We kennen allemaal wel het geworstel met websitemakers. De een communiceert niet, de ander belooft veel te veel en kan dat vervolgens helemaal niet waarmaken en de ander blijkt zomaar een gratis template afgeleverd te hebben zonder aanpassingen, die een stagiaire even in een half uurtje in elkaar heeft gezet. Wij hadden er genoeg van. Daarom vind je hier de top 10 beste websitemakers / webdesign-bureaus van Nederland.

Hoe ziet de top 10 eruit? Laten we kijken:

Waar is ons onderzoek op gebaseerd?

Wij zijn in de jaren die we meedraaien in de volwassen wereld vaak de dupe geworden van b2b-diensten, zoals marketing, websitemakers en pr-bureaus.

Ze hadden bijvoorbeeld veel te grote beloftes, veel te lage kwaliteit en veel te hoge rekeningen. Maar ook kwamen we dingen tegen zoals gewoon het intrekken van hun werk en de investering niet terugbetalen.

Dit kwam vaker voor bij de grote partijen – die onder druk grote opdrachten aannemen omdat ze hun panden en personeel moeten betalen – dan de kleine zelfstandigen.

Daarom zijn we gestart met jaarlijks top 10 lijsten samen te stellen en te updaten zodat we mensen wel goede partijen kunnen aanbevelen.

Deze zijn onder andere gebaseerd op het aantal klantcasussen van de opdrachtnemer, de tevredenheid van de klanten, de houding om daadwerkelijk in-dienst-van een prestatie neer te zetten, positieve/negatieve geluiden die we in ons netwerk waarnemen, onze eigen ervaringen en klantervaringen.

De top 10 beste websitemakers van Nederland

1. Vrijdag Online – voor de beste resultaatgerichte websites

Er is een reden dat we dit bureau direct op #1 plaatsten. Al sinds 2010 timmeren ze aan de weg. En wat voor een. Een snelweg. Op zoek naar creatieve oplossingen durft Vrijdag Online al meer dan 10 jaar van de gebaande paden af te wijken. Opdat de klant een unieke website krijgt, een website die de winstgevendheid optimaal verhoogt. Sinds hun oprichting heeft Vrijdag Online al duizenden websites gebouwd, met groot succes.

Het credo luidt ‘doeltreffend, opvallend en vernieuwend’. Aan de hand hiervan heeft het bedrijf de strategie ontworpen. Omdat ze bij Vrijdag Online zo ervaren zijn, weten ze ieder denkbare website voor de klant te bouwen. Bij iedere website wordt er scherp gekeken naar de zichtbaarheid, de vindbaarheid. Maar ook naar hoe aantrekkelijk de website oogt en naar hoe goed de website aansluit op de behoeften van de doelgroep. Het unieke verhaal van ieder bedrijf vertalen ze bij Vrijdag Online naar een marketing strategie. Dit leidt tot uitzonderlijke resultaten.

Bij het ontwerpen van de website maken ze bij Vrijdag Online gebruik van de zogenoemde PRFT tactiek. Hierbij zorgen ze ervoor dat alle denkbare uitingen op het gebied van marketing perfect worden afgestemd op het product, de markt en de doelgroep.

Bekijk Vrijdag Online op Linkedin

2. Scroll niet verder, want hier is Scrolla – een fantastische websitebouwer

Deze websitemaker richt zich vooral op ondernemers uit en midden- en kleinbedrijf, maar ook op zzp’ers en andere ondernemers. Veilig, voordelig en vlug online, luidt het credo. Bij Scrolla werken ze binnen een uniek systeem en met bewezen structuren zodat ondernemers hun website snel online kunnen zetten.

Het motto luidt: ‘laat je website voor je werken’. Herkenbaarheid bij je doelgroep is hierin belangrijk. Een goede website zorgt hiervoor. Daarom is dit een van de speerpunten van waaruit Scrolla werkt. Scrolla zorgt ervoor dat je website goed zichtbaar is op pc’s, maar ook op mobiele apparaten zoals telefoons en tablets. Een ander soort zichtbaarheid is minstens net zo belangrijk: die op google. Scrolla zorgt ervoor dat je hoog in de zoekmachines eindigt.

Het bijzondere aan Scrollla is dat iedereen die voor het web design bureau werkt, zelf ook ondernemer is. Hierdoor weten zij als geen ander hoe jij als ondernemer denkt. Ze kunnen zich goed inleven in de tijd die je altijd tekort komt, in je kritische eisen. En uiteraard in je portemonnee. Daarom bieden zij een website aan een pakket. Voor €599 heb je een complete website. Ook aan de beginnend ondernemer wordt gedacht: je kunt in termijnen betalen.

Bekijk Scrolla op Linkedin

3. Van Herk Business Promotions – vhbp.nl – de #1 persoonlijke websitemaker

In de top 3 van Nederland hoort VHBP stevig thuis. De jarenlange ervaring die ze hebben bij Van Herk Business Promotions werkt als een sleutel tot het succes van ieder bedrijf dat een groter bereik op internet wil realiseren. De jarenlange ervarenheid wordt binnen Van Herk gecombineerd met een frisse, heldere blik in een jong team. Dit team bestaat uit onder meer grafische designers, webdesigners en uitmuntende marketeers.

Naar de wens van de klant wordt een website op maat ontworpen. Of het nu gaat om een moderne, zakelijke of juist persoonlijke website: bij Van Herk zorgen ze ervoor dat iedere klant naar volle tevredenheid wordt geholpen. Alle websites zijn daarbij geoptimaliseerd voor mobiele devices en een goede vindbaarheid op Google staat hoog in het vaandel.

Uniek is de persoonlijke aanpak waar de websitemakers van Van Herk gebruik van maken. Kwaliteit staat voorop en een goede samenwerking vormt hiervoor de basis. Daarom wordt er uitgebreid met de klant gesproken over wensen. De uitstraling, het gevoel dat een website oproept. De resultaten die een website moet behalen. Hierin bestaan oneindig veel mogelijkheden en bij Van Herk weten ze als de beste welke website bij jou past. 

Bekijk Van Herk Business Promotions op Linkedin

4. SAM Design – de ultieme hotspot van creativiteit en website-kennis

Waar vroeger een website als een soort visitekaartje van je bedrijf gold, is dit tegenwoordig totaal anders. Zonder website kun je als serieus bedrijf nauwelijks draaien. Het genereren van leads en het opbouwen van klantenbestanden zijn zo belangrijk geworden dat ze niet meer weg te denken zijn uit het hedendaags ondernemen. Bij SAM Design snappen ze dit als de beste.

SAM Design beschikt over een geweldig teams waarin professionals werken met een enorm creatieve geest. De mindset is altijd marketing-gericht. Jouw filosofie staat centraal bij het ontwerpen van je website, maar SAM Design houdt altijd strikt rekening met het kunnen bereiken van je doelgroep. Vergaring van nieuwe klanten is immers van groot belang voor je onderneming .

De perfecte mix van jonge creatievelingen met oude rotten in het vak zorgen voor een magisch zichzelf versterkend effect. Naast het creëren van een website, is er bij SAM Design nog veel meer mogelijk. Zo kunnen ze je helpen met het ontwerpen van je logo en visite kaartjes. Of wat dacht je bijvoorbeeld aan het samenstellen van nieuwsbrieven en andere bedrijfsmatige berichtgeving? Laat dat maar gerust aan SAM Design over!

Bekijk SAM Design op Linkedin

5. Chuck’s Website & webshop laten maken – in eenvoud toont zich de meester

Een website laten maken is nog nooit zo soepel gegaan als bij Chuck’s Website & webshop. Gebruiksvriendelijkheid staat hierin voorop. Alle websites zijn goed toegankelijk voor mobiele apparaten en zijn aangepast aan zoekmachines als Google. Chuck’s maakt van je website een prachtig uithangbord van je bedrijf.

Omdat de websites worden gemaakt met CMS WordPress, zijn ze relatief makkelijk aan te passen. Dus ook door jou zelf. WordPress richt zich sterk op het visuele. Hierdoor krijgt je bedrijf een magnifieke uitstraling. Hoewel je met WordPress de website zelf kan aanpassen, kun je altijd Chuck’s vragen wanneer je er niet uit komt. Hij zal je dan gratis helpen met het wijzigen van tekst of foto’s binnen jouw website.

Je betaalt bij Chuck’s pas nadat je 100% tevreden bent over je website. Hiermee weet je zeker dat je de garantie hebt een website te verkrijgen die geheel naar de stijl en smaak van jouw bedrijf is ingericht. De USP’s van Chuck’s websites zijn dat ze goed zichtbaar zijn op Google, goed werken op mobiele apparaten en zeer gebruiksvriendelijk zijn. Chuck’s werkt niet met maandelijkse kosten, maar lost je vraagstukken gratis voor je op. Hij werkt snel: binnen twee dagen heb je al een eerste website ontwerp binnen.

Bekijk Chuck’s Website & Webshop op Linkedin

6. Als perfectie een naam zou hebben – Webton

Webton is een digitaal, strategisch en creatief bureau met hoog aanzien binnen de wereld van het website maken. Met een team van 25 specialisten heeft Webton de strepen verdiend. Een echte winnaarsmentaliteit ligt hieraan ten grondslag. Dat ze over deze mentaliteit beschikken, roepen ze niet graag. Ze laten het juist graag zien en streven hierbij altijd naar de beste oplossing. Hun Twentse mentaliteit is hierin een drijvende kracht.

Deze mentaliteit komt voort uit de nauwe verbondenheid van Webton met de sportwereld. Ze gaan altijd voor de winst. Als je met je bedrijf op zoek bent naar de beste strategische merkconcepten, branding en digitale oplossingen, dan zit je bij Webton meer dan goed. Zij zorgen ervoor dat merken zich op unieke wijze kunnen positioneren. Hierbij creëren ze een grote betrokkenheid bij hun doelgroepen.

Elk merk is bijzonder, geloven ze bij Webton. Ieder merk vertelt zijn eigen authentieke verhaal. Door creativiteit te combineren met date en techniek weet Webton organisaties te doen groeien. Zo brengen zij de beste ideeën tot leven. De energie die dit bedrijf ademt, is enorm. Deze energie brengt een bedrijf verder. Dit doen ze door te creëren, maar ook door te adviseren en te ontzorgen, succes verzekerd.

Bekijk Webton op Linkedin

7. Mooi Online – een premium website voor een normale prijs

Het is bij veel website makers het een of het ander. Of je kiest voor een dure premium website voor veel geld, of je kiest voor een goedkopere website met dito kenmerken. Mooi Online vormt hierop de uitzondering. Zij creëren betaalbare, hoog kwalitatieve websites.

Bij Mooi Online werkt het ontwerpen van je website heel makkelijk. Je kiest bij hen een van de websites die ze aanbieden. Daarbij stuur je de teksten, foto’s en het logo dat je op de website wilt hebben. Zij stellen hiermee dan een professionele website samen. Als je speciale wensen hebt, dan staan de specialisten van Mooi Online voor je klaar om hierover met je te sparren.

De specialisten van Mooi Online zijn expert met het gebruik van WordPress. Hier hebben ze al bijna 10 jaar ervaring mee. Als je website is samengesteld, kun je daarna zelf een onbeperkt aantal pagina’s toevoegen. Ook vertellen ze je bij Mooi Online aan de hand van een duidelijke video handleiding hoe je je website kunt beheren. Mocht je vragen hebben over je website nadat deze is ontworpen, dan staat de uitstekende helpdesk van Mooi Online je zo snel mogelijk te woord.

Bekijk Mooi Online op Linkedin

8. Medusa – een geweldige website maker met formidabele medewerkers

Deze websitemaker is het neusje van de zalm. Medusa barst van de ervaring en maakt voor ieder bedrijf een prachtige website op maat. Al meer dan 20 jaar ontwerpt het bedrijf websites naar ieders wens. Voor iedere website betekent dit een aantrekkelijk en onderscheidend design, maar ook de techniek die nodig is om jouw bedrijf en jouw website vandaag de dag op een goede manier in de markt te zetten.

Medusa opereert vanaf Brainport Eindhoven, de plek waar alle knappe koppen van Brabant samenkomen. De betoverende chemie die deze samenkomst tot stand breng op Brainport Eindhoven, is bij Medusa tot in de haarvaten voelbaar. Het uit zich tot een ongekende klasse in het ontwerpen van websites.

De expertise bij Medusa heeft geleid tot samenwerkingen met vooraanstaande bedrijven. Wat dacht je bijvoorbeeld van Van Hoof, de pionier op het gebied van (elektrische) fietsen? Ook voor de Technische Universiteit Eindhoven heeft Medusa mooie werkzaamheden kunnen verrichten. Kortom, Medusa is een echte aanrader wanneer je opzoek bent naar een websitemaker uit het topsegment.

Bekijk Medusa op Linkedin

9. Densite Webdesign & vormgeving – een briljante websitemaker

Als je op zoek bent naar een topper op het gebied van het maken van websites, dan zit je bij Densite helemaal goed. Ze maken professionele websites en doen dit tegen vriendelijke prijzen. Na oplevering van je website kun je makkelijk zelf de website aanpassen, omdat Densite gebruik maakt van het gebruiksvriendelijke website programma CMS Systeem.

Klantvriendelijkheid staat bij Densite hoog in het vaandel. Van begin tot het eind worden de klanten uitermate goed begeleid. Bij het ontwerp van je website wordt goed gekeken naar de indruk die je met je bedrijf wilt wekken bij de klant. De webdesigners van Densite beschikken over veel ervaring en denken goed met je mee.

Bij Densite zijn ze in staat op allerlei technieken te verstoppen in je website. Zo kun je hierin bijvoorbeeld een nieuwsbrief of een online afspraken systeem implementeren. Je kunt het zo gek niet bedenken, of Densite maakt het voor je. Naast dat er veel aandacht is voor het ontwerp, zorgen de techneuten van Densite ervoor dat je website goed zichtbaar is in Google. Zo heb je met Densite de perfecte website voor jou bedrijf in handen.

Bekijk Densite op Linkedin

10. Wij vielen als een blok voor de stijlvolle websites van – Blok 56

Stijlvol en technisch vernuftig. Zo zou je de websites van Blok 56 kunnen samenvatten. Zij zijn toonaangevend op het gebied van webdesign. Bij Blok 56 hebben ze een passie voor alles wat met het internet te maken heeft. Dit zie je heel goed terug in hun fantastische ontwerpen van websites.

Bij Blok 56 combineren ze een fantastisch ontwerp met betaalbare prijzen voor websites. Om van jouw website een groot succes te maken, gaan ze bij Blok 56 voor ‘the extra mile’. De ontwerpers hebben een tomeloze inzet en rusten niet voordat jij tevreden bent. Tot op de pixel wordt iedere website perfect ontworpen.

Naast je website, kan Blok 56 ook je logo en de huisstijl van je bedrijf vormgeven. Dit zal het bereik van je bedrijf enorm vergroten. Ook zorgen ze er dan voor dat de stijl van je website perfect aansluit bij je loge en huisstijl. Deze huisstijl kunnen ze ook verbinden aan al je drukwerk, zoals flyers, visitekaartjes, verpakkingen etc.

Bekijk Blok 56 op Linkedin

Een eervolle vermelding – Red Melon

Wanneer we spreken over de beste website makers van het land, kunnen we niet voorbijgaan aan Redmelon. Dit toonaangevende bedrijf timmert al jarenlang aan de weg en doet dit met verve. Dit heeft geresulteerd tot samenwerkingen met vooraanstaande bedrijven in de offshore, industrie, de bouw en de retail. Red Melon wist als geen ander hoe het deze bedrijven met hun nieuw te ontwerpen websites het beste in de markt kon zetten. Na samenwerking met Red Melon noteerde een groot deel van deze bedrijven een enorme groei.

Bekijk Redmelon op Linkedin

Een eervolle vermelding – WJ Webdesign

WJ Webdesign is een excellente website maker. De schoonheid straal van de door dit bureau ontworpen websites af en tegelijkertijd zijn de websites optimaal vindbaar in Google. Vanaf een relatief laag bedraag van eenmalig €199 kun je bij hen al een complete website op maat laten maken.

Al veel klanten heeft WJ Webdesign mogen verblijden met een professionele website. Advocatenkantoren, uitzendbureaus, fotografen en evenementenbureaus gingen je voor. Met WJ Webdesign drijf je de marketing mogelijkheden van jouw bedrijf tot ongekende hoogten.

Bekijk WJ Webdesign op Linkedin