Wellicht zat je eraan te denken om Fiverr in te schakelen en ben je benieuwd naar ervaringen en reviews over dit beruchte freelance-platform. Is Fiverr wat het belooft? In deze review vind je zelfs ontmaskering-video’s waarin je alle stappen kunt volgen van daadwerkelijke Fiverr-opdrachten. Lees verder…

Wat is Fiverr?

Fiverr is een platform waarop je freelancers kunt inhuren uit zowat iedere sector. De meest bekende soorten opdrachten die op Fiverr aangeboden en besteld worden, zijn: grafische vormgeving, tekstschrijven, animatie en marketing.

Hoe werkt Fiverr?

Als je een opdrachtgever bent en dus een freelancer zoekt via Fiverr, doorloop je een eenvoudig en duidelijk proces die begint vanaf de homepage van Fiverr.

 1. Het zoeken van freelancers.
 2. Het upgraden van je opdracht. Je kunt namelijk extra’s bestellen.
 3. Vooraf betalen aan Fiverr, dat jouw geld bewaakt. Je kunt met Paypal of Creditcard afrekenen.
 4. De briefing van je opdracht, dus de communicatie vóórdat de freelancer aan de opdracht begint.
 5. Het ontvangen van het resultaat van de freelancer.
 6. Het eventuele klantenservice-proces.
 7. Het achterlaten van een review over de freelancer.

Voorbeelden en resultaten van Fiverr-opdrachten (ontmaskering)

We hebben hieronder wat voorbeelden neergezet van het hele Fiverr-proces en hoe dat wordt ervaren door verschillende soorten opdrachtgevers:

Bekijk tot slot ook de uitleg van Fiverr zelf:

Onze eigen ervaringen met Fiverr

Onze ervaringen met Fiverr zijn tweezijdig: aan de ene kant hebben we geweldige ervaringen met de Nederlandstalige tekstschrijvers die we via Fiverr hebben gevonden. Het was goedkoop en we kregen teksten die daadwerkelijk hout sneden. Het was zeker geen opvulling – maar het bevatte altijd inhoudelijk sterke punten.

Aan de andere kant hadden we voor andere soort diensten de verwachting in onszelf laten ontstaan dat Fiverr per definitie heel goedkoop zou zijn. Dat viel tegen, omdat we bijvoorbeeld vaak een klein bedrag – zoals 99 euro – zagen staan, waarna bleek dat dat alleen voor een intakegesprek zou zijn. Weet dus dat je vaak méér moet betalen dan de initieel aangegeven prijzen. Toch hebben we geweldig werk ontvangen van de Fiverr-freelancers.

In de komende paragrafen lees je nog een aantal bizarre ervaringen die we ook met Fiverr hebben gehad…

Voor- en nadelen van fiverr

Fiverr is ’s werelds grootste online marktplaats voor services die beginnen rond de 5 dollar of euro. Met veel services zoals het maken van logo’s of foto’s is het een dynamische marktplaats voor creatieven. Voor klanten is het een manier om mensen te vinden die voor weinig geld iets voor je bedrijf kunnen maken. Wegens de lage prijs en het feit dat je niets te verliezen hebt is Fiverr in opkomst. Maar wat zijn de voor- en nadelen van zowel koper als verkoper als je besluit om voor dit platform te kiezen?

Voordelen

✅ Het is spotgoedkoop en veelzijdig met een groot aanbod van creatieven die je kunnen helpen in het maken van een logo, video of ontwerp.

✅ Goede klantenondersteuning om je te helpen als je iets zoekt of als je iets gedaan wilt krijgen.

✅ Makkelijk te gebruiken interface waardoor je snel vindt wat je zoekt.

✅ Goed systeem van klantbeoordelingen zodat je weet dat je een betrouwbare koper of verkoper hebt gevonden.

Nadelen

❌ Frustrerende deadlines die worden aangehaald voor als je een dienst verkoopt en die het soms moeilijk maken om een opdracht op tijd af te krijgen.

❌ Enkele nepverkopers zijn toch nog actief op het platform en maken opdrachten niet af na ontvangen van betaling. Dit gebeurt gelukkig erg zelden en is te omzeilen door de reviews over de freelancers te checken in hun profiel.

Fiverr was ooit bekend geworden door de 5 euro-opdrachten

Wanneer je op Fiverr aan het browsen bent, zal het je opvallen dat veel opdrachten vanaf 5 euro beginnen. Dit was een opmerkelijk aspect van Fiverr dat in de begindagen voor de grote bekendheid van Fiverr had gezorgd.

Het addertje onder het gras? Je kunt allerlei upgrades erbij bestellen voor jouw opdracht – waardoor de freelancer extra dingen voor je gaat doen – waardoor het bedrag uiteindelijk toch een stuk hoger komt te liggen.

Uiteraard kun je ook gewoon freelancers uitkiezen die tarieven hanteren die wat fatsoenlijker zijn. Laten we hieronder kijken naar voorbeelden van hoe die lage tarieven uitpakken…

De tarieven van Fiverr: eerlijk verdeeld?

Het mooie van Fiverr is dat je helemaal niks hoeft te betalen qua registratie- of aanmeldingskosten. Niet alleen daarom zijn zij het goedkoopste platform voor Freelancers: ook de freelancers zelf hebben erg scherpe prijzen doordat het zo’n bekend platform is met veel concurrerende freelancers.

Hoe verdient Fiverr dan zijn geld? De freelancers delen 20% van hun omzet met Fiverr. Jij, de opdrachtgever, betaalt 1 dollar + 5% op het bedrag dat naar de freelancer gaat. Doordat Fiverr op deze manier zijn geld verdient, hoeft Fiverr geen aanmeldingskosten of registratiekosten te rekenen.

Bizar aspect aan Fiverr: als je lekker snel en efficiënt iets wilt hebben…

Het opmerkelijke aan Fiverr is dat de freelancers erg strakke deadlines voor zichzelf stellen. Twee dagen, vijf dagen, acht dagen… terwijl ze veel opdrachten binnenkrijgen. Sterker nog: voor een extra bedrag korten ze hun deadline nog verder in en krijg je je eindproduct nog eerder.

Dit is niet toevallig: het is de doelstelling van Fiverr om diensten zo snel en efficiënt mogelijk af te leveren. Dit komt ook terug in de snelle workflow van Fiverr:

 • In één oogopslag zie je wat iemand kost, wat voor werk hij/zij eerder heeft geregeld en hoe tevreden de klanten zijn.
 • Je hoeft geen lange sollicitaties en gesprekken te voeren.
 • Je klikt lekker makkelijk door naar het briefing-scherm waarin je de opdracht kunt geven. De workflow voor alle communicatie en opdrachten-management is erg goed ontworpen.
 • Opdrachten blijven nooit lang openstaan. Ze worden snel volbracht door de freelancers. Fiverr stuurt hierop aan.
 • Je wordt bijgestaan door Fiverr bij een wanprestatie. Zie volgende paragraaf…

Fiverr stort jouw geld terug en straft wanpresterende en liegende freelancers

Veel mensen zijn niet te vertrouwen, en dat is niet anders bij freelancers. Zodra je merkt dat jouw freelancer niet heeft geleverd wat hij/zij beloofd had, kun je het bewijs naar de klantenservice van Fiverr sturen. Zij zullen jouw geld vervolgens terugstorten en de freelancer straffen door zijn/haar account te blokkeren.

Wat voor freelance-opdrachten moet je nooit bestellen bij Fiverr (en welke wel)?

fiverr soorten opdrachten

Kijk, bij Fiverr kun je bijna alles bestellen. Sommige dingen moet je echter nooit bestellen via Fiverr. Je moet vooral oppassen bij marketing-opdrachten. Bestel in ieder geval nooit:

 • Backlinks. Dat kan alleen maar slecht aflopen. Google brengt de ranking van jouw website juist omlaag als je backlinks koopt – helemaal als ze heel goedkoop zijn.
 • Persberichten verspreiden. Het enige wat ze doen, is jouw persbericht op spam-sites plaatsen met lage kwaliteit.
 • Social media-signalen voor SEO, zoals volgers/fans kopen ‘zodat Google ziet dat je betrouwbaar bent’. Die theorie is simpelweg niet waar. Bovendien maak je daarmee jouw daadwerkelijke bereik naar echte fans troebel.
 • Websiteverkeer. Je gaat geen websiteverkeer kunnen kopen, en al helemaal niet voor 5 euro. Het zullen slechts bot-kliks zijn. Wel kun je uiteraard een goede adverteerder inhuren via Fiverr die echte leads naar jouw site stuurt.

Bijna alle andere diensten van Fiverr zijn zeker wél de moeite waard. De beste dingen om via Fiverr te bestellen, zijn:

 • Het ontwerpen van een logo. Je krijgt hierdoor echt gave, op maat gemaakte logo’s als je het bedrag flink hoger dan 5 euro laat uitpakken. Voor 5 euro moet je echter niet veel verwachten.
 • Illustraties en graphics. Heb je bijvoorbeeld een boek-cover of een mockup nodig? Fiverr is ideaal!
 • Voice-overs: heb je een professionele of specifieke voice-over nodig? Check het zeker op Fiverr.
 • Animatie-video’s of live-opgenomen video’s die op jouw persona zijn ingericht. Richt je jouw marketing op jonge moeders, laat dan een filmpje maken met een jonge moeder in de hoofdrol.
 • Transcripten.
 • Taal-redigatie.
 • Video- en audio-intro’s.
 • Video- en audio-editing.

Fiverr aanmelden

Het bijzondere van Fiverr is dat je je niet hoeft aan te melden met aanmeldingskosten of andere opstartkosten. Het is gewoon een kwestie van een freelancer kiezen en een opdracht geven. Uiteraard krijg je een Fiverr-account, onder andere zodat de opdrachtnemer ook jou een beoordeling kan geven over hoe prettig jij was als opdrachtgever.

Hier kun je direct een freelancer vinden, waarna je een opdracht kunt geven en enkele dagen later het resultaat kunt beoordelen.

Is er een Nederlandse Fiverr?

Heeft Fiverr ook een Nederlandstalige website? Dat is niet het geval, maar het blijft erg geschikt voor Nederlandse opdrachtgevers. Fiverr is Engelstalig maar het bedient ook gewoon de Europese markt. Er is een kans dat je Nederlandse freelancers op Fiverr vindt. Zeker checken dus.

Conclusie van deze review over Fiverr: Beter dan Upwork!

fiverr ervaringen conclusie

Wij vinden Fiverr een uitstekende website. Vooral omdat je bijgestaan wordt door het Fiverr-systeem, kun je gewoon snel en efficiënt een eindresultaat toegestuurd krijgen en kun je niet genept worden door onbetrouwbare freelancers.

Fiverr is in onze beleving de perfecte oplossing voor iedereen die snel en betaalbaar even een opdrachtje volbracht moet hebben – óf natuurlijk een opdracht wil uitvoeren voor een ander. Het is beter en scherper dan andere platforms zoals Upwork.

Begin hier met Fiverr: voer een zoekopdracht in

Voer hier eventjes een zoekopdracht in om het aanbod van goede en efficiënte freelancers van Fiverr te bekijken.

Op jouw succes!