Is Dutch Digital Nomad écht de weg naar vrijheid? En hun Online Business Academy?

Veel van ons hebben een lust om de wereld te ontdekken. Hoe graag we iedere week het vliegtuig in willen stappen of een uitje willen maken naar een nieuwe plek, we hebben hier helaas vaak niet de tijd voor. Wanneer je een fulltime baan hebt zit je immers 5 dagen van de week op het kantoor of achter je computer. Maar wat als het ook anders kan? Dat is wat Dutch Digital Nomad voor staat. Meer inkomen, meer vrijheid en dus meer tijd om dingen te doen waar jouw hart sneller van gaat kloppen. In deze review gaan we kijken naar hoeverre dit statement klopt.

Mijn zoektocht naar passie in mijn leven en werk

In 2020 begon ik tijdens de covid-19 lockdown te realiseren dat mijn huidige baan niet meer bij mij paste. Ik kwam er echter ook achter dat ik mezelf in geen enkele kantoorbaan meer zag. Ik had een tijdje geproefd hoe het was om vanuit huis te werken en mijn eigen uren in te plannen en dat smaakte naar meer. Ik wilde volledig mijn eigen baas zijn. Ik wilde dat mijn succes niet meer afhing van een contract bij een bedrijf, maar dat mijn succes werd bepaald door mezelf.

In deze periode ging ik op zoek naar online businessplannen die mij aanspraken. Door de groei van het internet leek ineens alles mogelijk. Dit was uiteraard erg inspirerend, maar ook erg stressvol. Het eerste jaar ging het verrassend goed met mijn bedrijf, maar het tweede jaar leek alles te dalen.

Iedereen was weer langzaam terug aan het gaan naar hun normale leven zoals het voor covid-19 eraan toe ging. Dit betekende ook dat er steeds minder mensen online waren en tijd hadden om te online winkelen. Hoe ik voorheen niet eens marketing hoefde in te zetten, leek het nu onmogelijk om te gebruiken. Het probleem was dat ik geen ervaring had binnen deze sector. Ik was immers pas een jaar begonnen met mijn bedrijf. Ik ging op zoek naar online informatie of een online cursus die mijn kennis zou bijspijkeren. Dit heet me bij Dutch Digital Nomad gebracht.

Aangezien ik weet dat er veel mensen zijn die zichzelf in dezelfde positie bevinden als mij, leek het me een geweldig plan om mijn oprechte en kritische review over deze cursus te delen. Heeft de cursus van Dutch Digital Nomad een positief effect gehad op mijn bedrijf? In deze review schrijf ik mijn ervaring tot in de detail uit.

Wie zijn wij zelf dan om dit te reviewen?

Zoals ik al kort heb gezegd, was ik zelf erg geïnteresseerd in de cursus. Ik wilde mijn bedrijf helpen en mijn hoop was dat een online cursus mij daarin zou helpen. Deze review is dus volledig geschreven vanuit mijn eigen ervaring en de resultaten die voort zijn gekomen uit de cursus.

Waarom je altijd kritisch moet zijn op dit soort producten

Het is altijd spannend om voor een online cursus te kiezen. De makers vertellen namelijk graag zo veel mogelijk positiefs over hun cursus of producten, maar hoe weet je of dit allemaal klopt? Door zo kritisch mogelijk te kijken en vooraf zo veel mogelijk vragen te stellen, kan je door de verkooppraatjes heen prikken. Ook het lezen van reviews van anderen helpt je om een beter beeld te schetsen van de cursus.

Onze eerste sceptische reactie als eerste indruk
Mijn eerste indruk van Dutch Digital Nomad was een mix. Aan de ene kant klonk de cursus veelbelovend, maar aan de andere kant was ik ook sceptisch. De cursus is bedoeld om je te leren hoe jij een online business succesvol opzet. Ik was benieuwd hoe innovatief de informatie in de cursus was, of er diep in wordt gegaan op bepaalde onderwerpen en of het daadwerkelijk resultaat heeft opgeleverd bij andere cursisten. Al snel bleek dat veel van deze vragen op de website werden beantwoord.

Wat zijn de beloftes van de makers? Zijn deze beloftes gebakken lucht?

 • Het belooft dat je succesvol sales leert te werven
 • Het belooft dat je leert passief inkomen te maken
 • Het belooft je te leren hoe je sociale media inzet voor jouw online bedrijf
 • Het belooft dat je leert hoe de juiste klanten jou vinden zonder dat je ze zelf moet zoeken. Voor alle beloftes geldt dat ik erg benieuwd ben of voorgaande deelnemers het er mee eens zijn. Lijkt het echt bij iedereen het gewenste resultaat op te leveren?

De criteria waar we Dutch Digital Nomad op beoordelen

Wat zijn de criteria die we meenemen in onze beoordeling?

 • Is de cursus goed opgebouwd en gevuld met innovatieve informatie?
 • Leer je hoe je alle informatie effectief inzet voor jouw bedrijf?
 • Is het dé plek waar je leert om een succesvol online bedrijf op te bouwen?
 • Is er persoonlijke begeleiding gedurende de cursus?

Hoe we dit product getest hebben: onze onderzoeksdata

Zelf heb ik de gehele cursus doorlopen, actief uitgevoerd en dus uitgetest.

Gedurende de cursus ben ik ook in contact geweest met de maker om meer achter haar verhaal te weten te komen. Wat was haar drijfveer? Waar komt haar kennis vandaan?

Uiteindelijk heb ik ook contact opgenomen met verschillende ex-deelnemers. Komen hun ervaringen en resultaten overeen met die van mij?

In het kort: wat is het precies? De Online Business Academy

Dutch Digital Nomad is een platform dat is opgericht door Grysilde. Op dit platform is niet alleen een hoop gratis informatie beschikbaar rondom het thema online ondernemen, maar hier vind je ook de Online Business Academy. Dit is een cursus die je van A tot Z leert hoe jij een succesvol online bedrijf opzet. Het doel van de cursus is om je te leren hoe jij passief geld leert te verdienen, zodat je meer vrije tijd overhoudt voor leuke dingen.

Wie is de maker

Dutch Digital Nomad is opgericht door Grysilde. Grysilde is sinds 2014 al actief binnen de online marketingwereld. Eerst heeft ze een aantal jaar ervaring opgedaan binnen een bedrijf, maar al snel wilde ze voor zichzelf beginnen. Dit heeft ze in 2017 ook gedaan. Na twee erg succesvolle jaren, had ze in 2019 besloten om haar kennis met anderen te delen. Dit was de start van Dutch Digital Nomad.

Hoe ziet het eruit?

Het is een online cursus die je volgt via jouw computer. Zodra je jezelf hebt ingeschreven, krijg je toegang tot alle modules en ander extra lesmateriaal. Deze kan je op jouw eigen tempo en tijd bekijken.

Onze ervaringen: wat zijn onze resultaten hiermee?

Ik heb alle modules gevolgd en succesvol toegepast binnen mijn bedrijf. Wat heeft het mijn bedrijf uiteindelijk opgeleverd? Allereerst is het belangrijk om te benoemen dat de cursus geschikt is voor iedereen. Het maakt dus niet uit of je al een online business hebt of je er graag mee wilt beginnen. In mijn geval heeft de cursus mij enorm geholpen. Ik heb op mijn bedrijf gereflecteerd, aspecten aangepast waar ik niet meer tevreden mee was en dit heeft me een geweldig product opgeleverd.

Op het gebied van marketing heb ik enorm veel te danken aan de Online Business Academy. Zonder de Academy wist ik nooit waar ik moest beginnen om mijn producten te promoten. Inmiddels ben ik 5 maanden verder en stromen de verkopen nog steeds iedere dag binnen.

De kosten van de Online Business Academy

De Online Business Academy valt onder een vergelijkbare prijsklasse tegenover concurrenten. Het is een investering in jezelf en jouw toekomst die je eigenlijk na het afronden van de cursus binnen no-time met jouw online bedrijf kan terugverdienen.

Is het het geld waard? In mijn ervaring is de cursus het geld absoluut waard. De informatie die ik via de cursus heb ontvangen heeft mijn bedrijf gered en weer nieuw leven gegeven. Dit is iets wat ik op mijn eigen houtje niet voor elkaar kreeg.

De modules van de cursus

1. Wat zijn de mogelijkheden

Een interessant begin waarin je leert wat er allemaal mogelijk is op het internet. Denk bijvoorbeeld aan het verkopen van presets, werken als een virtuele personal assistent, het verkopen van een service, noem maar op.

2. Wat is jouw drijfveer

In mijn geval gaf deze module me de tijd om te reflecteren op mijn bedrijf en kritisch te kijken naar wat beter kon. Mocht je nog niet weten welke richting je op wilt, dan is deze module ook de perfecte manier om achter jouw passie te komen.

3. Het vinden van de ideale klant

Deze module heeft me geholpen om mijn ideale klant zo gedetailleerd mogelijk te schetsen. Vervolgens leerde ik hierdoor wat er nodig was om deze aan te spreken.

4. Hoe verkoop je jouw producten

Handige tips en do’s en don’t rondom het ontwikkelen van een succesvol online product.

5. Het maken van een online cursus

Een diepgaande module die je uitlegt hoe je een cursus van begin tot eind ontwikkeld

6. Succesvolle content voor op social media

Handige tips en voorbeelden in wat er nodig is om de cursus of het product online te promoten op social media. Dit was exact waar ik zelf in vastliep.

7. Het online zetten van de cursus

Wat voor platform kies je? Wat is een manier die past bij jezelf en jouw ideale klant?

8. Officieel promoten van de cursus

Hoe maak je een succesvolle lancering van jouw product online?

9. Hoe trek je klanten aan?

Het belang van sterke copywriting in het aantrekken van klanten.

10. Het ontwikkelen van een perfecte website

Ook hier worden alle do’s en don’ts rondom het maken van een succesvolle website voor jouw cursus gedeeld.

11. Het gebruiken van verschillende sale kanalen

Hier wordt verder ingedoken op de kracht van passief inkomen en hoe je dit met behulp van jouw online cursus kan creëren.

12. Marketing

Een erg diepgaande module in alle bijkomende marketing tools die je kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan Google, SEO en sociale media.

13. De juiste mindset

Fijn om te zien dat er ook wordt gekeken naar mentale tips die bij ondernemen komen kijken. Hoe blijf je gemotiveerd? Hoe verlies je jezelf niet in al het harde werk?

14. Het bepalen van de prijs

Het vinden van de juiste prijs kan een online cursus of product maken of kraken. Met behulp van deze module voel ik mezelf weer zeker in de prijs die ik vraag voor mijn producten.

15. Tijd om ervoor te gaan

De beste tips om verkopen te genereren. Het leert je sterk in je schoenen te staan.

Bonus module

Een geweldige motiverende module om extra te hebben. Hier wordt er veel verteld over het leven van een digital nomad. Van handige tips in het vinden van de beste vliegtickets, tot het uitkiezen van de mooiste en unieke bestemmingen.

Voor- en nadelen van de Online Business Academy

Voordelen

✅ Erg uitgebreide cursus

✅ Legt je uit hoe je van A tot Z begint

✅ Snelle reactie op vragen die je tijdens een module kan hebben

✅ Gefocust op het creëren van een online cursus, maar ook toepasbaar voor andere online ondernemers plannen die dienstgericht zijn

Nadelen

❌ Geen een-op-een of groepsgesprekken met de maker

Onze score per criterium:

 • Kwaliteit – 9
 • Prijs – 8
 • Is het actueel? – 9
 • Hoeveelheid wat je krijgt – 10
 • Is het diepgaand? – 9
 • Persoonlijke begeleiding – 7
 • Design en representativiteit – 9
 • Expertise van de maker – 9
 • Toekomstbestendigheid – 8
 • Bonus module – 10

Hoe is het anders dan de concurrenten?

In vergelijking met andere online cursussen die zich focussen op online marketing, wordt er in deze cursus specifiek ingegaan op hoe jij een product kan maken die je passief inkomen kan geven. Met behulp van dit passief inkomen, geniet jij van financiële stabiliteit en meer vrije tijd. Zowel in dit concept als in alle informatie in de modules wordt er continu out of the box gedacht. Dit helpt je om innovatieve producten te creëren waar echt vraag naar is, wat ook het succes niveau verhoogt.

Waarom niet zelf aan de slag gaan en gratis informatie van google halen?

Ondanks dat je zelf aan de slag kan gaan en online informatie kan opzoeken, zal dit nooit zo diepgaand zijn als de cursus. Niet alleen gaan er veel meer uren werk in zitten doordat je sneller vastloopt, ook zal deze hoeveelheid werk niet dezelfde kwaliteit opleveren.  

Voor wie is het geschikt?

Dutch Digital Nomad en de Online Business Academy is het perfecte platform voor iedereen die op zoek is naar meer vrijheid in hun leven. De cursus leert je hoe jij jouw passie of een idee kan omzetten tot een product waar je winst mee maakt. Zelfs wanneer je nog niet weet waar jouw passie precies ligt, helpt Dutch Digital Nomad om je naar jouw passie te leiden.

Wat moet je kunnen en wat moet je ervoor over hebben?

Wanneer je aan de Online Business Academy begint, moet je in staat zijn om er zelf ook de uren in te stoppen. Het is een cursus die veel informatie en de meest waardevolle tips bevat, maar uiteindelijk moet je zelf aan de slag om jouw producten en cursussen te maken.

De ervaringen van andere deelnemers

RecensentSamenvatting review
Rita OliveiraRita heeft dankzij Dutch Digital Nomad een succesvol online bedrijf gestart. Ze geeft aan dat dit nooit zonder de cursus zou zijn gelukt.
Indy ZonnevijlleIndy geeft aan dat de Online Business Academy haar op weg heeft geholpen in haar carrière. Zonder de cursus was ze nooit een Virtual Assistant geworden. Niet alleen hielp de cursus haar om deze passie te vinden, maar ook bevatte de cursus belangrijke lessen die ze nu inzet voor haar klanten.

Conclusie: aan de cursus beginnen of niet?

Ben jij op zoek naar een cursus die je leert hoe jij het internet en de online platformen leert in te zetten in jouw voordeel? Dan is Dutch Digital Nomad dé plek. Zonder de waardevolle kennis van de Online Business Academy had mijn bedrijf nooit de groei doorgemaakt die het nu heeft gedaan. Ik geniet van veel meer vrije tijd, een hoger inkomen en de mogelijkheid om overal ter wereld te werken.

ReviewDutch Digital Nomad
SamenvattingDutch Digital Nomad is een online platform dat cursussen geeft voor online ondernemers. Het maakt niet uit of je al een online bedrijf hebt of je graag in deze markt aan de slag wilt, de cursus geeft je alle informatie en lessen die jij nodig hebt om zo snel mogelijk het succes te bereiken. Geniet dankzij de cursus van werk waar jij blij van wordt, financiële vrijheid en vooral meer plezier in het leven.
Review doorDe Redactie
Beoordeling9.6

Gratis media: de podcasts, eBooks en masterclasses

Ben jij op zoek naar inspiratie, motivatie of ben je simpelweg nieuwsgierig naar het verhaal achter de maker van Dutch Digital Nomad? Dan is de gratis media een geweldige plek om doorheen te bladeren. Zet bijvoorbeeld een inspirerende podcast op waarin Grysilde haar ervaringen over online ondernemen met jou deelt of schrijf je in voor een masterclass van een andere succesvolle online ondernemer.

Op jouw succes!