Wat zijn onze ervaringen met Neostrada en hoe presteert Neostrada in vergelijking met bijvoorbeeld Siteground? Zijn we veel problemen tegengekomen of is het een goede en gedegen domeinregistrar en hostingprovider? Lees verder voor onze Neostrada-review.

Review: Ga jij je domeinregistratie en hosting bij Neostrada regelen?

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een website, of het nu is om eigen creaties te verkopen of om je avontuur te delen als je in het buitenland aan het rondtoeren bent in je zelfverbouwde bus. Voor anderen is het een online business runnen en via een gelikte website de dienstverlening onder de aandacht brengen. Wat je doel ook is, je website moet goed functioneren en zich – voor wat betreft de uitstraling – onderscheiden van je concurrenten.

Goedkope webhosting en binnen enkele minuten online bij Neostrada: klopt dit wel?

Als je een dienst wilt verkopen ga je op je eigen website natuurlijk niet verklaren dat je te duur en langzaam bent. Je wilt je product immers bij de potentiële klant onder de aandacht brengen en er een echte klant van maken. Zodra iemand de stap heeft gezet, is het lastiger om over te stappen naar een andere partij. En dat is precies waarom er gestunt wordt met prijzen, deadlines en allerlei kortingen.

Laat je daarom niet alleen maar op basis van deze gegevens overhalen om met welke partij dan ook in zee te gaan. Doe je huiswerk van te voren goed, zodat je ook zeker weet dat je krijgt wat je voor ogen had, voor het bedrag dat afgesproken is (ook nadat de termijn met korting voorbij is) en dat je een klantenservice kunt contacteren wanneer dat nodig is.

Wat is Neostrada voor bedrijf?

Neostrada bestaat inmiddels iets langer dan 10 jaar en dat moet voldoende zijn om je in deze branche permanent te hebben gevestigd. Bedrijven die niet leveren wat ze beloven zijn doorgaans binnen een paar maanden tot een jaar alweer van de aardbodem verdwenen. Neostrada is echter ontstaan vanuit de passie voor techniek.

In eerste instantie bestond de dienstverlening enkel uit het aanbieden van domeinregistraties en hosting. Nu zijn er nog drie extra diensten:

 • WordPress (managed of alleen hosting)
 • Cloudhosting (inclusief mogelijkheden tot hosting controlepanelen via cPanel of DirectAdmin)
 • het maken van je eigen website (via WordPress of Sitebuilder)

Wat zijn onze ervaringen met Neostrada?

Neostrada levert rechttoe rechtaan diensten voor zowel beginners als gevorderden. Je kunt er niet alleen terecht als je niks van code schrijven weet en je je eigen website wilt gaan ontwerpen, maar ook als developer die meer dan alleen drag and drop functies wil kunnen toepassen. Misschien wil jij met reseller hosting je diensten wel aan andere bedrijven aanbieden? Bij Neostrada kan dit. Hierdoor zijn de mogelijkheden onafhankelijk van niveau en ervaring. Dat onderscheid Neostrada van andere aanbieders.

Wat zijn de kosten van de diensten van Neostrada?

Hieronder vind je een overzicht van de prijzen die in rekening gebracht worden voor de diverse vormen van dienstverlening:

DomeinnamenRegistrerenVanaf €9,99 per jaar
 VerhuizenVanaf €49,95 bij premium (eenmalig)
 SSL certificatenWildcard validatie vanaf €74,95 p/j
Uitgebreide validatie vanaf €149,95 p/j
WebhostingWebhostingLight €4,99 p/m
Standard €9,99 p/m
Advanced €14,99 p/m
Extreme €24,99 p/m
 Reseller hostingEssential €9,99 p/m
Startup €24,99 p/m
Team €49,99 p/m
Enterprise €79,99 p/m
 Magento hostingVanaf €24,99 p/m
 Joomla! hostingZelfde prijzen als bij reguliere webhosting
 Drupal hostingZelfde prijzen als bij reguliere webhosting
WordPressManaged€24,99 p/m
 RegulierZelfde prijzen als bij reguliere webhosting
CloudhostingPer CPUVanaf €9,95 p/m
 cPanelVanaf €22,- p/m
 DirectAdmin€4,95 p/m
Website makenGratis bij de premium pakketten Standard, Advanced en ExtremeGratis bij de premium pakketten Standard, Advanced en Extreme

De bedragen die genoemd zijn, zijn de normale prijzen per jaar. Er zijn echter kortingen voor langere termijnen beschikbaar en er zijn ook kortingen in het eerste jaar mogelijk bij sommige elementen of pakketten. Check de voorwaarden voor specifieke informatie over de prijzen en opzegtermijnen.

Andere kosten die nog eenmalig van toepassing kunnen zijn:

 • Gewone website verhuizen vanaf €49,95
 • Website met webshop verhuizen vanaf €99,95
 • E-mail verhuizen €9,95
 • Malware cleanup €99,95
 • Support op afstand €19,95
 • URL wijzigen €19,95

Is Neostrada het geld van de aangeboden en gecontracteerde diensten wel waard?

Het eerste jaar is een leuk jaar bij Neostrada, want er zijn flinke kortingen te krijgen, waardoor je misschien niet snel door hebt wat je website vanaf jaar 2 per maand gaat kosten. Wel zijn er nog kleine voordeeltjes te halen als je je voor langere tijd aan Neostrada wilt verbinden. Het gaat niet om gigantische bedragen, maar toch, er is een korting.

Daarnaast is de verhuisservice naar Neostrada in veel gevallen gratis. Bij de voorwaarden lees je hier meer over en ook hier geldt weer: het gaat niet om idioot hoge bedragen, maar alles bij elkaar opgeteld kan het toch snel aantikken. Dat geld besteed je liever aan iets extra’s voor je website.

De maandbedragen van pakketten zijn vergelijkbaar met andere aanbieders, al is het verstandig om te kijken wat elk pakket – bij Neostrada en concurrenten – concreet inhoudt. Heb je aan het Light pakket genoeg? Of heb je voor diezelfde prijs bij de tegenstander meer inhoud?

Je moet wel vaardig zijn om de handleiding goed te kunnen volgen, want er is extra hulp mogelijk, maar daar ga je dan ook meteen voor betalen. Als je hulp inschakelt die vervolgens niks oplevert, worden er geen kosten in rekening gebracht. Je hebt dan echter ook geen resultaat.

Wat zijn de voor- en nadelen bij het aanbod aan diensten van Neostrada?

Voordelen

 • De pakketten zijn duidelijk opgebouwd en je ziet door de specificaties snel welk pakket voor jou het meest geschikt is. De prijzen zijn logisch van opbouw en lopen gelijk met de extra features die je er telkens bij krijgt.
 • Er is hulp bij het overstappen van je website of e-mail mogelijk. Je kunt je URL laten wijzigen en je kunt malware op laten schonen. Voor een bepaald tarief kun je ook nog extra ondersteuning bij Neostrada inhuren.
 • Er zijn verschillende soorten hosting mogelijk, afhankelijk van je CMS.

Nadelen

 • Voor extra hulp betaal je ook meteen extra. Bij elkaar opgeteld kun je dan een flinke duit kwijt zijn.
 • De gratis domeinen waarmee gestunt wordt, gelden alleen voor de extensies .online, .store of .site. Voor alle andere extensies dien je gewoon te betalen. De groep mensen waarvoor de gratis domeinen geschikt/wenselijk zijn, is beperkt en daardoor lijkt het alsof je blij gemaakt wordt met een dode mus.
 • Door de aanbiedingen die gepromoot worden, moet je soms goed zoeken naar het bedrag dat je na het eerste jaar kwijt zult zijn aan de dienstverlening.
 • Het bedrag voor het bouwen van een website bij het Light pakket is lastig of niet te vinden.

Voor wie is Neostrada de meest geschikte aanbieder van hosting en domeinregistratie?

Neostrada kan werken voor beginners en gevorderden. De echte kenner kan zelfs voor reseller hosting kiezen en met zijn werkzaamheden goed uit de voeten met Neostrada. De beginner wordt begeleid bij de overschakeling of start. Het is geen ingewikkelde partij om zaken mee te doen. Eigenlijk spreken de pakketten en mogelijkheden voor zich. Het gaat er vooral om dat je goed vergelijkt met wat je nodig hebt en of je dat in een pakket herkent.

Wat is er zo uniek aan Neostrada?

Neostrada op zich is geen bedrijf dat zich bijzonder positief onderscheid van andere hosting of domeinregistratie bedrijven. Het biedt pakketten aan en kan ondersteuning leveren (tegen betaling) bij het overstappen van je huidige leverancier naar hen. Concurrenten bieden overigens vaak een gratis overstapservice aan en zij werken niet met een no cure, no pay garantie, omdat je je hierbij enigszins makkelijk kunt verschuilen achter het niet kunnen oplossen van problemen.

Vooral de pakketten trekken dan de aandacht, want dat is uiteindelijk toch waar je naar op zoek bent en wat in inhoud en prijs kan schelen ten opzichte van andere aanbieders. Let goed op de kleine (en grote) letters op de website, want de gunstige prijzen springen meteen in het oog, terwijl de kleine lettertjes aangeven of het om een tijdelijke aanbieding gaat. Als dat zo is wil je weten wat de prijs is nadat de aanbieding is verlopen.

Op inhoud zul je elke partij naast elkaar moeten leggen met de specificaties erbij. Als je net begint en start met het Light pakket, kun je bij groei altijd nog overstappen naar een Standard, Advanced of Extreme pakket. Afhankelijk van je behoefte aan opslag en het aantal domeinen kun je eerder overwegen naar een zwaarder pakket over te gaan.

Als je alleen naar snelheid, veiligheid en gebruiksgemak kijkt, steekt het Extreme pakket er moet kop en schouders bovenuit ten opzichte van de andere drie pakketten. Ook hier geldt weer: heb je het nodig of niet?

Verder is het fijn dat je het beheer van WordPress – indien gewenst – aan Neostrada kunt overlaten. Soms heb je de tijd of capaciteit gewoonweg niet om dit zelf te doen en dan is die service zeer welkom. Voor het maken van een website via Neostrada betaal je bij alle pakketten behalve het Light pakket niks extra’s. Dat scheelt weer in de kosten en bij andere aanbieders betaal je hier vaak wel voor.

Hoe zijn de ervaringen van anderen met de diensten van Neostrada?

 • Trustpilot.com geeft een 3,9 van 5 sterren. Van de 358 reviews geeft in totaal 72% een beoordeling goed of uitstekend. Dit houdt automatisch in dat 28% een gemiddelde of nog lagere score geeft. Het opvallende hieraan is dat 24% een slechte beoordeling geeft en maar 1% een gemiddelde beoordeling. Klachten zijn er over wijzigingen in de prijzen zonder hierover duidelijk te communiceren, afschrijvingen terwijl de dienstverlening reeds opgezegd is en slechte klantenservice. Bij de goede reviews wordt niet duidelijk aangegeven waarom iemand zeer tevreden is.
 • Websiteplanet.com heeft twee reviews en deze zijn allebei slecht. Ook al gaat het hier maar om twee reviews, de onderbouwing bij de slechte beoordeling spreekt boekdelen. Bij problemen wil de klantenservice niet altijd meedenken. Andere problemen zijn bij Trustpilot al geschetst.
 • Hostadvice.com geeft een 7,4 van 10 punten. Er wordt beoordeeld op 5 onderdelen: betrouwbaarheid, prijs, gebruiksvriendelijkheid, klantenservice en specificaties van producten. Gebruiksvriendelijkheid scoort bij Neostrada het laagst en betrouwbaarheid het hoogst. Door twee reviews (een middelmatige en een goede) wordt het cijfer 7,4 verklaard.
 • Webhosters.nl geeft 3,7 van 5 sterren. Het lijkt erop dat Neostrada overgenomen is door een ander bedrijf en dat daarna de service en producten achteruit zijn gegaan. Er worden veel concrete voorbeelden van problemen genoemd, zoals afschrijvingen die niet kloppen of problemen waarbij niet adequaat geholpen werd. Er staan echter ook reviews bij van mensen die al jarenlang blij zijn met Neostrada.
 • Nederlandreview.nl geeft een 5,6 van 10 punten voor de dienstverlening. De punten voor bestellen, service, prijs en leveren schommelen tussen de 4,8 en 6,2. Dat is niet heel hoog voor dienstverlening die niet heel moeilijk of uniek meer is in deze tijd. De positieve beoordelingen die gegeven zijn stammen uit 2016 en 2017 en alle onvoldoendes zijn geplaatst in 2020. Er wordt vooral geklaagd over het incassobureau dat zich bij je meldt, zonder dat je een factuur of waarschuwing van wanbetaling hebt gehad. Ook hier verwijst men naar slechtere dienstverlening en duurdere tarieven nadat er een overname is geweest.

Conclusie: wel of niet bij Neostrada een contract afsluiten?

Als je alleen op de reviews afgaat, moet je je nog eens achter je oren krabben voordat je met Neostrada in zee gaat, want het bedrijf lijkt een stuk slechter te scoren dan een aantal jaren geleden. Of dit aan een overname ligt is moeilijk te zeggen. De tevredenheid kan inmiddels een stuk hoger zijn nadat het bedrijf de reviews heeft gelezen, maar dit is nog niet zichtbaar in recent geplaatste ervaringen van reviewers.

Ook ontbreekt bij de positieve reviews soms een uitgebreide verklaring, waardoor deze wat algemeen en minder betrouwbaar overkomen. Tegelijkertijd is het altijd makkelijker om een uitgebreid verhaal te schrijven over wat je niet bevalt, dan over wat je wel bevalt.

Heb je geen uitgebreid eisenpakket of heb je al ervaring met hosting of het andere aanbod van Neostrada? Dan hoeft jouw ervaring niet hetzelfde te zijn als die van een hoop anderen. Je kunt het bedrijf dan alsnog een kans geven en bevalt het niet, dan geef je dit voordat de opzegtermijn afloopt duidelijk aan (inclusief verzoek tot ontvangstbevestiging en dergelijke).

Op jouw succes!