Welke dropshipping cursussen zijn er om je dropship business te starten?

Dropshippen is voor velen een extra bron van inkomsten en voor sommigen zelfs hun enige en geweldig grote inkomstenbron. Als je dropshippen goed aanpakt en de juiste keuzes maakt, kun je wellicht stoppen met je vaste baan of eerder stoppen met werken en met pensioen.

Dus of je nu studeert en er een leuke zakcent bij wilt verdienen of in je vrije tijd naast je vaste baan een product wilt aanprijzen en verkopen, met dropshippen kan het allemaal.

Je wilt alleen wel vanaf dag één meteen goed van start gaan, weten waar je aan begint en vooral ook op de hoogte zijn van ontwikkelmodellen als je dropship activiteiten harder groeien dan je misschien verwacht had. De basis van het dropship model leer je dan ook in een cursus die je voorbereidt op je toekomst in de dropship business.

Minimale inhoud van cursussen: waar letten wij op in ons oordeel?

In iedere dropship-cursus heb je bepaalde basisinformatie nodig om je dropship business te kunnen vormgeven. Wij hebben bij het kiezen van de beste cursus onder andere gelet of de volgende onderdelen – op kwalitatieve wijze – aanwezig zijn:

  • Welk product of welke artikelen kies je?
  • Hoe kom je aan een groothandel of leverancier voor het assortiment aan producten dat je wilt gaan aanbieden?
  • Welke prijsstrategie hanteer je? Hoe richt je je klantenservice in?
  • Wie is je concurrent en hoe onderscheid je je van hem/haar?
  • Funnel-lessen.
  • Goede advertentie-lessen.
  • Goede voorbeelden en follow-alongs.
  • Trainers die daadwerkelijk iets gepresteerd hebben.

#1: Trainingen bij de Dropship Academy

De trainingen bij de Dropship Academy worden gegeven door iemand die al 5 jaar in de dropship business zit: Joshua Kaats. Dat betekent dat je kunt genieten van iemand met kennis en ervaring. Een goede trainer is ook niet bang om struikelblokken of misstappen te benoemen, zodat jij niet dezelfde fouten zult maken.

Hierin zit de kracht van een goede cursus, want zo durf je tijdens de training ook vragen te stellen en je kwetsbaar op te stellen, zeker wanneer je je als nieuwkomer op het onderwerp  dropshippen stort.

Bij de Dropship Academy zijn er momenteel twee cursusmogelijkheden: Dropship Academy 3.0 en High Ticket Dropshipping. De cursus zegt niks over je niveau als deelnemer, maar zegt juist iets over de waarde van het product dat je wilt gaan verkopen.

Normale producten kun je prima aan de man brengen via de 3.0 training, terwijl je bij producten in het duurdere segment beter af bent met de High Ticket cursus.

Bij high ticket gaat het namelijk veel specifieker over het vinden van het juiste product met daarbij de juiste leverancier. De bedragen van dit soort producten zijn zoveel hoger, dan klanten ook iets anders van jou en het product dat je verkoopt verwachten. Hier wil je je in je ondernemingsplan dan ook goed op kunnen voorbereiden.

#2: De cursus van Ecomtrics

Met de Ecomtrics Dropshipping 2.0 cursus richt je je op de start van een winstgevende webwinkel. Je krijgt in video’s geleerd hoe je begint met dropshippen en ziet ook vele voorbeelden die je kunnen inspireren. Het mooie is dat je voldoende inhoud in deze cursus aangeboden krijgt om ook daadwerkelijk te starten. Het is een hands-on training die je meteen kunt toepassen.

Je leert alles over hoe je onderzoek verricht om tot een geschikt product te komen en hoe je dit product vervolgens in de markt zet. Wie nog geen of weinig ervaring heeft met unieke beelden van een product creëren, krijgt deze vaardigheden ook aangeleerd.

Zo hoef je niet eerst te stuntelen of om hulp te vragen bij het fotograferen of filmen van je product, maar kun je dit nadat dit onderwerp behandeld is meteen zelf doen. Loopt je dropshipping onderneming als een trein?

Dan wordt het tijd om een team om je heen te verzamelen. Ook hier besteedt de cursus aandacht aan. Het geeft je dus veel meer informatie dan alleen over de start van het dropshippen, want ook als je groeit zijn er mogelijkheden om verder uit te breiden.

#3: Cursus volgen bij Dropshipstudie

Ook bij Dropshipstudie leer je van de expertise van deskundigen. Je leert binnen een tijdsbestek van een maand in 8 onderdelen hoe je je eigen dropship doelen werkelijkheid maakt.

Er is veel aandacht voor personal coaching gedurende het traject, waardoor je je zeker voelt bij elke stap die je zet bij het dropshippen. Je leert verder hoe je als e-commerce bedrijf advertenties plaatst en welke platforms je hiervoor het beste kunt kiezen. Veel focus ligt het hogere segment en het gebruik van Nederlandse fabrikanten of leveranciers.

Hiermee heb je al een groot voordeel te pakken, want producten uit het buitenland voldoen lang niet altijd aan de kwaliteit die je in je webshop belooft. Dit levert jou alleen maar meer werk op, want klanten komen vervolgens met vragen of een defect product.

Hoe je hiermee om gaat, leer je ook tijdens de training. Een goede cursus als Dropshipstudie bereidt je dan ook voor op alle facetten van het dropshippen en vertelt niet alleen de mooie verhalen. Een realistisch beeld krijg je alleen maar door zelf voor de volle 100% in de dropship materie te duiken. Een degelijke cursus ondersteunt je in je ontwikkeling als dropshipper.

Welke cursus je ook kiest… de keuze voor jouw product blijft het belangrijkst

Om te kunnen starten heb je – net als bij ondernemerschap in zijn algemeenheid – een idee nodig. Dit idee uit zich in een product dat je aan klanten wilt verkopen. Verkopen kan vervolgens via je eigen webwinkel, via een fysieke winkel (met dropshipping als extra activiteit) of via een online marktplaats waar vraag en aanbod bij elkaar komen (zoals Amazon).

Het idee zelf kan al ontstaan zijn vanuit je eigen enthousiasme over een product, doordat je bijvoorbeeld je levensstijl recentelijk aangepast hebt. Dit kan zich geuit hebben door anders te eten, ondersteunende vitamines te slikken en meer te bewegen in de kamer die je als sportruimte hebt ingericht.

Je bent je hierdoor fitter gaan voelen en bent zo blij met alle attributen en hulpmiddelen, dat je vanuit die intrinsieke motivatie deze producten via je eigen webwinkel wilt delen met anderen die hun levensstijl willen aanpakken.

Deze intrinsieke motivatie is de drijfveer en waarschijnlijk gaat het je niet puur om wat je webwinkel werkelijk aan inkomsten oplevert.

Daar 180 graden tegenover staat dropshippen met als enige motivator geld verdienen. Het interesseert jou niet waar mensen behoefte aan hebben, als jij het maar aan hen kunt verkopen.