Wat vinden wij van de Digital Nomad E-Course van Suzanne van Duijn? Ze is bekend van de populaire website Vrije Meid, maar is haar cursus ook echt zinvol of is houdt ze je alleen maar een leuk klinkende droom van ‘financiële vrijheid’ en ‘onafhankelijkheid’ voor? Lees verder voor onze review en ervaringen…

Digital Nomad E-Course van Suzanne van Duijn review

De Digital Nomad E-Course van Suzanne van Duijn leert je hoe je vrij kunt leven. Werk jij elke dag op hetzelfde kantoor en zie je dezelfde mensen met wie je vrijwel altijd over hetzelfde praat? Je kunt je wel voorstellen dat dit op een gegeven moment monotoon en saai gaat worden.

Wist je dat het mogelijk is om locatie-onafhankelijk werk te doen waarbij je continu aan het reizen bent en je veel van de wereld kunt zien? Je bent in dat geval een digital nomad (in het Nederlands: digitale nomade).

De cursus van Suzanne van Duijn belooft een hoop goeds: vrijheid, autonomie en meer geld verdienen. Maar maakt deze cursus dit waar? Dat gaan we in deze review bekijken.

Wie is Suzanne van Duijn?

Vrijheid is iets wat we allen op onze eigen manier zoeken. Zo ook Suzanne van Duijn. Al langer had zij het gevoel dat haar werk niet was wat ze wilde. Ze was dol op reizen, maar er moet natuurlijk ook gewoon gewerkt worden. Lang wist Suzanne niet wat ze precies moest doen.

Ze had het gevoel dat ze een grote stap moest zetten, maar ze durfde het eerst nog niet aan. In 2015 voelde haar baan als een gevangenis. Ze had een droom: een leven waarbij hard werken en veel vakantie hand in hand gingen. Een leven dat zo leuk is dat je er geen vakantie van hoeft te nemen, aldus Suzanne zelf.

Suzanne had het goed voor elkaar en toch was het niet wat ze wilde. Toch twijfelde ze, want je baan opzeggen en starten vanaf nul doe je niet zomaar. Suzanne deed het toch, en met succes.

Haar plan was om een eigen bedrijf te starten waarbij ze zowel veel kon reizen als dat ze simpelweg alleen haar laptop nodig had om te kunnen werken. Zolang je een internetverbinding hebt en het juiste werk, is dit in principe mogelijk. Toch sloegen de twijfels toe bij Suzanne. Kon ze wel genoeg verdienen? Was ze hier wel goed genoeg voor? Kan ik dit wel fulltime doen?

Wil ik mijn veilige bestaan inclusief baan wel opgeven hiervoor? Het zijn misschien twijfels die jij ook wel hebt. Suzanne besloot het toch te doen. Ze nam de sprong in het diepe. Op 1 februari 2016 mocht Suzanne van Duijn zich officieel locatie-onafhankelijk ondernemer noemen. Haar eerste stops: Thailand en Nieuw-Zeeland. Werken en de wereld verkennen, wat een combinatie.

We moeten heel eerlijk zijn: haar leventje klinkt ons ook wel goed in de oren. Reizen en veel werken, het kan gewoon. Inmiddels is Suzanne alweer zo’n 5 jaar zelfstandig aan de slag. Suzanne is de eerste die zal toegeven dat niet alles van een leien dakje verliep.

Ze heeft fouten gemaakt, en dat zal iedereen overkomen wanneer ze zo’n grote stap wagen. Maar dit is niet erg, want van fouten leer je. Per jaar reist ze gemiddeld 4 maanden en ook binnen Nederland leeft ze in vrijheid. Sinds die tijd organiseert Suzanne ook workshops en cursussen. Deze Digital Nomad E-Course is hier een goed voorbeeld van. Ook heeft ze een boek geschreven: Work Hard, Travel Harder.

Wat is een digital nomad?

Suzanne van Duijn is een digital nomad. Personen die getypeerd worden als digitale nomaden maken gebruik van het internet om hun werk op een locatieonafhankelijke wijze uit te voeren. Veel werken wordt gecombineerd met veel reizen.

Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Aangezien je tegenwoordig bijna overal wel Wi-Fi hebt, is het eenvoudiger dan ooit om een digital nomad te worden. Het is dan ook een vorm van leven die zich vooral sinds het begin van de 21ste eeuw heeft ontwikkeld.

Beroepen waarbij het relatief eenvoudig is om een digital nomad te worden zijn schrijver, fotograaf, vertalers, copywriter, videomaker, online marketeer, webdesigner, ontwikkelaar van software, grafisch designer, online trainer, influencer en nog diverse andere beroepen. Een digital nomad zijn is voor meer mensen mogelijk dan je misschien zou denken.

Wil je een digital nomad worden?

Er zijn diverse redenen te bedenken waarom je het bestaan als een digital nomad wel ziet zitten. Misschien beschik je al over een baan waarvoor je in feite niet meer nodig hebt dan een internetverbinding. Het kan ook zijn dat je als ZZP’er aan de slag bent en dat je al vaak vanaf flexibele werkplekken je werk uitvoert. Waarom zou je binnen Nederland blijven als je dit werk ook reizend kunt uitvoeren?

Bovendien geeft het bestaan als digital nomad je een gevoel van vrijheid. Jij bepaalt hoeveel je werkt en hoeveel je reist. Tevens is het goed vertoeven in andere landen. Vooral in landen in Azië en Zuid-Amerika kun je voor relatief weinig geld goed leven. Suzanne heeft dit bewezen in Thailand. Er kunnen een hoop redenen zijn die je tegen houden om dit te doen. Ga daarom op zoek naar de reden om dit wel te doen.

Wanneer is de Digital Nomad E-Course van Suzanne van Duijn iets voor jou?

Een E-Course die je helpt om een vrijer leven te leiden? Dat zal vele mensen als muziek in de oren klinken. De Digital Nomad E-Course van Suzanne van Duijn is perfect voor iedereen die op zoek is naar meer vrijheid binnen zijn of haar werkende bestaan. Tegelijkertijd weet je niet zo goed waar je moet beginnen.

Dat is niet vreemd, want de stap naar het bestaan van digital nomad is best groot en intimiderend. Wel weet je dat je werk wilt doen waarbij je niet vast zit aan een locatie. Elke dag naar hetzelfde kantoor klinkt voor jou als een hels bestaan. Tegelijkertijd wil je wel een vorm van zekerheid. Is het mogelijk om genoeg te verdienen tijdens dit bestaan.

Suzanne van Duijn laat je zien dat dit wel degelijk mogelijk is tijdens haar Digital Nomad E-Course. Het leven is te kort om het niet te proberen. Meerdere mensen zijn jou voorgegaan en ze hebben deze digitale cursus allen gezien als een positieve ervaring waar ze iets van hebben opgestoken.

Lijkt het bestaan van een digital nomad je iets voor jou? Weet je niet zeker waar je moet beginnen maar weet je wel zeker dat je een bestaan zoekt met meer vrijheid? Zie je vooral beren op de weg en ben je op zoek naar de redenen om er wel voor te gaan? In dat geval ben je bij deze Digital Nomad E-Course van Suzanne van Duijn aan het juiste adres.

Wat kun je verwachten van de Digital Nomad E-Course van Suzanne van Duijn?

Voor haar website Vrije Meid heeft Suzanne van Duijn veel geschreven over haar bestaan als digital nomad. Als iemand weet hoe het moet, dan is zij het wel. De E-Course bevat diverse onderdelen die er allen op gericht zijn om je klaar te stomen voor een bestaan als digital nomad.

Ten eerste zijn er de video’s. Deze video’s zijn kort van formaat en erg toegankelijk. Suzanne legt op een heldere wijze uit wat je moet weten. Hierbij komen niet alleen praktische tips aan bod, maar Suzanne vertelt ook over haar eigen ervaringen. Het is verfrissend om te zien dat Suzanne niet alleen ingaat op de succesverhalen, maar ook op de moment waar ze fouten maakte. Van fouten kun je immers leren, en Suzanne laat dit op een leuke manier zien in haar video’s.

Daarnaast wordt alle info uitgeschreven in de vorm van diverse teksten. Voor de lezer is dit de ideale manier om de info tot zich te nemen. Luisteren en lezen kan bijzonder informatief zien, maar het is ook de bedoeling dat je alles wat je leert toepast. Daarom zijn er een aantal opdrachten die je moet uitvoeren tijdens deze Digital Nomad E-Course. Deze opdrachten zijn zeer behulpzaam en laten je meteen kennis maken met de praktijk.

Suzanne heeft een eigen online leeromgeving opgezet waar je toegang tot krijgt als je deze cursus gaat volgen. Tot slot is er nog de besloten Facebook groep, exclusief voor cursisten. Hier kun je lid van blijven tot na de cursus. Een leuke manier om andere potentiële digitale nomaden te leren kennen. Suzanne heeft dit alles uitstekend opgezet en wij zijn dan ook zeer te spreken over deze Digital Nomad E-Course.

Op jouw succes!