Hoe goed vonden wij Mijndomein? Is dit een goed bedrijf om je domeinnaam te registreren en je webhosting te regelen? Het is natuurlijk het meest bekende bedrijf omdat het zoveel adverteert op straatborden en tv, maar levert het daadwerkelijk ook kwaliteit? Lees verder voor onze review en ervaringen

Review: zou je moeten kiezen voor Mijndomein.nl?

Als het gaat om het creëren en hosten van je eigen website, is het altijd fijn als dit in je moedertaal kan. Kijk alleen al naar de contracten die je afsluit voor bepaalde dienstverlening; die kleine lettertjes lees je in het Nederlands vaak al niet door, laat staan dat het contract ook nog in een andere taal geschreven is.

Klantenservice in je eigen taal kan ook handig zijn voor de startende website bouwer. Je bent nog niet zo zeker van je vaardigheden en kunt soms wel een handleiding of persoonlijke ondersteuning van een helpdesk gebruiken. Mijndomein.nl kan dit leveren.

Is Mijndomein.nl echt wel zo goed en betaalbaar als ze zelf beweren?

Het eerste dat je ziet op de website is dat je eigen domeinnaam maar 10 eurocent per maand hoeft te kosten. Er staat een vanaf-prijs, dus in die zin ben je wel gewaarschuwd dat 10 cent inderdaad niet het bedrag hoeft te zijn. Ga je dan verder kijken naar het overzicht met extensies, dan zie je al meteen dat de prijzen zeer uiteen lopen.

Wat Mijndomein.nl echter zo bijzonder maakt, is dat je als starter een pakket kiest waar je geen omkijken meer naar hebt. Je kiest ervoor om zelf een website via Mijndomein te maken, of je laat het door het team van Mijndomein in elkaar zetten. Je richt je webshop in, regelt je hosting en binnen de kortste keren verschijnen er bezoekers op je website die je blog lezen of spullen uit je webwinkel kopen.

Wat is Mijndomein.nl?

Tijdens de startfase van Mijndomein ging het er vooral om iedereen van internet te kunnen voorzien en dat mensen hun domein konden claimen en vastleggen. Toen de diensten bij het publiek aansloegen, ging met groter dromen en inmiddels is men bezig (of in de opzetfase) met energie, mobiliteit en investeringen. Ze streven er vooral na om – zoals hun slogan ook zegt – samen simpel slim te kunnen zijn. En daar is eigenlijk best iets voor te zeggen.

Met het juiste platform kan namelijk niet alleen iedereen genieten van zijn eigen website, maar kan er ook samen energie opgewekt worden, kunnen we samen (eigen) vervoer delen en kunnen we zonder bemoeienis en de verdienmodellen van banken of overheid investeren in obligaties.

Het bedrijf bestaat inmiddels bijna 20 jaar. De groei die ze door hebben gemaakt en de nieuwe dienstverlening die geïntroduceerd is, doen verlangen naar meer. Klanten zijn tevreden met de diensten van Mijndomein, maar worden ook geprikkeld om verder te denken.

Wat zijn onze ervaringen met Mijndomein.nl?

Allereerst tref je een overzichtelijk website aan met duidelijke informatie. Mocht je al ergens gebruik maken van dienstverlening en deze over willen zetten naar Mijndomein, dan kan dit voor je geregeld worden voor een bepaalde vergoeding. Je hebt er dan zelf geen werk aan en kunt geen data kwijtraken of het risico lopen dat je webwinkel niet bereikbaar is. Elke minuut dat een klant niet kan bestellen, loop je namelijk het risico dat hij of zij een andere partij vindt die wel beschikbaar is.

Er is een ruime keuze aan extensies en als je niet de meest voor de hand liggende extensie (.nl of .be) wilt, is er een lange lijst met andere opties. Denk aan de volgende mogelijkheden:

 • Voor kunstenaars is er .art
 • Voor bloggers is er .blog
 • Voor klussen of hobby’s is er .diy
 • Voor coaches die een gezonde levensstijl promoten is er .fit of .diet

Bij de websitemaker scheelt het dat je een handige tool tot je beschikking hebt, waardoor je als gebruiker geen code hoeft te kunnen schrijven of heel veel kennis van de technologie achter de website nodig hebt. Je kunt er zelfs voor kiezen om het laten maken van je website helemaal uit te besteden aan Mijndomein. Bij gebrek aan tijd of snel online te willen gaan, kan dit een uitkomst zijn.

Wat zijn de kosten van Mijndomein?

Bij onderstaand overzicht van de kosten is geen rekening gehouden met de mogelijke kortingen. Deze zijn er namelijk wel en de kortingen zijn ook niet mis.

DomeinnaamVanaf €0,10 per maand
E-mail€25,24 per jaar
Websitemaker (zelf)€75,72 per jaar
Websitemaker (Mijndomein)€249,- per website
Webshop€191,82 per jaar
Webhosting€50,48 per jaar
WordPress Hosting€63,10 per jaar

Op de website van Mijndomein zie je altijd de laatste aanbiedingen. Zo kan je e-mail bij een bepaald pakket gratis zijn in het eerste jaar. Let wel altijd goed op de voorwaarden bij kortingen, want het kan zijn dat je iets geactiveerd moet hebben om recht te houden op korting die langer duurt. Overigens zijn alle genoemde bedragen exclusief BTW.

Is Mijndomein het geld waard?

Voor maar een paar euro per maand kun je zelf je website in elkaar zetten via Websitemaker. Een webshop is wat duurder, maar daar komt natuurlijk ook veel meer bij kijken dan bij een gewone website. Denk maar eens aan afrekenmodules, facturen versturen, je webshop vullen met producten, de voorraad laten zien, et cetera. Voor die extra functionaliteiten betaal je graag extra, als je je er daarna niet meer druk over hoeft te maken.

Natuurlijk blijf je met je website bezig. Je plaatst periodiek blogartikelen, wisselt je voorraad met de seizoenen of hebt bepaalde acties rond feestdagen of vakanties. Het is dan wel zo prettig als je met je CMS overweg kunt.

Wat zijn de voor- en nadelen van Mijndomein?

Voordelen

 • Als starter kun je een totaalpakket (website, hosting, e-mail) aanschaffen en installeren, waardoor je in een klap klaar bent.
 • Er is een lange lijst met extensies om jouw ideale websitenaam te creëren. Een .nl extensie is vaak prima, maar een andere kan stiekem toch beter passen en die keuze is er dan.
 • Een domeinnaam kan bij niet minder kosten dan bij Mijndomein.nl.
 • Er is een e-maildoorstuurservice waardoor al je e-mails van verschillende e-mailadressen op een plek aankomen. Dit voorkomt zoekwerk en bespaart je tijd.
 • Je kunt in je moedertaal communiceren, omdat je met een bedrijf in Nederland te maken hebt.

Nadelen

 • Je moet even goed rekenen wat je in totaal per maand of per jaar kwijt gaat zijn als je alle benodigde elementen bij elkaar optelt. Je hebt namelijk niet alleen een CMS nodig om je website te maken, maar ook hosting nodig als je je website live wilt laten gaan. Op de website zijn de totaalkosten niet altijd even handig af te lezen.
 • Reken voorbij het eerste jaar, want in die periode kun je de meeste kortingen krijgen en vanaf maand dertien weet je pas echt wat je per maand gaat betalen voor de diensten van Mijndomein. Dit kan alles bij elkaar opgeteld best eens schrikken zijn.
 • Voor de e-maildoorstuurservice zijn er aparte handleidingen als het om Gmail, Outlook en Yahoo gaat. Je zult dus wel nog wat extra’s moeten doen. Het gaat niet altijd automatisch, ook al krijg je die indruk wellicht wel.

Voor wie is Mijndomein geschikt?

Vooral mensen die starten met een website kunnen prima aan de slag met Mijndomein. Ook wanneer je een goedkope extensie voor je domein nodig hebt, kun je hier goed terecht. Wat meer aparte extensies zijn duurder, maar je ziet dan ook snel dat je deze extensies niet overal kunt krijgen. Afhankelijk van je doel met je website, kan het lonen om te investeren in zo’n unieke extensie.

Ook als je het graag eenvoudig wilt houden en niet bij verschillende partijen onderdelen voor je website in wilt kopen, ben je bij Mijndomein goed af. De meeste producten zijn niet duur en de aanbiedingen die gelden zijn goed. Ook is het zo dat wanneer je vroegtijdig stopt met je website bouwen, er geen extra kosten in rekening gebracht worden. Ze doen er alles aan om je aan de slag te laten gaan en je te motiveren van de aanbieding goed gebruik te maken.

Wat moet je kunnen om met Mijndomein te werken?

Je moet snappen waar je concreet behoefte aan hebt en of de pakketten die aangeboden worden voor jou voldoende zijn. Daarnaast moet je je basisvaardigheden op de computer wel op orde hebben, zodat je bij het ontwerpen van je website de middelen die je ter beschikking worden gesteld via Websitemaker ook toe kunt passen. Iemand die weinig ervaring op de computer heeft en een webshop wil beginnen (ja, die zijn er nog), moet flink investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Waar is dat groene slotje in de balk waar je het internetadres typt bijvoorbeeld voor? En hoe regel je dat jouw webshop ook zo’n groen slotje krijgt? Het zijn maar kleine dingen en voor de meesten is voor SSL certificering geen nader onderzoek meer nodig, maar je moet het toch weten en kunnen toepassen.

Behalve het bouwen en hosten van een website moet je ook weten wat je doel is. Wil je verkopen of informeren, overtuigen of alleen delen? Dat betekent namelijk nogal wat voor alles om je website heen. Het organisatorische aspect van webwinkel behelst dus veel meer dan alleen de website inrichten en onderhouden. Je moet voorbereid zijn op al die andere aspecten die van je webwinkel een succes zullen maken.

Hoe zijn de ervaringen van anderen met Mijndomein?

 • Kiyoh.com geeft 8,4 van 10 punten en heeft 3371 reviews. Wat vooral opvalt zijn de uitersten in cijfers. Er zijn heel veel negens en tienen, maar als er onvoldoendes gegeven worden zijn het ook meteen enen. Klachten gaan vooral over het in rekening brengen van kosten zonder hierover vooraf te informeren. Het gaat dan om de normale kosten die na de kortingsperiode ingaan. Ook de klantenservice krijgt slechte beoordelingen.
 • Trustpilot.com geeft 4 van 5 sterren. Wat opvalt is dat 72% een goede of uitstekende score geeft, terwijl dit betekent dat 28% maar een gemiddelde of nog lagere beoordeling geeft. Positief is men over de snelle en goede service bij problemen. Minder positief is men ook hier over prijzen nadat de kortingsperiode is verstreken. Je wordt hiervan niet op de hoogte gebracht en moet de kleine lettertjes dus goed lezen.
 • Hostingwijzer.nl geeft een 7,2 (van 10). Opvallend is dat de eerste voldoende voor een van de onderdelen waarop de dienstverlening beoordeeld wordt (support, kwaliteit, prijs en algemeen) helemaal teruggaat tot juni 2019. Vanaf dat moment worden er alleen maar onvoldoende gegeven en de verhalen die beschreven worden geven zeer concrete voorbeelden over waar het mis is gegaan.
 • Webhosters.nl geeft 3,5 van 5 sterren. Ook hier zijn de reviews van de laatste twee jaren vooral negatief. Bij de paar positieve beoordelingen worden geen concrete voorbeelden genoemd, waardoor het zelfs lijkt alsof men hier met de review het cijfer positief heeft willen beïnvloeden.
 • Bestewebsitebuilder.nl heeft maar acht reviews en deze zorgen van een score van 1 van 5 sterren. Er is maar een review die een voldoende geeft en hier geeft men aan dat de prijs aan de hoge kant is. Alle andere reviews mopperen over de klantenservice, prijs, facturering, communicatie en de downtime van hosting.

Conclusie: wel of geen diensten bij Mijndomein afnemen?

Wellicht is er bij de sterke groei van Mijndomein iets mis gegaan of zijn ze zich te zeer gaan focussen op andere zaken, zoals mobiliteit, energie en obligaties. Het lijkt er in ieder geval op dat de dienstverlening en de service achteruit is gegaan sinds de start van het bedrijf in 2003.

Nu hoef je hier helemaal geen last van te hebben als je een eenvoudig blog wilt starten en geen bijzondere elementen voor dit blog nodig hebt. Als dat wat aangeboden wordt precies binnen jouw plaatje past en je snapt hoe de kosten na de kortingsperiode in elkaar steken, dan kom je ook niet voor verrassingen te staan.

Lees echter de andere reviews goed door als je wel op zoek bent naar specifieke dienstverlening, want het kan je doen beslissen andere partijen er eens goed naast te leggen en uiteindelijk voor hen te gaan. Ook een starter die veel hulp nodig heeft en weinig geduld heeft, kan met de verleende service wel eens teleurgesteld worden.

Laat het niet zover komen dat je aanmaningen krijgt en lees voordat je met Mijndomein in zee gaat goed alle specificaties en de kleine lettertjes in het contract door.

Op jouw succes!