Wil jij graag je eigen bedrijf opzetten? Is (financiële) vrijheid een echte droom, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan is het een goed idee om je wat meer te verdiepen in de Dutch Girlboss Academy / Nowherdays van Paulien van Eerdenburg. Wat dit is? Dat lees je in dit artikel. We vertellen je alles wat je moet weten over de academy, het team dat jou gaat helpen en wat je hier nu uiteindelijk echt aan hebt.

Over Nowherdays (voorheen: Dutch Girlboss Academy)

De Dutch Girlboss Academy werd opgezet door ondernemer Paulien van Eerdenburg. Tegenwoordig gaat haar academy door het leven als Nowherdays.

Paulien is een vrouw met enorm veel doorzettingsvermogen en enorm weinig geduld. Deze combinatie zorgt ervoor dat ze altijd maar meer wil bereiken en vooral ook anderen wil inspireren hetzelfde te doen. Inmiddels is ze zo succesvol dat ze de vrijheid heeft om zelf haar uren te bepalen, meerdere keren per jaar een paar weken op vakantie te gaan en het allerbelangrijkste: haar geld te verdienen met iets dat ze echt leuk vindt. Daar ging echter een hoop aan vooraf.

Eén van de belangrijkste redenen van Paulien om de Dutch Girlboss Academy op te zetten, was omdat ze gelukkig wilde worden van haar werk. Dat was namelijk niet altijd het geval. Ze begon haar carrière in de corporate wereld, waar ze al snel merkte dat ze vast kwam te zitten in een soort ratrace. De sleur van de 9-tot-5-dagen eiste zijn tol en zorgde ervoor dat Paulien nooit echt gelukkig was.

Daarom besloot ze op haar 25e het roer volledig om te gooien. Ze nam van de ene op de andere dag ontslag bij haar baan en startte een wijnhandel. Deze wijnhandel groeide binnen no-time uit tot een enorm succesvolle onderneming en voedde bij Paulien de drang naar meer. Aangezien haar eerste impulsieve beslissing zo goed uit had gepakt, kon ze vol zelfvertrouwen de volgende nemen. Dit leidde er in 2015 toe dat ze Nowherdays begon, een bedrijf gericht op het begeleiden van vrouwen bij het opzetten van hun eigen onderneming. Ook deze onderneming werd een succes. Daar lees je hieronder meer over.

Momenteel is de Dutch Girlboss Academy een naamswijziging aan het doorvoeren naar Nowherdays.

Meet the team: wat vinden we van de mensen achter Nowherdays?

Voordat we verder ingaan op de Dutch Girlboss Academy en wat jij hiervan kunt verwachten, willen we je eerst voorstellen aan het team. Hoewel dit team inmiddels al flink gegroeid is, introduceren we hier de drie dames die een grote rol spelen in de dagelijkse werkzaamheden van de onderneming.

Paulien van Eerdenburg

Dit is het gezicht van Nowherdays. Tijdens het volgen van de trainingen hebben we Paulien als erg prettig ervaren. Wij vinden haar erg wijs en ervaren in haar vakgebied rondom financiën, ondernemen en beleggen.

Aniek Vogel

Aniek Vogel is een spontane vrouw met een enorme Instagram-verslaving. Deze komt gelukkig goed van pas in haar rol als Chief Social Media & Content. Aniek houdt zich over het algemeen bezig met het up-to-date houden van de social media-kanalen en de website. Dit houdt in dat ze er niet alleen voor zorgt dat jij op de hoogte wordt gehouden van alles wat er binnen het bedrijf gebeurt, maar dat ze er ook voor zorgt dat nieuwe leden ook daadwerkelijk toegang krijgen tot de academy. Heel belangrijk dus!

Joli Seelen

Joli Seelen is als Chief Design de creatieve geest binnen het bedrijf. Ze is altijd druk bezig met het ontwerpen van nieuwe content en het bewerken van foto’s en andere afbeeldingen. Om dat zo goed mogelijk te doen weet ze werkelijk alles van de nieuwste snufjes van Photoshop en andere bewerkingsprogramma’s. Waar je het werk van Joli aan kunt herkennen? Er is altijd ergens in het plaatje wel een pijltje te vinden.

Marlieke Dul

Tot slot bespreken we hier Marlieke Dul. Marlieke heeft jarenlange ervaring in de televisiewereld en is inmiddels voor zichzelf begonnen. Met haar bedrijf helpt ze andere ondernemers met het produceren van aantrekkelijke en informatieve video content. Dit is dan ook de functie die ze bij Dutch Girlboss heeft: Chief Video. Ze houdt zich met name bezig met het bedenken van video formats en het bewerken van alle video content. Dutch Girlboss TV zou dan ook niks zijn zonder haar inzet.

Nu je wat meer weet over de achtergrond van Dutch Girlboss en de dames die het bedrijf draaiende houden, gaan we verder in op wat zij nu eigenlijk voor jou kunnen betekenen.

Blogs, vlogs en nog veel meer

Het team van Dutch Girlboss houdt de volgers op talloze manieren op de hoogte van het laatste nieuws, interessante weetjes en inspirerende verhalen van succesvolle, vrouwelijke ondernemers. Zo kan je bijvoorbeeld een kijkje nemen bij een van de vele blogs. Hierin vind je veelal tips en adviezen die van pas kunnen komen bij het opzetten of uitbreiden van je onderneming. Om je een beeld te geven van wat je kunt verwachten van de blogs hebben we er drie voor je uitgelicht:

 • Starten met ondernemen: 4 tips om je angsten te overwinnen. In deze blog vind je allerlei nuttige informatie over het opstellen van een bedrijfsplan, het overwinnen van faalangst en de hulpmiddelen die je hiervoor kunt gebruiken.
 • 30 online tools die thuiswerken extra gemakkelijk maken. Deze blog bevat een opsomming van 30 online tools die onder andere samenwerken, het delen van bestanden, communiceren en veilig werken een stuk makkelijker maken.
 • Help! Ik moet aangifte inkomstenbelasting doen. Als je meer wilt weten over hoe je aangifte inkomstenbelasting doet voor jouw onderneming, is deze blog de oplossing. Vind alle informatie die je nodig hebt om dit proces foutloos te doorlopen.

Deze blogs staan dus vol nuttige informatie waar elke girlboss van kan profiteren. Het kan echter natuurlijk ook zo zijn dat je eerst wat meer wilt weten over de oprichtster van Dutch Girlboss, Paulien. In dat geval zijn de weekvlogs een uitstekende plek om te beginnen. In deze vlogs vertelt Paulien alles over haar dagelijkse leven. Het gaat dus niet alleen over haar werk, maar ook over haar reizen, uitstapjes die ze maakt en haar thuisleven. Oftewel, de ideale mogelijkheid om haar beter te leren kennen.

Naast de blogs en de vlogs vind je op de website van Dutch Girlboss nog veel meer leuke dingen. Ontdek bijvoorbeeld Dutch Girlboss TV. Op dit kanaal wordt iedere week een nieuwe aflevering gepost, met een grote verscheidenheid aan onderwerpen: van informatie die jij kan gebruiken voor jouw onderneming tot manieren om van je social media-verslaving af te komen. Het is maar net wat jij op dit moment nodig hebt.

Tot slot worden er op de website ook nog interviews met Dutch Girlbosses gepost. Het gaat hierbij om vrouwen die de kansen van het leven hebben aangegrepen om er helemaal voor te gaan en hun eigen onderneming op te zetten. Ze delen hun hoogte- en dieptepunten en zijn daardoor enorm inspirerend. Vooral op momenten dat je het even niet meer ziet zitten, kunnen deze interviews je de boost geven die je nodig hebt om de draad weer op te pakken. Zeker het lezen waard dus!

Plus- en minpunten van nowherdays

Het starten van een online bedrijf is voor vele moderne ondernemers de weg naar succes. Maar omdat er zoveel opties en mogelijkheden zijn is de kans groot dat je al snel niet weet wat je moet kiezen. Goed advies en een solide platform zijn daarom cruciaal als je op de juiste manier wil starten en er zijn op dat gebied veel aanbieders. Nowherdays is daar een van en richt zich ook op een specifieke doelgroep, namelijk vrouwelijke ondernemers die hun weg willen vinden in e-commerce. Door middel van de ervaringen van andere vrouwelijke ondernemers helpen zij je op weg. Hun cursus aanbod richt zich op het verbeteren van essentiële skills en tot slot kan je ook mensen leren kennen die handig zijn voor je netwerk. Is nowherdays daarmee geschikt voor jou? Kom er nu achter door deze opsomming te lezen.

Pluspunten

✅ Hoewel wij als man in een vrouwenwereld terechtkwamen bij Nowherdays, vonden wij het inhoudelijk erg sterk en daadwerkelijk zinvol.

✅ De juiste keuze als jij in het plaatje van Nowherdays past. Duidelijk gericht op een doelgroep en de wensen en ervaringen van die groep waardoor het aanbod daar goed op is afgestemd.

✅ Hechte community die je echt helpt en weet hoe het is om een startende ondernemer te zijn.

✅ Ruim cursusaanbod waar er voor ieder wat wils is, van hulp bij bij marketing tot het verbeteren van je website.

Minpunten

❌ Gericht op vrouwen dus voor mannelijke starters totaal niet interessant

❌ Minder aantrekkelijk voor ondernemers die al langer bezig zijn.

Profiteer van de Business opleiding van Nowherdays

Heb je alle content al bekeken en wil je nog steeds meer informatie? Dan is de Business opleiding van Nowherdays misschien iets voor jou. Dit is een complete opleiding waarbij je kunt kiezen uit verschillende trajecten om jouw eigen bedrijf op te starten of verder uit te bouwen. Tijdens het traject krijg je een jaar lang intensieve 1-op-1-begeleiding van ervaren professionals om jouw kansen optimaal te benutten. Lees hieronder meer over de opleiding.

Is de Business opleiding iets voor jou?

Om erachter te komen of de Business opleiding van Nowherdays iets voor jou is, hebben we een aantal vragen opgesteld:

 • Heb je het gevoel dat je vastzit in een 9-tot-5-baan met slechts 25 vakantiedagen?
 • Ben je al zelfstandig ondernemer, maar zou je je bedrijf willen laten groeien?
 • Wil je een verschil maken voor anderen? Echt iets betekenen?
 • Weet je dat je meer in je hebt dan je nu laat zien?
 • Droom je ervan om zelf je uren te kunnen bepalen en meer vrijheid te hebben?
 • Heb je niet veel ondernemende vrienden/vriendinnen om je heen?
 • Wil je wel je vaste baan opzeggen, maar durf je dit niet?
 • Weet je dat je stappen moet gaan zetten om uit de sleur te komen, maar durf je niet?
 • Heb je het idee dat je geen tijd hebt om iets te veranderen?

Is jouw antwoord op één of meerdere van deze vragen een volmondige ‘ja’? Dan is het tijd om het roer om te gooien en je in te schrijven voor deze opleiding.

Wat kan je verwachten van de opleiding?

De verschillende opleidingstrajecten van Nowherdays zijn samengesteld met maar liefst 24 experts op het gebied van marketing, social media, leiderschap, mindset, boekhouding en nog veel meer. Samen hebben zij 15 onderdelen ontwikkeld, waarin stap voor stap wordt besproken hoe jij het beste te werk kunt gaan.

Zoals gezegd, krijg je ter ondersteuning tijdens het traject een persoonlijke coach toegewezen. Doordat je veel tijd doorbrengt met je coach, leert deze persoon je goed kennen. Dit zorgt er natuurlijk weer voor dat het ook sneller duidelijk wordt wat jij nu eigenlijk moeilijk vindt. Daar zal vervolgens meer aandacht aan worden besteed, zodat je eventuele angsten kan overwinnen of dingen kunt verbeteren. Bovendien ontvang je altijd binnen 24 uur feedback op jouw opdrachten en ideeën. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.

De opleiding begint met een kick-start call, waarin je bespreekt wat jouw situatie is en hoe je van plan bent hieraan te gaan werken. Vervolgens ga je meteen aan de slag met het toepassen van hetgeen je hebt geleerd. Er is een maandelijkse implementatie challenge, waarbij je wordt uitgedaagd de theorie in de praktijk te brengen. Ook hierop ontvang je achteraf de nodige feedback en adviezen.

Kies een traject

Aangezien niet iedere ondernemer hetzelfde is, kan je bij Nowherdays kiezen uit drie verschillende trajecten. We bespreken ze hieronder ieder kort:

 1. Start je droombedrijf. Deze cursus is gericht op mensen die wel graag de sprong willen wagen, maar eerst rustig willen kijken wat nu eigenlijk echt bij hem of haar past. Als je hiervoor kiest, zal je nog wel veel zelf uit moeten vogelen, maar krijg je de juiste handvatten om dit succesvol te doen.
 2. Startup traject. Dit traject is al een stuk intensiever. De cursus is geschikt voor vrouwen die al precies weten wat ze willen doen, maar geen flauw idee hebben hoe ze dit kunnen doen. Het is een kant-en-klaar pakket dat je binnen korte tijd helpt het bedrijf van je dromen op te starten.
 3. Groeitraject. Het kan natuurlijk zo zijn dat je al een onderneming hebt opgezet, maar dat deze nog niet helemaal zo goed draait als je had gehoopt. Daar kan je met deze cursus verandering in brengen. Je stelt samen met je coach een passend verdienmodel op en gaat hiermee aan de slag.

Al met al heb je dus meer dan genoeg mogelijkheden om jouw dromen waar te maken. Wacht dus niet langer en laat je helpen door de vrouwen van Dutch Girlboss.

Vraag een groeigesprek aan

Een van de populairste diensten die Dutch Girlboss aanbiedt, is het groeigesprek. Een groeigesprek is de ideale kans voor iedereen die graag een eigen onderneming wil starten of een bestaande onderneming naar een hoger niveau wil tillen. Dat is namelijk alles behalve eenvoudig. Voor het groeigesprek word je in contact gebracht met een van de vele experts. Zij verdiepen zich in jouw doelen en gaan samen met jou aan de slag om de beste strategie te bedenken. Tijdens het gesprek worden onder andere de volgende onderwerpen besproken:

 • Hoe jouw droom eruit ziet.
 • Wat je tot nu toe tegen heeft gehouden in het bereiken van die droom.
 • Welke stappen je kunt nemen om die droom toch te bereiken.
 • Hoe Dutch Girlboss je bij die stappen kan ondersteunen.

Hoewel het team van Dutch Girlboss ernaar streeft zoveel mogelijk ambitieuze ondernemers te helpen, wordt niet iedereen geaccepteerd voor een groeigesprek. Je moet aan kunnen tonen dat je echt de intentie hebt om actie te ondernemen, waar ook een bereidheid tot het investeren van geld en tijd komt kijken. Herken je jezelf hierin? Dan wordt er zo snel mogelijk een gesprek ingepland.

Op jouw succes!