Is de Instagram cursus van Nies Cools de hype waard?

We kunnen tegenwoordig niet meer rondom social media. Het maakt niet uit of jij een lokaal bedrijf bent of internationaal te werk gaat, het is belangrijk dat jouw merk of bedrijf online goed zichtbaar zijn. Hoe voorheen potentiële klanten jouw bedrijf beoordeelden over ervaringen van anderen in de directe omgeving, wordt jouw bedrijf nu opgezocht en beoordeeld via sociale platforms. Instagram is hier een van. De cursus van Nies Cools is specifiek gericht op ondernemers die meer uit deze online wereld willen halen. In deze review gaan wij kijken hoeveel deze cursus je echt kan bijbrengen en of het het geld waard is.

Mijn zoektocht naar de beste social media cursus

Social media maakt sinds de laatste jaren een groot deel uit van ons leven. Het is een plek waar we delen van ons leven delen, waar we in contact komen met nieuwe mensen, waar we nieuwe toffe merken vinden, maar ook waar we ons bedrijf mee door kunnen laten groeien.

Dat laatste aspect sprak mij enorm aan in de laatste jaren. Vooral omdat ik van mezelf altijd nieuwsgierig ben naar nieuwe manieren om te ondernemen. Maar deze nieuwsgierigheid komt ook met een hoop vragen. Net zoals dat je voor campagnes een marketingplan maakt, zal er ook een specifiek plan bestaan rondom social media campagnes. Hoe vind ik deze plannen en hoe weet ik welke daadwerkelijk effectief zijn?

Dit bracht me tot verschillende instagram cursussen. Uit mijn nieuwsgierigheid kwam ook een idee om mijn ervaring van deze verschillende cursussen met jullie te delen. Zo kom je te weten of een cursus daadwerkelijk zo effectief is als het online zegt of dat het gebakken lucht is.

Tijdens mijn zoektocht naar instagram cursussen ben ik terechtgekomen bij Nies Cools. Een onderneemster en inspirerende vrouw die haar kennis rondom social media deelt in haar cursus. Het doel van de cursus is om jouw dromen te verwezenlijken door middel van instagram. Uiteraard ben ik erg benieuwd naar hoe effectief deze cursus daadwerkelijk is. In deze review ga ik er een kritische kijk nemen en reflecteren op mijn eigen ervaring.

Wie zijn wij om dit te reviewen?

Wij zijn een enthousiast team dat geïnspireerd is door het internet en al zijn mogelijkheden. Hoe je vroeger een studie ging volgen om jouw dromen te verwezenlijken, heeft het internet ons toegang gegeven tot een hoop experts en inspirerende mensen die hun kennis met de wereld delen. Het doel van onze reviews is om jou te laten weten welke cursussen en platforms het geld echt waard zijn en welke je prima kan missen.

Waarom je altijd kritisch moet zijn op dit soort producten

In onze ogen is het belangrijk om altijd een kritische blik te dragen. Niet alleen als recensent is dit belangrijk, maar ook als deelnemer voorafgaand aan het investeren in een cursus. Ondanks dat een cursus of programma een geweldige en waardevolle inhoud kan hebben, wordt er vaak ook gebruikgemaakt van sterke verkooppraatjes. Het is soms lastig om vooraf te weten te komen welke praatjes extra zijn aangedikt en welke daadwerkelijk de realiteit zijn. Ondanks dat wij in deze review voor jou een kritische blik hebben opgezet op de cursus van Nies Cools, raden we altijd aan om zelf ook kritisch te kijken.

Onze eerste sceptische reactie als eerste indruk

Onze eerste ervaring met het platform van Nies Cools was positief, maar uiteraard hebben we ook altijd vanaf het begin onze sceptische blik. Op de website is de informatie overzichtelijk en mooi weergegeven, wat altijd een goede eerste indruk opwekt. We zijn echter erg benieuwd of de inhoud van de cursus en het platform van Nies Cools ook deze hoge standaard behouden of niet.

Wat zijn de beloftes van de makers? Zijn deze beloftes gebakken lucht?

 • Het belooft je meer online naamsbekendheid te geven.
 • Het belooft je zelfverzekerder in je schoenen te laten staan. Benieuwd in hoeverre de onzekerheden en twijfels worden aangepakt in de cursus. Worden er tips gegeven? Wordt er mindfulness training gedaan?
 • Het belooft dat je Instagram op de juiste manier leert in te zetten. Wordt hier echter gekeken naar verschillende niches?

De criteria waar we Nies Cools cursus op beoordelen

Wat vinden wij belangrijk om goed naar te kijken?

 • Is de inhoud in de cursus vernieuwend? Is het van hoge waarde en is het inzetbaar?
 • Is er een persoonlijke aanpak en een warme community waar je inspiratie uit kunt halen?
 • Wat zijn de ervaringen van deelnemers? Hebben ze hun dromen kunnen verwezenlijken dankzij de cursus?

Hoe we dit product getest hebben: onze onderzoeksdata

We hebben de cursus van Nies Cools beoordeeld door het zelf te ervaren. We hebben deelgenomen aan de cursus en hebben toegang gekregen tot alle extra’s die er in de ‘Join the Tribe’ zitten.

Ook hebben we contact gehad met Nies Cools zelf. We waren uiteraard erg benieuwd naar haar eigen verhaal en inspiratie achter het platform. Als laatste hebben we gekeken naar de ervaringen van andere deelnemers. We waren benieuwd of de ervaringen overeenkwam met elkaar of dat iedereen een hele andere kijk had op de cursus.

In het kort: wat is het precies?

The Instagram Academy is een cursus van Nies Cools die zich richt op het ontwikkelen van jouw Instagram platform. Het maakt niet uit of jij een bedrijf hebt of je zelfstandig aan de slag gaat, de cursus geeft jou inzicht op hoe jij jouw online platform succesvol leert in te zetten. Naast de cursus, krijg je ook toegang tot een community. In deze community kom je in contact met andere inspirerende mensen, ontvang je extra materiaal, krijg je toegang tot masterclasses en meer.

Info over de makers

De cursus is opgericht door Nies Cools. Nies heeft zelf geleerd hoe effectief Instagram is in het verwezenlijken van je dromen. Uit haar eigen ervaring heeft Instagram haar meer vrijheid en plezier gegeven in het ondernemen en leven. De passie in het werk en het leven wil ze delen en overbrengen naar anderen. Daarom heeft ze haar cursus opgericht. In de cursus begeleidt ze jou door het sociale platform heen. Ik heb uit de cursus en onze gesprekken gemerkt hoe enthousiast, oprecht en inspirerend Nies is.

Hoe ziet het eruit?

De instagram cursus is een online cursus die verdeeld is in verschillende modules. Iedere module brengt je nieuwe informatie, nieuwe tips en nieuwe inspiratie die jij op jouw eigen social media kanaal kan toepassen. Er zijn twee verschillende pakketten beschikbaar. Je hebt namelijk de ‘Do It Yourself’ en de ‘Join The Tribe’. Met de Join The Tribe krijg je ook toegang tot de online community.

Onze ervaringen: wat zijn onze resultaten hiermee?

Wij hebben voor een jaar toegang gekregen tot de Tribe community en hebben de online Instagram Academy succesvol afgerond. Onze ervaring tijdens en aan het einde van de cursus zijn enorm positief. Het doel was om ons Instagram account van ons beginnende sieraden bedrijf te laten groeien. We wilde meer naamsbekendheid, maar we wilde ook meer klanten. We waren al actief op social media, maar ons bereik was verre van ideaal. De cursus van Nies Cools heeft dit echter volledig veranderd. Binnen 6 maanden hadden we 4.000 nieuwe volgers gekregen en dit aantal is alleen maar meer gaan groeien in de maanden erna. We kregen niet alleen nieuwe klanten, maar merkte ook dat er een online community ontstond rondom ons merk waar volgers enthousiast van zich lieten horen.

Kosten

De prijs van de Instagram Academy ligt in de vergelijkbare klasse als de concurrentie. Wel is het belangrijk om te benoemen dat je voor deze prijs toegang krijgt tot een enorm inspirerende en warme community. Niet alleen is deze community motiverend, maar ook is het een geweldige manier om met elkaar te netwerken.

Is het het geld waard?

Uit onze ervaring is het het geld meer dan waard geweest. We hebben zoveel nieuwe inzichten gekregen en inspiratie opgedaan, die we nu toepassen in onze social media kanalen. Niet alleen tijdens de cursus maar ook na afloop zagen we ons online bereik en klanten groeien op een manier die het voorheen niet deed. Het was in het begin spannend om het roer om te gooien, maar we hebben zeker geen spijt dat we dit hebben gedaan.

Wat vinden wij van dit product? Punt voor punt onze mening per module (Overzicht materialen / inhoud)

Het begin

Hier wordt de werking van Instagram kort uitgelegd. Hoe zit het algoritme in elkaar? Waarom groeien sommige accounts zo snel in volgers en hoe kan jij dit ook verwezenlijken?

Verschillende strategieën

Vervolgens wordt er gesproken over de verschillende online strategieën. Ieder account is anders en ieder account wilt een ander type klant aantrekken. Met behulp van de juiste strategie zorg jij dat de juiste klant jouw kant op komt en dat jouw account door het algoritme wordt opgepakt.

Het vinden van de perfecte klant

Vervolgens is het duidelijk om de ideale doelgroep tot in detail uit te schetsen. Hoe specifieker jouw doelgroep is, hoe effectiever je ze kan bereiken.

Het maken van een huisstijl

Instagram is een platform dat veel waarde hecht aan kwalitatieve content. In deze module leer je hoe jij een huisstijl creëert die er mooi uitziet en waar klanten jouw bedrijf of merk direct aan leren herkennen.

Betrokken volgers: zo doe je dat

Het toffe van Instagram is dat je persoonlijk contact krijgt met jouw klanten. Hoe zorg je ervoor dat jouw klanten zich betrokken voelen met jou en jouw merk?

Maak gebruik van video’s

Op Instagram is het video formaat steeds meer terug te vinden. Nies laat zien hoe je hier gebruik van kan maken op verschillende manieren.

Het omzetten tot verkopen

Het aantal volgers staat niet gelijk aan het aantal verkopen. In deze module neemt Nies je mee in slimme en effectieve manieren hoe jij nieuwe producten promoot op Instagram. Jouw volgers willen een authentiek persoon of merk volgen. We hebben dankzij Nies geleerd dat een verkooppraatje niet nep of geforceerd hoeft te zijn.

Voor- en nadelen van de Instagram Academy

Voordelen

✅ Het zorgt voor een boost van jouw instagram account

✅ Waardevolle inzichten

✅ Toe te passen in verschillende niches

✅ Waardevolle masterclasses die jouw kennis verbreden

✅ Je leert te ondernemen op de moderne manier

Nadelen

❌ Het is een uitgebreide cursus die tijd kost. Wees dus voorbereid om jouw eigen tijd erin te steken, anders kan het niet voor de meest optimale resultaten zorgen.

Onze score per criterium:

 • Kwaliteit – 9
 • Prijs – 8
 • Is het actueel? – 9
 • De online community – 10
 • Is het diepgaand? – 9
 • Support – 9
 • Gebruiksvriendelijkheid – 9
 • Design en representativiteit – 10
 • Expertise van de maker – 9
 • Toekomstbestendigheid – 8
 • Waardevolle masterclasses – 9

Hoe is het anders dan de concurrenten?

In vergelijking met andere cursussen die zich focussen op instagram, wordt er in deze cursus echt de diepte ingegaan. Het is fijn om te leren over de verschillende strategieën die je kunt toepassen en hoe deze tot in de detail werken.

Waarom niet gebruik maken van gratis alternatieven?

Als deze waardevolle informatie gratis online beschikbaar was, dan zou er geen enkel Instagram account bestaan dat niet succesvol was. Het deelnemen aan de Instagram Academy is een investering, maar het is het geld meer dan waard. Je ontvangt diepgaande kennis over het platform en leert hoe je jouw account aanpast aan de hand van de nieuwe veranderingen.

Voor wie is het geschikt?

De cursus is geschikt voor iedereen die een droom heeft om vrij te ondernemen. Wil jij bijvoorbeeld meer vrijheid in jouw leven of heb jij al een onderneming maar merk je dat je effectiever te werk kan gaan?  Dan is deze cursus geschikt voor jou.

Wat moet je kunnen en wat moet je ervoor over hebben?

Het is belangrijk dat je in staat bent om te durven. In ons geval hadden we al een onderneming die online actief was, maar we merkte dat ons online platform nog niet zo effectief was als we hoopten. Ondanks dat we wisten dat onze huidige manier niet werkte, was het toch enorm spannend om het anders aan te pakken. Het maakt niet uit of je al een bedrijf of idee hebt of je op zoek bent naar jouw droom, zolang je in staat bent om er de volle 100% voor te gaan, ga je het succes vinden.

Ervaringen van andere deelnemers

RecensentSamenvatting review
Studio SaskiaStudio Saskia was begonnen met haar onderneming. Een droom om als grafisch ontwerper te werken. Maar hoe vond ze haar klanten? Door middel van Nies Cools heeft ze geleerd hoe ze instagram effectief kon inzetten voor haar onderneming. Daarnaast was de community een geweldige drijfveer.
Virtual FixerSophie heeft dankzij de Instagram Academy geleerd hoe belangrijk een goede strategie is op instagram. Hoe ze voorheen posten op instagram zag als een grote taak, gaat het nu vanzelf en kost het minimale tijd dankzij de strategie.

Conclusie: aanschaffen of niet?

Nadat we de cursus van Nies Cools hebben afgerond, kunnen wij vol trots zeggen dat het de investering volledig waard is geweest. Niet alleen hebben we dankzij de cursus een professionele online aanwezigheid voor ons merk, maar ook hebben we nieuwe klanten, groei en naamsbekendheid ontwikkeld. In het begin waren we sceptisch en dachten we dat het nooit mogelijk zou zijn, maar dankzij de waardevolle cursus en de aanstekelijke motivatie van Nies Coolen is het ons gelukt! Ben jij op zoek naar de beste manier om jouw Instagram account in te zetten als ondernemer? Dan is deze cursus echt een must.

ReviewNies Cools – The Instagram Academy
SamenvattingDe Online Instagram Academy is een cursus van Nies Cools. In deze cursus leer je hoe je als ondernemer gebruikmaakt van instagram. Uiteraard met als doel om nieuwe klanten te werven, jouw bedrijf te laten groeien en om meer vrijheid en succes te behalen. Daarnaast krijg je ook toegang tot een inspirerende community waar je jouw ervaring en vragen kan delen met andere deelnemers.
Review doorDe Redactie
Beoordeling9.6

Gratis media van Nies Cools: Nies Cools De Podcast

Ben jij benieuwd naar Nies Cools? Maak dan kennis met haar en haar platform door middel van haar podcast. Iedere aflevering wordt er een andere kant van het online ondernemen besproken en deelt ze haar eigen ervaring met jou. Het is een perfecte manier om kennis te maken met haar enorme hoeveelheid aan kennis. Het is de perfecte podcast voor wanneer je op zoek bent naar inspiratie, motivatie of simpelweg een gezellig praatje.