Hoe goed vinden we de Viral Academy van Sophia Meijer? Je leest onze eerlijke ervaringen in deze review. Viral gaan is waar het tegenwoordig allemaal om draait. Als je viral gaat op één van de nieuw social media platformen zoals TikTok of YouTube, bereik je in één keer ontzettend veel nieuwe mensen. Afgelopen maanden ben ik begonnen met het experimenteren met het opnemen van filmpjes. Wat blijkt, viral gaan is ontzettend moeilijk! Kan zo’n cursus dit opeens makkelijk maken? We zochten het uit…

Op zoek naar de ideale social media cursus

Ik wilde ook eindelijk eens viral gaan, en dan ook consistent, dus kocht ik verschillende cursussen op dit gebied om te kijken of ze me wat konden leren en ik succes kan behalen in het mensen bereiken op social media. Ik stuitte op ViralAcademy via TikTok zelf. De jonge Sophia Meijer komt charismatisch over en de getallen liegen er niet om: Ze moet wel weten wat ze aan het doen is. Anders zou ze niet zo succesvol zijn.

Wie ben ik om dit product te reviewen?

Ik begon tijdens mijn studietijd met ondernemen en dit groeide uit tot succesvolle bedrijven. Alles loopt, ik krijg klanten en er zit groei in. Echter, ik gebruikte nog geen social media voor het krijgen van nieuwe klanten. Of nog lekkerder: voor het creëren van passief inkomen. Wat ik vooral miste in mijn werk als ondernemer: Engagement en creativiteit.

Daarom begon ik een Twitter-, Instagram- en Youtube-account om zo met mensen te sparren en te groeien op dat platform. Als snel bedacht ik me dat ik een vorm van natuurlijke groei mistte op mijn socials. Het voelde aan als een grind met weinig rendement. TikTok leek mij heel aantrekkelijk omdat het toch wel creativiteit vereist en het algoritme op een bijzondere manier content pusht.

Uiteindelijk bleek dit moeilijker dan gedacht. Soms heb je een filmpje wat semiviral gaat, maar hoe ik dat consistent naar volgers transleer, vind ik moeilijk. Ik hoop dus iets te leren van ViralAcademy.

Waarom je altijd kritisch moet zijn bij een online cursus

Het internettijdperk is in volle bloei en ondernemers proberen hun producten zo mooi mogelijk te verpakken met uitnodigende woorden en een zo aantrekkelijk mogelijk verkoopverhaaltje op te zetten. Er worden allerlei beloftes gedaan die vaak niet overeenkomen met het daadwerkelijke product. Als reviewer is het aan ons de taak om het product te kopen, doorlopen en jou te vertellen of het product de beloftes waarmaakt.

Onze eerste reactie als eerste indruk

Zoals al doet vermoeden, is de opzetster van dit product al een tijdje terug begonnen met TikTok waardoor ze allerlei technieken heeft geleerd om verdienmodellen te ontwikkelen bij het creëren van content. Ongetwijfeld is dit product het resultaat van alle ervaring die ze heeft opgedaan.

De vraag is vervolgens, is dit product simpelweg één van haar verdienmodellen, of heeft het daadwerkelijk wat te bieden?

Beloftes van de maakster: wat gaan we bereiken?

Op haar site staat het volgende:

Geld verdienen op TikTok kan voor jou betekenen…

 • Je genereert een inkomstenbron naast je studie of werk
 • Je bouwt merk- of persoonlijke bekendheid op
 • Je kunt werken waar je maar wil
 • Je kunt werken wanneer je maar wil
 • Je hoeft maar 60 minuten per dag te werken
 • Je kunt meerdere verdienmodellen toepassen zodra je viraal gaat
 • Gratis en organisch verkeer verkrijgen

Dit zou je bereiken zonder bewerkingsvaardigheden, dure apparatuur, eerdere ervaring of het moeten opzetten van een klantenservice.

Criteria: Waar baseren we ons oordeel op?

Wij vinden het belangrijk dat een product eerlijk beoordeelt wordt op wat het probeert te zijn. Voor elk product zijn criteria vervolgens ook anders. Wij zetten onze criteria met uitleg even op een rijtje!

 • Criteria 1: Kwaliteit – Is de cursus van hoge kwaliteit (audiovisueel, content)?
 • Criteria 2: prijs –  betaal je proportioneel aan wat je krijgt?
 • Criteria 3: Diepgaand/expertise – Heeft de ontwikkelaar voldoende kennis en ervaring op dit gebied?
 • Criteria 4: Gebruiksvriendelijk/design – Heeft de cursus een fijne omgeving en interface?
 • Criteria 5: Actueel/trends: Is de cursus actueel genoeg en volgt het trends?
 • Bonus: bonuspunt voor extra content

Hoe hebben we dit product getest?

We hebben dit product aangeschaft en doorlopen. Dat betekent dat we actief de lessen hebben gevolgd en mee hebben gedaan in de Discord server. We waren benieuwd of we naast de cursus ook actief worden geholpen in de Discord.

In het kort: wat is Viral Academy?

Met Viral Academy leer je hoe je moet beginnen met TikTok. TikTok is ondertussen een van de meest populaire en snelgroeiende platforms voor het plaatsen en delen van video’s. Dit biedt eindeloze mogelijkheden om online geld te verdienen.

Als “denkt dat je niet interessant, mooi of creatief genoeg bent, proberen ze jou hier van dat idee af te brengen want iedereen kan viral gaan op TikTok. TikTok is meer dan een platform voor dansjes en knappe mensen, maar men wil leren, entertainment zien, lachen en zelfs netwerken.

Stel je hebt angst om op beeld te komen, dan is het zelfs mogelijk om te groeien op TikTok zonder jezelf te filmen.

Daarnaast staat de focus natuurlijk op geld verdienen en een verdienmodel voor jezelf ontwikkelen in je eigen niche markt.

Hoe? Dat leren ze je allemaal hier. Wij doken erin en gaan je vertellen wat wij ervan vinden.

Informatie over de maakster

sophia meijer maker van de viral academy

Dit is Sophia meijer. Sophia is op het moment van onze deelname 21 jaar jong en verdient al haar inkomen op TikTok met een account van 155.000 volgers. In augustus 2021 is ze begonnen met het plaatsen van TikTok filmpjes. Ze leerde hoe ze ontzettend veel weergaven kon genereren en het daadwerkelijke werk te minimaliseren. Ondertussen is ze haar eigen brand geworden en verdient ze voornamelijk haar geld als top-affiliate.

Hoe ziet de cursusomgeving eruit?

Als je de cursus opent wordt je begroet met 5 producten die elk weer verschillende modules en lessen bevatten. Het ziet er vooral heel strak uit. Als je op een product klikt kom je in de leeromgeving. Op de afbeelding hieronder kan je zien dat elke module veel videos bevat! Vervolgens word je op de proef gesteld door uitdagende testjes.

hoe ziet de viral academy eruit

Bij de cursus zit een Discord. Hier zie je dat er allerlei kanalen zijn waar jij je vragen kan stellen aan medecursisten en de experts. Zo kan je sparren over je content en netwerken met anderen.

de discord van de viral academy - ons oordeel

Wat vinden wij van dit product? Punt voor punt onze mening per cursus

Cursus 1: Viral Academy

De Viral Academy is waar het vooral om draait in deze cursus omgeving. Hier vertelt ze op een effectieve en enerverende manier haar ervaring met TikTok. Ze begint al direct met het introduceren van een verdienmodel en vervolgens ga je doelen stellen. Er wordt aandacht geschonken aan je mindset en waarom deze zo belangrijk is.

Vervolgens vertelt ze over verschillende soort archetypes voor je TikTok account. Dit is belangrijk in je voordeel te laten werken. Ook is het essentieel om een niche te kiezen en vervolgens te leren hoe je de volle potentie daaruit haalt.

Het is natuurlijk ook belangrijk om te weten hoe je sterke content maakt door middel van hooks en trends om zo alles uit het TikTok algoritme te halen. Er komt meer bij kijken dan je zou denken.

Zelf merk ik al dat ik schuldig ben aan het maken van beginnersfouten. Deze leer je in de module “Dit moet je vooral NIET doen”

Wat Sophia extra briljant maakt, is haar capaciteit om dit allemaal te transleren naar een strategie om geld te verdienen en het maken van een persoonlijke brand.

Cursus 2: Casestudies

Hier vertelt Sophia ons haar strategie over hoe je van 0-100.000 volgers kan gaan. Vervolgens worden de casestudies uitgewerkt waarin ze een stappenplan afgaat om user generated content te maken. Zo ga je alle stappen langs om een succesvol persoonlijk TikTok account te maken.

Enkele cursisten werden hier live bij ondersteund. Door middel van een opgenomen livestream kan jij deze stappen ook ondernemen! Zo leer jij ook bedrijven te benaderen om content voor ze te maken.

Cursus 3: Instagram door TikTok

Hier krijg je een les over hoe jij je content het best transleert naar Instagram. Instagram heeft namelijk een soortgelijke functie, namelijk Insta Reels. Hier komen enkele haken en ogen bij kijken. Je zal een aantal aanpassingen moeten maken aan de content die je al had voor TikTok.

Een prettige en interessante cursus om zo volledig alles uit je platforms te halen.

Cursus 4: E-book maken en verkopen

Hoe maak je een website en verwerk je een betaalproces? Hoe maak je mensen enthousiast je boek te kopen. Hier leer jij hoe jij je kennis kan overdragen door middel van het maken van een E-book en hoe je dit op een efficiënte manier doet.

Een kort maar krachtige cursus over hoe jij je kennis op een rendabele manier kan overdragen.

Cursus 5: COMING SOON – Digitale producten aanbieden op Etsy en promoten via TikTok

Op het moment van schrijven is deze nog niet uitgebracht, maar deze cursus zal binnenkort uitkomen over het maken van digitale producten aanbieden op Etsy en promoten op TikTok.

Discord: Online community

Zoals we al eerder hebben laten zien, bevat deze cursus ook een Discord server waarin jij je unieke persoonlijkheid kan laten zijn door actief te netwerken. Zo kan je ook in elkaar investeren en elkaar helpen in het groeien of zelfs samen te werken. Op het moment van schrijven zijn er meer dan 150 leden in de groep.

Natuurlijk zijn er enkele regels om spam en irrelevante promotie te voorkomen.

Onze score per criterium: Eindoordeel

CriteriaCijferKorte toelichting
Kwaliteit9Prettige en glasheldere uitleg
Prijs8.2Prijzig als je krap bij kas zit
Diepgaand/expertise9.2Pionier op TikTok gebied
Gebruiksvriendelijkheid/design9Prettige leeromgeving
Actueel/trends9.5Ontzettend nieuwe academie en nieuwe cursus binnenkort
Bonusmateriaal+0.0Discord is top maar kan meer leden gebruiken

Eindoordeel: 9 – Uitstekend: fijne leeromgeving, maar potentie voor beter als meer cursisten meedoen met de Discord.

Kosten: hoeveel betaal je hier allemaal voor?

Zoals je ziet kan je op het moment van schrijven gebruikmaken van een speciale actieprijs. Hierbij kun je eenmalig €1.448,37 incl. btw betalen of betalen in termijnen. Het is echter ook mogelijk om in termijnen te betalen.

Je krijgt toegang tot de Viral Academy met:

 • Cursus over tiktok
 • Meer dan 80 leerzame videos
 • Wekelijkse groepscoachings
 • Toegang tot de discord groep

Echter, met onderstaande unieke kortingscode is het stukken goedkoper.

Hoe is het anders dan zijn concurrenten?

Je merkt dat Sophia Meijer uniek is aangezien TikTok een relatief nieuw platform is en veel mogelijkheden biedt! Ze is een pionier op het gebied van verdienmodellen maken voor TikTok. Veel andere cursussen zijn niet zo specifiek gericht op een platform.

Voor wie is het geschikt?

Dit product is geschikt voor de jonge ondernemer die creatief wil zijn. Je moet namelijk willen ontwikkelen en createn. Als je denkt dat deze cursus alleen een life-hack is, dan heb je dat mis. Er is nog steeds creativiteit en moeite vereist. Echter legt de cursus wel een blueprint voor je neer om jou te helpen zodat je het niet allemaal zelf hoeft uit te vinden.

Wat moet je kunnen en wat moet je ervoor over hebben

Je hoeft eigenlijk niks te kunnen voordat je met de cursus begint. Echter moet je wel een drive hebben om niet alleen een cursus traject door te zetten, maar ook het daadwerkelijke traject om een succesvol influencer te worden. Verder is het ook geen goedkope cursus. Het biedt wel de mogelijkheid om in termijnen te betalen.

Voor- en nadelen van Viral Academy

Voordelen: wat zien we graag

✅ Prettige structuur

✅ Sophia bewijst zich als een uitstekende docente

✅ Fijn vormgegeven leer omgeving

✅ Toegang tot de Discord

✅ Zeer actueel en uniek voor TikTok

Nadelen: wat vinden we minder

 Helaas zijn sommige lessen wat korter en misten we informatie. Aan de andere kant is dit juist ook weer goed: je wordt hierdoor niet passief door te veel informatie, maar je gaat hierdoor sneller zelf aan de slag. Het is dus extra praktisch hierdoor.

Hoe vaak wordt het geüpdatet?

Op het moment van schrijven is de ontwikkelaar bezig met een nieuwe cursus voor haar academie. Er zal dus consistent een nieuwe stroom aan content beschikbaar zijn. De academie is pas sinds dit jaar online en is van plan flink uit te breiden.

Ervaringen van anderen: wat vinden anderen ervan?

Op trustpilot krijgt de academie op het moment van schrijven negen uit de tien 5 sterren reviews. Vergeet niet, het product is nieuw. Wij zien potentie.

Hieronder enkele reviews van gebruikers:

viral academy ervaringen van anderen
viral academy ervaringen van anderen

Samenvatting van andere reviews

Hieronder lees je enkele bullet-samenvattingen van andere recensenten zodat je een beter overzicht hebt van wat anderen van de cursus vinden.

RecensentSamenvatting review
Geldverdienenmetpassie.nlIn de ogen van geldverdienenmetpassie.nl krijg je les van een ware expert. Je krijgt informatie uit eerste hand voorgeschoteld en ze weet als geen ander hoe TikTok werkt.
Marchealty.nlVolgens de redactie van Marchealthy.nl is de academie erg leuk en is het verdienmodel geschikt voor iedereen. Je krijgt namelijk veel opties voor je kanaal voorgeschoteld.
Rijkerzijn.nlDeze recensent is vooral te spreken over de vele videolessen en coaching waarvan zij overtuigd zijn dat je als lid daadwerkelijk geld kan verdienen.
Ddreviews.nlOp ddreviews.nl wordt vooral ingegaan op de bonussen en de waardevolle online community waarin jij al je vragen kan stellen en leren van anderen.
Onlinegeldgroei.nlIn de review van onlinegeldgroei.nl zijn ze erg te spreken over de cursus. Je kan met behulp van Sophia je TikTok content vormgeven naar eigen wensen.

Conclusie: kopen of niet?

Wij zeggen: kopen mits je het geld hebt. Als je wat meer krab bij kas zit kan je beter zelf op onderzoek uit gaan. Als je het waard vind om dit bedrag ervoor over te hebben om les uit eerste hand te krijgen van een ware pionier op TikTok gebied, vooral doen.

Puntje bij paaltje zijn we zeer tevreden over het aanbod van Viral Academy en zijn benieuwd wat Sophia in de toekomst zal aanbieden.

Doe nu dit

Wil je direct beginnen in je TikTok reis en het ontwikkelen van content, gebruik dan onze kortingscode via de link hieronder:

Onze aanbeveling: ga ervoor en maak je eigen merk groots!

Op jouw succes!