Wat zijn onze ervaringen met Neostrada en hoe presteert Neostrada in vergelijking met bijvoorbeeld Siteground? Zijn we veel problemen tegengekomen of is het een goede en gedegen domeinregistrar en hostingprovider? Lees verder voor onze Neostrada-review.

Inhoud van deze pagina:

Review: Ga jij je domeinregistratie en hosting bij Neostrada regelen?

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een website, of het nu is om eigen creaties te verkopen of om je avontuur te delen als je in het buitenland aan het rondtoeren bent in je zelfverbouwde bus. Voor anderen is het een online business runnen en via een gelikte website de dienstverlening onder de aandacht brengen. Wat je doel ook is, je website moet goed functioneren en zich – voor wat betreft de uitstraling – onderscheiden van je concurrenten.

Goedkope webhosting en binnen enkele minuten online bij Neostrada: klopt dit wel?

Als je een dienst wilt verkopen ga je op je eigen website natuurlijk niet verklaren dat je te duur en langzaam bent. Je wilt je product immers bij de potentiële klant onder de aandacht brengen en er een echte klant van maken. Zodra iemand de stap heeft gezet, is het lastiger om over te stappen naar een andere partij. En dat is precies waarom er gestunt wordt met prijzen, deadlines en allerlei kortingen.

Laat je daarom niet alleen maar op basis van deze gegevens overhalen om met welke partij dan ook in zee te gaan. Doe je huiswerk van te voren goed, zodat je ook zeker weet dat je krijgt wat je voor ogen had, voor het bedrag dat afgesproken is (ook nadat de termijn met korting voorbij is) en dat je een klantenservice kunt contacteren wanneer dat nodig is.

Neostrada: een uitgebreide review over deze Webhost

Neostrada is een platform dat je helpt met het in elkaar zetten van je website. Ook kun je hier een stukje server “lenen”. Via hosting kun je zo je eigen website via het Neostrada platform online zetten. “Van idee naar website”, dat is waar het platform voor staat. Je vindt hier onder meer jouw ideale domeinnaam. Klinkt mooi. Precies weten wat Neostrada nu echt te bieden heeft? Lees dan dit review, want wij gaan het uitgebreid voor je benoemen.

Neostrada als puzzelstukje in onze zoektocht naar de beste webhostdiensten

Webhosten bestaat al langer. Het is één van de handigste manieren om je eigen website te bouwen, zonder dat je hier al te veel technische kennis en vaardigheden voor nodig hebben. Het aanbod webhosters is groot. Wil je het aanbod vergelijken? Dan kom je al snel uit bij Neostrada.

Waarom wij prima een webhost dienst kunnen beoordelen

In het verleden hebben wij ook van een webhost gebruik gemaakt. Van meerderen zelfs. We hebben een goed beeld van wat een webhost voor je kan betekenen en hoe je de kwaliteit ervan kunt beoordelen. Hoewel we er al enige tijd geen gebruik meer van maken, hebben we de veranderingen wel altijd op de voet gevolgd. Nieuwsgierig zijn we altijd gebleven. Nieuwsgierigheid is voor een reviewer van levensbelang en reviewen doen we al vele jaren met verve.

Blijf kritisch op webhosts en soortgelijke aanbieders

Zoals gezegd, het aanbod webhosts is erg groot. Helaas zijn ze niet allemaal van de bovenste digitale plank. Toch is het erg lastig om op het eerste gezicht te beoordelen welke webhost voldoet aan de verwachtingen en welke niet. Smaak speelt hierbij natuurlijk ook een rol.

Wat beloven webhosts? En wat blijft er in de praktijk van die beloften over?

Een webhost zal je altijd iets beloven in de trend van: “een fantastische website voor een eerlijke prijs”. Of: “binnen een paar minuten je eerste website online”. Onthoud dat het in elkaar zetten van een website altijd de nodige tijd in beslag neemt en dat je heus niet alles wat je nodig hebt direct kunt vinden. O ja, een ander gevaar is eenheidsworst. Je kent ze wel: van die websites die zozeer de “standaardwebsite” zijn dat je ze niet serieus kunt nemen.

Op deze criteria beoordelen wij een goede en volwassen webhost

Een kwalitatieve webhost biedt in ieder geval het volgende:

 • De beste webhosting voor een eerlijke prijs

 • Volop mogelijkheden om je eigen website te bouwen

 • Je kunt hier ook domeinnamen aanschaffen

 • Bij voorkeur kun je hier ook een e-mailservice opzetten voor je website en een webwinkel openen

 • De webhost hanteert eerlijke Algemene Voorwaarden

 • Er zijn geen verborgen kosten binnen de webhostdiensten.

Neostrada getest in de praktijk: deze onderzoeksdata zijn doorslaggevend

Wij wilden Neostrada reviewen, dus wij gingen Neostrada uittesten. Hoe we dat deden? Door via Neostrada een domeinnaam aan te schaffen en vervolgens een website op te zetten natuurlijk. We hebben de stappen van A tot Z doorlopen, zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de extra’s en natuurlijk ook lekker veel contact gezocht met de support.

Wat is Neostrada voor bedrijf?

Neostrada bestaat inmiddels iets langer dan 10 jaar en dat moet voldoende zijn om je in deze branche permanent te hebben gevestigd. Bedrijven die niet leveren wat ze beloven zijn doorgaans binnen een paar maanden tot een jaar alweer van de aardbodem verdwenen. Neostrada is echter ontstaan vanuit de passie voor techniek.

In eerste instantie bestond de dienstverlening enkel uit het aanbieden van domeinregistraties en hosting. Nu zijn er nog drie extra diensten:

 • WordPress (managed of alleen hosting)
 • Cloudhosting (inclusief mogelijkheden tot hosting controlepanelen via cPanel of DirectAdmin)
 • het maken van je eigen website (via WordPress of Sitebuilder)

In het kort: wat is Neostrada precies?

Neostrada is een programma dat jou helpt een blog of webshop op te zetten. Je kunt hier zowel als beginner als professional terecht. Er zijn verschillende pakketten beschikbaar, waardoor de kans groot is dat er iets voor je tussen zit. Neostrada biedt webhosting aan al vanaf 1 euro (in de praktijk zal je natuurlijk meer kwijt zijn). Daarnaast vind je hier Cloud VPS, een gratis te gebruiken websitebuilder en keuze uit meer dan 300 extensies voor domeinen.

Het verhaal van Neostrada

Neostrada is een inmiddels ruim 10 jaar oud bedrijf dat zich bezig houdt met het aanbieden van pakketten voor webhosting en domeinnamen. Door de jaren heen is het bedrijf flink gegroeid. Inmiddels zijn ruim 50.000 klanten geholpen met hun behoeften op het gebied van hosting.

Aanbod van Neostrada webhost producten

Puntsgewijs biedt Neostrada volgende diensten aan:

 • Hosting voor WordPress websites, voor Joomla, Magento, Typo3, Drupal, OpenChart en Prestashop hosting

 • VPS Server

 • Http2 Webhosting

 • Hosting voor WooCommerce en Redis

 • Een gratis website builder

 • Een domeinnaam check, claim- en koopoptie

 • cPanel VPS hosting en cPanel hosting

 • MySQL hosting

 • Verschillende scripts

 • Laravel hosting en Let’s encrypt hosting.

Wat zijn onze ervaringen met Neostrada?

Neostrada levert rechttoe rechtaan diensten voor zowel beginners als gevorderden. Je kunt er niet alleen terecht als je niks van code schrijven weet en je je eigen website wilt gaan ontwerpen, maar ook als developer die meer dan alleen drag and drop functies wil kunnen toepassen. Misschien wil jij met reseller hosting je diensten wel aan andere bedrijven aanbieden? Bij Neostrada kan dit. Hierdoor zijn de mogelijkheden onafhankelijk van niveau en ervaring. Dat onderscheid Neostrada van andere aanbieders.

Onze testdata: welke resultaten mag je met Neostrada verwachten?

Wat ons betreft zit Neostrada prima in elkaar. Het platform zit voldoende goed in elkaar om precies te vinden wat je nodig hebt. Er zijn vergelijkbare platforms die evengoed presteren, maar het is een onweerlegbaar feit dat je met Neostrada stukken beter af bent dan zonder webhost.

Wat zijn de kosten van de diensten van Neostrada?

Welke kosten je bij Neostrada maakt, is afhankelijk van het abonnement dat je afsluit. Je kunt kiezen tussen vier verschillende abonnementen. Het goedkoopste abonnement, Webhosting Light, is nu tijdelijk in de eerste maand slechts 1 euro. Verder heb je nog:

 • Webhosting Standard – betaal vanaf 6,99 euro per maand

 • Webhosting Advanced – vanaf 7,99 euro per maand

 • Webhosting Extreme – vanaf 9,99 euro per maand.

Prijzentabel

Hieronder vind je een overzicht van de prijzen die in rekening gebracht worden voor de diverse vormen van dienstverlening:

DomeinnamenRegistrerenVanaf €9,99 per jaar
 VerhuizenVanaf €49,95 bij premium (eenmalig)
 SSL certificatenWildcard validatie vanaf €74,95 p/j
Uitgebreide validatie vanaf €149,95 p/j
WebhostingWebhostingLight €4,99 p/m
Standard €9,99 p/m
Advanced €14,99 p/m
Extreme €24,99 p/m
 Reseller hostingEssential €9,99 p/m
Startup €24,99 p/m
Team €49,99 p/m
Enterprise €79,99 p/m
 Magento hostingVanaf €24,99 p/m
 Joomla! hostingZelfde prijzen als bij reguliere webhosting
 Drupal hostingZelfde prijzen als bij reguliere webhosting
WordPressManaged€24,99 p/m
 RegulierZelfde prijzen als bij reguliere webhosting
CloudhostingPer CPUVanaf €9,95 p/m
 cPanelVanaf €22,- p/m
 DirectAdmin€4,95 p/m
Website makenGratis bij de premium pakketten Standard, Advanced en ExtremeGratis bij de premium pakketten Standard, Advanced en Extreme

De bedragen die genoemd zijn, zijn de normale prijzen per jaar. Er zijn echter kortingen voor langere termijnen beschikbaar en er zijn ook kortingen in het eerste jaar mogelijk bij sommige elementen of pakketten. Check de voorwaarden voor specifieke informatie over de prijzen en opzegtermijnen.

Andere kosten die nog eenmalig van toepassing kunnen zijn:

 • Gewone website verhuizen vanaf €49,95
 • Website met webshop verhuizen vanaf €99,95
 • E-mail verhuizen €9,95
 • Malware cleanup €99,95
 • Support op afstand €19,95
 • URL wijzigen €19,95

Webhosting Light

Wat krijg je precies met Webhosting Light?

 • De eerste maand voor 1 euro

 • 1 domein en 5GB opslag

 • Onbeperkt dataverkeer

 • Gratis gebruik van Let’s Encrypt

 • 1 dag back-up retentie

 • Nadeel: gezien het feit dat dit Neostrada’s goedkoopste abonnement is, zijn de snelheid, veiligheid en het gebruiksgemak nog minimaal.

Webhosting Standard

Wat heeft Webhosting Standard dan te bieden?

 • 2 domeinen en liefst 25GB opslag

 • Eveneens onbeperkt dataverkeer

 • Gratis Let’s Encrypt dienst

 • 2 Gratis domeinen

 • De gratis websitebuilder en gratis verhuisservice

 • Nadeel: veiligheid en gebruiksgemak zijn nog minimaal.

Webhosting Advanced

Dit houdt Webhosting Advanced in:

 • Je krijgt 3 domeinen, waarvan 2 gratis domeinen

 • 50GB opslag

 • Onbeperkt dataverkeer

 • Gratis Premium SSL

 • Gratis verhuisservice en websitebuilder

 • 14 dagen back-up retentie

 • Advanced heeft als voordeel dat de snelheid prima is en ook veiligheid en gebruiksgemak verbeterd zijn.

Webhosting Extreme

Dan is er nog Webhosting Extreme:

 • Je krijgt liefst 5 domeinen en 100GB opslag

 • Onbeperkt dataverkeer

 • Gratis Premium SSL, Gratis website builder en gratis webshop builder

 • Gratis verhuisservice

 • Drie gratis domeinen

 • 28 dagen back-up retentive
 • Premium Security Check

 • Premium Server Cache

 • Premium SPAM Filter

 • Extreme heeft optimale snelheid, optimale veiligheid én optimaal gebruiksgemak.

Is Neostrada het geld van de aangeboden en gecontracteerde diensten wel waard?

Zoals je kunt zien, zijn de kosten voor Neostrada prima te overzien. Je bent per maand een bescheiden bedrag kwijt. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat al die bedragen bij elkaar flink kunnen oplopen qua kosten. Wat dat betreft moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je met je website de kosten van de investering bij Neostrada kunt terugverdienen (en meer).

Het eerste jaar is een leuk jaar bij Neostrada, want er zijn flinke kortingen te krijgen, waardoor je misschien niet snel door hebt wat je website vanaf jaar 2 per maand gaat kosten. Wel zijn er nog kleine voordeeltjes te halen als je je voor langere tijd aan Neostrada wilt verbinden. Het gaat niet om gigantische bedragen, maar toch, er is een korting.

Daarnaast is de verhuisservice naar Neostrada in veel gevallen gratis. Bij de voorwaarden lees je hier meer over en ook hier geldt weer: het gaat niet om idioot hoge bedragen, maar alles bij elkaar opgeteld kan het toch snel aantikken. Dat geld besteed je liever aan iets extra’s voor je website.

De maandbedragen van pakketten zijn vergelijkbaar met andere aanbieders, al is het verstandig om te kijken wat elk pakket – bij Neostrada en concurrenten – concreet inhoudt. Heb je aan het Light pakket genoeg? Of heb je voor diezelfde prijs bij de tegenstander meer inhoud?

Je moet wel vaardig zijn om de handleiding goed te kunnen volgen, want er is extra hulp mogelijk, maar daar ga je dan ook meteen voor betalen. Als je hulp inschakelt die vervolgens niks oplevert, worden er geen kosten in rekening gebracht. Je hebt dan echter ook geen resultaat.

Wat zijn de voor- en nadelen bij het aanbod aan diensten van Neostrada?

Voordelen

 • De pakketten zijn duidelijk opgebouwd en je ziet door de specificaties snel welk pakket voor jou het meest geschikt is. De prijzen zijn logisch van opbouw en lopen gelijk met de extra features die je er telkens bij krijgt.
 • Er is hulp bij het overstappen van je website of e-mail mogelijk. Je kunt je URL laten wijzigen en je kunt malware op laten schonen. Voor een bepaald tarief kun je ook nog extra ondersteuning bij Neostrada inhuren.
 • Er zijn verschillende soorten hosting mogelijk, afhankelijk van je CMS.

Nadelen

 • Voor extra hulp betaal je ook meteen extra. Bij elkaar opgeteld kun je dan een flinke duit kwijt zijn.
 • De gratis domeinen waarmee gestunt wordt, gelden alleen voor de extensies .online, .store of .site. Voor alle andere extensies dien je gewoon te betalen. De groep mensen waarvoor de gratis domeinen geschikt/wenselijk zijn, is beperkt en daardoor lijkt het alsof je blij gemaakt wordt met een dode mus.
 • Door de aanbiedingen die gepromoot worden, moet je soms goed zoeken naar het bedrag dat je na het eerste jaar kwijt zult zijn aan de dienstverlening.
 • Het bedrag voor het bouwen van een website bij het Light pakket is lastig of niet te vinden.

Voor wie is Neostrada de meest geschikte aanbieder van hosting en domeinregistratie?

Neostrada kan werken voor beginners en gevorderden. De echte kenner kan zelfs voor reseller hosting kiezen en met zijn werkzaamheden goed uit de voeten met Neostrada. De beginner wordt begeleid bij de overschakeling of start. Het is geen ingewikkelde partij om zaken mee te doen. Eigenlijk spreken de pakketten en mogelijkheden voor zich. Het gaat er vooral om dat je goed vergelijkt met wat je nodig hebt en of je dat in een pakket herkent.

Wat is er zo uniek aan Neostrada?

Neostrada op zich is geen bedrijf dat zich bijzonder positief onderscheid van andere hosting of domeinregistratie bedrijven. Het biedt pakketten aan en kan ondersteuning leveren (tegen betaling) bij het overstappen van je huidige leverancier naar hen. Concurrenten bieden overigens vaak een gratis overstapservice aan en zij werken niet met een no cure, no pay garantie, omdat je je hierbij enigszins makkelijk kunt verschuilen achter het niet kunnen oplossen van problemen.

Vooral de pakketten trekken dan de aandacht, want dat is uiteindelijk toch waar je naar op zoek bent en wat in inhoud en prijs kan schelen ten opzichte van andere aanbieders. Let goed op de kleine (en grote) letters op de website, want de gunstige prijzen springen meteen in het oog, terwijl de kleine lettertjes aangeven of het om een tijdelijke aanbieding gaat. Als dat zo is wil je weten wat de prijs is nadat de aanbieding is verlopen.

Op inhoud zul je elke partij naast elkaar moeten leggen met de specificaties erbij. Als je net begint en start met het Light pakket, kun je bij groei altijd nog overstappen naar een Standard, Advanced of Extreme pakket. Afhankelijk van je behoefte aan opslag en het aantal domeinen kun je eerder overwegen naar een zwaarder pakket over te gaan.

Als je alleen naar snelheid, veiligheid en gebruiksgemak kijkt, steekt het Extreme pakket er moet kop en schouders bovenuit ten opzichte van de andere drie pakketten. Ook hier geldt weer: heb je het nodig of niet?

Verder is het fijn dat je het beheer van WordPress – indien gewenst – aan Neostrada kunt overlaten. Soms heb je de tijd of capaciteit gewoonweg niet om dit zelf te doen en dan is die service zeer welkom. Voor het maken van een website via Neostrada betaal je bij alle pakketten behalve het Light pakket niks extra’s. Dat scheelt weer in de kosten en bij andere aanbieders betaal je hier vaak wel voor.

Wat maakt Neostrada uniek ten opzichte van haar concurrenten? Neostrada is een uitstekende keuze op het gebied van webhosting. Je krijgt hier volledig SSD beveiliging en een snel netwerk. Op elk netwerk – ongeacht je abonnement – is sprake van onbeperkt dataverkeer. Ook krijg je gratis back-ups waarmee je tot wel 30 dagen terug kunt in de tijd. De supporteenheid staat elk moment van de dag klaar om je te helpen. Wist je dat je via de Softaculous liefst 413 gratis apps direct kunt installeren? Dat is nog eens weelde.

Onze scores voor Neostrada

Dit heeft Neostrada te bieden:

 • Kwaliteit: 8. De webhosting is van degelijke kwaliteit

 • Prijs: 8. Goede prijs, prima prijs-kwaliteitverhouding – heel betaalbare abonnementen

 • Updates: 7. Over het algemeen prima
 • Support: 8. Vragen aan het Neostrada supportteam worden op tijd en goed beantwoord
   
 • Eenvoud: 8. Neostrada is over het algemeen prima in gebruik

 • Functionaliteiten: 9. Ruim voldoende functies en hosting mogelijkheden.

De Neostrada supportafdeling: dit heb je er aan

Bij Neostrada bestaat het supportteam uit zogenaamde “Supportheroes”. Zij helpen je met al je vragen over domeinen en webhosting. Ook heeft Neostrada een kennisbank waar je de antwoorden op alle veel gestelde vragen terugvindt. Stuur je een mail, dan krijg je doorgaans binnen een uur reactie. Via live chat is dit nog eens vele malen sneller. Let er wel op dat er beperkte openingstijden zijn: van maandag tot en met vrijdag, 9:00-17:00 (kantooruren).

Voor wie is Neostrada geschikt?

Neostrada is voor mensen die naar geschikte webhosting op zoek zijn, bijvoorbeeld voor WordPress. Je hebt weinig tot zelfs geen technische kennis nodig om op het platform uit de voeten te kunnen.

Hoe zijn de ervaringen van anderen met de diensten van Neostrada?

 • Trustpilot.com geeft een 3,9 van 5 sterren. Van de 358 reviews geeft in totaal 72% een beoordeling goed of uitstekend. Dit houdt automatisch in dat 28% een gemiddelde of nog lagere score geeft. Het opvallende hieraan is dat 24% een slechte beoordeling geeft en maar 1% een gemiddelde beoordeling. Klachten zijn er over wijzigingen in de prijzen zonder hierover duidelijk te communiceren, afschrijvingen terwijl de dienstverlening reeds opgezegd is en slechte klantenservice. Bij de goede reviews wordt niet duidelijk aangegeven waarom iemand zeer tevreden is.
 • Websiteplanet.com heeft twee reviews en deze zijn allebei slecht. Ook al gaat het hier maar om twee reviews, de onderbouwing bij de slechte beoordeling spreekt boekdelen. Bij problemen wil de klantenservice niet altijd meedenken. Andere problemen zijn bij Trustpilot al geschetst.
 • Hostadvice.com geeft een 7,4 van 10 punten. Er wordt beoordeeld op 5 onderdelen: betrouwbaarheid, prijs, gebruiksvriendelijkheid, klantenservice en specificaties van producten. Gebruiksvriendelijkheid scoort bij Neostrada het laagst en betrouwbaarheid het hoogst. Door twee reviews (een middelmatige en een goede) wordt het cijfer 7,4 verklaard.
 • Webhosters.nl geeft 3,7 van 5 sterren. Het lijkt erop dat Neostrada overgenomen is door een ander bedrijf en dat daarna de service en producten achteruit zijn gegaan. Er worden veel concrete voorbeelden van problemen genoemd, zoals afschrijvingen die niet kloppen of problemen waarbij niet adequaat geholpen werd. Er staan echter ook reviews bij van mensen die al jarenlang blij zijn met Neostrada.
 • Nederlandreview.nl geeft een 5,6 van 10 punten voor de dienstverlening. De punten voor bestellen, service, prijs en leveren schommelen tussen de 4,8 en 6,2. Dat is niet heel hoog voor dienstverlening die niet heel moeilijk of uniek meer is in deze tijd. De positieve beoordelingen die gegeven zijn stammen uit 2016 en 2017 en alle onvoldoendes zijn geplaatst in 2020. Er wordt vooral geklaagd over het incassobureau dat zich bij je meldt, zonder dat je een factuur of waarschuwing van wanbetaling hebt gehad. Ook hier verwijst men naar slechtere dienstverlening en duurdere tarieven nadat er een overname is geweest.

Stappenplan: webhosting en meer

Bij Neostrada kies je uit één van verschillende pakketten. Leg deze naast elkaar en kies het pakket dat het beste aansluit bij jouw wensen. Vervolgens kun je ook losse premiumdiensten aanschaffen:

 • Verhuisservice (ook van e-mail)

 • Malware clean-up

 • Support op afstand

 • URL wijzigen

 • Je betaalt bij Neostrada onder meer eenvoudig met iDeal.

Updates van Neostrada: blijft de webhost zich vernieuwen?

Neostrada is sinds enige tijd overgenomen door Versio, één van de grotere hostingproviders in Nederland. Door gebundelde krachten moet het mogelijk zijn nog meer uit je diensten te halen. Neostrada is nog steeds als aparte website te bezoeken, met eigen abonnementen.

Reviews van Neostrada: zo wordt de webhost beoordeeld

Nolimitwebdesign.nlNeostrada wordt gezien als één van de populairste Nederlandse hostingpartijen. De hosting is snel, je hebt genoeg keuze uit pakketten, je krijgt een nuttig gratis SSL certificaat en de klantenservice helpt je zoals je mag verwachten.
Bestewebsitebuilder.nlNeostrada heeft uitstekende scores op het gebied van klanttevredenheid, zeker in vergelijking met andere hosting providers. De prijs-kwaliteitsverhouding is prima. De hosting website staat vol gebruiksvriendelijke installatieprogramma’s. Een nadeel van Neostrada is dat door shared hosting je gehoste website nog weleens langzaam kan zijn.
Websiteplanet.nlNeostrada biedt voldoende voor de starter én professional.  De tools zijn gebruiksvriendelijk, je krijgt 30 dagen geld-terug garantie en maakt gebruik van handige GIT-versiebeheer software. Een nadeel van Neostrada is dat je niet kunt kiezen voor maandelijkse abonnementen en dast er geen dedicated servers zijn.
Ervaringensite.nlNeostrada is een betrouwbare speler in de markt. Je vindt er alle grote en bekende Nederlandse betaalmethodes. Het platform heeft een prima reputatie en lijkt prima te zijn vertrouwen.
Pietheinbouwkamp.nlDe reviewer is persoonlijk erg te spreken over Neostrada. Het platform heeft hem meerdere keren uit de brand geholpen. De klantenservice is fantastisch. Je hebt er nooit last van crashes. Een ander voordeel van Neostrada is dat je gratis SSL toegang krijgt.

Alternatieven voor Neostrada

Beste algemene keuzeHubSpot – een prima platform voor hosting en meer.
Onze persoonlijke favorietMijnDomein – helemaal Nederlands, overzichtelijk en een divers aanbod.
Beste budgetoptieKinsta Webhosting – een kleinere Nederlandse partij met een fris aanbod producten en voordelige diensten.

Concluderend: wel of niet aan Neostrada beginnen?

ReviewNeostrada webhosting
SamenvattingNeostrada is wat ons betreft zeker de moeite waard. Het hostingplatform heeft laten zien eerlijke tarieven te hanteren en geeft gebruikers de keuze uit verschillende pakketten. Gratis SSL beveiliging is een uniek voordeel. Verder zit het qua klantvriendelijkheid bij Neostrada – nu deel van Versio – ook goed.
Review doorDe redactie
BeoordelingHet eindcijfer: 9.0 uit 10.

Je vervolgstap op webhosting gebied

Wil je serieus werk maken van webhosting? Dan kun je nu meerdere dingen doen. Of je kiest voor één van de hierboven genoemde alternatieven, of je gaat natuurlijk met Neostrada aan de slag. Het is maar net waar jouw voorkeur ligt. Hoe het ook zij, Neostrada gaat je verder helpen.

FAQ: veel gestelde vragen over Neostrada

 • Hoe kom je aan je gratis SSL-certificaat?

Dit doe je via Let’s Encrypt. Deze gratis dienst stelt je in staat eenvoudig SSL certificaten te activeren voor al je domeinnamen. Om dit te doen, moet je de domeinnamen wel eerst toevoegen aan je cPanel-account.

 • Hoe zeg je je diensten op bij Neostrada?

Dit doe je via het klantenpanel. Via mail is dat net mogelijk (uit veiligheidsoverwegingen).

 • Welke opzegtermijn heeft Neostrada?

Bij Neostrada is de opzegtermijn 30 dagen. Zeg je binnen 30 dagen op, dan wordt je bedrag teruggestuurd. Zeg je niet op, dan zal je pakket of domein verlengd worden en ontvang je een nieuwe factuur.

 • Hoe zeg je op?

Dit doe je door contact op te nemen met e-mail: [email protected] en je wens door te geven.

 • Kun je een dienst ook naar een ander account pushen?

Dat kan, bijvoorbeeld als er diensten zijn die je niet gebruikt. De push functie bij Neostrada is gratis. Je hoeft geen verhuiscodes te gebruiken, maar kunt de diensten eenvoudig naar een ander account pushen.

 • Kun je ook een domein verhuizen?

Jazeker, ook dat kan. Hiervoor gebruik je wel een verhuiscode (als het domein richting Neostrada gaat). Mocht je geen verhuiscode hebben, dan moet je deze opvragen bij je huidige registrar.

Conclusie: wel of niet bij Neostrada een contract afsluiten?

Als je alleen op de reviews afgaat, moet je je nog eens achter je oren krabben voordat je met Neostrada in zee gaat, want het bedrijf lijkt een stuk slechter te scoren dan een aantal jaren geleden. Of dit aan een overname ligt is moeilijk te zeggen. De tevredenheid kan inmiddels een stuk hoger zijn nadat het bedrijf de reviews heeft gelezen, maar dit is nog niet zichtbaar in recent geplaatste ervaringen van reviewers.

Ook ontbreekt bij de positieve reviews soms een uitgebreide verklaring, waardoor deze wat algemeen en minder betrouwbaar overkomen. Tegelijkertijd is het altijd makkelijker om een uitgebreid verhaal te schrijven over wat je niet bevalt, dan over wat je wel bevalt.

Heb je geen uitgebreid eisenpakket of heb je al ervaring met hosting of het andere aanbod van Neostrada? Dan hoeft jouw ervaring niet hetzelfde te zijn als die van een hoop anderen. Je kunt het bedrijf dan alsnog een kans geven en bevalt het niet, dan geef je dit voordat de opzegtermijn afloopt duidelijk aan (inclusief verzoek tot ontvangstbevestiging en dergelijke).

Op jouw succes!