Wat zijn de kosten van Shopify in Nederland? In dit artikel zie je precies wat de prijs-opties van Shopify zijn, evenals tips om ermee te starten voor jouw webshop. Shopify + e-commerce is een perfecte combinatie om veel geld te verdienen met een webshop. Lees verder voor de tarieven en kosten per maand…

Wat zijn de maandelijkse kosten van Shopify, oftewel de ‘pricing’ / ’tarieven’?

shopify kosten

De kosten van Shopify verlopen per maand of per jaar. Dat komt omdat Shopify een zogeheten ‘SAAS’ is: Software As A Service. Shopify wordt namelijk continu geüpdatet, beveiligd en verbeterd. Bij zo’n service hoort een abonnementsvorm.

Zoals je in het overzicht hierboven kunt zien, kost Shopify Basic 29 dollar per maand, oftewel 25 euro per maand. Het bijzondere aan Shopify is dat dit goedkoopste abonnement – Shopify Basic – meteen een volledig product biedt. Alle essentiële en winst-opleverende functies zitten in het basic-abonnement. De bonussen die bij de duurdere Shopify-abonnementen horen, zijn eerder ‘leuk om te hebben’ dan absolute musts.

  • Basic Shopify kost 29 dollar per maand, oftewel 26 euro per maand. Alles kun je gewoon doen met Basic Shopify.
  • Shopify kost 79 dollar per maand, oftewel 73 euro per maand. Dit abonnement bevat gewoon een paar extra bonus-functies die niet per se onmisbaar zijn. Pas wanneer jouw webshop 5.000 euro omzet of meer per maand heeft, wordt dit interessant.
  • Advanced Shopify kost 299 dollar per maand oftewel 275 euro per maand. Dit abonnement is pas aanbevolen wanneer jouw webshop 10.000 euro omzet of meer per maand heeft.
  • Shopify Plus kost 2.000 dollar per maand. Dit is echt voor webshops die landelijk succes hebben geboekt en meer dan een miljoen euro per maand omzetten.

Zijn deze kosten het waard? Verderop in dit artikel zal je lezen waarom ons antwoord in ieder geval al ja is. Ook kun je zelf een conclusie trekken door Shopify hier gratis uit te proberen.

Kun je ervoor kiezen om de Shopify-kosten niet per maand, maar per jaar te betalen?

Ja, dat kan. Dan heb je 10 tot 20 procent extra korting. Je krijgt in principe maandelijks een factuur van Shopify, maar je kunt er ook voor kiezen dat dit jaarlijks of tweejaarlijks plaatsvindt. Dus je kunt ook een heel jaar of twee jaren vooruit betalen, waardoor je 10% of 20% korting krijgt.

Zijn de kosten van Shopify het waard? Ervaringen van anderen…

We hebben er lang over nagedacht, maar na zelf Shopify gebruikt te hebben en anderen hierover gehoord te hebben, is onze conclusie dat Shopify 100% de beste manier is voor het runnen van een webshop. Veel Nederlandse webshop-eigenaren en Dropshippers kiezen voor Shopify. Inmiddels kent Nederland bijna 10.000 Shopify-webshops met tevreden eigenaren.

Wist je dat je alle Shopify-tools direct kunt uitproberen zonder een account aan te maken of betaalgegevens in te vullen? Het is heel makkelijk: hier kun je het direct zien.

Shopify-abonnement opzeggen: makkelijk of niet?

hoeveel kost shopify

Je kunt gewoon maandelijks opzeggen als je per maand betaalt. Als je per jaar betaalt, dan had je korting gekregen om dat risico te nemen. Dan krijg je uiteraard de resterende maanden die je al betaald had, niet terug.

Ben je je website kwijt als je jouw Shopify-abonnement opzegt?

Wacht even. Daarvoor moeten we even je verwachtingen managen. Laten we het even in bullets uitleggen:

  • Je Shopify-website zoals jij het hebt vormgegeven raak je inderdaad kwijt als je je Shopify-abonnement opzegt. Dat betekent dat je met een andere website-builder-tool je website en webshop weer opnieuw mag opbouwen. Maar dat is logisch. Dat kost uiteraard wat tijd, maar verder is er absoluut geen reden tot paniek. Zie volgende bullet.
  • Je domeinnaam en url-structuur raak je sowieso niet kwijt. Je moet goed opschrijven welke url’s jouw pagina’s allemaal hebben. In je nieuwe website-builder-tool moet je precies diezelfde url’s gebruiken voor de verschillende pagina’s die je in Shopify had. Zo zorg je ervoor dat jouw klanten jouw website niet uit hun bookmarks en favorieten verliezen – en dat je jouw posities in Google ook niet kwijtraakt.

Alternatieven voor Shopify: waarom niet gewoon WordPress + Woocommerce?

shopify kosten nederland tips

Ja, er zijn alternatieven voor Shopify. Nee, ze zijn het niet de moeite waard als Shopify al tot jouw opties behoort. Dat komt omdat Shopify marktleider is op het gebied van managed webshops. Ze hebben de meest converterende functies en de beste service en technische kwaliteit.

En wat als je gaat kijken naar de gratis open source-pakketten? Dat is een compleet ander verhaal. Open source betekent dat je alles zelf moet regelen en dat er niks voor jou is gedaan. Heb je een open source-website geïnstalleerd, zoals WordPress, dan staat er nog niks. Je moet zelf maar op het idee komen om de juiste instellingen aan te zetten en de boel up to date te houden.

Webhosting, updates, onderhoud, verbeteringen, configuratie… daar moet allemaal tijd en/of geld in geïnvesteerd worden. Dat hoort nou eenmaal bij open source. Dat ontloop je allemaal als je gewoon Shopify neemt: fully managed.

Bij Shopify worden al die dingen voor jou geregeld en heb je standaard een goed-verkopende webshop. Daar betaal je die Shopify-tarieven in principe voor.

Laten we bijvoorbeeld naar WordPress + Woocommerce kijken als Shopify-alternatief:

  • WordPress heeft aparte webhosting nodig. Bij Shopify zit de hosting er gewoon bij inbegrepen.
  • Woocommerce is weliswaar gratis, maar je moet allerlei extra modules kopen om extra dingen aan te kunnen passen. Voor ieder dingetje dat je wilt aanpassen, moet je zo’n module van ongeveer 50 euro per jaar erbij kopen.
  • En dan moet je nog maar op het idee komen om de goed-converterende functies allemaal aan te zetten, goed in te delen en up-to-date te houden.

Als je voor Woocommerce een aantal extra’s aanschaft, een premium thema neemt en een hosting-pakket erbij neemt, kom je ook bij een prijs uit die in de buurt kan komen van de kosten van Shopify. En dan heb je nog helemaal niks: je moet de boel daadwerkelijk ook instellen en bijhouden.

Is shopify echt zo makkelijk? Je kunt het hier direct zelf zien en alle functies gratis ervaren.

FAQ over de kosten van Shopify

veelgestelde vragen kosten shopify

Zijn er opstartkosten?
Nee, je hoeft helemaal niks extra te betalen qua opstartkosten. Je betaalt alleen voor de maandelijkse abonnementskosten en eventuele extra modules (apps).

Heb ik extra webhosting nodig?
Nee, want Shopify is fully managed. Snelle webhosting voor snelle laadtijden zit er gewoon bij inbegrepen.

Is het Shopify-abonnement maandelijks opzegbaar?
Zeker, Shopify is op elk moment op te zeggen. Het is maandelijks opzegbaar.

Kan ik Shopify gratis uittesten zonder een account/betaalgegevens?
Absoluut! Dat is het fijne van Shopify: je kunt direct beginnen met het uittesten van Shopify zonder dat je een account hoeft aan te maken en je betaalgegevens hoeft in te vullen. Eventjes je e-mailadres invullen en je zit direct in de builder.

Waarom schreven wij dit over Shopify? De snelste manier naar financieel succes…

Het is onze missie om onze lezers en studenten te informeren over manieren om geld te verdienen en materiële successen te behalen. Een van die manieren is e-commerce. Of je nu alles zelf wilt doen of een dropshipping-constructie wilt opzetten: Shopify is hiervoor de ideale partner omdat hun hele tool erop is ingericht op conversie en verkoop.

Test Shopify Nederland hier eventjes zelf uit (geen account nodig)

Klik hier om direct zelf de builder uit te testen. Dan zie je direct alle voordelen van managed e-commerce – wat Shopify is – en waarom het de kosten waard is. Én ondertussen weet je dat de kosten van Shopify eigenlijk even hoog zijn als een open source-oplossing waarbij je van alles zelf moet regelen.