Wat zijn de meest voorkomende manieren en wat zijn de beste manieren om snel geld te verdienen? Wij hebben de populairste en beste ideeën voor je op een rijtje gezet. Lees verder en raak vandaag nog geïnspireerd om snel geld te verdienen.

Inhoud van deze pagina:
1. Snel Geld Verdienen: de beste manieren (snel geld verdienen 101)

Snel Geld Verdienen: de beste manieren (snel geld verdienen 101)

Nummer 1: de loterij winnen

Snel geld verdienen, dat klinkt als een droom. Toch ligt deze droom binnen handbereik, mits je bereid bent niet te hoge eisen te stellen. De lotto of loterij winnen is natuurlijk de snelste manier om met je neus in de boter te voorspellen, maar dat is aan heel select gezelschap bofkonten besteed. Er is geen garantie dat het winnen van de loterij je gelukkig maakt: veel mensen worden radeloos van zoveel geld. Leuker is het alles zelf te verdienen.

Nummer 2: bijverdienen als medisch proefpersoon

Het klinkt misschien wat eng, maar er is zeker geld te verdienen als medisch proefpersoon, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je je gezondheid te zeer te grabbel gooit. Natuurlijk is het belangrijk dat je kerngezond hebt. Wist je dat de bijverdiensten als medisch proefpersoon volledig belastingvrij zijn?

Nummer 3: ga aan de slag als survey spotter

Een survey spotter vult enquêtes in. Online zijn verschillende bedrijven te vinden die honderden, zo niet duizenden enquêtes in de aanbieding hebben. Zodra je voor zo’n bedrijf geregistreerd bent, kun je beginnen met het invullen van een enquête. Je kunt zo een paar honderd euro per maand extra verdienen. Tel uit je winst: je doet het allemaal lekker vanuit huis.

Nummer 4: gelezen boeken verkopen via Bol.com

Tegenwoordig is het een optie om gelezen boeken tweedehands door te verkopen via Bol.com. Je krijgt er niet direct de jackpot voor, maar iets is beter dan niets. Doorverkopen is een stuk beter dan je gelezen boeken in de kliko werpen of in een boekenkast stof te laten vergaren.

Nummer 5: Marktplaats.nl inzetten

Over gebruikte spullen gesproken. Op Marktplaats.nl kun je zo’n beetje alle producten aanbieden. Je kunt een vraagprijs opgeven, of wachten tot kopers een bod uitbrengen. Jij kiest uiteindelijk met wie je zakendoet en voor welke prijs je het product wil verkopen.

Nummer 6: spullen te huur aanbieden

Of het nu een tweede woning is, een auto, je hond (oké, misschien niet je hond), gereedschap of een ander item van waarde: via een website als Peerby kun je er geld voor vragen. Alle beetjes helpen om rijk te worden: wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.

Nummer 7: oude tablets of mobieltjes online verkopen

Het is mogelijk je oude mobieltje of tablet online te verkopen, zelfs als deze kapot is. Er zijn bedrijven te vinden die er geld voor bieden. Erg fijn, want met een gebroken mobieltje kan je niet veel. Meestal krijg je het geld binnen 24 uur op je rekening gestort. Geld voor rommel: dat is boffen.

Nummer 8: Koninginnedag Markt (Koningsdag markt)

Heb je nog oude spullen op je zolder, in je schuur of in je kelder staan waar je niets meer mee doet? Verzamel ze en verkoop ze tijdens de jaarlijkse Koningsdagmarkt, die in bijna elk plaatsje van formaat wordt gehouden. Met een beetje succes strijk je zo honderden euro’s op. Plus je hoeft de stort niet te bellen. Spullen verkopen tijdens een Koningsdagmarkt is een beetje hetzelfde als je spullen op Marktplaats.nl aanbieden, al kun je nu alles in één keer van de hand doen.

Nummer 9: wat je maakt verkopen

Misschien knutsel je graag, of ben je handig, kan je mooi tekenen, schilderen of ben je een kei in het bewerken van materialen. Via een website als Etsy.com kun je al je producten online zetten en vervolgens aanbieden. Ook mooie foto’s kun je daar tegen betaling kwijt. Het gaat allemaal supersnel en het is supersimpel. Bovendien put je veel plezier uit deze activiteiten.

Nummer 10: een blog schrijven

Ben je een blogschrijver? Dan kan je ervoor kiezen Google er betaald advertenties op te laten zetten met behulp van Google Adsense. Het is afhankelijk van het aantal bezoekers dat je blog trekt, maar je kunt er een aardig zakcentje aan verdienen en je hoeft er niets extra’s voor te doen.

Nummer 11: online diensten aanbieden

Het is mogelijk op een website als Fiverr.com voor mensen tegen betaling bijvoorbeeld een logo te ontwerpen of een tekst voor ze te vertalen uit een vreemde taal. Ken je een vreemde taal, waar de meeste Nederlanders niet of nauwelijks mee uit de voeten kunnen, dan heb je een potentieel goudmijntje op zak. Het enige dat je hoeft te doen is een account aanmaken.

Nummer 12: wordt huurmoordenaar

Het heeft wat training nodig en je hebt er de juiste connecties voor nodig, maar van je activiteiten als huurmoordenaar kun je best een comfortabel bestaan opbouwen. Je moet natuurlijk wel politie en justitie weten te omzeilen. Nee, alle gekheid nu op een stokje: we raden je het stellig af. Hou het maar bij een goede film over een huurmoordenaar (Léon bijvoorbeeld).

Nummer 13: een eigen webshop beginnen

Een goed draaiende webshop is één van de effectiefste manieren om geld te verdienen. Je moet hier wel een ondernemersknobbel voor bezitten, plus enige technische kennis van het internet. Ook heb je een voorraad nodig. Veel gedoe. Wist je dat het ook mogelijk is om via affiliate marketing en sociale media om geld te verdienen met het aanprijzen van webshops?

Nummer 14: via Airbnb verhuren

Is je kind uit huis en heb je extra slaapkamer of een zolder over? Je kunt de kamer op Airbnb aanbieden en er een extra zakcentje mee opstrijken. Sta je open voor nieuwe contacten van over de hele wereld? Dan is het zeker het overwegen waard. Niet naar het buitenland dit jaar? Laat het buitenland dan maar naar jou toekomen en leer bij over verschillende talen en culturen.

Nummer 15: maaltijden online verkopen

Ideaal als je goed bent in koken en dit graag beroepsmatig doet. Via verschillende websites als ThuisAfgehaald.nl kun je online maaltijden verkopen. Plus je doet nieuwe contacten op.

Nummer 16: mystery shopper worden

Ooit gehoord van mystery shoppen? Als mystery shopper word je door een opdrachtgever op bad gestuurd naar een bepaalde winkel of een serie winkels, waar je vervolgens test hoe je daar als klant wordt behandeld. Je verdient er niet superveel mee, maar het is natuurlijk wel leuk.

Nummer 17: Uber chauffeur worden

Een Uber chauffeur is baas over zijn eigen auto. Je bepaalt zelf wanneer en hoe je extra geld wilt verdienen. Het enige dat je nodig hebt is een chauffeurskaart. Dit is een uitbreiding van een gewoon rijbewijs. Let op: om de chauffeurskaart te krijgen moet je examen doen bij het CBR. Daarnaast dien je een taxivergunning te hebben en een speciale blauwe nummerplaat.

Nummer 18: oppassen op kinderen

Oppassen op kinderen is leuk en gemakkelijk geld verdienen, vooral voor jongeren. Je hoeft meestal maar een beperkte tijd met de kinderen door te brengen en kunt de rest van de tijd televisie kijken. Ouders die even de deur uitwillen zijn vaak bereid om royaal te betalen voor je tijd.

Nummer 19: met foto’s geld verdienen

Fotograferen is een leuke hobby en je hoeft er geen professional voor te zijn om er geld mee te verdienen. Op verschillende websites is het mogelijk je foto’s als stock foto te verkopen. Je geeft dan eigenlijk de rechten op de foto’s weg in ruil voor een vergoeding. Dat is mooi meegenomen.

Nummer 20: schoonmaken

Schoonmaken is één van de bekendste manieren om geld bij te verdienen. Er zal altijd behoefte zijn aan schoonmakers, het enige dat je nodig hebt is een paar vaste adresjes.

Nummer 21: heitje voor een karweitje

Als kind ben je vast wel een keer langs de deur geweest met de boodschap ‘heitje voor een karweitje’. Je verricht dan tegen betaling een taak, zoals bijvoorbeeld het weggooien van afval, flessen, het doen van boodschappen of het op de post doen van een brief. Deze vorm van geld verdienen is vooral leuk voor kinderen: ze kunnen op speelse manier geld verdienen en leren bovendien verantwoordelijkheid en hun buren en directe omgeving beter kennen.

Nummer 22: auto reclame, of ‘wrap advertising’

De kans is groot dat je nog nooit van wrap advertising hebt gehoord, maar wat het eigenlijk inhoudt is dat je geld verdient door met je auto rond te rijden. Deze vorm van reclame wordt vooral gebruikt door kleinere bedrijfjes. Er wordt reclame op je auto gezet, waarmee je moet rondrijden.

Nummer 23: het bezorgen van kranten

Als je jong en fit bent, is vroeg opstaan en het bezorgen van kranten geen enkel probleem. Het is de ideale manier om wat extra geld te verdienen. Er zijn altijd wel lokale bedrijfjes te vinden die in de omgeving reclame willen verspreiden. Jij bent degene die dat voor hen kunt doen. Je verdient er al gauw het dubbele, of misschien zelfs driemaal zoveel mee als met de krant.

Nummer 24: met je hobby geld verdienen

Er zijn veel verschillende hobby en veel verschillende manieren om geld te verdienen met die hobby. Als je een muziekinstrument speelt, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om tegen betaling of verjaardagsfeestjes op te treden. Bruiloften zijn ook ideaal. Als hobbyist ben je vaak een veel goedkoper alternatief dan iemand die beroepsmatig optreedt en zijn brood ermee verdient.

Nummer 25: weddenschappen afsluiten

Op internet kan je op veel verschillende plekken weddenschappen afsluiten, onder andere op sport, maar ook op andere zaken. Je kunt je inschrijven bij een online goksite of naar een wedkantoor.

Nummer 26: freelance tekstschrijver worden

Als freelance tekstschrijver valt aardig wat te verdienen. Het enige dat je nodig hebt om reclameteksten te schrijven, is een bedrijf waarvoor je schrijft, een computer en goed gevoel voor taal.

Nummer 27: sociale media berichten voor bedrijven plaatsen

Tegenwoordig worden sociale media steeds vaker ingezet door bedrijven. Deze proberen via deze kanalen nieuwe klanten binnen te halen. Als baantje kun je de sociale media bijhouden van een bedrijf.

Nummer 28: het geven van rondleidingen

Je ontmoet nieuwe mensen en je verdient er leuk aan. Soms is het mogelijk in je eigen stad mensen rondleidingen te geven. Toeristen horen het liefst wat een ‘local’ te vertellen hebt. Die local, dat ben jij.

Nummer 29: het geven van bijles

Ook bijles wordt vooral door jongeren gegeven, maar ook als volwassene kun je een steentje bijdragen en extra geld verdienen. Het is mogelijk om je in te schrijven bij een professioneel bijlesbureau.

Nummer 30: het wassen van auto’s

Vroeg of laat worden auto’s vies. Jij bent degene die ze weer schoon kunt maken, tegen een eerlijke betaling uiteraard. Pak je het slim aan, dan kun je er best een leuk zakcentje mee verdienen.

Nummer 31: van werk veranderen

Het klinkt misschien stom, of voor de hand liggend, maar als je niet genoeg geld verdient met je huidige baan, kun je overwegen iets anders te gaan doen. Naar sollicitaties kijken kan geen kwaad.

Nummer 32: het ontwerpen en verkopen van t-shirts

Een beetje creativiteit is genoeg om je eigen t-shirts te ontwerpen. Ben je ook nog eens goed met mensen, dan lukt het vast wel ze te verkopen. Je kunt ook via een website of kraampje verkopen.

Nummer 33: voor anderen de belastingaangifte doen

Ben je goed met cijfers? Mooi! Want heel veel mensen zijn dat niet. De meeste mensen vinden het doen van administratie maar niets. Als jij een uitzondering bent op die regel kun je de administratieve taken van anderen overnemen en tegen betaling hun belastingaangifte doen.

Nummer 34: een virtual assistent worden

Een virtual assistent is de combinatie van personal assistent en secretaresse op afstand. Je kunt vanaf thuis of vanaf kantoor werken. Wel moet je verstand hebben van planning en sociale media.

Nummer 35: straatartiest worden

Over uitdagend gesproken: straatartiest word je niet zomaar. Daar moet je een zeker talent voor hebben, plus je moet de goede straat of wijk uitkiezen om te gaan staan. Lang niet elke Nederlandse stad heeft namelijk een eigen Montmartre – de wijk met straatkunstenaars in Parijs.

Nummer 36: websites voor anderen bouwen

Als je creatief bent en een echte techneut, kun je overwegen om voor anderen websites te bouwen. Als je het slim aanbiedt, ontwerp je eerst een website om jezelf aan te prijzen. Je kunt hier laten zien wat je allemaal kunt en dat je het vak van websitebouwer onder de knie hebt.

Nummer 37: maaltijden bezorgen

Afhaalrestaurants zijn altijd op zoek naar nieuwe bezorgers. Je hebt het meeste kans bij een cafetaria, pizzeria of shoarmatent bij je in de buurt. Het enige dat je hoeft te doen, is fietsen of scooteren.

Nummer 38: op huisdieren passen

Als dierenvriend hoef je je het niet twee keer te laten vertellen: op dieren passen is erg leuk. Misschien is er iemand bij je in de straat of buurt die op vakantie gaat, of iemand uit je eigen familie.

Nummer 39: workshops geven

Heb je een passie en weet je hier veel over te vertellen? Dan is het het overwegen waard om workshops te geven. Je verdient er geld mee, plus je hebt de kans anderen enthousiast te maken.

Nummer 40: over meer salaris onderhandelen

Hier heb je wat durf voor nodig, plus je moet in de positie zijn om meer te eisen. Werk je nog maar net ergens, dan is over salaris onderhandelen niet verstandig: je werkgever zal het niet op prijs stellen. Ben je ervaren en eigenlijk onvervangbaar, dan is salarisverhoging vaak juist terecht.

45 overige opties om snel geld te verdienen

Overweeg ook de volgende opties voor het verdienen van meer geld:

 1. • Mensen helpen met verhuizen (stel bijvoorbeeld een busje beschikbaar)
 2. • Opruimen bij andere mensen
 3. • Laat de hond van andere mensen uit
 4. • Wordt afslankcoach
 5. • Wordt fitnesscoach (en combineer dit met je eigen fitnessroutine)
 6. • Begin een YouTube kanaal (populaire accounts kunnen geld verdienen aan reclames, plus sommige kanalen worden persoonlijk benaderd voor het maken van reclame tegen betaling)
 7. • Doe administratief werk voor anderen
 8. • Bel toekomstige of potentiële klanten na bedrijven (kijk per bedrijf wat mogelijk is)
 9. • De e-mail marketing van bedrijven verzorgen
 10. • Aardbeien, verse sinaasappelsap of limonade verkopen op een zonnige dag
 11. • Marketingadvies geven aan bedrijven (hiervoor moet je uiteraard deskundig zijn)
 12. • Een lunch catering bedrijfje starten (bijvoorbeeld voor scholen, zorginstellingen of bedrijven
 13. • Meedoen aan spaarprogramma’s en spaarpunten hamsteren
 14. • Mensen helpen behangen
 15. • Wees clown, kerstman of Sinterklaas op feestjes en bijeenkomsten
 16. • Barbecue verzorgen bij mensen thuis (ja echt, het komt vaker voor dan je zou denken)
 17. • Marktonderzoek verrichten voor bedrijven (of eigen marktonderzoek tegen betaling delen)
 18. • Straten reinigen met een hogedrukspuit
 19. • Je Netflix-account tegen betaling met anderen delen
 20. • Een (betaald) feest organiseren
 21. • Schrijf reviews voor producten. Dit kan via verschillende websites. Het bedrijf stuurt je dan een product op, waarna jij het gaat testen en vervolgens een oordeel geeft. Handig, want je kunt veel producten gratis gebruiken en krijgt er zelfs geld op toe.
 22. • Oude kleren verkopen, bijvoorbeeld via Vinted of The Next Closet
 23. • Je parkeerplaats in de stad verhuren. In de stad is het vaak moeilijk parkeren, dus zullen er altijd mensen geïnteresseerd zijn in de mogelijkheid om een plaatsje te huren.
 24. • Producten uit het buitenland inkopen en lokaal verkopen
 25. • In Frankrijk druiven plakken (vakantiewerk en seizoenswerk – speciaal voor mensen die flexibel zijn)
 26. • Wordt een bruiloft planner (en zorg voor de metaforische ‘kers op de taart’…)
 27. • Opknappen en doorverkopen van oude meubels. Je moet uiteraard verstand hebben van de waarde van de meubels (zowel vóór als ná het opknappen) en technisch zijn.
 28. • Skileraar of duikinstructeur worden
 29. • In het seizoen (eind lente en zomer) bij een strandtent gaan werken. Je mag rekenen op mooie fooien.
 30. • Een nagel- en make-up service beginnen.
 31. • In het buitenland gaan werken (vooral voor studenten worden er veel werkvakanties aangeboden)
 32. • Je eigen sieraden ontwerpen en die online doorverkopen
 33. • Bootonderhoud plegen
 34. • Investeren in producten die in waarde stijgen. De meeste producten nemen na verloop van tijd juist in waarde af, maar kunst en antiek vormen hierop vaak een uitzondering. Denk ook aan de mogelijkheden die limited editions en collectorsitems bieden.
 35. • Telemarketing als bijbaan
 36. • Biologische producten verkopen (join the hype)
 37. • Geef computerles aan ouderen en digibeten
 38. • Goed met mensen? Word host bij bijeenkomsten en feesten – begroet mensen bij binnenkomst, wijs hen de weg, neem hun jassen in ontvangst en regel dat ze verder worden geholpen.
 39. • Het redigeren van teksten (controleren op spelling- en grammaticafouten).
 40. • Mensen helpen bij het immigratieproces (nieuwe Nederlanders). Je kunt bijvoorbeeld helpen door overheidsdocumenten of officiële formulieren in te vullen. Moet er bijvoorbeeld een telefoontje worden gepleegd, dan ben jij de aangewezen persoon dit te doen.
 41. • Een netwerkgroep voor lokale ondernemers beginnen
 42. • Fietstochten organiseren (onthoud: fietsen is typisch Nederlands)
 43. • Huisstijlen en folders ontwerpen voor bedrijven
 44. • Verricht onderhoud in tuinen. Heb jij ‘groene vingers’? Sla dan je slag.
 45. • Word parttime schilder of stukadoor. Kun je je diensten goedkoper aanbieden dan een fulltime kracht? Dan heb je een goede positie in de markt en zullen mensen je snel aannemen.

Laatste woord

Kortom: er zijn talloze manieren om geld te verdienen. De bovenstaande lijst is lang, maar nog verre van incompleet. Misschien heb je tijdens het lezen wel inspiratie opgedaan en een gat in de markt ontdekt. In dat geval: goed bezig. Onthoud dat wat je ook doet: doe het met plezier.