Zoek je een goede training over online marketing – bijvoorbeeld een goede cursus over content marketing, social media, strategische marketingplanning, branding of praktische operationele marketing? Het is altijd handig om een opfriscursus marketing te nemen. Lees verder voor de beste aanraders…

De beste trainingen over online marketing

Hieronder bespreken we de allerbeste online trainingen op het gebied van online marketing die we zijn tegengekomen, hebben doorgelopen en beoordeeld.

Alle online marketing-onderwerpen

Trainingen specifiek over het maken van online funnels

Trainingen specifiek over het maken van online programma’s

Trainingen specifiek over copywriting

Trainingen specifiek over podcasting

Trainingen specifiek over remote working / digital nomad / slimmer werken / automatiseren

  • Cursus: Van 9 tot 5 naar vrijheid leert je allerlei manieren waarop je jouw geld vóór jou kunt laten werken. Het is de ultieme cursus voor als je het leven van een digital nomad wilt.

Trainingen specifiek over ondernemerschap

Trainingen over verkopen op internet (e-commerce)

Trainingen over adverteren op internet

  • Training Zuiver Zichtbaar, Deze training is uitstekend als je ervan houdt om brutaal klanten binnen te hengelen en ze een dienst te bieden die erg gewild is, allemaal middels goede zichtbaarheid.

Trainingen over sales

Trainingen specifiek over social media

Trainingen specifiek over affiliate marketing

Managementtrainingen

Masterminds, geldmindset & persoonlijke ontwikkeling

De online marketing-cursussen die deze lijst niet hebben gehaald

Misschien had je ook de cursussen van Frankwatching verwacht in dit overzicht. De reden dat ze hier niet genoemd zijn, is omdat we vriendelijker geprijsde cursussen gevonden hebben. We snappen het: if you don’t pay, you don’t pay attention – maar de Frankwatching-trainingen zijn onnodig prijzig. Hun gemiddelde prijs van 600 euro per dag vinden we prima voor events met een theater- en spektakel-element, maar niet voor klaslokaal-trainingen. Daarom kon je op deze pagina alternatieven vinden die we in plaats daarvan aanbevelen.

Onze zoektocht naar de beste online marketingtraining

Online marketing is een ontzettend ruim begrip, waarbinnen ongelooflijk veel mogelijk is. Het fijne van online marketing trainingen is dat deze veelal ook online te volgen zijn, dus vanuit het gemak van je eigen huis en wanneer het jou uitkomt. Online marketing is een tak van sport die relatief nieuw is, maar die nu al niet meer is weg te denken uit het marketing wereldje. Mensen kunnen niet meer zonder het internet. Ondernemers, net als wij, evenmin.

Waarom wij op onderzoek uitgingen

Jezelf profileren op het internet wordt steeds belangrijker. Tegelijkertijd wordt het steeds moeilijker om jezelf op het internet te onderscheiden. Het is dus van groot belang dat we op de hoogte blijven van de trends, of nog beter: op de trend vooruitlopen. Tegen de golven inzwemmen, heeft geen enkele zin. Online marketing is een absolute noodzaak. Gelukkig zijn hier online ook steeds meer cursussen van te vinden, die zelfs voor een leek te volgen zijn.

Kritisch op het aanbod online marketingtrainingen

Hoe meer online marketing trainingen, hoe meer keuze. Helemaal goed, zou je denken. Daar staat tegenover dat het bijna onmogelijk is geworden om je online te onderscheiden. De race om bovenaan in zoekmachines te eindigen, is moordend geworden. De competitie is fel. Hou er rekening mee dat online marketing trainingen jou niet de “Heilige Graag” op het gebied van marketing gaan geven, maar je hooguit vertellen hoe je niet achterblijft op de rest.

Beloften van online marketingtrainers

Online marketing trainers beloven wat ons betreft iets te graag dat ze jou succesvol gaan maken. Dat, als je hun training of cursus volgt, de resultaten meteen zullen aantrekken. In de praktijk is het echter zo dat je de resultaten van online marketing meestal pas na een paar weken of zelfs een paar maanden ziet. Het is net als het groeien van een plantje uit een zaadje: succes bereik je niet in één dag. Succes moet je cultiveren: je oogst wat je zaait.

Onze onderzoekscriteria voor het beoordelen van het materiaal dat we tegenkwamen

Wat ons betreft herken je een goede online marketing training altijd aan het volgende:

  • De training is helder en overzichtelijk

  • De training wordt aangeboden door een betrouwbare partij

  • De training krijgt positieve beoordelingen

  • De training belicht verschillende aspecten van online marketing

  • De training brengt verschillende (aanvullende) marketingstrategieën in kaart

  • De training is volledig up to date met de laatste marketinginzichten

  • De training kent een vast aanspreekpunt: iemand aan wie je vragen kunt stellen of wie je om advies vraagt.

Onze onderzoeksdata

Voor dit artikel hebben we geprobeerd zoveel mogelijk over online marketingtrainingen te schrijven waar we zelf ervaring mee hebben. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Dus in enkele gevallen hebben we trainingen beschreven waarvoor we uitgebreid naar reviews van eerdere cursisten hebben gekeken en waarbij we het cursusaanbod ook uitgespreid doorspit hebben.

Hou Kassa, Radar en de Consumentenbond in de gaten

Weet je niet zeker of een online cursus of training deugt? Kijk dan eens of Kassa, Radar of de Consumentenbond er iets over heeft geschreven. Deze instantie houden het aanbod online diensten, ook op het gebied van cursussen, goed in de gaten en stellen misstanden aan de kaak. Ook kun je de fora van deze sites raadplegen en kijken of er hier iets over de training is gemeld.

Jouw online marketingtraining vervolgstap

Zo, je hebt nu de kennis op zak om op eigen houtje een geschikte online marketing cursus uit te kiezen. In dit artikel hebben we je laten zien wat er allemaal mogelijk is online marketing gebied, hoe je een kwalitatieve cursus van een minder kwalitatieve cursus onderscheidt en wat onze persoonlijke aanraders zijn. De zet is aan jou: we wensen jou veel succes met leren.

Train ze!