Is Elementor Pro een goede visuele builder voor WordPress? Wij bespreken in deze review onze ervaringen met deze WordPress-plugin. Is het makkelijk in gebruik, bevat het de juiste functies en is het in onze beleving een waardevolle toevoeging aan WordPress? Lees verder…

Inhoud van deze pagina:

Is de Elementor Pro WordPress plugin daadwerkelijk zinvol of slecht?

Er zijn zoveel gratis plugins – ook bij Elementor – dat je soms niet goed meer weet welke je moet kiezen voor jouw website. Wanneer je je website met WordPress hebt ontworpen, is Elementor sowieso al een handige tool vanwege het gebruiksgemak van deze website editor. Je kunt via drag and drop te werk gaan en hierdoor zie je je website voor je neus ontstaan en kun je ook makkelijker wijzigingen aanbrengen in de content of lay-out. Elementor is een gratis plugin, voor de Pro betaal je.

Is de Elementor Pro WordPress plugin wel echt de moeite waard?

Waarom zou je overstappen van de gratis versie naar de betaalde variant van Elementor? Dat is een goede vraag die veel mensen zichzelf zullen stellen. Het minimale – website bouwen door middel van drag and drop, live het design kunnen aanpassen, landingspagina bouwen en het Hello Theme – zijn bij de gratis versie allemaal inbegrepen. Bij elk hoofdonderdeel dat hierbij hoort – Essentials, Design, Marketingven Theme Builder – zijn echter veel meer subonderdelen bij de Pro versie van Elementor.

Daarnaast heeft de Pro variant nog veel meer te bieden, zoals mogelijkheden met betrekking tot Dynamic Content, E-Commerce, Forms en Integrations. Wie ervaring heeft met de gratis versie ven Elementor en niks mist, hoeft niet per definitie over te stappen, maar zodra je de uitgebreide opties van Elementor Pro hebt gezien, begin je al gauw te twijfelen. Ook webwinkels of andere bedrijven die het website vooral als marketingmiddel gebruiken, kunnen ontzettend veel meer met Elementor Pro.

Websitebouwer Elementor Pro: een uitgebreide review

Elementor Pro is een dienst van Elementor waarmee je leert websites te maken, vorm te geven en je eigen toekomst kleur te geven. De Elementor Community bestaat uit liefst miljoenen verschillende web ontwikkelaars en creatievelingen. Je leert stap voor stap websites bouwen en groeit samen. Elementor Pro wordt het nummer 1 platform voor WordPress sites genoemd. Dat klinkt zeker veelbelovend: nu is het aan ons de realiteit te achterhalen.

Elementor Pro en onze zoektocht naar de ideale websitebouwer

Voor we tot dit review van Elementor Pro kwamen, zijn we eerst uitgebreid op zoek gegaan naar websitebouwdiensten. Website bouwen is namelijk iets waar we geïnteresseerd in zijn en ook ervaring mee hebben. De website waarop je dit artikel leest, is immers ook door ons vormgegeven. Denk je aan website vormgeving, dan kom je al snel uit bij Elementor Pro.

Wat maakt ons geschikte websitebouwers reviewers?

Zoals gezegd, hebben wij al enige ervaring met websitebouwen. Wij hebben dat nog op de moeilijke manier gedaan. Hoe het niet moet, zeg maar. Tegenwoordig zijn er veel handigere opties beschikbaar om een website op te zetten en invulling te geven. Vandaar dat wij hier onderzoek naar zijn gaan doen. Denk ook niet dat dit ons eerste review is: wij schreven er al honderden.

Blijf kritisch op het websitebouwer aanbod

Er zijn heel wat verschillende websitebouw programma’s. Sommigen daarvan zijn van Nederlandse oorsprong en andere platforms zijn van overzees en over de landgrenzen ‘aan komen waaien’. Het is aan ons om te onderzoeken welke van die platforms de moeite waard zijn en welke niet. Ze kunnen immers niet allemaal even goed zijn. Vandaar dat je kritisch moet blijven.

De eerste sceptische indruk van Elementor Pro

Toen we voor het eerst van Elementor Pro hoorden, waren we niet per se onder de indruk. Dat was dan ook voor we ons hadden ingelezen. Waarom zouden we onder de indruk zijn van een product dat we niet goed kennen? Reden te meer dus om kritisch onderzoek te doen.

Wat zal een websitebouwer je beloven? Is dit iets waarop je kunt bouwen?

Alle website bouwprogramma’s zullen je willen doen geloven dat ze de meeste opties beschikbaar hebben, dat elk van die opties fantastisch is, dat je alle vrijheid krijgt en dat het opzetten van een website een pretje wordt. Of dat het geval is, is natuurlijk afwachten. Vaak valt het gebruiksgemak in de praktijk toch een beetje tegen. Niet erg, maar wel de realiteit.

Op deze criteria beoordelen we websitebouwers

Een goed website bouwprogramma voldoet in ieder geval aan het volgende:

 • Het is duidelijk wat elk bouwsteentje bijdraagt – van zinloze opvulling zijn we niet gediend

 • Het platform moet makkelijk in gebruik zijn: zowel voor jou, die de website opzet, als voor de uiteindelijke bezoekers van de website

 • Er moeten duidelijke instructies zijn en support in het geval van vragen

 • Het moet van tevoren duidelijk zijn voor welke diensten je moet betalen en wat je hiervoor kwijt bent

 • De websitebouwer moet zijn diensten regelmatig updaten en bij de tijd houden

 • Ook moet er ingespeeld worden op de toekomstverwachting

 • Het is ideaal als je met één programma meerdere websites kunt opzetten.

Elementor Pro in de praktijk: deze onderzoeksdata spelen een rol

Elementor Pro verraste ons, verbaasde ons. Dus hebben we het in de praktijk uitgeprobeerd. Dat moest ook wel, anders konden we er ook geen eerlijk review over schrijven. Waar we onze inzichten op gebaseerd hebben? Namens de redactie heeft één van ons Elementor Pro aangeschaft en de functies uitgetest. We baseren ons review op kritisch onderzoek en eigen praktijkervaring.

In het kort: wat is Elementor Pro precies?

Elementor Pro is een programma van Elementor. Elementor is het leidende website bouwplatform voor professionals. In ieder geval als je het over websites hebt die via WordPress zijn opgezet. Elementor Pro wordt veelal gebruikt door designers, marketeers en ontwikkelaars. Elementor is een zogenaamd open-source netwerk: voor iedereen toegankelijk en toch veilig. Er worden inmiddels diensten in ruim 180 landen aangeboden.

Het idee achter Elementor

Elementor is ontwikkeld door web professionals en vóór web professionals. Het platform was ontwikkeld om frustraties op het gebied van web design in een WordPress omgeving weg te nemen en flexibiliteit te creëren voor de gebruiker. Gebruiksvriendelijkheid is het belangrijkste uitgangspunt. Vandaar dat er volgens een Open Source methode gewerkt wordt.

Wie zitten er achter de Elementor WordPress plugin?

Het design team van WordPress was al jaren actief met page builders, maar keek toch met een scheef oog naar hoe andere content management systemen het zo makkelijk voor hun gebruikers konden maken. Dat was namelijk iets dat WordPress nog miste. Met een dosis nieuwsgierigheid, een deskundig team en de gebruiker altijd in het achterhoofd houdend, werd Elementor ontwikkeld. Het uitgangspunt is dat er altijd een gratis versie is en blijft.

De betaalde variant moest daarom echt onderscheidend zijn van de gratis Elementor versie. Het doel was een nieuwe standaard ontwerpen voor wie websites bouwt en dat is goed gelukt. Bij de betaalde versie die na de gratis versie ontwikkeld werd, waren andere elementen van belang, zoals promotie, omzet genereren en klantenbinding. Elementor Pro blijft zich ontwikkelen (meer widgets, nieuwe formulieren en integratiemogelijkheden) en ook dat is iets dat je bij de gratis versie wel eens mist.

Elementor Pro: aanbod van producten

Elementor Pro biedt in ieder geval de volgende diensten aan:

 • Een Drag & Drop Live Editor

 • Workflow Optimalisation – ontdek alles over het vergroten van online gebruiksgemak

 • Maar liefst meer dan 100 Widgets

 • Alles op het gebied van E-commerce

 • Een Marketing Platform

 • Advanced Web Creation

 • En meer: Elementor Pro stelt je bijvoorbeeld in staat al je designs te evalueren

 • Verder krijg je 30 dagen geld terug garantie op alle abonnementen.

Wat zijn onze ervaringen met de WordPress Elementor Pro plugin?

Je hebt zoveel meer mogelijkheden in marketingtechnisch opzicht, dat je hongerig wordt als je de mogelijkheden van Elementor Pro bekijkt. Je hebt gewoon zin om alle functionaliteiten uit te proberen om te zien wat ze voor je bedrijf kunnen betekenen. Je hebt legio opties voor wat betreft templates, je kunt zelf formulieren ontwerpen en je webshop nieuw leven inblazen, er is een klantenservice die binnen een dag reageert en updates zijn altijd inbegrepen in de prijs die je betaalt.

Waar je vroeger code moest kunnen schrijven, kun je nu geheel op je gevoel vertrouwen en jouw ideale website bouwen. Je hoeft er niet meer voor gestudeerd te hebben, want met de handleidingen die op YouTube geplaatst zijn, heb je meer dan voldoende hulp om te starten. Er zijn zelfs aparte doelgroepen gedefinieerd op www.elementor.com, waarmee je richtlijnen krijgt voor jouw specifieke branche.

Wat zijn de kosten van de Elementor Pro WordPress plugin?

Je hebt de keuze als het gaat om de prijs die je betaalt voor de plugin. Deze keuze is vooral gebaseerd op het aantal websites dat je bouwt. Heb je alleen je eigen website of maar een paar? Dan zijn er drie prijzen. Ga je veel meer websites bouwen of ga je met meer mensen binnen je bedrijf websites voor klanten ontwerpen? Dan zijn er prijzen voor teams. Hieronder een duidelijk overzicht van de prijzen:

IndividualsTeams
Essential, Advanced, ExpertStudio, Agency
1, 3, 25 websites100, 1.000 websites
$49 p/j, $99 p/j, $199 p/j$499 p/j, $999 p/j
Bij Essential en Advanced heb je Premium Support (voor 1 persoon), terwijl je bij Expert naast Premium Support ook nog van het Elementor Experts Network Profile kunt genieten.Bij zowel Studio als Agency heb je het Elementor Experts Network Profile, maar bij Studio heb je voor max. 5 personen VIP Support (in plaats van Premium Support) en bij Agency heb je tot max. 10 personen VIP Support.

Bij alle prijsplannen – zowel bij Individuals als bij Teams – is bij het standaardpakket inbegrepen: meer dan 50 widgets, meer dan 300 templates, meer dan 10 complete website kits, de theme builder, de form builder, de WooCommerce builder en de Popup builder. Daarnaast zijn ook bij alle prijsplannen reguliere updates inbegrepen.

Is Elementor Pro het geld waard?

Het belangrijkste verschil zit hem in je uitgangspunt: Wanneer je gewoon je eigen blog wilt hebben, is de gratis Elementor versie waarschijnlijk voor een langere tijd voldoende. Voor nog geen 50 dollar per jaar heb je echter een grote goocheldoos met magische tools om je website niet alleen aantrekkelijker te maken, maar ook meer klanten te werven en speciale campagnes te ontwerpen.

Als starter met een bedrijfje dat websites bouwt, kun je met de Expert versie van nog geen 200 dollar het eerste jaar misschien ook nog wel uit de voeten, maar zodra je gaat groeien, is de overstap van het Individuals plan naar het Team plan nodig. Je zult echter merken dat deze overstap de moeite waard is, want voor 2,5x het bedrag, krijg je bij Studio 4x zoveel websites die je mag bouwen met de plugin. Daarnaast mogen 4 andere medewerkers ook met Studio werken.

Voor grotere bedrijven die WordPress georiënteerd zijn, is het Agency plan het enige logische plan dat je kunt kiezen. Voor nog geen 1000 dollar per jaar 1000 websites met de plugin bouwen en dit door maximaal tien medewerkers laten doen, is een schijntje voor wat je ervoor krijgt. Je berekent aan de hand van je klantenbestand die dollar door in de kostprijs en je krijgt er zoveel gebruiksgemak en inspiratie voor terug. Je wilt dan niets anders dan de Elementor Pro plugin.

Wat vinden wij belangrijk bij een plugin voor een CMS?

De drag and drop methode om je website tot stand te laten komen is fantastisch. Door het intuïtieve karakter van de plugin, leer je snel welk effect een bepaalde handeling heeft. Wijzigingen heb je in een mum van tijd doorgevoerd. Dit zit echter al in de Elementor versie waar je niets voor hoeft te betalen. Elke uitbreiding die bij de betaalde versie inbegrepen is, is voor een grote doelgroep nuttig bij het vormgeven van de website.

De templates zijn altijd handig om te starten, zodat je een beginpunt hebt van waaruit je verder kunt uitbreiden in je ontwerp. Dat je de formulieren en popups handmatig kunt aanpassen is ook een uitkomst, want zo kun je zelf voor maatwerk zorgen. Je kunt zo langer de aandacht van bezoekers vasthouden en ze verleiden tot het afnemen van een product of dienst. Verder zijn updates onmisbaar. Je wilt geen tijd en energie investeren in een plugin die niet onderhouden wordt.

Wat vinden wij van de Elementor Pro WordPress plugin?

De plugin draait om negen kernelementen en dit zijn: Editor, Design, Marketing, Theme Builder, Popup Builder, WooCommerce Builder, Development, Widgets en Integration.

 • Editor: Iedereen kan met de drag and drop functie van Elementor Pro overweg. Het is echt eenvoudig en dat maakt dat je met websites bouwen met deze plugin echt lol hebt. Je ziet ook direct wat je aan het doen bent zodra je klaar bent met het slepen van de element. Ook bezoekers van je website krijgen de veranderingen die je toepast meteen te zien. Je hoeft niet te wachten op het opnieuw verversen van je content of andere elementen. Erg prettig.
 • Design: Bij het ontwerp spelen de lay-out, kleuren en lettertypen de belangrijkste rol. Wat je met je website ook wilt uitstralen, met Elementor krijg je het voor elkaar. Je kunt zelfs animaties toevoegen en foto’s bewerken of achtergronden aantrekkelijker maken door ze te laten bewegen.
 • Marketing: Elementor Pro is de perfecte marketingtool. Je trekt meer klanten naar je website, verkoopresultaten zullen toenemen en uiteindelijk leidt dit weer tot meer omzet. Door je andere social media platforms te linken, ontstaat een totaalplaatje waarmee je extra voordeel kunt behalen uit al je marketingactiviteiten.
 • Theme Builder: Met deze Theme Builder kun je onderdelen binnen je eigen thema vaststellen en vastleggen voor al je volgende pagina’s. Wijzig de kop- en voettekst, maak een template voor je blog artikelen en sla deze op, voeg een zoekfunctie toe en pas de 404 pagina aan voor een beter ervaring van jouw website. Elk onderdeel is makkelijk en snel anders in te vullen.
 • Popup Builder: Alles draait om de perfect popup, want hiermee houd je een potentiële klant of lezer langer op je website. Popups kunnen verschillende vormen aannemen, van een aanmeldformulier voor je nieuwsbrief tot een aparte popup met aanbiedingen, of van een welkompopup tot het loginveld voor je leden. Dit verandert alles voor je marketingstrategie.
 • WooCommerce Builder: Heb je een webwinkel of wil die beginnen? Investeer dan in Elementor Pro, want je maakt het jezelf zoveel gemakkelijker met deze plugin. Je kunt niet alleen je product met beschrijving en prijs laten zien, maar ook of het nog op voorraad is, wat andere gebruikers van je product vinden of welke producten binnen dezelfde categorie vallen en nog interessant kunnen zijn.
 • Development: Wie nog een stap verder wil gaan, kan met de ontwikkelmogelijkheden binnen Elementor zijn hart ophalen. Er zijn onder andere handleidingen beschikbaar voor developers, je kunt je eigen widgets aanpassen en hierdoor kun je bijdragen aan je eigen website, maar ook Elementor zelf perfectioneren.
 • Widgets: De widgets binnen Elementor zijn in vier klassen ingedeeld: basis, pro, thema en WooCommerce. Elke widget binnen de klasse kan aangepast worden aan je wensen en hiervoor hoef je dus geen losse WordPress plugins meer te installeren. Denk bijvoorbeeld aan de Google Maps widget om je locatie duidelijk op je website te kunnen weergeven.
 • Integration: Ook bij de integratie van deze plugin met andere elementen zijn er vier categorieën: marketing tools, WordPress plugins, social networks en overige. De meest bekende integraties van elke categorie zijn voor jou (waarschijnlijk) die van MailChimp, Rank Math, Facebook en reCAPTCHA.

Wat zijn de voor- en nadelen van Elementor Pro?

Voordelen

 • Je hebt een totaaloplossing voor het efficiënt en effectief bouwen van websites, of het nu alleen voor je eigen website is, of dat je een eigen bedrijf hebt dat honderden websites per jaar voor klanten bouwt.
 • Elementor Pro werkt gevoelsmatig zo makkelijk, dat je het snel onder de knie hebt. Daarnaast zijn er vele handleidingen en video’s, mocht je toch een keer hulp nodig hebben.
 • De prijs valt enorm mee als je kijkt naar het gebruiksgemak dat je met de plugin zult ervaren. Je betaalt dan ook graag voor een plugin die echt waarde aan je activiteiten toevoegt.
 • Totaaloplossing, gebruiksvriendelijk en een goede prijs-kwaliteit verhouding; het maakt eigenlijk niet eens meer uit als je kijkt naar het plezier dat je met deze plugin zult hebben. Je wordt weer gestimuleerd om je website regelmatig te onderhouden en te verversen, zodat je bezoekers blijft trekken. De lol die je hierbij hebt is niet makkelijk te evenaren.

Nadelen

 • Als je nog weinig ervaring met WordPress hebt, zal deze plugin ook even wat van je tijd vragen om ermee te leren werken. Maar elk nieuw begin is even lastig en daar moet je doorheen. Je moet de tijd en energie hiervoor natuurlijk wel hebben.
 • Als je eenmaal als bedrijf gebruik maakt van de plugin en er moet bezuinigd worden door teruglopende resultaten, lijkt 1000 euro per jaar een aardig bedrag. Toch wil je het gemak van de plugin bij het bouwen van de websites niet meer missen. Een alternatief is lastig te vinden en terugschakelen naar de gratis Elementor versie wordt een enorme opgave (en is misschien zelfs onmogelijk) als je de Elementor Pro plugin eenmaal gewend bent.

Voor wie is Elementor Pro geschikt?

Iedereen die kan swipen kan ook met drag and drop overweg. Daarmee is het een van de gemakkelijkste en meest prettige plugins om je website vorm te geven. De mogelijkheden zijn daarnaast bijna oneindig en dit maakt het werken met Elementor Pro enorm plezierig. Je ziet direct het resultaat en leert snel als je overstapt op deze plugin.

Onze testdata en eigen ervaringen: wat kun je met Elementor Pro?

Elementor Pro krijgt in één claim in ieder geval ons gelijk: het platform is extreem gebruiksvriendelijk en maakt het vele malen makkelijker om met WordPress aan de slag te gaan. Wil je je actief bezighouden met webontwerpen, dan zal Elementor Pro je flink wat tijd (maar ook frustratie) besparen. Ook de klant/bezoeker zal erg te spreken zijn over het grote gebruiksgemak.

Welke kosten ben je bij Elementor Pro kwijt?

Eén van de voordelen van Elementor Pro is dat je meerdere abonnementen aan kunt schaffen:

 • Het Essential abonnement kost 49 dollar per jaar. Het levert je 100+ verschillende Widgets, 300+ Templates, 60+ website kits, een Theme Builder en Premium support

 • Het Expert abonnement kost 199 dollar per maand, biedt hetzelfde wat Essential biedt, +20 Expert Website Kits en een Experts Network Profile waar je ideeën met anderen kunt delen

 • Het Studio abonnement is voor écht grote spelers en kost 499 per jaar. Je krijgt hetzelfde als bij Expert, plus VIP Support. Studio geeft recht om 100 websites te bouwen.

 • De allergrootste partijen kiezen voor Agency, dat 999 dollar per maand kost. Je krijgt hierbij toegang tot alles wat Studio biedt, maar in plaats van 100 kun je er maar liefst 1000 websites mee activeren en inrichten.

Is Elementor Pro het geld waard?

Het fijne van Elementor Pro is dat je kunt kiezen uit verschillende abonnementen, afhankelijk van de grootte van je organisatie. Zo weet je zeker dat je nooit voor iets betaalt dat je niet nodig hebt. Ook inhoudelijk is Elementor Pro zijn geld zeker waard: de functies zijn prachtig.

Onze score per Elementor Pro criterium

Dit heeft Elementor Pro te bieden:

 • Kwaliteit: 9.5. De functies van Elementor Pro zijn ongeëvenaard goed
 • Prijs: 8.5. Je kunt zelf kiezen welk abonnement je kiest – hoe meer je betaalt, hoe meer je ervoor terugkrijgt
   
 • Updates: 8. Elementor Pro streeft ernaar te bieden wat webontwerpers op het moment nodig hebben
 • Support: 8. Ook de klantenservice zit goed in elkaar, jammer genoeg wel Engelstalig
   
 • Eenvoud: 9. Elementor Pro probeert jargon te voorkomen en biedt functies aan die ook voor mensen zonder ervaring te begrijpen zijn
 • Functionaliteiten: 9. Uitgebreid aanbod dat prettig is in gebruik
 • Bonussen: 7. Bonussen ontbreken een beetje, de service overall is wel enorm goed.

Elementor Cloud Website

Elementor Cloud Website stelt je in staat je website op te bouwen en geeft je er hosting gratis bij. Je kunt je website dus laten draaien op een gedeelte van de Elementor server. Hiervoor betaal je een vaste prijs zonder verborgen kosten. Ook krijg je toegang tot een 24/7 chat. De toevoeging van hosting maakt dat Elementor Cloud Website zeker de moeite waard is.

Wat maakt Elementor Pro uniek ten opzichte van de concurrent?

Elementor Pro biedt een totaaloplossing voor web creators. Werk je met Elementor Pro, dan heb je geen ander programma meer nodig om je websites mee vorm te geven. Elementor biedt kwaliteit voor een eerlijke prijs en zorgt ervoor dat zijn tools zelfs voor de leek begrijpelijk zijn.

Een expert aan het woord over Elementor Pro

De expert die wij benadrukten wil als eerste benadrukken dat Elementor Pro gewoon simpel en fijn is in gebruik. Er is geen ander platform dat zo overzichtelijk is en de web ontwikkelaar zoveel kan bieden. Bovendien ben je bij Elementor goed beschermd met SSL-certificaten en mag je ervan uitgaan dat het bedrijf je niet bedonderd. Al met al een erg positief gevoel.

De supportafdeling van Elementor: dit heb je er aan

Elementor heeft een wat gekke supportservice. Bij bepaalde abonnementen maak je namelijk aanspraak op VIP Support en krijg je gegarandeerd antwoord op al je vragen. Heb je die VIP service echter niet, dan kan het allemaal wat langer duren. Op zich een goed alternatief dat VIP, maar wij hebben natuurlijk liever dat ieder lid en zelfs geen-leden gelijk antwoord krijgen.

Voor wie is Elementor Pro geschikt?

Elementor Pro en Elementor Cloud Website is voor web ontwikkelaars die hun professionele website willen ontwikkelen zonder dat hier veel poespas bij komt kijken. Vandaar dat Elementor kiest voor een totaalmodule met gebruiksvriendelijke tools die je je snel eigen maakt.

Welke investering moet je minimaal bereid zijn te doen?

Je betaalt bij Elementor Pro voor een jaarabonnement. Hoe intensiever je Elementor gaat gebruiken, hoe uitgebreider het abonnement dat je nodig hebt. Ook als kleine onderneming heb je veel aan Elementor Pro. Het programma vraagt een minimumbedrag dat je zeker kunt missen.

Updates van Elementor Pro: blijft de dienst zich vernieuwen?

Elementor blijft zich vernieuwen op het gebied van Pro Templates en Integrations. Hier komen er steeds meer van bij, wat betekent dat jij steeds meer keuze hebt. Dat geldt ook voor de Global Widgets. Verder worden verschillende tools ontwikkeld en uitgebreid, zoals de Custom Header & Footers. Elementor Pro heeft tot doel jouw gebruiksvrijheid flink te vergroten.

Gratis media over/van Elementor Pro: heb je dit al bekeken?

Een Elementor Pro YouTube uitleg:

Een YouTube overzicht van de beste Elementor Pro Features:

Reviews van anderen over Elementor Pro: in bullet-points

Nolimitwebdesign.nlHet Elementor Pro Drag & Drop systeem is een groot pluspunt en handig voor de beginnende ontwerper. Ook als meer ervaren ontwerper kom je heel wat tools tegen waar je mee uit de voeten kunt. De gebruiksvriendelijkheid is uitstekend, net als de kwaliteit van de Builder. Gebruik van Elementor Pro leidt 100% zeker niet tot spijt.
Bobdewebbouwer.com  Elementor is één van de populairste page builders en niet voor niets. Het aanbod is groot en de gebruiksvriendelijkheid hoog. Elementor Pro is zowel voor de hobbybouwer als de professionele websitebouwer (al zijn er voor professionals ook goedkopere alternatieven).
Sijweb.nlElementor steekt voor Sijweb met kop en schouders boven de concurrenten uit. Dat komt met name door de Theme Builder, door de design en pop-up opties. Elementor Pro is echt een aanbeveling.
Athemes.comElementor Pro wordt omschreven als “powertool tool” voor het bouwen van custom WordPress websites en het creëren van écht unieke content. Elementor Pro biedt meer balans in het aanbod tools en diensten dan zijn concurrenten.
Winningwp.comVerschillende tools van Elementor Pro behoren tot de “absolute top league of page builders”. Tegelijkertijd zijn er concurrenten die vergelijkbare functies hebben. Wat je het meest bevalt, is een kwestie van smaak. Wat Elementor vooral zo fantastisch maakt, is dat je veel tools en functies gratis kunt verkrijgen.

Deze alternatieven zijn er voor Elementor Pro

Beste algemene keuzeJouwWeb – Je website in elkaar zitten en onderhouden kan uitstekend met Nederlandse aanbieder JouwWeb.
Onze persoonlijke favorietDivi WordPress Thema – net als Elementor is Divi WordPress Thema erg divers en speels in zijn aanbod gebruiksvriendelijke functies.
Beste budgetoptieSiteGround – biedt veel handige en nuttige tools voor een eerlijke, bescheiden prijs.

Conclusie: is Elementor Pro een goed programma?

ReviewElementor Pro
SamenvattingElementor Pro is verfrissend, nieuw, modern, gebruiksvriendelijk en scherp geprijsd. Het is een platform waar we erg over te spreken zijn. Om eerlijk te zijn, voelden we er meteen thuis. Echt grote nadelen zijn er niet. Het enige minpunt is dat je zonder VIP support niet echt genoeg ondersteuning krijgt.
Review doorDe redactie
BeoordelingEindcijfer: 9.4 uit 10.

Eigen website bouwen: jouw vervolgstap

Er zijn nu verschillende dingen die je kunt doen als je één of zelfs meerdere websites kunt bouwen. Elementor Pro is wat ons betreft een grote aanrader, maar je kunt ook kiezen voor één van de andere opties hierboven genoemd. Ben je er nog niet uit? Lees je dan vooral goed in.

FAQ: veel gestelde vragen over Elementor Pro

 • Zijn er verschillen tussen Elementor en Elementor Pro?

Elementor is de gratis variant. Voor Elementor Pro moet je betalen. De gratis versie is vooral een soort proefversie, al zijn heel veel functies die je terugvindt in Pro ook al beschikbaar. Wil je echt meerdere websites in elkaar zetten, dan raden we je toch Elementor Pro aan.

 • Wat is precies Elementor?

Elementor is een gratis WordPress page builder. Dat betekent dat je met Elementor (of het betaalde Pro) websites via WordPress kunt maken en in omloop kunt brengen. Elementor blinkt uit in het feit dat je websites snel en eenvoudig kunt vormgeven, ook als je geen ervaring hebt.

 • Kun je meer dan één Elementor Cloud Website maken?

Jazeker. Met elke inschrijving kun je één website bouwen. Er zit bovendien geen limiet aan het aantal inschrijvingen dat je kunt toevoegen. Je kunt zelf weten hoeveel inschrijvingen je toevoegt.

 • Wat heb je nodig om met de Theme Builder te beginnen?

Hiervoor moet je eerst beide Elementor plug-ins downloaden (zowel de gratis versie als Pro). Je moet ze tegelijkertijd activeren.

 • Kun je je eigen Theme ontwikkelen met Elementor?

Ja en nee, je werkt namelijk aan de hand van templates. Je kunt zelf kiezen hoe je je template inricht. Door verschillende elementen (elementors) samen te stellen, kun je miljoenen verschillende combinaties vormen. Je bouwt een eigen Theme aan de hand van losse elementen.

Ervaringen van anderen met Elementor Pro

 • Athemes.com geeft een 4,6 van 5 sterren. Vooral gebruiksgemak springt er met kop en schouders bovenuit.
 • Winningwp.com vergelijkt Elementor Pro met Divi en Beaver. Ze zijn allemaal geweldig en hebben ook ieder hun tekortkomingen.
 • WPcrafter.com geeft aan dat Elementor Pro met zijn updates altijd bij de tijd blijft en relevante toevoegingen heeft. Deze plugin is een must have.
 • Designbombs.com zegt dat Elementor Pro niet voor niks zo populair is. Zowel de basis als extra’s van de plugin zijn geweldig.
 • Authorityhacker.com geeft 4,5 van 5 sterren. Alle handmatige aanpassingen die je kunt doen in combinatie met drag and drop maken Elementor Pro een unieke en praktische plugin.

Conclusie: Elementor Pro wel of niet aanschaffen?

Elke persoon die een website wil gaan maken, heeft niet alleen baat bij Elementor Pro, maar ook veel plezier bij het ontwerpen van de diverse onderdelen van de website. Je hoeft dan ook niet lang na te denken over deze plugin, want hij is gewoon de moeite waard.

Op jouw succes!