Is Mastermind College een gedegen organisatie en is hun traject ‘Journey 2022’ of ‘Mastermind Dubai’ een goed programma voor ondernemers? Of is het weer van dat vage ‘mindset’-gezever? Lees verder voor onze review en ervaringen over Journey 2022 van Mastermind College…

Is dit het zoveelste wollige ‘mastermind’ en ‘mentor’ programma?

Als je een ondernemer bent die het meeste uit zichzelf en z’n bedrijf wil halen, is The Journey 2022 van Mastermind College wellicht iets voor jou… ten minste, als het daadwerkelijk hout snijdt. Wij vroegen het ons af en werden lid om erachter te komen.

Tijdens deze 8-daagse cursus leer je niet alleen over diverse facetten die belangrijk zijn voor je business, maar er zal bijvoorbeeld ook een dag zijn waarop je leert hoe je succes en geluk het beste kunt combineren. We willen immers niet alleen succesvol zijn, maar ook kunnen genieten van dit succes.

Is dat wollig? Ja. Hebben ze eigenlijk gewoon een punt om het ook over ‘geluk en mindset’ te hebben? Misschien. We lieten het in ieder geval goed op ons inwerken.

Tijdens The Journey 2022 wordt je alles geleerd wat je nodig hebt om van je business een succes te maken en een gelukkig leven te leiden. Dit gebeurt onder begeleiding van een aantal geweldige coaches die precies weten hoe ze je moeten motiveren en inspireren. Maar wat houden deze vage termen precies in en zijn wij ook zo tevreden met deze cursus? Je leest het in deze recensie.

Wat is Mastermind College en wie zit erachter?

Het team van Mastermind College bestaat uit verschillende succesvolle ondernemers. Bovenaan staat Milad Ma, al 15 jaar online ondernemer. Met zijn 15 jaar aan ervaring heeft Milad alles meegemaakt wat je mee kunt maken. Hij weet dus precies hoe hij mensen verder kan helpen, één van de redenen waarom velen hem beschouwen als een uitstekende coach.

Samen met 5 andere experts op het gebied van ondernemen geven zij deze 8-daagse cursus. Ook tijdens de Coronacrisis kun je bij hen terecht, want zij hebben er voor gezorgd dat de cursus op een geheel veilige manier gegeven kan worden. Ook dit jaar kun je nog deelnemen, dus wees er snel bij.

Wat is The Journey 2022? Dit gaat tegenwoordig door als het Dubai 2022

Als ondernemer krijg je te maken met veranderingen. De markt verandert niet alleen continu, maar je krijgt ook te maken met nieuwe innovaties waar je op moet inhaken om te voorkomen dat je achter gaat lopen op de concurrentie. Je moet altijd meegaan met de tijd.

Dit merk je misschien nu ook, nu de Coronacrisis er voor heeft gezorgd dat we in een anderhalve meter samenleving leven. Je kunt wel stug doorgaan op je huidige koers, maar de praktijk leert ons dat dit niet werkt. Je aanpassen aan deze tijden is een betere optie. Dit hebben de ondernemers uit het team van Mastermind College ook gedaan, en met succes: velen van hen rapporteren dat hun winst vele keren is gegroeid. Dit is mogelijk door je aan te passen aan veranderende tijden.

Tijdens The Journey 2022 wordt je geleerd hoe je jezelf continu opnieuw uit kunt vinden en hoe je jezelf aanpast aan de moderne tijden waarin we leven. Hierbij worden je niet alleen vaardigheden geleerd waar je wat aan hebt voor je onderneming, maar je werkt ook aan jezelf. Je leert je angsten te confronteren en hoe je met de juiste mindset kunt bereiken wat je wil bereiken.

Bovendien zal je op één van de dagen van de cursus leren hoe je succes kunt combineren met het genieten van je leven. Je leeft immers niet om te werken, maar je werkt om te leven. Dit alles bied je de handvaten die je nodig hebt om jouw onderneming stabieler en succesvoller te laten zijn. Hoe ziet deze cursus er precies uit?

Wat leer je per dag bij The Journey 2022?

Dit programma van Mastermind College is opgebouwd uit 8 dagen. Iedere dag heeft zijn eigen thema en zijn eigen focus. Hierbij word je omringd door andere ondernemers die, net als jij, het beste uit zichzelf willen halen. Het komt geregeld voor dat tijdens deze dagen contacten worden gelegd waar beide partijen tijdens het werkende leven veel profijt van zullen hebben. Het kan dus op meerdere manieren voordelig zijn om The Journey 2022 van Mastermind College te volgen.

Maar hoe ziet de gemiddelde cursus er uit? Laten we dit illustreren door je per dag te tonen wat het thema is en wat je kunt leren op deze dag.

Dag 1 & 2: leiderschap op persoonlijk gebied

De eerste twee dagen zijn gericht op leiderschap. Leiderschap kun je illustreren op allerlei manieren. Vaak wordt hierbij gedacht aan het leiding geven aan anderen, maar je moet zeker niet vergeten ook aan jezelf leiding te geven. Dit wordt ook wel persoonlijk leiderschap genoemd.

Tijdens de eerste twee dagen van The Journey 2022 leer je wat jouw talenten zijn en welke kwaliteit je bezit die je helpen bij het behalen van de doelen die je wilt bereiken. Natuurlijk ligt hierbij de nadruk op je positieve punten, maar het is zeker een aanrader om ook je negatieve punten te analyseren. Zo weet je wat jouw zwakke punten zijn en kun je voorkomen dat deze punten je in de weg gaan zitten. Zowel zakelijk als privé zal dit je helpen om betere beslissingen te nemen.

Dag 3 & 4: de 6 fases van business en het creëren van een online presence

Mastermind College heeft 6 fases ontwikkeld die standaard bij een business horen. Tijdens dag 3 zullen 3 van deze fases in meer detail besproken worden. Ten eerste dien je een doelgroep te ontwikkelen. Deze doelgroep kan breed zijn, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat jij een product aanbiedt dat zich richt op een specifieke doelgroep.

Het is dan wel een goed idee om een goed beeld te scheppen van deze groep: wat hun interesses zijn, hoe je hen het beste kunt bereiken en waarom zij voor jouw product moeten kiezen. Dit is ook gelijk de tweede fase van business: wat wil je doelgroep? De derde fase richt zich op het ontwikkelen van je producten. Wat maakt je product uniek, wat zijn de unique selling points? En hoe zorg je er voor dat jouw product een behoefte vervult voor de doelgroep waarop je jezelf wilt focussen? Tijdens The Journey 2022 word je geholpen tijdens deze zoektocht.

Dag 3 staat dus vooral in het teken van het specificeren van de doelgroep, wat de behoeften zijn van deze groep en hoe je jouw product het beste kunt ontwikkelen. Deze fases zijn dus vooral gericht op de doelgroep en het product, maar als je deze gespecificeerd hebt is het tijd om over te stappen naar de volgende stap. Het is namelijk aan te raden om sowieso alvast goed na te denken over hoe je jouw product gaat merken.

Dankzij de rappe opkomst van het internet en de enorme ontwikkeling die social media kanalen hebben doorgemaakt, kun je tegenwoordig een miljoenenpubliek aanspreken via dergelijke kanalen. Wie is er tegenwoordig namelijk geen lid van sites zoals Facebook, Twitter of Instagram?

Daarom wordt jou tijdens dag 4 geleerd hoe je online zichtbaarheid kunt ontwikkelen. Een eigen website is een must, en een eigen webshop kan van groot belang zijn bij het verkopen van producten. Ook een online presence op social media sites zoals Facebook, Twitter, LinkedIN en Instagram kan een aanrader zijn. Sites zoals Snapchat zijn een goed idee als je een jong publiek wilt aanspreken.

Dag 5 & 6: online marketing & verkopen

Een online presence is voor ieder bedrijf van belang. Als ondernemer kun je simpelweg niet zonder. Nadat je dit tijdens dag 4 hebt opgezet, kun je tijdens dag 5 aan de slag met het opzetten en optimaliseren van de online marketing van je bedrijf. Het internet heeft er voor gezorgd dat je meer mensen uit je doelgroep dan ooit kunt aanspreken middels een slim geplaatste ad of video.

Tijdens deze cursus zal je uitgelegd worden hoe je online marketing kunt inzetten en hoe je hier het slimst gebruik van kunt maken. Experts op het gebied van ads (bijvoorbeeld via Google of Facebook) leggen je uit hoe je dit kunt aanpakken tijdens een uitgebreide workshop. Zo kun je zelf je online marketing aanpakken.

Een online marketing campagne opzetten is een flinke klus, maar na de uitgebreide workshop van dag 5 weet je precies hoe dit moet. Combineer dit met het creëren van een online presence tijdens dag 4, en je zult het meeste kunnen halen uit je online kanalen. Maar verkopen is ook een kunst. Eigenlijk houden mensen er niet van wanneer ze door hebben dat je iets aan heb probeert de verkopen.

De kunst is dan ook om te verkopen zonder te verkopen. Dit zal je geleerd worden tijdens dag 6. Zo wordt er tijdens deze cursusdag dieper ingegaan op hoe je een verkoopgesprek het beste kunt voeren, waar je op moet letten, welke klanttypes er zijn en hoe je met ieder van hen om dient te gaan. Je leert tijdens deze twee dagen dus niet alleen om je bedrijf en product/dienst te marketen, maar ook hoe je deze het beste kunt verkopen aan verschillende type mensen.

Dag 7 & 8: genieten van succes en de spectaculaire afsluiting

Als ondernemer schroom je niet om hard te werken. Je werkt veel en hard, en dat vind je niet erg. Tegelijkertijd wil je ook van het leven genieten. Helaas hoor je nog al te vaak over mensen die altijd werken en daardoor het gevoel hebben dat hun leven veel te snel voorbij is gegaan, dat het leven langs hun heen is gegaan. In zo’n positie wil je niet belanden.

Daarom krijg je tijdens dag 7 tips over hoe je het beste kunt genieten van je succes. Je wilt namelijk niet alleen geld verdienen, maar je wilt hier ook van genieten. Geluk en succes kun je prima combineren, en tijdens deze cursus word je geleerd hoe.

Tot slot volgt op dag 8 een spectaculaire afsluiting. Omdat Mastermind College deze dag een verrassing houdt, zullen ook wij niets verklappen. Maar één ding durven we je wel te vertellen: het is een geslaagde afsluiting van een aantal mooie dagen.

Alle voordelen van The Journey 2022 van Mastermind College op een rij

Laten we ten eerste beginnen met het opsommen van enkele praktische voordelen als je The Journey 2022 van Mastermind College gaat volgen.

Ten eerste zijn de 8 dagen van deze cursus verspreid over 4 weekenden. Je hoeft dus geen vrij te nemen tijdens je werkweek om deze cursus te kunnen volgen. Bovendien is dit een all-in event. Dit houdt in dat alles inclusief lunch, diner en tussendoortjes is.

Ook is drinken zoals water, thee en koffie onbeperkt. Dat is toch altijd mooi meegenomen. Ook zijn de tijden fijn: alle dagen beginnen om 10:00 uur en eindigen om 20:00 uur. Tot slot wordt The Journey 2022 gehouden op een goed bereikbare locatie die bovendien in de buurt is van het hotel waarin je verblijft (10 minuten rijden). De cursus wordt gegeven in Studio’s Aalsmeer.

Wij zijn uiterst positief over The Journey 2022. Voor iedere ondernemer die het meeste uit zichzelf wil halen, is deze 8-daagse cursus een aanrader. Iedere ondernemer is sowieso dapper, want het beginnen van een onderneming is niet niets.

Toch kun je het gevoel hebben dat je nog niet zo succesvol bent als je zou willen zijn en dat je niet optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden die je hebt. Tijdens The Journey 2022 leer je om alles te halen uit de mogelijkheden die je tot je beschikking hebt. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld online marketing, waar de focus op ligt tijdens dag 5.

Naast tips en adviezen die je goed kunt gebruiken voor je onderneming, werk je tijdens deze 8 dagen ook aan jezelf. Ook hier zul je een hoop profijt van hebben.

Of je nu een relatief ervaren ondernemer bent of een ZZP’er die pas zijn of haar eerste stappen op het gebied van ondernemerschap zet, voor iedereen valt er wel iets te halen uit The Journey 2022. Een onderneming valt of staat bij het maken van goede plannen. Plannen die haalbaar zijn en die een duidelijk doel voor ogen hebben. Je dient goede keuze te maken, en dit begint bij persoonlijk leiderschap.

Daarnaast heeft Mastermind College accuraat ingeschat dat vele ondernemers nog te weinig doen op het gebied van internet en online marketing. Daarom helpen ze je bij het creëren van online zichtbaarheid en hoe je het meeste kunt halen uit je online marketing.

Ook komen de 6 geheimen van business aan bod en zal getoond worden hoe je diverse klanttypes het beste kunt overtuigen om gebruik te maken van jouw producten of diensten. Daarom is het volgen van The Journey 2022 of Mastermind Dubai een goed idee voor vele ondernemers.

Op jouw succes!