Wellicht ben je je al een tijdje aan het verdiepen in dropshipping – en kwam je op een gegeven moment ook de high-ticket-variant tegen. Wat is precies de betekenis van high ticket dropshipping? Wij leggen het uit in dit artikel…

Wat Is High Ticket Dropshipping?

Om high ticket dropshipping te begrijpen, dien je eerst het principe van dropshipping zelf te kunnen doorgronden. Bij dropshipping plaats je jezelf tussen de fabrikant of leverancier van een product en de koper van dit product.

Jij vult je assortiment in je webshop of werkt via Amazon als dropshipper en zodra er een bestelling binnenkomt, zet je deze direct door naar de fabrikant of leverancier zelf. Jij hebt hierbij geen voorraad. Jij regelt enkel dat het product onder de aandacht gebracht wordt en hanteert een eigen prijsstrategie.

De winst bij dropshipping zit in het verschil tussen de prijzen die de fabrikant zelf hanteert en de prijzen die jij voor de producten in je webshop hebt aangegeven. Bij goedkopere producten moet je er een x aantal verkopen om bijvoorbeeld 100 euro winst te maken.

Bij hight ticket dropshipping gaat het er juist om, dat je een duurder product verkoopt. Je hoeft er dan minder van te verkopen om datzelfde winstbedrag te halen. Dat klinkt natuurlijk veelbelovend, want om minder producten (of diensten) te hoeven verkopen, denk je minder te hoeven doen. Klopt dit ook?

Waar op letten bij high ticket dropshipping?

Bij duurdere producten – boven een paar 100 tot boven de 1000 euro per item afhankelijk van het product – gaat echter de kwaliteit van dat product een hele andere rol spelen. Denk zelf maar eens aan wat je ooit via Wish of AliExpress gekocht hebt.

Je vraagt je daar nog steeds van af hoe het mogelijk is dat dat product voor die prijs helemaal vanaf de andere kant van de wereld bij jou afgeleverd kon worden. Het kostte amper wat, maar na verloop van tijd bleek de kwaliteit ook veel minder te zijn dan je had verwacht. Omdat de prijs er bij dit product naar was, accepteer je de mindere kwaliteit.

Bij high ticket dropshipping wil je juist exact het tegenovergestelde. Je wilt dat mensen kwaliteit wensen en daar juist iets meer voor over hebben. Het blijft echter niet alleen bij kwaliteit, want een klant wil bij een duurder product ook snelle(re) verzending.

Wat betekent high ticket dropshipping in de praktijk?

Het begint dus al bij de keuze van een product. Doe goed onderzoek naar de waarde van producten, de kwaliteit en de bijbehorende prijs. Indien je zelf niet kunt achterhalen wat een high ticket product is, neem dan een expert in de arm die het voor je uitzoekt.

Je dient in deze fase van je dropshipping onderneming goed uit te zoeken wat echt de waarde heeft die de klant over de streep trekt om met jou zaken te doen. Bekijk welke verzendmogelijkheden er zijn en met welke partijen je beter in zee kunt gaan voor goede dienstverlening.

Natuurlijk mag een uitstekende fabrikant of leverancier van jouw gekozen product niet ontbreken. Aangezien er heel wat op het spel staat bij duurdere producten en je een groter risico loopt op klanten die minder tevreden zijn, moet je after sales aanpak als een huis staan.

Dit betekent automatisch dat je relatie met een fabrikant goed moet zijn, want je hebt informatie nodig om klanten op de hoogte te houden over een klacht of vraag. De selectie van product en fabrikant zijn bij high ticket dropshipping nog veel belangrijk dan het bij de gewone vorm van dropshipping al was.

Voorbeelden van high ticket dropshipping

In het hogere productsegment kun je denken aan sieraden en horloges, elektrische fietsen of stepjes, gadgets, zonnebrillen, kunst en allerlei apparaten voor in en om huis. Het gaat om duurdere apparaten voor in de keuken, voor in de thuisbioscoop, voor in de garage of in de sportkamer.

Maar wat is dan nu jouw kracht wanneer het om high ticket dropshipping gaat? De belangrijkste tip is: kies een product dat je zelf al kent – of zelf wilt aanschaffen om je verder in te verdiepen – zodat je weet waar je over praat en wat je wilt dropshippen. Iets dat je zelf al gebruikt, waar je tevreden en enthousiast over bent en zelfs blij van wordt, zul je beter en makkelijker kunnen verkopen.

Het aankoopproces bij high ticket dropshipping kan namelijk langer duren dan bij producten van een paar euro. De klant wil vaker overtuigd worden dat het een goede aankoop is en zal zich mogelijk een aantal keren bij je melden met vragen. Wanneer je het product zelf al gebruikt, is dit prima te doen. Je hebt de ervaring en kent alle ins en outs.

Wat is de High Ticket Dropshipping Academy?

Je kent de Dropshipping Academy misschien al vanwege de dropship trainingen die aangeboden worden. Door de ontwikkeling en populariteit van dropshipping in zijn algemeenheid, kunnen je kansen om goed geld te verdienen met het normale dropshippen afgenomen zijn.

Op Amazon, Marktplaats en in talloze webwinkels vind je tegenwoordig overal dezelfde, goedkopere producten terug. Het is zoeken naar de verschillen bij deze aanbieders en die zit hem dan toch vaak in de prijs en dat is nu juist waar je winst in had moeten zitten.

Dit betekent dat je creatief moet wezen om nog steeds een leuke cent te kunnen verdienen. Door je tijd anders te besteden tijdens de selectie van jouw high ticket product en leverancier, kun je uiteindelijk met minder verkopen en minder klantcontact meer resultaat behalen.

Inhoud van de High Ticket Dropshipping Academy training

Tijdens de training van de High Ticket Dropshipping Academy leer je in vijf stappen hoe je zonder voorraad meer winst kunt behalen. Je krijgt ideeën aangereikt over welke producten het goed doen en waar je de beste leveranciers voor jouw product en jouw doelgroep vindt.

Het maakt bij deze training niet uit of je al wat van het normale dropshipping weet of nu als nieuwkomer meteen voor high ticket dropshipping wilt gaan. Je krijgt alle kneepjes van het dropship vak geleerd om te kunnen excelleren.

Het maakt dan ook niet uit wat je huidige beroep, bezigheid of financiële situatie is, je kunt altijd deelnemen aan de training en ontdekken hoe je je eigen dropship business opzet met high ticket producten.