Wat zijn de beste marketingboeken die je moet lezen? In deze top 10 bespreken we de beste aanraders die in de marketingopleidingen van het hbo en wo aan bod komen. Alle aspecten van marketing worden behandeld in deze boeken, waaronder communicatie, strategie, planning,

En de top 10 voor online marketing?

We hebben een aparte lijst gemaakt voor boeken die over online marketing gaan. Deze lijst met aanraders over online marketing vind je hier.

De top 10 lijst met boeken over marketing…

1. Grondslagen Van De Marketing

We beginnen natuurlijk met het belangrijkste basisboek voor marketing. Dit boek wordt in iedere commerciële opleiding verwerkt en bevat alle kennis over marketing en de bijbehorende begrippen. Iedere commerciële professional die zichzelf serieus neemt, moet kennis hebben van de begrippen, modellen en concepten van dit boek.

2. Principes Van Marketing

Ook Kotler is een bekende naam in iedere commerciële opleiding. Zijn modellen en onderzoeken worden veelvuldig gebruikt in de strategische marketingwereld.

3. Marketing: De Essentie

Een ander essentieel boek van Kotler.

4. How Brands Grow (Dit boek gaat ook diep in op marketing-psychologie)

Een boek dat – gebaseerd op onderzoek – laat zien hoe je jouw publiek en klanten vergroot.

5. This Is Marketing

Seth Godin is een populaire auteur over marketing – en hij staat ook regelmatig op de facultatieve boekenlijsten van marketing-opleidingen.

6. Het Beslissende Moment

Dit is ondertussen een echte klassieker geworden: dit boek zoomt op wetenschappelijke wijze in op dat ene, beslissende moment waarin je een klant voor je kunt winnen.

7. Hoe Verzinnen Ze Het?

Marketing is géén reclame. Toch zetten we ook een reclame-boek in deze lijst. Gewoon omdat het interessant is om meer te weten komen over de meest legendarische reclame-clipjes die we kennen.

8. Tegen druk- en verzendkosten: De Online Marketing Tornado van IMU

online marketing tornado boek over online marketing

Dit is een heerlijk marketingboek dat je voor een mooie prijs kunt opvragen – terwijl het gewoon alle kennis bevat die ze bij de Internet Marketing Unie in huis hebben. Aanrader.

➡️Klik hier om dit boek gratis aan te vragen.

9. Tegen druk- en verzendkosten: Dotcom Secrets – Het beste van de ‘Red Ocean’

dotcom secrets boek over online marketing

Dit boek is briljant omdat het je leert om te kijken waar mensen nu al bakken met geld voor uitgeven. Vervolgens die je dat na. Simpel.

10. Tegen druk- en verzendkosten: Expert Secrets – Het beste van de ‘Blue Ocean’

expert secrets boek over online marketing

Je kunt wel iets nadoen wat werkt, maar hoe kun jij opvallen? Dat leer je in dit boek.

Op jouw succes!