Welke virtual assistants zijn de beste van Nederland? Als je eenmaal een goede en betrouwbare virtual assistant hebt gevonden, kun je met een gerust hart aan het werk gaan – en dat is veel waard. Wij hebben daarom de vijf beste keuzes op een rijtje gezet. Lees verder…

De 5 beste virtual assistant (bureaus) in Nederland

Als jij een eigen bedrijf hebt of deel uitmaakt van een onderneming dan weet je als geen ander hoeveel kostbare tijd wordt ingenomen door vervelende (administratieve) taken. En dit is tijd die je het liefste zou willen besteden aan het uitvoeren van je baan, aan het winnen van klanten, aan het werken aan groei en aan het ontwikkelen van je bedrijf.

Virtual assistants zijn dan echt een uitkomst. Dit zijn specialisten die jou ondersteunen met secretariële, administratieve en soms ook online werkzaamheden. Het is heerlijk om deze saaie klusjes te kunnen delegeren en vervolgens bezig te gaan met waar je echt goed in bent. Uiteraard is het vinden van een kwalitatieve virtual assistant en iemand waarin je vertrouwt dan wel een noodzaak.

Wat is een goede virtual assistant?

Er zijn voldoende bedrijven en freelancers die virtual assistant diensten aanbieden. Uiteraard beweren zij allen de beste te zijn en kan het lastig zijn om het kaf van het koren te scheiden. Een goede virtual assistant moet een goede basis hebben.

Er zijn opleidingen voor virtual assistants en iemand die de juiste basis heeft om op voor te borduren heeft de voorkeur. Deze opleidingen worden niet gedaan op school, maar zijn online te volgen. Iemand met minimaal een MBO opleiding Secretarieel en Managementsupport heeft ook een goede ondergrond om toe te passen als virtual assistant.

Dit betekent niet dat een virtual assistant zonder deze opleidingen per definitie slecht is. Het is goed mogelijk dat een specialist veel ervaring heeft opgebouwd in loondienst. Ook dat is een goede basis en een teken dat iemand de kennis heeft om kwalitatief werk voor jou te verrichten.

De top 5 van beste virtual assistants in Nederland

Een goede virtual assistant heeft de juiste theoretische achtergrond (door opleiding of ervaring) en weet zelf hoe het is om een bedrijf te managen en succesvol te maken. Een aantal jaren ervaring als zelfstandig virtual assistant is dan ook zeker een voordeel. Ga niet verder met iemand die niet kan bewijzen dat hij of zij de beste is. Met de onderstaande top 5 met de beste virtual assistants in Nederland maken we alvast een uitmuntende selectie.

De beste virtual assistants van Nederland

1. Daniëlle Molenaar: Virtual Efficiency

Daniëlle Molenaar is een goed voorbeeld van een uitzonderlijke zakenvrouw die levenservaring, werkervaring en talent combineert. Met haar bedrijf Virtual Efficiency werkt ze samen met een team van 7 professionals die jou samen de beste ondersteuning mogelijk bieden. Dit doet ze al meer dan 20 jaar vol overgave. Daniëlle zelf is een interessante vrouw, heeft veel gereisd en op verschillende plekken gewoond en staat bekend om haar enthousiasme, positieve houding en creativiteit. Omdat ze altijd tot het uiterste gaat om de opdrachtgever of klant te ontzorgen, is een eerste plaats voor haar welverdiend.

Deze virtual assistant vinden wij een echte regelaar die taken graag uit handen neemt als het niet tot de kern van je bezigheden hoort. Dit doet ze echter niet in haar eentje, want samen met een team van zeven andere ontzorgers verleent ze haar diensten aan expats en ondernemers over de hele wereld.

Bekijk Daniëlle Molenaar op LinkedIn

2. Leonie de Olde

Leonie de Olde is professioneel, gedreven en leergierig. Voorgaande klanten omschrijven haar als een echte aanpakker, iemand die proactief is en die er helemaal voor gaat. Ontzorgen staat voor haar op de eerste plaats en daar heeft ze al meer dan 20 jaar ervaring in. Tijdens deze 20 jaar heeft ze verscheidene functies bekleed. Na zichzelf de vraag te stellen waar ze nu echt gelukkig van wordt, is ze voor zichzelf begonnen en dat is volgens haar de beste stap geweest in haar persoonlijke ontwikkeling. Leonie de Olde biedt online-, secretariële- en organisatorische virtual assistant diensten aan en doet dat met een portie succes en overgave dat een tweede plaats meer dan waard is.

Van secretariële taken uitvoeren tot ondersteuning verlenen bij projecten, Leonie de Olde draait er haar hand niet voor om. Haar betrokkenheid levert altijd de gewenste kwaliteit op en dat is precies waar je haar diensten voor in wilt huren. Leonie is een waardevolle virtual assistant waar je op kunt bouwen.

Bekijk Leonie de Olde op LinkedIn

3. Shift Office Support

Wij van Bedrijvenconsultant.nl zijn nu bijna een jaar klant van Shift Office Support, waarbij eigenaar Caroline van Aart ons constant uitstekende service bood. Ze was voor ons het aanspreekpunt en heeft ons steeds snel en volledig te woord gestaan. Hierom verliep de samenwerking dan ook erg soepel voor onze verschillende projecten.

Shift Office Support heeft ons uitstekend en zorgvuldig geholpen. Bij Shift Office Support helpen ze jou optimaal om tijd te besparen. Ze zijn virtual assistant, social media expert en growth expert en bestaan uit een team van vier experts. De eigenaar, Caroline van Aart, heeft het bedrijf eigenhandig opgezet en staat bekend om haar snelle werkwijze, toewijding en klantgerichte aanpak. Als jij Shift Office Support in dienst neemt als jouw virtual assistant, dan is een soepele overname en volledige ontzorging gegarandeerd. Shift Office Support doet een stapje verder zodat jij je taken zorgeloos kunt overdragen. Daarom staan behoort ze terecht tot de top 3 van Nederland.

Het krachtige team van vier bij Shift Office Support laat de handjes flink voor je wapperen als het aankomt op virtuele assistentie verlenen. Daarnaast kan het bedrijf je ook helpen om je online zichtbaarheid goed voor elkaar te krijgen en je social media in te richten.

Bekijk Shift Office Support op LinkedIn

4. Bosch Management Support

Wendy Bosch is de eigenaar van Bosch Management Support en heeft al meer dan 18 jaar ervaring als personal assistant. Ze heeft de opleiding Directiesecretaresse afgerond op het MEAO, opgevolgd door een HBO opleiding Hoger Kader Internationaal Secretariaat met Marketing en Management en zelfs een Management Master. Wendy Bosch heeft dus zeker de beste theoretische- en praktische achtergrond om jou van dienst te zijn. Sinds 2017 werkt ze voor zichzelf als eigenaar van Bosch Management support. Ze heeft een legio aan specialiteiten, een loopbaan waar je u tegen zegt en biedt een verscheidenheid aan diensten aan waarmee jij volledig wordt ontzorgd. Met dat alles heeft ze haar vierde plek in deze top 5 meer dan verdiend.

Wendy Bosch’s enthousiasme voor het vak van virtual assistant straalt ze ook echt uit. Ze weet van aanpakken en houdt van strakke deadlines. Waar het jou aan tijd ontbreekt om bepaalde werkzaamheden (telkens weer) uit te voeren, haalt Wendy er juist energie uit om ze perfect voor jou voor elkaar te krijgen.

Bekijk Wendy Bosch op LinkedIn

5. MNQpeters

MNQpeters is het bedrijf van Monique Peters. Ze biedt als ZZP’er verschillende diensten aan, zoals virtual assistant, freelance secretaresse, notulist en project manager. Ze is enthousiast, creatief en efficiënt en dat resulteert in een simpele en effectieve aanpak waarbij out of the box denken centraal staat. Monique is flexibel, eerlijk en betrouwbaar en heeft 5 jaar ervaring als ondernemer. Ze is een uitstekende kandidaat om jou al je administratieve werkzaamheden uit handen te nemen en deze zorgvuldig en secuur op te pakken. Ze adviseert en je kunt al je administratieve taken met een gerust hart aan haar kwijt. MNQPeters hoort daarom zeker thuis in deze top 5.

Monique Peter’s persoonlijke dienstverlening staat als een huis als het gaat om het ontzorgen van de drukke zelfstandig ondernemer. Haar flexibiliteit en bijzondere gave om orde in de chaos te creëren, biedt kansen voor elke zzp’er. Tijdelijke of langdurige ondersteuning nodig? Monique is er voor je.

Bekijk MNQpeters op Linkedin