Wat vinden wij van Werkimago.nl en initiatiefnemer Kim van Werensteijn? Is dit een goede partij voor bedrijven die hun recruitmentstrategie willen verbeteren? Wij zochten het uit. Lees verder voor onze review en ervaringen

Review: Lukt het jou als bedrijf om via Werkimago.nl van Kim Werensteijn te groeien?

Wanneer je er als bedrijf zelf niet uitkomt of maar telkens tegen dezelfde problemen oploopt met je recruitment strategie, kan het wel eens handig zijn iemand met ruime ervaring in het werkveld te raadplegen. Zodra er nieuwe banen bijkomen of bestaande banen nieuwe mensen nodig hebben, wil je dat dat ook zo snel en zo goed mogelijk lukt. Je wilt de juiste persoon, op de juiste plek met de juiste papieren en diploma’s en de juiste houding.

Ga je dit helemaal alleen uitdokteren? Of vraag je hulp aan Kim Werensteijn? Zelfs de afdeling personeelszaken zit wel eens verlegen om hulp, want out of the box denken is niet altijd makkelijk, zeker als je een bepaalde aanpak gewend bent. Zodra die aanpak niet meer werkt of de markt verandert, kan externe expertise snel resultaat opleveren. Je wilt dat geschikte kandidaten bewust zijn van jouw vacatures en dat ze de stap zetten om te solliciteren. Kim Werensteijn helpt.

Zou je dat wel doen, een externe partij inhuren voor personeelszaken?

Het liefst hoe je alles binnenshuis, juist als je al een aparte afdeling voor alles met betrekking tot je personeel hebt. Maar soms gaat er iemand met zwangerschapsverlof, is iemand tijdelijk wegens ziekte afwezig of vertrekken er gewoon medewerkers. Op dit soort momenten kun je ook als grotere organisatie hulp van buitenaf willen, zonder dat je meteen een groot bureau inhuurt en je kwetsbare kant laat zien.

Bij kleinere bedrijven kan de vraag hetzelfde zijn, maar dan vooral vanwege groei die sneller dan gepland plaatsvindt. Je hebt ineens meer mensen nodig en had nog geen (grote) afdeling waar men zich om personeelsaangelegenheden bekommert. Je hebt echter snel geschikte mensen voor bepaalde posities nodig en hebt zelf niet de tijd of kennis om dit helemaal uit te denken en op touw te zetten.

In beide situaties kan hulp om jezelf bij je doelgroep bekend te maken welkom zijn. Je kunt dan kiezen tussen vele soorten bureaus of toch eerst de tijd nemen om een nieuwe afdeling PZ op te zetten, maar hier kleven – ondanks de voordelen – ook duidelijke nadelen aan. Met een kleiner bureau zoals dat van Kim Werensteijn heb je veel mogelijkheden om binnen en buiten je bedrijf te werken aan werving en selectie van medewerkers. Die vacature is dan snel ingevuld.

Wie is Kim Werensteijn?

Kim is een druk baasje, want ze heeft al in vijf verschillende landen gewoond, heeft inmiddels twee kinderen op de wereld gezet en een eigen bedrijf begonnen nadat ze zelf als (interim) recruiter bij diverse soorten bedrijven had gewerkt. Ze woont momenteel in Spanje en werkt locatieonafhankelijk. Ze is dol op haar werk en haar kennis over employer branding en recruitment marketing brengt ze over op iedere persoon, afdeling of organisatie die daar behoefte aan heeft.

Kim heeft op dit moment twee e-books geschreven en meer dan vijftig podcast afleveringen opgenomen om je te inspireren en informeren. Daarnaast kun je veel nuttige, maar ook gewoon leuke en persoonlijke teksten op haar blog vinden. Ze deelt hier namelijk niet alleen haar passie vanwege haar beroep, maar ook haar avonturen na het emigreren naar Spanje en hoe op afstand werken uitpakt. Er straalt een hoop positiviteit uit van het blog en dat prikkelt.

Wat zijn de kosten van Werkimago?

Van gratis producten kun je geen boterham eten en dus zijn er – behalve de gratis webinar, podcast, checklists en blog – ook betaalde producten en diensten. Hieronder zie je een overzicht van wat Kim Werensteijn in rekening brengt voor diverse zaken:

E-book:
Bekend, zichtbaar en aantrekkelijk op de arbeidsmarkt
Recruitment doe je niet alleen, dat doe je samen!

29,99 euro  
12,75 euro
Online training:
Employer Branding
Recruitment Marketing
Recruitment Marketing 2.0
Candidate Experience

147,- euro
147,- euro
267,- euro
147,- euro
1=op=1 Recruitment Sessie99,- euro per uur
Employer Branding en Recruitment Marketing:
Basis DIY programma
VIP programma
Groepsprogramma

497,- euro
2997,- euro
1997,- euro

Alle bedragen zijn inclusief BTW en je kunt via de website direct betalen met iDeal of credit card. De e-books ontvang je na betaling in je inbox en de online trainingen zijn ook direct vanaf je eigen computer te volgen. Alleen voor de persoonlijke sessie samen met Kim Werensteijn moet je even wachten tot je samen een geschikte dag en tijd gevonden hebt. Na je betaling neemt ze echter zo snel mogelijk contact met je op voor deze afspraak.

Belangrijk: Voor de online training Recruitment Marketing 2.0 geldt overigens dat dit een pre-order prijs is waarvoor een korting van 23% gerekend wordt. Deze korting krijg je omdat de training nog in ontwikkeling is. Waarschijnlijk zal de normale prijs (na april 2021) omhoog gaan naar 347,- euro. Als je al zeker weet dat je deze training wilt gaan volgen, doe je er dus goed aan om alvast te reserveren. Die korting is dan mooi meegenomen.

Is Werkimago.nl de investering waard?

Zelfs wanneer je al een opleiding in de richting van Kim’s werkveld hebt afgerond, kunnen de trainingen nog iets opleveren. Door de werkervaring van Kim krijg je namelijk een kijkje in de keuken en die leeropbrengst neem je altijd mee in je eigen toekomst. Bij de persoonlijke sessies bepaal jij wat er ter sprake gebracht wordt en ook hoeveel sessies je Kim’s talent wilt gebruiken om een ommekeer binnen je organisatie voor elkaar te krijgen.

Over het algemeen zijn de video’s niet lang (30 minuten) en de prijs van de normale trainingen (147 euro) valt dan best mee. Wat je meeneemt aan inhoud uit de training en hoe je die toepast, bepaal je daarna helemaal zelf. De opdrachten die je naar aanleiding van de online training doet, helpen je om de vertaalslag naar jouw bedrijf te maken. Misschien besluit je wel om daarna snel de training die Kim samen met Marcel Borst heeft ontwikkeld ook te willen volgen.

Wat vinden wij belangrijk bij trainingen over employer branding en recruitment marketing?

Het gaat er in eerste instantie om dat je helder krijgt wat beide termen voor jouw bedrijf – hoe groot of hoe klein ook – betekenen. Als je met een klein team bent, heb je de persoonlijke begeleiding van Kim wellicht niet nodig en kun je na het volgen van de online trainingen met de andere leden van je team sparren over hoe de inhoud van toepassing is op jullie bedrijf.

Verder is het altijd positief dat er niet alleen maar online producten aangeboden worden, want de meeste mensen vinden het net prettiger om de informatie toegespitst op hun eigen bedrijf te krijgen. Je wilt niet zelf hoeven vertalen, maar bent bereid hier een expert voor te betalen. De ideeën die je hebt, kun je dan toetsen en dat betekent dat je Kim Werensteijn prima als klankbord kunt gebruiken voor wat je al weet en welke aanpak je in gedachten had.

De feedback die je krijgt is waardevol en gericht op concrete acties, waardoor je niet meer hoeft te zoeken naar de raakvlakken met jouw bedrijf. Werkimago voorziet in beide behoeften: goedkope en kwalitatief goede online trainingen, een aantal gratis producten en maatwerk die resultaten oplevert.

Wat zijn de voor- en nadelen van Werkimago.nl?

Voordelen

  • Via de website van Kim Werensteijn krijg je een aantal gratis producten waar je al je voordeel mee kunt doen.
  • Het aanbod is divers en toegespitst op verschillende hoofdonderwerpen met betrekking tot recruitment marketing en employer branding.
  • Maatwerk is mogelijk door 1-op-1 sessies met Kim Werensteijn te reserveren. Het aantal sessies is zoveel als je nodig hebt om de gewenste resultaten te bereiken.
  • Het aanbod is ook bij weinig budget toereikend om toch stappen te kunnen zetten.

Nadelen

  • Als je echt geen budget hebt, zijn de trainingen nog steeds prijzig en je vraagt je af of je de theorie dan ook niet gewoon op internet kunt vinden en zelf moet leren toepassen.
  • Kim Werensteijn werkt remote, waardoor je haar niet snel op bezoek zult hebben binnen je bedrijf. Voor sommige vraagstukken werkt dat toch nog altijd prettiger.
  • Je hebt misschien het gevoel dat iemand die vanuit het buitenland opereert geen binding meer heeft met Nederland en daardoor minder waarde kan leveren. De CV van Kim zegt dan gelukkig iets anders.

Waarom is Werkimago anders dan de concurrent?

Je hebt bij elk vraagstuk over branding of recruitment marketing dat je voorlegt aan Kim altijd haar volledige aandacht. Ze heeft het voordeel dat ze vanuit een hele andere omgeving kan werken en dit betekent dat de rust die zij ervaart ook op jou uitstraalt. Dit merk je in heel haar aanpak en voor iemand die constant in het drukke Nederland zit, is dat misschien moeilijk voor te stellen, maar alleen al elke dag de zon maakt een wereld van verschil in je leef- en werkklimaat.

Daarnaast brengt Kim jarenlange ervaring met diverse werkgevers en soorten bedrijven met zich mee, waardoor ze snel kan schakelen tussen de theorie en de praktijk. Ze heeft ondervonden wat wel en zeker ook wat niet werkt en kan zich hierdoor veel vlotter in de situatie van jouw bedrijf plaatsen. Hierdoor krijg je bij de 1-op-1 sessies waar voor je geld.

Bij adviseurs die in teamverband werken om projecten aan te pakken, loop je vaak het risico dat je probleem ondergesneeuwd raakt door het bedrijfsproces van de adviseur. Je wilt snelle en goede resultaten en hebt niet de luxe om af te wachten tot allerlei mensen op elkaar afgestemd zijn. Bij Kim is er veel minder risico op vertraging of het missen van deadlines, terwijl de uitkomst je helpt bij het aanpakken van de kern van je case.

Voor wie is Werkimago geschikt?

In eerste instantie gaat het om je behoefte aan praktische informatie en richtlijnen om met branding of marketing verder te kunnen binnen je bedrijf. Als de materie niet direct binnen het kader valt, kun je bij Kim wel altijd navragen hoever haar expertise reikt en of ze je toch kan ondersteunen.

Ook gaat het om het budget dat je ter beschikking hebt om te kunnen investeren in employer branding en recruitment marketing. Vergeet daarbij niet dat het niet alleen gaat om de pot met geld die je kunt besteden, maar vooral ook de tijd die het je daarna gaat besparen doordat je een gerichte strategie met inhoud krijgt. Die tijd representeert ook een bepaald bedrag en waarschijnlijk heb je een online training of persoonlijke sessies met Kim er sneller uit dan je denkt.

Hoe zijn de ervaringen van anderen met de producten en diensten van Werkimago.nl?

  • Chartable.com heeft 3 reviews over de podcast afleveringen van Kim Werensteijn hier wordt door alle drie 5 van 5 sterren gegeven. De podcasts zijn in begrijpelijke taal en interessant voor elke recruiter. Er is nog een vierde review, maar die is van Kim zelf.
  • Er zijn verder geen andere reviews te vinden over Werkimago.nl, maar over Kim zelf is wel veel meer te vinden. Ze is aanwezig op alle sociale media platforms en geeft daar veel persoonlijke informatie over haar werk en het avontuur in Spanje met haar gezin.
  • Ook is er over Werkimago of Kim te lezen of horen bij onder andere bedrijven als Viva400, Remote Recruiters en Locatie Onafhankelijk Werken. Hierdoor kun je ervaren hoe Kim Werensteijn als persoon is en of je een klik met haar voelt. Contact opnemen is dan makkelijker.

Conclusie: wel of niet gebruik maken van Werkimago en de expertise van Kim Werensteijn?

De kracht van Kim Werensteijn zit hem vooral in haar unieke karakter in combinatie met de kennis die zij als ervaren (interim) recruiter meeneemt in het gesprek. Je merkt dit al gedurende haar podcasts en in de trainingen, maar bij de 1-op-1 sessies komt dit nog veel duidelijker naar voren. Ondanks dat Kim niet meer in Nederland woont, heeft ze hier wel al haar ervaring opgedaan, waardoor je niet bang hoeft te zijn met een ingedutte “Ik vertrek” persoonlijk te maken te hebben.

Ze is een slimme ondernemer die kansen ziet om met haar eigen verleden en persoonlijke capaciteiten andere te helpen bij hun ontwikkeling als persoon, afdeling of bedrijf. Dat maakt Werkimago anders dan anderen en dat kun je waarderen.

Start hier

Op jouw succes!