Is de E-com Academy een zinvolle training met inhoudelijk goede lessen rondom het runnen van je eigen e-commerce-bedrijf? Of zijn de lessen niet zo sterk? Wij zochten het uit en reviewen deze online training. Lees verder voor onze ervaringen

Met de E-com Academy naar een succesvolle webshop?

Volgens Thierry Fijn en Ismail Ta kun jij ook nooit meer financiële zorgen hebben en met één uur werken per dag een succesvolle webshop managen. Hiervoor moet je uiteraard wel eerst wat doen en de E-com Academy cursus is bedoeld om jou te helpen zelfstandig te worden.

Je leert over hoe je Bol.com kunt gebruiken om een succesvol dropshipping bedrijf op te zetten met als uiteindelijke doel de droomsituatie boven beschreven. De E-com Academy bestaat uit een cursus plus een heleboel andere handige extra’s waarmee jij ook financiële vrijheid kunt creëren.

Wat is de E-com Academy?

De E-com Academy is een online cursus die specifiek is bedoeld voor ondernemers die een succesvol dropshipping bedrijf op willen zetten. Je leert hoe je dat combineert met Bol.com zodat je waar je ook bent geld kunt verdienen.

Ook als je geen ervaring en geen voorraad hebt kun je met deze cursus een succesvolle webshop runnen. Er wordt aandacht besteed aan het uitkiezen van winnende producten en uiteindelijk staat automatisering centraal.

Doe je dat goed, dan kun je je succesvolle webshop met slechts 1 uur werk per dag succesvol houden. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het aanwennen van de juiste mindset en focus.

De inhoud van de cursus

Als je besluit lid te worden van de E-com Academy, dan krijg je toegang tot een aantal verschillende onderdelen van de cursus. We lichten deze hier in het kort toe.

1.       Dropshipping en Bol.com cursus

De cursus zelf bestaat uit drie onderdelen. Er is een gedeelte over dropshipping met meer dan 35 lessen. Daarna is er een cursus over verkopen via Bol.com en daar hebben ze meer dan 60 lessen aan gewijd. Als laatste leer je om beide met elkaar te combineren. De cursussen zijn samengesteld als een stappenplan waarmee je van begin tot eind wordt begeleid en je exact ziet hoe je stapsgewijs en vanaf het begin een succesvol bedrijf opzet.

2.       Persoonlijke coaching

Fijn en Ta bieden je hun persoonlijke steun aan door middel van persoonlijke coaching. Er wordt niet verteld hoe dat precies gedaan wordt, maar waarschijnlijk worden er Q&A sessies georganiseerd waaraan je deel kunt nemen samen met ander cursisten en waar jullie direct aan Fijn en Ta je vragen kunnen stellen. Andere soortgelijke cursussen bieden ook Webinars en masterclasses aan, dus dat is ook een mogelijkheid. Is dit onderdeel belangrijk voor je, dan vraag je dus even goed na wat de persoonlijke coaching precies inhoudt voordat je de cursus bestelt.

3.       Toegang tot de community

Als je de E-com Academy cursus aanschaft, dan krijg je automatisch toegang tot de community met andere cursisten. Deelname aan een dergelijk platform is handig, want daar kun je ervaringen delen, vragen stellen en discussiëren. Daarnaast is het een perfecte plaats om te netwerken en zelfs tot deals te komen.

4.       Een mindset cursus

Bovenop de standaard cursus krijg je ook toegang tot meer dan 20 lessen over mindset. In het basisgedeelte leer je over de geheimen van het combineren van dropshipping met Bol.com en in deze extra bonuscursus wordt je verteld hoe je de juiste mindset ontwikkelt om daar een succes van te maken. Je leert omgaan met negatieve reacties en je te richten op wat belangrijk is: je bedrijf en het succes daarvan.

5.       Handige documenten

Een bijzonder nuttig onderdeel van de E-com Academy cursus is de documenten die je krijgt. Daarmee hoef jij het wiel niet meer uit te vinden. Er zijn checklists, templates, scripts en bestanden die je alleen nog op je eigen situatie aan hoeft te passen. Deze documenten besparen je veel tijd en moeite.

De prijs en inschrijven

Je schrijft je online in voor de E-com Academy en daarvoor krijg je toegang tot alle bovengenoemde zaken. Je krijgt de mogelijkheid per maand, per kwartaal en per jaar te betalen.

Momenteel is er een aanbieding en betaal je jaarlijks geen €1497, maar €597. De kwartaalprijs is naar beneden van €497 naar €197 en de maandprijs van €197 tot €97. Het is niet duidelijk hoe lang deze actie nog loopt. De totale waarde van de cursus is volgens de E-com Academy bijna €7000, dus als dat klopt is het een koopje. Betalen kan veilig met iDeal, Bancontact, de Belfius Pay Button en de KBC/CBC Payment Button.

Wie organiseert deze cursus?

Het is lastig om van de website uit te vinden wie deze cursus eigenlijk heeft georganiseerd en waarop dat is gebaseerd. Er worden twee namen genoemd, namelijk Thierry Fijn en Ismail Ta, maar er wordt geen aandacht besteed aan hun achtergrond. Wat hebben deze twee mannen gedaan om kennis en ervaring op te bouwen?

Waarom is het juist hun kennis die zo veel toegevoegde waarde heeft? Dit is echt een punt dat mist en dat meer zou moeten worden toegelicht voordat je de cursus aanschaft. Uit foto’s blijkt dat Ta en Fijn nog vrij jong zijn, dus wat hebben ze gepresteerd waardoor de geheimen die ze te vertellen hebben de moeite waarde zijn? Uit hun eigen website wordt het niet duidelijk. Er is ook geen ‘over ons’ sectie die meer toelichting kan geven.

Conclusie

De cursus die de E-com Academy aanbiedt lijkt prima in orde. Je krijgt voor een relatief lage prijs veel terug, waaronder persoonlijke coaching, een zeer uitgebreide cursus en toegang tot de community.

Er zitten echter wel een aantal haken en ogen aan deze aanbieding en het is niet onverstandig om daar eerst meer informatie over te vragen voordat je de cursus aanschaft. Wij raden aan in ieder geval de volgende punten eerst te laten verhelderen:

  • Wat hebben Ta en Fijn gedaan? Vraag om een casestudie, een bewijs van succes in dropshipping en Bol.com of de naam van het bedrijf waarmee ze succesvol zijn. Er wordt niets gezegd over wie de cursus heeft samengesteld en wat hun achtergrond is. En dat is belangrijk, want je wilt leren van de beste.
  • Is er een garantieregeling? De meeste aanbieders van dit soort cursussen geven een 14 dagen niet goed, geld terug garantie en dat biedt jou wat zekerheid. Je hebt dan twee weken de tijd om te beoordelen of de cursus aan jouw verwachtingen voldoet. Een goede garantie is een teken van kwaliteit.
  • Hoe krijg je persoonlijke begeleiding? Op de website wordt alleen gezegd dat je begeleid wordt door Ta en Fijn, maar niet op welke manier. Persoonlijke coaching is een groot pluspunt en helpt je direct met de specialisten over de problemen te praten die je tegenkomt. Er moeten dan wel geschikte manieren worden aangekaart waarmee je dat kunt doen.

Er vanuit gaande dat de bovenstaande punten in orde zijn en dat je leert van specialisten, dat je een garantie krijgt en dat de manier van persoonlijke begeleiding waardevol is, is dit een uitstekende cursus om in te investeren. Je krijgt erg veel lesmateriaal en daar kun je dus veel van leren. Behalve dat zijn de bonussen ook interessant.

Het grootste voordeel van deze cursus ten opzichte van andere is misschien wel de extra mindset cursus die wordt aangeboden. Hier wordt niet altijd aandacht aan besteed. Het opzetten van je eigen dropship bedrijf is niet gemakkelijk en je zult ongetwijfeld kritiek en negatief commentaar krijgen. Het is erg belangrijk dat je daar tegen bent opgewassen en dat is wat deze mindset cursus lijkt te doen. De juiste houding en focus kan het verschil maken tussen succes en falen.

De prijs voor E-com Academy inclusief de korting is laag. De standaard prijs is bijna €1500 en dat is dan weer aan de hoge kant. Als er een goede garantie is, dan is investeren in deze cursus minder risicovol en beoordeel je zelf of de cursus het geld waard is. Afgezien van de bovenstaande punten waarvan wij vinden dat die zeker toelichting nodig hebben, lijkt de E-com Academy een prima investering. Wie weet kun jij in de toekomst ook vanaf het strand in Spanje zonnebadend rijk worden.