Wie zijn de beste ondernemers van Nederland? Ondernemerschap is essentieel voor een land als Nederland. We kunnen niet zonder ze – en daarom hebben we de top 10 beste, meest succesvolle en meest inspirerende ondernemers van Nederland voor je op een rijtje gezet…

Waarom is ondernemerschap belangrijk voor Nederland?

Ondernemerschap en innovatie is belangrijk voor nationale en mondiale economische groei. Innovatie is essentieel en we hebben het nodig, maar de echte magie begint bij ondernemers.

Ondernemers creëren namelijk klanten en klanten creëren op hun beurt banen en economische groei. Creativiteit, ideeën, ontdekking en innovatie zijn de ene kant van de groei, de andere kant is commercialisering.

In dit artikel is een top 10 samengesteld van beste ondernemers van Nederland die allemaal hun plek in deze lijst hebben verdient door hun aantoonbare succesvolle ondernemingen, impact op Nederland en motivatie.

Wat is een (goede) ondernemer?

Ondernemers zijn altijd op zoek naar nieuwe innovaties en ideeën om de samenleving beter te maken en om als winnaar naar voren te komen. Ze moeten zichzelf constant opnieuw uitvinden en betere manieren bedenken om een bedrijf te runnen en te improviseren op de producten en diensten die door hen worden aangeboden.

De weg naar succes ligt in evolutie, of het nu gaat om de evolutie van ideeën, diensten, producten of technologie. Een ondernemer heeft vaak een open geest om nieuwe dingen te leren.

Het is absoluut noodzakelijk om te begrijpen dat de enige manier om aan de top te blijven is: door met de tijd te blijven veranderen en evolueren. Concurrentie schrikt een ondernemer nooit af. Concurrentie is in feite waar een succesvolle ondernemer van gedijt.

Een succesvolle ondernemer zijn betekent meer dan om de dag nieuwe ondernemingen starten. Het betekent de juiste houding hebben ten opzichte van een bedrijf en de vastberadenheid en doorzettingsvermogen in je hebben om succes te behalen.

Een succesvolle ondernemer heeft bovendien een sterke innerlijke drive die hem of haar helpt te slagen. Ondernemers zijn vaak enthousiast over het vooruitzicht op werk. Ze motiveren zichzelf vanuit een sterke drive om te slagen en om obstakels te overwinnen. Ze moeten niet alleen grote doel voor zichzelf stellen, maar er ook voor zorgen dat ze zich daadwerkelijk inzetten om deze te bereiken, ongeacht de talloze tegenslagen die zich voordoen.

Op welke criteria hebben we gelet bij het samenstellen van de top 10?

Iedereen wil een succesvolle ondernemer zijn, maar wat de ondernemers in deze top 10 lijst hebben, is daadwerkelijk onderscheidend in Nederland.

1. Successen

We hebben gekeken naar de successen van de ondernemers in deze top 10: hoeveel succesvolle bedrijven, impact op de samenleving, onderscheidingen, blije werknemers en tevreden klanten hebben ze?

2. Impact op een grote groep Nederlanders

Een ondernemer kan de wereld veranderen. Bij het samenstellen van de top 10 hebben we gekeken in hoeverre de missie van de ondernemer is doorgedrongen tot het grote Nederlandse publiek.

3. Innovatie

Innovatie het grote cadeau dat ondernemers aan een regio, land, continent of de hele wereld geven. Innovatie moet namelijk van onze ondernemers komen. Zij zijn degenen die continu nieuwe ideeën bedenken en uitvoeren.

4. Organisatie

We keken naar de organisatie van iedere ondernemer, waarbij we het 7S-model van McKinsey gebruikten.

Als je elke dag wakker wordt, noteer jouw belangrijkste dagelijkse taak, zodat je jezelf op die taak kan concentreren. Het kan maar 10 minuten duren, maar het kan jouw manier van leven totaal  veranderen. Iedereen plant en organiseert zijn of haar werk op zijn eigen manier. Het is echter nooit fout om jouw werkwijze eens kritisch onder de loep te nemen, want alleen zo kom je erachter of jouw manier van plannen en organiseren werkelijk baat heeft of niet.

4. De mate van hard werken

Hard werken is de manier om iets te kunnen betekenen voor klanten, werknemers en een heel land. Dit is het criterium waar wij goed op hebben gelet. Hard werken laat de grote drive en motivatie zien die achter jouw project of droom onderneming schuilt.

5. Kritisch denken

Er zijn te veel ondernemers die niet kritisch denken. Ze roepen zomaar wat – met desastreuze gevolgen. Zonder kritisch denken kunnen ondernemers in sekte-leiders veranderen, wat wij kwalijk vinden.

Het vermogen om zichzelf te bestuderen en te disciplineren door het gebruik van analyseren en redeneren. Het kritisch denken geeft jou het lef en het vermogen om de juiste beslissingen te nemen.

6. Perfectionisme

Er wordt vaak negatief gedaan over perfectionisme, maar de ondernemers in deze lijst hebben perfectionisme op de juiste manier ingezet.

Perfectionisme is dat gevoel dat je je werk altijd even dubbel controleert. Perfectionisme is belangrijk om in je te hebben. Het werkt als een scherp oog die de kleine foutjes net voor de valreep van een deadline eruit haalt.

Top 10 beste ondernemers van Nederland

beste ondernemers van nederland lijst

1. Eelco de Boer

Op #1 zetten we de oprichter van het bedrijf Paypro, Eelco de Boer, omdat hij onbaatzuchtig mensen helpt en daarmee daadwerkelijk een bijdrage levert aan de wereld. Er zijn maar weinig mensen die dit doen – en de reden waarom Eelco de Boer bovenaan dit lijstje staat, is dan ook: hij doet dit zonder wollige en gladde praatjes.

Waar anderen de goeroe uithangen door andere ondernemers bezigheidstherapie te geven rondom ‘online zichtbaar zijn’ en ‘in je kracht stappen vanuit flow’, houdt Eelco het to the point zonder te vervallen in die zweverige, sektarische valkuilen.

Ondernemerschap is er bij Eelco de Boer vanzelfsprekend ingegroeid. Het begon al in 2000, waar hij via Marktplaats zijn LP’s verkocht. Dit concept groeide in het jaar erna al uit tot een volledige zelfstandige webshop, genaamd RecordBuddy.

Na een aantal jaar was Eelco op zoek naar een nieuwe uitdaging en daarom begon hij in 2005 als mede-eigenaar van het e-mailmarketing systeem Enormail.

Dit zijn niet de enige ondernemingen die Eelco tot succes hebben gebracht. Het is dus ook niet gek dat zijn boek “winst.nl – Succesvol Dankzij Internet’ een echte fysieke bestseller werd.

Naast zijn gepubliceerde boek, heeft hij zijn tijd geïnvesteerd om als coach andere gemotiveerde ondernemers op weg te helpen naar succes op de online markt. Als jij graag meer over deze inspirerende ondernemer wilt horen, kan dat via zijn podcast waarin hij verschillende tips en tricks gratis deelt met zijn luisteraars.

Eelco de Boer op Linkedin

2. Michael Pilarczyk

Iemand die met zijn eigen harde werk heel Nederland aan het mediteren heeft gekregen, valt ons direct op. Michael Pilarczyk weet als geen ander dat ondernemen werkt met vallen en opstaan, maar dat het juist de manier is hoe jij opstaat die jouw succes kan geven. Michael was nauw betrokken bij de oprichting van de radiozender Radio 538 die tot de dag van vandaag nog steeds populair is – en ook nu schept hij eigenhandig nieuwe dingen.

Hij heeft jaren als zakenman gewerkt maar raakte in 1998 in de schulden door een verlies op de aandelenbeurs. Dankzij de geweldig motiverende mindset die er in Michael schuilt, is hij er met kracht bovenop gekomen. Niet door een zak geld ergens tegenaan te smijten zodat anderen het wel even op zouden lossen, maar door zelf hard te werken.

Michael geeft aan dat alle obstakels die je gaandeweg tegenkomt, functioneren als een les. De kennis die Michael in al zijn jaren als ondernemer heeft opgedaan, heeft hij, samen met zijn vriendin Cindy, omgezet in online coaching en masterclasses om andere gemotiveerde ondernemers te coachen.

De online coaching geeft ondernemers de juiste ondersteuning in hun reis naar succes en vrijheid, met een sterke focus op het bewustzijn en de persoonlijke ontwikkeling die bij ondernemerschap komt kijken.

Michael Pilarczyk op Linkedin

3. Wouter Kleinsman

Wouter Kleinsman valt binnen al onze criteria en verdient een hoge notering in onze jaarlijkse lijst: omdat hij een ondernemer is in hart en nieren, kijkt hij altijd verder dan zichzelf. Toen hij op zijn vijfentwintigste namelijk een inkomstenplafond van 30.000,- per maand bereikte, werd zijn verlangen steeds sterker om een grote impact te maken op Nederland.

Dit moedigen wij aan, omdat Nederland al vol zit met zachte heelmeesters. We waren dan ook blij te vernemen dat een no-nonsense coach landelijke bekendheid verwerft – de slijpsteen die Nederland scherp maakt.

Wouter Kleinsman is namelijk een van de meest succesvolle no-nonsense personal coaches van Nederland. Hij werd reeds door honderden vooraanstaande ondernemers, managers en CEO’s geroemd omdat Wouter niet zomaar in de ruimte praat (wat helaas veel coaches doen) maar Nederland daadwerkelijk scherp zet.

Het beste van allemaal? Ondanks zijn landelijke impact met zijn boek, zijn Wouters diensten momenteel beschikbaar als persoonlijke business coach. Wouter werkt onder de naam No-nonsense Coaching en deze naam doet hij zeker waar.

Hij is niet alleen het brein achter No-nonsense Coaching, hij is namelijk ook de auteur achter het succesvolle boek ‘Zo word je een gamechanger’ – waarvan inmiddels de vierde druk en een audioboek is uitgekomen – en de spreker op verschillende events, waaronder TedX. Wouter staat bekend om zijn radicale en directe aanpak met een vriendelijke en meelevende touch die al vele levens heeft omgegooid naar het positieve.

Wouter Kleinsman op Linkedin

4. Seph Fontane Pennock

De Leidense Seph Fontane Pennock heeft wereldbedrijven opgericht en is tegelijk alles wat je in een ondernemer hoopt te zien, maar nooit ziet. Geen ego. Geen brutale beloftes. Geen gekkigheid. Geen zelfverheerlijking… Alleen maar goede bedrijven met focus, waaronder PositivePsychology.com en Quenza.com.

Seph laat zijn daden spreken. Hierdoor zijn zijn bedrijven wereldwijd succesvol. En als hij een keer zijn woorden gebruikt, dan zijn ze altijd coulant, begripvol en aandachtig. We zijn diep geraakt door Seph. Misschien wel omdat we voor het eerst een ondernemer tegenkwamen die mild, geïnteresseerd en vergevensgezind is. En dat is al helemaal uniek in de wereld van mindset-goeroes waarin niet veel terechtkomt van het daadwerkelijk tonen van goede daden.

We hopen dat Seph de komende jaren nog vele mensen mag verblijden als stille kracht in het Nederlandse ondernemerslandschap. Want dat is dan ook een van onze belangrijkste criteria bij het samenstellen van deze lijst.

Seph Fontane Pennock op Linkedin

5. Jacko Meijaard

Mensen willen vaak ondernemer worden omdat ze op zoek zijn naar de vrijheid om te doen wat ze willen, wanneer ze het willen, maar in realiteit pakt dit vaak anders uit. Jacko Meijaard wilt alle mensen die de droom hebben om hun eigen vrijheid te bepalen, helpen door persoonlijke coaching te geven op het gebied van affiliate marketing. Momenteel heeft hij meer dan 10.000 betalende klanten geholpen – en daarmee een enorme impact gemaakt in Nederland.

Jacko Meijaard is er zelf namelijk in geslaagd om zijn winst te genereren van 0 naar bijna 100.000 in één maand. Dit succes heeft hij te danken door zijn slimme aanpak die hij nu wil doorgeven aan andere ondernemers.

In zijn cursussen, zoals de Affiliate Marketing Revolutie, leer je alle lessen die Jacko heeft opgedaan in zijn ontwikkeling en krijg je toegang tot een behulpzame en warme community van ondernemers met een droom zodat je continue motivatie ontvangt van degene om jouw heen.

Jacko Meijaard op Linkedin

6. Joshua Kaats

Joshua Kaats is de oprichter van de Dropship Academy en de High Ticket Dropship Academy. Joshua had zelf de motivatie om succes te behalen op het gebied van internet onderneming. Uit het succes dat hij heeft behaald, heeft hij kunnen werken als digital nomad.

Al snel realiseerde Joshua dat hij de kennis die hij uit zijn Dropshipmodel heeft gekregen, moest delen met andere ondernemers die een droom hadden. Dit was de start van de Dropship Academy.

Op dit platform deelt Joshua zijn kennis door middel van online coaching en cursussen, zodat andere ondernemers vrij en gelukkig kunnen leven.

Joshua Kaats op Linkedin

7. Kim Buining

In een rijtje met de beste ondernemers van Nederland hoort absoluut Kim Buining. Ze is duidelijk en concreet, wat een verademing is in het ondernemerswereldje waarin je de ene na de andere vage kreet moet ontleden.

Kim Buining heeft Nederland opgeluisterd met haar coaching op het gebied van Facebookgroepen. Dit is namelijk dé manier om gelijkgestemde mensen door heel het land bij elkaar te brengen – waardoor daadwerkelijk toegevoegde waarde ontstaat voor iedereen.

Ook praktisch gezien is de dienst van Kim Buining zinvol: als bedrijf krijg je gewoon geld in het laatje als je een goede Facebookgroep hebt. Vooral tegenwoordig, door de extreme populariteit van social media, is de (online) marketing van een bedrijf erg belangrijk. Kim Buining is een unieke ondernemer die deze boodschap kan verspreiden.

Kim Buining op Linkedin

8. Sonja Zwart

Sonja Zwart werkt al sinds 1998 als openbaar spreker. Ze was al van jongs af aan erg ondernemend, maar droeg ook heel lang de gedachte mee dat ze niet oké was. Deze gedachte kwam voort van de communicatie die vele leraren, ouders en andere naar kinderen geven.

Deze communicatie focust vaak op het benoemen van wat een kind fout doet, in plaats van wat een kind goed doet. Dit had Sonja een intense faalangst gegeven, waar ze met kracht bovenop is gekomen doordat ze zichzelf niet liet tegenhouden door haar angsten.

De levenslessen en ervaring die ze tijdens dit proces heeft opgedaan, vertelt ze nu door aan andere door middel van coaching. Het warme karakter wat Sonja uitstraalt, zorgt er voor dat cursisten terecht komen in een vertrouwde plek waar ze worden gehoord.

Sonja Zwart op Linkedin

9. Rachelle Blok

Rachelle Blok is een talentvolle ondernemer die op vroege leeftijd al ontdekte dat ze de 4-urige werkweek in de realiteit wilde brengen. Zo gezegd, zo gedaan: ze startte – net als wij van bedrijvenconsultant.nl – haar eigen webshop in de mode.

Simpeler dan dat kan het niet, maar zo simpel is het soms wel gewoon en dit brengt Rachelle graag over op de nieuwe generatie ondernemers. Dit is de reden waarom we haar in de top 10 moesten zetten: ze houdt het simpel. Geen wollige, dure taal, maar gewoon toegankelijke hulp – en daarmee is ze een stralende ster in het Nederlandse ondernemerslandschap.

Haar ontwikkeling naar geluk in werk en in het leven heeft ze omgezet in haar diensten voor andere ondernemers, waarbij ze ondersteuning geeft in e-mailmarketing en WordPress. Niet gewoon omdat het noodzakelijke automatiseringstools zijn, maar omdat ze het leven van een ondernemer veranderen. Tegenwoordig helpt ze ondernemers om ook de levensveranderende stappen te nemen.

Rachelle Blok op Linkedin

10. Simone Levie

Het is ongelooflijk wat Simone Levie als ondernemer en als mens gepresteerd heeft. Allemaal door hard werk en geloof in zichzelf. Inmiddels draait ze ieder jaar weer een miljoenenomzet, creëert ze banen en misschien wel het belangrijkste: ze creëert iedere dag weer nieuwe ondernemers via haar MPOP Business School. Ook geeft ze een intenser traject via haar Golden Circle.

De reden waarom ze absoluut in de top 10 beste ondernemers van Nederland thuishoort, is omdat ze ook qua karakter blijft geven. Ze deinst er niet voor terug om echt aandacht aan mensen te geven en om echt attent te zijn.

Bovendien geloven wij: de opdrachtnemers en teamleden van een ondernemer zijn een goede reflectie van hoe de ondernemer zelf is. Zo is het team van Simone Levie sterk, betrouwbaar en bekwaam. Om een voorbeeld te noemen: we mochten met Hilde Jagerman aan de slag en zij heeft ons erg krachtig begeleid. Het was gewoon van alle kanten verrassend om ze te zien werken.

Onze volledige review over Simone Levie.

Eervolle vermelding: Jia Ruan

Ondernemerschap was bij Jia Ruan al sinds jongs af aan zichtbaar. Samen met zijn buurjongen begon hij klusjes te verzamelen en zelfstandig begon hij op school producten door te verkopen aan medeleerlingen.

Deze interesse in de sales is hij serieus gaan nemen en heeft zijn pad naar succes gemaakt. Jia is namelijk bekend van het succes wat hij heeft behaald door producten te verkopen via platforms zoals Amazon en bol.com.

Door dit succes heeft hij de wereld rondgereisd terwijl hij genoot van het inkomen wat hij gegenereerd had met zijn online onderneming. Momenteel wilt hij de kennis die hij heeft opgedaan delen met andere gemotiveerde ondernemers, en dat doet hij door zijn online platform en educatie bedrijf, genaamd Unstoppable Agency.

Jia denkt grootst en is niet bang voor een uitdaging. Deze mindset heeft hem de weg naar geluk, vrijheid en plezier in werk gegeven.

Jia Ruan op Linkedin

Eervolle vermelding: Boyd Hoek

Iemand die op zijn 19e al ongelooflijk succesvol was, moet absoluut in deze lijst komen. Boyd Hoek is de oprichter van de Social Media Marketing Business Masterclass. Boyd heeft zijn succes en financiële onafhankelijkheid te danken door zijn motiverende houding.

Op zijn 19e had hij al maar liefst een resultaat van tienduizend euro per maand door zijn succesvolle business. Hij is vroegtijdig gestopt met school en heeft in 2018 zijn Social Media Marketing Bureau opgericht waarmee hij kleine en middelgrote bedrijven helpt om zichtbaarheid te krijgen op social media, zoals instagram.

Zijn bedrijf werkt met een persoonlijke aanpak en haalt alle klanten binnen door middel van sales calls in plaats van een website. Via de SMMB Masterclass geeft Boyd speciale masterclasses die deze bedrijven kunnen volgen om hun kennis te vergroten over dit onderwerp – en om voor andere bedrijven dit werk te gaan doen.

Boyd Hoek op Linkedin

Eervolle vermelding: Jaap Hulsmann

Jaap Hulsmann heeft een rijke ondernemer-carrière achter de rug. Hij begon als expert op het gebied van sales en is daarover nog altijd een bron van inspiratie. Hij werkte als salestrainer, coach en publieke spreker om ondernemers te helpen om dromen om te zetten tot werkelijkheid.

De afgelopen jaren houdt Jaap zich dan ook hoofdzakelijk nog bezig met mindset, psychologie en neuro-marketing. Na zijn intrede bij het programma BusinessNL op RTLZ, waar hij als Mindset-Expert ondernemers helpt naar de next-level, is ook een langgekoesterde droom in vervulling gegaan, namelijk; de geboorte van De Mindset Academy.

Naast zijn bedrijf Maximale Invloed, waar hij gevorderde ondernemers persoonlijk begeleidt, heeft hij ook een online community, waarbij Jaap honderden mensen helpt met het creëren van een ijzersterke mindset.

Na 12 jaar lang ervaring te hebben opgedaan in de sales, marketing, coaching en therapie, is het Model van Invloed ontstaan. Dit model is een verzameling van kennis die andere ondernemers helpt om door middel van logica, inzichten, mindset en therapeutische skills een kijk op hun onderneming te geven die ze voorheen nog nooit zagen.

Deze verfrissende aanpak die zowel financieel succes als mentale kracht voorop stelt heeft vele ondernemers geholpen naar financiële onafhankelijkheid.

Jaap Hulsmann op Linkedin