Hoe goed vonden wij de Prowinst E-mail Funnel Kit? De belofte klonk nogal aantrekkelijk: knip-plak-funnels zodat het bij jou meteen goed staat. Is die belofte uitgekomen in onze beleving? Laten we het ontdekken in onze review en ervaringen

Review: Wat heb je aan de e-mail funnel kit van Prowinst?

Een funnel kan je helpen bij je marketing of sales. Met de funnel voeg je bewuste activiteiten toe, om de aandacht te trekken van een potentiële klant. Het liefst zet je deze aandacht vervolgens om in concrete acties, zoals het deelnemen aan een cursus of aankopen van een product. De funnel (letterlijk: trechter) wordt steeds nauwer, waardoor je de klant als het ware dwingt om een stap in de goede richting te zetten. Met een automatische e-mail funnel bereik je dit door middel van e-mails.

Dit troffen we aan in de leeromgeving van Prowinst

Heb je wel echt iets aan deze e-mail funnel kit van Prowinst?

De kit bestaat uit een reeks templates waarmee je je lijst met verzamelde e-mailadressen gericht kunt benaderen. Deze e-maillijst is tot stand gekomen door mensen te verleiden zich voor een nieuwsbrief in te laten schrijven via je website, of door bij aankopen in het verleden een bevestiging van de aankoop of de factuur per e-mail te versturen. E-mail funneling is daarom niet meer weg te denken uit deze tijd, want het is nog steeds een van de meest gebruikte mediums voor contact.

Info over Erns-Jan van Prowinst

Ernst-Jan steekt zijn passie voor marketing niet onder stoelen of banken. Hij vertelt iets over zijn persoonlijke kant (sporter, muzikant en vanlifer) en op zijn website zie je duidelijk dat hij ondernemers begeleidt bij hun marketingtoepassingen.

Naast de algemene marketing funnel heeft hij zich ook gespecialiseerd in e-mail funnels. Door het aanbieden van de e-mail funnel templates hoopt hij dat ondernemers eindelijk de stap durven zetten om iets aan e-mail funneling te gaan doen.

Wat zijn onze ervaringen met de e-mail funnel kit van Prowinst?

Als je lang hebt getwijfeld of maar niet de juiste cursus kon vinden om met de materie aan de slag te gaan, kan Ernst-Jan je van deze twijfels afhelpen. De funnel templates maken het je makkelijk om die extra boost te geven aan je (digitale) ondernemerschap. Door zijn ervaring met andere klanten weet hij precies wat waar werkt en hoe je de funnel optimaal inricht voor jouw doelgroep. Het product installeren kun je zelf of onder begeleiding van Ernst-Jan en dat is een prettige, extra service.

Wat zijn de kosten van de e-mail funnel kit van Prowinst?

Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar de kit met templates (en nog vele bonussen) kost maar 47 euro. Voor dat bedrag kun je tegenwoordig niet eens lekker met je partner gaan uiteten of een weekendje gaan stappen. Een ware ondernemer die de hele ontdekkingsreis van funnels niet zelf wil maken, geniet van dit aanbod van Prowinst. Bewezen strategieën leveren immers altijd iets op en dat is zeker waar Prowinst voor staat. Voor 47 euro kun je dit niet laten schieten.

Is de e-mail funnel kit de 47 euro waard?

De basis van de funnel kit bestaat uit drie automatiseringen:

 • Custom bevestigingsautomatisering
 • Weggever kern follow-up
 • Unsubscribed automatisering

Daarnaast bestaat de kit ook uit extra templates voor:

 • Korte sales serie automatisering
 • Tijd/datum update automatisering
 • Winners evergreen automatisering
 • Webinar follow-up automatisering
 • E-mail engagement automatisering

Het volgende elemente van de kit is de software kickstart. Deze kickstart houdt in dat Ernst-Jan je instructies geeft over het de nodige software die je moet kiezen en installeren.

Het laatste onderdeel van de kit bestaat uit de test- en lanceerfase. Deze fase vindt geheel onder begeleiding van Prowinst plaats. Nadat alle automatiseringen geïnstalleerd zijn, moet je ze nog activeren, formulieren ontwerpen en alles wat je tot dan toe gedaan hebt testen op effectiviteit.

Tot zover de basisinhoud van de e-mail funnel kit van Prowinst. Nu volgen de bonussen:

 • Next level nieuwsbrief tactieken
 • Tags en links management
 • Funnel pages kit

Als je alle onderdelen los zou moeten bestellen, zou je het volgende kwijt zijn:

E-mail funnel kit€350 (exclusief BTW)
Funnel pages kit€350 (exclusief BTW)
Next level nieuwsbrief tactieken€247 (exclusief BTW)
Totaal€947

Hierbij moet overigens nog vermeld worden dat het onderdeel tags en links management helemaal niet los te bestellen is, dus deze extra toevoeging is al uniek. Als je alle inhoud die je krijgt vergelijkt met de prijs van 47 euro die je ervoor betaalt, kun je eigenlijk niet misgrijpen.

Wat vinden wij van de e-mail funnel kit van Prowinst?

Het is handig dat er iemand is die voor een aardig bedrag wil helpen met je funnel strategie. Veel ondernemers zijn bezig met hun kernactiviteiten en marketing is – ondanks dat het niet hun expertise is – onlosmakelijk een onderdeel van het ondernemerschap.

Bij de funnel kit zelf word je geholpen bij het installeren van ActiveCampaign. De funnel kit sluit aan op deze software. Voor de funnel pages kun je Thrive Architect gebruiken, maar dit is geen verplichting vanuit Prowinst. De optelsom van deze twee elementen (ActiveCampaign en Thrive Architect) zijn de basis voor het kunnen werken met de kit met templates van Prowinst.

Wat er vooral uitspringt is de begeleiding voor mensen die geen technische kennis hebben. De meeste ondernemers weten inmiddels best hoe ze een website in elkaar flansen, maar de technische kant van de marketing binnen die website blijkt lastiger te zijn. Automatisering van bepaalde processen kan echter grote tijdwinst opleveren, meer klanten betekenen en veel minder stress als gevolg hebben.

De voor- en nadelen van de e-mail funnel kit van Prowinst

Voordelen

 • Je hebt geen stress door de uitstekende begeleiding van Ernst-Jan van Prowinst.
 • Je hoeft je niet te verdiepen in de materie, maar kopieert wat al werkt van de expert.
 • Het is geen rib uit je lijf als je in de funnel kit investeert.
 • Als je eenmaal met de templates aan de slag gaat, wordt marketing een stuk behapbaarder en ga je het waarschijnlijk leuker vinden dan je dat tot nu toe hebt gedaan.

Nadelen

 • De Thrive Architect plugin werkt alleen in combinatie met een website die via WordPress ontworpen is. Hoewel WordPress populair is, zijn er ook andere content management systemen die gebruikers hanteren.
 • Je krijgt geen garantie op de kit en hebt dus op geen enkel moment recht op de terugbetaling van de 47 euro, mocht je toch niet tevreden zijn.
 • Prowinst is alleen per e-mail te bereiken en gezien het nomadenbestaan kan het soms – begrijpelijkerwijs – even duren voordat je een reactie op je e-mail ontvangt.
 • Als je echt nul ervaring met funnels hebt en de term helemaal nieuw is voor je, kan het lastig zijn om te bepalen of je de kit nodig hebt en zo ja, wat het je dan concreet oplevert.

Hoe anders is de e-mail funnel kit ten opzichte van andere producten?

De kit met templates voor automatiseringen van je e-mail funnel onderscheidt zich vooral door de persoonlijke ervaringen van Ernst-Jan. Hij is eerlijk over wat andere klanten helpt en wat niet. Wat niet effectief is kun je nog steeds overwegen, maar wordt zeker niet aangeboden in de kit.

Mocht je toch nog vragen hebben over de kit of hoe het verschilt van een ander product dat je op het oog hebt, dan kun je Ernst-Jan een e-mail sturen. Gezien zijn rondreizend bestaan is hij niet per chat of telefoon direct te bereiken, maar per e-mail krijg je zo snel mogelijk een reactie.

Voor wie is de e-mail funnel kit van Prowinst bruikbaar?

Iedereen die geen verstand heeft van marketing funnels kan uit de voeten met de e-mail kit van Prowinst. Je krijgt stap voor stap uitleg bij de installatie en activering van de automatiseringskant en hebt ook direct toegang tot de kit nadat je betaald hebt. Betalen zelf is ook een fluitje van een cent, want betalen met iDeal kan iedereen. Als je niet veel met e-mail marketing hebt, wijst deze kit als vanzelf de weg. Daarna is het kinderspel en ontdek je de voordelen direct.

Automatiseren is de oplossing voor een groot aantal deelactiviteiten binnen de processen van je onderneming. Zeker als je in je eentje de boel bestiert, kan het soms moeilijk zijn om alle ballen hoog te houden. Wanneer je al je e-mail communicatie met klanten kunt automatiseren, bespaar je niet alleen veel tijd en energie, maar dus ook veel geld. De tijdwinst die je ermee behaalt, kun je op andere facetten van je onderneming handig gebruiken.

Door geplande en gestructureerde acties op je website via e-mail funneling – die je zelf gepersonaliseerd hebt – trek je meer klanten. Dit zorgt uiteindelijk voor meer omzet en dat is waar je het als ondernemer toch voor doet.

Wat moet je ervoor over hebben om met de kit overweg te kunnen?

Je hoeft geen IT-specialist te zijn en ook geen marketing freak. Alles wat je moet kunnen is je PC of laptop aanzetten en instructies opvolgen. De handleiding spreekt voor zich en is gebaseerd op jarenlange ervaring. Bij struikelblokken kun je alsnog contact opnemen met Prowinst, maar voor de meesten is dit helemaal niet nodig. Elk stapje in het totaalproces wordt beschreven.

Stappenplan om meer diepgang met funnels te bereiken

Word je gaandeweg toch enthousiast over funnels? Dan kun je je altijd verder inlezen of een extra cursus volgen. Je hoeft nog steeds geen vierjarige Hbo-opleiding te gaan doen, maar zodra je inziet wat de effecten van e-mail funnels zijn, weet je dat je meer wilt. De kit biedt voldoende basis voor deze ontdekkingsreis en afhankelijk van de resultaten en de verdere behoeften van je onderneming, zet je daarna vervolgstappen.

Ervaringen van anderen met de e-mail funnel kit van Prowinst

Van de e-mail funnel kit zijn nog niet veel reviews te vinden op het internet. Wat je wel vindt staat op de website van Prowinst zelf:

 • Esther de Boer is positief over de kwaliteit van de kit en de prijs die je ervoor betaalt. Het product is snel te installeren en werkt goed.
 • MunayQi Strees Transformatie is ook tevreden over de kwaliteit. De templates zijn handig, makkelijk uit te voeren en de installatie en activatie wordt simpel en doeltreffend uitgelegd.
 • Prachtkracht is enthousiast over de professionele begeleiding van Prowinst en het kwaliteitsniveau van de verstrekte informatie.
 • De Eetwijspraktijk is blij met de eenvoudige uitleg over de technische kant van de kit. Ook wordt aangegeven dat Prowinst altijd reageert op vragen die gestuurd worden.
 • Beter door Beeld is net als Prachtkracht enorm te spreken over de begeleiding en hulp bij de technische kant van het hele funnel gebeuren. Ze is zelfs enthousiast geworden over de marketing van haar eigen onderneming.

Conclusie: Kun je de e-mail funnel kit van Prowinst beter wel of niet kopen?

Wanneer je geen tijd of zin hebt om het funnel gedeelte van marketing uit te zoeken of er gewoonweg niet de energie voor hebt, dan kan de kit je veel voordeel opleveren. Daarnaast is het prettig dat Ernst-Jan je gedurende het hele proces kan ondersteunen als dat nodig blijkt te zijn. De meesten kunnen na aanschaf van de templates prima zelf het proces doorlopen, maar soms is die persoonlijke aandacht gewoon even prettig.

Ook als je wel het nut al inziet van funneling, maar er geen ruim budget voor hebt, kan het product van Prowinst van toegevoegde waarde zijn. Sommige zaken kun je best zelf uitdokteren door gericht op YouTube of via andere bronnen naar specifieke informatie te zoeken. Het blijft dan echter lastig om te bepalen waar het begin- en eindpunt van het proces is en welke actie op welk moment gedaan moet worden.

Prowinst heeft alle informatie over e-mail marketing funnels al verzameld en er structuur in aangebracht. Alleen het essentiële is overgebleven en dat betekent dat je geen andere producten meer hoeft te testen om te zien of ze wel voor jouw bedrijf werken.

Zelfs bij het installeren van de software die nodig is om de templates van Prowinst te gebruiken word je geholpen. Dit soort dienstverlening is niet vaak meer te vinden, maar natuurlijk hoef je er geen gebruik van te maken als je het niet nodig hebt. Dan kun je namelijk direct met de inhoud van de kit aan de slag en je e-mail marketing activiteiten gaan automatiseren.

Wie het hele traject doorlopen heeft en de kit heeft toegepast, zal snel merken wat het verschil tussen voor en na de automatisering is. Zelfs als je vooral bezig bent met je core business en nooit zo naar de cijfertjes kijkt, zal het je snel opvallen dat er meer interesse in je bedrijf is, meer aanvragen binnenstromen en ook je omzet meestijgt. Dat is een resultaat dat je graag ziet. 

Op jouw succes!