. Hierbij deel je je “host” (je dienstverlener met digitale opslagruimte waar alle data van jouw website staat) met anderen en zoals je al kunt raden, kan dit enorm in de prijs schelen. Alle onderhoud en service wordt gedaan door de host en alle afnemers samen betalen voor deze dienstverlening.
Daarnaast is er ook VPS hosting. VPS staat voor Virtual Private Server en zoals de naam al doet vermoeden, hoef je hier geen ruimte met anderen te delen. Je hebt je eigen, virtuele server en jij bent dan ook de enige die de controle over deze virtuele server heeft.
Over het algemeen geldt dat je meestal voor shared webhosting zult kiezen, totdat je genoeg technische kennis er ervaring hebt of beperkingen bij een host ervaart. Shared webhosting is namelijk praktischer in het gebruik en gunstiger in tijd en geld. Je deelt kosten en krijgt er bepaalde dienstverlening voor terug, die je bij VPS hosting helemaal zelf dient te regelen.
Welke variabelen spelen een belangrijke rol bij webhosting?
Zoals bij alles dat je koopt, spelen tijd, geld en kwaliteit een rol. Deze driehoek staat altijd onder spanning, want als je onbeperkt budget hebt, kun je hoge kwaliteit nastreven en dit kost je dan waarschijnlijk weinig tijd, omdat je voor uitbesteden van je webhosting kiest. Als je veel tijd hebt om zelf te hosten, kost je dit minder geld, maar dan heb je wel de expertise nodig om kwaliteit te kunnen leveren. Maar meestal heb je én weinig tijd en weinig geld, terwijl je toch een bepaald niveau van presteren van webhosting verwacht.
- Heb je geen ruim budget voor webhosting, maar wil je wel kwalitatief goede dienstverlening, dan kom je automatisch bij shared webhosting terecht. Door met velen tegelijk digitale ruimte op een server in te kopen, ben je voordeliger uit. Heb je geen kaas gegeten van webhosting? Dan is shared webhosting ook ideaal. Er zijn allerlei handleidingen en servicedesks beschikbaar om je bij de opstart of bij problemen die zich gedurende het jaar voordoen, te helpen.
- Ben je al langer in de IT werkzaam en wil je meerdere websites of applicaties tegelijkertijd laten draaien? Dan kies je waarschijnlijk voor VPS webhosting, omdat je zowel de vaardigheden als expertise reeds in huis hebt en gewoon meer gaat vragen van de servercapaciteit. Jij wilt het onderhoud van de server en het draaien van back-ups dan in eigen hand hebben en niet afhankelijk zijn van een host.
De belangrijkste factoren – tijd en geld – zijn nu besproken, maar je hebt met nog andere karakteristieken van webhosting te maken. Wanneer je een webwinkel wilt gaan starten en je gebruikt hiervoor een bepaalde e-commerce aanbieder (zoals bijvoorbeeld PrestaShop en Magento), dan kan bepaalde webhosting hier soms beter mee overweg dan anderen. Ook bij een content management systeem (het medium waarmee je je website bouwt, zoals WordPress en Joomla) kan er een betere vorm van webhosting zijn. Bij elke webhost staat dan expliciet aangegeven welk CMS er goed mee overweg kan.
Andere elementen waar je rekening mee dient te houden, zijn: het aantal bezoekers die naar je website zullen gaan, hoeveel websites je tegelijk met één webhostingpakket wilt draaien en hoeveel e-mailadressen je hierbij wilt gaan gebruiken. De hoeveelheid capaciteit die je vraagt, zie je automatisch terug in de kosten die worden doorberekend. Wanneer je aanbieders van webhosting gaat vergelijken is het goed om jouw lijstje met eisen en wensen op een rijtje te hebben. Eisen zijn harde gegevens waar je niet aan moet willen tornen bij een aanbieder en bij de wensen kun je nog schipperen. Voor de prijs die je betaalt, kan het je een paar euro meer waard zijn als er ook bepaalde extra dienstverlening door de webhost tegenover staat.
Heb je echt minimale eisen en weinig budget? Dan is er al webhosting voor minder dan een euro per maand te krijgen. Je bent dan vaak wel beperkt in onder andere de schijfruimte en het dataverkeer. Voor een paar euro per maand krijg je al veel meer waar voor je geld en meestal kun je met de extra mogelijkheden van een iets uitgebreider pakket prima uit de voeten. Wie specifieke eisen heeft aan schijfruimte, de hoeveelheid dataverkeer of andere services, betaalt vanaf ongeveer tien euro per maand voor webhosting. Dit kan tot enkele tientallen euro’s per maand oplopen, afhankelijk van de concrete inhoud van het webhostingpakket.
Let op bij aanbiedingen van webhostingaanbieders
Net als bij andere producten en diensten, kun je ook bij webhosting kijken naar de speciale aanbiedingen die er zijn. Je kunt bijvoorbeeld korting op je eerste jaar krijgen, maar er zijn ook webhosts die extra services bieden waar je een bepaalde periode niet extra hoeft te betalen. Houd er rekening mee dat je na het verstrijken van die periode wel weer de normale prijs gaat betalen. Je wilt immers wel dat het binnen je budget blijft passen.
Andere aspecten die nog een rol kunnen spelen bij je keuze voor een webhost
- Wanneer je aanloopt tegen de beperkingen van je huidige webhosting service kan het handig zijn om nieuwe aanbieders te vergelijken om te kijken of die beter bij jou passen. Je hebt dan inmiddels een gerichtere lijst met eisen. Een verhuisdienst bij je nieuwe webhost kan dan handig zijn, want zo nemen zij jou werk uit handen. Deze verhuisdienst zorgt er dan voor dat er geen data verloren gaan en dat je website altijd online blijft tijdens de verhuizing naar je nieuwe host. Niet elke host biedt een verhuisservice aan en daarnaast kan het zijn dat je er voor dient te betalen.
- Eigenlijk wil je gewoon het gehele jaar gebruik kunnen maken van een klantenservice. Er kan altijd iets gebeuren waar je zelf niet uitkomt en dan wil je via je host geholpen worden. Dit kan tegenwoordig makkelijk en live via een chat, maar ook via e-mail of een (gratis) telefoonnummer kun je de hulptroepen inschakelen.
- Een derde aspect is de locatie van het datacentrum. Je verwacht tegenwoordig niet meer dat er veel tijd zit tussen het klikken op een website en het reageren hierop. Of het nu gaat om het intikken van een internetadres of het plaatsen van artikelen in je digitale winkelmandje, de reactiesnelheid doet er wel toe. Waar traag gereageerd wordt, haken bezoekers namelijk sneller af. De locatie van de server lijkt wellicht onbelangrijk, maar de afstand die de data aflegt moet nog steeds overbrugd worden. Heb je problemen met de snelheid van je website of webwinkel? Kijk dan eens goed naar de locatie van het datacentrum van je webhost.
- Back-up mogelijkheden kunnen je ook nog doen beslissen voor de ene of de andere webhost te kiezen. Zo is er webhosting die één maal per dag back-ups draait, maar er zijn er ook die meerdere malen op een dag voor back-ups zorgen. Ook de optie om zelf een back-up te kunnen terugplaatsen kun je prettig vinden. Als een webhost geen back-up optie heeft, moet je je afvragen hoe je dit zelf voor elkaar kunt krijgen.
Second opinion: beste webhosting partij volgens Hostingvergelijker.nl
Op Hostingvergelijker.nl vonden we een lijstje met de tien providers die in de afgelopen 12 maanden het positiefst beoordeeld werden.
- Op één staat Cloud86
- Op twee vinden we SiteGround
- Op drie Antagonist (rare naam, maar ja)
- Op vier Mijn.host
- Op vijf Argeweb
- Op zes vinden we WebOké
- Op zeven Yourhosting
- Op acht PC Patrol
- Op negen volgt Hostinger
- Op plek tien: Intention.
Webhosting volgens Radar, Kassa, de Consumentenbond
Helaas hebben Kassa, Radar en de Consumentenbond nog geen uitgebreid onderzoek verricht naar wat nu precies de allerbeste hostingpartij is. Wel zijn er links en rechts individuele hostingpartijen beoordeeld. Ook vind je veel berichten over hostingpartijen terug op de ledenfora van Kassa en Radar. Wellicht dat er in de toekomst een volledig overzicht volgt.
Jouw webhosting vervolgstap
Op zoek naar een goede partij webhosting? In dit artikel hebben we de allerbeste besproken. We hebben meerdere suggesties gedaan. Het vinden van een webhosting die bij jou past, moet nu een fluitje van een cent zijn. Dus: veel succes bij het vinden van de juiste partner.
Host ze!