Wellicht zat je eraan te denken om Fiverr in te schakelen en ben je benieuwd naar ervaringen en reviews over dit beruchte freelance-platform. Is Fiverr wat het belooft? In deze review vind je zelfs ontmaskering-video’s waarin je alle stappen kunt volgen van daadwerkelijke Fiverr-opdrachten. Lees verder…

Inhoud van deze pagina:

Freelance service Fiverr: een uitgebreide en niets verhullende review

Is Fiverr een naam waar je bekend mee bent, of is de dienst helemaal nieuw voor je? Fiverr is een internationaal opererend platform waarmee je de beste freelance diensten voor je bedrijf kunt vinden. Dus ben je op zoek naar iemand met een specifiek talent of expertise? Dan moet je bij Fiverr zijn. Het platform is aan het groeien. Wil jij precies weten wat je ook in Nederland aan Fiverr hebt? Dan raden we je aan ons uitgebreide review er op na te lezen.

Fiverr en onze zoektocht naar de ideale freelance diensten

Freelance diensten zijn hartstikke handig. Even iemand inhuren die een bepaalde expertise heeft die niemand in jouw team bezit en die je niet in vaste dienst hoeft te nemen? Met een freelancer zit je nergens aan vast, maar heb je wel aanspraak op de allerbeste kwaliteit. Dat is iets waar wij wel oor naar (en oog voor) hebben. Onze nieuwsgierigheid is gewekt. Niet zolang gelden waren we namelijk zelf naar freelancediensten op zoek en toen vonden we Fiverr.

Wat maakt ons geschikte freelance platform reviewers?

Zoals gezegd, zijn we zelf enkele keren met freelancers in zee gegaan. Ook hebben we ervaring met Fiverr (harstikke leuk platform, als je er goed mee om weet te gaan). Het reviewen van verschillende diensten en platforms – zowel Nederlands als internationaal – zit ons in het bloed. Dit is iets wat we gepassioneerd doen: we zetten ons tanden in de materie.

Het aanbod freelance platforms kritisch bekeken

Oké, dus je hebt enkele freelancers gevonden. Dan is natuurlijk de vraag: hoe vind je de freelancer die het beste voor jou kan opknappen? Hoe vind je de beste freelancer tegen de scherpste prijs? Dat is best lastig, want je moet het op basis een foto en profieltekst kunnen beoordelen. Individueel contact met de freelancer in kwestie helpt natuurlijk ook. Het is ideaal als ook Fiverr zelf zich volop inspant en controleert of de freelancers kwaliteit leveren.

Een eerste sceptische indruk van freelance platform Fiverr

In eerste instantie deed Fiverr ons een beetje aan een veredeld Marktplaats.nl denken, waar je ook vaak freelancers hun diensten ziet aanbieden. Gelukkig zit de realiteit genuanceerder in elkaar. Fiverr is een platform dat veel groter is en waar je snel de specialist vindt die je zoekt.

Wat belooft een freelance platform zoal? Wat is zo’n belofte nu uiteindelijk waard?

Een freelance platform zal je beloven dat het vinden van een expert “een makkie” wordt. Dat is natuurlijk nog maar de vraag. De kans is altijd aanwezig dat de persoon waarnaar jij op zoek bent niet geregistreerd staat bij Fiverr (of überhaupt niet bestaat). Wel kun je Fiverr uitstekend als zoekmachine gebruiken. Op zijn minst krijg je een prima beeld van het aanbod en de tarieven.

Deze criteria zijn van belang bij onze beoordeling

Wij beoordelen Fiverr als volgt:

 • Wie gebruik maakt van Fiverr moet dit tegen bescheiden kosten kunnen doen

 • Fiverr moet een uitgebreid aanbod freelancers hebben

 • Die freelancers moet kunnen leveren op hoog niveau

 • Ze moeten ook bij jou in de buurt zitten, zodat je ze kunt inhuren

 • Je moet freelancers kunnen vinden die in heel wat verschillende sectoren actief zijn

 • Het is mogelijk uitgebreid met de freelancer in kwestie in contact te komen voor je een contract aangaat.

Fiverr in de praktijk getest: onze onderzoeksdata van het freelance platform

Dus: wij hebben Fiverr in de praktijk getest. Hoe we dat deden: één van ons heeft zijn e-marketing expertise op Fiverr aangeboden en een ander van onze redactie ging op zoek naar een specialist op het gebied linkbuilding. Onze conclusie: Fiverr werkt een beetje als een datingsite, waar vraag en aanbod elkaar tegemoet komen. Deze ‘datingsite’ is prettig, maar kans op succes is er nooit. Soms kan het even wachten voor je iemand vindt die je zoekt.

Wat is Fiverr?

Fiverr is een platform waarop je freelancers kunt inhuren uit zowat iedere sector. De meest bekende soorten opdrachten die op Fiverr aangeboden en besteld worden, zijn: grafische vormgeving, tekstschrijven, animatie en marketing.

In het kort: wat is Fiverr precies?

Fiverr biedt je naar eigen zeggen een “hele wereld aan freelance talent”. Dat klinkt alvast goed. Je kunt freelancers vinden tegen elk tarief. Er wordt niet betaald per uur, maar per project. Dat is een voordeel voor de klant: je weet van tevoren precies wat je kwijt zult zijn.

Wie zijn de oprichters van Fiverr?

Fiverr is opgericht door een (dynamisch) duo: Shai Wininger en Micha Kaufman. Het begon allemaal met een concept van een marktplaatsen waar vraag en aanbod van digitale diensten samenkwamen. Inmiddels kun je er diensten vinden op het gebied van (zakelijk) schrijven, vertalen, grafisch design, video editen en programmeren. Op Fiverr worden deze diensten onderverdeeld in “Gigs”. Fiverr bestaat sinds 2010 en kende in 2012 al 1.3 miljoen leden.

Aanbod van Fiverr diensten

Fiverr biedt “Gigs” aan op het gebied van:

 • Grafisch design

 • Digitale marketing

 • Schrijven en vertalen

 • Video en animatie

 • Muziek en audio

 • Programmeren en techniek

 • Zakelijke diensten

 • Lifestyle

 • En data.

Hoe werkt Fiverr?

Als je een opdrachtgever bent en dus een freelancer zoekt via Fiverr, doorloop je een eenvoudig en duidelijk proces die begint vanaf de homepage van Fiverr.

 1. Het zoeken van freelancers.
 2. Het upgraden van je opdracht. Je kunt namelijk extra’s bestellen.
 3. Vooraf betalen aan Fiverr, dat jouw geld bewaakt. Je kunt met Paypal of Creditcard afrekenen.
 4. De briefing van je opdracht, dus de communicatie vóórdat de freelancer aan de opdracht begint.
 5. Het ontvangen van het resultaat van de freelancer.
 6. Het eventuele klantenservice-proces.
 7. Het achterlaten van een review over de freelancer.

Voorbeelden en resultaten van Fiverr-opdrachten (ontmaskering)

We hebben hieronder wat voorbeelden neergezet van het hele Fiverr-proces en hoe dat wordt ervaren door verschillende soorten opdrachtgevers:

Bekijk tot slot ook deze uitleg:

Onze eigen ervaringen met Fiverr

Onze ervaringen met Fiverr zijn tweezijdig: aan de ene kant hebben we geweldige ervaringen met de Nederlandstalige tekstschrijvers die we via Fiverr hebben gevonden. Het was goedkoop en we kregen teksten die daadwerkelijk hout sneden. Het was zeker geen opvulling – maar het bevatte altijd inhoudelijk sterke punten.

Aan de andere kant hadden we voor andere soort diensten de verwachting in onszelf laten ontstaan dat Fiverr per definitie heel goedkoop zou zijn. Dat viel tegen, omdat we bijvoorbeeld vaak een klein bedrag – zoals 99 euro – zagen staan, waarna bleek dat dat alleen voor een intakegesprek zou zijn. Weet dus dat je vaak méér moet betalen dan de initieel aangegeven prijzen. Toch hebben we geweldig werk ontvangen van de Fiverr-freelancers.

In de komende paragrafen lees je nog een aantal bizarre ervaringen die we ook met Fiverr hebben gehad…

Onze testdata: deze resultaten zijn bij Fiverr realistisch

Fiverr is een platform dat je een goede kans biedt een freelancer te vinden die de klus kan klaren zoals jij dat wilt. Succes is, zoals gezegd, niet gegarandeerd, maar dat kan geen enkel platform. Fijn is in ieder geval dat je in een handomdraai de freelancers past die bij jou passen. Ook als freelancer zijn er voldoende manieren om de juiste opdrachtgevers aan te trekken.

Wat kost Fiverr nu precies?

Het fijne van Fiverr is dat je je hier niet als betalend abonnee voor in hoeft te schrijven. Er is namelijk geen officiële inschrijving. Ook zijn er geen opstart kosten. Huur je niemand in, dan betaal je ook niks. Freelancers kunnen zelf hun tarief bepalen: van 5 dollar tot 995 dollar. Als er een contract wordt gesloten, gaat 80% van het bedrag naar de freelancer en 20% naar Fiverr.

Is Fiverr daarmee zijn geld waard?

Wij vinden van wel. Het is een groot voordeel dat je Fiverr vrijblijvend kunt gebruiken en dus ook niets hoeft te betalen als je niemand inhuurt. Zolang de freelancer eerlijke tarieven rekent, is er voor jou geen probleem. Toch zul je in praktijk ook veel zijn dat de freelancer de 20% commissie voor Fiverr bovenop de gebruikelijke kosten rekent. Het is aan jou of je akkoord gaat.

Voor 2,25 euro per uur: onze ervaringen met een WordPress virtual assistant uit Bangladesh

In onze zoektocht naar freelancers leerden we veel over Fiverr. Wat bleek: toen we op ‘copywriter’ zochten, kwamen we alleen maar normale prijzen tegen van minimaal 40 euro per uur.

Toen we echter op ‘virtual assistant’ of ‘grammar check and rewriting’ zochten, ging een wereld voor ons open: allerlei freelancers uit Bangladesh of Pakistan die voor 2,25 euro per uur werken.

Wij kozen voor een jongen uit Banglasesh en hebben hem ander halve week aan het werk gezet voor zo’n 200 euro. Het resultaat?

Het werk werd goed gedaan, maar niet foutloos. De snelheid van wat hij allemaal af kreeg per uur was aardig, maar als je een Nederlandse freelancer voor 40-70 euro per uur aan her werk zou zetten, dan zou die persoon aanzienlijk sneller werken.

Teksten laten schrijven voor dat soort derdewereld-bedragen? Een regelrechte ramp…

Verschillende freelancers uit het middenoosten presenteren zichzelf als specialisten in de Engelse taal. Zo ook een meisje uit Pakistan. Haar Fiverr-profiel was overtuigend – alsof ze een expert in Engels is – maar eenmaal in de chat kwam er niet een keer een grammaticaal correcte zin uit. We hebben haar toch maar aan het werk gezet en er kwamen totaal onlogische zinnen uit.

We hebben diezelfde freelancer uit Bangladesh teksten laten schrijven voor 2,25 euro per uur en wat eruit kwam, sloeg helemaal nergens op. Waarschijnlijk had hij een reeds bestaande Engelse tekst tweemaal door Google translate gehaald zodat het vervormd en dus uniek zou worden. Aan het resultaat was geen touw vast te knopen.

Voor 2,25 euro per uur kun je mensen prima niet-creatief werk laten doen

Uiteindelijk hebben we iemand voor 2,25 euro per uur een hele maand succesvol ingehuurd om Amazon-affiliate-codes te verzamelen en plaatsen op onze site. Dat ging perfect.

Voor het daadwerkelijk schrijven van teksten kwamen we toch maar uit bij de gangbare prijzen, dus hoger dan 4 cent per woord. Toen we dit bij een Engelsman neerlegden, kwam er iets heel prettigs uit.

Voor- en nadelen van fiverr

Fiverr is ’s werelds grootste online marktplaats voor services die beginnen rond de 5 dollar of euro. Met veel services zoals het maken van logo’s of foto’s is het een dynamische marktplaats voor creatieven. Voor klanten is het een manier om mensen te vinden die voor weinig geld iets voor je bedrijf kunnen maken. Wegens de lage prijs en het feit dat je niets te verliezen hebt is Fiverr in opkomst. Maar wat zijn de voor- en nadelen van zowel koper als verkoper als je besluit om voor dit platform te kiezen?

Voordelen

✅ Het is spotgoedkoop en veelzijdig met een groot aanbod van creatieven die je kunnen helpen in het maken van een logo, video of ontwerp.

✅ Goede klantenondersteuning om je te helpen als je iets zoekt of als je iets gedaan wilt krijgen.

✅ Makkelijk te gebruiken interface waardoor je snel vindt wat je zoekt.

✅ Goed systeem van klantbeoordelingen zodat je weet dat je een betrouwbare koper of verkoper hebt gevonden.

Nadelen

❌ Frustrerende deadlines die worden aangehaald voor als je een dienst verkoopt en die het soms moeilijk maken om een opdracht op tijd af te krijgen.

❌ Enkele nepverkopers zijn toch nog actief op het platform en maken opdrachten niet af na ontvangen van betaling. Dit gebeurt gelukkig erg zelden en is te omzeilen door de reviews over de freelancers te checken in hun profiel.

Fiverr was ooit bekend geworden door de 5 euro-opdrachten

Wanneer je op Fiverr aan het browsen bent, zal het je opvallen dat veel opdrachten vanaf 5 euro beginnen. Dit was een opmerkelijk aspect van Fiverr dat in de begindagen voor de grote bekendheid van Fiverr had gezorgd.

Het addertje onder het gras? Je kunt allerlei upgrades erbij bestellen voor jouw opdracht – waardoor de freelancer extra dingen voor je gaat doen – waardoor het bedrag uiteindelijk toch een stuk hoger komt te liggen.

Uiteraard kun je ook gewoon freelancers uitkiezen die tarieven hanteren die wat fatsoenlijker zijn. Laten we hieronder kijken naar voorbeelden van hoe die lage tarieven uitpakken…

De tarieven van Fiverr: eerlijk verdeeld?

Het mooie van Fiverr is dat je helemaal niks hoeft te betalen qua registratie- of aanmeldingskosten. Niet alleen daarom zijn zij het goedkoopste platform voor Freelancers: ook de freelancers zelf hebben erg scherpe prijzen doordat het zo’n bekend platform is met veel concurrerende freelancers.

Hoe verdient Fiverr dan zijn geld? De freelancers delen 20% van hun omzet met Fiverr. Jij, de opdrachtgever, betaalt 1 dollar + 5% op het bedrag dat naar de freelancer gaat. Doordat Fiverr op deze manier zijn geld verdient, hoeft Fiverr geen aanmeldingskosten of registratiekosten te rekenen.

Bizar aspect aan Fiverr: als je lekker snel en efficiënt iets wilt hebben…

Het opmerkelijke aan Fiverr is dat de freelancers erg strakke deadlines voor zichzelf stellen. Twee dagen, vijf dagen, acht dagen… terwijl ze veel opdrachten binnenkrijgen. Sterker nog: voor een extra bedrag korten ze hun deadline nog verder in en krijg je je eindproduct nog eerder.

Dit is niet toevallig: het is de doelstelling van Fiverr om diensten zo snel en efficiënt mogelijk af te leveren. Dit komt ook terug in de snelle workflow van Fiverr:

 • In één oogopslag zie je wat iemand kost, wat voor werk hij/zij eerder heeft geregeld en hoe tevreden de klanten zijn.
 • Je hoeft geen lange sollicitaties en gesprekken te voeren.
 • Je klikt lekker makkelijk door naar het briefing-scherm waarin je de opdracht kunt geven. De workflow voor alle communicatie en opdrachten-management is erg goed ontworpen.
 • Opdrachten blijven nooit lang openstaan. Ze worden snel volbracht door de freelancers. Fiverr stuurt hierop aan.
 • Je wordt bijgestaan door Fiverr bij een wanprestatie. Zie volgende paragraaf…

Fiverr stort jouw geld terug en straft wanpresterende en liegende freelancers

Veel mensen zijn niet te vertrouwen, en dat is niet anders bij freelancers. Zodra je merkt dat jouw freelancer niet heeft geleverd wat hij/zij beloofd had, kun je het bewijs naar de klantenservice van Fiverr sturen. Zij zullen jouw geld vervolgens terugstorten en de freelancer straffen door zijn/haar account te blokkeren.

Wat voor freelance-opdrachten moet je nooit bestellen bij Fiverr (en welke wel)?

fiverr soorten opdrachten

Kijk, bij Fiverr kun je bijna alles bestellen. Sommige dingen moet je echter nooit bestellen via Fiverr. Je moet vooral oppassen bij marketing-opdrachten. Bestel in ieder geval nooit:

 • Backlinks. Dat kan alleen maar slecht aflopen. Google brengt de ranking van jouw website juist omlaag als je backlinks koopt – helemaal als ze heel goedkoop zijn.
 • Persberichten verspreiden. Het enige wat ze doen, is jouw persbericht op spam-sites plaatsen met lage kwaliteit.
 • Social media-signalen voor SEO, zoals volgers/fans kopen ‘zodat Google ziet dat je betrouwbaar bent’. Die theorie is simpelweg niet waar. Bovendien maak je daarmee jouw daadwerkelijke bereik naar echte fans troebel.
 • Websiteverkeer. Je gaat geen websiteverkeer kunnen kopen, en al helemaal niet voor 5 euro. Het zullen slechts bot-kliks zijn. Wel kun je uiteraard een goede adverteerder inhuren via Fiverr die echte leads naar jouw site stuurt.

Bijna alle andere diensten van Fiverr zijn zeker wél de moeite waard. De beste dingen om via Fiverr te bestellen, zijn:

 • Het ontwerpen van een logo. Je krijgt hierdoor echt gave, op maat gemaakte logo’s als je het bedrag flink hoger dan 5 euro laat uitpakken. Voor 5 euro moet je echter niet veel verwachten.
 • Illustraties en graphics. Heb je bijvoorbeeld een boek-cover of een mockup nodig? Fiverr is ideaal!
 • Voice-overs: heb je een professionele of specifieke voice-over nodig? Check het zeker op Fiverr.
 • Animatie-video’s of live-opgenomen video’s die op jouw persona zijn ingericht. Richt je jouw marketing op jonge moeders, laat dan een filmpje maken met een jonge moeder in de hoofdrol.
 • Transcripten.
 • Taal-redigatie.
 • Video- en audio-intro’s.
 • Video- en audio-editing.

Fiverr aanmelden

Het bijzondere van Fiverr is dat je je niet hoeft aan te melden met aanmeldingskosten of andere opstartkosten. Het is gewoon een kwestie van een freelancer kiezen en een opdracht geven. Uiteraard krijg je een Fiverr-account, onder andere zodat de opdrachtnemer ook jou een beoordeling kan geven over hoe prettig jij was als opdrachtgever.

Hier kun je direct een freelancer vinden, waarna je een opdracht kunt geven en enkele dagen later het resultaat kunt beoordelen.

Is er een Nederlandse Fiverr?

Heeft Fiverr ook een Nederlandstalige website? Dat is niet het geval, maar het blijft erg geschikt voor Nederlandse opdrachtgevers. Fiverr is Engelstalig maar het bedient ook gewoon de Europese markt. Er is een kans dat je Nederlandse freelancers op Fiverr vindt. Zeker checken dus.

Onze scores voor Fiverr

Dit heeft Fiverr te bieden:

 • Kwaliteit: 9.

 • Prijs: 8.5 (variabel natuurlijk)

 • Updates: 8. Regelmatig nieuwe freelancers en opdrachten
 • Support: 6.5. De support is de zwakste plek van Fiverr, maar nog steeds voldoende

 • Eenvoud: 8.5. Vindt gemakkelijk een freelancer op opdrachtgever die bij je past

 • Functionaliteiten: 9.

Wat maakt Fiverr uniek ten opzichte van wat concurrenten bieden?

Fiverr biedt een ontzettend groot aanbod experts en zelfs de mogelijkheid meerdere expert freelancers tegelijkertijd in te huren via Studios. Daarnaast kun je kiezen voor een Fiverr Pro, die geverifieerd is en gegarandeerd hoge kwaliteit biedt. Deze geeft ook toegang tot VIP Support.

Een expert benoemt de voordelen van Fiverr

We hebben een expert aan het woord gelaten om de voordelen van Fiverr voor ons te benoemen. Allereerst was deze erg onder de indruk van het groot aantal freelancers dat één professionals wist te verzamelen. De Fiverr Pro “badge” is een waardevolle toevoeging om te verhinderen dat je als opdrachtgever een ‘rotte appel’ inhuurt, die niet de beloofde kwaliteit biedt.

Waarom kiezen voor Fiverr en niet zelf naar een freelancer op zoek gaan?

Je kunt zelf ongetwijfeld ook een goede freelancer zoeken, maar reken er maar op dat dit je flink wat kopzorgen gaat geven. Je moet allereerst weten waar je moet zoeken en dan moet je ook nog eens een hoop afspraken maken. Op Fiverr weet iedereen gelijk wat de bedoeling is.

De supportafdeling van Fiverr

Vraag aan Fiverr? Of heb je ergens hulp bij nodig? Er is een contactformulier dat je kunt invullen. Bovendien vind je een sectie met veel gestelde vragen. We vinden de support sectie nog wat magertjes: er is geen apart e-mailadres en ook kun je geen telefonische ondersteuning krijgen. Dat mag wat beter. De veel gestelde vragen sectie is wel uitgebreid.

Voor wie is Fiverr het ideale freelance platform?

Fiverr is het ideale platform voor iemand die een specialist zoekt in één van bovenstaande categorieën. Maar wist je dat je op Fiverr nog veel meer expertises tegenkomt. Het motto is niet voor niets “Be creative”. Je kunt elke dienst aanbieden zolang het legaal is en volledig overeenkomt met de algemene voorwaarden van Fiverr. Het platform biedt ruim 200 categorieën.

Reviews & ervaringen van anderen over Fiverr

RecensentSamenvatting van de review
Website PlanetHet product scoort 4,7 van 5 sterren. Gebruiksgemak en mogelijkheden scoren het hoogst, klantenservice en prijs wat minder. Het kunnen filteren is een groot voordeel. Door de profielbeschrijvingen kun je als gebruiker goed selecteren.
The Freelance EffectDeze reviewer heeft persoonlijk een goede ervaring met Fiverr. Het platform heeft alleen een keer niet opgetreden toen er meer van een opdracht gevraagd werd dan eigenlijk afgesproken was. Er was al meer geleverd dan had gehoeven, toch wilde de opdrachtgever nog meer. Toen de grens werd aangegeven, werd gedreigd dat er geen 5 sterren gegeven zouden worden. Fiverr heeft niet gepast opgetreden.
G2Men is vooral enthousiast over het feit dat opdrachten niet duur zijn. Taal kan een barrière zijn, gezien de omvang van het platform. Ook het one-stop shoppen kan handig zijn. Het aanbod van creatieve mensen is groot, maar je krijgt niet altijd de gewenste kwaliteit die afgesproken is.
Satori StudioHet platform biedt veel kansen, doordat er meer dan 2 miljoen gebruikers zijn en het platform in 160 landen actief is. Voor freelancers is het handig dat de opdrachtgever met een gerichte opdracht naar hen toekomt, in plaats van actief naar opdrachten op zoek te moeten gaan. De prijzen zijn laag voor opdrachtgevers, de vraag is dan wat voor kwaliteit je daarbij mag verwachten.
QuoraEen gebruiker wijst op het feit dat het platform prima werkt om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar dat hij met Fiverr zelf niet tevreden was. Het geld bleef vaak lang achter en werd niet overgeboekt. Een andere gebruiker geeft aan dat het voor startende freelancers prima is.
MediumDeze bron geeft aan dat opdrachten heel gevarieerd zijn en dat dat juist interessant aan Fiverr is. Je krijgt niet altijd eerlijk betaald voor wat je hebt aangeleverd, maar als je het nodig hebt, levert het in ieder geval iets op. De website is duidelijk en makkelijk in het gebruik.
Benmatthews.comVolgens de reviewer kost het wel heel veel tijd en energie om via Fiverr succesvol te worden. Ervaringen zijn van heel positief tot negatief.

Conclusie van deze review over Fiverr: Beter dan Upwork!

fiverr ervaringen conclusie

Wij vinden Fiverr een uitstekende website. Vooral omdat je bijgestaan wordt door het Fiverr-systeem, kun je gewoon snel en efficiënt een eindresultaat toegestuurd krijgen en kun je niet genept worden door onbetrouwbare freelancers.

Fiverr is in onze beleving de perfecte oplossing voor iedereen die snel en betaalbaar even een opdrachtje volbracht moet hebben – óf natuurlijk een opdracht wil uitvoeren voor een ander. Het is beter en scherper dan andere platforms zoals Upwork.

Onze review samengevat

ReviewFiverr
SamenvattingWij hebben uitstekende hulp gekregen via de freelancers van Fiverr, voor een prima prijs. Als je voor jouw bedrijf ook wat gedaan moet krijgen, dan is Fiverr in onze beleving absoluut een goede en betrouwbare optie.
Review doorDe Redactie
Beoordeling8.9 (van de 10)
StartenStart hier

Begin hier met Fiverr: voer een zoekopdracht in

Voer hier eventjes een zoekopdracht in om het aanbod van goede en efficiënte freelancers van Fiverr te bekijken.

Stappenplan: zelf aan de slag met Fiverr

Hoe je vervolgens zelf met Fiverr aan de slag gaat?

 • Je registreert je gratis en selecteert een “Gig” – jouw expertise; hiermee kun je wereldwijd mensen aantrekken

 • Andersom kun je je ook als opdrachtgever gratis registreren en een freelancer aanschrijven

 • Kom je tot een akkoord? Dan bespreek je samen de details van de opdracht en ga je aan de slag

 • Als het product of de dienst geleverd is, wordt er uitbetaald.

Ook kun je hieronder meteen zoeken in Fiverr

Fiverr updates: hoe blijf je op de hoogte?

Eén van de nieuwste functies op Fiverr is Fiverr Business. Dit hebben we hierboven al besproken. Deze dienst richt zich speciaal op de mogelijkheden om als team in de Fiverr omgeving samen te werken. Je kunt samen resultaten delen en samen bijdragen aan een project.

Reviews van Fiverr: dit is er bekend

Trustpilot.comFiverr is op Trustpilot liefst 6.953 keer gereviewd. Dit leidt tot een gemiddelde score van 3,9 uit 5. 61% geeft Fiverr 5 sterren. Daar staat ook tegenover dat 26% erg ontevreden is. Ongetwijfeld zijn dit de opdrachtgevers geweest die meer hadden verwacht van hun opdracht: die niet de juiste freelancer konden vinden of met een freelancer zaten opgescheept die uiteindelijk geen kwaliteit wist te leveren.
Websiteplanet.comFiverr wordt over het algemeen als topplatform gezien waar je freelancers van niveau vindt. Vooral handig als je een klein budget hebt. Er is een risico dat je een onbetrouwbare freelancer tegenkomt, maar daar staat tegenover dat Fiverr je meerdere manieren geeft om de rotte appels eruit te vissen (zoals beoordelingen van eerdere klanten). Fiverr is makkelijk in gebruik en relatief veilig.
Nederlandreview.nlOp Nederland Review krijgt Fiverr gemiddeld een 8.4 voor leveren, een 8 voor prijs en een 7.2 voor bestellen en service. Stuk voor stuk dikke voldoendes. Maar liefst 80% geeft aan hier opnieuw zaken te willen doen.
Programmeerplaats.nlOp Programmeerplaats krijgt Fiverr een gemiddeld cijfer van 8.8: een 10 voor gebruiksvriendelijkheid, een 9 voor kosten en betrouwbaarheid en een 7 voor klantenservice.

Als voordelen worden genoemd de duidelijke interface, het toenemend aantal Nederlandstalige freelancers, de vele mogelijkheden voor freelancers en het “betalen per opdracht” principe. Nadelen zijn de wat wisselende ervaringen met klantenservice en het feit dat hier en daar wat oplichters op de loer liggen.
Onlinemarketingagency.nlFiverr wordt gezien als relatief goedkoop. Er is veel ruimte om feedback te geven. Het is een gemakkelijk te gebruiken platform en je krijgt de mogelijkheid te betalen met iDeal. Het reviewsysteem helpt je om oplichters te herkennen. Ook is het feit dat je Fiverr in principe gratis gebruikt een groot voordeel. Een nadeel is dat je veel freelancers van lage kwaliteit tegenkomt en dat contact opnemen met Fiverr aan de lastige kant is.

Alternatieven voor wie niet van Fiverr gebruik wil maken

Beste algemene keuzeUpwork.com –  een internationaal freelancer platform net als Fiverr? Dat is wat Upwork is.
Onze persoonlijke favorietFreelancer.com – Op Freelancer vind je, zoals de naam al aangeeft, freelancers met verschillende expertises.
Beste budgetoptiePeopleperhour.com – Op dit platform betaal je de freelancer niet per opdracht, maar juist per uur.

Jouw vervolgstap in de zoektocht naar de perfecte freelancer

Freelancer uitkiezen? Of als freelancer geld verdienen? Wat je verhaal ook is, kijk snel eens op Fiverr (al is het maar puur voor de nieuwsgierigheid), want hier kom je gelijkgestemden tegen. Niet zomaar een paar man, nee: miljoenen gebruikers van over heel de wijde wereld.

FAQ: veel gestelde vragen over Fiverr

 • Hoe verschilt Fiverr Business van de Fiverr Marketplace?

In de Marketplace kom je individueel werkende freelancers tegen, terwijl alles in Fiverr Business draait om samenwerking tussen verschillende professionals. Je werkt hier samen aan een project. In één overzichtelijk dashboard kunnen alle vorderingen worden bekeken.

 • Hoe weet je welk tarief de freelancer rekent?

Op Fiverr wordt het tarief altijd per opdracht bepaald, niet per uur. De prijs die berekend wordt voor de opdracht staat duidelijk opgesteld in het opdrachtaanbod dat iemand kan accepteren.

 • Hoe weet je of een freelancer gekwalificeerd is?

Fiverr spant zich onder meer in via Fiverr Pro in om te garanderen dat freelancers van hoge kwaliteit zijn. Ook kunnen klanten reviews achterhalen, wat de betrouwbaarheid van de freelancer aangeeft.

 • Wat kun je als freelancer aanbieden?

De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Je kunt zo creatief zijn als je zelf wilt. Je kunt een dienst in ruim 200 verschillende categorieën aanbieden.

 • Hoeveel tijd moet je investeren?

Dat is erg flexibel. Als je voor de eerste keer op Fiverr actief bent, zul je wat tijd moeten besteden om je de marketplace eigen te maken. Hoe vaker je deze gebruikt, hoe soepeler het gaat.

Op jouw succes!