Schrijven voor het Brein, is het een waardevolle online cursus?

Het schrijven van pakkende teksten is nu nog belangrijker dan ooit. Door de grote massa aan reclames, wereldnieuws en social media, is het lastig om jezelf te laten horen aan de rest. Echter, wanneer jij pakkende teksten weet te schrijven en een lezer meeneemt in jouw verhaal, val je direct op. Dat is de filosofie achter het lidmaatschap van Schrijven voor het Brein. In deze review gaan we met een kritisch oog kijken naar de kwaliteit en waarde van het lidmaatschap.

Hoe ben ik bij Schrijven voor het Brein terechtgekomen?

Het maakt niet uit of je een marketing positie binnen een groot bedrijf hebt, een creatieve ontwerper bent bij een lokaal bedrijf of zelfstandig aan de slag gaat als online creator, het schrijven van teksten kan je vrijwel niet ontwijken. Dat is ook exact wat ik merkte toen ik het werkveld indook. Als Grafisch Ontwerper ben ik het liefste bezig met het maken van toffe posters, animaties en andere creatieve beelden.

Ik liep tegen een struikelblok aan. Ondanks dat ik erg goed was om in beeld een verhaal te vertellen, merkte ik dat ik moeite had om vervolgens dit verhaal in woorden uit te drukken. Hierdoor kon ik in de conceptontwikkeling van een nieuwe campagne niet het team meenemen in mijn ideeën.

Dit had me aan het denken gezet. Ik vroeg me af hoe ik mijn vaardigheden op het gebied van schrijven kan verbeteren. Dit heeft me gebracht bij Schrijven voor het Brein. Dit platform biedt een lidmaatschap aan waarmee je toegang krijgt tot masterclasses, lessen, opdrachten, webinars en andere manieren om jouw schrijfskills mee te verbeteren.

Ondanks dat de website en de leraren er professioneel uitzagen, vroeg ik mezelf toch af of het daadwerkelijk mijn geld waard is. Ondanks dat er genoeg goede reviews op het internet te vinden waren, miste ik een uitgebreide en kritische review die me een beter beeld geeft over wat ik kan verwachten. Ik heb uiteindelijk het heft in eigen handen genomen en zelf deze kritische review geschreven.

Wie ben ik om dit te reviewen?

Dit is een terechte vraag. Zoals ik kort al heb geïntroduceerd, ben ik zelf iemand die op zoek was naar meer kennis en vaardigheden op het gebied van schrijven. Los van dat ik mezelf voor dit artikel in de rol van recensent heb gestopt, ben ik ook de doelgroep van Schrijven voor het Brein. Dit is een belangrijke factor, aangezien ik hierdoor nog kritischer kan kijken in hoeverre het lidmaatschap een positieve impact heeft op mijn schrijfskills.

Waarom is het belangrijk om kritisch te zijn op dit soort producten?

Een merk of bedrijf zal altijd zijn best doen om zijn diensten zo goed mogelijk te verkopen. Ondanks dat er in dit verkooppraatje een kern van waarheid zit, ligt er vaak een te grote nadruk op de pluspunten. Het is als recensent belangrijk om kritisch te kijken. Alleen dan kan er worden bepaald of iedere belofte daadwerkelijk waar wordt gemaakt of dat het gebakken lucht is.

De eerste sceptische indruk

Zodra ik op de website van Schrijven voor het Brein kwam, zie ik direct duidelijk waar het platform voor bedoeld is. Ik krijg als bezoeker direct een beeld van de diensten die het aanbiedt en op welk gebied Schrijven voor het Brein mij mogelijk kan helpen.

Ik vroeg me echter ook direct af of het platform voornamelijk geschikt is voor de marketing industrie. Het is niet duidelijk of de vaardigheden die je leert voornamelijk geschikt zijn voor online marketing strategie of dat een creatieve schrijver met een online blog er ook baat mee heeft.

Wat zijn de beloftes van Schrijven voor het Brein?

 • Het belooft dat je in staat bent om onweerstaanbare teksten te schrijven. Hoe wordt dit in het lidmaatschap geoefend? Zijn er oefenopdrachten te vinden die je vervolgens bespreekt met een expert? Of sta je er alleen voor?
 • Het belooft dat je leert hoe je een lezer overtuigt. Ik ben benieuwd of er de diepte in wordt gegaan in hoe je met behulp van psychologie de mensen kan meenemen in je teksten.
 • Het belooft dat je jouw conversie op jouw website of social media pagina’s verhoogt. Benieuwd of er cijfers van leden zijn die deze belofte kunnen bevestigen.

De criteria waar we Schrijven voor het Brein op beoordelen

Om te zorgen dat we Schrijven voor het Brein kritisch beoordelen, hebben we een lijst van criteria opgesteld:

 • Is er genoeg persoonlijke begeleiding?
 • Wordt er de diepte in gegaan tijdens de lessen, masterclasses en webinars?
 • Is het de prijs waard?
 • Is het inzetbaar voor verschillende professionals? Zoals een freelancer, marketing bedrijf, content creator of ondernemer?

Hoe we dit product getest hebben: onze onderzoeksdata

We hebben zelf een lidmaatschap genomen. Hierdoor hebben we het hele aanbod aan lesmateriaal en maandelijks content zelf gevolgd, geanalyseerd en getest.

Daarnaast hebben we verschillende gesprekken gehad met de makers om meer te leren over hun gedachtegang en motivatie achter Schrijven voor het Brein.

Ook hechten we veel waarde aan de mening van andere leden. We hebben uitgebreide gesprekken gehad met ex-leden en huidige cursisten.

In het kort: wat is het precies?

Wil jij jouw kennis op het gebied van teksten schrijven vergroten? Wil je weten hoe je teksten op de juiste manier inzet om meer bezoekers naar jouw website te krijgen, een hogere conversieratio te krijgen of simpelweg om jouw verhaal beter te vertellen aan een ander? Dan is Schrijven voor het Brein een platform voor jou. Met behulp van een lidmaatschap krijg je voor een jaar toegang tot de content. Er zijn drie verschillende pakketten samengesteld zodat er voor ieder budget een geschikt lidmaatschap te vinden is. Wil jij graag met het gehele team aan de slag gaan op het platform? Dan biedt het ook een groepsaccount aan.

Info over de makers

Schrijven voor het Brein is opgericht door drie gepassioneerde schrijvers, namelijk Wim van der Mark, Martin van Kranenburg en Etienne Donicie. Alle drie hebben ze jaren aan ervaring en vaardigheden binnen online copywriting en neuromarketing. Daarnaast hebben Wim van der Mark en Martin van Kranenburg samen een boek uitgebracht onder dezelfde naam ‘Schrijven voor het Brein’.

Hoe ziet het eruit?

Zodra je lid bent geworden, heb je voor een jaar toegang tot alle content op het platform. Met jouw unieke login kom je in een niet portaal terecht, waar je alle lessen, webinars en andere informatie kan terugvinden. We hebben ervaren dat het lidmaatschap portaal er erg overzichtelijk uitziet. Het ontwerp is neutraal maar professioneel gehouden, wat alleen maar meer de indruk geeft dat de nadruk ligt op de kwalitatieve content.

Onze ervaringen: wat zijn onze resultaten hiermee?

Wij hebben een echte groei doorgemaakt op het gebied van copywriting. In de training worden alle handvatten gegeven om uitstekend te kunnen schrijven, terwijl er ook een nadruk ligt op het vinden van jouw eigen stem.

Hoe we in het begin benieuwd waren of het lesmateriaal erg marketing gericht was, zijn we er nu van overtuigd hoe divers de kennis inzetbaar is. Ondanks dat er continu een connectie is met online marketing, wordt er ook gekeken naar alle verschillende manieren waar je deze teksten voor kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan hoe je een website bouwt die bezoekers echt meeneemt door middel van de dialoog schets.

Kosten

Op de website is transparant informatie terug te vinden over ieder lidmaatschap. Zo weet je exact wat je kan verwachten. Wil jij met jouw team gebruik maken van het platform? Dan is het mogelijk om een offerte aan te vragen.

Is het het geld waard?

Het is zeker het geld waard. Wij hebben actief gebruikgemaakt van al het beschikbare lesmateriaal en waren erg positief verrast van zowel de kwaliteit als onze persoonlijke groei.

Onze mening over iedere module van de cursus

Kruip in de huid van je lezer

Een belangrijk punt om mee te starten. Het leert je om echt de doelgroep van je teksten te filteren, zodat je vervolgens de teksten zo krachtig mogelijk kan schrijven.

Breng structuur aan in tekst

Een uitstekende module waarin je leert hoe je een grote hoeveelheid content organiseert in verschillende segmenten. Vooral handig voor gebruik op websites, waar er verbinding moet worden gemaakt tussen verschillende pagina’s en verschillende onderwerpen.

Kijk- en leesgedrag beïnvloeden

Een erg leerzame module. Er wordt niet alleen erg uitgebreid gepraat over de Cialdini-triggers, maar ook over hoe je deze bewust inzet in de praktijk.

Pas neuromarketing toe in tekst

Een creatieve module waar een connectie tussen tekst en ontwerp wordt gemaakt.

Eindredactie

Deze module was erg eye-opening. Het legt in detail uit hoe je een tekst van goed naar geweldig brengt voordat je het publiceert.

Voordelen

✅ Een goed balans tussen theorie en praktijkoefeningen

✅ Waardevol voor vrijwel iedere professional die te maken heeft met de online wereld

✅ Een unieke kijk op de neurolaag

✅ Overzichtelijk platform

✅ Kennis van drie echte expert

✅ Ontvangt certificaat na deelname

Nadelen

❌ Alleen het complete pakket heeft toegang tot de live training dag. De rest van de cursussen heeft minder een-op-een nadruk.

Onze score per criterium:

We raden Schrijven voor het Brein aan omdat …

 • Kwaliteit – 9
 • Prijs – 9
 • Is het actueel? – 10
 • Hoeveelheid wat je krijgt – 9
 • Is het diepgaand? – 8
 • Gebruiksvriendelijkheid platform – 8
 • Inzetbaarheid – 9
 • Expertise van de maker – 9
 • Toekomstbestendigheid – 9
 • Functionaliteiten – 8

Hoe is het anders dan zijn concurrenten?

Het is mooi om te zien hoe ze niet alleen een focus leggen op de professionele kennis, maar ook op de innovaties binnen de online wereld. De opkomst van Artificial Intelligence heeft de laatste maanden de schrijf-wereld op zijn kop gezet. Het is mooi om te zien hoe Schrijven voor het Brein deze veranderingen omarmt en meeneemt in een masterclass. Dit is zeker een van de redenen waarom Schrijven voor het Brein zo uniek is tegenover andere cursussen op de markt.

Waarom niet alles gratis opzoeken op het internet?

Ondanks dat het lijkt dat we alle informatie tegenwoordig op het internet terug kunnen vinden, is dit niet altijd de waarheid. De tijd en moeite die het kost om dezelfde informatie en diepgang te vinden in gratis artikelen is niet te evenaren met de eenmalige prijs die je betaalt voor de cursus.

Voor wie is het geschikt?

Schrijven voor het Brein is een geweldig platform en een uitstekende cursus voor iedereen die geïnteresseerd is in schrijven. Het maakt niet uit of je een communicatieprofessional, een marketeer, een creatieveling, een copywriter of een blogger bent, je zal gegarandeerd jouw skills verbeteren door middel van de cursus.

Wat moet je kunnen en wat moet je ervoor over hebben?

Ondanks dat de cursus volgens ons het meest waardevol is voor iedereen die zich al redelijk in de schrijfwereld bevindt, is het ook voor een beginner duidelijk om te volgen. Wij hebben bijvoorbeeld geen enorme ervaring binnen online marketing en copywriting, omdat onze carrière in grafisch ontwerp ligt, maar na het afronden van de cursus zijn we in staat om echte kwalitatieve teksten toe te voegen aan website projecten of andere grafische opdrachten.

Hoe vaak wordt het product geüpdatet?

De cursus bestaat uit 5 vaste modules, maar op het platform wordt ook maandelijks nieuwe content toegevoegd. Er worden maandelijks interessante webinars of deepdives gegeven over actuele onderwerpen. Als cursist zijn deze gratis bij te wonen.

Bullet-samenvatting van andere reviews

RecensentSamenvatting review
Jeroen RietveltIn de ogen van Jeroen is de cursus perfect opgebouwd. In 300 minuten heeft hij geleerd hoe hij het niveau van zijn teksten nog meer omhoog haalt. In de dagelijkse werktaken ziet hij terug hoe de cursus zijn vaardigheden heeft verbeterd.
Concept7Concept7 heeft met het team een workshop gedaan om het team te inspireren en te verrijken met een nieuwe kijk op het schrijven van teksten.
Debbie BoekhoutDebbie heeft de cursus van Schrijven voor het Brein gevolgd. Niet alleen de lessen, maar ook de webinars, waren 100% leerzaam.

Conclusie: inschrijven of niet?

Ben jij op zoek om jouw schrijfskills te verbeteren? Wil jij onweerstaanbare teksten schrijven waarmee je de lezer overtuigt? Dan is Schrijven voor het Brein de plek waar je moet zijn. De cursus is geweldig ingedeeld in vijf leerzame modules die echt de diepte in gaan. Ondanks dat er veel te leren is, voelt het niet stoffig aan. Dit komt door de afwisselingen van webinars, opdrachten, theorie en meer. Wij zijn van mening dat de cursus van Schrijven voor het Brein een echte must is voor iedereen die zijn copywriting wil ontwikkelen.

ReviewSchrijven voor het Brein
SamenvattingEen platform gemaakt door een voor schrijvers. Het maakt niet uit of je jezelf bevindt in de conversie marketing, copywriting of communicatiewereld, de cursus biedt wat waardevols voor iedereen. Het is erg mooi om te zien hoe er door de cursus heen continu een connectie wordt gemaakt naar de actuele ontwikkelingen binnen de online content wereld.
Review doorDe Redactie
Beoordeling9.6

Gratis beginnen

Wil jij graag met jouw team gebruik maken van het platform? Boek dan een 30 minuten gratis demo om kennis te maken met het platform. Deze demo is volledig vrijblijvend.

Op jouw succes!