Is Sebastiaan Debaenst een gedegen en ervaren trainer die ons succesvol kan leren hoe we geld kunnen verdienen met affiliate marketing? Wij zochten het uit en vertellen je onze ervaringen in deze review.

‘Internet-rijkdom’ vergaren dankzij een knul van 21 jaar…

Kan iemand van 21 jaar je leren wat je moet doen om met affiliate marketing geld te verdienen? Wat heeft Sebastiaan Debaenst dan andere affiliate marketing goeroes niet hebben? Wie voor het eerst met affiliate marketing in aanraking komt, verwacht niet een jonge jongen als Debaenst tegen het lijf te lopen. Toch is de Affiliate Formule een van de populairste cursussen over affiliate marketing van dit moment.

Genoeg reden om daarom dieper in de cursus van Debaenst te duiken. Want wat kun je in de Affiliate Formule leren? Welke onderwerpen komen aan bod en wat betaal je om aan de Affiliate Formule deel te nemen? Laten we het ontdekken…

Onze video-review van de Affiliate Formule van Sebastiaan Debaenst

Wat is de Affiliate Formule?

De Affiliate Formule is een online cursus waarin je leert hoe je met affiliate marketing geld kunt verdienen. Dit doe je door een reeks aan video’s, PDF’s en korte powerpoints met begeleiding van Sebastiaan Debaenst te doorlopen.

Wat is de methodiek affiliate marketing?

Er staat in de cursus van Debaenst maar één verdienmodel centraal en dat is affiliate marketing. Affiliate marketing is het promoten van andermans producten. Dit kan een cursus zijn, maar ook een product van een webshop. Je kunt dan denken aan het promoten van een televisie of smartphone.

Voor ieder product dat jij met succes verkoopt, ontvang je een vergoeding. Dat is meestal een commissie van ergens tussen de 1% en 10%.

Stel je voor dat je een 8K televisie promoot met een verkoopprijs van € 4000 en je 4% commissie krijgt. Bij iedere succesvolle verkoop, zou dat betekenen dat je € 100 aan commissie ontvangt. Dat terwijl je zelf niet verantwoordelijk bent voor de levering, onderhoud en klantenservice.

Dat is waar de kracht van affiliate marketing in zit. Als de verkoop is gemaakt, kun jij je meteen weer richten op de volgende.

Welke onderwerpen komen in de Affiliate Formule aan bod?

In tegenstelling tot veel soortgelijke cursussen, is de Affiliate Module erg uitgebreid. Dit is onder andere te zien aan het aantal lessen waar de cursus in onderverdeeld is. Een beter idee krijg je hiervan, door per les de inhoud van de cursus door te nemen.

In de huidige versie van de Affiliate Formule, komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Winning Affiliate Mindset
 • Affiliate programma’s
 • Aanmelden voor affiliate programma’s
 • Je product en niche
 • Marketing Magie met de affiliate formule
 • Affiliate proces
 • Affiliate funnels
 • Affiliate E-mail Marketing Formule
 • Tientallen extra’s

Dat is, onder andere in vergelijking met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard, een uitgebreider kleurenpalet. Ook zijn diverse hoofdstukken een verdere toelichting waard.

Winning Affiliate Mindset

Vrijwel iedere online cursus waarin je leert hoe je online geld kunt verdienen, kan het tegenwoordig niet laten om minstens één hoofdstuk of module toe te wijden aan het realiseren van een ‘winnende mindset’.

Natuurlijk is het opbouwen van een sterke mindset belangrijk. Het zorgt ervoor dat je verder weet te gaan waar anderen stoppen. Dat je niet bij iedere tegenslag het opgeeft. Oftewel, een onderdeel dat aandacht moet krijgen.

Maar wat als je regelmatig weer nieuwe cursussen over online geld verdienen volgt? Dan begint iedere cursus weer met het opbouwen van een winnende mindset. Dat kan op den duur als irritant worden ervaren. Daarom is het de vraag of Debaenst met zijn relatief jonge cursus hier als 21-jarige ook weer een module aan had moeten besteden.

Affiliate Programma’s en Aanmeldproces

Module 3 en 4 gaan over iets wat eigenlijk in één module besproken had kunnen worden: affiliate programma’s. Affiliate programma’s zijn belangrijk en je moet inderdaad op de hoogte zijn van de werking. Daarom vonden wij dit zeer sterke modules.

Debaenst maakt wel de keuze om meteen al wat dieper in te gaan op onderwerpen die verderop de cursus nader besproken worden. Denk aan het selecteren van de juiste campagnes en producten. Affiliate netwerken hebben een enorme invloed op jouw kans van slagen, waardoor je pas succesvol kunt zijn als je keer op keer de juiste partners kiest.

Product en niche

De sterkste module van de Affiliate Formule is te vinden in module 5: Product en Niche. Affiliates vinden het lastig om in de beginfase een niche te kiezen die bij ze past. Daarnaast is in deze fase nog veel onduidelijk over de potentie van een dergelijke niche.

Gelukkig heeft Debaenst dit probleem herkent en krijg je bij de start van module 5 al meteen de belangrijkste principes te zien. Hierdoor kun je gerichter voor een specifieke niche kiezen wat er uiteindelijk voor zorgt dat je binnen je niche kunt blijven werken. Veel affiliates kiezen de verkeerde niche waardoor ze na enkele maanden volledig opnieuw moeten beginnen.

Door je gerichte vragen te stellen en je te laten zien welke niches financieel gezien het interessantst zijn, ontdek je in de beginfase al waar je op moet letten. Dit scheelt je verderop in het affiliatie proces enorm veel tijd. Want hoe sneller de inkomsten komen, hoe meer je door kunt investeren om het succes van je affiliate marketing website te garanderen.

Marketing Magie

Als je dan eenmaal de producten die je wilt promoten gevonden hebt, is het tijd om volgens Sebastiaan Debaenst wat affiliate magie toe te passen. Je moet namelijk wel een manier ontdekken om de producten die je promoot, daadwerkelijk met succes naar anderen te promoten.

In module 7 bespreekt Debaenst tientallen manieren waarop je affiliate producten kunt promoten. Zo legt hij je uit welke rol SEO (zoekmachine optimalisatie) hierin kan spelen, alsook het inzetten van betaalde advertenties. Het belangrijkste waar je in deze module van de Affiliate Formule in wordt meegenomen, is wat het verschil maakt tussen een succesvolle en niet-succesvolle affiliate site.

Affiliate-Funnels

Tenslotte verdient de module 8, affiliate-funnels, nog een vermelding. In module 8 wordt voor het eerst AIDA besproken. Dit is een belangrijke marketingstrategie die ervoor zorgt dat je alles er aan doet om je bezoekers voor je te winnen.

Veel mensen zien in de praktijk de mogelijkheden over het hoofd om bezoekers om te zetten naar klanten. Debaenst laat in module 8 van de Affiliate Formule zien dat hier een simpele formule voor is.

Wat kost het om aan de Affiliate Formule deel te nemen?

Het kost momenteel via de actieprijs € 907,50 om aan de Affiliate Formule deel te nemen. Doordat de Affiliate Formule normaal € 3000 kost, kun je momenteel van een hoge korting genieten. Het is onduidelijk of de korting permanent of tijdelijk is.

Bij deelname aan de Affiliate Formule krijg je toegang tot alle onderdelen van de cursus. Zo kun je alle modules volgen en je vragen aan Sebastiaan stellen. Daarnaast krijg je toegang tot een behoorlijk aantal bonussen met, volgens Debaenst, een waarde tot wel € 2000.

Dit zijn de gratis bonussen die je bij de Affiliate Formule krijgt

Momenteel krijg je bij deelname een collectie aan bonussen gratis meegestuurd. Doordat een deel van de bonussen eerdere producten van Sebastiaan zijn, zijn de producten niet altijd even relevant voor een affiliate marketing website. Een deel van de bonussen echter wel. Je leert daardoor meteen meer over Instagram ads of Facebook posts.

In de huidige versie van de Affiliate Formule, krijg je de volgende bonussen cadeau:

 1. Cashflow Challenge
 2. Signature Experience
 3. Email Marketing Mastery
 4. Facebook Ads Mastery
 5. Instagram Ads Mastery
 6. Funnel Vision
 7. MVP Method
 8. SEO Supremacy
 9. Wealthy with Webinars
 10. Wealthy with Words
 11. Winning Mindset
 12. Youtube Mastery
 13. Social content voorbeelden
 14. Mail voorbeelden

Veel van de bovenstaande bonussen zijn zijdelings met de cursus te gebruiken. Tijdens de cursus zelf, worden specifieke bonussen echter nooit aangehaald. Ze spelen dan ook een onbelangrijke rol in het verloop hiervan.

Je kunt de bonussen het best zien als extra naslagwerk indien je meer te weten wilt komen over Instagram advertenties, het inzetten van email marketing of het plaatsen van effectieve YouTube video’s.

Onze conclusie

De Affiliate Formule heeft ons verrast. Het is vollediger dan andere cursussen over affiliate marketing en het gaat erg diep in op belangrijke principes, tactieken en strategieën van online marketing. Hierdoor leert Sebastiaan ons om daadwerkelijk een eigen merk op te bouwen, en niet even snel wat affiliate-eurootjes binnen te harken zonder langetermijnplan.

Andere reviews en ervaringen over de Affiliate Formule

RecensentSamenvatting van de review
Geld Is GoedDe training wordt als zeer compleet ervaren door deze reviewer. Het is een cursus die geschikt is voor beginners. Herhaling door de trainer is voor beginners niet storend, maar als je al iets van affiliate marketing weet, kan dit persoonlijkheidstrekje wel vervelend worden.
Money In StijlOok hier wordt beandrukt hoe goed de cursus voor startende affiliate marketers is. De reviewer vindt het indrukwekkend dat de jonge trainer in 2019 spreker is geweest bij de marketing summit. Andere succesvolle personen worden aangehaald om het succes van de cursus te benadrukken.
Review PlekDeze reviewer beweert dat je binnen 6 maanden goed geld met de affiliate formule kunt verdienen. De cursus met inhoud is goed opgebouwd. De cursus is ook visueel aantrekkelijk om te volgen. Serieuze cursus waar je wel zelf wat tijd in moet steken, voordat het iets gaat opleveren.
Thuis InkomstenMet al wat ervaring op zak heeft deze persoon na de cursus de inkomsten uit affiliate marketing verder verhoogd. Hij is enthousiast over de persoonlijke coaching door de cursusleider. Minpunten zijn de korte duur dat je toegang tot de cursus hebt, vergeleken met ander aanbod. Niet iedereen kan omgaan met Engelstalige content binnen de cursus.
Geld Verdienen Met PassieDe cursusleider spreekt duidelijk en motiveert je om met de training te starten. Je wordt stap voor stap en op een prettige manier door het affiliate marketing proces geloodst. De reviewer vindt deze cursus geschikt voor zowel starters als gevorderden. Hij is enthousiast over de bonussen bij de cursus. Verbeterpunt was uitgebreider ingaan op opzetten van website.
Veel ReviewsDeze reviewer heeft ervaring met affiliate marketing en heeft vooral veel opgestoken van de informatie over marketing funnels. Negatieve aspecten zijn het ontbreken van een eigen website voor de cursus, een beknopte uitleg van SEO en te weinig ingaan op het bouwen van een website.
DD ReviewsDe reviewers zijn te spreken over de opzet en inhoud van de training. Je kunt meteen starten met het toepassen van informatie die je net ontvangen hebt van de cursusleider. De trainer inspireert en motiveert. Hoewel herhaling belangrijk is voor beginners, wordt ook in deze review aangekaart dat dit voor sommigen irritant is.
De Review KoningDe reviewer heeft zich laten overtuigen om de cursus aan te schaffen toen de trainer aangaf dat je binnen een maand al 500 euro verdiend kon hebben. Hij vond het door zijn eigen ervaringen met affiliate marketing pas interessant worden bij het onderwerp funnels.

Volg het gratis webinar (tip!)

Onze review samengevat

ReviewAffiliate Formule
SamenvattingSebastiaan Debaenst heeft met de Affiliate Formule iets unieks gedaan: de integrale, officiële manier van affiliate marketing uit het buitenland naar Nederland geïmporteerd en in een bomvolle cursus gestopt. Wij kunnen deze volgepakte cursus dan ook sterk aanbevelen voor iedereen die affiliate marketing serieus neemt.
Review doorDe Redactie
Beoordeling8.9 (van de 10)
StartenStart hier

Op jouw succes!