Is Shopify een goed platform om jouw webshop te kunnen bouwen en beheren? Zijn er goede ervaringen met Shopify of is het gewoon oplichting? In deze review kom je erachter of Shopify de kosten waard is en of dit een goede dienst is voor Nederlandse ondernemers die aan e-commerce willen doen. Lees verder…

Wat is Shopify?

Shopify is een populair e-commerce platform dat jou helpt bij het bouwen van je eigen online winkel, zonder dat je technische vaardigheden nodig hebt.

Meer dan dat is het eerlijk gezegd niet – zo eenvoudig kunnen we het uitleggen. Je hebt geen gekke technische vaardigheden nodig, je hebt geen bodemloos budget nodig en je hoeft niemand in te huren om je droom te verwezenlijken. Dit maakt Shopify een snelle en betaalbare manier om je online winkel te creëren.

Sterker nog: je kunt vandaag nog beginnen met bouwen, als je dat wilt! Je kunt namelijk alles zonder account direct uittesten.

Onze review in het kort

Shopify is het beste e-commerce platform op de markt van vandaag. Het is ontworpen om ondernemers te helpen hun eigen, schaalbare online winkel te bouwen met honderden ingebouwde functies en ‘apps’ die de webshop kunnen pimpen.

Shopify had enkele jaren geleden al meer dan 800.000 bedrijven aan een webshop geholpen en is in ons eigen diepgaande onderzoek als beste uit de bus gekomen. Shopify presteert daarmee beter dan al zijn concurrenten.

We hebben Shopify uitvoerig getest

is shopify goed of slecht

Wij hebben een duik genomen in Shopify’s verkoopfuncties, gebruiksgemak, prijzen, ontwerp, marketingtools en meer, om jou te helpen beslissen of het echt een goede keuze voor je is.

We analyseerden alle resultaten, vergeleken Shopify met andere platformen die we hebben getest, keken naar de sterke punten en de gebreken, en berekenden scores voor elk belangrijk gebied – dit alles zodat we je de meest accurate en nuttige informatie kunnen geven over deze online webshop-bouwer.

Is het liefde op het eerste gezicht? Voor ons absoluut. We kunnen je meteen vertellen dat Shopify een 9 verdient van ons. Shopify liet ons e-commerce-hart sneller kloppen, en roerde de e-commerce-vlinders in onze maag.

Voor- en nadelen van shopify

Er zijn veel opties voor het runnen van een online winkel en Shopify is een alles in één e-commerceoplossing die sinds 2009 populair is geworden bij mensen met een fysieke en virtuele winkels. Je kunt Shopify gebruiken om verschillende online winkels te runnen en met klanten te overleggen. Er zijn momenteel veel opties voor het runnen van een online winkel, en jouw keuze voor het beste e-commerceplatform kan een grote impact hebben op jouw bedrijf en omzet. De vraag is dan natuurlijk waarom het loont om voor Shopify te kiezen. Wij zetten het voor je op een rijtje.

Voordelen

✅ Shopify ontvangt steevast de hoogste scores qua functies en klanttevredenheid.

✅ Shopify heeft een briljant inventarisatiesysteem om je te helpen jouw winkel te beheren.

✅ Shopify ondersteunt jouw verkoop via meerdere kanalen, waaronder SEO, Facebook, Instagram, Bol en Marktplaats.

✅ Er zijn veel extra functies aan je winkel toe te voegen met ‘apps’.

✅ Makkelijk producten verkopen via meerdere kanalen die door jouw klanten gebruikt worden van online tot persoonlijk en alles daartussenin.

✅ Met Shopify kunnen gebruikers andere potentiële verkoopkanalen gebruiken om de verkoop te verhogen zoals Facebook, Amazon, Pinterest en meer platform.

✅ Verkoop makkelijk jouw producten op de mobiele apps die Shopify heeft ontwikkeld en die je kunt integreren met je de site van je winkel.

✅ Hou je winkel goed bij door Shopify te gebruiken voor het beheer van producten en voorraden via ingebouwde kassasysteem.

Nadelen

❌ Shopify Payments is niet overal beschikbaar en kan lastig zijn als je zaken doet met specifieke landen.

Voor wie is Shopify?

shopify doen of niet

Iedereen kan Shopify gebruiken, of je nu een beginnende verkoper bent, of een miljoenenbedrijf. Het enige wat je nodig hebt is een idee, iets om te verkopen, en een internetverbinding, en je zou in een mum van tijd een online winkel live kunnen zetten.

Met meer dan 1.200 gespecialiseerde functies zoals voorraadtracking en verzendtools is Shopify een krachtig platform om te kiezen. Het kan worden gebruikt door elke winkel en is zeer schaalbaar.

Waarom is Shopify wat ons betreft een top-keuze?

 • Gebruiksgemak: 9,5
 • Flexibiliteit in het ontwerp: 8
 • Verkoopfuncties: 10
 • Functies voor de rest van de website: 8
 • Klantenscore: 9,5
 • Hulp en ondersteuning: 9,5
 • Waar voor je geld: 8

In feite presteerde Shopify beter dan al zijn concurrenten en daarom bevelen wij het aan als de beste all-around e-commerce-bouwer op de markt. Maar niemand is perfect – ook Shopify niet – dus ga door met het lezen van onze Shopify-review om te ontdekken of dit de juiste keuze voor je is.

Hoe makkelijk is Shopify te gebruiken?

shopify-builder-recensie

Het snelle antwoord: easy peasy! Je krijgt niet in vijf minuten een site live, maar Shopify slaagt er wel in om krachtige e-commerce-tools te combineren met een makkelijk te gebruiken editor.

De interface is clean en eenvoudig en 88% van de gebruikers zei dat ze om die reden Shopify zouden aanbevelen aan een vriend. Toch raden we altijd aan om het zelf te proberen vooraleer te beslissen!

Het eerste waar je naar moet kijken bij het uitproberen van een bouwer is hoe makkelijk het te gebruiken is, vooral bij het bouwen van een online winkel. E-commerce-bouwers hebben vaak moeite om kracht te combineren met gebruiksgemak, maar Shopify heeft op dit cruciale gebied uitgeblonken.

Hier kun je het zelf gratis proberen.

Nogmaals: je hebt je site niet binnen vijf minuten live, want Shopify heeft nog steeds een serieuze hoeveelheid kracht in zijn backend. Maar het slaagt er wel in om de editor soepel en eenvoudig in het gebruik te maken, wat wij toejuichen (luidkeels).

Het backend winkel-dashboard: super duidelijk!

Het dashboard van Shopify maakt het extra makkelijk om je eigen e-commerce website te ontwerpen én om de dagelijkse gang van zaken van jouw webshop te managen.

En niet alleen wij hebben genoten van Shopify’s interface. Nadat we het zelf hebben getest, hebben we alledaagse mensen hun eigen winkel laten bouwen met behulp van Shopify, en we hebben hen laten scoren hoe makkelijk (of moeilijk) ze bepaalde taken hebben gevonden.

De resultaten waren waanzinnig: de gebruikers vonden het geweldig hoe Shopify hielp tijdens het set-up proces met vragen en aanwijzingen – en ze vonden het makkelijk om ermee aan de slag te gaan. “Het toevoegen van een product, subtiele aanwijzingen… alles was gewoon heel duidelijk.”

Ook werden er kritische kanttekeningen gezet door de mensen in mijn omgeving die ik met Shopify liet spelen: “Soms is er een gebrek aan duidelijkheid voor een beginnende e-commerce websitemaker. Een deel van de terminologie was inconsistent of ging langs me heen. Voor een doe-het-zelf websitebouwer is het nog altijd wel even wat uitzoekwerk.”

Mijn persoonlijke mening blijft echter dat Shopify de meest duidelijke interface heeft voor webmasters. Ik was echt positief verrast en ik merkte dat ik lekker aan het spelen was en heel snel een mooie webshop had neergezet.

Je kunt Shopify trouwens ook zelf uittesten

Het goede nieuws is dat Shopify een gratis proefversie heeft – waarbij je niet eens een account hoeft te maken – dus je kunt het zelf uitproberen om te zien of dit het juiste webshop-platform voor jou is.

Het uitproberen van Shopify is de enige manier om te weten of je het fantastisch of frustrerend zal vinden. Ontdek zelf of je ook een fan gaat worden door het zelf uit te proberen.

De kosten van Spotify: zijn het goede tarieven?

shopify review recensie is het goed

De prijs-kwaliteit-verhouding is vrij goed: de prijsplannen zijn zeer redelijk, met schaalbare keuzes en essentiële kenmerken die zelfs op het laagste kernplan zijn opgenomen. Echter, Shopify verloor punten door zijn afhankelijkheid van ‘apps’ voor extra functionaliteiten.

 • Basis Shopify: $29 per maand – het goedkoopste plan om je eigen winkel te bouwen; dit biedt alle benodigdheden voor een nieuwe online winkel..
 • Shopify: $79 per maand – voor groeiende bedrijven; bevat een aantal bonusfuncties die pas interessant zijn als je 5.000 euro of meer per maand omzet.
 • Geavanceerde Shopify: $299 per maand – voor grote bedrijven met 10.000+ omzet per maand die willen opschalen. De extra functies zijn zeker niet nodig voor kleinere bedrijven.
 • Shopify Plus: prijzen op maat – voor grootschalige bedrijven met grote budgetten. Geen vaste prijzen – in plaats daarvan vraag je een aangepaste offerte aan.

Ook het goedkoopste plan van 29 dollar per maand biedt je gewoon alle hoofdfuncties, zoals onbeperkte producten, het aanmaken van kortingscodes en de integratie van meerdere kanalen.

Als je een langetermijnvisie hebt voor je winkel, dan kun je geld besparen door je in te schrijven voor een jaarplan. Je bespaart 10% door je aan te melden voor een jaarabonnement, en 20% door te kiezen voor een tweejarenplan!

Wat is Shopify Payments?

Shopify Payments is Shopify’s in-house payment gateway. Denk aan Ideal, PayPal of Stripe – het verwerkt de betalingen van je winkel en accepteert de meeste belangrijke betaalmethoden. Het idee is dat het gebruik van Shopify Payments minder gedoe is dan het aansluiten van een derde partij betaalprovider (zoals PayPal) en het stroomlijnt je winkel door alles in eigen beheer te houden. Je kunt echter ook gewoon Mollie koppelen.

Vergeet niet dat Shopify je 14 dagen de tijd geeft om het platform gratis uit te proberen, dus zorg ervoor dat je daar gebruik van maakt voordat je je inschrijft. Dat kun je hier doen.

Hoe goed zijn de thema’s van Shopify?

shopify-themas-kiezen

Ze zijn geweldig! Ze zijn namelijk allemaal professioneel ontworpen, reageren goed op mobiel, zitten vol met functies en geven je zelfs de keuze uit verschillende stijlen. Het grote nadeel dat de keuze in gratis thema’s nog niet zo groot is. De rest kost tussen de $140 en $180.

Ook zijn alle thema’s supersnel. Vergeet niet: een vertraging van één seconde in de respons van de pagina’s betekent vermoedelijk een vermindering van 7% in de conversies!

Dit zijn allemaal geweldige functies en ze zijn belangrijk voor het creëren van een succesvolle winkel die jouw klanten tevreden zal stellen. Maar we weten wat je echt denkt: zien de thema’s er echt goed uit? Ja! De thema’s van Shopify zijn professioneel ontworpen en zien er strak, stijlvol en aantrekkelijk uit.

Er zijn thema’s per branche, van kunst en fotografie tot elektronica, meubels en nog veel meer. Je kunt ook kijken naar populariteit, prijs of collectie-stijl, zoals “minimalistisch”, “leuk en levendig” of “geweldig voor kleine voorraden”.

Alle thema’s bevatten overvloedig veel functies

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Aanpasbare inhoudssecties op de startpagina.
 • SEO (Search Engine Optimization)
 • Drop-down-navigatie ondersteuning
 • Gratis thema-updates
 • Mobiel-vriendelijk ontwerp
 • Sociale-media-iconen
 • Ingebouwde stijlen en kleurenpaletten
 • Gratis stockfoto’s door Burst
 • Elk thema heeft ook zijn eigen specifieke kenmerken.

Moet je eerst een thema kiezen of eerst je winkel vullen?

shopify-review

We raden aan om te beginnen met het toevoegen van producten en vervolgens pas je winkelpand te stylen. Omdat Shopify op de eerste plaats een winkelbouwer is, draaien de thema’s natuurlijk om producten – dus het kan moeilijk zijn om je pagina te ontwerpen zonder dat er producten in voorkomen!

Hoe krachtig zijn de verkoopfuncties van Shopify?

Behoorlijk krachtig! In feite was het onze topspeler op dit gebied, met een score van 9,5 in de tests.

Shopify stouwt elke winkel vol met hele ladingen aan handige tools die ontworpen zijn om het runnen van je winkel te vergemakkelijken, van de verzending tot de berekening van de belasting.

Het belangrijkste om op te letten is dat die functies heel erg afhankelijk zijn van extra functies, die in Shopify ‘apps’ worden genoemd. Shopify geeft je uiteindelijk wel alle essentiële zaken die je nodig hebt, van analytics en verlaten winkelwagen-acties tot veel opties qua betalingsgateways en multi-channel integratie.

Het is bewezen dat de verkoopfuncties van Shopify de prestaties van je e-commerce verbeteren. Shopify presteerde in ieder geval ook beter dan alle concurrenten als het gaat om verkoopfuncties.

Ondersteuning en veiligheid: Is Shopify veilig in gebruik?

Ja – Shopify wordt geleverd met ingebouwde beveiliging, voldoet aan alle noodzakelijke voorschriften en werkt zelfs jouw site bij om alles veilig te laten draaien. Je kunt apps toevoegen voor extra gemoedsrust, maar zorg er altijd voor dat je regelmatig back-ups van je site maakt. Dat kan erg eenvoudig binnen Shopify.

Shopify-winkels zijn bovendien automatisch beveiligd – in tegenstelling tot platforms zoals WordPress ben je niet zelf verantwoordelijk voor het regelen van de beveiliging van je site. In plaats daarvan zorgt Shopify voor bescherming tegen cyberbedreigingen, voert het updates uit en voldoet het aan de compliance-eisen voor het afhandelen van online transacties.

Dit maakt je leven als online verkoper veel gemakkelijker dan wanneer je al deze zaken zelf zou moeten beheren!

Biedt de support van Shopify voldoende ondersteuning?

shopify help support

Als je ondersteuning nodig hebt, dan krijg je die. Shopify biedt hulp via verschillende kanalen, zodat je kunt kiezen wat voor jou het beste werkt.

Shopify biedt:

 • 24/7 telefonische ondersteuning.
 • Ondersteuning via social media.
 • 24/7 live chat ondersteuning.
 • Forum voor andere Shopify-gebruikers.
 • Ondersteuning per e-mail.
 • Hulpcentrum.
 • Videotutorials.
 • Geavanceerde specialistische ondersteuning.
 • Het Shopify Help Center heeft een schat aan informatie, en je kunt direct contact opnemen met Shopify als je meer specifieke antwoorden op problemen nodig hebt.

Ons eindoordeel

Shopify is de e-commerce-bouwer die we het meest aanbevelen. Het presteerde beter dan alle andere e-commerce-platforms in ons onderzoek, en heeft voor elk wat wils. Met een enorme app-store, coulante prijzen en een indrukwekkende reeks functies is het een uiterst schaalbaar platform.

Shopify schittert het meest in zijn verkoopfuncties, gebruiksgemak en klanttevredenheidscores, waardoor het een geweldige keuze is voor zowel beginners als serieuze verkopers.

Houd er rekening mee dat je voor sommige functies waarschijnlijk op extra apps moet vertrouwen en dat dit je maandelijkse prijs kan verhogen. Dit is het grootste nadeel van Shopify, terwijl het je tegelijkertijd de vrijheid geeft om je winkel aan te passen en te laten groeien in je eigen tempo.

Kijk even of je het met ons eens bent: test Shopify hier gratis uit.

Is Shopify terecht het #1 webshop-platform?

shopify ervaringen tips

Over het geheel genomen heeft Shopify zijn titel verdiend als de beste all-round e-commerce websitebouwer op de markt. Maar er is maar één manier om te weten of het de beste keuze voor u is, en dat is door het zelf uit te proberen!

Hier kun je zonder een account aan te hoeven maken, Shopify zelf uittesten.

Test Shopify hier gratis uit (geen account nodig)

Kijk even of je het eens bent met ons oordeel. Je dromen om online te verkopen liggen binnen handbereik, dus ga aan de slag… kom dan terug en laat ons weten hoe het ging!

Op jouw succes!

Gerelateerd: lees verder...