Wat vinden wij van de leiderschapstrainingen van Purplewithapurpose.nl? Zijn deze trainingen te soft of zijn ze daadwerkelijk zinvol voor professionals in een leidinggevende functie? Lees verder voor onze review en ervaringen over Purple Leiderschapsontwikkeling van Mariska Wijbenga.

Purple Leiderschapsontwikkeling review

Wij vroegen ons af of de inhoud van de programma’s van Purple daadwerkelijk hout snijdt en zinvol is. Daartoe doken we in het materiaal van Mariska Wijbenga.

Purple Leiderschapsontwikkeling laat je in ieder geval zien hoe je het meeste uit je team kunt halen. Hoe optimaler een team werkt, hoe beter de resultaten zullen zijn. Nu kan het zijn dat je al best tevreden bent over de mensen waarmee je werkt.

Toch is er nog altijd verbetering mogelijk, vaak op manieren waarvan je niet eens wist dat het mogelijk was. Mariska Wijbenga laat je zien hoe het kan. Zij heeft meerdere jaren als organisatiepsycholoog gewerkt met een specialisatie in leiderschap in teamontwikkeling.

Als jij het gevoel hebt dat je hier nog meerdere stappen in kunt maken, is Purple Leiderschapsontwikkeling iets voor jou. Zo laat je jouw team optimaal functioneren en toon jij jouw leiderschap op de beste manier.

Over Mariska Wijbenga

Dergelijke cursussen en opleidingen vallen of staan bij degene die deze verzorgt. Bij Mariska Wijbenga ben je in ieder geval in goede handen. Een ervaren organisatiepsycholoog wat een team binnen een onderneming nodig heeft.

Tegelijkertijd ligt de focus ook op de leiding. Het is de synergie tussen een team en een leider die er voor zorgt dat het geheel goed werkt. Jullie vullen elkaar aan. Goede leiderschapskwaliteiten zijn dan ook van essentieel belang. Leiderschap en teamontwikkeling zijn de specialiteiten van Mariska.

Niet alleen weet ze dit omdat ze een organisatiepsycholoog is, maar ze heeft zelf ook bijna 10 jaar leiding gegeven als een team. Ze heeft de ervaring om te weten wat nodig is. Daarom kunnen Mariska’s cursussen je zoveel opleveren.

Mariska heeft veel ervaring in de praktijk, wat altijd een pluspunt is. Zo heeft ze onder meer de verantwoordelijkheid gehad over Management Development bij de grootste verzekeraar van Nederland.

Op zo’n positie beland je niet zomaar, daar moet je echt wel wat voor kunnen. Na vele jaren zelf actief te zijn geweest, besloot Mariska haar passie te volgen. Ze wilde graag andere mensen helpen om hun leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen en zo sterkere teams te creëren binnen ondernemingen. Een nobel streven dat ze inmiddels alweer meerdere jaren met veel succes uitvoert.

Alhoewel je team misschien al goed werkt, weet Mariska je altijd weer nieuwe inzichten te tonen die je visie op leiderschap en teamwork veranderen. Je zult veel effectiever om kunnen gaan met je team. Tenminste, dat is de bedoeling van haar programma’s en coaching. Worden deze beloftes ook waargemaakt?

Wat zijn de speerpunten van Purple Leiderschapsontwikkeling?

Een programma volgen bij Purple wil helemaal niet zeggen dat je leiderschapskwaliteiten op dit moment ondermaats zijn. Er valt altijd wel iets nieuws te leren. Bovendien kan het leiderschap altijd effectiever. Effectief leiderschap is dan ook één van de speerpunten van de programma’s die je hier kunt volgen.

Zo leer je wat wel werkt, maar ook wat veel leiders doen dat eigenlijk helemaal niet werkt. Zo voorkom je dat je in deze valkuilen trapt. Je zult niet alleen merken dat het team als gevolg hiervan effectiever werkt, maar dat het leiding geven zelf je ook eenvoudiger af zal gaan. Dat is het beste van beide werelden. Daarom is effectief leiderschap één van de belangrijkste kwaliteiten die Mariska je kan aanleren.

Een andere belangrijke pijler zijn kennis en inzichten. Kennis is handig, maar tegelijkertijd heb je inzichten nodig om te weten hoe je deze kennis het beste toe kunt passen in de praktijk.

Er zijn nog altijd een hoop leiders die hun kennis uit boeken hebben overgenomen, maar het nog niet in de praktijk hebben toegepast. We zien dan vaak dat deze leiders in spé nog niet uit de verf komen, terwijl ze in feite wel over alle kennis beschikken. Mariska geeft je alle kennis die je nodig hebt om je team zo efficiënt mogelijk te laten functioneren.

Het gaat hierbij niet alleen om kennis, maar ook om inzichten. Je snapt waarom je bepaalde dingen op een specifieke manier moet aanpakken. Zo krijg je de handvaten waar je jezelf te allen tijde aan kan optrekken. Je bent meer dan je operationele managementrol.

Het laatste belangrijke speerpunt van de programma’s van Purple is Beter Presteren. Dit is iets wat we allemaal willen behalen. Er zijn altijd wel verbeterpunten te vinden en manieren waarop we ons werk nog efficiënter kunnen aanpakken. Als leider kijk je niet alleen naar je eigen taken, maar ook naar die van je team. Je moet goed kunnen delegeren en je team weten aan te sturen.

Alles dient optimaal op elkaar afgestemd te zijn. Dit leidt tot de beste prestaties. Mariska laat je zien hoe je een solide basis kunt opbouwen waardoor je de resultaten van jou en je team naar een hoger level weet te stuwen. Voor leidinggevenden en hun teams zijn de programma’s van Purple Leiderschapsontwikkeling dan ook essentieel.

Wanneer is Purple Leiderschapsontwikkeling iets voor jou?

Om meerdere redenen kun je er voor kiezen om een programma te volgen bij Purple Leiderschapsontwikkeling. Als ondernemer ben je ooit een bedrijf gestart en hier haalde je veel plezier uit. Hoe groter je bedrijf werd, hoe meer mensen je moest aannemen.

Ergens onderweg gaat het voor vele leidinggevenden fout. Soms blijkt dat ze goed zijn in het runnen van een bedrijf maar niet in het aansturen van een team. Andere keren blijkt dat je vooral gefocust bent op het operationeel managen van je team. Operationeel managen kost een hoop energie en is simpelweg niet leuk om te doen. Je verliest een gedeelte van het plezier dat het ondernemerschap je kan bieden.

Het kan natuurlijk ook simpelweg zo zijn dat je altijd op zoek bent naar verbeterpunten. Deze zul je ontdekken bij de programma’s van Purple Leiderschapsontwikkeling.

Ondernemen kun je weer heruitvinden met de liefde en de passie waarmee je het eerst deed. Met hoe meer plezier jij je werk doet, hoe beter je team zal presteren. Werknemers merken nu eenmaal wanneer hun baas het plezier in zijn of haar werk heeft verloren. Hier zijn ze gevoelig voor. Dit zal een negatieve impact hebben op hun eigen prestaties. Dat wil je logischerwijs voorkomen.

De programma’s van Purple Leiderschapsontwikkeling laten je zien hoe je het plezier en de passie in je werk weer kunt herontdekken en tegelijkertijd je team zo effectief mogelijk kunt aansturen. Leiderschap hoeft geen vervelend werk te zijn. Je kunt hier ontzettend veel genot uit halen. Mariska Wijbenga laat je zien hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Sta je open voor verandering?

De belangrijkste eigenschap voor de programma’s van Purple Leiderschapsontwikkeling is dat je open staat voor verandering. Je bent bereid om te zien dat het ook op een andere manier kan. Je wilt graag van anderen leren. In dat geval ben je bij Mariska helemaal aan het juiste adres.

Zij laat je op een leuke en toegankelijke manier zien hoe het ook kan. Al snel zul je de resultaten merken. Zij laat je inzien hoe je van een team bestaande uit individuen een goed geoliede machine kunt maken.

Al op de korte termijn zullen de resultaten zichtbaar zijn. Het is niet voor niets dat wij in deze review zo positief zijn over Mariska Wijbenga en Purple Leiderschapsontwikkeling.

Welke programma’s kun je volgen bij Purple Leiderschapsontwikkeling?

Het Bouw Je Beste Team programma is perfect voor zowel mensen die het plezier als leider weer willen herontdekken als voor ondernemers die geloven dat ze hun vaardigheden nog altijd kunnen verbeteren. Je tilt je leiderschap naar een hoger niveau aan de hand van dit programma.

Dit programma duurt in totaal 12 weken en al snel zul je het verschil merken. Deze verschillen merk je op de korte termijn, maar ook op de lange termijn zul je een hoop profijt hebben van dit programma. Je leert wat de beste mindset is voor en leider, wat jouw focus dient te zijn, hoe je het beste werkt en hoe je het meeste uit je team haalt.

Het mooie aan een programma volgen bij Purple Leiderschapsontwikkeling is niet alleen dat je toegang krijgt tot uitstekende lesstof. Er zijn bijvoorbeeld ook video’s en cheatsheets waarmee je aan de slag gaat.

Daarnaast krijg je toegang tot de exclusieve community van Purple. Hier ontdek je diverse andere ondernemers en gelijkgestemden. Zo kunnen jullie ervaringen met elkaar uitdelen en elkaar vertellen over jullie progressie. Dit is een leuke toevoeging aan het programma. Tevens is er wekelijks een coachcall met Mariska. Dit is alles maakt Purple Leiderschapsontwikkeling de moeite waard.

Op jouw succes!