Is Shopify een goed platform om jouw webshop te kunnen bouwen en beheren? Zijn er goede ervaringen met Shopify of is het gewoon oplichting? In deze review kom je erachter of Shopify de kosten waard is en of dit een goede dienst is voor Nederlandse ondernemers die aan e-commerce willen doen. Lees verder…

Inhoud van deze pagina:

Webshopmaker Shopify: een eerlijke en uitgebreide review

Shopify is een bedrijf dat flink aan de weg timmert. Bij het bedrijf kun je zelf je website in elkaar zitten, als een soort huisje uit Legoblokje. Heel lucratief natuurlijk, want iedere ondernemer heeft vandaag de dag een eigen webshop nodig. Shopify biedt mogelijkheden voor websites voor iedere ondernemer, ongeacht de branche. Inmiddels zijn er al miljoenen mensen bij ingeschreven. Klinkt goed. Wij hebben Shopify gereviewd en delen hier onze resultaten.

Shopify en onze zoektocht naar de perfecte websitemaker

Voor ondernemers is het belangrijker dan ooit om een eigen website te hebben. Een ondernemer zonder eigen website is vandaag de dag als een vogel zonder vleugels: die redt het niet lang. Een website is meer dan een manier om jezelf te onderscheiden: voor een bedrijf is het een eerste levensbehoefte. Dat weten we uit eigen ervaring. Wij hebben nog flink moeten ploeteren om onze website van de grond te krijgen, maar inmiddels kan het handiger.

Wat maakt ons geschikte websitemaker reviewers?

Wij weten wat je nodig hebt voor een goede website. Per slot van rekening hebben we ook onze eigen website opgezet. Het maken van een website was lange tijd vrij lastig, omdat je er veel technische kennis voor nodig hebt. Tot onze opluchting is dat tegenwoordig een stuk makkelijker. Met andere woorden: het reviewen van een dienst als Shopify is ook stukken eenvoudiger.

Blijf kritisch op het websitemaker aanbod

Het feit dat iedereen tegenwoordig een website heeft en dat het ontzettend makkelijk is geworden je eigen website te bouwen, brengt wel één risico met zich mee: de kans op éénheidsworst. Als je niet uitkijkt, is je website straks dertien in een dozijn. Als alle websites op elkaar lijken, hoe wil je je dan als ondernemer nog van je concurrenten onderscheiden?

Shopify: de dienst maakte ons aanvankelijk wat sceptisch

Als een dienst het zo makkelijk maakt een eigen website in elkaar te zetten, maakt dat ons altijd een beetje huiverig. Dat houdt in de praktijk meestal in dat alle websites op elkaar gaan lijken. Gelukkig is het gebruiksgemak bij Shopify niet alleen groot, je hebt ook veel keuzevrijheid.

Wat beloven websitemakers als Shopify hun klanten? Zijn zulke beloften realistisch?

Het fijne van Shopify is dat het zijn beloften op gebied van gebruiksgemak kan inlossen: het is ons gebleken dat je echt geen ervaring nodig hebt om een mooie website op te bouwen. Verder zit het qua diversiteit ook wel goed. Het fijne van Shopify is dat het ook zeker zijn belofte waarmaakt en jou in staat stelt een website te maken die ook prettig is voor jóuw klanten.

Wat zijn onze criteria bij het reviewen van Shopify?

Tijdens het beoordelen van Shopify hebben we met name gelet op:

 • De mate van doelgerichtheid in conversie: in hoeverre kan Shopify webshopbezoekers begeleiden tot een succesvolle verkoop?
 • De betrouwbaarheid: straalt onze Shopify-shop vertrouwen uit naar onze klanten qua uitstraling en blijft onze shop altijd online?
 • Het gebruiksgemak voor klanten te winkelen, navigeren en om iets af te rekenen.
 • Het gebruiksgemak voor de webshopeigenaar.

Is Shopify een goed en betrouwbaar webshop-platform? Of zitten er ook nadelen aan? Hier vind je onze kritische review, ervaringen en informatie over de kosten van Spotify. Laten we kijken of Shopify oplichterij is of kwaliteit levert.

Wij beoordeelden Shopify (en concurrenten) dus als volgt:

 • We willen een websitemaker voor een eerlijke prijs
 • We willen een websitemaker die zonder technische kennis goed te gebruiken is
 • We willen veel keuzevrijheid – genoeg mogelijkheden om je website van die van concurrenten te onderscheiden
 • We willen websitemaker zonder verborgen kosten
 • We willen regelmatig updates terugzien op het platform
 • We willen website die niet alleen gebruiksvriendelijk zijn, maar ook veilig en snel in gebruik.

Shopify in de praktijk: onderzoeksdata die er toe doen

Wie over Shopify wil schrijven, moet Shopify in de praktijk getest hebben. Wij vinden het heel belangrijk dat we met eigen ogen kunnen zien en eigen handen kunnen ervaren wat een bedrijf te bieden heeft. Als redactie testen we daarom alle functies uit. Eén van ons heeft een account gemaakt en is met Shopify aan de slag gegaan om één van onze websites op te zetten.

In het kort: wat is nu precies Shopify?

Shopify is een bedrijf dat jou aan de hand van slimme software in staat stelt je eigen website te bouwen. Wereldwijd wordt Shopify inmiddels door liefst miljoenen ondernemers en bedrijven gebruikt. Je ontdekt op Shopify niet alleen hoe je een bedrijf kunt starten, maar ook hoe je het kunt beheren en laten groeien. Een grappig feitje is dat Shopify is ontstaan uit een online winkel voor de verkoop van snowboards. Het ontwikkelde zijn eigen e-commerce oplossing.

Wie heeft Shopify opgericht?

Shopify bestaat alweer sinds 2006, toen het werd opgericht door ondernemers Scott Lake en Tobias Lütke. Lütke was opgeleid tot computerprogrammeur en bouwde zijn eigen e-commerce oplossing voor hun website Snowdevil toen er geen geschikt alternatief op de markt bleek te zijn. Deze e-commerce oplossing kwam bekend te staan als Shopify. In 2009 kwam Shopify met een API (Application Programming Interface) platform en een eigen app.

Aanbod van Shopify producten

Shopify biedt, in het kort, het volgende aan:

 • Domeinnamen

 • Verschillende thema’s

 • Mogelijkheden een e-commerce website op te zetten

 • E-commerce hosting

 • Online retail

 • E-commerce software

 • En dropshipping (online verkoop van producten die niet in eigen beheer zijn) service.

Onze ervaringen met Shopify: geboekte resultaten

Onze resultaten met Shopify zijn prima. Op het gebied van website ontwerpen is er in de afgelopen jaren bijzonder veel verbeterd: een positieve ontwikkeling. Verder viel op dat Shopify makkelijk in gebruik is en dat je snel je weg vindt op het platform met zijn talloze functies.

Onze review stap voor stap

Laten we nu punt voor punt gaan kijken wat ons oordeel is over Shopify.

shopify review en ervaringen van bedrijvenconsultant

Wat is Shopify?

Shopify is een populair e-commerce platform dat jou helpt bij het bouwen van je eigen online winkel, zonder dat je technische vaardigheden nodig hebt.

Meer dan dat is het eerlijk gezegd niet – zo eenvoudig kunnen we het uitleggen. Je hebt geen gekke technische vaardigheden nodig, je hebt geen bodemloos budget nodig en je hoeft niemand in te huren om je droom te verwezenlijken. Dit maakt Shopify een snelle en betaalbare manier om je online winkel te creëren.

Sterker nog: je kunt vandaag nog beginnen met bouwen, als je dat wilt! Je kunt namelijk alles zonder account direct uittesten.

Shopify is dus hosted & managed e-commerce

Shopify is hosted & managed e-commerce. Wat houdt dat in? Simpel: je geeft alle verantwoordelijkheid uit handen, waardoor er meteen – en altijd – een goede webshop voor jou staat. Shopify regelt de hosting, domeinnaam, het onderhoud, updates, fouten en de ontwikkeling van het platform. Het betekent dat Shopify alle verantwoordelijkheid draagt.

Dat is dus iets heel anders dan open source e-commerceplatforms, zoals WordPress in combinatie met Woocommerce. Daarbij moet je namelijk zelf alles regelen en onderhouden, met alle risico’s en lange leerperiodes van dien.

Wanneer je Shopify neemt, heb je garantie voor een converterende, moderne webshop die er direct gewoon staat. Wanneer je een open source e-commerceplatform zou nemen, moet je dat allemaal zelf bedenken en neerzetten. Daarbij is er er een grote kans dat je al die dingen niet gaat doen omdat je simpelweg niet weet dat het kan en hoe het kan.

Dus… met Shopify heb ik geen externe hulp nodig en kan ik alles zelf?

shopify review

Omdat Shopify hosted e-commerce is, kun je dus heel makkelijk zelf een Shopify-webshop maken zonder hulp, maar je kunt ook door een extern bureau een Shopify-webshop laten bouwen. Dat kost extra geld, maar dat zou veel minder moeten kosten dan wanneer je een custom webshop laat bouwen zonder Shopify: Iemand die voor jou een Shopify-webshop bouwt, zou maximaal 1.000 euro mogen vragen, terwijl een custom webshop rond de 10.000 – 20.000 euro zou kosten.

Onze mening over Shopify in het kort

Shopify is het beste e-commerce platform op de markt van vandaag. Het is ontworpen om ondernemers te helpen hun eigen, schaalbare online winkel te bouwen met honderden ingebouwde functies en ‘apps’ die de webshop kunnen pimpen.

Shopify had enkele jaren geleden al meer dan 800.000 bedrijven aan een webshop geholpen en is in ons eigen diepgaande onderzoek als beste uit de bus gekomen. Shopify presteert daarmee beter dan al zijn concurrenten.

We hebben Shopify uitvoerig getest

is shopify goed of slecht

Wij hebben een duik genomen in Shopify’s verkoopfuncties, gebruiksgemak, prijzen, ontwerp, marketingtools en meer, om jou te helpen beslissen of het echt een goede keuze voor je is.

We analyseerden alle resultaten, vergeleken Shopify met andere platformen die we hebben getest, keken naar de sterke punten en de gebreken, en berekenden scores voor elk belangrijk gebied – dit alles zodat we je de meest accurate en nuttige informatie kunnen geven over deze online webshop-bouwer.

Is het liefde op het eerste gezicht? Voor ons absoluut. We kunnen je meteen vertellen dat Shopify een 9 verdient van ons. Shopify liet ons e-commerce-hart sneller kloppen, en roerde de e-commerce-vlinders in onze maag.

Voor- en nadelen van shopify

Goed, je weet nu dat Shopify hosted e-commerce is, waardoor bijna alles voor jou geregeld is. Welke voordelen hangen daar concreet aan?

Er zijn veel opties voor het runnen van een online winkel en Shopify is een alles in één e-commerceoplossing die sinds 2009 populair is geworden bij mensen met een fysieke en virtuele winkels. Je kunt Shopify gebruiken om verschillende online winkels te runnen en met klanten te overleggen. Er zijn momenteel veel opties voor het runnen van een online winkel, en jouw keuze voor het beste e-commerceplatform kan een grote impact hebben op jouw bedrijf en omzet. De vraag is dan natuurlijk waarom het loont om voor Shopify te kiezen. Wij zetten het voor je op een rijtje.

Voordelen

✅ Het is makkelijker om zelf je webshop te bouwen dan bij open source-platforms waarbij je alles moet uitzoeken. Bij Shopify staat gewoon alles direct klaar.

✅ Het day-to-day-management is makkelijker bij te houden dan bij open source-platforms waar het management-systeem warrig is en je zelf orde moet aanbrengen.

✅ Het is direct alles-in-een: de hosting, de winkelwagen-functionaliteit en de sales-channels zijn direct actief. Bij open source-platforms moet je dit apart opzetten en je moet daar apart voor betalen.

✅ Het is automatisch geoptimaliseerd. Bij open source-platforms moet je zelf alles instellen en de nieuwste snufjes ontdekken en installeren. Bij Shopify is alles altijd optimaal ingesteld – bijvoorbeeld qua techniek – en up to date.

✅ Je kunt daardoor sneller en met hogere conversies beginnen met verkopen.

✅ Je hebt support waar je vragen aan kunt stellen. Daarentegen: bij open source-platforms ben je nergens klant van, waardoor je ook geen support hebt.

✅ Je hebt ook een heel team achter je webshop dat de technische prestaties in de gaten houdt en geüpdatet houdt.

✅ Er zijn veel extra functies aan je winkel toe te voegen met ‘apps’. Er zijn allerlei widgets (apps) in je webshop te zetten, zoals een chatbox, product-recensies en pop-ups.

✅ Shopify is niet alleen te gebruiken voor een enkele webshop. Je kunt Shopify ook als groothandel gebruiken én je kunt een Shopify-webshopmaker worden, waardoor je supersnel webshops voor jouw klanten kunt maken dankzij Shopify.

✅ Shopify ontvangt steevast de hoogste scores qua functies en klanttevredenheid.

✅ Shopify heeft een briljant inventarisatiesysteem om je te helpen jouw winkel te beheren.

✅ Shopify ondersteunt jouw verkoop via meerdere kanalen, waaronder SEO, Facebook, Instagram, Bol en Marktplaats.

✅ Makkelijk producten verkopen via meerdere kanalen die door jouw klanten gebruikt worden, van online tot persoonlijk en alles daartussenin.

✅ Met Shopify kunnen gebruikers andere potentiële verkoopkanalen gebruiken om de verkoop te verhogen zoals Facebook, Amazon, Pinterest en meer platform.

✅ Verkoop makkelijk jouw producten op de mobiele apps die Shopify heeft ontwikkeld en die je kunt integreren met je de site van je winkel.

✅ Hou je winkel goed bij door Shopify te gebruiken voor het beheer van producten en voorraden via ingebouwde kassasysteem.

Zijn er ook nadelen aan Shopify? Gelukkig maar een paar…

❌ Kijk, er zijn eigenlijk geen nadelen aan Shopify. Het is dan ook met een reden wereldwijd het meestgebruikte webshop-platform. Echter, het enige nadeel is… dat het managed is. Dat is echter inherent aan Shopify. De nadelen van managed software is dat het niet van jou is. Jij kunt dus niet zelf bepalen hoe je het in detail wilt ontwerpen. Gelukkig biedt Shopify vele customization-opties en zelfs hulp met codes om het alsnog enigszins te customizen.

❌ Shopify Payments is niet overal beschikbaar en kan lastig zijn als je zaken doet met specifieke landen.

Voor wie is Shopify?

shopify doen of niet

Iedereen kan Shopify gebruiken, of je nu een beginnende verkoper bent, of een miljoenenbedrijf. Het enige wat je nodig hebt is een idee, iets om te verkopen, en een internetverbinding, en je zou in een mum van tijd een online winkel live kunnen zetten.

Met meer dan 1.200 gespecialiseerde functies zoals voorraadtracking en verzendtools is Shopify een krachtig platform om te kiezen. Het kan worden gebruikt door elke winkel en is zeer schaalbaar.

Waarom is Shopify wat ons betreft een top-keuze?

 • Gebruiksgemak: 9,5
 • Flexibiliteit in het ontwerp: 8
 • Verkoopfuncties: 10
 • Functies voor de rest van de website: 8
 • Klantenscore: 9,5
 • Hulp en ondersteuning: 9,5
 • Waar voor je geld: 8

In feite presteerde Shopify beter dan al zijn concurrenten en daarom bevelen wij het aan als de beste all-around e-commerce-bouwer op de markt. Maar niemand is perfect – ook Shopify niet – dus ga door met het lezen van onze Shopify-review om te ontdekken of dit de juiste keuze voor je is.

Hoe makkelijk is Shopify te gebruiken?

shopify-builder-recensie

Het snelle antwoord: easy peasy! Je krijgt niet in vijf minuten een site live, maar Shopify slaagt er wel in om krachtige e-commerce-tools te combineren met een makkelijk te gebruiken editor.

Het handige van Shopify is dat direct de belangrijkste functies actief zijn als je ermee start: de catalogus-pagina, uitgelichte producten op de homepagina, de winkelwagen-functie en een converterend ontwerp. Als je met Shopify start, hoef je alleen nog een thema uit te kiezen en je producten in de winkel te zetten.

De interface is clean en eenvoudig en 88% van de gebruikers zei dat ze om die reden Shopify zouden aanbevelen aan een vriend. Toch raden we altijd aan om het zelf te proberen vooraleer te beslissen!

Het eerste waar je naar moet kijken bij het uitproberen van een bouwer is hoe makkelijk het te gebruiken is, vooral bij het bouwen van een online winkel. E-commerce-bouwers hebben vaak moeite om kracht te combineren met gebruiksgemak, maar Shopify heeft op dit cruciale gebied uitgeblonken.

Hier kun je het zelf gratis proberen.

Nogmaals: je hebt je site niet binnen vijf minuten live, want Shopify heeft nog steeds een serieuze hoeveelheid kracht in zijn backend. Maar het slaagt er wel in om de editor soepel en eenvoudig in het gebruik te maken, wat wij toejuichen (luidkeels).

Onze videoreview over Shopify

Het backend winkel-dashboard: super duidelijk!

Het dashboard van Shopify maakt het extra makkelijk om je eigen e-commerce website te ontwerpen én om de dagelijkse gang van zaken van jouw webshop te managen.

En niet alleen wij hebben genoten van Shopify’s interface. Nadat we het zelf hebben getest, hebben we alledaagse mensen hun eigen winkel laten bouwen met behulp van Shopify, en we hebben hen laten scoren hoe makkelijk (of moeilijk) ze bepaalde taken hebben gevonden.

De resultaten waren waanzinnig: de gebruikers vonden het geweldig hoe Shopify hielp tijdens het set-up proces met vragen en aanwijzingen – en ze vonden het makkelijk om ermee aan de slag te gaan. “Het toevoegen van een product, subtiele aanwijzingen… alles was gewoon heel duidelijk.”

Ook werden er kritische kanttekeningen gezet door de mensen in mijn omgeving die ik met Shopify liet spelen: “Soms is er een gebrek aan duidelijkheid voor een beginnende e-commerce websitemaker. Een deel van de terminologie was inconsistent of ging langs me heen. Voor een doe-het-zelf websitebouwer is het nog altijd wel even wat uitzoekwerk.”

Mijn persoonlijke mening blijft echter dat Shopify de meest duidelijke interface heeft voor webmasters. Ik was echt positief verrast en ik merkte dat ik lekker aan het spelen was en heel snel een mooie webshop had neergezet.

Je kunt Shopify trouwens ook zelf uittesten

Het goede nieuws is dat Shopify een gratis proefversie heeft – waarbij je niet eens een account hoeft te maken – dus je kunt het zelf uitproberen om te zien of dit het juiste webshop-platform voor jou is.

Het uitproberen van Shopify is de enige manier om te weten of je het fantastisch of frustrerend zal vinden. Ontdek zelf of je ook een fan gaat worden door het zelf uit te proberen.

De kosten van Spotify: zijn het goede tarieven?

shopify review recensie is het goed

Shopify is een zogenoemde SAAS: software as a service. Dat betekent dat je op abonnementsbasis betaalt voor een dienst die volledig voor jou geregeld is. De tarieven van Shopify zijn als volgt:

 • Basis Shopify: $29 per maand – het goedkoopste plan om je eigen winkel te bouwen; dit biedt alle benodigdheden voor een nieuwe online winkel..
 • Shopify: $79 per maand – voor groeiende bedrijven; bevat een aantal bonusfuncties die pas interessant zijn als je 5.000 euro of meer per maand omzet.
 • Geavanceerde Shopify: $299 per maand – voor grote bedrijven met 10.000+ omzet per maand die willen opschalen. De extra functies zijn zeker niet nodig voor kleinere bedrijven.
 • Shopify Plus: prijzen op maat – voor grootschalige bedrijven met grote budgetten. Geen vaste prijzen – in plaats daarvan vraag je een aangepaste offerte aan.

Ook het goedkoopste plan van 29 dollar per maand biedt je gewoon alle hoofdfuncties, zoals onbeperkte producten, het aanmaken van kortingscodes en de integratie van meerdere kanalen.

Als je een langetermijnvisie hebt voor je winkel, dan kun je geld besparen door je in te schrijven voor een jaarplan. Je bespaart 10% door je aan te melden voor een jaarabonnement, en 20% door te kiezen voor een tweejarenplan! Dus als je vooruit betaalt, kun je 10-20% korting krijgen. Wel betaal je altijd voor Ideal een extra bedrag per transactie: 0% + €0.29.

De prijs-kwaliteit-verhouding is vrij goed: de prijsplannen zijn zeer redelijk, met schaalbare keuzes en essentiële kenmerken die zelfs op het laagste kernplan zijn opgenomen. Echter, Shopify verloor punten door zijn afhankelijkheid van ‘apps’ voor extra functionaliteiten.

Dus nogmaals: je hebt de keuze uit vier abonnementsvormen:

 • Basic Shopify (meest gekozen): 29 dollar per maand. Hiermee kun je alle hoofdfuncties gewoon gebruiken. Je kunt alles gewoon doen met Basic Shopify.
 • Shopify: 79 dollar per maand. Dit plan bevat een aantal bonus-functies die je prima kunt missen. Dit plan wordt dan ook pas aangeraden wanneer jouw webshop 5.000 euro of meer per maand omzet.
 • Advanced Shopify: 299 dollar per maand. Dit wordt pas aangeraden wanneer jouw webshop 10.000 euro of meer per maand omzet.
 • Shopify Plus: voor 2.000 dollar per maand krijg je extra persoonlijke zorg. Dit is geschikt voor webshops met 1.000.000 euro of meer omzet per maand.

Hier kun je Shopify trouwens zonder account gratis uittesten.

Ideal en andere betaalmiddelen in Shopify

Het fijne van Shopify is dat je een geschikte webshop voor Nederlanders kunt maken. Je kunt namelijk ook Ideal inschakelen voor jouw webwinkel. Dat kan op meerdere manieren. Je kunt dit bijvoorbeeld via Sopify Payments instellen óf je kunt Ideal Mollie activeren.

 1. Log in bij je Shopify-account.
 2. Klik links-onderin op de pagina ‘Instellingen’.
 3. Klik op ‘Betalingproviders’ en vervolgens: ‘Externe provider’.
 4. Nu kun je Mollie kiezen. Vul je Mollie Partner ID en je API-key in. Vervolgens kun je Mollie gebruiken in je Shopify-webshop.

Wat is Shopify Payments?

Shopify Payments is Shopify’s in-house payment gateway. Denk aan Ideal, PayPal of Stripe – het verwerkt de betalingen van je winkel en accepteert de meeste belangrijke betaalmethoden. Het idee is dat het gebruik van Shopify Payments minder gedoe is dan het aansluiten van een derde partij betaalprovider (zoals PayPal) en het stroomlijnt je winkel door alles in eigen beheer te houden. Je kunt echter ook gewoon Mollie koppelen.

Vergeet niet dat Shopify je 14 dagen de tijd geeft om het platform gratis uit te proberen, dus zorg ervoor dat je daar gebruik van maakt voordat je je inschrijft. Dat kun je hier doen.

Wat zijn ‘Shopify-apps’ en ‘Shopify-thema’s’?

Shopify bevat een klein beetje jargon. Om te beginnen: wat zijn de ‘apps‘ van Shopify? Dat zijn ‘widgets’, ‘plugins’ en andere extra’s om je Shopify-website te ‘pimpen’ met extra functionaliteiten. Je kunt ook (gratis) thema’s kiezen. Shopify-thema’s zijn een soort ’templates’. Sommigen zijn gratis en sommigen kosten geld.

Hoe goed zijn de thema’s van Shopify?

shopify-themas-kiezen

Ze zijn geweldig! Ze zijn namelijk allemaal professioneel ontworpen, reageren goed op mobiel, zitten vol met functies en geven je zelfs de keuze uit verschillende stijlen. Het grote nadeel dat de keuze in gratis thema’s nog niet zo groot is. De rest kost tussen de $140 en $180.

Ook zijn alle thema’s supersnel. Vergeet niet: een vertraging van één seconde in de respons van de pagina’s betekent vermoedelijk een vermindering van 7% in de conversies!

Dit zijn allemaal geweldige functies en ze zijn belangrijk voor het creëren van een succesvolle winkel die jouw klanten tevreden zal stellen. Maar we weten wat je echt denkt: zien de thema’s er echt goed uit? Ja! De thema’s van Shopify zijn professioneel ontworpen en zien er strak, stijlvol en aantrekkelijk uit.

Er zijn thema’s per branche, van kunst en fotografie tot elektronica, meubels en nog veel meer. Je kunt ook kijken naar populariteit, prijs of collectie-stijl, zoals “minimalistisch”, “leuk en levendig” of “geweldig voor kleine voorraden”.

Alle thema’s bevatten overvloedig veel functies

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Aanpasbare inhoudssecties op de startpagina.
 • SEO (Search Engine Optimization)
 • Drop-down-navigatie ondersteuning
 • Gratis thema-updates
 • Mobiel-vriendelijk ontwerp
 • Sociale-media-iconen
 • Ingebouwde stijlen en kleurenpaletten
 • Gratis stockfoto’s door Burst
 • Elk thema heeft ook zijn eigen specifieke kenmerken.

Moet je eerst een thema kiezen of eerst je winkel vullen?

shopify-review

We raden aan om te beginnen met het toevoegen van producten en vervolgens pas je winkelpand te stylen. Omdat Shopify op de eerste plaats een winkelbouwer is, draaien de thema’s natuurlijk om producten – dus het kan moeilijk zijn om je pagina te ontwerpen zonder dat er producten in voorkomen!

Hoe krachtig zijn de verkoopfuncties van Shopify?

Behoorlijk krachtig! In feite was het onze topspeler op dit gebied, met een score van 9,5 in de tests.

Shopify stouwt elke winkel vol met hele ladingen aan handige tools die ontworpen zijn om het runnen van je winkel te vergemakkelijken, van de verzending tot de berekening van de belasting.

Het belangrijkste om op te letten is dat die functies heel erg afhankelijk zijn van extra functies, die in Shopify ‘apps’ worden genoemd. Shopify geeft je uiteindelijk wel alle essentiële zaken die je nodig hebt, van analytics en verlaten winkelwagen-acties tot veel opties qua betalingsgateways en multi-channel integratie.

Het is bewezen dat de verkoopfuncties van Shopify de prestaties van je e-commerce verbeteren. Shopify presteerde in ieder geval ook beter dan alle concurrenten als het gaat om verkoopfuncties.

Verzendmethodes

Shopify maakt het je makkelijk om de verzending van je producten te regelen. Je kunt ervoor kiezen om het zelf te regelen, je kunt gebruikmaken van PostNL, je kunt afhandelings- en dropshipping-services gebruiken of je kunt de Shopify-shipping-dienst gebruiken.

Is Shopify geschikt voor dropshipping?

Zeker, zelfs de grootste Dropshipping Academy van Nederland raadt Shopify al jaren aan. Je kunt de Dropshipping-instellingen van Shopify gebruiken om van jouw webshop een naadloze dropshipping-ervaring te maken.

Oh, en trouwens, wat is dropshipping? Het houdt in dat je zelf geen voorraad hebt, maar dat de producten regelrecht van de groothandel of fabrikant naar jouw klant gaan.

Voorbeelden van Shopify-webwinkels

shopify voorbeelden

Zoek je voorbeelden van Nederlandse Shopify-webshops?

 • https://www.mevrouwkraai.nl
 • https://ukkepukmeubels.nl
 • https://webshop.wijn-professor.nl

En nog wat Engelse voorbeelden van Shopify-webshops:

 • https://www.greats.com
 • https://www.leifshop.com
 • https://www.drinkuproot.com
 • https://grovemade.com

Ondersteuning en veiligheid: Is Shopify veilig in gebruik?

Ja – Shopify wordt geleverd met ingebouwde beveiliging, voldoet aan alle noodzakelijke voorschriften en werkt zelfs jouw site bij om alles veilig te laten draaien. Je kunt apps toevoegen voor extra gemoedsrust, maar zorg er altijd voor dat je regelmatig back-ups van je site maakt. Dat kan erg eenvoudig binnen Shopify.

Shopify-winkels zijn bovendien automatisch beveiligd – in tegenstelling tot platforms zoals WordPress ben je niet zelf verantwoordelijk voor het regelen van de beveiliging van je site. In plaats daarvan zorgt Shopify voor bescherming tegen cyberbedreigingen, voert het updates uit en voldoet het aan de compliance-eisen voor het afhandelen van online transacties.

Dit maakt je leven als online verkoper veel gemakkelijker dan wanneer je al deze zaken zelf zou moeten beheren!

Biedt de support van Shopify voldoende ondersteuning?

shopify help support

De contactmogelijkheden zijn een beetje verstopt, maar als je het contactscherm eenmaal hebt gevonden, word je direct geholpen. De support van Shopify is dan ook waanzinnig: je kunt bellen, chatten en mailen om de tech support van Shopify te bereiken.

Vooral de bel-optie is uniek. Hun telefoonnummer vind je dan ook gewoon in de support-functie. Voordat je bij het contactscherm komt, loodst het programma je wel eerst door de Shopify-handleiding zodat je het eerst zelf uit kunt zoeken. Je moet dan gewoon even doorklikken en doorscrollen om bij de contact-opties te komen.

Als je ondersteuning nodig hebt, dan krijg je die in ieder geval wel. Shopify biedt hulp via verschillende kanalen, zodat je kunt kiezen wat voor jou het beste werkt.

Shopify biedt:

 • 24/7 telefonische ondersteuning.
 • Ondersteuning via social media.
 • 24/7 live chat ondersteuning.
 • Forum voor andere Shopify-gebruikers.
 • Ondersteuning per e-mail.
 • Hulpcentrum.
 • Videotutorials.
 • Geavanceerde specialistische ondersteuning.
 • Het Shopify Help Center heeft een schat aan informatie, en je kunt direct contact opnemen met Shopify als je meer specifieke antwoorden op problemen nodig hebt.

Shopify nederland

Kun je Shopify Nederland ook bellen? Hoewel de Engelstalige support-functies volledig functioneel en snel beschikbaar zijn, staat de Nederlandstalige support van Shopify nog in de kinderschoenen. Je kunt mails sturen en de Nederlandstalige Shopify-community raadplegen. In het Engels kun je echter ook bellen en chatten.

Is Shopy verder ook vertaald? De gebruikersinterface voor het managen van je webshop is wel volledig in ‘Dutch language’. Je kunt de taal van Shopify dus zeker in het Nederlands veranderen.

Ervaringen & reviews van anderen over Shopify: Trustpilot & meer…

Hoe zijn de ervaringen met de Shopify-webshopsoftware? Er zijn door de jaren heen veel Nederlandse Shopify-webshops gemaakt. Shopify heeft misschien wel de meest tevreden klantengroep van alle webshop-builders.

Dat was wel erg lastig om te bereiken door Shopify, want er zijn veel laaggeschoolde ondernemers die hun webshop niet tot een succes weten te brengen. Zij leggen de schuld dan neer bij de techniek die ze gebruiken, in plaats van bij zichzelf. Daar valt weinig aan te doen, want in Nederland redden de meeste ondernemers het nou eenmaal niet. Dat blijf je behouden op landelijk niveau – ook bij Shopify.

RecensentSamenvatting van de review
Website Tool TesterVolgens de bron is Shopify makkelijk te gebruiken, het heeft een prettig design en er is altijd een klantenservice om je te helpen. Minder positief is men over de structuur van de URL, die niet SEO-vriendelijk is. Een andere taal is ook lastig bij Shopify, of je moet extra betalen voor deze functionaliteit. Afhankelijk van de betaalmogelijkheden betaal je soms extra over transacties.
Style Factory ProductionsHet product is handig voor iedereen die een online winkel wil starten. Het is makkelijk te gebruiken en er zijn veel kopers die bij Shopify winkelen. Betalingen via een ander platform dan Shopify zelf kost geld. Soms moet je extra betalen om bepaalde mogelijkheden met je webshop in te kunnen schakelen.
Website Builder ExpertHet voordeel van Shopify is dat je ook via andere kanalen reclame voor je producten kunt maken. Het is het meest gebruikte winkelplatform met een goed inventarissysteem. Ook deze reviewer is kritisch over de transactiekosten bij het betalen via andere systemen dan Shopify zelf.
Shivar WebDeze bron is tevreden over de klantenservice, de extra’s die je kunt toevoegen, de thema’s voor webwinkels en hoe compleet het pakket is. Minder positief is hij over de kosten, want naast de vaste kosten per maand voor het gebruik van Shopify, komen er nog meer kosten bij.
Ecommerce CEODeze reviewer vindt Shopify vooral geschikt voor de beginnende online verkoper. Het is makkelijk te gebruiken en er is altijd wel een thema dat bij jouw webwinkel past. In korte tijd kun je je webwinkel online hebben. Het is echter duurder dan andere aanbieders en het kan lonen om wat tijd in te besteden aan het vinden van een beter platform. 
PC MagMen is tevreden over de klantenservice, gratis thema’s en het gebruiksgemak. Daartegenover staat dat de kosten snel oplopen. Het is vooral handig voor beginnende webshops. Het biedt dan alles wat je als starter nodig hebt.
Ecommerce PlatformsOok deze bron benadrukt dat het perfect voor de startende webshop is. Het is zowel gebruiksvriendelijk als divers. Je hoeft geen code te kennen om met het product overweg te kunnen. De kosten zijn niet altijd duidelijk vanaf het begin en dat kan dan ook wel eens tegenvallen.
Sitebuilder ReportDeze reviewer geeft aan dat Shopify niet geschikt is voor als je naast producten ook andere content wilt aanbieden, zoals een blog. Dan is WordPress interessanter, maar dat kan ook naast je Shopify leven. Wil je een bestaande WordPress website naar Shopify overbrengen? Dan loopt dit ook niet altijd goed. WooCommerce is dan weer beter. In andere gevallen is Shopify prima.

Is Shopify terecht het #1 webshop-platform?

shopify ervaringen tips

Over het geheel genomen heeft Shopify zijn titel verdiend als de beste all-round e-commerce websitebouwer op de markt. Maar er is maar één manier om te weten of het de beste keuze voor u is, en dat is door het zelf uit te proberen!

Hier kun je zonder een account aan te hoeven maken, Shopify zelf uittesten.

Moet je Shopify naast je huidige website gebruiken of wordt jouw hele website een Shopify-site?

Shopify is niet alleen maar een tool om dingen te verkopen, maar het is een tool om een complete website te maken, inclusief blogberichten, homepagina en statische pagina’s. In de basis draait dus jouw gehele website op Shopify als je Shopify wilt gebruiken. Dus zowel het ‘shop-gedeelte’ als het ‘website-gedeelte.’ Dit is aan te bevelen omdat Shopify een goede en volledige tool is om een complete website+webshop mee te bouwen.

Daarnaast zou je ervoor kunnen kiezen om je huidige website via een ander platform te behouden en enkel het shop-gedeelte via Shopify te laten lopen. Dat is echter niet de meest handige optie, omdat je dan niet de handige Shopify-widgets (‘apps’) op je hele site kunt integreren. Je kunt dan niet het shop-gedeelte en het website-gedeelte met elkaar laten communiceren als één kloppend geheel.

Alternatieven voor Shopify (minder aangeraden)

Hoewel Shopify de #1 keuze en de beste dienst is, kun je ook uit andere bekende namen in Nederland kiezen:

 • Magento
 • Lightspeed
 • Prestashop
 • Opencart
 • Zen Cart
 • CCV Shop
 • Spree Commerce
 • SEO Shop
 • Yokart
 • Shopify

Shopify inloggen

Je kunt gewoon via bijna iedere webpagina van Shopify inloggen om in je account te raken. Bijvoorbeeld via de homepagina van Shopify.

Shopify opzeggen

Is Shopify maandelijks opzegbaar? Het antwoord is: ja. Je kunt gewoon maandelijks opzeggen als je toch besluit om een andere dienst dan Shopify te gebruiken.

Is Shopify daarmee zijn geld waard?

Het fijne van Shopify is dat je eenvoudig een module vindt die bij jouw onderneming aansluit. Het kleinste abonnement van 27 euro in de maand is ook voor het kleine bedrijf een te overziene kostenpost en zal de investering gemakkelijk terugverdienen. Hoe meer je opschaalt qua abonnement, hoe meer opties beschikbaar worden. Kortom: Shopify is zijn geld waard.

Dienst 1: Basic Shopify abonnement

Met een Basic abonnement krijg je het volgende:

 • 2 medewerker accounts met toegang tot het speciale Shopify-beheercentrum en de Shopify POS

 • Je krijgt maximaal 4 voorraadlocaties (winkels, pop-upwinkels of bijvoorbeeld magazijnen)

 • Je krijgt basis rapportage.

Dienst 2: Shopify abonnement

Uiteraard is het Standaard Shopify abonnement al wat uitgebreider:

 • Je krijgt maximaal 5 medewerker accounts

 • Ook krijg je maximaal 5 voorraadlocaties

 • Tot slot krijg je standaard rapportage.

Dienst 3: Shopify Advanced abonnement

Het meest uitgebreide abonnement is, zoals gezegd, het Advanced abonnement:

 • Je krijgt toegang tot liefst 15 medewerker accounts

 • Je kunt maximaal 8 voorraadlocaties beginnen

 • Je krijgt geavanceerd rapportage

 • Als kers op de taart krijg je twee exclusieve diensten: door externe partij berekende verzendkosten (berekende tarieven worden bij checkout getoond met eigen account of apps van een derde partij)

 • Ook krijg je e-commerce automatisering: je kunt een hoop routinezaken automatiseren zodat je manuren bespaart.

Dienst 4: Shopify Plus voor Merchants

Wat is er precies uniek aan Shopify Plus?

 • Dit zakelijke abonnement richt zich specifiek op handelaren (Merchants) die grote aantallen verkopen

 • Je krijgt een eigen Shopify-organisatiebeheerder (organiseert winkels vanaf één centrale locatie)

 • Verschillende Shopify apps gericht op snelgroeiende bedrijven

 • Het checkout.liquid-bestand geeft controle over je winkelbranding

 • Verschillende aanvullende API-diensten

 • Toegang tot het Launch Team, dat je helpt met strategie en migratietools

 • Je krijgt toegang tot een exclusief Merchant Success-programma

 • Je kunt een onbeperkt aantal medewerkers toegeven tot je account

 • Ook krijg je maar liefst negen uitbreidingswinkels

 • Een product roadmap

 • Toegang tot technologie- en oplossingspartners van Shopify

 • Toegang tot de Shopify Plus Academy: ideaal voor zelfstudie

 • Toegang tot de Facebook Shopify Plus Community

 • Maar liefst 100 nieuwe thema’s voor je Shopify account

 • Een speciaal groothandelskanaal met wachtwoordbeveiliging

 • Shopify POS binnen heel je organisatie.

Dienst 5: Shopify Lite abonnement

Shopify Lite richt zich op verkopers die fysiek verkopen, dus offline in plaats van online. Je krijgt hiermee:

 • Toegang tot verschillende rapportages

 • Mogelijkheid facturen te splitsen

 • Mogelijkheid cadeaubonnen uit te geven

 • Toegang tot het Shopify-beheercentrum

 • Een overzichtsdashboard

 • Uitgebreide klantprofielen

 • Bestellingen- en productbeheer

 • E-mailwinkelwagens en QR-code

 • Speciale kortingen plus kortingscodes.

Onze scores voor Shopify

 • Kwaliteit: 9.

 • Prijs: 8. (variabele kosten)

 • Updates: 8. Regelmatig nieuwe tools en dergelijke

 • Support: 8. Het klokje rond support – erg prettig

 • Eenvoud: 8. Over het algemeen erg prettig in gebruik

 • Functionaliteiten: 9.5. Zeer uitgebreide functies – iets voor elke ondernemer.

Wat maakt Shopify uniek ten opzichte van zijn belangrijkste concurrenten?

Shopify biedt allereerst maar liefst vijf verschillende soorten abonnementen aan: echt voor ieder wat wils. Shopify heeft uitgebreide diensten en mogelijkheden. Plus het bedrijf werkt duidelijk aan een lange termijnvisie – waar jij ook van profiteert. Bij Shopify krijgt je volop de mogelijkheid te groeien als bedrijf. Je kunt nieuwe functies uitproberen. Er wordt ingespeeld op trends.

Een expert benoemt de meerwaarde van Shopify

Shopify is een bedrijf dat de klant voorop stelt. Dat is wat onze expert te vertellen had. Dat gaat misschien niet altijd de eerste keer goed, maar het bedrijf voert de nodige aanpassingen door om aan de vraag te voldoet. De klantvriendelijkheid en “klant is koning” mentaliteit zie je ook terug in het feit dat de klantenservice gewoon 24/7 bereikt kan worden.

De supportafdeling van Shopify: worden we goed geholpen?

Een vraag stellen aan Shopify is geen enkel probleem. Allereerst heb je een grote kans dat je de antwoorden tegenkomt in de Shopify-community, of in het Helpcentrum met de veel gestelde vragen sectie. Je kunt ook persoonlijk contact opnemen met Shopify: 24/7. Dat is dan ook wat we gedaan hebben, midden in de nacht. Wat blijkt? Gewoon vriendelijk geholpen.

Voor wie is Shopify geschikt?

Shopify is voor kleine en grote ondernemers. Ondernemers met ambitie kunnen hier naar hartenlust van tools en diensten gebruik maken om de afzetgrond van hun bedrijf flink te vergroten. Shopify helpt mensen die een eigen naam, merk en reputatie willen opbouwen.

Welke minimale investering moet je voor Shopify gebruik doen?

Shopify werkt met abonnementen. Je kunt dus geen losse diensten aanschaffen. Helemaal geen probleem, want als je eenmaal met Shopify begint, zul je merken dat je niet meer wilt stoppen.

Stappenplan: met Shopify aan de slag

Volgens Shopify kun je het beste deze stappen volgen:

 • Zet een eigen online bedrijf op (mocht je dit nog niet hebben)

 • Zet je bedrijf vervolgens online

 • Stap nu over naar Shopify

 • Schakel vervolgens een Shopify expert in en haal het beste uit je Shopify-ervaring.

Updates van Shopify: wordt er flink vernieuwd?

Shopify is één van de marktleiders op het gebied van websitevormgeving en probeert niet alleen de trend te volgen, maar deze vooral zelf te maken. Alle updates bij Shopify vind je gemakkelijk terug in het Changelog (https://changelog.shopify.com/). Eén van de nieuwste toevoegingen is bijvoorbeeld een Augmented Reality (AR) Preview en verschillende 3D adds.

Shopify reviews: kort en bondig samengevat

Ecommerce-platforms.comShopify is geschikt voor de beginner en de gevorderde gebruikers. Shopify speelt echt in op gebruiksgemak en onderscheidt door supergemakkelijk te zijn om mee te beginnen.
Tooltester.comShopify wordt omschreven als één van de beste webwinkel oplossingen. Je vindt er veel eenvoudige functies, handige sjablonen, mogelijkheden tot contentmarketing en een kundige supportsectie. Een nadeel is dat Shopify nog niet veel oplossingen biedt op het gebied van SEO (Search Engine Optimalisation) en dat nog niet alle diensten in het Nederlands vertaald zijn.
Stylefactoryproductions.comDe reviewer ziet Shopify als één van de beste hostprogramma’s voor het oprichten van een online winkel. Ook voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in dropshippen is het een geweldige oplossing. De abonnementen zijn verkrijgbaar tegen eerlijke prijzen en de functies zijn makkelijk in gebruik. Een nadeel is dat er toeslagen worden gevraagd voor bepaalde betaalmethoden (gelukkig niet iDeal) en dat er beperkte mogelijkheden zijn om betalen met meerdere valutasoorten op je site te integreren. Shopify krijgt een 4.5 uit 5.
Webwinkelsucces.nlShopify is relevant en interessant voor Nederlandse webshops. In de afgelopen jaren heeft Shopify een bijzondere groei doorgemaakt en is het uitgegroeid tot één van de top drie partijen op het gebied van webshop bouwen.
Websitebuilderexpert.comDe reviewer geeft maar liefst vijf uit vijf sterren. Shopify wordt gezien als één van de beste e-commerce platforms. Je kunt er uitstekend zonder technische vaardigheden aan de slag. Geschikt voor kleine en grote bedrijven.

Alternatieven voor Shopify

Beste algemene keuzeElementor Pro – dit programma van Elementor biedt zeer veel diensten om je website mee op te bouwen, uit te breiden en winstgevend te maken.
Onze persoonlijke favorietMijnDomein – ontdek alles om je website van de grond te krijgen: van webhosting, domeinnaam tot webshop.
Beste budgetoptieVersio – één van de grootste Nederlandse websitebouwplatforms en ook nog eens scherp geprijsd.

Jouw webwinkel vervolgstap

Warm geworden voor Shopify? Tijd om je eigen website onder handen te nemen? Dat vinden we niet zo gek na het lezen van dit review. Wat houdt je tegen je ambities waar te maken?

FAQ: veel gestelde vragen over Shopify

 • Maakt Shopify gebruik van opstartkosten?

Nee, je krijgt niet met opstartkosten te maken. Je betaalt alleen de vaste prijs voor je abonnement.

 • Is het mogelijk elk moment op te zeggen?

Shopify-abonnementen kun je iedere maand opzeggen. Als je je aanmeldt met een één- of tweejarig abonnement gelden andere regels. Het opzeggen van je abonnement gaat heel eenvoudig.

 • Werkt Shopify ook met iDeal?

Ja, je kunt via Shopify ook iDeal-betaling accepteren. Wil je iDeal inschakelen als betaalmethode voor je webshop, dan moet je wel van Shopify Payments gebruik maken.

 • Zijn er kortingen op abonnementen?

Op een jaarabonnement geldt 10% korting. Kies je voor een tweejarig abonnement, dan krijg je zelfs 20% korting.

 • Is Shopify PCI-gecertificeerd?

Jazeker. Shopify heeft een Level 1 PCI DSS certificaat. Je klantgegevens en eigen gegevens zijn goed beveiligd.

 • Gelden er transactiekosten?

Maak je gebruik van Shopify Payments, dan hoef je geen transactiekosten te betalen. Mocht je voor een externe betalingsgateway kiezen, dan kunnen er wel extra kosten gelden: 0.5, 1 of 2%.

 • Heb je een eigen webhost nodig?

Nee, Shopify werkt namelijk inclusief eigen, veilige én onbeperkte e-commerce hosting voor al je abonnementen.

 • Wat is precies Shopify POS?

Een applicatie speciaal voor Android en iOS-apparaten waarmee je transacties in een fysieke winkel of pop-up omgeving kunt uitvoeren. Je betaalt dan via je mobiele telefoon of iPad.

Onze conclusie van de review: is Shopify de beste webshop-/webwinkel-software aanbieder?

Dan gaan we nu over tot ons eindoordeel. Welke keuze ga je maken als je de webshop-aanbieders naast elkaar gaat zetten en vergelijken? Wat is het beste webwinkel-pakket? In onze beleving is Shopify simpelweg beter dan Magento of Lightspeed. Het is dan ook veruit de meestgebruikte webshop-software. Er hangen ook nauwelijks nadelen aan Shopify, en wel bijvoorbeeld aan Lightspeed.

Shopify is marktleider en de standaard #1 keuze voor webshops. Er valt eigenlijk niets te vergelijken met andere aanbieders. Een top 10 zou niet nodig geweest zijn wat ons betreft. Shopify ontzorgt. Jij hoeft alleen te letten op het daadwerkelijk verkopen. Het is het meest solide e-commerceplatform op de markt en het is een product dat wij met alle vertrouwen en zonder enige aarzeling promoten.

Wij hebben veel studenten die hun ondernemersdroom willen waarmaken. Wij verwijzen onze klanten graag naar Shopify omdat het een gebruiksvriendelijk platform is, dat snel is op te zetten en ook nog eens zeer betaalbaar is. We zullen het product blijven aanbevelen als allerbeste e-commerceplatform!

Shopify is de e-commerce-bouwer die we het meest aanbevelen. Het presteerde beter dan alle andere e-commerce-platforms in ons onderzoek, en heeft voor elk wat wils. Met een enorme app-store, coulante prijzen en een indrukwekkende reeks functies is het een uiterst schaalbaar platform.

Shopify schittert het meest in zijn verkoopfuncties, gebruiksgemak en klanttevredenheidscores, waardoor het een geweldige keuze is voor zowel beginners als serieuze verkopers.

Houd er rekening mee dat je voor sommige functies waarschijnlijk op extra apps moet vertrouwen en dat dit je maandelijkse prijs kan verhogen. Dit is het grootste nadeel van Shopify, terwijl het je tegelijkertijd de vrijheid geeft om je winkel aan te passen en te laten groeien in je eigen tempo.

Kijk even of je het met ons eens bent: test Shopify hier gratis uit.

Onze review samengevat

ReviewShopify
SamenvattingAls je volledig ontzorgd wilt worden op het technische gebied van je webshop, neem dan Shopify, installeer een thema, upload je productfoto’s en je bent al gelanceerd. Wij kunnen Shopify sterk aanbevelen omdat het alle tools bevat om jou te laten focussen op jouw marketing. Shopify blinkt uit op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en veelzijdigheid. Wat voor soort onderneming je ook hebt, er is altijd een abonnement voor jou. Je wordt uitgebreid begeleid in het najagen van je doelen. Je kunt hier heel wat verschillende kanten op met je online onderneming.
Review doorDe Redactie
Beoordeling8.9 (van de 10)
StartenStart hier

Test Shopify hier gratis uit (geen account nodig)

Hier kun je zonder account Shopify gratis uittesten. Je hoeft alleen even je e-mailadres in te vullen en je kunt direct alle functionaliteiten gebruiken.

Kijk even of je het eens bent met ons oordeel. Je dromen om online te verkopen liggen binnen handbereik, dus ga aan de slag… kom dan terug en laat ons weten hoe het ging!

Op jouw succes!