Is de Agency Masterclass – met hoofdtrainer Mitchel Weijerman – een aanrader om te kopen of is het teleurstellend? In deze eerlijke review vind je mijn ervaring met de Agency Masterclass, evenals ervaringen van anderen. Lees verder…

Ik kon mijn sceptische mening – als ‘echte’ marketeer – bijna niet inhouden

Omdat ik een vier-jarige hbo-opleiding heb gevolgd en nu werkzaam ben als marketeer, vond ik het belachelijk toen ik hoorde dat je met simpele Facebook-advertenties heel veel geld kunt verdienen.

Ik vind het afgrijselijk, al dat zogenaamde SMMA (Social Media Marketing Agency) gedoe. Opeens zijn er allerlei tieners en onervaren dit-wordt-mijn-jaar-dertigers die een cursusje van een goeroe volgen en vervolgens beweren dat ze wel even klanten komen aanbrengen voor je bedrijf. Dit kan toch geen echte marketing zijn…

Nog vóórdat ik een ‘haat-comment’ wilde schrijven, dwong ik mijzelf erover na te denken en zelfs de Agency Masterclass een kans te geven.

Nu denk ik er al ietsje anders over…

Wat is de Agency Masterclass eigenlijk? En waarom zou je deze methode leren?

agency-masterclass-is-het-goed

Het klinkt fancy, maar het is erg simpel. De Agency Masterclass leert je simpelweg hoe je bedrijven helpt met Facebook-advertenties.

Waarom zou je dit gaan leren? Het antwoord is: geld. Waarom zit hier veel geld in?

 1. Je hebt ondernemers als klanten. Geen consumenten. Weet je wat daar het fijne van is? Ondernemers hebben heel veel geld te besteden… omdat ze weten dat het ze ook heel veel geld oplevert.
 2. Sterker nog: ondernemers moeten wel gaan investeren, want daardoor krijgen ze klanten. En die klanten heeft ieder bedrijf nodig, anders kan een bedrijf niet voortbestaan.
 3. Ondernemers staan te springen om advertising agencies in te huren, niet omdat het ‘wel leuk is voor erbij’, maar omdat geen enkel bedrijf zonder promotie kan.
 4. De gemiddelde ondernemer is 40-50 jaar oud. Ze betalen graag iemand die in de computer-zaken duikt, zoals Facebook-advertenties. En daar hebben ze gewoon geld voor.
 5. Ondernemers willen zich focussen op het runnen van hun business. Ze willen niet bezig zijn met allerlei zij-activiteiten. Daar betalen ze jouw agency met veel liefde veel geld voor.

Daarnaast vond ik de lesstijl van Mitchell Weijerman erg professioneel. Ik kan je aanbevelen om zijn gratis training eens te volgen zodat je een beeld krijgt van zijn lesstijl.

Wie is Mitchell Weijerman? Is hij betrouwbaar?

Even een paar gegevens over Mitchell Weijerman:

 • Bekend van: Mitchell Weijerman is de hoofdtrainer van de Agency Masterclass. Hij is – onder andere met Jia Ruan – het gezicht van het achterliggende bedrijf Unstoppable Lifestyle B.V.
 • Academische achtergrond: Mitchell heeft een Harvard-achtergrond en hij heeft naam gemaakt in Silicon Valley.
 • Specialiteit: Mitchell Weijerman is vooral gespecialiseerd in het maken van advertenties en het koppelen van die advertenties aan funnels, zodat bedrijven leads en sales kunnen krijgen. Deze vaardigheden leert hij aan anderen in de Agency Masterclass.

Is Mitchell Wijerman een geschikte trainer? Als je naar zijn verdiensten kijkt, dan is het antwoord ja. Hij heeft al veel gepresteerd, ook internationaal gezien.

Mitchell Weijerman is niet zomaar iemand – hij heeft internationaal naam gemaakt

De hoofdtrainer van de Agency Masterclass is niet zomaar iemand die net komt kijken. Mitchell heeft daadwerkelijk een verleden met grote successen en hij heeft veel ervaring opgedaan als consultant, onder andere in Amerika.

Bovendien had hij een groot internationaal bedrijf: Nomad Accelerator. Tegenwoordig richt hij zich volledig op het mentorschap voor Nederlanders omdat hij de verbinding met Nederland niet wil verliezen.


Laten we hieronder ook even kijken hoe de methode van Mitchell Weijerman in elkaar steekt.

De methodiek van deze training in grote lijnen

agency-masterclass-mitchell-weijerman-review

Als ik de methode van de Agency Masterclass zou samenvatten, dan zou ik zeggen dat het als volgt gaat:

 1. Jij leert hoe je advertenties gaat managen voor andere bedrijven.
 2. Zo’n bedrijf die jouw klant is, geeft jou een budget voor die advertenties. Dat kan bijvoorbeeld zijn: 500 euro per maand.
 3. Jij verdient een management fee omdat jij dit regelt voor dat bedrijf. Jij maakt namelijk de advertentie en je stelt het in op Facebook. Zo’n management fee is bijvoorbeeld 1.000 euro per maand.
 4. Stel dat je per maand voor 20 nieuwe klanten zorgt voor dat bedrijf. Laten we zeggen dat het een restaurant is waar per tafel gemiddeld voor ongeveer 350 euro aan eten besteld wordt. Jij levert per maand dus 7.000 euro op voor dat bedrijf. Dat is bijna volledig brutowinst voor het restaurant, want het eten heeft het restaurant tóch en dat moet op.
 5. Het bedrijf is blij, want zij hebben 7.000 – 500 – 1.000 = 5.500 euro per maand extra brutowinst.
 6. Jij bent ook blij, want van deze ene klant van jou ontvang je 1.000 euro per maand. Dat is jouw brutowinst voor jouw dienst aan die ene klant.
 7. Als je al een paar van dit soort klanten hebt, dan heb je een heel mooie maandwinst voor jezelf. Keer op keer, maand na maand.
 8. Aha, maar dit was nog een conservatieve schatting. Je kunt namelijk ook gerust 2.000 euro of 3.000 euro per klant per maand vragen voor jouw service. Dan heeft dat restaurant nog altijd zijn/haar 4.500 of 3.500 euro extra winst per maand.

Passief inkomen is mogelijk met de Agency Masterclass

mitchell-weijerman-scam

De methode van de Agency Masterclass is ook geschikt voor passief inkomen. 100% passief inkomen bestaat niet echt, maar je kunt er wel flink bij in de buurt komen met deze methode. 80% passief inkomen bestaat zeker in mijn beleving.

Je ontvangt namelijk een maandelijkse beloning, bijvoorbeeld 1.000 euro per klant. Dit wordt de management fee genoemd. Voor die 1.000 euro per maand per klant, moet je de ads van die specifieke klant managen.

Dat hoeft niet lang te duren, terwijl het wel steeds 1.000 euro per maand oplevert. Na de eerste maand hoef je alleen nog een beetje bij te sturen en dat is zelfs uit te besteden aan een assistent, waardoor het nog passiever wordt.

Mitchell gaat ook op dit aspect in tijdens zijn gratis training waarin hij zijn hele methode prijsgeeft.

De voor- en nadelen van de Agency Masterclass

ervaring over Mitchell Weijerman

Voordelen

✔️ Om met de deur in huis te vallen: Mitchell Weijerman en de andere trainers van Unstoppable hebben daadwerkelijk resultaten geboekt voor grote ondernemers, terwijl andere goeroes als Youri Meuleman keer op keer teleurstelden.

✔️ We waren verrast door de volledigheid van de Agency Masterclass, maar vooral met betrekking tot de juiste kennis. Je leert daadwerkelijk hoe je advertenties maakt en hoe je ze middels een funnel aan een concreet zakelijk doel verbindt. Dit is de essentiële vaardigheid van het internet.

✔️ Het leren maken van advertenties en funnels is de #1 skill die geld oplevert en goed te verkopen is. Met andere woorden: de vaardigheid om super converterende social media-advertenties te maken en om daarmee iets te verkopen. 

✔️ De community is erg actief én Unstoppable geeft support en groepscoaching. Hierdoor worden de perfecte condities geschept om jou succes te laten behalen.

✔️ De methode – ads en funnels – is een bewezen methode. Het is dus erg leerzaam om deze skill te leren.

✔️ Je leert hoe je eenvoudig klanten krijgt voor je SMMA (Social Media Agency).

✔️ Er zijn kant-en-klare, bewezen sales-scripts om betalende (high ticket) klanten te halen uit je leads.

✔️ Je krijgt gewoon kant-en-klaar te zien wat de beste niches zijn en hoe ze aangepakt moeten worden.

✔️ Je leert hoe je extra hard kunt groeien – opschalen – zodat je richting de vijf of zes nullen gaat.

Nadelen

❌ Het is alles of niets. Kies je voor deze cursus, dan moet je echt veel tijd en energie steken in het leren en uitvoeren van deze belangrijke skill.

❌ Als je verwacht dat dit een makkelijke ‘biergeld’ methode is, dan heb je het mis. Je moet actief op zoek gaan naar klanten en actief experimenteren met advertenties om beter te worden.

❌ Als je niet goed kunt omgaan met druk van buitenaf, dan is deze cursus niet voor jou. Je moet namelijk beloftes maken en afspraken vastleggen met klanten. Vervolgens moet je daarin gaan ‘deliveren’.

Onthoud: ondernemen is niet makkelijk. Je moet er vol voor gaan. En áls je er vol voor gaat, dan ga je rap naar een riant inkomen toewerken van 10.000+ winst per maand.

Mijn mening & andere ervaringen over de Agency Masterclass

ervaringen-agency-masterclass

Zelf was ik onder de indruk van het niveau van de lesstof. Je leert op hoog niveau zakelijk te denken – en je leert daadwerkelijk zaken te doen. Ook dat is op hoog niveau, met een bijbehorende hoge beloning voor jezelf.


Ook de andere studenten van de Agency Masterclass delen mijn mening. Ze zijn daarnaast heel erg actief in de Facebook-groep en ze delen hun successen regelmatig. Kleine en grote successen.

Ervaringen & reviews van anderen

RecensentSamenvatting van de review
Krachtige Mannen AcademieVoor starters in de wereld van digitale marketing is deze cursus relevant. Er zit helaas weinig nieuws in de cursus en de meeste informatie vind je ook als je goed op internet zoekt. Om succesvol te worden heb je waarschijnlijk meer kennis nodig dan je in deze cursus aangereikt krijgt volgens deze reviewer.
Online Rijkdom SpecialistDeze reviewer is enthousiast over de resultaten die hij naar aanleiding van het volgen van de cursus heeft behaald. De cursus is goed opgezet en wordt duidelijk gegeven. De community is waardevol. Daar tegenover staat dat de prijs erg hoog is, al krijg je daar wel iets voor terug. Je moet ook de persoon zijn om jezelf zo in de spotlight te durven zetten. Deze cursus is dus niet voor iedereen geschikt.
De Moderne NomadenDeze bron had al ervaring met de materie, maar heeft toch nieuwe inzichten tijdens het volgen van de cursus opgedaan. Hij raakt gemotiveerd door de community en adviseert dit vooral aan mensen die als digital nomad willen leven.
Online Geld CursusDe cursus wordt als pittig ervaren en vooral geschikt bevonden voor wie een eigen bedrijf wil starten en daar al zijn energie in wil steken. Hij stelt dat jet het cursusbedrag binnen 3 maanden terug zou moeten kunnen verdienen.
Coach JezelfMen is te spreken over de structuur van de cursus. De kennisquiz motiveert en is leerzaam. De cursus is vooral geschikt voor wie net met digitale marketing aan de slag gaat. Dan levert hij het meest op. Met wat speurwerk en ordenen kun je de informatie zelf ook online vinden.
Geld OptimistDe reviewer stelt dat de cursus alleen geschikt is als je 100% voor het vakgebied wilt gaan. Er is veel geld te verdienen met de tijd die je bereid bent erin te steken. Er worden geen concrete verbeterpunten gegeven.
ReviewssDe pluspunten van de cursus zijn: structuur, kwalitatief goede informatie en goede coaching. De kosten van de cursus zijn echter hoog en om er goed geld mee te verdienen moet je er meer tijd in steken dan bij andere verdienmodellen.
ReviewadviesDe diepgang in de cursus vindt men goed. Het is vooral gericht op de sales kant en daar moet je je voordat je de cursus aanschaft wel bewust van zijn. Als dat ook je doel is, heb je veel aan de cursus.

De Agency Masterclass speelt in op een serieuze kans…

Als ik naar buiten loop, hoef ik maar het hoekje van het plaatselijke winkelcentrum om te lopen en ik zie de kapper, de lederzaak en het visspecialiteiten-restaurant. Ze hebben oude websites en mijn kapper heeft zelfs helemaal geen website. Aan internet marketing doen ze al helemaal niet. Sterker nog: geen enkele van hun concurrenten in deze woonplaats doet aan online marketing.

Nog een voorbeeld: Ik zie een leuk hotel in Maastricht dat altijd alleen maar heeft kunnen rondkomen doordat het op een centrale locatie in de binnenstad is. Ze hebben een lelijke website en ze doen niks aan online marketing.

De kapper gebruikt altijd maar 2 van de 8 stoelen, het visrestaurant zit nooit voor meer dan 20% vol en het hotel doet de vlaggen uit als het een keertje volgeboekt is.

Als ik voor deze ondernemers een Facebook-campagne zou opzetten, zouden zij de enige kapper, lederzaak en visrestaurant van mijn woonplaats zijn met een Facebook-campagne. Doordat ze allemaal al top-producten hebben terwijl er nauwelijks online concurrentie is, zullen de Facebook-campagnes volle zaken opleveren voor deze ondernemers.

Deze vier ondernemers betalen met niet alleen mijn management fee van 4 x 2.000 per maand, maar ze zijn me ook nog eens eeuwig dankbaar en ik zit in hun hart.

Een team, support en community

Het meest positieve van Unstoppable Lifestyle B.V. vind ik de vriendschap en het gezamenlijke harde werken. Dat zie je niet alleen terug bij het team van Unstoppable – met onder andere Jia Ruan – maar dat zie je ook terug in de leerlingen.

De leerlingen zijn namelijk gewoon mensen zoals jij en ik, terwijl ze heel erg gedreven zijn. Voor de leerlingen worden veel contact-mogelijkheden georganiseerd en bovendien krijg je goede support en coaching van het Unstoppable-team.

Mitchell Weijerman geeft een gratis training

Binnenkort start er een gratis training waarin Mitchell Weijerman zijn hele methodiek al prijsgeeft. Dit is wat mij betreft een aanrader.


Hier kun je kijken of je beschikbaar bent voor deze gratis training.

Onze review samengevat

ReviewAgency Masterclass
SamenvattingHoewel je echt energie moet stoppen in het starten van je eigen marketing-agency, gaat het zich flink uitbetalen zodra je alle marketing-skills goed hebt geleerd. In onze beleving is het absoluut de moeite waard om dit vak in te duiken. Wij waren bovendien positief verrast door de persoonlijke coaching die we kregen en de kennis die we leerden in de Agency Masterclass.
Review doorDe Redactie
Beoordeling8.9 (van de 10)
StartenStart hier

Agency Masterclass kopen? Na de training doet hij vaak een aanbieding

Ik verwacht persoonlijk dat Michell Weijerman een korting gaat geven aan het einde van zijn gratis training. Mocht je alvast nieuwsgierig zijn, dan kun je de Agency Masterclass ook hier aanschaffen: Klik hier om alvast naar de speciale kortingspagina te gaan.