Wij van Bedrijvenconsultant.nl zijn altijd waakzaam op te zweverige zakelijke coach-programma’s. Dat Ali B op zakelijk gebied erg succesvol is en slimme keuzes heeft gemaakt, wisten we al, maar maakt dat van hem ook meteen een goede zakelijke leraar, mentor en/of coach? Nu het platform ‘Ik Wil Groeien‘ van Ali B succesvol gelanceerd is, besloten wij lid te worden om te ervaren hoe zinvol en effectief het is om door Ali B gecoacht te worden. Lees verder voor onze review en ervaringen

Is ‘Ik Wil Groeien’ wollig gezever of snijdt het zakelijk gezien daadwerkelijk hout?

Ik Wil Groeien is het nieuwe initiatief van multitalent Ali B. Deze rapper en tv presentator heeft tijdens zijn carrière vele successen behaald. Hij ontdekte echter dat hij zich, ondanks het succes, niet altijd gelukkig voelde. Dit was raar, want hij had in feite alles.

Ondanks vele miljoenen op de bank, ontdekte Ali B. de wijze les dat geld niet gelukkig maakt. Geluk, dat zit van binnen. Geluk is samen met je familie tijd spenderen. Geluk zit hem in de kleine dingen van het leven, niet in veel geld hebben. Dingen doen die je leuk vindt en bij alles wat je doet de volle 100% geven.

Ali wil deze lessen nu doorgeven aan andere mensen. Dit doet hij via zijn nieuwe online platform Ik Wil Groeien. Hoe succesvol is dit nieuwe platform?

Over Ali B

Moeten we je eigenlijk nog vertellen wie Ali B. is? Eigenlijk kent iedereen hem binnen Nederland. Er zijn vele manieren waarop je deze talentvolle artiest kunt typeren: rapper, producer, presentator, cabaretier, comedian, coach bij The Voice, acteur, voetbal makelaar, knuffel Marokkaan, vriend van koning Willem-Alexander en nog veel meer.

Dankzij Ik Wil Groeien kunnen we ook bevestigen dat Ali vele mensen uitstekend kan motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Misschien had je dit gevoel voordat Ali dit platform startte: als je naar Ali luisterde kreeg je energie en werd je enthousiast, waarover hij ook aan het praten was. Deze specialiteit heeft hij ingezet voor dit platform. Wij verwachten dat de groei van dit platform gestaag door zal gaan zetten.

Wat moet je weten over Ali B? Ali werd in 1981 geboren te Zaanstad. Zijn volledige naam is Ali Bouali. Op jonge leeftijd vertrok hij naar Amsterdam, maar vooral rond zijn puberteit had hij een slechte periode. Hij was niet alleen verslaafd aan zowel het gokken als het blowen, maar hij verkocht ook zelf drugs aan louche types.

Gelukkig veranderde dit nadat hij met zijn moeder verhuisde naar Almere. Hij ontdekte het rappen en sinds die tijd heeft hij niet meer terug gekeken. Toch blijft deze slechte periode in Amsterdam hem altijd bij. Van dergelijke dalen kun je namelijk ook leren, hoe moeilijk ze ook zijn om doorheen te leven. Dit is ook iets wat Ali je wilt meegeven via dit platform: uit ieder dal kun je ontsnappen, hoe diep deze ook is.

Succes met rappen

Aan het einde van het millennium merkte Ali dat hij niet alleen maar leuk kon rappen, maar dat hij ook daadwerkelijk talent had hiervoor. Jaren had hij gewerkt om zichzelf te verbeteren, want hij had een duidelijk doel voor ogen. Zijn ijzersterke mindset zorgde er voor dat hij nooit opgaf, zelfs in periodes waarin het tegen zat.

Vanaf 2000 besloot hij om deel te nemen aan diverse talentenjachten. Ook was hij een kandidaat om de Grote Prijs van Nederland te winnen in 2002, maar dit lukte toch net niet. Wel maakte hij met zijn optreden genoeg indruk op enkele aanwezige platenbazen. Binnen maanden had hij een contract getekend bij Warner Music, één van de grootste platenmaatschappijen ter wereld. Het succes zou ook niet lang op zich laten wachten.

Waar de eerste single het oké deed, was ‘Ik Ben Je Zat’ dé hit waarmee Ali bekend werd bij het grote publiek. Niet alleen viel hij op door zijn hits, maar door zijn energieke manier van vertellen werd hij ook een geliefde gast bij praatprogramma’s. Ali had altijd wel een interessante inkijk op diverse topics en bovendien was hij door zijn jonge leeftijd nog uiterst onbevangen.

Zijn eerste nummer 1 hit scoorde hij samen met Marco Borsato: Wat Zou Je Doen. In 2005 volgde zijn eerste theatershow. Het succes op muzikaal vlak bleef voortduren, maar dit was voor Ali niet genoeg. Langzaam maar zeker begon hij zijn blik te verleggen naar de televisie.

Ali B. op je TV

Alhoewel Ali al eerder programma’s op tv had gepresenteerd, ontwikkelde hij in 2011 een nieuw programma wat hem nog meer naamsbekendheid zou gaan opleveren: Ali B. Op Volle Toeren. Dit programma, geïnspireerd door de originele Op Volle Toeren van Chiel Montagne, bracht Nederlandse artiesten samen met rappers en hip-hop artiesten om zo hun oude nummers van nieuw elan te voorzien.

Vijf seizoenen lang was dit programma uiterst succesvol, en de diverse samenwerkingen tussen verschillende artiesten leverden bovendien ook nog eens verscheidene hits op. Het is één van de programma’s waar Ali het meest trots op is.

In 2013 verving hij Roel van Velzen als coach bij The Voice of Holland. Nog altijd vervult hij de rol van jurylid, en heeft hij al meerdere artiesten naar de nummer 1 positie gecoacht. Het coachen van mensen zit er van nature in bij deze artiest.

Wat is Ik Wil Groeien?

Ali B. is dus het platform Ik Wil Groeien gestart omdat hij mensen wil helpen. Hij heeft het zo ver kunnen schoppen omdat hij zichzelf continu is blijven ontwikkelen. Zo verfijnde hij jarenlang zijn rapkwaliteiten tot het hem succes opleverde. Hierna besloot hij meer te willen doen op tv, waarna hij diverse programma’s presenteerde en zichzelf steeds bleef verbeteren.

Ali is niet bang om in het diepe te duiken, en dat is dan ook een les die hij iedereen mee wil geven: stap uit je comfortzone. Stel je voor dat je in het water loopt. Je bent het meest comfortabel als je de grond voelt. Om door te kunnen groeien, moet je echter naar de plekken toe waar je de grond niet meer voelt. Dit is de plek waar je jouw volle potentie kunt bereiken.

Ali heeft ontdekt dat puur geluk van binnen zit. Middels Ik Wil Groeien wil hij mensen helpen bij het ontwikkelen van zichzelf. Het ontwikkelen van jezelf is een uitdaging, maar wel één die absoluut de moeite waard is. Tegenslagen zul je altijd krijgen, en deze kun je ook niet tegenhouden.

Wat hierbij van belang is, is je mindset. Deze dient ijzersterk te zijn, zodat je zelf uit ieder dal kunt klimmen. Negatieve gebeurtenissen zijn niet iets om voor te vluchten door nooit meer risico’s te nemen. Je kunt negatieve gebeurtenissen beter zien als een leermoment. Zo helpt Ali je middels Ik Wil Groeien om op zoek te gaan naar meer geluk en voldoening.

Wat kun je leren van Ik Wil Groeien – en is het ook echt zinvol?

Ali B. heeft een hoop meegemaakt tijdens zijn leven. Al vanaf jonge leeftijd werd hij geconfronteerd met criminaliteit en heeft hij ook enkele dingen uitgehaald die hij beter niet had kunnen doen. Echter wist hij op jonge leeftijd al zijn leven om te gooien.

Het is deze wilskracht die Ali typeert als artiest en als mens. Hij weet wat nodig is om succesvol te worden. Tegelijkertijd weet Ali ook dat niet iedereen zomaar even multimiljonair wordt en dat dit überhaupt voor weinigen is weggelegd.

Wat wel voor iedereen haalbaar is, is een leuk leven dat je voldoening geeft. Je moet je niet laten demotiveren door wat misschien niet kan, maar je laten motiveren door wat wel kan. Dit is een wijze les die je zult leren wanneer je deelneemt aan Ik Wil Groeien.

Maar Ik Wil Groeien zit überhaupt vol wijze lessen. Het is belangrijk dat je stapsgewijs werkt. Je moet niet verwachten dat je binnen een dag succesvol zult zijn. Het is een proces waar je doorheen moet. Daarnaast krijg je ook een blik achter de schermen.

Ali is erg betrokken bij het platform en probeert, waar mogelijk, zo veel mogelijk zelf de cursisten te helpen. Een flinke onderneming, aangezien de eerste lichting bestaat uit meer dan 3.000 mensen. Wel heeft Ali de hulp van enkele bekende vrienden uit zijn netwerk ingeschakeld.

Ook jij kunt vragen stellen aan hen, wat Ik Wil Groeien toch net weer wat specialer maakt in vergelijking met andere motivatie communities. Bovendien kun je ook met de andere mensen onderling kletsen en resultaten vergelijken. Het versterkt eens te meer het groepsgevoel.

Waarom wil je wat leren van Ali B?

Misschien heb je niet zoveel met rap en kijk je ook niet naar The Voice of Holland. Je vraagt je misschien wel af: wat kan Ali B. mij überhaupt leren? Toch moet je hem niet onderschatten. Ali weet wat het is om succesvol te zijn, maar op jonge leeftijd leek het er ook een tijdje op dat alles de verkeerde kant op zou gaan.

Bovendien laat hij zien dat waar een wil is er ook een weg is. Ali werkte vroeger in het magazijn, waar hij blij was met elke zuurverdiende cent. Inmiddels staan er meerdere miljoenen euro’s op zijn rekening. Daarnaast werd hem verteld dat hij nooit succesvol zou zijn als entertainer. Niet alleen is Ali nu de bekendste rapper van Nederland, maar hij is ook al jaren jurylid bij het grootste zangprogramma van Nederland. Niet verkeerd voor iemand uit een arm gezin.

Ali weet wat het is om in jezelf te investeren en hier ook succesvol mee te zijn. Ook jij kunt dit bereiken, en Ali kan je leren hoe. Hiermee benoemen we ook meteen één van de unique selling points van dit platform, want je staat ook daadwerkelijk in contact met Ali zelf.

Bovendien beschikt deze man over een enorm netwerk vol experts. Ook bij hen kun je terecht met vragen over van alles. Bovendien is dit platform meer dan alleen maar een platform. Samen met de andere deelnemers vorm je een ware community en kun je met vragen altijd bij hen of bij de experts terecht. Zo leer en groei je samen.

Het leuke aan deze community is dat je zowel gelijkgestemden vindt als mensen die ver van je af staan. Echter hebben jullie een gezamenlijk doel. Dit zorgt meteen voor verbinding.

Eén van de waarden van Ik Wil Groeien is eerlijkheid. Als je wel eens The Voice of Holland hebt gekeken, weet je dat Ali soms snoeihard is als coach. Dit is misschien soms vervelend om te horen, maar van negatieve feedback kun je leren. Eerlijkheid duurt het langst, ook wanneer je jezelf wilt blijven door ontwikkelen. Eerlijkheid van anderen leidt tot zelfontwikkeling. Deins hier dan ook niet voor terug, maar omarm het en gebruik het om door te blijven groeien.

Mocht je vragen hebben, dan kun je iedere dag terecht bij Ali. Hij organiseert namelijk dagelijks een Q&A. Je hoort het goed: iedere dag van de week, het gehele jaar door. Deze toegankelijkheid heb je bij de meeste vergelijkbare platforms niet.

Plus- en minpunten van ikwilgroeien.nl

Ikwilgroeien is het geesteskind van rapper en BN’er Ali B. Lidmaatschap op zijn platform biedt jouw als ondernemer de kans om te groeien samen met andere ondernemers en constant te blijven leren. Ikwilgroeien coacht en onderwijst. Ook biedt het een netwerkfunctie aan voor als je in contact wil komen met gelijkgestemden en mensen die net als jij beginnen met een onderneming. Het idee is dat je leer van anderen en zo samen sterkt staat. Maar de vraag is of ikwilgroeien voor jou de beste manier is om te groeien als ondernemer. Wij sommen hier de voor- en nadelen op.

Pluspunten

✅ Een toegankelijk en comfortabel platform, bedoeld voor ondernemers die willen leren van elkaar en hun netwerk willen vergroten.

✅ Verdiepende coachingssessies door middel van members only instagram sessies met experts.

✅ Mogelijkheden om je skills te oefenen en te laten zien aan gelijkgestemden.

✅ Een platform waar je investeerders kunt vinden voor je plannen en dromen.

✅ Geld terug garantie als je niet tevreden bent met het platform.

Minpunten

❌ Niet interessant als je geen starter bent en al een goed lopende onderneming runt.

Waarom zijn wij enthousiast over Ik Wil Groeien?

Ook wij hebben deelgenomen aan Ik Wil Groeien, en zoals je al gemerkt hebt vinden wij dit een geweldig platform. Wij hebben al meerdere platforms gerecenseerd. Eén van de grootste problemen is dat het soms te oppervlakkig blijft. Dit is bij Ik Wil Groeien niet het geval.

De input is direct en to the point. Met de tips die gegeven worden kun je ook daadwerkelijk verder. Bovendien is het leuk om te zien hoe betrokken Ali is bij deze community. Het maakt deze online ervaring net wat specialer, maar het toont ook aan hoe bevlogen deze artiest is. Het is inspirerend, en dit enthousiasme slaat over op jou als deelnemer.

Ik Wil Groeien is een platform met veel mogelijkheden. Zo word je iedere dag een handige tip of oefening aangeboden. Dit zijn oefeningen die Ali ook zelf uitvoert en waarvan hij weet dat ze bijdragen aan een succesvoller leven waarvan meer intens genoten kan worden.

Bovendien bestaat het netwerk van Ali uit bekende artiesten, succesvolle atleten en gerenommeerde ondernemers. Je kunt bij hen terecht met vragen, wat input oplevert waarmee je daadwerkelijk vooruit kunt. Zo kun je effectief actie blijven ondernemen.

Wanneer je deelneemt aan Ik Wil Groeien, krijg je toegang tot 5 besloten Instagram accounts. Het mooie aan deze accounts is dat Ali hier daadwerkelijk geregeld op te vinden is om al de vragen van deelnemers op te beantwoorden. Deze mate van interactie is nog een groot pluspunt van Ik Wil Groeien.

Je krijg inzichten in de routines van succesvolle mensen, hoe je jezelf blijft uitdagen, hoe je jouw grenzen verlegt, hoe je omgaat met stress en kritiek je maakt ook nog eens kans op een meet-up met Ali zelf of één van de personen uit zijn netwerk. Bovendien doe je het samen met een gelijkgestemde community vol leuke mensen.

Hoe is het platform in de loop der jaren veranderd?

Ik Wil Groeien is in 2020 gelanceerd voor het grote publiek – en wij waren een van de ‘early adopters’ – maar in het voorjaar van 2021 was er al een gigantische update. Ze hebben namelijk onder andere onze wensen, feedback en tips verwerkt in hun nieuwe versie van Ik Wil Groeien. In de grote 2021-update is het volgende toegevoegd:

  • Content bibliotheek: Voorheen waren er héél vaak live-sessies met Ali B, waarin hij onder andere 1-op-1 met de leden een gesprek aan ging. Deze werden op allerlei plekken los gedropt, waaronder op het besloten Instagram-account voor leden. Het was moeilijk om alle sessies terug te vinden. Daarom is er nu een bibliotheek met alle coachsessies. Erg waardevol!
  • Nieuwe maandelijkse thema’s met unieke lessen en live sessies: sinds de update staat iedere maand in het teken van een bepaald thema, waar vervolgens verschillende lessen, live-sessies, coaching met Ali en Q&A’s rondom ingepland worden.
  • Groeivideo’s: Deze draaien om het bijhouden van jouw eigen groei zodat je het kunt delen met anderen. Je neemt jouw eigen groei op in een video. Zo reflecteer je op jezelf en ga je hard vooruit.
  • Vernieuwd puntensysteem: het puntensysteem is vernieuwd, met focus op jouw persoonlijke groei. Je kunt twee soorten punten verdienen: groeimeters en inspiratiepunten. De groeimeters verdien je met je persoonlijke groei door lessen en sessie te volgen of bijvoorbeeld een groeivideo te delen. De inspiratiepunten verdien je door anderen te stimuleren en te inspireren via comments en likes, maar je verdient ook punten als je likes en comments ontvangt van anderen.
  • Clubs: Met deze functie kun je met anderen jouw groei bespreken. Een echte community dus.

Onze review samengevat

ReviewIk Wil Groeien
SamenvattingDit is een moderne vorm van coaching die we niet eerder hebben gezien. Voor de investering die je maakt, krijg je dagelijks een stok achter de deur, coaching calls en bonussen om jezelf scherp te houden. Ali B heeft met Ik Wil Groeien iets unieks neergezet dat wij zeker aanbevelen.
Review doorDe Redactie
Beoordeling8.9 (van de 10)
StartenStart hier

Op jouw succes!