We vinden het een tenenkrommende ontwikkeling die we ronduit een oplichting noemen: jongeren die zogenaamd ‘marketing agency’ spelen en met giga-bedragen spelen. Wie voert deze onzin aan? Het bleek Boyd Hoek te zijn, met zijn SMMB Masterclass. Wie is Boyd Hoek en hoe goed, slecht, fake of legit is zijn training: de SMMB Masterclass? Misschien kende je hem van zijn reclames en ben je benieuwd of hij betrouwbaar is. Lees verder voor onze kritische recensie, ervaringen en wiki over Boyd Hoek en zijn premium en gratis training…

We kochten de SMMB Masterclass uit oprechte afschuw

Ons marketing-vak moet beschermd worden. Iedere goeroe die het vak beschadigt, moeten we onderzoeken. Zo deden we dat ook met Boyd Hoek. Wij dachten: laten we de volledige SMMB Masterclass kopen om in deze review te kunnen beoordeelden of de SMMB Masterclass een scam of legit is.

Bovendien kennen we allemaal het principe: word een goeroe, verkoop een cursus voor duizenden euro’s en verdien daar lekker aan. Wat ons betreft is dat prima, maar dan moet de cursus ook echt wat te bieden hebben. Dat was ook een van de redenen dat we deze cursus kochten: om te kijken of het op marketinggebied daadwerkelijk hout snijdt. Lees verder voor onze ervaringen…

Tip: leer hier gratis de complete methode van de SMMB Masterclass

Wij namen het risico om alles te onderzoeken, maar voor jou is het absoluut al genoeg om alleen de gratis training te volgen. Daarin leer je direct alles al over adverteren, klanten vinden en funnels maken. Dit noemen wij de ware skills van het internet – en toevallig vormen ze ook de kern van een SMMB-business.

Voordat we beginnen met de review: Wat is SMMB?

wat is een smmb

SMMB staat voor Social Media Marketing Bureau. Als jij een SMMB hebt, houdt dat simpelweg in dat jij een dienst verkoopt aan andere bedrijven. Namelijk: het aanmaken en managen van social media-advertenties voor andere bedrijven. De Engelse term is SMMA: Social Media Marketing Agency.

Wat ons betreft is een SMMB een van de meest lucratieve, schaalbare en waardevolle verdienmodellen en skill-sets om te leren, waarmee je financieel vrij kunt worden. Waarom? Omdat je makkelijk 1.000 euro per klant per maand kunt ontvangen. Verderop in dit artikel leggen we uit hoe dit werkt.

Voordat we doorgaan: bekijk onze video-review over de SMMB Masterclass

We irriteerden ons enorm aan de leerlingen van Boyd Hoek

Omdat wij ‘serieuze marketeers’ zijn op academisch niveau, vonden we op het begin deze hele operatie nogal als een oplichting klinken. Sorry dat we het zo simpel verwoorden, maar kom op nou: hoe belachelijk is het idee dat een zichzelf respecterend lokaal bedrijf aan een belief-in-yourself-mindset-tiener de opdracht geeft om de marketing te regelen?

En dan gaat het niet zomaar om tieners die social media marketing ‘kunnen’… Het gaat om de tieners die uit het blik komen dat Boyd Hoek ergens heeft opengetrokken. Boyd Hoek traint namelijk met zijn SMMB Masterclass mensen van alle leeftijden en achtergronden – maar de kappers, sportscholen en restaurants krijgen vooral verkoop-pogingen van tieners die heel erg in zichzelf zijn gaan geloven.

We zien bij onze collega-ondernemers soms verhalen voorbijkomen dat ze zijn opgelicht door een marketing-bureau: dat ze het werk van een stagiaire leverden voor tienduizenden euro’s. Zou de cursus van Boyd Hoek hier de aanzet toe geweest kunnen zijn? Zou deze cursus ervoor kunnen zorgen dat er steeds meer overmoedige jongeren prutswerk gaan leveren?

Hoe lachwekkend is het idee dat marketing-newbies ‘even de social media marketing voor je regelen’…

Toegegeven: jonge mensen kunnen meer dan oude mensen als het gaat om computers en online marketing, dus het idee om Boyd’s jonge leerlingen jouw marketing te laten doen, is ook weer niet heel gek. Dus we werden heel nieuwsgierig naar de inhoud van de SMMB Masterclass: voldoet het aan het hoge niveau dat wij nastreven wanneer het om marketing gaat?

Wat is de SMMB Masterclass 2.0? We gingen hem kopen…

De SMMB Masterclass is een cursus van 6 weken waarin je precies leert hoe je jouw Social Media Marketing Agency kunt beginnen en laten groeien.

Daarnaast wordt de volledige methode regelmatig prijsgegeven in een gratis webinar.

Wij kochten in ieder geval de volledige training om te kijken hoe het nou precies in elkaar steekt en of je er echt iets leert. Dat beoordelen wij aan de hand van onze academische marketingachtergrond. De brutale alumni van de SMMB Masterclass blijven irritant, maar we kunnen in ieder geval kijken wat de training behelst.

Wat zit er allemaal in de volledige SMMB Masterclass?

smmb masterclass review

De leraar, Boyd Hoek, heeft er geen passieve, maar interactieve cursus van gemaakt. De belangrijkste componenten van de SMMB Masterclass zijn:

 • De SMMB-masterclass zelf met de online video-cursus.
 • Wekelijkse coaching-calls.
 • Actieve en hechte community van 700+ gemotiveerde studenten die actie onderneemt.

We vonden het erg indrukwekkend wat Boyd allemaal had bereikt met zijn eigen casussen en wat hij vervolgens allemaal had neergezet met onze medestudenten in de cursus.

Zat het belangrijkste social media marketing-principe überhaupt wel in de cursus?

Terwijl wij de cursus bekeken, zaten we maar op één ding te letten: leert Boyd Hoek jou in deze cursus op zijn minst hoe je funnels maakt?

Want weet je wat het is: social media marketing is heel moeilijk… als je gewoon advertenties plaatst zonder funnels. Dan gaat het zelden een return on investment opleveren.

Social media marketing is daarentegen heel makkelijk… als je een funnel gebruikt. En een funnel kan al zo simpel als drie stappen zijn: giveaway > e-mailadres verzamelen > upsell.

Tot ons genoegen leer je in de SMMB Masterclass gewoon hoe je funnels maakt. Een dik pluspunt, want dit is het geheim van effectieve marketing. Sterker nog: je krijgt van Boyd Hoek kant-en-klare funnels aangereikt zodat je niet zelf steeds iets hoeft te bedenken.

Wanneer je een funnel gebruikt om leads en klanten te krijgen voor bijvoorbeeld een fysiotherapeut, sportschool of tandarts, zal je makkelijk tientallen of honderden extra klanten werven. En raad eens: dat is jouw 2.000 euro service fee per maand met gemak waard.

Funnels zijn de grote troef om nieuwe aanwas te krijgen voor jouw klanten. Boyd Hoek laat in zijn lessen zien dat hij hier een meester in is en dat hij ver boven de stof staat. We kregen direct zin om met de kant-en-klare funnels van Boyd aan de slag te gaan en die 2.000 euro per maand per klant te pakken.

Wie is Boyd Hoek? Laten we verder kijken dan de reclame…

Laten we deze wikipedia-paragraaf van Boyd Hoek beginnen met wat rapid fire-puntjes:

 • Wat is de leeftijd van Boyd Hoek? Naar eigen zeggen is Boyd Hoek geboren in het jaar 1999. Lees je dit artikel in 2022, dan is Boyd Hoek nu 23 jaar.
 • De naam van het bedrijf van Boyd Hoek is: Digital Presence met KVK nummer: 70062420
 • We hebben ook even in ons studentendashboard en in de studenten-Facebookgroep gekeken: op het moment van schrijven zijn er meer dan 900 actieve leden in de SMMB Masterclass.
 • Uit zijn Linkedin-profiel worden we helaas niet veel wijzer: hij heeft er alleen Digital Presence op staan.
 • Naar het vermogen (‘net worth’) van Boyd Hoek konden we voorheen alleen gissen, maar hij is sinds 2020 steeds transparanter aan het worden. Momenteel zijn we dit aan het onderzoeken.
 • Adres: Duinlustparkweg 44, 2061LD Bloemendaal
 • E-mail: boydhoek [apenstaartje] digitalpresence.nl
 • Gratis Training:
 • Volledige cursus: 
 • Instagram: https://www.instagram.com/boydhoek/
 • Facebook: https://www.facebook.com/boyd.hoek.737
 • YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCinx-brasf9pSZzLZABHpUg/

In zijn jeugd deed Boyd Hoek niet bijster veel. Zijn werkhouding was slecht en hij hing veel op straat. Na zijn middelbare school-periode deed Boyd echter iets wat de meeste tieners nooit zouden willen doen…

Hij is geen opleiding gestart na zijn middelbare school, maar hij besloot meteen een agency te starten. Gewoon volhardend aankloppen bij lokale bedrijven en advertentie-opdrachten binnenslepen. Dat deed hij vanuit zijn kvk-ingeschreven-bedrijfsnaam: ‘Digital Presence’.

En dat ging hem goed af: hij wist binnen een jaar 10.000 euro per maand winst te maken. En dat terwijl hij eerder in zijn sales-baaantje bij Pepperminds juist ondermaats presteerde.

Hij ontdekte dat hij opeens vertrouwen kreeg als hij iets verkocht dat écht van hem was – en wat echt voor één niche bedoeld was, zoals sportscholen en personal trainers in Boyd’s geval.

Is Boyd Hoek legit of een scam?

Wanneer je in een cursus terecht komt en vervolgens alleen onzinnige gebakken lucht leert, dan noemen we dat oplichting. Is dat het geval bij de SMMB Masterclass?

Om te beginnen: Boyd Hoek leerde ons de medestudenten om alleen het belangrijkste te doen. Hij leert zijn studenten niet om maandenlang aan je eigen website te sleutelen, want dat levert simpelweg geen geld op.

Dit was al een opluchting voor ons: de grootste scammers zijn de marketin-goeroes die jou leren aan jouw ‘branding’ en ‘core story’ te werken. We vinden het verschrikkelijk om het aan die arme coachees mee te moeten delen, maar dat gaat ze dus geen cent opleveren. Boyd Hoek weet dit wél en hij leert zijn studenten daadwerkelijk hoe je omzet draait. Een verademing wat ons betreft.

Boyd Hoek leeft uiteraard ook zelf naar dit advies. Tot en met december 2019 had Boyd Hoek geen website en communiceerde hij niet precies over wat hij precies had bereikt. In december 2019 had hij dit hersteld, hoewel dat van ons niet had gehoeven: hij liet precies zien wat hij ooit allemaal heeft verdiend en wie zijn agency-klanten waren.

Zoals je in de vorige paragraaf kunt lezen, is Boyd wel degelijk legit. Boyd heeft recentelijk complete openheid gegeven over zijn verleden. Het zou in onze ogen bovendien niet alleen raar – maar ook onmogelijk zijn om iets aan iemand te leren zonder dat je zelf de top hebt bereikt.

Wat kun je hier nou eigenlijk echt mee verdienen?

hoeveel kun je verdienen met de smmb masterclass

Veel mensen weten dit niet, maar als je een waardevolle skill hebt, zoals adverteren of een andere vorm van marketing, dan kun je die skill verkopen als dienst.

Waarom weten veel mensen dit niet? Omdat je als tiener iedereen om je heen een baantje als krantenbezorger of vakkenvuller ziet nemen. En dat voor slechts 5 tot 10 euro per uur. Eenmaal afgestudeerd? Dan begin je bij 13 euro per uur.

Deze mensen weten niet dat wanneer je een vaardigheid verkoopt waar veel vraag naar is, je niet meer dat soort bedragen per uur gaat verdienen, maar eerder 250, 500 of 1.000 euro per uur. Uiteraard gaan er nog je kosten vanaf, maar kun je zien dat je inkomstenplafond hiermee onbeperkt hoog is?

Met de methode van de SMMB Masterclass ga je te werk met het verkopen van je diensten voor zo’n 2.000 of 3.000 per maand per klant. Met een handjevol klanten heb je dus 10.000 euro per maand verdiend, en dat iedere maand opnieuw – omdat jouw dienst een abonnementsvorm is dat je kunt verkopen: het managen van iemands marketing.

Vervolgens vonden we module 6 toch wel erg gaaf en zinvol. Hierin leerden we precies hoe we ons bedrijf passief konden maken, zodat we automatisch al dat geld gaan verdienen. Passief inkomen met SMMB is namelijk zeker mogelijk.

Hoeveel moeite moet je doen om 10.000 euro winst per maand te krijgen?

Als agency is je omzet bijna gelijk aan je winst. Boyd maakte 11.000 euro omzet exclusief btw, had maar 200 euro aan bedrijfskosten en hield 10.800 euro netto winst per maand over.

Dit was niet makkelijk. De helft van zijn werkdag was hij kwijt aan het leveren van service, want daar betalen ze hem tenslotte die 10.000 euro voor. Natuurlijk kun je dat op een gegeven moment uitbesteden, maar dat is een volgende stap. Zelf schrijft hij hierover:

Ik werkte KEI hard door aan mijn SMMB en besteedde de eerste helft van de dag altijd aan ads onderhouden & berichten sturen naar bedrijven en de 2e helft van de dag aan sales calls met nieuwe personal trainers.

– Boyd Hoek

Het idee blijft echter simpel: bedrijven hebben klanten nodig. Jij regelt die klanten met slimme advertenties en funnels. Daar ontvang jij 1.000 euro per maand per bedrijf voor – uiteraard bovenop het advertentiebudget waarmee je mag werken van het bedrijf.

Waarom ontvang je daar 1.000 euro per maand voor? Omdat dat nou eenmaal de prijs is die in deze markt gehanteerd wordt. Het managen van advertenties is nou eenmaal een kostbare skill. Het kost net zoveel moeite om een boekhoud-agency of tekstvertaling-agency te voeren, maar voor die diensten worden veel lagere beloningen betaald.

Waarom doet Boyd dit?

⁣Boyd Hoek heeft een missie: hij wil zoveel mogelijk mensen een alternatief bieden op het leven van ‘negen tot vijf’. Een alternatief waarin je locatie-onafhankelijk kunt werken door een eigen bedrijf te starten én financieel vrij te worden.

Maar hoe kwam hij op dat idee? Hij werd simpelweg overladen door vragen over zijn succes. Dit inspireerde hem om deze makkelijke vaardigheid op grotere schaal aan mensen te leren.

Waarom wil Boyd dat je een SMMB-bedrijf start?

Goed, ondernemen is slim. Maar waarom niet een bakkerij starten? Of een autogarage? Dat verdient toch ook goed? Dat klopt, maar er is een belangrijke reden waarom Boyd Hoek voorstander is van het starten van een agency. Je klanten zijn dan namelijk: andere bedrijven, en dat is erg voordelig.

Andere bedrijven hebben namelijk veel geld te besteden. Ze hebben advertenties nodig. En dat kun jij aan ze leveren. Kortom: met een SMMB-bedrijf heb je een dienst in handen dat zichzelf verkoopt. Bovendien kun je het werk laten uitbesteden, waardoor het resultaat steeds passiever en meer wordt voor jou.

Voor wie is het?

Iedereen kan een bedrijf starten: jonge mensen, oude mensen, mannen, vrouwen, mensen met een baan en mensen die alle tijd aan hun handen hebben. Zolang je maar dat ene doel hebt, kun je meedoen: compleet leven zoals je wilt leven.

Voor- en nadelen van De SMMB Masterclass van Boyd Hoek

Het geheim achter een succesvol marketingbureau is niet iets dat makkelijk gedeeld wordt. Gelukkig zijn er wel wat experts die hun kennis willen delen ook al moet je daar wat voor betalen. Boyd Hoek is daar een van. Hij is nog een jonge hond die succes heeft met zijn SMMB skills. Dat staat voor Social Media Marketing Business waarmee jij voor bedrijven social media advertentie campagnes beheert en daarmee geld verdient. Klinkt als een makkelijke manier om snel geld te verdienen en volgens Boyd is dat ook zo als je zijn tips voor succes volgt. Maar is zijn SMMB Masterclass de moeite waard? Hier zijn de plus- en minpunten.

Voordelen

✅ Een geschikte manier om snel je Social Media Marketing Business op te zetten en te profiteren van een unieke kans.

✅ Duidelijke uitleg en de kans om door te vragen als je dingen onduidelijk vindt.

✅ Een hechte community van andere cursisten die je stimuleren en belangrijk kunnen zijn voor je netwerk.

Nadelen

❌ Een hoog prijskaartje kan je afschrikken als je nog weinig van SMMB weet.

❌ De cursus is er voor doorzetters en niet voor mensen die alleen iets van SMMB willen weten zonder dat zij er echt mee door willen gaan. Je moet er ook echt mee aan de slag, maar dat is logisch als je succes wilt hebben. Ga je er echter serieus mee aan de slag, dan werkt het en kun je veel gaan verdienen.

Onze kernboodschap van deze review: vinden wij Boyd en zijn SMMB-training goed?

Wij hebben vooral op de volgende punten gelet:

 • Een goede training over social media marketing mag niet(!) enkel bestaan uit het drukken op de knop ‘bericht boosten’ bij een Facebook-bericht.
 • Een goede training over social media marketing mag niet(!) enkel bestaan uit het plaatsen van advertenties op Facebook via de Facebook Ad Manager.
 • Een goede training over social media marketing moet(!) ook lessen bevatten over hoe je via social media advertenties inzet voor het genereren van leads(!) die een freebie krijgen, hun e-mailadres achterlaten en vervolgens een upsell krijgen.

Gelukkig voldeed de SMMB Masterclass aan bovenstaande eisen. Ons oordeel valt sowieso verrassend positief uit: Boyd’s training is volledig, zijn manier van structureren en presenteren is erg duidelijk en zijn studenten hebben daadwerkelijk resultaat.

Hoe goed ik de videotraining zelf vind, er blijft één ding waar ik altijd op let om het succes van een trainer af te meten: de mate van succes van de deelnemers.

Ik vind deze training vooral goed omdat ik Boyds studenten daadwerkelijk in het wild voorbij zie komen, terwijl ze laaiend enthousiast zijn over hun mentor Boyd. Ik zie ze om sales-gesprekken vragen en ik hoor regelmatig van andere ondernemers dat ze de consultancy van Boyd’s studenten hebben aangeschaft.

Met andere woorden: Boyd zet echt mensen in het werkveld die met twee benen alvast aan de slag gaan terwijl ze leren. Dit vinden we een van de meest praktische cursussen die we ooit gevolgd hebben.

Andere recensies en ervaringen over Boyd Hoek en zijn training

smmb masterclass boyd hoek ervaringen

Hoewel Boyd Hoek geen Trustpilot-account heeft, zijn wij als student geen enkele negatieve reactie van medestudenten tegengekomen binnen de leden-omgeving. Het succes van de studenten lijkt te overheersen. Steeds wanneer ik een Facebook-ondernemersgroep opensla, kom ik de actieve studenten van Boyd Hoek tegen die advies bieden en klanten binnenhalen. Ik ben in al die tijd nog geen negatieve deelnemer tegengekomen. Ook niet in de studenten-community van Boyd.

Maar er is toch overal zoveel negativiteit te lezen over Boyd Hoek? Dan nodigen we je uit om even goed na te gaan: van wie komt die negativiteit? In geen enkel geval van de daadwerkelijke 900 studenten van Boyd Hoek. Het zijn altijd mensen van buitenaf die op voorhand afreageren op de communicatie-uitingen van Boyd Hoek. Deze negatieve reacties zijn vooral gebaseerd op emoties en ze zijn dus niet objectief. De daadwerkelijke studentenervaringen laten zien dat het daadwerkelijk hout snijdt, een werkend verdienmodel is en verrassende resultaten oplevert.

Na aankoop krijg je de inloggegevens en krijg je direct toegang tot het volledige lespakket. De video’s zijn duidelijk opgebouwd en alle informatie geeft je een goed beeld van hoe je zelf een social media marketing bureau kunt starten.

Wat zit er precies allemaal in de SMMB Masterclass?

smmb masterclass inhoud

De SMMB Masterclass is niet simpelweg een reeks video’s, waarna Boyd Hoek je het verder laat uitzoeken. Er zit coaching, accountability en een actieve community bij. We zien op de homepagina van het ledengedeelte – en in de leden-Facebookpagina – iedere dag een hele reeks nieuwe berichten van cursisten.

Toen wij in 2019 met de cursus begonnen, waren de meeste cursisten nog niet zo bereid om antwoord te geven op elkaars vragen, maar nu krijg je in overvloed antwoord van de actieve community.

Het totale aanbod van de SMMB Masterclass ziet er als volgt uit:

 • De SMMB Masterclass™ (€2997 Waarde)
 • Wekelijkse Groepscoaching Met Boyd Zelf (€1997 Waarde)
 • Kant-en-klare funnels & ads (€997 Waarde)
 • Levenslang Toegang Tot Exclusieve Mastermind Facebook En Whatsapp Groep. (€997 Waarde)
 • Live Meetups & Exclusieve UitnodigingenKrijg exclusieve toegang tot onze maandelijkse meet-ups, alleen beschikbaar voor cursisten van de SMMB Masterclass. 
 • Boyds eigen live sales calls
 • Kant-en-klare templates, zoals contracten die Boyd Hoek zelf gebruikt
 • Kant-en-klare Website
 • KVK & Ondernemersloket Cheatsheet
 • Persoonlijke Accountability Coach (nieuwe feature sinds 2020)
 • De Full-Proof 14 Dagen 1e Klant Methode
 • Certificaat Van Deelname
 • Commitment Bonus #1 – YT Marketing
 • Commitment Bonus #2 – Financiën en Boekhouding Training
 • Commitment Bonus #3 – SMMB Audit Software

Daarnaast zit de kracht van deze training vooral in het exact-nadoen-wat-al-werkt-principe. In onze studentenomgeving komen we dan ook de volgende kant-en-klare hulpmiddelen tegen:

 • PPT. De enige 4 dingen die tellen.pptx
 • PDF. De enige 4 dingen die tellen.pdf
 • Inschrijven KVK.pdf
 • Inschrijven Ondernemersloket .pdf
 • Markt onderzoek script – course.pdf
 • pdf fb ads 2 belangrijkste dingen.pdf
 • Proefperiode meetings zetten script.pdf
 • Instructieblad_ Cold call script.pdf
 • Acuity Scheduling opzetten & gebruiken!.pdf
 • Instructieblad facebook profiel.pdf
 • Instructieblad facebook profiel.pdf
 • Instructieblad Linkedin Profiel.pdf
 • Instructieblad_ Facebook & Linkedin bericht.pdf
 • Instructieblad_ Linkedin Sales navigator & Leonard .pdf
 • Instructieblad Linkedin Profiel.pdf
 • Instructieblad_ Facebook & Linkedin bericht.pdf
 • Instructieblad_ Linkedin Sales navigator & Leonard .pdf
 • Instructieblad_ het sales script.pdf
 • Instructieblad_ Automatisch incasso & facturen.pdf
 • Instructieblad_ On-boarding.pdf
 • SMMB Masterclass – On-boarding.pptx

Conclusie: praktijkgericht en effectief?

smmb masterclass ervaringen goed

We geven nog een korte conclusie van onze SMMB Masterclass-review om onze ervaring met Boyd Hoek nog eens goed samen te vatten: de SMMB Masterclass zet jou direct in het werkveld, met klanten en al. Logisch, want in de training krijg je alles om te beginnen: de advertentie-methodes, funnels, kant-en-klare contracten, live sales calls en ads die je voor je klanten kunt inzetten. Dit geeft voor ons alle reden om Boyd Hoek een buitengewoon positief oordeel te geven.

De SMMB-methodiek is niet het probleem – maar de verkeerde goeroes wel. Er zijn de laatste tijd nogal wat onervaren SMMB’ers die opeens besluiten hun eigen variant van de SMMB Masterclass te geven. Ze hebben totaal niet de resultaten, ervaring en uitstraling, waardoor we ons nooit door hen zouden laten mentoren. Wél hebben we ervoor gekozen om ons door Boyd Hoek te laten mentoren, want hij heeft de meeste ervaring, resultaten én gemotiveerde studenten – inclusief hun vele successen.

Dus ook de vraag: “Is Boyd Hoek betrouwbaar?” kunnen we met een volmondige ja beantwoorden. Terwijl we die andere nieuwe SMMB-‘goeroes’ voor geen cent vertrouwen, levert Boyd wel gewoon goede lessen en groepscoaching – en hij leert je de belangrijkste sales-praktijk. Leer zeker de SMMB-methode, toon inzet en ga vooruit!

Samenvattende SMMB Masterclass-Q&A van onze review

Laten we nog eens kijken wat we hebben onderzocht en besproken rondom de SMMB Masterclass.

Is Boyd Hoek betrouwbaar?

We onderzochten de vraag of Boyd Hoek zijn leerlingen oplicht en we onderzochten of zijn leerlingen leren hoe ze bedrijven moeten oplichten.

Wat vinden wij zelf van de SMMB Masterclass in onze recensie?

Er zijn veel marketing-oplichters omdat ze je met vage termen over ‘strategie’ en ‘kernwaarden van het bedrijf’ laten bezighouden. Wij onderzochten of Boyd Hoek wel to the point komt.

Wie is Boyd Hoek en vinden wij hem ook inhoudelijk sterk?

Zijn leerlingen vonden we al irritant door al hun opdringerige verkoopgesprekken. Wat Boyd Hoek betreft keken we verder dan zijn reclames.

Is de SMMB Masterclass inhoudelijk in orde?

Wie aan (social media) marketing wil doen, moet één aspect goed leren. Wij beoordeelden of dat aspect in de SMMB Masterclass behandeld wordt.

Wat zijn de cursisten-ervaringen over de SMMB Masterclass?

We schaften de cursus aan om van binnenuit te kijken wat de reacties en ervaringen van de cursisten van de SMMB Masterclass zijn.

Wat moet je ervoor over hebben om te slagen met deze SMMB-methode?

In het begin moet je twee dingen doen: de marketing-lessen van Boyd Hoek goed leren en toepassen – en vervolgens je diensten verkopen aan ondernemers. Heb je die twee dingen gedaan, dan kun je automatiseren, waarbij passief inkomen zeker mogelijk is.

Heb je een startkapitaal nodig om te beginnen met SMMB?

Dat is het mooie van dit businessmodel: je voert een dienst uit voor andere bedrijven. Zij geven jou het advertentiebudget, dus zelf heb je niks nodig, behalve goede marketing-software: Clickfunnels. Dat leer je allemaal in de training met kant-en-klare templates.

Kun je dit combineren met school/werk/studie?

Je kunt in de eerste paar maanden parttime aan de slag met SMMB, waarna je – als je eenmaal gaat verdienen – langzaam kunt opschalen en je baan kunt opzeggen.

Reviews & ervaringen van anderen over de SMMB Masterclass

RecensentSamenvatting van de review
Online Rijkdom SpecialistDe reviewer is tevreden over de logische opbouw van de cursus en de kennis die overgebracht wordt. Er zijn regelmatig updates die de cursus interessant houden. De community groeit en is waardevol voor wie hulp nodig heeft. Het bedrag voor de cursus is hoog en het duurt een tijdje voordat je dat terug hebt verdiend.
De Moderne NomadenDeze bron is te spreken over het verdienmodel en de snelheid waarmee je je business kunt opzetten. Het persoonlijke contact met de trainers wordt verder gewaardeerd. Men adviseert deze training niet als je geen doorzettingsvermogen hebt.
Online Succes BereikenNadat je de training betaald en gevolgd hebt, kun je daarna zonder grote investeringen je dropship bedrijf opzetten. Het kost vooral tijd om daarna inkomsten te genereren. Deze cursist heeft uiteindelijk besloten geen dropship bedrijf te beginnen, maar dat lag niet aan de cursus.
Trading CoachDe cursus is vooral geschikt als je nog geen voltijd baan hebt en in 6 weken tijd je eigen marketing bedrijf wilt opzetten. Anders gaat het veel tijd kosten en niet meteen veel opleveren. Men vindt de cursus minder geschikt voor beginners.
AKEen groot voordeel van de cursus is de community waar je hulp kunt vragen of je eigen kennis kunt delen met anderen. De cursus is vooral waardevol, omdat je snel met de materie aan de slag kunt. Je kunt ook gebruik maken van formulieren die je dan niet meer zelf hoeft te ontwikkelen. Succes behalen vraagt wel veel tijd en energie.
Online Succes WijzerDeze bron zou iedereen die met een online bedrijf geld wil verdienen deze cursus aanraden. Hij is van mening dat de kosten van de cursus daarna makkelijk terugverdiend worden.
DD ReviewsDe cursus is goed gestructureerd en je haalt er veel nuttige informatie uit. De verbeterpunten gelden niet zozeer voor de cursus, maar voor de deelnemer: je moet inzet tonen en gemotiveerd blijven. Ook je verwachtingen moeten helder zijn, in de zin dat je niet snel rijk wordt via deze methode.
Dean de VosDeze reviewer vindt de trainer vrij agressief in zijn verkooptechnieken. Daar heeft hij moeite mee. Hij erkent wel dat de inhoud van de training zeer leerzaam is. Als je een duidelijk doel voor ogen hebt, kan de training jou precies bieden wat je nodig hebt. 

Onze review samengevat

ReviewSMMB Masterclass
SamenvattingZoals je in onze videoreview kunt zien, is de SMMB Masterclass een erg volledige training waarin alle belangrijke marketingtechnieken geleerd worden om groot geld te kunnen vragen aan bedrijven. Tel daarbij op dat ieder bedrijf marketing nodig hebt en je zit helemaal goed met dit verdienmodel. Zeker een aanrader voor wie van deze zakelijke kans gebruik wil maken.
Review doorDe Redactie
Beoordeling8.9 (van de 10)
StartenStarten is niet meer mogelijk

Op jouw succes!