Is de Mindset Academy van topcoach Jaap Hulsmann een goede tool met inhoudelijke lessen en meeetups die jou helpen om succesvol te worden? Of is het – zoals we zo vaak meemaken – slechts gebakken lucht dat gepresenteerd wordt door een of andere gladde spreker die net te veel over ‘het potentieel van je brein’ praat en veel te weinig daadwerkelijk gepresteerd heeft? Helaas zijn er veel inhoudsloze ‘werk aan je maaindset-trainingen‘ – óók in ons nuchtere Nederland – dus besloten we ons aan te melden voor De Mindset Academy om het uit te zoeken. Lees verder voor onze ervaringen en review

De Mindset Academy: een vernieuwend conept?

Wie zijn mindset wil (her)programmeren en zichzelf wil ontwikkelen, kan lid worden van de Mindset Academy. Dit is niet zomaar een ‘online videotraining’ met wat 12-minuten-durende-videootjes vol ‘wijsheid’ van een pratend hoofdje en een ‘markeer-als-compleet-knop’ om naar de volgende ‘module’ te gaan. De Mindset Academy bevat een interessant totaalpakket waardoor het een echte coachingstool is:

  • Wekelijks nieuwe videocontent.
  • Online coachingssessies.
  • Ontspanningssessies via meditaties.
  • Maandelijkse verwerking van vier essentiële boeken over succes.
  • Exclusieve meetups om ambitieuze en succesvolle deelnemers te ontmoeten.
  • Groot jaarlijks mindset-event.
  • Workshops.
  • Member-discounts.
  • Verschillende experts en BN’ers komen aan het woord.

Er is dus echt sprake van blended learning waarbij live-contactmomenten en fysieke events een belangrijke rol spelen naast de online content. Door middel van alle bovengenoemde onderdelen leer je hoe jij het beste uit jezelf kunt halen en meer kunt bereiken op zakelijk en persoonlijk gebied.

Of is dit allemaal slechts het mooie plaatje aan de buitenkant? Wij zien namelijk een vrachtlading gladde geluk-succes-manifestatie-jochies-en-huppelvrouwtjes met dezelfde alternatieven en initiatieven. Daarom zijn we erg kritisch om te kijken wat wel echt goed werkt en niet goed werkt. We duiken er dieper in om een goede mening te kunnen vormen van wat we meemaken en zien. Wij hebben ons verdiept in de werkwijze van de Mindset Academy en delen onze resultaten.

Wat is de Mindset Academy?

De Mindset Academy is een online programma waarbij je via oefeningen en meditaties werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Door het realiseren van de juiste mindset kun je meer succes behalen, gelukkiger worden, geld verdienen en werken aan je spirituele ontwikkeling. De content wordt vormgegeven door Jaap Hulsmann, spreker en coach met ervaring in de hypnotherapie en NLP en tevens succesvol ondernemer. De content is geschikt voor iedereen die zichzelf wil ontplooien.

Een opluchting… het is gelukkig geen piramidespel

We waren op het begin voorzichtig om ons aan te melden voor de Mindset Academy omdat we vreesden dat de nadruk totaal niet op de inhoud zou liggen, maar op het aanbrengen van nieuwe leden. Ook vroegen we ons af wat de werkelijke core business van de Mindset Academy is. Draait het om de persoonlijke ontwikkeling of is het verkapte pyramideverkoop doordat leden andere leden kunnen aanbrengen voor een geldelijke beloning?

Gelukkig kwamen we er direct na aanmelding achter dat je daadwerkelijk een lading kwalitatieve content, events, workshops en extra’s krijgt. De hoofdfocus ligt – zoals het hoort – op mindset-training, netwerken, coaching en succes-stappen.

Als lid kun je daarnaast deelnemen aan een constructie waarmee je anderen lid kunt maken van de Mindset Academy voor een leuke bijverdienste. Dit is gelukkig slechts een klein onderdeel van het hele pakket. De Mindset Academy staat volledig in het teken van daadwerkelijk inhoudelijk dingen leren en ontdekken. Het affiliate-systeempje speelt maar een kleine rol – zoals het in onze beleving ook hoort. Het is dus niet zo dat het bij de Mindset Academy hoofdzakelijk om het affiliate-programma draait waarmee je geld kunt verdienen door nieuwe leden aan te dragen.

Wat biedt de Mindset Academy?

mindset academy review

Wie lid wordt van de Mindset Academy kan profiteren van de tools die Jaap Hulsmann je aanreikt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt wekelijks nieuwe content, kunt deelnemen aan live meditaties en groepscoaching en krijgt toegang tot een online community. Ook zijn er live events.

Wekelijkse content

Iedere week ontvang je content om je te motiveren en te inspireren. Deze content bestaat voornamelijk uit videobestanden van Jaap Hulsmann waarin hij je tips geeft om meer succes, geluk en geld te krijgen. Hij maakt hierbij gebruik van coaching methodes, maar ook van bekende technieken uit de hypnotherapie en NLP. Je kunt het geleerde direct in praktijk brengen in je dagelijks leven.

Live meditaties

Hulsmann stelt dat je met de kracht van meditatie jouw ware potentieel kunt ontketenen. Je kunt iedere maand deelnemen aan live sessies waarbij je de stress los kunt laten en je het vertrouwen, de weerbaarheid en de balans in je leven weer op kunt bouwen. Deze meditaties zorgen ervoor dat je de lessen beter in de praktijk kunt brengen en je nieuwe mindset vast kunt houden.

Live coaching

Maandelijks krijg je de gelegenheid om tijdens een groepscoaching de vragen te stellen die er bij jou leven. Je leert niet alleen door het antwoord op je eigen vragen, ook de vragen van andere deelnemers helpen je binnen jouw leerproces. Hierdoor ontstaat er een vruchtbare omgeving die een verrijking vormt bovenop de online content.

Online community

Door actief te zijn binnen de online community waar je andere leden kunt ontmoeten, zal je leerproces versnellen, zo stelt Hulsmann. In de community kun je elkaar helpen, successen delen en gezellig kletsen. De deelnemers zijn net als jij ambitieuze leden die werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Als lid krijg je direct toegang.

Affiliate partnerprogramma (speelt gelukkig een kleine rol)

De Mindset Academy stelt leden in staat om inkomsten te verwerven met een affiliate-programma. Als je lid bent van de Mindset Academy kun je geld verdienen met leden die jij aanbrengt. Door het versturen van links naar derden, kun je 25, 35 of 45 euro verdienen aan mensen die via jou betalend lid zijn geworden. Hoe meer mensen er via jou lid worden, des te meer geld kun jij verdienen, je mag de link versturen naar net zoveel persoonlijke en zakelijke relaties als je zelf wilt.

De vraag is: prijs jij daarbij de Mindset Academy aan als een online leeromgeving voor persoonlijke groei of als een makkelijk verdienmodel? Gelukkig is onze conclusie: het eerste. Het is er echt voor bedoeld om mensen een inhoudelijke ervaring te bieden. En daarbij is het gaaf om vrienden daarin mee te kunnen nemen: samen groeien is veel leuker.

Voor wie is de Mindset Academy?

Het antwoord is simpel: iedereen mag meedoen en iedereen heeft er wat aan. De lessen en coaching van Jaap Hulsmann en consorten zijn zodanig opgebouwd dat iedereen er wat uit kan halen. Volgens de website is de Mindset Academy voor iedereen die door middel van de juiste mindset meer wil bereiken in het leven, of dit nu op het gebied van succes, geluk, geld of alle facetten tegelijk is. We zien

Wat kost een lidmaatschap van de Mindset Academy?

kosten van de mindset academy (2)

Je kunt voor 3, 6 of 12 maanden een lidmaatschap aangaan van de Mindset Academy. De prijs is erg vriendelijk. Het bijzondere is bovendien dat je meer elementen krijgt naarmate je voor de goedkopere dagprijs kiest. Wil je de goedkoopste prijs, dan kies je een jaarabonnement. Erg coulant vinden wij dat: voor €1.197 – wat de prijs van enkele coaching-sessies zou zijn – kun je nu een heel jaar gebruikmaken van topcoaching.

Het betreft een abonnement dat je gewoon na de betreffende periode die je gekozen hebt, op kunt zeggen. Op de site wordt gesteld dat zij enkel ‘happy members’ willen, daarom wordt er gekozen voor een makkelijke opzeggingsprocedure.

Er wordt zelfs een 100% tevredenheidsgarantie gehanteerd. Wie niet tevreden is kan het lidmaatschap na de eerste maand opzeggen en krijgt het volledige bedrag teruggestort. Op de site wordt de nadruk gelegd op het kosteloos stopzetten en de teruggave van jouw investering. Er zijn geen aanwijzingen dat hiervoor extra voorwaarden worden gehanteerd.

Sluit je een lidmaatschap af tijdens een actieperiode, dan kun je van bovenstaande coulante prijzen gebruikmaken. Daarmee ontvang je het volledige pakket met wekelijkse content, live meditatie, live groepssessies, deelname aan de online community en de mogelijkheid om deel te nemen aan het affiliate programma.

Weet je niet zeker of de Mindset Academy bij jou past? Op de site kun je enkele gratis video’s bekijken om een indruk te krijgen van de inspiratie, lessen en tips die de Mindset Academy je biedt. Op die manier kun je nagaan of de methode aan jouw verwachtingen voldoet.

Klantervaringen met de Mindset Academy

De Mindset Academy is pas net nieuw. Uiteraard zijn er op de website een aantal testimonials van tevreden leden te vinden. Wie echter online zoekt naar klantervaringen vindt weinig informatie. Het is dus niet na te gaan of er werkelijk tevreden leden rondlopen en hoeveel leden de Mindset Academy werkelijk heeft. Volgens de site hebben meer dan 1.500 mensen inmiddels geprofiteerd van de levenslessen die de Mindset Academy haar leden biedt. Dit getal is opgebouwd uit de leden van de Mindset Academy én de klanten die Jaap Hulsmann elders heeft geholpen met zijn strategieën en coaching.

We vinden echter ook geen klantervaringen die negatief van aard zijn en dat is op zich wel een positief punt. Als mensen slechte ervaringen hebben met een bedrijf, zijn zij eerder geneigd om een recensie achter te laten. Wij worden echter nergens gewaarschuwd dat de Mindset Academy zich bezig houdt met louche praktijken. De vraag is of we de Mindset Academy daarom het voordeel van de twijfel moeten geven? Wij kunnen die vraag simpelweg beantwoorden met: absoluut! In onze eigen ervaring zijn we erachter gekomen dat het een inhoudelijk top-programma is voor iedereen die extra gecoacht wil worden naar succes.

Wie zit er achter de Mindset Academy?

De man achter de Mindset Academy is Jaap Hulsmann, de spreker en coach die je kunt kennen van Business NL – een programma op RTL Z. Als mindset-expert geeft hij hier tips om jezelf te ontwikkelen op zakelijk en persoonlijk gebied. Hij heeft diverse opleidingen tot coach gevolgd en studies op het gebied van hypnotherapie en NLP. De technieken die hij daarbij geleerd heeft, zet hij in binnen de Mindset Academy om andere mensen te inspireren.

Ook Kevin Brouwer is betrokken bij de Mindset Academy – naast andere teamleden – maar het is niet direct duidelijk wat zijn rol is. Wat we wel weten, is dat hij een succesvolle ondernemer is die nogal veel bereikt heeft in de mediawereld. Hij koopt en verkoopt zendtijd op televisie, wat hem erg ver heeft gebracht in het ondernemerschap. Afgaande op zijn bio is ook hij een inspirator die mensen wil helpen om het beste uit zichzelf te halen. Als lid ervoeren we Kevin in ieder geval als inspirerend en gaf hij ons tools en handvatten om het leven ten volste te leven.

Raden wij de Mindset Academy aan?

mindset academy roadmap

We wilden – voordat we begonnen – graag geloven dat Hulsmann zich inzet voor het welzijn van de medemens, maar het affiliate-programma riep toch de nodige vragen op. Zijn leden werkelijk op zoek naar persoonlijke groei of willen zij enkel makkelijk geld verdienen? Of is het écht een combinatie van beide?

Ook de website oogde voor ons net iets te hip, te gladjes en te ‘happy’ waardoor wij het moeilijk vonden om de wollige teksten – wat dacht je van ‘De sleutel naar een mooier leven ben JIJ’ of ‘De beste versie van jezelf’ – serieus te nemen.

Toch voelden we ons aangetrokken door de beloftes die er gemaakt werden. Wie wil er nu niet meer succes behalen, een mooier leven krijgen en de beste versie van zichzelf worden? En laten we eerlijk zijn: Jaap Hulsmann leeft een nogal succesvol, vrij en mooi leven. Hij is in ieder geval de juiste persoon om het van te leren, en zeker niet een of andere groentje of bankroete huppeltante.

En wat waren we blij dat we de keuze gemaakt hebben om de coaching-tools van de Mindset Academy tot ons te nemen! We voelden ons echt op weg geholpen met de contacten, content, events en al het materiaal.

Ook de technieken uit de hypnotherapie en NLP zijn goed inzetbaar om jou in staat te stellen het beste uit jezelf te halen, ondanks dat de dingen die op de site gezegd worden, nogal vage zinnen waren die we wel vaker horen van coaches die ons een betere mindset voorschrijven. We kregen als betalend lid echter gewoon de content met meer inhoud die ons daadwerkelijk op een pad naar succes zetten.

Maar stel nu dat de Mindset Academy enkel bestaat om een manier om makkelijk geld te verdienen te faciliteren, dan nog loop je als lid weinig risico. Het lijkt er namelijk op dat je ook heel snel weer onder je lidmaatschap uit kunt komen, dus je loopt geen financieel risico. Geen addertjes onder het gras dus.

Conclusie over de Mindset Academy

In eerste instantie leek de Mindset Academy de zoveelste online ‘maaindset’ coach die zich inzet om jouw mindset te verbeteren. Je leert volgens de organisatie een mindset aan die jou helpt bij het boeken van succes op zakelijk en persoonlijk gebied. De inspiratie wordt gegeven door Hulsmann die gebruik maakt van technieken uit onder andere de hypnotherapie en NLP.

Voordat je lid wordt van de Mindset Academy, kun je de gratis content bekijken om te zien of de methode bij jou past. Op het eerste gezicht worden er populaire kreten geroepen die vast goed zullen vallen bij een groot publiek. Het was – voordat we ons hadden aangemeld – bij ons echter de vraag of de content inhoudelijk zou voldoen aan onze verwachtingen en of we met deze methode daadwerkelijk successen zullen behalen op de verschillende gebieden van ons leven.

Toen we eenmaal begonnen waren we er snel over uit: Ja. Dit is als grote verrassing uit de test gekomen. De beloftes maakt Jaap Hulsmann dubbel en dwars waar. Hij zet zich in en hij werkt hard voor zijn deelnemers. Het is inspirerend en het helpt ons echt verder.

Misschien zijn wij te vaak tegen louche praktijken aangelopen om de Mindset Academy een eerlijke kans te geven. Gelukkig hebben we het toch gedaan en hebben we er prachtige inhoud voor terug gekregen.

De prijs van een lidmaatschap is bovendien – zeker gedurende de actieperiode – zeer laag. Tenslotte kun je maandelijks opzeggen waardoor je nergens aan vast zit.

Start hier

Geef de Mindset Academy gerust een kans als je denkt dat het in jouw voordeel kan werken. De organisatoren van de Mindset Academy hebben het beste voor met hun deelnemers – en dat uit zich ook in de kwaliteit van het programma.

Op jouw succes!