Hoe goed vonden wij Mijndomein? Is dit een goed bedrijf om je domeinnaam te registreren en je webhosting te regelen? Het is natuurlijk het meest bekende bedrijf omdat het zoveel adverteert op straatborden en tv, maar levert het daadwerkelijk ook kwaliteit? Lees verder voor onze review en ervaringen

Inhoud van deze pagina:

Review: zou je moeten kiezen voor Mijndomein.nl?

Als het gaat om het creëren en hosten van je eigen website, is het altijd fijn als dit in je moedertaal kan. Kijk alleen al naar de contracten die je afsluit voor bepaalde dienstverlening; die kleine lettertjes lees je in het Nederlands vaak al niet door, laat staan dat het contract ook nog in een andere taal geschreven is.

Klantenservice in je eigen taal kan ook handig zijn voor de startende website bouwer. Je bent nog niet zo zeker van je vaardigheden en kunt soms wel een handleiding of persoonlijke ondersteuning van een helpdesk gebruiken. Mijndomein.nl kan dit leveren.

Is Mijndomein.nl echt wel zo goed en betaalbaar als ze zelf beweren?

Het eerste dat je ziet op de website is dat je eigen domeinnaam maar 10 eurocent per maand hoeft te kosten. Er staat een vanaf-prijs, dus in die zin ben je wel gewaarschuwd dat 10 cent inderdaad niet het bedrag hoeft te zijn. Ga je dan verder kijken naar het overzicht met extensies, dan zie je al meteen dat de prijzen zeer uiteen lopen.

Wat Mijndomein.nl echter zo bijzonder maakt, is dat je als starter een pakket kiest waar je geen omkijken meer naar hebt. Je kiest ervoor om zelf een website via Mijndomein te maken, of je laat het door het team van Mijndomein in elkaar zetten. Je richt je webshop in, regelt je hosting en binnen de kortste keren verschijnen er bezoekers op je website die je blog lezen of spullen uit je webwinkel kopen.

MijnDomein: een volledige en kritische review

Als je een website gaat beginnen, heb je hiervoor een domeinnaam voor. Deze kun je op heel wat manieren aanschaffen, bijvoorbeeld via MijnDomein. Via dit Nederlandse online platform zijn op moment van schrijven maar liefst ruim 228.000 domeinnamen aangemaakt. Precies weten wat MijnDomein voor jou kan betekenen? Je komt het in ons review uiteraard te weten.

MijnDomein en onze zoektocht naar het beste website- en hostingplatform

Het is populairder dan ooit om je eigen website te beginnen. Je kunt voor je hobby een website beginnen, een website aanmaken voor je onderneming en alles ertussenin. Kortom: de mogelijkheden zijn onbeperkt. In het verleden heb ik weleens stappen willen zetten om een eigen website te beginnen. Toen leek me dat knap lastig. Vandaag de dag is het gelukkig stukken makkelijker. Eén van de voortrekkers op het vlak van gebruiksgemak is MijnDomein.

Wat maakt ons geschikte website en hosting reviewers?

De redactie heeft flink wat ervaring met het opzetten en onderhouden van een eigen website. De website waarop je dit artikel leest, is ook door onszelf ontworpen aan de hand van handige tools. Wij zijn dus zeker geen nieuwkomers op het gebied van websitebouwen.

Blijf kritisch op het website en hosting aanbod

Het aanbod domeinnaamverstrekkers, websitebouwers en hostingproviders is de afgelopen jaren exponentieel toegenomen. Dat maakt dat er ook veel partijen actief zijn die maar beperkte kwaliteit en service leveren. Vandaar dat we nooit zomaar met de eerste de beste in zee gaan.

Onze eerste sceptische indruk van MijnDomein

Toen MijnDomein nog een piepjonge onderneming was, hadden we er in eerste instantie niet zoveel mee. Het leek ons het zoveelste vlug in elkaar gezette platform dat mee wilde liften op de hype van websitebouwen en het internet in het algemeen. Intussen is MijnDomein een grote en gevestigde naam, die zijn kunde meermaals heeft bewezen.

Wat beloven website- en hostingspecialisten zoal? Moet je dit met een korreltje zout nemen?

Een website opzetten en onderhouden: dat klinkt moeilijk. De specialist zal je dus willen laten geloven dat het bij hem of haar makkelijker gaat dan bij alle concurrenten. Sterker nog: in een scheet en een zucht is het klusje geklaard. Wat ons betreft is dat wat te optimistisch: als je een digibeet bent, zal het heus zo snel niet gaan. De goedkoopste aanbieder? Ook dat is een belofte die je vaak hoort en gerust met een korreltje zout kunt nemen, geloof ons maar.

Op deze criteria beoordelen wij websitebouwers

Een platform als MijnDomein moet wat ons betreft in ieder geval aan het volgende voldoen:

  • De diensten moeten goede en eerlijke prijzen hebben (zeker in vergelijking met de concurrent)
  • Er moeten geen verborgen kosten zijn
  • Beloftes die de partij maakt, moeten ook worden ingelost
  • Je moet voldoende uitleg en ondersteuning krijgen
  • Mocht er iets foutgaan of heb je een vraag? Dan is er een helpdesk die je verder helpt
  • De algemene voorwaarden moeten goed geregeld zijn
  • Het product moet inspelen op wat de toekomstverwachting is – is er bijvoorbeeld mogelijkheid om te upgraden?

MijnDomein in de praktijk: onze onderzoeksdata besproken

Het spreekt voor zich dat we voor ons review van MijnDomein het platform in praktijk hebben uitgetest. Dat deden we uiteraard door een domeinnaam aan te maken en van de overige diensten gebruik te maken. Zo hebben de redactieleden een eerlijk beeld van hoe het er op het platform aan toegaat. Op basis van onze inzichten is dit review geschreven.

In het kort: wat is MijnDomein precies?

MijnDomein is een platform dat ernaar streeft het internet voor iedereen toegankelijk te maken. Ook wil het domeinnamen betaalbaar maken en de mogelijkheid bieden ze heel eenvoudig te laten registreren. Vandaar de naam: MijnDomein. Het moto is: “Alles kan altijd beter, slimmer, simpeler.” Samenwerking tussen expert en leek speelt hierin een belangrijke rol.

Wie zijn de bedenkers van MijnDomein?

MijnDomein is onder meer opgericht door ondernemer Henri de Jong. De huidige CEO is Dennis van Oort. De ambitie van MijnDomein is de “spelregels” veranderen en hierdoor een impact te maken. De status quo aan de tand voelen, blijven voornieuwen en vooruitlopen: daar draait het om.

Aanbod van MijnDomein producten

Je kunt bij MijnDomein verschillende gerelateerde producten aanschaffen:

  • Met de Websitemaker zet je op eenvoudige wijze je eigen website in elkaar – technische kennis is niet vereist (vanaf 10 euro)
  • Een webshop openen en onderhouden kan met de Webshopmaker (vanaf 15,99 euro)
  • E-mail service is gratis uit te proberen – hiermee kun je in enkele stappen eenvoudig overal toegang tot je e-mail krijgen
  • Ook Webhosting is gratis uit te proberen – webhosting draait om het onderhoud en in stand houden van de website
  • Een domeinnaam is via de Domeinnaam service verkrijgbaar vanaf 0,50 euro.

Onze ervaringen met MijnDomein: resultaten

MijnDomein is wat ons betreft een prima dienst voor het aanmaken en onderhouden van websites en alles wat hierbij komt kijken. Belangrijkste voordeel is natuurlijk dat MijnDomein 100% Nederlands is en volledig is ingespeeld op de wensen van Nederlandse bedrijven én consumenten.

Onze score per MijnDomein criterium:

MijnDomein is een aanrader op basis van deze factoren:

  • Kwaliteit: 8+. De kwaliteit van de verschillende diensten is prima in orde
  • Prijs: 8+. In vergelijking met de concurrentie zijn de prijzen prima in orde
  • Updates: 8.5. MijnDomein stelt je in staat je website en webshop voortdurend up te daten en bij te werken
  • Support: 7. Sommige klanten zijn hier ontevreden over, maar zelf hebben we de support als vriendelijk en bekwaam ervaren
  • Eenvoud: 9. MijnDomein biedt producten aan die zelfs als absolute leek te gebruiken zijn
  • Functionaliteiten: 7.5. Redelijk uitgebreid, maar niet uniek ten opzichte van de concurrenten
  • Bonussen: 8.5. Je krijgt de mogelijkheid verschillende diensten gratis uit te proberen.

Wat is Mijndomein.nl?

Tijdens de startfase van Mijndomein ging het er vooral om iedereen van internet te kunnen voorzien en dat mensen hun domein konden claimen en vastleggen. Toen de diensten bij het publiek aansloegen, ging met groter dromen en inmiddels is men bezig (of in de opzetfase) met energie, mobiliteit en investeringen. Ze streven er vooral na om – zoals hun slogan ook zegt – samen simpel slim te kunnen zijn. En daar is eigenlijk best iets voor te zeggen.

Met het juiste platform kan namelijk niet alleen iedereen genieten van zijn eigen website, maar kan er ook samen energie opgewekt worden, kunnen we samen (eigen) vervoer delen en kunnen we zonder bemoeienis en de verdienmodellen van banken of overheid investeren in obligaties.

Het bedrijf bestaat inmiddels bijna 20 jaar. De groei die ze door hebben gemaakt en de nieuwe dienstverlening die geïntroduceerd is, doen verlangen naar meer. Klanten zijn tevreden met de diensten van Mijndomein, maar worden ook geprikkeld om verder te denken.

Wat zijn onze ervaringen met Mijndomein.nl?

Allereerst tref je een overzichtelijk website aan met duidelijke informatie. Mocht je al ergens gebruik maken van dienstverlening en deze over willen zetten naar Mijndomein, dan kan dit voor je geregeld worden voor een bepaalde vergoeding. Je hebt er dan zelf geen werk aan en kunt geen data kwijtraken of het risico lopen dat je webwinkel niet bereikbaar is. Elke minuut dat een klant niet kan bestellen, loop je namelijk het risico dat hij of zij een andere partij vindt die wel beschikbaar is.

Er is een ruime keuze aan extensies en als je niet de meest voor de hand liggende extensie (.nl of .be) wilt, is er een lange lijst met andere opties. Denk aan de volgende mogelijkheden:

  • Voor kunstenaars is er .art
  • Voor bloggers is er .blog
  • Voor klussen of hobby’s is er .diy
  • Voor coaches die een gezonde levensstijl promoten is er .fit of .diet

Bij de websitemaker scheelt het dat je een handige tool tot je beschikking hebt, waardoor je als gebruiker geen code hoeft te kunnen schrijven of heel veel kennis van de technologie achter de website nodig hebt. Je kunt er zelfs voor kiezen om het laten maken van je website helemaal uit te besteden aan Mijndomein. Bij gebrek aan tijd of snel online te willen gaan, kan dit een uitkomst zijn.

Welke kosten maak je bij MijnDomein?

De kosten variëren bij MijnDomein. Een domeinnaam is al verkrijgbaar vanaf 0,50 euro. Dit is uiteraard de minst uitgebreide optie. Hou er rekening mee dat er meer nodig is om een website van de grond te krijgen en draaiende te houden. De Websitemaker is nu tijdelijk 6 maanden gratis, maar kost vervolgens 10 euro. Wil je van de WordPress service gebruik maken, dan kan dat ook tijdelijk 6 maanden gratis. Vervolgens betaal je er 9 euro voor.

Wat zijn de kosten van Mijndomein?

Bij onderstaand overzicht van de kosten is geen rekening gehouden met de mogelijke kortingen. Deze zijn er namelijk wel en de kortingen zijn ook niet mis.

DomeinnaamVanaf €0,10 per maand
E-mail€25,24 per jaar
Websitemaker (zelf)€75,72 per jaar
Websitemaker (Mijndomein)€249,- per website
Webshop€191,82 per jaar
Webhosting€50,48 per jaar
WordPress Hosting€63,10 per jaar

Op de website van Mijndomein zie je altijd de laatste aanbiedingen. Zo kan je e-mail bij een bepaald pakket gratis zijn in het eerste jaar. Let wel altijd goed op de voorwaarden bij kortingen, want het kan zijn dat je iets geactiveerd moet hebben om recht te houden op korting die langer duurt. Overigens zijn alle genoemde bedragen exclusief BTW.

Is MijnDomein zijn geld waard?

Voor zaken als domeinnamen en webhosting doe je eigenlijk bijna nooit een eenmalige investering. Veel vaker zul je periodieke kosten maken. MijnDomein gebruiken kan zeker als je een hobbyproject hebt, maar is vooral aan te raden als het om een zakelijke website gaat waarmee je consumenten binnenhaalt. Met een webshop verdien je de investering zeker terug.

Voor maar een paar euro per maand kun je zelf je website in elkaar zetten via Websitemaker. Een webshop is wat duurder, maar daar komt natuurlijk ook veel meer bij kijken dan bij een gewone website. Denk maar eens aan afrekenmodules, facturen versturen, je webshop vullen met producten, de voorraad laten zien, et cetera. Voor die extra functionaliteiten betaal je graag extra, als je je er daarna niet meer druk over hoeft te maken.

Natuurlijk blijf je met je website bezig. Je plaatst periodiek blogartikelen, wisselt je voorraad met de seizoenen of hebt bepaalde acties rond feestdagen of vakanties. Het is dan wel zo prettig als je met je CMS overweg kunt.

Wat zijn de voor- en nadelen van Mijndomein?

Voordelen

  • Als starter kun je een totaalpakket (website, hosting, e-mail) aanschaffen en installeren, waardoor je in een klap klaar bent.
  • Er is een lange lijst met extensies om jouw ideale websitenaam te creëren. Een .nl extensie is vaak prima, maar een andere kan stiekem toch beter passen en die keuze is er dan.
  • Een domeinnaam kan bij niet minder kosten dan bij Mijndomein.nl.
  • Er is een e-maildoorstuurservice waardoor al je e-mails van verschillende e-mailadressen op een plek aankomen. Dit voorkomt zoekwerk en bespaart je tijd.
  • Je kunt in je moedertaal communiceren, omdat je met een bedrijf in Nederland te maken hebt.

Nadelen

  • Je moet even goed rekenen wat je in totaal per maand of per jaar kwijt gaat zijn als je alle benodigde elementen bij elkaar optelt. Je hebt namelijk niet alleen een CMS nodig om je website te maken, maar ook hosting nodig als je je website live wilt laten gaan. Op de website zijn de totaalkosten niet altijd even handig af te lezen.
  • Reken voorbij het eerste jaar, want in die periode kun je de meeste kortingen krijgen en vanaf maand dertien weet je pas echt wat je per maand gaat betalen voor de diensten van Mijndomein. Dit kan alles bij elkaar opgeteld best eens schrikken zijn.
  • Voor de e-maildoorstuurservice zijn er aparte handleidingen als het om Gmail, Outlook en Yahoo gaat. Je zult dus wel nog wat extra’s moeten doen. Het gaat niet altijd automatisch, ook al krijg je die indruk wellicht wel.

Voor wie is Mijndomein geschikt?

Vooral mensen die starten met een website kunnen prima aan de slag met Mijndomein. Ook wanneer je een goedkope extensie voor je domein nodig hebt, kun je hier goed terecht. Wat meer aparte extensies zijn duurder, maar je ziet dan ook snel dat je deze extensies niet overal kunt krijgen. Afhankelijk van je doel met je website, kan het lonen om te investeren in zo’n unieke extensie.

Ook als je het graag eenvoudig wilt houden en niet bij verschillende partijen onderdelen voor je website in wilt kopen, ben je bij Mijndomein goed af. De meeste producten zijn niet duur en de aanbiedingen die gelden zijn goed. Ook is het zo dat wanneer je vroegtijdig stopt met je website bouwen, er geen extra kosten in rekening gebracht worden. Ze doen er alles aan om je aan de slag te laten gaan en je te motiveren van de aanbieding goed gebruik te maken.

Wat moet je kunnen om met Mijndomein te werken?

Je moet snappen waar je concreet behoefte aan hebt en of de pakketten die aangeboden worden voor jou voldoende zijn. Daarnaast moet je je basisvaardigheden op de computer wel op orde hebben, zodat je bij het ontwerpen van je website de middelen die je ter beschikking worden gesteld via Websitemaker ook toe kunt passen. Iemand die weinig ervaring op de computer heeft en een webshop wil beginnen (ja, die zijn er nog), moet flink investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Waar is dat groene slotje in de balk waar je het internetadres typt bijvoorbeeld voor? En hoe regel je dat jouw webshop ook zo’n groen slotje krijgt? Het zijn maar kleine dingen en voor de meesten is voor SSL certificering geen nader onderzoek meer nodig, maar je moet het toch weten en kunnen toepassen.

Behalve het bouwen en hosten van een website moet je ook weten wat je doel is. Wil je verkopen of informeren, overtuigen of alleen delen? Dat betekent namelijk nogal wat voor alles om je website heen. Het organisatorische aspect van webwinkel behelst dus veel meer dan alleen de website inrichten en onderhouden. Je moet voorbereid zijn op al die andere aspecten die van je webwinkel een succes zullen maken

Oordeel over de verschillende diensten

Hieronder gaan we met meer detail in op welke diensten MijnDomein precies aanbiedt en voor wie ze het meest geschikt zijn.

Dienst 1: Websitemaker

  • Websitemaker is gratis uit te proberen (6 maanden maar liefst)

  • Je eigen website bouwen wordt relatief eenvoudig, ook zonder uitgebreide kennis

  • Hou je website up to date en snel

  • Website ook te gebruiken op mobiele apparaten

  • Gratis beveiligde SSL-verbinding

  • Met e-mail dienst en hosting op het MijnDomein Platform.

Dienst 2: Webshop opzetten

  • Ook de Webshopdienst is 6 maanden gratis uit te testen

  • Je krijgt de mogelijk gemakkelijk online te verkopen

  • Inclusief templates en webshop editor

  • Je kunt je website aan Instagram en Facebook koppelen

  • Helpt je hoger scoren in zoekmachines

  • Ook iDeal als betaalmethode aan te bieden

  • Met hosting en e-mail.

Dienst 3: e-mail

  • Je krijgt liefst 5 GB popslagruimte

  • Reclamevrije e-maildienst

  • Inclusief adresboek, webmail en agenda

  • Geheel betrouwbaar, veilig en spamvrij.

Dienst 4: Webhosting

Webhosting is verkrijgbaar in drie pakketten Webhosting Start (3 euro per maand), Webhosting Plus (6 euro per maand) en Managed WordPress (9 euro per maand).

  • Webhosting Plus is de eerste 6 maanden gratis

  • Managed WordPress zelfs de eerste 8 maanden gratis

  • Gevarieerde opslagruimte van 1GB tot en met 50GB

  • Databases van 1 tot en met 25

  • Van 3 mailboxen tot onbeperkte mailboxen

  • Van 2GB opslag tot en met 5GB opslag

  • Inclusief SSL-certificaat

  • Met Plesk websitebeheer

  • Maandelijks gratis scan op malware

  • Webhosting Plus komt met WordPress Toolkit

  • Managed WordPress komt met installatie van de WordPress Toolkit.

Dienst 5: Domeinnaam aanschaffen

Behalve een domeinnaam aanschaffen vanaf 0,50 euro, kun je deze ook…

  • Verhuizen

  • Doorverwijzen

  • Uitbreiden

  • Kiezen tussen verschillende extensies zoals .nl of .com.

Wat maakt MijnDomein uniek ten opzichte van de concurrent?

MijnDomein is 100% Nederlands en ingespeeld op de Nederlandse markt (dat blijkt bijvoorbeeld uit het aanbieden van iDeal als betalingsdienst als je een webshop gaat openen). Verder is MijnDomein overzichtelijk en relatief eenvoudig in gebruik.

Een expert aan het woord over MijnDomein

Natuurlijk hebben we ook een externe expert ingeschakeld om zich te buigen over de vraag wat MijnDomein te bieden heeft. In conclusie: goede producten, duidelijk vormgegeven en tegen eerlijke prijzen. Het enige nadeel is dat niet iedereen even positief is over de support service.

De supportafdeling van MijnDomein: word je goed geholpen?

MijnDomein heeft een helpdesk waar je de antwoorden vindt op de meest gestelde vragen. Ook is er een contactknop waar je 24/7 een ticket kunt aanmaken voor de helpdesk. In principe mag je binnen 1 dag antwoord verwachten op je vragen. De meerwaarde van het gebruik van ‘tickets’ is ons niet helemaal duidelijk. Helaas kun je nog niet bellen en is de chat doordeweeks slechts van 10:00-16:00 geopend. Het blijkt wel dat dit allemaal wat te beperkt is.

Voor wie is MijnDomein geschikt?

MijnDomein richt zich op “ondernemende mensen”. Als je ondernemer bent en op zoek bent naar een website op de ‘Hollandse’ manier, dan is MijnDomein zeker het overwegen waard.

Welke inleg is bij MijnDomein een vereiste?

Zoals gezegd, is het relatief goedkoop om van de services gebruik te maken. Je moet er wel rekening mee houden dat je niet een eenmalige investering doet, maar per maand betaalt. Als ondernemer krijg je dus te maken met enige vaste kostenposten in de maand. Nu is dat geen probleem, want als je het goed aanpakt, kun je die kosten zeker weer terugverdienen.

Updates van MijnDomein: het nieuwste van het nieuwste?

MijnDomein heeft een eigen blog waarin de nieuwste updates worden gedeeld. Zo zijn er bijvoorbeeld begin november 2021 nieuwe opties toegevoegd aan de Websitemaker met betrekking tot sociale media, Google en animaties. MijnDomein laat zie met de tijd mee te gaan en heeft ook verschillende opties en toepassingen voor sociale media platformgebruik.

Reviews van anderen over MijnDomein

Trustpilot.comOp Trustpilot zijn op moment van schrijven 1.603 reviews bekend over MijnDomein. Deze geven een gemiddelde score van 4 uit 5, een “Goed”. Liefst 67% geeft 5 sterren en nog eens 9% 4 sterren. De mensen die het meest ontevreden zijn, lijken dit te zijn omdat de klantenservice en -ondersteuning wat te wensen overlaat bij een probleem.
Hostingwijzer.nlMijnDomein heeft competitieve prijzen en leuke kortingen. Je kunt bij MijnDomein alles vinden wat je nodig hebt, maar het jammere is dat het nergens echt in uit blinkt. Ook heb je geen telefonische support.
Bedrijvenconsultant.nlDe reviewer is tevreden over het aanbod diensten, maar geeft wel aan dat de dienstverlening sinds de oprichting in 2003 achteruit is gegaan. Maar, als je precies weet wat je doet, kom je ook niet voor verrassingen te staan.
Freelyit.nlMijnDomein wordt gezien als prima hostingdienst die prima diensten leveren voor een eerlijke prijs. Het platform is aan te raden vanwege de hoge snelheid, de uitgebreide mogelijkheden, de prijs en de betrouwbaarheid. De supportlijn is wel te beperkt.
www.websitehostingvergelijken.beDe reviewer is zeer positief over MijnDomein en raadt hem zeker aan. De helpdesk met veel gestelde vragen is in ieder geval uitgebreid: hier vind je veel informatie terug.

Bekende alternatieven voor MijnDomein

Beste algemene keuzeVersio – een andere Nederlandse hostingservice, die qua opzet sterk lijkt op MijnDomein.
Onze persoonlijke favorietNeostrada – heeft de meest originele en speelse opzet. Blinkt bovendien uit omdat het platform zo overzichtelijk is.
Beste budgetoptieKinsta Webhosting – een wat kleinere speler, maar wel één die heel scherpe tarieven rekent.

Conclusie: is MijnDomein de oplossing voor jou?

ReviewMijnDomein
SamenvattingHet aanbod van MijnDomein is competitief, net als de prijzen. Het platform is duidelijk ingespeeld op de Nederlandse ondernemer en een aanrader. De klantenservice is soms te omslachtig en onpersoonlijk, maar wel vind je op het platform bij de FAQ-sectie heel veel informatie terug.
Review doorDe redactie
BeoordelingOns eindcijfer: 8.8 uit 10.

Jouw website en hosting vervolgstap

Een eigen website maken? Een domeinnaam nodig? Of op zoek naar een hostingservice? Dan is MijnDomein zeker het overwegen waard. Je kunt natuurlijk ook voor één van de alternatieven kiezen. Ons advies: verdiep je in het aanbod en kies wat het beste bij jou aansluit.

FAQ: veel gestelde vragen over MijnDomein

  • Wat wordt er bedoeld met MijnDomein CO2-neutraal?

MijnDomein werkt sinds 2010 samen met het bedrijf FairClimateFund. De websites van MijnDomein en de uitstoot van kantoorruimtes en racks worden gecompenseerd. Dat geldt ook voor de CO2 van de dienst MijndomeinAuto. MijnDomein timmert aan de duurzame weg.

  • Hoe parkeer je een domeinnaam?

Parkeren houdt in dit geval in dat je een domeinnaam laat registreren en pas later kiest er gebruik van te maken. Je kunt dit om verschillende reden doen, bijvoorbeeld om te voorkomen dat een andere partij de domeinnaam voor je neus wegkaapt.

  • Welke verschillen bestaan er tussen webhosting en een domeinnaam?

De domeinnaam is het adres van je website. Maar hiermee is het spreekwoordelijke huis nog niet klaar om in te ‘leven’. Webhosting zorgt ervoor dat je website gebruiksklaar wordt gemaakt en blijft. Zelf een server aankopen om alles te onderhouden is ook mogelijk, maar veel duurder. Maak je gebruik van MijnDomein webhosting, dan huur je een stukje van een externe server.

  • Hoe kun je een website inrichten?

Hiervoor gebruik je systemen als Joomla of het nog bekende WordPress. Deze worden ook wel CMS diensten (Contant Management Systemen) genoemd. Als de website eenmaal is ingericht, moet je deze vervolgens nog plaatsen op een webhostingserver.

Hoe zijn de ervaringen van anderen met Mijndomein?

  • Kiyoh.com geeft 8,4 van 10 punten en heeft 3371 reviews. Wat vooral opvalt zijn de uitersten in cijfers. Er zijn heel veel negens en tienen, maar als er onvoldoendes gegeven worden zijn het ook meteen enen. Klachten gaan vooral over het in rekening brengen van kosten zonder hierover vooraf te informeren. Het gaat dan om de normale kosten die na de kortingsperiode ingaan. Ook de klantenservice krijgt slechte beoordelingen.
  • Trustpilot.com geeft 4 van 5 sterren. Wat opvalt is dat 72% een goede of uitstekende score geeft, terwijl dit betekent dat 28% maar een gemiddelde of nog lagere beoordeling geeft. Positief is men over de snelle en goede service bij problemen. Minder positief is men ook hier over prijzen nadat de kortingsperiode is verstreken. Je wordt hiervan niet op de hoogte gebracht en moet de kleine lettertjes dus goed lezen.
  • Hostingwijzer.nl geeft een 7,2 (van 10). Opvallend is dat de eerste voldoende voor een van de onderdelen waarop de dienstverlening beoordeeld wordt (support, kwaliteit, prijs en algemeen) helemaal teruggaat tot juni 2019. Vanaf dat moment worden er alleen maar onvoldoende gegeven en de verhalen die beschreven worden geven zeer concrete voorbeelden over waar het mis is gegaan.
  • Webhosters.nl geeft 3,5 van 5 sterren. Ook hier zijn de reviews van de laatste twee jaren vooral negatief. Bij de paar positieve beoordelingen worden geen concrete voorbeelden genoemd, waardoor het zelfs lijkt alsof men hier met de review het cijfer positief heeft willen beïnvloeden.
  • Bestewebsitebuilder.nl heeft maar acht reviews en deze zorgen van een score van 1 van 5 sterren. Er is maar een review die een voldoende geeft en hier geeft men aan dat de prijs aan de hoge kant is. Alle andere reviews mopperen over de klantenservice, prijs, facturering, communicatie en de downtime van hosting.

Conclusie: wel of geen diensten bij Mijndomein afnemen?

Wellicht is er bij de sterke groei van Mijndomein iets mis gegaan of zijn ze zich te zeer gaan focussen op andere zaken, zoals mobiliteit, energie en obligaties. Het lijkt er in ieder geval op dat de dienstverlening en de service achteruit is gegaan sinds de start van het bedrijf in 2003.

Nu hoef je hier helemaal geen last van te hebben als je een eenvoudig blog wilt starten en geen bijzondere elementen voor dit blog nodig hebt. Als dat wat aangeboden wordt precies binnen jouw plaatje past en je snapt hoe de kosten na de kortingsperiode in elkaar steken, dan kom je ook niet voor verrassingen te staan.

Lees echter de andere reviews goed door als je wel op zoek bent naar specifieke dienstverlening, want het kan je doen beslissen andere partijen er eens goed naast te leggen en uiteindelijk voor hen te gaan. Ook een starter die veel hulp nodig heeft en weinig geduld heeft, kan met de verleende service wel eens teleurgesteld worden.

Laat het niet zover komen dat je aanmaningen krijgt en lees voordat je met Mijndomein in zee gaat goed alle specificaties en de kleine lettertjes in het contract door.

Op jouw succes!