Onze score: 10/10

Inhoud van deze pagina:

Telecom-specialist Voys ervaringen: een compleet review van wat het bedrijf te bieden heeft

Voys is een bedrijf dat zich richt op telecom diensten voor Nederlandse bedrijven. Het bedrijf bezit een online telefoniecentrale en gaat ervoor zorgen dat jij met een zakelijk vast telefoonnummer optimaal voor klanten bereikbaar bent. Het bedrijf is al 16 jaar actief op het gebied van vaste telefonie via het internet en is daarmee de meest ervaren VoIP-aanbieder van Nederland. Benieuwd naar wat Voys voor jou kan betekenen? Lees dan vooral verder.

Tip: de laagste prijs van Voys vind je via deze verborgen pagina >>>

Onze zoektocht naar de allerbeste telecom dienst

Telecom via het internet heeft de toekomst. Het internet is overal en niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Zelf hebben wij ook de behoefte aan de allerbeste telecom. Als ondernemers willen we optimaal bereikbaar zijn en optimaal van internet gebruik maken. Vandaar dat we altijd op zoek zijn naar goede aanbiedingen en de beste VoIP-bedrijven.

Wat maakt ons geschikte telecom reviewers?

Op het gebied van telecom staan we ons mannetje. VoIP bellen (telecom via internet) is een stuk goedkoper dan analoge telefonie. Waar hem dat in zit? Je hebt geen fysieke telefoonlijn meer nodig om te bellen. Je belt, heel eenvoudig, via een internetverbinding. Ook heeft VoIP bellen als groot voordeel dat je HD kunt bellen. De spraak is zo helder dan het lijkt alsof de persoon naast je staat. Kortom: VoIP is iets dat al langer onze interesse heeft en waar we ons in verdiepen.

Blijf kritisch op het complete telecom aanbod

Uiteraard bestaat er verschil in kwaliteit op telecom gebied. Je hebt telecom aanbieders van hoge kwaliteit en aanbieders van mindere kwaliteit. Het is aan ons als onderzoekers de betere van de mindere aanbieders te onderscheiden. Vandaag valt de beurt aan Voys. We bekijken het bedrijf met een kritische blik en geven er ons eerlijke oordeel over. We kunnen alvast verklappen dat we gemiddeld genomen erg positief zijn over Voys: het bedrijf is uitstekend.

Onze aanvankelijke scepsis over telecom aanbieders

Als reviewers is het onze taak om sceptisch te zijn. Dat is niets persoonlijks. Als we tijdens ons onderzoek niet de nodige scepsis zouden hebben, zouden we ons onderzoek niet goed doen. Bovendien is geen enkele telecomaanbieder 100% perfect: ook Voys heeft minpuntjes.

Wat belooft een bedrijf als Voys: wat heb jij aan die beloften?

Voys zal je uiteraard beloven dat je de best mogelijke telecom krijgt voor de laagst mogelijke prijs. Ook zal Voys je graag vertellen dat het bedrijf meer ervaring heeft met VoIP telecom dan al zijn Nederlandse concurrenten. Maar ja, ervaring staat niet direct gelijk aan kwaliteit.

Tip: de laagste prijs van Voys vind je via deze verborgen pagina >>>

Voys beoordeeld op basis van deze criteria

We beoordelen de kwaliteit van de telecom aanbieder op deze criteria:

 • Welke tarieven rekent Voys?
 • Wat is de geluidskwaliteit van Voys VoIP bellen?
 • Welke klantenservice biedt Voys?
 • Is er sprake van verborgen voorwaarden?
 • Hoe betrouwbaar is Voys?
 • Welke telefonie opties heb je?

Onze Voys onderzoeksdata

We vinden het belangrijk dat we de bedrijven die we reviewen zo goed en eerlijk mogelijk onderzoeken. Dat kan alleen als we ons goed in een bedrijf verdiepen. Allereerst testen we zoveel mogelijk diensten van Voys zelf uit. Daarnaast lezen we uitgebreid reviews over het bedrijf. Hierbij gaan we diep in over de voor- en nadelen die klanten hebben opgemerkt over Voys.

In het kort: wat is Voys precies?

Voys is een bedrijf dat zich richt op andere bedrijven en ervoor zorgt dat je bereikbaar bent en blijft voor klanten. Ook zorgt Voys ervoor dat je als bedrijf zelf zoveel kunt bellen als je wilt. Het bedrijf gaat al een flink aantal jaren mee en promoot telefonie in de Cloud. Dat is niet alleen goedkoper, het zorgt ook nog eens voor kraakhelder geluid. Het bedrijf streeft ernaar de beste techniek en service aan te bieden: het recept voor gelukkige klanten.

Wie is het gezicht achter Voys?

Voys kent een bijzondere vorm van bestuur: sinds enige tijd is het namelijk de eerste volledig zelfsturende organisatie in de wereld. Oprichter en eigenaar van Voys is Mark Vletter. Hij heet de rol als Lead Link op zich genomen, maar die rol na verloop van tijd teruggegeven aan het bedrijf. De organisatievorm van Voys wordt “holacratisch” genoemd: er is geen CEO die het laatste woord heeft. Het is een organisatiemodel dat geen managers en geen functies kent.

Vandaag de dag bestaat Voys uit ruim 50 medewerken. De kantoren zijn verdeeld over drie landen. De centrale Cloud telefooncentrale bevindt zich bij het bedrijf Devhouse Spindle in Groningen.

Hoe zien de diensten van Voys er precies uit?

Voys is een B2B bedrijf (Business 2 Business). Dit betekent dat Voys zijn diensten aanbiedt aan andere bedrijven, niet aan particulieren zoals jij en ik. Het bedrijf heeft er al voor gezorgd dat ruim 10.000 unieke bedrijven telefonisch optimaal bereikbaar zijn. Voys heeft speciale diensten voor ZZP’ers, voor Midden-en-Klein bedrijf, maar ook voor grotere bedrijven.

Voys wil vrije communicatie voor steeds meer mensen toegankelijkheid maken. Het bedrijf geloofd dat vrije communicatie gelijkwaardigheid bevordert. Vrijwel alle gebruikte techniek is open source om privacy te bevorderen. Gelijkwaardigheid in de eigen en andere bedrijven is het uitgangspunt.

Onze Voys testdata

Zoals gezegd, hebben we Voys zo goed mogelijk zelf uitgetest. Bellen van en naar ons kantoor gebeurt met behulp van Voys. Zo ervaren we de kwaliteit van de dienst uit eigen hand.

Onze ervaringen met Voys: deze resultaten hebben we geboekt

Over het algemeen zijn we erg te spreken over Voys. Allereerst gaat draadloos telefoneren erg vlekkeloos en snel. We zijn er in kwaliteit zeker niet op achteruit gegaan. In tegendeel, we ervaren nu uit eigen hand hoe kraakhelder VoIP bellen is. Het contact met het bedrijf verloopt soepel. Als we ergens tegenaan lopen, worden we in korte tijd vriendelijk en goed geholpen.

Welke kosten ben je bij Voys kwijt?

Voys biedt complete telefonie voor een vaste en lage prijs. Van 1-3 gebruikers betaal je per maand een vast bedrag van 18 euro voor de complete telefoniedienst. Vanaf de vierde gebruiker komt daar 15 euro per maand bij. Dus bij 10 gebruikers betaal je 3 keer 18 euro en 7 keer 15 euro.

Voor een enkel telefoonnummer betaal je per maand slechts 2 euro en 10 euro voor de aanmaak. Kies je voor een 10- of 100-nummerblok dan zijn de kosten per afzonderlijk telefoonnummer voordeliger. Ook voor VoIP accounts betaal je eenmalige kosten en kosten per maand. De eerste vier stuks zijn het duurst: je betaalt 15 euro eenmalige kosten en 5 euro maandelijkse kosten. Bij 50 of meer betaal je slechts 5 euro eenmalig en 2 euro per maand.

Op het gebied van gesprekskosten betaal je 0,03 euro per eenmalige starttik binnen Nederland zelf (vaste lijn). Je betaalt 0,022 euro per minuut. Voor mobiel betaal je 0,03 euro per starttik en 0,089 euro per minuut. Voordeel: bellen naar Voys klanten is volledig gratis. Bellen naar EU landen (vast) kost 0,03 euro per startklik en 0,05 euro per minuut. Voor EU landen mobiel geldt 0,03 euro per startklik en 0,10 euro per minuut.

Maakt dit Voys het geld waard?

Voys biedt uitstekende kwaliteit draadloze telefonie. De tarieven zijn relatief scherp. Wat ons betreft is Voys zeker het geld waard. Dat komt ook door de uitstekende service die je krijgt en het feit dat je investeert in een bedrijf met een mooi bedrijfsverhaal waar gelijkheid centraal staat.

Onze mening over de verschillende Voys diensten

Hieronder gaan we in het kort in op de verschillende diensten van Voys. Je kunt onder meer kiezen voor VoIP telefonie zakelijk ZPP, VoIP telefonie zakelijk MKB en telefonie voor grootzakelijk.

Dienst 1: VolP telefonie zakelijk ZZP

VoIP telefonie zakelijk ZPP biedt ruimte aan één flexibele werkplek. Je kiest eerst een vast telefoonnummer. Deze heeft Voys binnen elke regio op voorraad. Ben je op zoek naar een landelijke uitstraling? Dan kies je een 085-nummer. Het is ook mogelijk je eigen nummer te behouden.

De Voys app of Webphone kun je op eigen telefoon of laptop gebruiken. Deze app maakt het mogelijk inkomend en uitgaand te bellen met je vaste telefoonnummer en je bereikbaarheid te beheren. Aanmelden doe je binnen 5 minuten. Hier heb je geen documenten voor nodig. Je betaalt geen aansluitkosten en kunt dagelijks opzeggen. Je downloadt de app en stelt zelf je bereikbaarheid in. Binnen 15 minuten is je telefoonnummer aangevraagd én werkzaam.

Dienst 2: VolP telefonie zakelijk voor MKB 

VoIP telefonie zakelijk MKB biedt ruimte voor 2-50 werkplekken. Mocht je al één of meer telefoonnummers bezitten? Dan kan Voys die van je huidige provider overnemen. In de tussentijd blijf jij bereikbaar. Nieuwe telefoonnummers zijn bereikbaar voor elke regio in Nederland.

Ook op zoek naar apparatuur? Voys levert gebruiksklare telefoons die eenvoudig zijn aan te sluiten op je internetverbinding. Na een korte installatie kun je er direct mee bellen. Het is ook mogelijk je nummer naar je mobiele telefoon door te schakelen. Maak gebruik van de Voys 4G App om je bereikbaarheid optimaal te houden. De Voys software is extreem gebruiksvriendelijk en stelt je in staat zelf je bereikbaarheid in te stellen. Dus: telefonie zoals jij het wilt.

Dienst 3: Telefonie voor Grootzakelijk (50-5.000 werkplekken)

Je kunt ook kiezen voor Grootzakelijk Telefonie. In een handomdraai heb je tot wel 50.000 werkplekken gecreëerd. Er is een Cloudoplossing te vinden voor bijna elk bedrijf. Deze VoIP Enterprise biedt Cloud oplossingen speciaal voor organisaties en grote bedrijven. Je kunt veilig communiceren in de Cloud en blijft altijd volledig up to datje. Je organisatie blijft toekomstbestendig.

Ben ook optimaal flexibel met het centrale One Contact Center. Dit centrum combineert alle communicatiestromen: e-mail, telefonie, chat, maar ook sociale media en WhatsApp berichten. Op het dashboard is je beschikbaarheid af te lezen en vind je talloze nuttige statistieken.

Onze Voys criteriumscores

Deze cijfers geven we aan Scaling Accelerator Ecomshark:

 • Kwaliteit – 8.5
 • Prijs – 8
 • Is de service actueel? – 9.5 zeker, Voys is een voorloper op het gebied van VoIP bellen
 • Support – 8.5
 • Gebruiksvriendelijkheid – 8
 • Representativiteit – 9, geschikt voor vrijwel elk bedrijf: klein en groot
 • Expertise – 8.5
 • Toekomstbestendigheid – 8, VoIP bellen ís de toekomst
 • Functionaliteiten – 9

Tip: de laagste prijs van Voys vind je via deze verborgen pagina >>>

Wat maakt Voys uniek ten opzichte van zijn concurrenten?

Voys blinkt op een aantal gebieden uit. Allereerst is de aanbieder optimaal bereikbaar dankzij het centrale online beheersysteem. Je kunt zelf functies als openingstijden en belgroepen instellen. Voys telefonie is betrouwbaar en flexibel. Je maakt gebruik van servers van de allerhoogste kwaliteit, die continue gemonitord worden en een maximale uptime hebben. VoIP telefonie van Voys is voordelig in vergelijking met bellen via de vaste lijn.

Een expert bespreekt Voys

Voor onze review hebben we een expert gevraagd een blik op Voys te werpen. Ook hij was erg te spreken over wat het bedrijf voor je kan betekenen. Voys biedt wellicht de beste draadloze telefonische diensten die in Nederland te vinden zijn. Bovendien biedt het bedrijf verschillende extra’s, zoals snelle installatie, kant en klare telefoons en het One Contact Center.

Waarom je aan ‘gewone’ telefonie weinig hebt

Bellen met bedrading is achterhaald. Niet alleen is het een stuk duurder, het is ook nog eens een stuk moeilijker op te zetten. Het gevolg is dat je als bedrijf langer moet wachten voor alles ‘up and running’ is. Draadloze telefonie is minder snel en produceert minder helder geluid.

Onze ervaringen met Voys support: hoe zijn onze vragen behandeld?

Ook over de supportsectie van Voys zijn we prima te spreken. Voys heeft een professionele supportsectie waarmee je zowel kunt bellen als mailen. De mail is altijd bereikbaar, maar bellen is stukken sneller. De telefonische helpdesk is bereikbaar tussen 8:30 en 17:30 op werkdagen. In het geval van een storing is de telefonische helpdesk zelfs 24-7 bereikbaar.

Als klant kun je je richten tot 050-7009920 of [email protected]. Mocht je geen klant zijn, dan bel je naar een apart telefoonnummer: 050-7009900. Of je mailt naar: [email protected]. Op de website van Voys vind je een contactformulier dat je gemakkelijk kunt invullen.

Voor wie is Voys geschikt?

Voys is geschikt voor ZZP’ers, voor MKB en ook voor hele grote bedrijven. Bijna elk bedrijf dat op zoek is naar geschikte telefonie is bij Voys welkom. Je vindt hier eigenlijk altijd een pakket dat volledig aansluit bij jouw unieke wensen, tegen een scherp tarief en met prima service.

Wat moet je overhebben voor telecom succes?

Telecom succes vereist een investering, daar kun je niet omheen. Wil je het beste uit je onderneming halen, dan moet je goed bereikbaar zijn. Telefonie kost altijd geld, maar als je het slim aanpakt, verdien je die investering binnen no time terug. Goede draadloze telefonie ligt aan de basis en vormt het kloppend hart van de infrastructuur van je hele onderneming.

Stappenplan: beginnen met Voys

Beginnen met Voys is heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar een bezoekje te brengen aan de website en vervolgens het abonnement uit te kiezen dat het beste aansluit bij je wensen. Je kunt veel persoonlijke extra’s instellen. Mocht je vragen hebben? Neem dan eerst contact op via één van de bovenstaande telefoonnummers of mailadressen en je wordt uitgebreid begeleid.

Tip: de laagste prijs van Voys vind je via deze verborgen pagina >>>

Hoe zijn telecomdiensten door de jaren heen geëvolueerd?

Nog niet zo lang geleden was elke vorm van telefonie bedraad. Maar tegenwoordig speelt het internet een steeds belangrijkere vorm in ons leven. Mobieltjes hebben het dagelijks leven volledig overgenomen: iedereen heeft er één. VoIP is de nieuwste trend op telecom gebied en een trend die zich lijkt te vestigen: VoIP bellen is goedkoper, makkelijker en het geeft beter geluid. Kortom: met VoIP telefonie van Voys sla je meerdere vliegen in één klap.

Hoe vaak wordt Voys geüpdatet?

Voys is een bedrijf dat gebruik maakt van een eigen server die 24/7 gemonitord wordt, zodat de uptime zo groot mogelijk is. Het bedrijf doet er alles aan een eventuele storing zo snel mogelijk te verhelpen. Nog beter is het een storing compleet voorkomen. Dit gaat Voys goed af. Voys heeft een unieke bedrijfsstructuur en is ook op dat gebied een voorloper. Je mag verwachten dat het bedrijf de markt goed in de gaten houdt en inspeelt op de wensen van de klant.

Ervaringen van anderen met telecomdienst Voys

Tot onze vreugde hebben we mogen constateren dat veel klanten erg te spreken zijn over Voys. Zo is het bedrijf goed voor een gemiddelde van 8.8 uit 10 op Kiyoh. Voys gaat al ruim 15 jaar mee en wordt door duizenden Nederlandse ondernemers vertrouwd. Sinds 2012 is het bedrijf bovendien bezig met het verzamelen en publiceren van alle klantervaringen. Zo komen de goede, maar ook de mindere kanten aan bod en is er veel aandacht voor wat beter kan.

Bullet-samenvatting: overige Voys reviews

Dit is wat andere bekende reviewsites te zeggen hebben over Voys:

RecensentSamenvatting review
Kiyoh.comOp vergelijkingssite Kiyoh krijgt Voys een gemiddeld cijfer van 8.8 op basis van in totaal 1.706 reviews op moment van schrijven.
Ervaringensite.nlOp vergelijkingssite Ervaringensite.nl zijn op moment van schrijven nog maar 2 beoordelingen over Voys bekend. Voys krijgt een 8.5 uit 10, scoort een 9 op prijs en bestelproces en een 8 op levering en service.
Reviewgorilla.nlOp Reviewgorilla.nl is pas één review bekend over Voys. De klant geeft het bedrijf een gemiddeld cijfer van 9 op basis van bestellen, prijs, levering en service.
Hellopeter.comOp Hellopeter.com zijn negen reviews over Voys bekend. Het bedrijf krijgt een gemiddelde beoordeling van 3.67 sterren uit 5 (een 7.3 uit 10).

Alternatieven voor Voys

Meeste waard voor je geldTelecomhunter.com
Bij deze zouden wij ook zeker buurtenVolPStarr B.V.
Dit is de beste optie voor wie geïnteresseerd is in een rechttoe-rechtaan oplossingSimpel.nl – Simpel heeft, zoals de naam al aangeeft, rechttoe-rechtaan oplossingen voor elke ondernemer.

Conclusie: moet je wel of niet beginnen met Voys?

ReviewTelecombedrijf Voys
SamenvattingWat ons bedrijf is Voys absoluut de moeite waard. Het bedrijf blinkt uit dankzij zijn vooruitstrevende aanpak op het gebied van mobiele telecom en unieke bedrijfsstructuur zonder functies, managers en bazen. We vinden het een bedrijf met prachtige waarden, dat het volgen zeker waard is.
Review doorDe Redactie
Beoordeling10/10

Voys kortingscode

Voys maakt het mogelijk bevriende ondernemers uit te nodigen tegen een aantrekkelijke vergoeding. Zoals jij als de andere ondernemer hebben hier voordeel van. Als jij een andere ondernemer binnenhaalt, krijg je een Coolblue bon van 50 euro. De persoon die wordt uitgenodigd, krijgt een korting van 50 euro op alle Voys diensten. Om aanspraak te maken op de korting, hoef je alleen maar een formulier op de website in te vullen. Check vervolgens je mail.

In je mail vind je een unieke URL-link. Deze stuur je door naar de bevriende ondernemer. Als de ondernemer zich via deze link aanmeldt, wordt de code verzilverd en krijgen jullie beiden korting.

Tip: de laagste prijs van Voys vind je via deze verborgen pagina >>>

Is gratis beginnen met Voys mogelijk?

Voys biedt alleen betaalde services. Dat is ook niet zo gek, want je krijgt echt waar voor je geld. Je krijgt uitgebreide service, de best mogelijke kwaliteit en dat zolang je abonnement geldt.

Jouw telecom vervolgstap

Op zoek naar de allerbeste telecom oplossing? Dan ben je bij Voys aan het juiste adres. Je kunt je gemakkelijk inschrijven en aanmelden voor een abonnement dat naadloos aansluit op jouw behoeften. Mocht je nog vragen hebben? Ook dan wordt er uitgebreid tijd voor je genomen.

FAQ: veel gestelde vragen over telecombedrijf Voys

 • Wat wordt precies met ‘gebruiker’ bedoeld?

Een gebruikers is een persoon binnen het bedrijf die op dagelijkse basis van telefonie gebruik maakt en via eigen telefoon beschikbaar is, of die telefonie nu wordt door geschakeld naar een eigen mobiele telefoon of dat er via vaste telefoon gebeld wordt. Bij Voys heeft elke gebruiker recht op inloggegevens voor de online telefooncentrale. In die telefooncentrale kun je zelf aangegeven hoe je het liefst bereikbaar bent – per vaste lijn of liever per mobiel?

 • Wat houdt de stapelkorting voor gebruikers in?

Voor de eerste drie gebruikers betaal je 18 euro per persoon. Vanaf persoon vier betaal je 15 euro per persoon per maand. Bij tien personen betaal je 3×18 euro en 7×15 euro. Voor 1000 personen geldt: je betaalt 3×18 euro en 997×15 euro.

 • Wat is voor één gebruiker inbegrepen?

Eén gebruiker heeft toegang via telefoon, webphone of app. Belminuten binnen Nederland zelf, zowel mobiel als vast, zijn inbegrepen. Bovendien kun je van bijna alle opties binnen de telefoniecentrale gebruik maken. Wat niet is inbegrepen is een telefoonnummer. Die moet je apart aanschaffen. Dat geldt voor elke gebruiker. Ook moet je apart betalen voor nummerbehoud, voor bellen naar servicenummers en internationale nummers en voor gespreksopname.

 • Heeft Voys een contactformulier?

Jazeker, op de website van Voys vind je een contactformulier. Je vult je naam, e-mailadres en telefoonnummer in, plus het abonnement dat je hebt. Er wordt beloofd dat er binnen één werkdag contact met je wordt opgenomen.

 • Kun je een vrijblijvende offerte aanvragen?

Jazeker, ook dast kan. Deze volgt meestal al binnen één werkdag. Je kunt ook eerst zelf een inschatting van de totale kosten maken. Hiervoor maak je gebruik van de kostencalculator.

Gratis media over Voys

De volgende links met verdiepende info over Voys zijn absoluut de moeite waard:

 • Ondernemen zonder managementlagen (bij MKB Ondernemerscafé van RTL Z):
 • Interview met Mark Vletter van Voys:

Tip: de laagste prijs van Voys vind je via deze verborgen pagina >>>

Op jouw succes!