Wie is Joshua Kaats en is zijn Dropship Academy 4.0 een goede of ondeugdelijke keuze om dropshipping van te leren, anno 2023? We waren nogal benieuwd naar Joshua kaats en zijn methode, de Dropship academy. Daarom kochten we de cursus om het het uitgebreid en kritisch te onderzoeken. Niet alleen omdat we wilden weten of Joshua Kaats een oplichter/scam is, maar vooral omdat we vanuit onze retail-achtergrond al aardig bekend zijn met dropshipping. Lees verder voor onze review en ervaringen met de Dropship Academy 4.0 van Joshua Kaats…

Inhoud van deze pagina:

Nieuwste update: wij hebben de hernieuwde Dropship Academy 4.0 speciaal voor 2023

dropship academy 4 review

In de zomer van 2021 werd dan eindelijk de nieuwe generatie van de dropshipping-strategie gelanceerd met de Dropship Academy 4.0. Er zou een 2023-proof, anti-Alibaba, anti-China, foolproof en kwaliteit-proof methode komen om in Nederland dropshipping te doen en er net zo succesvol mee te worden als de eerder lichtingen van de studenten van Joshua Kaats. Wij zochten uit of dat inderdaad is gelukt in de Dropship Academy 4.0.

Onze eerste indruk? De stappenplannen, how-to’s, tactieken en strategieën zijn nog duidelijker risico-vrijer geworden in Joshua’s gedegen methode voor 2023 en verder. Wij vonden dat de methode echt ingaat op kwaliteit en klantenrelaties – om zo op een goede en zuivere manier zaken te doen.

Voordat we doorgaan: onze videoreview van de Dropship Academy

Wat ons meteen opviel in de 4.0 cursus: we zijn eindelijk af van Ali Express

dropship academy 4.0 is zonder ali express

Toen we inlogden om de 4.0-cursus eens goed door te spitten, viel ons meteen op dat er korte metten is gemaakt met het doorverkopen van goedkope meuk van Ali Express. Joshua Kaats was al deze weg ingeslagen en nu leren we in de 4.0-cursus al helemaal om echt kwaliteit te leveren voor onze klanten en een legit, betrouwbaar, volwassen en volwaardig bedrijf op te starten. Dat gebeurt aan de hand van lokale, kwalitatieve leveranciers en fabrikanten – gewoon uit Nederland of Duitsland, waar kwaliteit voorop staat.

Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van Ali Express:

 • Zo kunnen we inspelen op het high end segment: we verdienen niet langer een tientje aan een of ander goedkoop discolampje, maar we verdienen nu honderden of duizenden euro’s aan een kwalitatieve e-bike.
 • We krijgen veel minder te doen aan klantenservice: klanten in het hoge segment zijn geen gierige aso’s die ieder dubbeltje drie keer omdraaien en de maximale aandacht willen voor zo min mogelijk geld. Nu dienen we de middenklasse en hoge klasse van Nederland. Geen gezeik, geen problemen, veel te besteden en goede zaken.
 • We leveren daadwerkelijk kwaliteit. Geen goedkope meuk meer uit China: dit zorgt ervoor dat we een echt mooi, betrouwbaar en groot merk kunnen laten groeien voor onszelf.

Eerlijk is eerlijk: dropshipping is achterlijk en scammy

Het ‘oplichterige’ van dropshipping is: je laat mensen iets bij jou voor 20 euro kopen, dat eigenlijk ook voor 50 cent bij Aliexpress te koop is. Jij gaat als dropship-winkeleigenaar met de centjes van jouw klanten bij ome Ali de bestelling plaatsen om het naar jouw klant te sturen.

Is dat eigenlijk erg? Ik zal voor je schetsen wat ons keer op keer op de hbo-opleiding Retail & Ondernemerschap verteld werd:

Retail komt van het Frans en is afgeleid van het Franse woord ‘retaillier’, wat ‘in stukjes hakken’ betekent. Het hele punt van de retail is dus om dingen in stukjes te hakken – oftewel: kleiner te maken – waarna ze daar veel geld voor mogen ontvangen.

Ga maar na:

1. in de fabriek worden honderdduizenden kledingstukken, telefoonhoesjes en Boeddha-beeldjes tegelijk gemaakt voor 10 cent per stuk.

2. Vervolgens belanden er duizenden in iedere groothandel voor 1 euro per stuk.

3. Tot slot belanden er zo’n tientallen in iedere (online) winkel voor 5 tot misschien wel 30 euro per stuk.

Het laatste station waar de klanten hun kleding, hoesjes of beeldjes kopen, is het duurst. Dat heeft een heel goede reden:

– De klant hoeft alleen maar even naar zijn/haar plaatselijke winkelcentrum te lopen of naar een webshop te browsen.

– De klant hoeft dus niet helemaal naar China of een groothandel in Groningen te gaan.

– Ook hoeft de klant er geen 100 af te nemen, maar slechts 1.

Oké, tot zover is het nog logisch, maar wat dropshippers doen, gaat deels voorbij die logica. Dropshippers kopen namelijk helemaal niks in. Ze bestellen gewoon één stuk bij de leverancier. Ze zijn dus niet aan het retailen.

Stieken is dit ook gewoon geldige retail omdat dropshippers ervoor zorgen dat de consument niet naar zo’n moeilijke Chinese/Engelse site als Aliexpress hoeven te gaan. Ja, het is een kleine moeite om even te begrijpen hoe Aliexpress werkt en hoe je met een creditcard betaalt, maar dropshippers leveren nou eenmaal toegevoegde waarde door de producten op een Nederlandse webshop met Ideal-mogelijkheden aan te bieden.

Jij doet als dropship-ondernemer dus eigenlijk ‘niks’, en dat is meteen het briljante eraan. Het is de dagelijkse realiteit in Nederland en het is een beetje krom, maar dat is wel nou eenmaal hoe retail werkt en daarmee is het een legitieme en veelvoorkomende ondernemingsvorm. Sterker nog: bijna alles wat wij hier in winkels kopen, komt uit Chine en Bangladesh. Als jij ook van dit businessmodel wilt profiteren, is er de Dropship Academy van Joshua Kaats.

Heb je ooit een laptop-standaard aangeschaft via een webshop, misschien zelfs bij Bol.com? De kans is groot dat jij 17 euro hebt afgerekend, terwijl diezelfde laptop-standaard voor 1 euro bij Aliexpress te koop is. En daar is niks mis mee. Dat is hoe tussenpersonen werken.

Dus, nog een keer simpel uitgelegd: wat is dropshipping?

Dropshipping is een vorm van ondernemen waarbij je online producten verkoopt in je eigen webshop. De term dropshipping verwijst naar het verkopen van producten zonder zelf een voorraad in te kopen. Dit houdt in dat je de producten rechtstreeks door de leverancier of producent naar de klant laat versturen.

Het verschil met normale webshops? Je hebt geen eigen pand, opslag of producten nodig. Het is eigenlijk niet veel moeilijker dan dit:

 1. Een klant koopt in jouw webshop voor 40 euro een gave lamp voor in de slaapkamer.
 2. Jij plaatst vervolgens – uiteraard geautomatiseerd – een bestelling voor die lamp bij een kwalitatieve, Nederlandse groothandel/fabrikant voor 20 euro. Dus voor de duidelijkheid: De Dropship Academy leert ons niet om via Ali Express te dropshippen. Deze lamp wordt rechtstreeks naar jouw klant gestuurd.
 3. Jij hebt 20 euro brutowinst gemaakt op deze transactie. De brutowinst is namelijk de verkoopprijs min de inkoopprijs. 40 – 20 = 20.

Het briljante van High Ticket Dropshipping: uitgelegd…

Stel dat je een kaarsen-set verkoopt voor 8 euro.

 • Je koopt het in voor 3 euro…
 • Verpakt het mooi voor 1,50 euro…
 • Verzendt het naar de klant voor 5,50 euro (die de klant betaalt, maar goed)…
 • Moet een klantenservice-bericht afhandelen wat jou 5 euro aan tijd/personeel kost…
 • Dan blijft er niet zoveel over van die 8 euro…

Laten we nu doen alsof je een luxe sieraad verkoopt voor 3.000 euro.

 • Je koopt het in voor 1.500 euro (en weet wel: je hoeft hem niet eens in te kopen, want dat is precies wat dropshipping betekent: gewoon verkopen zonder het eerste in te hoeven kopen)
 • Je verpakt het voor 1,50 euro (of waarschijnlijk meer, net wat je wilt)
 • Je verzendt het naar de klant voor 5,50 euro…
 • Je moet een klantenservice-bericht afhandelen wat jou 5 euro aan tijd/personeel kost…
 • Dan blijft er nog ruim 1.000 euro voor jou over!

Kortom: je krijgt meer geld voor dezelfde moeite. Daarom is High Ticket Dropshipping in onze beleving erg slim als methode om te leren.

Onze ervaring met Joshua Kaats & De Dropship Academy: punt voor punt…

Joshua Kaats heeft zich in de afgelopen jaren verdiept in manieren waarop hij de nadelen van deze methode kan beperken, terwijl hij optimaal gebruikmaakt van de voordelen. Al deze kennis heeft hij samengevoegd in zijn werk voor de Dropship Academy.

De Dropship Academy heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als de #1 expert van Nederland op het gebied van online marketing en, specifieker, de methode van dropshipping. Eigenaar Joshua Kaats heeft het zijn missie gemaakt om zoveel mogelijk ambitieuze ondernemers te helpen en motiveren bij het opzetten van hun eigen webshop.

Maar wie is Joshua Kaats nu eigenlijk? En waarom is hij zo enthousiast over dropshipping? Dat en meer lees je in de komende paragrafen.

De afgelopen tijd zijn we diep in het materiaal van de Dropship Academy gedoken. We kwamen erachter dat we door een heel team aan coaches, trainers en mentoren geholpen worden in het traject.

Hoewel we een beetje verrast waren dat we ook op een aantal momenten niet direct met Joshua Kaats of Sven Jansen zelf te maken kregen, kunnen we dit ook begrijpen. Er zijn namelijk zóveel live-lessen, coaching calls en hulpmogelijkheden, dat het onmogelijk zou zijn als Joshua het allemaal alleen moest doen.

Hieronder beschrijven we hoe we de Dropship Academy hebben ervaren en of het het geld waard is.

Wat zit er allemaal in de Dropship Academy 4.0?

dropship academy inhoud
dropship academy bonussen

Het dropship-principe is dus een slim principe, maar wat kun je dan allemaal leren in de Dropship Academy?

Om te beginnen is de hoeveelheid kennis in de Dropship Academy ongelooflijk veel én actueel. We telden letterlijk honderden lessen en modules én nog eens 100+ waardevolle bijlagen, waaronder templates, cheat sheets en stappenplannen over ieder denkbaar aspect van e-commerce en dropshipping. Met dit materiaal kun je kant-en-klaar knippen-en-plakken om jouw dropship-bedrijf op te zetten.

De belangrijkste punten zijn toch wel:

 • Hoe je je eigen dropship-winkel opzet. Je leert niet alleen je website op te zetten, maar ook het productonderzoek, het live zetten van je webshop, de boekhouding en de inschrijving bij de kvk. Eigenlijk is deze cursus als praktische boekhoudcursus zijn geld al volledig waard.
 • Welke tools je moet gebruiken, zoals Shopify en de bijbehorende uitbreidingen, het Facebook-advertentieplatform en Pexda om je productonderzoek mee te doen.
 • Je leert ook alle fijne kneepjes van het vak: wat heeft Joshua zelf allemaal fout gedaan, dus wat moet je allemaal niet doen? En wat zijn alle do’s van dropshipping? Je krijgt dus het geheim van de chef. Ook high ticket dropshipping komt aan bod: of je nou producten van 10 euro of 1.000 euro verkoopt, de moeite die je erin stopt blijft even veel. Daarom leer je ook om duurdere producten te verkopen.
 • Hoe je je bedrijf optimaliseert, automatiseert en uitbesteedt, waardoor je meer geld kunt verdienen met minder tijd van jezelf. Met andere woorden: zo maak je je inkomsten passiever.

Tip! Alle expert-tips over Dropshipping

Wil je precies weten wat de beste dropshipping-tactiek is voor €10.000,00 euro per maand? Wij van Bedrijvenconsultant.nl mogen een aparte pagina van de Dropship Academy tonen waarin je alles over Dropshipping gewoon al direct leert.

Plus- en minpunten van Dropship Academy van Joshua Kaats

De Drop Ship Academy is een plek geworden waar veel startende ondernemers de kennis en tools vandaan halen om te groeien en zich steeds beter te ontwikkelen. Dropshipping is daarbij het toverwoord. Met dropshipping kan je makkelijk met e-commerce geld verdienen zonder er veel tijd in te steken. Joshua Kaats is in Nederland uitgegroeid tot een dropshipkoning en biedt nu zijn kennis aan via de dropshop academy zodat ook jij snel en makkelijk geld kunt verdienen. De vraag is natuurlijk of Kaats met zijn tips jouw e-commerce naar een hoger plan tilt. Wij sommen hier de dingen op die wij goed vinden maar ook de kritische punten die je in acht moet nemen.

Pluspunten

✅ De dropship academy van Kaats geeft je een volledige toolset om met dropshipping succesvol te worden – bijvoorbeeld door je te helpen in het vinden van je niche en de leveranciers die het beste bij je passen, het opzetten van je webshop en het verkopen van je producten.

✅ Interactieve lessen waardoor je ook vragen kunt stellen over dropshipping.

✅ Coaching en mentoring.

✅ Grote behulpzame én actieve community waarin we iedere dag succesverhalen zagen.

✅ Handige online trainingvideo’s om je skills bij te spijkeren.

✅ Ongelooflijk uitgebreide cursusinhoud met honderden lessen, modules en bijlagen – dat bijvoorbeeld ook gaat over administratie en het nut van bepaalde marketing om jouw e-commerce spel hoog te houden.

Minpunten

❌ Niet geschikt voor de opgevers. Bijna iedere medestudent die we spraken, vertelde dat zijn/haar eerste product nog niet de goudader was, maar daarna wel.

❌ Niet geschikt voor digibeten: je moet daadwerkelijk zelf even je webshop instellen en online dingen regelen.

Het grootste pluspunt: de hoeveelheid praktische, toepasbare kennis van de Dropship Academy

dropship academy heel veel materiaal

Toen we eenmaal het materiaal van de Dropship Academy in handen kregen, dachten we: het zal wel een simpele training zijn met zomaar wat loze marketing-kreten en -termen.

Maar nee…

We kregen van Joshua alles wat we op onze 4-jarige hbo-opleiding commerciële economie hebben geleerd, maar dan véél praktischer. Er zit zóveel waardevolle marketing-lessen, trucs, how-to’s en methodes in de Dropship Academy dat zelfs wij – met onze marketing-achtergrond – er ongelooflijk veel aan hadden.

Zoals je in de screenshot hierboven kunt zien, zit letterlijk alles erin: van prijs-psychologie tot concurrentenonderzoek tot het instellen van een overtuigende webshop tot het instellen van de bevestigingsmails…

Het is bijzonder heel diepgaand, en dan niet zoals op een hbo-opleiding met vooral gezever in de ruimte, maar echt gericht op de praktijk.

We vonden dat de training erg diep ingaat op het vak van online marketing

Bij de Dropship Academy draait alles dus om online marketing – en niet zomaar om een ’trucje’ dat je inzet om even snel een dropshipping-handeltje te voeren. Zo gaat Joshua Kaats erg diep in op prijs-psychologie, positionering en marketingstrategie – allemaal zaken die wij in onze officiële 4-jarige hbo-opleiding kregen. Hiervoor verdient de cursus al grote pluspunten van ons.

Online marketing is in dit digitale tijdperk een onmisbaar middel geworden om producten en diensten te verkopen. Waar het vroeger voornamelijk ging om het adverteren in krantjes, folders en op billboards, hebben websites en sociale media in de afgelopen decennia een steeds grotere rol ingenomen.

Toch kan het lastig zijn om te bepalen welke vorm van online marketing het meest geschikt is voor jouw doeleinden. Dit is onder andere afhankelijk van de producten die je verkoopt, het budget dat je hebt en de hoeveelheid tijd die jij bereid bent in je bedrijf te investeren. Het is dus belangrijk dit goed te leren.

Ben je van plan een dropshipping-webshop op te zetten waarbij je in de breedste zin van het woord opgeleid wordt in alle marketing-principes die daarbij van belang zijn? Dan is Joshua Kaats de professional die je zoekt.

Hoe is de training dan opgebouwd?

dropship academy opbouw
 1. Introductie met praktische zaken en de eerste stappen om te beginnen met dropshipping.
 2. De Big Picture: je leert prioriteiten stellen en zoveel mogelijk fouten te maken zodat je harder vooruit gaat.
 3. Productresearch en niche-keuze: via de Dropship Academy wordt er genoeg aandacht besteed aan wetenschappelijke modellen en taken om een onderbouwde keuze te maken van wat jij gaat verkopen. Ondernemen mag geen gevoelsdingetje zijn: je moet verkopen wat geld oplevert!
 4. Online Marketing 101: eigenlijk komt in deze module alles aan bod wat in een 4-jarige marketingopleiding op hbo-niveau geleerd wordt. Je leert niet alleen de marketingtermen, maar je krijgt direct taken om ze toe te passen voor jouw webshop.
 5. Hoe je een onweerstaanbaar aanbod maakt: door middel van sterke copywriting en inrichting van je verkooppagina – en door de klant goed te ‘funnelen’ naar de winkelwagen-checkout.
 6. Hoe je jouw webshop maakt. Je leert hoe dat moet met het beste platform voor webshops: Shopify. Je winkel kan hierna direct open!
 7. Hoe je systemen en automatisering inzet om jouw bedrijf vanzelf te laten draaien zonder dat jij er nog veel mee hoeft te doen. Er zijn veel methoden die je hiervoor kunt inzetten. Ondertussen blijf je je webshop uitbreiden voor meer inkomsten.
 8. De Facebook Geldmachine: Joshua Kaats heeft de meeste Facebook-advertentie-kennis van alle leraren. Hij weet de beste methoden en hij heeft hier dan ook 21 lessen voor gereserveerd. Je leert zelfs de geavanceerde retargeting-technieken waarmee de meeste winst te halen valt.
 9. De geavanceerde Facebook Ads-module: Je leert in deze module bijvoorbeeld om te testen, analyseren en ‘super scalen’.

Daarnaast zitten er vele extra’s in de training, zoals premium Shopify-templates, Chatbot Domination, E-mailmarketing, Google Mastery en Finance Mastery.

Op deze pagina vind je meer informatie over deze bonussen.

Wat is er allemaal slecht aan de Dropship Academy?

Er zijn twee grote punten waarop je moet letten als je hiermee wilt beginnen:

 • Het slurpt tijd. Als je eenmaal de keuze hebt genomen om een eigen bedrijf te starten, wordt je leven compleet omgegooid – en niet altijd op een positieve manier. De eerste maanden/jaren zullen bestaan uit heel wat uren per dag afzien. Niet iedereen kan of wil dat.
 • De investering is hoog: de cursus kost duizenden euro’s. Gelukkig is er nu een kortingsactie, maar veel cursisten hebben al hun spaargeld gebruikt om dit een kans te geven.

Nog even over de kosten…

Als je een bedrijf start, dan horen daar kosten bij. Je bent dus niet klaar na de aanschaf van de cursus van Joshua Kaats. Je moet naast het cursusgeld ook gewoon bedrijfskosten maken. Die zien er als volgt uit:

 • Shopify, inclusief hosting en webshop: 29 dollar per maand.
 • Domeinnaam: 10 euro.
 • Budget voor Facebook Ads, om te beginnen: 80 euro.
 • Inschrijving bij de KvK: eenmalig 50 euro.

Wat is er allemaal goed aan de Dropship Academy?

wat is goed aan dropship academy van joshua kaats

We zijn over veel dingen te spreken, maar een paar dingen moeten we etuit lichten:

 • Je gaat daadwerkelijk wat doen. Binnen enkele weken staat je dropshippping-business live. Je bent daadwerkelijk met je onderneming bezig.
 • Het is een volledige cursus. Ieder aspect van dropshipping en online marketing komt aan bod. Deze vaardigheden zijn bovendien ook zinvol voor andere internet marketing-activiteiten. Het gaafste is dat er een heel extra abstractieniveau in de training zit: het passief maken van jouw webshop.
 • De lessen worden jaarlijks vernieuwd. In mijn 4-jarige hbo-opleiding zeiden de leraren: ‘Drie jaar nadat je afgestudeerd bent, is je kennis al volledig verouderd’. Dat was in 2012. Ondertussen is dat wel naar één jaar gezakt. Daarom heeft Joshua Kaats ervoor gezorgd dat de lessen ieder jaar geüpdatet worden.
 • De community is erg divers en motiverend. Waar je bij andere online cursussen vooral met onervaren tieners te maken krijgt in de community, krijg je hier mensen van alle leeftijden. Ook zitten er veel mensen in de community die al ongelooflijk succesvol zijn.

De community van Joshua Kaats: De Dropship Academy Family

De leerlingen van Joshua Kaats – de Dropship Academy Family – is een community van zowel beginnende als succesvolle Dropshippers. Ook Joshua zelf is in deze community beschikbaar voor vragen en een-op-een-coaching. Bovendien is er wekelijkse groepscoaching met Joshua.

Garantie: goed geregeld

Online trainingen hebben wettelijk gezien geen retour-verplichting. Toch heeft Joshua Kaats een garantieregeling ingesteld voor de Dropship Academy: als je de stappen volgt en geen verkopen maakt, stuur je gewoon een berichtje naar het support-team en krijg je je aankoopbedrag teruggestort. Let wel op: je moet wel de stappen gevolgd hebben om hier gebruik van te maken.

In de kern houdt dat in dat je de content volledig doorlopen hebt, 100 euro aan advertenties hebt geïnvesteerd en twee groepscoaching-sessies hebt bijgewoond. Als je dan nog geen verkopen hebt gerealiseerd, krijg je het aankoopbedrag terug.

Goed, en die Joshua Kaats dan… wie is hij?

Inmiddels ben je waarschijnlijk wel een beetje nieuwsgierig geworden naar wie Joshua Kaats nu eigenlijk is. Het levensverhaal van Kaats is voor het grootste deel allesbehalve bijzonder. Hij ging net als vrijwel elke andere tiener naar de middelbare school, haalde zijn diploma en besloot een vervolgopleiding te starten. Dit was de studie Commerciële economie. Rond deze tijd begon hij zich echter te realiseren dat een gewone 9-tot-5 baan niet geschikt zou zijn voor hem. Daarom begon hij zich te verdiepen in dropshipping.

Binnen enkele maanden verdiende hij al enkele duizenden euro’s en zette hij zijn studie op een lager pitje. Het duurde niet lang voordat hij besloot zich fulltime te focussen op online marketing. In 2017 zette hij met het oprichten van de Dropship Academy de volgende stap in zijn carrière. Hij had een passie voor het helpen van anderen en dit was de ideale manier om zijn talent en kennis te delen. Als de rasechte ondernemer die hij is, was dit ene bedrijf echter niet genoeg om hem tevreden te houden. Daarom startte hij in de loop der jaren nog enkele ondernemingen, zoals Fitformation en De Succesformule. Het overkoepelende thema? Mensen helpen het allerbeste uit zichzelf te halen.

Er zijn veel woorden die je kunt gebruiken om Joshua Kaats te omschrijven: digital nomad, internetondernemer of dropshipexpert. Maar dat was natuurlijk niet altijd zo. Joshua Kaats heeft er net als veel van zijn leeftijdsgenoten een tijdje over gedaan om zijn draai te vinden in de wereld. Toch had hij altijd al veel ambitie en de drive om voor zichzelf te beginnen. Het hele idee van een 9-tot-5 baan tot zijn pensioen zag hij totaal niet zitten. Daarom besloot hij zich te verdiepen in het vakgebied van online marketing. En met succes.

Laten we in een aantal bullets kijken naar wieJoshua Kaats is en wat hij heeft bereikt:

 • Geboortejaar: 15 december 1995. Zijn leeftijd is dus gedurende het grootste deel van 2023 zevenentwintig jaar.
 • Vermogen: anno 2023 is Joshua Kaats ruim (multi)miljonair.
 • Social Media: Joshua Kaats documenteert alle resultaten van zijn studenten anoniem op Instagram. Zijn Instagram-account is dus het meest aangeraden kanaal om Joshua Kaats te volgen. Ook brengt hij on de zoveel weken een inhoudelijke of verhalende video uit op Youtube.
 • Besloten platform voor studenten: Als betalende student zitten wij in de besloten Facebook-groep: De Dropship Academy Family Members.
 • Aantal studenten: anno 2023 zijn er meer dan 5.000 betalende studenten voor de cursussen van Joshua Kaats.

In de afgelopen jaren heeft Kaats veel ervaring op gedaan en sinds 2017 doet hij zijn best om ook andere ambitieuze ondernemers te helpen succesvol te worden. Dat is dan ook de reden dat hij de Dropship Academy heeft opgericht. Hij verdient nogal veel geld aan het cursusgeld dat zijn studenten aan hem betalen – evenals aan zijn functie als affiliate bij Shopify…

Joshua Kaats en Shopify

dropship academy shopify

Joshua Kaats is een affiliate by Shopify. Hiermee verdient hij iedere maand extra geld, zonder hier eigenlijk echt iets voor te hoeven doen. Dat komt omdat een groot deel van zijn studenten automatisch ook klant worden bij Shopify. Hier is Joshua direct transparant over in het begin van de Dropship Academy – en bovendien levert het je extra voordelen op omdat Shopify extra voordelen biedt aan de studenten van de Dropship Academy.

Dus een deel van het inkomen van Joshua Kaats verdient hij ook met affiliate marketing via Shopify. Maar wat is affiliate marketing nu eigenlijk? Dat leggen we hier uit. Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij een affiliate, zoals Kaats dus, producten van een ander bedrijf promoot. In dit geval is dat Shopify. Wanneer een klant dat product vervolgens via de affiliate koopt, ontvangt die persoon een commissie. Hierbij geldt dus: hoe groter jouw netwerk, hoe meer je kunt verdienen.

Shopify is een van de vele grote bedrijven die gebruikmaakt van affiliates. Hun deal met Joshua Kaats ziet er als volgt uit. Kaats is eigenaar van het bedrijf Dropship Academy. Hij biedt online trainingen aan voor mensen die graag meer te weten willen komen over dropshipping. Deze training bestaat onder andere uit een stappenplan en in één van die stappen plaatst Kaats een link naar Shopify. Daarnaast verwerkt hij diezelfde link in zoveel mogelijk andere content. Op deze manier promoot hij Shopify en ontvangt hij voor elke aanmelding een vast geldbedrag. Dit is voor hem dus een snelle en eenvoudige manier om geld te verdienen.

Ondanks het feit dat dit voor Joshua Kaats goed werkt, is zijn rol als affiliate slechts bijzaak. De meeste aandacht richt hij namelijk op zijn bedrijf Dropship Academy. Hieronder vertellen we je eerst meer over wat dropshipping nu eigenlijk is. Vervolgens geven we meer informatie over de academy en hoe jij kunt profiteren van de aangeboden diensten.

Wat moet ik eigenlijk vinden van Joshua Kaats?

Ik nam hem eerst eigenlijk niet serieus. Hij is veel te jong en hij geeft les met een pet op. Toch denk ik nu wel anders over hem – en dat komt puur door zijn indrukwekkende resultaten. Correctie: het zijn geen indrukwekkende, maar haast on-Nederlands extreme resultaten. Hij is dan ook een zakelijke ondernemer die hard werkt, ook voor zijn studenten.

Daarna keek ik naar zijn stijl van lesgeven, en die is extreem duidelijk en goed gestructureerd. In zijn lessen vertelt hij openlijk over zijn fouten en successen. Van ons mag hij dan zeker een Lamborghini rijden, zolang hij daadwerkelijk inhoudelijk goed werk levert – en dat doet hij.

Negatieve reacties

Hoewel vrijwel alle klanten die gebruik hebben gemaakt van het lesmateriaal van de Dropship Academy hier enorm enthousiast over zijn, krijgt Joshua Kaats ook veel negativiteit over zich heen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er in de afgelopen jaren veel ondernemers zoals hij zijn opgestaan. Ondernemers die beweren dat ze jou kunnen help snel en eenvoudig geld te verdienen. Helaas is dit niet altijd het geval en worden er ook veel mensen op deze manier opgelicht.

Toch zijn veel mensen van mening dat Joshua Kaats wel betrouwbaar is. Dat heeft hij te danken aan zijn open en eerlijke houding. Hij vertelt tijdens zijn trainingen en in zijn video’s en boek niet alleen over zijn hoogtepunten, maar juist ook over de dieptepunten. Zo probeert hij niet te verbergen dat hij in het verleden ooit een enorme hoeveelheid geld heeft moeten inleveren omdat hij per ongeluk inbreuk had gemaakt op het merkrecht van een grote partij. Door dit juist niet achter te houden, laat hij zien dat iedereen fouten kan maken, maar dat dit niet direct betekent dat je nooit meer succesvol kunt worden.

Is Joshua Kaats een oplichter?

Veel mensen zijn kritisch over Joshua Kaats en de levensstijl die hij lijkt te promoten. De kritiek is soms zo heftig dat Joshua Kaats wel eens een oplichter genoemd wordt. Dit is echter volledig onterecht. Waarom?

Ten eerste zorgt het dropshipping-businessmodel ervoor dat mensen het oplichting noemen. Wij hebben echter uitgelegd dat dropshipping de dagelijkse realiteit is in de retail. Daarnaast is het zo dat Joshua Kaats een concrete en eerlijke ondernemer is: hij maakt niet zomaar vage claims maar hij noemt concreet om wie, wat en hoeveel het gaat. Zijn uitspraken zijn dan ook niet gelogen en worden allemaal onderbouwd via screenshots. Deze honderden bewijsstukken zijn te vinden op Instagram.

Het is wel belangrijk om te weten dat voor ieder mega-succesverhaal, er 10 verhalen zijn van mensen die middelmatig succes of geen succes hebben. Dat is logisch nadenken. De training en de coaching levert echter gewoon het programma dat geadverteerd wordt en geen enkele student van Joshua heeft tot nu toe gezegd: “Ik ben opgelicht door Joshua Kaats”.

 • De huidige handelsnaam van Joshua Kaats: Dropship Academy B.V.
 • KvK nummer: 73735884
 • Het vermogen van Joshua Kaats: dat ligt anno 2023 ver boven de miljoen, aangezien hij meerdere panden bezit en veel giveaways doet voor goede doelen en zijn cursisten. Dat vermogen verwierf hij niet alleen met zijn dropship-winkels, maar ook met de verkoop van zijn cursussen, de mede-inkomsten die hij van Shopify krijgt en de beleggingen die hij doet.
 • De webshops van Joshua Kaats zelf: Wat verkoopt Joshua Kaats eigenlijk zelf? Joshua heeft zelf uitgesproken dat hij zijn webshops niet met de buitenwereld wil delen omdat er veel copycats zijn binnen de dropshipping-community. Hetzelfde geldt voor de studenten van Joshua: ook zij delen nooit openlijk de url van hun webhops. De NOS heeft onderzocht en bewezen dat hij gewoon eigen webshops heeft en dat zijn inkomstenclaims kloppen. Tros Radar heeft er niet naar gekeken – in onze beleving terecht – omdat daar geen aanleiding toe is.

Brengt deze methode en cursus daadwerkelijk passief inkomen?

Je kent het bekende riedeltje wel over passief inkomen. Nogal veel cursussen beloven je dit, of ze laten je erover dromen…

 • ‘Op de automatische piloot’ geld verdienen.
 • Gaan, staan, reizen en doen wat je wilt, wanneer je het wilt.
 • Niks meer moeten doen van anderen, zoals een baas.
 • Niet meer gebonden zijn aan afspraken en je agenda helemaal zelf kunnen indelen.
 • Geen plafond meer aan je inkomen hebben. Je kunt je bedrijf oneindig laten groeien, of met een duurder woord: opschalen.

Toen we met de cursus aan de slag gingen, kwamen we er al gauw achter dat het antwoord gewoon ja is: met dit businessmodel ga je 100% zeker al die dingen bereiken. Het nadeel? Die is er ook. Namelijk: je moet er gewoon kei- en keihard voor werken, want je voert gewoon een fatsoenlijk bedrijf. De moeite die je er echter in stopt, gaat zich gewoon 100% uitbetalen in passief inkomen en een hoog inkomen.

Ervaringen: het zijn niet allemaal succesverhalen

Zoals je in bovenstaande interview kunt zien, heeft deze student van Joshua niet direct succes gehad. Een flink aantal maanden lang was het allemaal heel onzeker – en hoewel hij nu erg veel succes heeft met zijn maandwinsten van €30.000+ per maand, kan niet iedere student van Joshua hetzelfde zeggen. Niet iedereen heeft het namelijk in zich om zich door die eerste moeilijke maanden heen te zetten. De succesverhalen die er zijn, worden veelvuldig gedeeld – zowel als screenshots en als reviews – op de website en Instagram van Joshua Kaats.

Hoewel sommige deelnemers die de stappen goed gevolgd hebben en doorgezet hebben, bakken met geld verdienen, hebben andere studenten nog niet de goudader gevonden. Bij hen ligt de winst bijvoorbeeld op 100 euro per dag, oftewel 3.000 euro per maand. Dat is prima, maar voor de extra moeite om een bedrijf op te starten, is dat het nog niet helemaal waard. Die 3.000 zal echter vanzelf doorgroeien naar 5.000 en dan opeens 10.000 per maand.

Niet iedereen redt die bedragen helaas. Je moet namelijk echt heel veel tijd en aandacht aan je webshop besteden totdat je de goudader vindt en kunt cashen. Zo werkt ondernemen nou eenmaal.

Wat moet je kunnen en wat moet je bereid zijn om ervoor te doen?

Succes met dropshipping ligt binnen handbereik als je de volgende dingen kunt en bereid bent om te doen:

 • Je moet je Nederlandse taal goed beheersen. Niemand koopt wat van een webshop waar taalfouten in staan.
 • Je moet bereid zijn heel wat tijd te investeren totdat het lukt.
 • Je moet bereid zijn naast het cursusgeld ook wat geld te investeren in je webshop en advertenties.
 • Je moet door kunnen zetten en de stappen volgen. Je moet dus ‘inventief willen doen’ en zelf het wiel opnieuw uitvinden. Gewoon de stappen volgen. Stick to the plan. Kun je dat?

De voor- en nadelen van de dropshipping-methodiek nog even op een rijtje

Goed, we kennen nu de plus- en minpunten van de training, maar voordat je met een training begint, is het essentieel om óók te weten wat de plus- en minpunten van de betreffende methodiek zijn: dropshipping.

Voordelen van dropshipping

Met kan je een hoop geld en tijd besparen, wat precies de reden is dat veel webshophouders hiervoor kiezen. Er zijn echter nog veel meer voordelen. Wij hebben ze voor het gemak voor je op een rijtje gezet:

 • Het duidelijkste voordeel is natuurlijk het feit dat jij je als eigenaar van de webshop niet langer bezig hoeft te houden met het verpakken en verzenden van pakketjes. De tijd en het geld dat je hiermee bespaart kan je vervolgens weer investeren in het verbeteren van je webshop, het werven van klanten en het uitbreiden van je aanbod.
 • Het tweede grote voordeel is dat je niet de risico’s loopt van het inkopen van een voorraad aan producten. Je betaalt de leverancier pas als er ook echt een klant is die het product wil kopen. Het resultaat is dat je nooit blijft zitten met producten die je niet kwijtraakt.
 • Een bijkomstigheid hiervan is dat je niet hoeft te investeren in de huur van een opslagruimte.

Kortom, dropshipping geeft jou als ondernemer de ruimte om zowel je geld als je tijd te focussen op de dingen die echt belangrijk zijn.

Nadelen van dropshipping

Er zijn echter ook nadelen, zoals:

 • Ondanks het feit dat de leverancier het gehele verzendproces voor rekening neemt, ben jij nog steeds verantwoordelijk voor het pakketje. Dat betekent dat een fout bij de verzending of een beschadiging van het product wel degelijk op jouw bord terechtkomt. Dit komt erop neer dat jij dan weer met de leverancier moet gaan communiceren om het op te lossen. Daarom is het belangrijk om hier duidelijke afspraken over te maken met de leverancier.
 • Bovendien betaal je de dropshipleverancier natuurlijk niet alleen een vergoeding voor het verpakkingsmateriaal en de verzendkosten. De leverancier wil ook geld verdienen en zal dus een vast bedrag in rekening brengen bovenop deze standaardkosten.
 • Tot slot geldt voor dropshipping hetzelfde als voor alle andere taken die je uitbesteedt: je verliest hierdoor een stukje controle. Zo kan je bijvoorbeeld niet zelf bepalen hoelang de levertijd is. Om deze reden is het des te belangrijker om een leverancier in te huren die je echt vertrouwt.

Waarom een training volgen als deze info ook gratis te vinden is?

Ja, het is waar: alle informatie over dropshipping of e-commerce is ook in gratis artikelen te vinden. Maar een heleboel van de Dropshipping Academy – waar je lesgeld voor betaalt – krijg je niet elders.

 • Je krijgt in de Dropship Academy coaching, accountability, mentoring en voorbeelden en interactie met mensen die het daadwerkelijk gedaan hebben. Zonder die interactie – dus in je eentje – zou je er echt geen serieus werk van maken.
 • Alle info staat op één plek in je cursus: je wordt niet overweldigd door alle losse stukjes info van de wereld.
 • Het kost je super veel tijd om alle gratis info van de wereld te filteren. In de Dropship Academy staat alles gewoon één keer, in volgorde en duidelijk.
 • Tussen de gratis info zit heel veel gebakken lucht en opvulling. Waardeloze teksten die geen hout snijden.
 • De Dropship Academy is een volledig pakket met alle info die je nodig hebt over dropshipping, inclusief duidelijke en uitgebreide video-uitleg.
 • Alle info gestructureerd in een stappenplan. Je moet je alleen goed aan de stappen houden en je bereikt succes.
 • Bovendien: deze info is niet gratis te vinden: in de Dropship Academy zitten honderden video’s, modules, stappenplannen en templates.
 • Je bewandelt een bewezen pad – samen met medestudenten en mentoren.

Conclusie van onze review: is de training van Joshua Kaats jouw geld waard?

dropship academy review

Het antwoord is wat ons betreft in veel gevallen: nee. Je kunt namelijk goedkopere Engelstalige cursussen volgen. Zoek maar een andere, internationale dropshipping-goeroe op Youtube op en je zal zien dat er ook cursussen van 500, 600 of 700 dollar zijn. Je hebt dan echter geen Nederlandstalige, herkenbare community.

Je zou het ook gewoon allemaal zelf kunnen uitvinden met gratis informatie op internet. Het belangrijkste is dat je goede producten inkoopt en goede ads activeert voor die producten.

Wil je echter die succescommunity om je heen, dan is het jouw geld wél waard, want voor vele succes-mastermindgroepen wordt meer geld gevraagd. Ook bevat de cursus gewoon alles wat je nodig hebt.

Tot slot is de cursus gewoon een ‘doe-mij-na’ stappenplan. Je kopieert dus eigenlijk het succes van Joshua Kaats, wat erg waardevol is. Je bent vooral met de praktijk bezig.

Dropship Academy kopen via de speciale kortingscode (betaal niet te veel!)

De waarheid is: je koopt de cursus van Joshua Kaats niet voor de informatie. Je kunt namelijk overal alle informatie vandaan halen. Zelfs Joshua Kaats onthult in zijn gratis video’s hoe het allemaal in z’n werk gaat – zie bovenstaande video.

Waar betaal je dan wél voor? Als je met zo’n cursus begint, betaal je voor de commitment, coaching, accountability van je mede-studenten en een week-structuur. Je krijgt er een krachtige adrenaline-, energie- en inspiratie-boost door om je droom waar te maken en om alles rondom Dropshipping goed te doorgronden en toe te passen.

Joshua Kaats speelt nogal met de prijs van de Dropship Academy. Bij een reguliere betaling is de investering 2.000 euro, maar er is een actuele aanbieding waarbij je de volledige cursus voor een gereduceerde prijs kunt krijgen. Er is dus soms zeker een korting beschikbaar – maar dat is nooit een kortingscode.

Bekijk hier de speciale prijs van deze training (tip: via deze link is de pre-launch-korting geactiveerd)!

Ervaringen & reviews van anderen over Joshua Kaats

RecensentSamenvatting van de review
TrustpilotHet product scoort hier 4,7 van 5 sterren. Iemand zegt dat de cursus zijn leven heeft veranderd. Een ander geeft aan dat je wel echt serieus moet zijn om er een succes van je maken. Hij vindt de cursus veel meer waard dan wat hij in werkelijkheid kost.
Online Rijkdom SpecialistDe trainer legt de materie goed uit en presenteert op een prettige manier. De cursus heeft structuur, is volledig en je kunt er je hele leven lang gebruik van blijven maken. Minpunten zijn de prijs van de cursus (die schommelt nogal) en de tijd die de cursus in beslag neemt. Je doet het er niet zomaar even bij.
Lees Je SuccesvolDeze bron is blij met de uitbreidingsmogelijkheden en het mee kunnen laten groeien met je bedrijf. De cursus is compleet, vernieuwend en vanuit de praktijk gegeven. Bij vragen kun je bij de community terecht en dat wordt als waardevol gezien. Men is minder tevreden over de prijs.
Marc HealthyDe reviewer is het meest enthousiast over de trainer en zijn wijze van informeren. De cursus is compleet en je krijgt veel bonussen en updates. Ondanks dat de prijs aan de hoge kant gevonden wordt, is men wel blij met wat je daarvoor terug krijgt.
De GeldwolfDit is de eerste die iets over de klantenservice zegt. Deze valt een beetje tegen voor wat betreft de snelheid van reageren. De hulp is daarna wel goed. De inhoud van de cursus is goed en duidelijk. Het wordt als prettig ervaren dat de cursus in het Nederlands is. De prijs is hoog, maar de inhoud is de moeite waard.
Krachtige Mannen AcademieDeze reviewer heeft na het volgen van de training zijn inkomsten flink weten te vermeerderen, maar het is wel hard werken. Hij is blij met de inhoud van de cursus en wat je er mee kunt bereiken. Het laagste scoren het gebruiksgemak en de stijl.
Allemaal ReviewsDeze cursist vond de training interessant en de stapsgewijze aanpak prettig. Je moet wel hard werken voor inkomsten, maar als je daartoe bereid bent, is de cursus geschikt voor je. Dan haal je voldoende uit de inhoud om de prijs te rechtvaardigen.
Review HuisDe trainer is eerlijk over hoeveel werk je in je bedrijf moet steken om te slagen. De inhoud van de cursus is compleet en de reviewer is zeer tevreden met de cursus.

Onze review samengevat

ReviewDropship Academy 4.0
SamenvattingDe Dropship Academy is een uitstekende training met uitgebreide coaching. De trainers en coaches hebben daadwerkelijk grote successen behaald, waardoor we het gevoel krijgen echt goed geleid te worden richting succes met onze eigen dropshipping-webshop. Toen we de cursus aanschaften, werden we bovendien overrompeld door de hoeveelheid modules, templates, stappenplannen, lessen en bonussen. Dit is de meest complete training over dropshipping op de markt.
Review doorDe Redactie
Beoordeling8.9 (van de 10)
StartenStart hier

Gratis webinar van Joshua Kaats

Regelmatig geeft Joshua Kaats ook gratis webinars. Niet openbaar via Youtube of Instagram, maar een fatsoenlijk webinar via Webinarjam waarin je echt de hele methode gaat leren. Zeg dus even de avond met je vriendin af en ga even goed zitten voor het webinar. Klik hier om de geheimen van de expert te leren (helemaal gratis).

Dropship Academy: De Complete Methode

Hier leer je direct de ideale dropship-tactiek die je direct kunt toepassen.

Joshua’s boek (hier gratis)

Tot slot een tip van ons: Joshua Kaats heeft een boek uitgebracht waarin hij zijn methode volledig prijsgeeft. Ga je het liefst direct aan de slag? Download dan het e-book De Dropship Blauwdruk op de website van de Dropship Academy. Ook in dit boek vertelt Joshua Kaats alles wat je moet weten over dropshipping en online ondernemen. Zo legt hij onder andere uit hoe je winst kunt maken door slechts vier stappen te volgen.

Omdat dropshipping in onze beleving het zeker waard is om te onderzoeken, kun je dit boek niet laten staan.

De Dropship Blauwdruk bespreekt onder andere de simpele stappen die je nodig hebt om een complete, goedlopende dropship-business op te zetten. Hier kun je hem gratis aanvragen als e-boek.

Op jouw succes!