Is Versio een goed bedrijf voor je webhosting en domeinnaam? Hoe zit het bijvoorbeeld met hun snelheid, betrouwbaarheid en mate van problemen? Wij zochten het uit en delen onze ervaringen met je. Lees verder voor onze Versio-review

Review: Domeinnaam registreren, website bouwen of andere services bij Versio afnemen?

Er zijn veel webhosting bedrijven, maar Versio zit in Nederland en dat kan voor sommigen juist de doorslag geven om met deze partij in zee te gaan. Het bedrijf heeft drie vestingen, verspreid over Nederland, Groot-Brittannië en België. Het streven van Versio is: op elk moment het beste product tegen de meest gunstige prijs leveren. Dit doen ze door meer dan 600.000 websites en applicaties te hosten. Hierbij maken ze gebruik van meer dan 10.000 fysieke en virtuele servers.

Versio staat bekend om zijn lage prijzen, terwijl de kwaliteit die geleverd wordt uitstekend is. Daarnaast is de klantenservice snel en de user-interface gebruiksvriendelijk. Klanten (een slordige 140.000) zijn zowel particuliere gebruikers als bedrijven. Het bedrijf groeit nog steeds en dat terwijl dit geen negatieve invloed op de kwaliteit van producten en diensten heeft.

Zijn andere aanbieders met hetzelfde aanbod niet beter dan Versio?

Er zijn natuurlijk flink wat spelers op deze markt actief en je kunt je afvragen of andere partijen niet goedkoper en sneller zijn. Zelfs als dat al het geval is, dan kun je nog niet om de populariteit van Versio heen. Ze scoren echt heel goed bij de gebruikers die al diensten afnemen. En dat zegt toch eigenlijk meer dan genoeg. Je hoeft niet te weten wat een ander nog meer te bieden heeft, als Versio dat wat je echt nodig hebt kan leveren en het nog goed doet ook.

Wat is Versio?

Bij Versio kun je je domeinnaam registreren en het biedt domein bijna elke domeinextensie die je je maar kunt bedenken. De goedkoopste – en meest bekende – extensie is .nl en .be. Deze extensie kost je 99 eurocent en daarna gaan de prijzen omhoog. Je kunt bijvoorbeeld een .org extensie voor €13,99 kopen. Een .reviews extensie kost €27, 35 en de duurste is .md (Moldavië) en die kost je €244,79.

Naast je domeinnaam en extensie bij Versio regelen, kun je ook voor een van de vier webhostingpakketten kiezen, een van de drie reseller hosting pakketten afnemen, je website via Versio met Sitebuilder bouwen, beveiliging via SSL certificaten voor elkaar krijgen en een VPS server boeken voor VPS hosting.

Wat zijn onze ervaringen met Versio VPS hosting?

Als we met de VPS hosting beginnen, dan is het prettig om uit twee hoofdgroepen te kunnen kiezen. Versio heeft namelijk VPS hosting voor starters en voor gevorderden. Het verschil tussen de in totaal zes pakketten (drie voor starters, drie voor gevorderden) zit hem in de CPU, de SSD opslag en RAM, de back-up ruimte en de hoeveelheid TB verkeer die het aankan.

Het start bij: 1 Core CPU, 1 GB RAM, 40 GB SSD opslag, 40 GB back-up ruimte en 1 TB traffic. En het meest uitgebreide pakket VPS hosting is: 10 Core CPU, 20 GB RAM, 750 GB SSD opslagcapaciteit, 750 GB back-up ruimte en 25 TB traffic. Tussen deze twee uitersten vind je dus nog vier pakketten die voor jou precies voldoende zouden moeten kunnen zijn.

Wat zijn onze ervaringen met Versio SSL certificering?

Dan heeft Versio nog de SSL certificaten voor het veilige gebruik van je website wanneer bezoekers op je website komen (het bekende groene sleuteltje dat voor het internetadres staat). Hier heb je drie mogelijkheden:

 • Een domeinnaam met www-subdomein
 • Een domeinnaam en alle subdomeinen
 • Domeinnaam, subdomeinen en weergave van naam van je bedrijf in de adresbalk
 • Voor bedrijven kan vooral de laatste optie toegevoegde waarde hebben en herkenbaarheid creëren.

Wat zijn onze ervaringen met Versio Sitebuilder?

Bij Versio kun je ook nog je eigen website bouwen door van Sitebuilder gebruik te maken. Een domeinregistratie (.nl of .be) zijn hierbij inbegrepen, webhosting is inclusief en je hebt een onbeperkt aantal e-mailboxen ter beschikking. Het leuke van je website bouwen via Versio is dat je toegang krijgt tot de Versio Academy. Alweer een Academy zul je misschien denken? Maar bij Versio wordt je niet doodgegooid met allemaal suffe filmpjes, maar krijg je uitleg van experts over wat relevant is.

Zo staan er voor 2021 vier webinars op het programma: Google Analytics, SEO Advanced, Online Advertising en Social Media. Behalve de webinars waarbij Versio de inhoud bepaalt, zijn er ook videosessies met daarin de meest ingediende vragen. Deze vragen kun je dus zelf insturen en iemand van Versio die hierin specialist is, zal antwoord geven.

Wat zijn onze ervaringen met Versio reseller hosting?

Ook bij de reseller hosting kun je uit zes pakketten kiezen. Voor de starter is er het meest beperkte pakket en hierbij kun je maximaal 25 domeinen hosten. Het meest uitgebreide pakket stelt je in staat om een onbeperkt aantal domeinen te hosten. Daarnaast is er onbeperkt dataverkeer mogelijk en heb je tot 300.000 MB SSD schijfruimte, terwijl dit bij het kleinste pakket 3.000 MB is. Elk van de zes pakketten heeft nog een paar andere voordelen, waardoor het een beter bij je kan passen dan het ander.

Wat zijn onze ervaringen met Versio webhosting?

Bij hosting kun je kiezen uit vier pakketten, van heel eenvoudig een website hosten, tot meerdere uitgebreide webwinkels of complexe websites hosten. De grootste verschillen zitten dus in het totaal aantal websites dat je maximaal kunt hosten (tussen 2 en 10) en daarna gaat het aantal GB opslag en het aantal dagen back-up een rol spelen. Hoe uitgebreider een pakket, hoe meer extra faciliteiten je erbij krijgt, zoals bijvoorbeeld gratis SSL of anti-spam beveiliging.

Wat zijn onze ervaringen met Versio domeinnamen?

In veel gevallen is de goedkoopste mogelijkheid (die soms gratis is als je andere diensten bij Versio afneemt) voldoende. Je krijgt dan een .nl of .be extensie. Toch kan het ook nuttig zijn om een andere, wat meer ongebruikelijke extensie te kiezen, zoals .online voor je webwinkel of .rentals als je in de makelaardij of andersoortige verhuur zit.

Wat zijn de kosten die Versio in rekening brengt voor zijn diensten?

De kosten hangen af van de dienst die je afneemt en kan zeer ver uit elkaar liggen. Hieronder een overzicht per dienst en – indien van toepassing – per pakket:

Domeinnamen en –extensiesVerschillende bedragen, startend bij €0,99
Webhosting  Start voor €4,99 p/m
Complete voor €9,99 p/m
Max voor €14,99 p/m
Power voor €19,99 p/m
Reseller hostingStart voor €2,99 p/m
Basis voor €4,99 p/m
Brons voor €7,99 p/m
Zilver voor €14,99 p/m
Goud voor €29,99 p/m
Platinum voor €59,99 p/m
Sitebuilder€9,99 p/m
BeveiligingDomein validatie voor €4,99
Domein validatie wildcard voor €49,99
Uitgebreide validatie voor €89,99
VPSCloud I voor €7,99 p/m
Cloud II voor €9,99 p/m
Cloud V voor €19,99 p/m
Cloud X voor €39,99 p/m
Could XV voor €64,99 p/m
Cloud XX voor €79,99 p/m

Bij webhosting zijn er overigens regelmatig acties, waardoor je de eerste maand voor €1,- krijgt. Vanaf de tweede maand ga je dan pas het normale maandbedrag betalen.

Zijn de diensten van Versio de kosten waard?

Bij elke aanbieder zijn plus- en minpunten te ontdekken. Het grootste verschil met de concurrenten zal liggen aan de snelheid, opslagcapaciteit, beveiliging en back-up mogelijkheden. Ook kan bij het bouwen van een website nog van belang zijn of je van plan bent dit voor jezelf – waarbij 1 dan om te beginnen genoeg is – te doen, of dat je op professionele basis websites wilt gaan bouwen voor anderen. Hier hoort dan een ander pakket bij met ook andere kosten.

Als er leuke aanbiedingen zijn, kan het bedrag voor het eerste jaar of de eerste maand ook nog wel schelen. Er zijn wel eens stunters die voor een (idioot) laag bedrag dezelfde diensten aanbieden, maar je moet je dan afvragen of de kwaliteit van de dienstverlening van hetzelfde niveau is. Dit soort specificaties kun je echter goed met elkaar vergelijken om daarna een keuze te kunnen maken.

Wat zijn de voor- en nadelen van Versio?

Voordelen

 • Je hebt alles voor je website onder één dak: van domeinregistratie tot het kiezen van een extensie en van je eigen website bouwen tot de beveiliging ervan goed verzorgen.
 • Je kunt bij Versio terecht als particulier, maar ook als bedrijf. Zo kun je je eigen website via Sitebuilder ontwerpen en lanceren, maar dit ook voor je beroep gaan doen en dan het uitgebreidere pakket pakken of VPS erbij nemen.
 • Voor een gering bedrag per maand kun je al starten bij Versio. Gaandeweg kun je merken dat je behoefte hebt aan meer opslagcapaciteit of andere vereisten. Je kunt dan overstappen op een uitgebreider pakket.
 • De klantenservice is via e-mail te bereiken voor reguliere klanten. Premium klanten kunnen ook telefonische ondersteuning krijgen. Ben je nog geen klant? Dan kun je ook van de online chat gebruik maken.

Nadelen

 • Wanneer je van meer diensten gebruik maakt, lopen de maandelijkse kosten alles bij elkaar opgeteld aardig snel op. De vraag is of je ook echt van alle specifieke onderdelen zo uitvoerig gebruik maakt binnen het pakket, of dat je die kostbare extensie wel echt nodig hebt. Kritisch kijken naar wat je echt gebruikt, kan je doen besluiten om een goedkoper pakket te pakken of naar een alternatieve dienstverlener op zoek te gaan.
 • Sitebuilder is een platform voor het bouwen van je website, maar er zijn er natuurlijk meer. Zoek van te voren daarom goed uit hoe gebruiksvriendelijk CMS-systemen zijn en welke het beste bij jou past. Misschien kies je dan juist niet voor Sitebuilder, maar bijvoorbeeld voor WordPress.
 • Nadat de Versio Academy geïntroduceerd is en toegevoegd is aan pakketten, is de prijs flink gestegen. Je moet je afvragen of je die webinars en video’s met antwoorden op vragen wel echt nodig hebt en of je dan bereid bent dat hogere maandbedrag ervoor te betalen.

Wat is er uniek aan Versio?

Versio is een prettige dienstverlener, omdat je diverse soorten diensten voor zowel de hobbymatige als professionele website bouwer kunt afnemen. Ook als je klein start en daarna snel doorgroeit is overstappen naar een uitgebreid pakket mogelijk. Je hoeft dan niet van partij te wisselen en moeilijk gaan doen met het verhuizen van domeinen en dergelijke.

Verder is de klantenservice 7 dagen per week bereikbaar en dat is handig, want zeker voor diegene die als hobby met zijn website start, zal dit vaker in het weekend gebeuren en juist niet alleen op doordeweekse dagen. Zodra je voor een van de producten van Versio kiest en je hebt betaald, kun je er direct gebruik van maken. Je kunt dus meteen aan de slag.

Voor wie zijn de diensten van Versio geschikt?

Versio is prima voor werkelijk iedereen die zijn website wil gaan ontwerpen, laten hosten en beveiligen. Ook wanneer je dit op grotere schaal wilt gaan aanbieden aan bedrijven of particulieren, kun je via reseller hosting nuttig van Versio’s diensten gebruik maken. Het is vooral een makkelijk en praktisch toepasbaar platform.

Ervaringen van anderen met Versio

 • Trustpilot.com geeft 4 van 5 sterren op basis van bijna 2700 reviews. 81% van de reviewers geeft een voldoende of goed. Dit betekent echter ook dat 19% gemiddeld, mager of slecht als score geeft. Positief is men over de klantenservice, minder positief over de prijzen die telkens wijzigen of de dienstverlening die vooral voor Premium klanten geldt en niet voor gewone klanten.
 • Websiteplanet.com geeft ook 4 van 5 sterren. Versio wordt vergeleken met 3 andere aanbieders, waarbij twee anderen 5 van 5 sterren scoren en de derde 2,5 van 5 sterren heeft. Als pluspunten worden de dagelijkse back-ups genoemd. Minder blij is men met de beperkte opslagcapaciteit.
 • Hostingwijzer.nl geeft een 7,2 van 10 punten. Er zijn hele goede reviews, maar ook mensen die al langer klant waren en nu overgestapt zijn naar een andere aanbieder. Iets stopzetten lukte maar niet en werd telkens weer in rekening gebracht, prijzen van pakketten liepen steeds verder op en de bereikbaarheid van de klantenservice liet te wensen over.
 • Whtop.com geeft 1,5 van 5 sterren en dat is niet alleen vanwege de klantenservice, maar ook door de slechte kwaliteit van hosting. Sommige klanten betalen voor iets en krijgen dit daarna niet geleverd.
 • Webhosters.nl geeft 4 van 5 sterren, maar de laatste zes reviews van dit jaar zijn heel slecht. De klachten lopen uiteen van slechte klantenservice tot prijzen die een aantal keren duurder geworden zijn.

Conclusie: wel of niet je website bij Versio onderbrengen?

Het lijkt erop dat mensen die vanwege hun beroep producten bij Versio afnemen vaker problemen krijgen. Zo zijn bedrijfjes die reseller hosting aanschaffen via Versio vaker ontevreden dan particuliere gebruikers die alleen hun website zelf willen bouwen.

Bij de reviews kun je ontdekken dat Versio vaak reageert en tot een oplossing wil komen. Helaas zijn de reacties op reviews wel vaak sociaalwenselijke antwoorden en kun je je afvragen of ze vooral van de vervelende review afwillen, of echt de klant van dienst willen zijn.

Wanneer je meer dan standaarddienstverlening verwacht, lijkt het een goed idee om andere partijen eens te raadplegen voor prijzen, inhoud van dienstverlening en klantenservice. Voor de beginnende website bouwer die zijn website beveiligd en gehost wil hebben, kan Versio er prima mee door.