Is de training, community en mastermind van Thuiz Hypotheken de moeite waard? Zijn het inhoudelijk sterke lessen en is de begeleiding afdoende? Wij hebben het uitgetest en geven je hier onze review. Lees verder voor onze ervaringen

De Vastgoed Community, -Mastermind & -Cursus van Thuiz Hypotheken: zinvol of matig?

Thuiz Hypotheken is een bemiddelaarsbedrijf dat je helpt bij het zoeken, vergelijken en afsluiten van een verhuurhypotheek. Ze zijn inmiddels bijzonder ervaren en hebben meer dan 450 hypotheken bemiddeld en belangrijke kennis opgebouwd.

Thuiz Hypotheken heeft ook een Vastgoed Community opgericht met meer dan 300 investeerders en experts. Ook verkopen ze hun eigen cursus Vastgoed Financieren waarmee jij leert over het kopen en verhuren van beleggingspanden. Hier vind je meer informatie over de cursus en de community.

Wat is dan de cursus Vastgoed Financieren?

De cursus Vastgoed Financieren begon als een workshop die gegeven werd door Thierry Stokkink. Stokkink is eigenaar van Thuiz Hypotheken en ondertussen al 12 jaar actief als financieel adviseur. Hij heeft een opleiding Erkend Hypothecair Planner afgerond en is zelf ook vastgoedbelegger.

Zijn succesvolle workshop is omgezet in een digitale cursus en heeft als doel om anderen financieel vrij te maken en weer balans te brengen tussen werk en privé. Als je je aanmeldt voor de cursus krijg je automatisch toegang tot de Vastgoed Community en leer je een passief inkomen te creëren met vastgoed.

De inhoud van de Vastgoed Financieren cursus

De cursus is bedoeld als A tot Z uitleg over het financieren van vastgoed. Het bestaat onder andere uit een stappenplan dat begint met het zoeken van een pand en eindigt bij het verhuren van een pand. Dit stappenplan kun je opnieuw gebruiken bij elke investering, of dat nu je eerste of je 75e pand is. De cursus bestaat uit een aantal onderdelen.

1.       4 modules

Je krijgt 1 module per week en daarin worden de onderwerpen Geld, Mindset, Panden en The Challenge genoemd. Je leert over het financieren van vastgoed, over gedreven en resultaat gericht werken, over het vinden van goede panden en over de challenge van Stokkink om 12 panden te kopen in 4 maanden.

Deze challenge is niet bedoeld om zelf uit te proberen, maar het brengt wel problemen en uitdagingen naar boven die jij mogelijk ook tegenkomt tijdens je carrière als investeerder. Op dit moment lijkt het zo dat alleen de eerste module Geld klaar is en dat de andere drie modules nog moeten worden uitgebracht. Er staat ‘coming soon’, dus hopelijk is dat dan ook snel het geval en zit je daar na aankoop niet lang meer op te wachten.

2.       De Vastgoed Mastermind Community

Op dit moment krijg je bij je cursus ook gratis toegang tot de Vastgoed Mastermind Community. Dit is geen facebookgroep, zoals vaak wel het geval is, maar een zeer uitgebreide betaalde en besloten groep vol investeerders in vastgoed, van beginners tot experts. Als je deel uitmaakt van deze groep krijg je maandelijks toegang tot masterclasses met experts, kun je netwerken met taxateurs, makelaars en andere partners én vind je zeeën aan informatie.

Een community zoals dit is uiteraard ook bijzonder handig voor het delen van ervaringen, het stellen van vragen en het discussiëren met andere mensen die met hetzelfde bezig zijn als jij. Behalve het bovengenoemde bestaat het lidmaatschap van deze community ook uit een aantal andere onderdelen:

  • Je krijgt toegang tot de videoserie: “naar 12 panden in 4 maanden” waarin je Stokkink de challenge aan ziet gaan en de problemen en uitdagingen tijdens de challenge overwint.
  • De informatie in de community is onderverdeeld in een aantal handige onderwerpen, zoals makelaars, rekentools, cursussen, literatuur/boeken, voorbeeld documenten en crowdfundingplatformen.
  • Je kunt je aansluiten bij een groep binnen het platform of zelf een groep opzetten. Zo zet je bijvoorbeeld ondernemers die investeren in het buitenland samen, die investeren in shortstay of garageboxen. De community en de informatie die je ervan krijgt wordt dan nog specifieker.
  • Samenwerkingspartners maken ook deel uit van het platform. Daardoor is het een mogelijkheid voor jou om te netwerken en om zaken te doen.
  • Er worden regelmatig online interactieve activiteiten georganiseerd, zoals masterclasses, mastermindsessies en het vastgoedcafé.

Inschrijven en prijs

De cursus Vastgoed Financieren is te koop voor een eenmalige investering van €1200 of voor 12 termijnen van €125. Je leert over het gehele proces, de informatie die je krijgt is te gebruiken voor alle panden die je aanschaft en is samengesteld door iemand met meer dan 12 jaar ervaring in vastgoedbeleggen.

Voor dat geld krijg je ook gratis toegang tot de betaalde vastgoed community met alle extra’s die boven zijn toegelicht. Inschrijven doe je online en je kunt veilig betalen met Apple Pay, iDeal en creditcard.

Meer over Thuiz Hypotheken en Thierry Stokkink

Thierry Stokkink is eigenaar van Thuiz Hypotheken, een adviesbureau dat zowel startende beleggers als succesvolle ondernemers helpt bij het aanschaffen van vastgoed. Dat doen ze zowel voor verhuurhypotheken als bij eigenwoning hypotheken.

Thierry Stokkink zelf is al 12 jaar werkzaam als adviseur en gelooft in wederkerigheid. Vandaar ook dat hij zijn kennis deelt via de community, via zijn eigen YouTube kanaal en via workshops. De cursus is daar ook een logisch gevolg van en een mogelijkheid voor jou om te zien hoe Thierry zelf zo succesvol is geworden en nog steeds is.

Conclusie

De cursus Vastgoed Financieren ziet er professioneel uit en is vergelijkbaar met veel van de andere cursussen die op dat gebied worden aangeboden. Toch heeft het een aantal voordelen. Zo is het feit dat er ‘maar’ vier modulen zijn verfrissend, want veel cursussen bestaan uit meer dan 10 modules en meer dan 60 video’s. Dat is erg veel en waarom zou je meer aanbieden als het overzichtelijker en beter met minder kan?

Dat lijkt de cursus Vastgoed Financieren ook gedaan te hebben. Ze hebben het simpel en overzichtelijk gehouden en dat is voor jou al een stuk fijner en rustiger.

Het grote voordeel van deze cursus is de gratis toegang tot de Vastgoed Mastermind Community. Deze is een jaar geleden opgericht, maar heeft nu al meer dan 300 leden en is een zeer waardevolle bron van informatie.

Er doen niet alleen beginnende investeerders mee, maar ook experts en specialisten in andere vastgoedbranches, zoals hypotheekadviseurs, makelaars en taxateurs. Als investeerder in vastgoed is een sterk netwerk bijzonder belangrijk en dat bouw je met deze community veel gemakkelijker op.

Er zijn wel enkele aandachtspunten waar we op hebben gelet voordat we de cursus aan hebben geschaft. Hoe zit het bijvoorbeeld met module 2, 3 en 4 die snel moeten komen: zijn deze er ondertussen al? We loggen nog regelmatig in om te kijken of ze erbij gezet zijn. Het is niet de bedoeling dat je geld uitgeeft en dan maar 1 module krijgt zonder dat je verder kunt.

Daar moet wel bij gezegd worden dat de cursus Vastgoed Financieren er bijzonder professioneel en kwalitatief uitziet. Ook inhoudelijk vonden we de lessen sterk. Veel beter dan sommige andere cursussen die worden aangeboden. In deze branche is goedkoop vaak wel duurkoop.

Wij kunnen deze cursus dus ten zeerste aanraden, ook al is wat extra informatie vereist. Het belangrijkste is dat je weet wat er met de missende modules aan de hand is. Over het algemeen ziet de cursus Vastgoed Financieren er betrouwbaar en professioneel uit, alles wordt overzichtelijk gepresenteerd en lidmaatschap van de Vastgoed Community is echt een aanrader. In onze beleving is dat die €1000+ meer dan waard.

Op jouw succes!