In dit artikel bespreken we onze ervaringen met TransIP. Wat voor bedrijf is TransIP en bieden ze goede diensten zonder al te veel problemen? Is het een gedegen en betrouwbare provider? Lees verder voor onze review.

Is het slim om van TransIP hosting, VPS en STACK-diensten te bestellen?

Wanneer je de stap gaat zetten om je domeinnaam te registreren en je website wilt laten hosten, kan TransIP hierin een grote rol spelen. Zij bieden deze diensten aan, maar je kunt bij hen ook voor VPS en STACK terecht. Zelfs als je al het andere al geregeld hebt, maar nog verlegen zit om extra e-mailadressen met automatische doorschakeling, kun je dit los bij TransIP afsluiten. Dat betekent dat je al je digitale zaken omtrent je website, maar ook kleinere elementen kunt afnemen.

Ons account bij TransIP: zijn wij tevreden?

transip review

Is TransIP zo goed als ze zelf zeggen?

Bij TransIP bouwen ze alle systemen helemaal zelf, maar je hebt er zelf invloed op in hoeverre je het beheer via hen laat lopen. Je kunt dus de hardware reserveren, maar bijvoorbeeld alle back-ups of toevoegingen van IP-adressen helemaal zelf doen. Er is wel altijd een klantenservice aanwezig die je kan ondersteunen bij wat je zelf allemaal wilt uitvoeren. Maar het belangrijkste is dat je alles in Nederland hebt ondergebracht, waardoor je data altijd veilig zijn en Europese richtlijnen gevolgd worden.

Is het dan wel nodig om binnen Nederland te blijven met hosting, VPS of STACK? Kun je niet veel goedkoper in het buitenland (een van) deze diensten afnemen? Daar krijg je toch op zijn minst net zo’n goede service als bij andere IT-dienstverleners met webhosting, domeinregistratie en e-mailadressen? Het kan inderdaad zo zijn dat je goede ervaringen hebt met een partij die niet in Nederland zit en dan is er geen reden om nu over te stappen.

Waar het echter mis kan gaan is bij de klantenservice, want als jij een dienst in de Verenigde Staten afneemt en overdag problemen krijgt met een van de diensten, kan het zomaar zijn dat de klantenservice die je probeert te bereiken nog wakker moet worden. Het tijdverschil zorgt er dan voor dat je veel later een oplossing voor je probleem hebt. Daarnaast is data in het buitenland niet altijd veiliger en zijn de richtlijnen niet hetzelfde over de hele wereld.

Wat is TransIP?

TransIP geeft aan dat ze zelf innovatief werken en daardoor ook graag innovatieve producten en diensten willen leveren. Het zit gewoon in hun bloed om altijd vooruitstrevend te werk te gaan en voorop te lopen met de nieuwste ontwikkelingen. In een technologische wereld die steeds sneller gaat, verwacht de klant mee te kunnen genieten van al het nieuws dat ontdekt wordt. De klant is minder afwachtend, mondiger en veeleisender; dat is de uitdaging die TransIP graag aan wil gaan.

Ze doen dit echter door zaken juist niet gecompliceerd te maken. En om dat te kunnen – want iets dat niet gebruiksvriendelijk is wordt niet afgenomen door de klant – heb je kennis van zaken nodig. Je moet niet alleen weten wat er allemaal speelt bij domeinen, hosten en VPS, maar dit ook kunnen vertalen naar een product waar de klant mee om kan gaan. Hoe beter TransIP het vertaalt en inricht, hoe minder ondersteuning er geleverd hoeft te worden aan individuele gebruikers.

Wat zijn onze ervaringen met TransIP?

Het bijzondere aan dit bedrijf is dat er echt mensen met kennis en passie werken, die de klant willen faciliteren om het beste uit zijn eigen project te halen. Dat houdt in dat een kleine webwinkel goed moet kunnen werken door de systemen die dit mogelijk maken, maar ook als je meerdere websites of veel data verwerkt, moet het systeem dat aankunnen.

Door de diversiteit aan producten en diensten kun je voor jezelf maatwerk creëren en dit kun je waarderen, omdat je op deze manier niet gedwongen wordt om een bepaald pakket met diensten af te nemen, waarvan je misschien meer dan de helft niet eens gebruikt. Op de website kijk je zelf wat je allemaal nodig denkt te hebben en stel je dus helemaal zelf aan de hand van je eisen een persoonlijk pakket samen.

Wat zijn de kosten van TransIP?

Op hoofdniveau biedt TransIP drie diensten aan:

 • Domein & webhosting
 • VPS
 • STACK

Deze hoofddiensten kunnen als volgt uitgesplitst worden:

 • Domein
  o Domeinnaam registreren
  o Domeinnaam doorsturen
  o SSL-certificaten
 • Webhosting & E-mail
  o Webhosting
  o WordPress Hosting
  o E-mail Only
  o Patchman
 • VPS
  o Virtuele servers (BladeVPS, BladeVPS Pro en Add-ons)
  o Software (Windows Server, Microsoft Essentials, Plesk, Plesk Co-op, cPanel en DirectAdmin)
  o Networking (HA-IP, Load Balancer, Private Network en VPS-Firewall)
  o Storage (Big Storage, Back-ups en Snapshots)
 • STACK

De kosten van Domein & Webhosting zijn als volgt:

Domeinnaam registrerenVanaf €7,99 per jaar (voor .nl domeinextensie)
Whitelabel €39,-
Domeinnaam doorsturen€5,- per jaar
SSL-certificatenValidatie €15,- per jaar
Wildcard €75,- per jaar
Uitgebreid €129,- per jaar
WebhostingCore €5,99 per maand
Pro €9,99 per maand
Max €19,99 per maand
WordPress HostingZelfde pakketten, voorwaarden en prijzen als bij reguliere webhosting
E-mail onlyCore €3,99
Pro €4,99
Patchman€1,50 per maand

De kosten van VPS zijn als volgt:

BladeVPSX1 €10,- per maand
X4 €20,- per maand
X8 €50,- per maand
BladeVPS ProX16 €90,- per maand
X24 €125,- per maand
X64 €299,- per maand
Add-Ons1 Core toevoegen €5,- per maand
1024 MB RAM toevoegen €7,50 per maand
100 GB SSD toevoegen €7,50 per maand
1 Snapshot toevoegen €5,- per maand
1 IPv4 toevoegen €2,- per maand
Windows Server2012 R2 Standard €12,50 per maand
2016 Standard €12,50 per maand
2019 Standard €12,50 per maand
Microsoft EssentialsOffice:
Microsoft Office Standard €16,50 per maand
Microsoft Office Professional €22,- per maand

SQL:
Microsoft SQL Server Web €11,- per maand
Microsoft SQL Server Standard €175,- per maand
Microsoft SQL Server Enterprise €650,- per maand

Remote desktop services:
Per gebruiker €7,50 per maand

Exchange:
Microsoft Exchange Standard €2,75 per maand en per gebruiker
Microsoft Exchange Enterprise €4,50 per maand en per gebruiker
PleskPlesk Obsidian Web Pro Edition €8,25 per maand
Plesk Obsidian Web Host Edition €13,75 per maand
Plesk Co-op5 gebruikers €9,- per maand
10 gebruikers €11,- per maand
30 gebruikers €19,- per maand
50 gebruikers €25,- per maand
100 gebruikers €40,- per maand
cPanelAdmin €18,- per maand
Pro €25,- per maand
Plus €36,- per maand
Premier €46,- per maand
Installatron voor cPanel €2,50 per maand
DirectAdminInstallatron voor DirectAdmin €2,50 per maand
HA-IPHA-IP €2,50 per maand
Load BalancerHA-IP Pro €10,- per maand
Private networkBladeVPS Private Network €1,- per maand
VPS-Firewallgratis
Big storagePer 2TB €10,- per maand
Back-upsElke 4 uur: gratis
Extra wekelijkse back-ups: + 20% VPS maandbedrag
Extra offsite back-ups: + 20% VPS maandbedrag
Snapshots€5,- per maand per extra snapshot

De kosten van STACK zijn als volgt

Pakket 250 GB€2,50 per maand
Pakket 1000 GB€5,- per maand
Pakket 2000 GB€10,- per maand

Alle prijzen die hierboven genoemd zijn, zijn exclusief BTW. Verder is nog op te merken dat er vaak een aantal maanden of het eerste jaar kortingen zijn. Bij losse diensten (zoals bijvoorbeeld cPanel of DirectAdmin) zijn combinaties met een BladeVPS of BladeVPS Pro pakket mogelijk, waardoor je iets goedkoper uit kunt zijn wanneer je het binnen een pakket aanschaft.

Is TransIP het geld waard?

Zowel de losse diensten (e-mail only) als de uitgebreide pakketten zijn de moeite waard. Je kiest enkel waar je behoefte aan hebt. Moet je nog starten of sta je op het punt om over te stappen? Dan weet je wat je tot nu toe had en welke onderdelen binnen een bepaald pakket gunstiger zijn dan bij je vorige partij.

Kijk echter niet alleen naar de prijs als je partijen gaat vergelijken, want sommige onderdelen van een pakket zitten bij de ander niet inbegrepen of moet je los bijbestellen. Dit kost dan weer extra, waardoor het moeilijk is alleen op prijs te beoordelen.

Wat vinden wij belangrijk als je voor TransIP kiest?

Het liefst wil je alles bij een enkele dienstverlener onderbrengen, zodat je geen gedoe hebt met het afstemmen tussen de verschillende onderdelen. Ook met betalen kan het makkelijker en overzichtelijker zijn als je niet op diverse plekken iets bestelt. Als laatste werkt het ook bij de klantenservice handiger als je zeker weet dat je alles bij TransIP ingekocht hebt.

Bij het vergelijken van andere aanbieders met TransIP moet je niet vergeten dat alles in Nederland gestationeerd is en dat dit iets over de veiligheid van je data zegt. Het kan net die druppel zijn die je motiveert om lokaal af te nemen, in plaats van over de grens te gaan kijken.

Wat zijn de voor- en nadelen van TransIP?

Voordelen

 • Je kunt pakketten, maar ook losse onderdelen afnemen.
 • Je kunt een pakket uitbreiden naar gelang je behoefte.
 • Je vindt alle diensten onder een dak.
 • Door de innovatieve inslag van dit bedrijf loop je voorop met de laatste ontwikkelingen.

Nadelen

 • Vroeger waren er meer gratis diensten, maar die bestaan wegens omstandigheden niet allemaal meer. Sommige bestaan wel nog, maar worden niet meer gratis aangeboden.
 • Let bij een pakket altijd op of je met een goedkoper pakket met handmatige uitbreiding uiteindelijk niet beter afbent. Je vraag analyseren en even rekenen dus.

Voor wie is TransIP een geschikte dienstverlener?

Als je overweegt om over te stappen met je website, of als je helemaal vanaf nul wilt starten, is TransIP een partij om zeker in je achterhoofd te houden. Je kunt een standaardpakket bestellen en gaandeweg uitbreiden als dat nodig is. Je kunt ook tijdelijke uitbreidingen toevoegen, totdat je zeker weet dat je echt meer nodig hebt dan in je oude pakket zit.

Bij de overstap van een vorige dienstverlener naar TransIP kunnen ze voor een klein bedrag per jaar deze service aanbieden. Hierdoor heb je organisatorisch nergens meer omkijken naar en mis je geen e-mails van (potentiële) klanten. Dan kan voor bedrijven een heet hangijzer zijn.

Eigenlijk kan TransIP alle facetten van een website voor je verzorgen: van je eigen domein registreren tot je website hosten en van veilige SSL-certificaten installeren tot regelmatig back-ups maken. Je wordt echter niet betutteld, je krijgt het dashboard en gaat daarna zelf aan de slag met alle knoppen.

Wat moet je kunnen voor het werken met TransIP diensten?

Hoe meer je zelf aan de knoppen van een dashboard mag draaien, hoe meer verstand je van deze knoppen moet hebben. Zeker als je voorop wilt lopen, moet je uitzoeken wat dit voor jou voor gevolgen heeft. Zodra er iets verandert, wat betekent dit dan voor jouw website of de veiligheid ervan?

Om het juiste pakket te kunnen kiezen, moet je daarnaast weten waar je concreet behoefte aan hebt. Heb je voldoende aan BladeVPS of is de Pro versie toch geschikter? Zit je net op het randje van twee pakketten, maar verwacht je de komende zes maanden een flinke groei? Dan mag je die signalen niet zomaar missen.

Ervaringen van anderen met TransIP

 • Trustpilot.com geeft 4 van 5 sterren. Van de meer dan 1000 reviews geeft bijna 90% aan dat de dienstverlening als goed of excellent beoordeeld wordt. Iets meer dan 10% is echter niet tevreden en soms gaat het dan om klanten die al lang gebruik maken van TransIP en ineens in de problemen komen.
 • Websiteplanet.com geeft een score van 2 van 5 sterren. Men is niet te spreken over de service, websites zijn niet bereikbaar, data is soms ineens verdwenen en bij meerdere WordPress websites is er alleen maar een hele prijzige VPS mogelijk.
 • Hostadvice.com geeft 9,5 van 10 punten. Er zijn 24 positieve reviews en 1 negatieve. Het meest positief is men over de klantenservice en het minst positief is men over de prijs. Problemen die genoemd worden zijn de samenwerking van TransIP met Drupal.
 • Hostingwijzer.nl geeft een 8,1 (van 10). Opvallend is dat alle reviews vanaf 2019 heel negatief zijn. Men is onder andere ontevreden over processen die zonder communicatie plaatsvinden, de prijzen, de slechte klantenservice en het maar niet kunnen beëindigen van de dienstverlening.
 • Hostingvergelijker.eu geeft een 6 (van 10) voor de dienstverlening. De verhoging van tarieven zorgt voor minder tevreden klanten. Sommige reviewers hebben zelfs juridische hulp ingeschakeld om van problemen af te komen. Ook hier heeft men problemen met Drupal en de klantenservice.

Conclusie van onze review: wel of niet met TransIP in zee gaan?

Ondanks dat de meningen zeer uiteenlopen en de laatste reviews niet meer zo positief zijn als jaren geleden, kun je nog steeds goede diensten bij TransIP afnemen. Kijk naar wat je nodig hebt en lees je in of dat door anderen ook goed beoordeeld wordt. Je hebt dan nog steeds geen garantie, maar weet in ieder geval door de ervaringen van anderen of het voor hen werkt. Het zou dan bij jou ook goed moeten kunnen functioneren.

Op jouw online succes!