Inhoud van deze pagina:

Review & Ervaringen: Meetings In The Sun en remote willen leren werken

Als je de titel van deze review goed leest, dan zie je een combinatie van twee elementen: iets zakelijks (meetings) en iets fijns (het vindt plaats in de zon). Voor veel mensen die remote willen gaan werken, is dit precies waar het om draait. Het saaie, regenachtige Nederland verlaten en best willen werken, maar dit op een mooie plek doen waar beter weer beloofd wordt. Het gaat bij Meetings in the Sun dus niet om een vakantiebestemming kiezen, maar hoe je remote kunt leren werken.

Zoeken naar mogelijkheden om werken en avontuur te combineren

Tijdens de herfstvakantie zag ik ze voor het eerst: mensen bij de Starbucks met hun laptop, druk bezig en lekker gefocust met een Pumpkin Spice op een locatie waar het zonnetje nog lekker scheen. Ook zag ik ze bij de McDonalds in hun eigen verbouwde bus gebruik maken van wifi om daarna richting de kust te rijden en heerlijk een paar uur te gaan surfen. Zou ik dat ook kunnen? Die vrijheid ervaren en toch die zakelijkheid meenemen om zo’n bestaan op te bouwen? Hoe moest dat dan?

Tijd voor een review over remote werken en Meetings in the Sun

Remote werken is door gratis wifi op bepaalde plekken en mobiel internet stukken makkelijker geworden. Als het aan de technische kant van het verhaal ligt, hoef je je daar niet flink in te verdiepen en wekenlang op voor te bereiden. Hoe een en ander praktisch in zijn werk gaat en hoe je overschakelt op ‘op afstand werken’  is niet voor iedereen even duidelijk. Meetings in the Sun van Alex Malone helpt hier heel handig bij.

Waarom er zo’n mysterie is om remote werken

Traditie (en dan hebben we het vooral om onze ouders en grootouders) laat zien dat het gezin waarbinnen je opgroeit voor een groot deel bepalend is voor hoe je je eigen leven gaat invullen. Als je opgroeit met zekerheid en je wilt dit ook, ga je waarschijnlijk op zoek naar een leuke baan met een eigen werkplek en een vast contract. Je denkt er niet over na om die vastigheid op te geven voor vrijheid en avontuur, want dat is onzeker en maakt je bang.

Kan iedereen dan remote werken?

Zoals we eerder al zeiden kan iedereen technisch gezien remote werken. Als je iets tijdens corona hebt geleerd, dan is het dat je die 100% aanwezigheid op kantoor niet nodig hebt om je taken gewoon goed te kunnen uitvoeren. Je hebt een internetverbinding en toegang tot je mappen met bedrijfsdocumenten nodig om je werk te kunnen doen, niet meer en niet minder. Zoom doet de rest. Remote werken vraagt echter iets meer dan alleen thuiswerken en het is zeker niet voor iedereen.

Wat belooft Alex Malone met Meetings in the Sun?

Volgens Alex drukt het woord ‘workation’ precies uit waar het om gaat: op een prachtige plek je werkzaamheden doen en tijd voor ervaringen overhouden in plaats van alleen maar uren draaien en checken of je salaris wel op tijd bijgeschreven is op je rekening. Avontuur, maar ook een goede werkhouding staan centraal bij remote werken. Je moet alles goed geregeld hebben en dan moet je zeker niet alleen maar denken aan het boeken van je volgende ticket en accommodatie. Werken blijft een hoofdactiviteit.

Waar letten we op bij het aanbod van Meetings in the Sun?

  • Hoe gevarieerd is het aanbod van Alex Malone?
  • Wat betaal je voor dit aanbod? Zit er ook iets bij voor mensen die wat minder te besteden hebben, maar die wel remote willen werken?
  • Hoe nuttig zijn de bijeenkomsten werkelijk? Krijg je voldoende informatie om jouw remote werken vorm te geven?
  • Is het alleen een online aanbod, of kom je ook werkelijk op een andere locatie en in contact met mensen die met dezelfde vragen of problemen worstelen?

Meetings in the Sun: wat leverde de website aan informatie op?

Het begint natuurlijk bij het inventariseren welke mogelijkheden er zijn om remote te leren werken. Bij Alex zit je dan goed, want je krijgt challenges, (binnenkort) een holiwork boek, in vier weken remote leren werken, inspiratiesessies of individuele sessies. Aan elk programma of element hangt een prijskaartje. En de langere activiteiten op locatie zijn natuurlijk duurder dan de kortere activiteiten die online plaatsvinden.

In het kort: wat kun je met Meetings in the Sun?

De hoofdactiviteit van Alex is mensen leren hoe ze remote kunnen gaan werken. Ze neemt een groep mensen een week lang mee naar een andere locatie (want dat schept vaak al meer ruimte voor ideeën dan in je eigen vertrouwde omgeving blijven zitten) en zet ze samen aan het werk om remote werken te ontdekken. Het gaat hierbij niet alleen om de zakelijke kant van op afstand werken, maar ook om je persoonlijke doelen en wat je voor jouw eigen toekomst wenst.

Wie zit er achter Meetings in the Sun – maak kennis met Alex Malone

Alex noemt zichzelf een freedom warrior en als je over haar leest, zul je je waarschijnlijk meteen in haar herkennen. Je bent geen standaard typetje, geen 9 tot 5 wijf, geen angsthaas die bang is om een contract kwijt te raken of zijn of haar eigen bureaustoel zal missen. Ja, je bent zakelijk waar het nodig is, maar je past niet binnen het raamwerk dat het grootste deel van de samenleving voor je heeft gecreëerd. Je wilt anders, een leven dat bij je past, een vorm waarin avontuur en werken samengaan. Alex doet het en kan het jou ook leren.

Hoe ziet het programma van Meetings in the Sun eruit?

Om remote te leren werken kun je twee trajecten kiezen:

  1. Het vier weken durende online programma
  2. Het vijf dagen durende op locatie programma

Op locatie is gezelliger, leerzamer, levert een netwerk op en maakt het mogelijk om ervaringen makkelijker te delen. Voorbeelden kunnen eenvoudiger besproken worden en je krijgt energie van de andere aanwezigen die ieder op hun eigen manier ook remote willen werken. Het online programma kan de eerste aanzet zijn. Jij hebt dan wellicht die groepsactiviteiten minder nodig en plant je hele aanpak om remote te gaan zelf, met een beetje hulp van Alex dan.

Onze testdata naar aanleiding van het online programma

Wij zijn niet met Alex naar Lissabon of een andere boeiende, zonnige plek geweest. We zijn ook niet naar het kasteel in de Ardennen afgereisd. Wij wilden eigenlijk wel eens weten wat je leert van de online cursus en in hoeverre je na het volgen van de training klaar bent om werkelijk remote te gaan werken. Het aanmelden was easy peasy, daarna begon de uitdaging. Konden we loskomen uit het vaste ritme van nu om onszelf met behulp van de training remote te zien gaan werken?

Onze ervaring met de online training Remote Werken voor Vrijheid & Werkgeluk

Heel veel trainingen met een concreet doel beginnen met een gedeelte over mindset en dat is ook niet vreemd. Veel mensen willen wel iets (want werken vanuit je hangmat klinkt toch als een droom), maar realiseren zich niet wat het werkelijk inhoudt. Een reality check en een degelijke voorbereiding zijn het beste uitgangspunt voor de rest van de training. De overige weken gaan in op praktische zaken die we hard nodig hebben, want remote werken blijkt toch ingewikkelder dan we dachten.

Remote werken en wat Kassa, de Consumentenbond en Radar hierover melden

Eigenlijk is er weinig te vinden over remote werken of het leven als digital nomad. Er is geen onderzoek gedaan naar manieren om te leren hoe je deze manier van leven aanpakt vanaf het absolute nulpunt. Je kunt natuurlijk van alles vinden over online werken (zoals in het artikel van de Consumentenbond over documenten op je telefoon ontvangen), maar dit is weer gericht op activiteiten vanuit Nederland en niet zozeer vanuit het buitenland.

Een goed voorbeeld van zaken die een rol kunnen gaan spelen, lees je in het artikel van Kassa. Hier is de situatie omgedraaid: iemand werkt in het buitenland, maar woont gewoon in Nederland. Allerlei vragen over verzekeringen en belastingen komen dan om de hoek kijken.

Gebruikte bronnen bij remote werken

Kosten Meetings in the Sun

Het online programma Remote Werken voor Vrijheid & Werkgeluk kost 135 euro (normaal 400 euro). Het programma op locatie kost (in het geval van Magicians on a Mission) 1250 euro voor vier dagen en een intensief programma met meerdere experts (en daar is Alex Malone er dan eentje van).

Is het online programma het geld waard?

Mensen die onzeker zijn – en daar hoef je je helemaal niet voor te schamen – zoeken zekerheid voordat ze stappen zetten. Het online programma helpt je in korte tijd (want wat is een maand nou eenmaal) om inzicht te krijgen in wat er voor jou nodig is om op afstand te kunnen gaan werken. Je mentaliteit over remote werken verandert en je snapt wat je allemaal moet regelen om goed je werk vanaf andere locaties te kunnen doen.

Wat vinden wij van de online training?

Week 1 – Verander je mindset en discipline ontwikkelen

Breng je globale idee naar iets dat uitvoerbaar is. Leer welke vijf basiszaken nodig zijn bij remote werken en hoe je daar invulling aan geeft.

Week 2 – De rol van flexibiliteit en zelfvertrouwen

Hoe ziet remote werken er uit als je het hebt over het dagelijks leven? Welke gevolgen heeft een wijziging in reizen of accommodatie op jouw planning en hoe ga je hiermee om? Het zijn kernvragen bij begrippen die aantonen dat flexibiliteit boven aan je lijstje van vaardigheden moet staan.

Week 3 – Maak kennis met het remote dashboard en welke valkuilen er zijn

Ontdek hoe je het remote dashboard in kunt vullen en hoe het richting kan geven aan elke fase binnen het remote gaan werken. Leer begrijpen dat remote werken, net als het hebben van een vaste baan op een vaste locatie, niet 100% van de tijd leuk is. Je komt ook voor obstakels te staan die je dan in je eentje moet oplossen.

Week 4 – Productiviteit en time management

Zet je idee om in werkelijkheid met een concreet plan met mijlpalen en tussenstappen. Krijg feedback en tips op de leefstijl die jij voor ogen hebt. Stel je plan bij met alle input die je krijgt om een nog betere start te maken.

Voor- en nadelen van Remote werken voor Vrijheid & Werkgeluk

Voordelen

  • Je gaat uit van jezelf, jouw plan voor remote werken en jouw eigen wenslocaties.
  • Je krijgt alle informatie vanaf een centrale plek van iemand die ervaring heeft met remote werken.
  • Aan het einde van de training weet je welke stappen je gaat zetten om je droom waarheid te maken en naar een andere locatie te gaan om van daaruit je werkend leven voort te zetten.

Nadelen

  • Hele specifieke informatie (bijvoorbeeld de wet- en regelgeving als je wilt gaan werken in de Verenigde Staten) is niet altijd voor handen. Je moet dus nog steeds zelf veel zaken uitzoeken en voorbereiden.

Onze score voor de online training van Meetings in the Sun

Wij raden deze training aan voor iedereen die het idee heeft dat remote werken iets voor hem is. Voel je je als een vis op het droge, ben je klaar met het vaste ritme waar je in vast lijkt te zitten en wil je de kennis opdoen om je plannen kracht bij te zetten? Dan kan Alex Malone je vanuit haar eigen inzichten en drive helpen om je de best mogelijke start te geven.

Hoe uniek is het aanbod van Alex Malone?

Er is in Nederland nog maar weinig informatie over de randvoorwaarden van remote werken. Je hebt wel diverse YouTube-kanalen die over van life gaan, maar de serieuze kant van het werken vanuit zo’n busje worden nauwelijks belicht. Ook krijg je weinig inzicht in hoeveel uren iemand dan vanuit het busje werkt, wat iemand concreet doet om een internetverbinding in het buitenland tot stand te brengen en hoeveel inkomsten dit oplevert. Dan hebben we het nog niet eens over de vaste lasten die je toch hebt in het buitenland of verzekeringen die doorlopen en betaald moeten worden.

Voor wie Remote Living van Meetings in the Sun handig?

Als je erover droomt, erover fantaseert er al eens met anderen over gesproken hebt, maar niet zo goed weet of het iets voor jou is of waar je moet beginnen, kan dit een hele relativerende online training zijn. Alex windt er geen doekjes omheen en kan je ook over de vervelende of eenzame momenten vertellen. Daarnaast komen er gewoon veel praktische zaken aan bod die je niet zelf hoeft uit te vogelen.

Wat moet je basis zijn?

Je moet tijd en geld in de training willen investeren en bij alles wat je ziet of hoort nadenken of dat ook is wat jij je voorstelt bij remote working. Dacht je toch meer vakantie te hebben? Weet je niet hoe je opdrachtgevers op afstand moet afhandelen? Ben je niet zo technisch aangelegd om een internetverbinding in het buitenland te regelen? Het heeft allemaal gevolgen voor locaties, accommodatie, werkethiek en ga zo maar door. Het klinkt allemaal leuk, maar het is ook serieus.

Stappenplan om aan de slag te gaan

Volg de training, maar praat vooral ook met anderen die je al voorgegaan zijn. Kijk naar filmpjes over vanuit het buitenland werken, stel vragen in de comments en bedenk je of je jezelf dit ziet doen. Verdiep je ook in de wet- en regelgeving van je eigen land en de landen waar je naartoe wilt om remote te gaan werken. Heb je een visum nodig? Wat moet je meenemen? Het zijn de minder leuke aspecten, maar ze zijn van groot belang voor een geslaagde workation.

Hoe ging het er vroeger aan toe als je in het buitenland wilde werken?

Voor de ontwikkeling van het internet kon je wel in het buitenland gaan werken, maar dan was dat meestal vrijwilligerswerk (druiven plukken in Frankrijk) of met een contract bij een werkgever in het buitenland. Je ging dan meestal voor de ervaring (au pair in Zuid-Afrika of nanny in de Verenigde Staten) dan voor de inkomsten die je hieruit haalde. Het internet heeft de wereld dus geopend als het gaat om reizen en werken tegelijk.

Ervaringen van anderen met Meetings in the Sun

Er zijn nog maar weinig ervaringen die gedeeld worden over het aanbod van Meetings in the Sun. De enkele review die te vinden is, komt van de Facebook-pagina van Meetings in the Sun zelf. Hier krijgt het vijf van vijf sterren, maar er is weinig inhoudelijk commentaar aan de review toegevoegd. Verder is de review al meer dan vier jaar oud.

Samenvatting

RecensentSamenvatting review
https://www.facebook.com/meetingsinthesunnl/reviews/Hannah Sophia is zeer te spreken over Meetings in the Sun. Zij vindt het een gaaf netwerk.

Tabel alternatieven: wat zijn vergelijkbare producten van andere merken?

Voor het vinden van remote werkIk Wil Meer Reizen
Voor een persoonlijk verhaal van een digital nomadGirl On The Move
Voor concrete vragen als klanten wervenDe Moderne Nomaden
Voor een handig stappenplan en tipsThe Wavering Mind

Conclusie: wel of niet gebruik maken van het aanbod van Meetings in the Sun?

Ondanks dat wij ons alleen in de online training verdiept hebben, kunnen we niet anders dan enthousiast worden van alles dat Alex Malone aan te bieden heeft. Je kunt een goedkoper programma aanschaffen en zelf de stappen zetten, of deelnemen aan een programma op locatie dat iets duurder is, maar je wel direct in contact brengt met anderen die hetzelfde doel als jij hebben.

Reviewhttps://www.meetingsinthesun.nl/
SamenvattingGoede bron met relevante informatie en een praktische aanpak voor iedereen die globale of juist specifieke plannen heeft om remote of als digital nomad te gaan werken.
Review doorRedactie
Beoordeling4,9 van 5 sterren

Op jouw succes!