Wie is Joshua Kaats en is zijn Dropship Academy een goede keuze om dropshipping van te leren? We waren nogal benieuwd naar Joshua kaats en zijn methode, academy, vermogen en net worth. Niet alleen omdat we wilden weten of Joshua Kaats een oplichter/scam is, maar vooral omdat we vanuit onze retail-achtergrond al aardig bekend zijn met dropshipping. Lees verder voor onze review en ervaringen met de Dropship Academy van Joshua Kaats…

Eerlijk is eerlijk: dropshipping is achterlijk en scammy

Het ‘oplichterige’ van dropshipping is: je laat mensen iets bij jou voor 20 euro kopen, dat eigenlijk ook voor 50 cent bij Aliexpress te koop is. Jij gaat als dropship-winkeleigenaar met de centjes van jouw klanten bij ome Ali de bestelling plaatsen om het naar jouw klant te sturen.

Retail komt van het Frans en is afgeleid van het Franse woord ‘retaillier’, wat ‘in stukjes hakken’ betekent. Het hele punt van de retail is dus om dingen in stukjes te hakken – oftewel: kleiner te maken – waarna ze daar veel geld voor mogen ontvangen.

Ga maar na:

1. in de fabriek worden honderdduizenden kledingstukken, telefoonhoesjes en Boeddha-beeldjes tegelijk gemaakt voor 10 cent per stuk.

2. Vervolgens belanden er duizenden in iedere groothandel voor 1 euro per stuk.

3. Tot slot belanden er zo’n tientallen in iedere (online) winkel voor 5 tot misschien wel 30 euro per stuk.

Het laatste station waar de klanten hun kleding, hoesjes of beeldjes kopen, is het duurst. Dat heeft een heel goede reden: de klant hoeft alleen maar even naar zijn/haar plaatselijke winkelcentrum te lopen of naar een webshop te browsen. De klant hoeft dus niet helemaal naar China of een groothandel in Groningen te gaan. Ook hoeft de klant er geen 100 af te nemen, maar slechts 1.

Oké, tot zover is het nog logisch, maar wat dropshippers doen, gaat een beetje voorbij die logica. Dropshippers kopen namelijk helemaal niks in. Ze bestellen gewoon één stuk bij de leverancier. Ze zijn dus niet aan het retailen.

Stieken is dit ook gewoon geldige retail omdat dropshippers ervoor zorgen dat de consument niet naar zo’n moeilijke Chinese/Engelse site als Aliexpress hoeven te gaan. Ja, het is een kleine moeite om even te begrijpen hoe Aliexpress werkt en hoe je met een creditcard betaalt, maar dropshippers leveren nou eenmaal toegevoegde waarde door de producten op een Nederlandse webshop met Ideal-mogelijkheden aan te bieden.

Jij doet als dropship-ondernemer dus eigenlijk ‘niks’, en dat is meteen het briljante eraan. Het is de dagelijkse realiteit in Nederland en het is een beetje krom, maar dat is wel nou eenmaal hoe retail werkt en daarmee is het een legitieme en veelvoorkomende ondernemingsvorm. Sterker nog: bijna alles wat wij hier in winkels kopen, komt uit Chine en Bangladesh. Als jij ook van dit businessmodel wilt profiteren, is er de Dropship Academy van Joshua Kaats.

Heb je ooit een laptop-standaard aangeschaft via een webshop, misschien zelfs bij Bol.com? De kans is groot dat jij 17 euro hebt afgerekend, terwijl diezelfde laptop-standaard voor 1 euro bij Aliexpress te koop is. En daar is niks mis mee. Dat is hoe tussenpersonen werken.

Wat zit er allemaal in de Dropship Academy?

Het dropship-principe is dus een slim principe, maar wat kun je dan allemaal leren in de Dropship Academy?

 • Hoe je je eigen dropship-winkel opzet. Je leert niet alleen je website op te zetten, maar ook het productonderzoek, het live zetten van je webshop, de boekhouding en de inschrijving bij de kvk. Eigenlijk is deze cursus als praktische boekhoudcursus zijn geld al volledig waard.
 • Welke tools je moet gebruiken, zoals Shopify en de bijbehorende uitbreidingen, het Facebook-advertentieplatform en Pexda om je productonderzoek mee te doen.
 • Je leert ook alle fijne kneepjes van het vak: wat heeft Joshua zelf allemaal fout gedaan, dus wat moet je allemaal niet doen? En wat zijn alle do’s van dropshipping? Je krijgt dus het geheim van de chef. Ook high ticket dropshipping komt aan bod: of je nou producten van 10 euro of 1.000 euro verkoopt, de moeite die je erin stopt blijft even veel. Daarom leer je ook om duurdere producten te verkopen.
 • Hoe je je bedrijf optimaliseert, automatiseert en uitbesteedt, waardoor je meer geld kunt verdienen met minder tijd van jezelf. Met andere woorden: zo maak je je inkomsten passiever.

Tip! Alle expert-tips over Dropshipping

Wil je precies weten wat de beste dropshipping-tactiek is voor €10.000,00 euro per maand? Wij van Bedrijvenconsultant.nl mogen een aparte pagina van de Dropship Academy tonen waarin je alles over Dropshipping gewoon al direct leert.

Hoe is de training dan opgebouwd?

dropship academy opbouw
 1. Introductie met praktische zaken en de eerste stappen om te beginnen met dropshipping.
 2. De Big Picture: je leert prioriteiten stellen en zoveel mogelijk fouten te maken zodat je harder vooruit gaat.
 3. Productresearch en niche-keuze: via de Dropship Academy wordt er genoeg aandacht besteed aan wetenschappelijke modellen en taken om een onderbouwde keuze te maken van wat jij gaat verkopen. Ondernemen mag geen gevoelsdingetje zijn: je moet verkopen wat geld oplevert!
 4. Online Marketing 101: eigenlijk komt in deze module alles aan bod wat in een 4-jarige marketingopleiding op hbo-niveau geleerd wordt. Je leert niet alleen de marketingtermen, maar je krijgt direct taken om ze toe te passen voor jouw webshop.
 5. Hoe je een onweerstaanbaar aanbod maakt: door middel van sterke copywriting en inrichting van je verkooppagina – en door de klant goed te ‘funnelen’ naar de winkelwagen-checkout.
 6. Hoe je jouw webshop maakt. Je leert hoe dat moet met het beste platform voor webshops: Shopify. Je winkel kan hierna direct open!
 7. Hoe je systemen en automatisering inzet om jouw bedrijf vanzelf te laten draaien zonder dat jij er nog veel mee hoeft te doen. Er zijn veel methoden die je hiervoor kunt inzetten. Ondertussen blijf je je webshop uitbreiden voor meer inkomsten.
 8. De Facebook Geldmachine: Joshua Kaats heeft de meeste Facebook-advertentie-kennis van alle leraren. Hij weet de beste methoden en hij heeft hier dan ook 21 lessen voor gereserveerd. Je leert zelfs de geavanceerde retargeting-technieken waarmee de meeste winst te halen valt.
 9. De geavanceerde Facebook Ads-module: Je leert in deze module bijvoorbeeld om te testen, analyseren en ‘super scalen’.

Daarnaast zitten er vele extra’s in de training, zoals premium Shopify-templates, Chatbot Domination, E-mailmarketing, Google Mastery en Finance Mastery.

Op deze pagina vind je meer informatie over deze bonussen.

Wat is er allemaal slecht aan de Dropship Academy?

Er zijn twee grote punten waarop je moet letten als je hiermee wilt beginnen:

 • Het slurpt tijd. Als je eenmaal de keuze hebt genomen om een eigen bedrijf te starten, wordt je leven compleet omgegooid – en niet altijd op een positieve manier. De eerste maanden/jaren zullen bestaan uit heel wat uren per dag afzien. Niet iedereen kan of wil dat.
 • De investering is hoog: de cursus kost duizenden euro’s. Gelukkig is er nu een kortingsactie, maar veel cursisten hebben al hun spaargeld gebruikt om dit een kans te geven.

Nog even over de kosten…

Als je een bedrijf start, dan horen daar kosten bij. Je bent dus niet klaar na de aanschaf van de cursus van Joshua Kaats. Je moet daarnaast ook gewoon bedrijfskosten maken. Die zien er als volgt uit:

 • Shopify, inclusief hosting en webshop: 29 dollar per maand.
 • Domeinnaam: 10 euro.
 • Budget voor Facebook Ads, om te beginnen: 80 euro.
 • Inschrijving bij de KvK: eenmalig 50 euro.

Wat is er allemaal goed aan de Dropship Academy?

wat is goed aan dropship academy van joshua kaats

We zijn over veel dingen te spreken, maar een paar dingen moeten we etuit lichten:

 • Je gaat daadwerkelijk wat doen. Binnen enkele weken staat je dropshippping-business live. Je bent daadwerkelijk met je onderneming bezig.
 • Het is een volledige cursus. Ieder aspect van dropshipping en online marketing komt aan bod. Deze vaardigheden zijn bovendien ook zinvol voor andere internet marketing-activiteiten. Het gaafste is dat er een heel extra abstractieniveau in de training zit: het passief maken van jouw webshop.
 • De lessen worden jaarlijks vernieuwd. In mijn 4-jarige hbo-opleiding zeiden de leraren: ‘Drie jaar nadat je afgestudeerd bent, is je kennis al volledig verouderd’. Dat was in 2012. Ondertussen is dat wel naar één jaar gezakt. Daarom heeft Joshua Kaats ervoor gezorgd dat de lessen ieder jaar geüpdatet worden.
 • De community is erg divers en motiverend. Waar je bij andere online cursussen vooral met onervaren tieners te maken krijgt in de community, krijg je hier mensen van alle leeftijden. Ook zitten er veel mensen in de community die al ongelooflijk succesvol zijn.

De community van Joshua Kaats: De Dropship Academy Family

De leerlingen van Joshua Kaats – de Dropship Academy Family – is een community van zowel beginnende als succesvolle Dropshippers. Ook Joshua zelf is in deze community beschikbaar voor vragen en een-op-een-coaching. Bovendien is er wekelijkse groepscoaching met Joshua.

Garantie: goed geregeld

Online trainingen hebben wettelijk gezien geen retour-verplichting. Toch heeft Joshua Kaats een garantieregeling ingesteld voor de Dropship Academy: als je de stappen volgt en geen verkopen maakt, stuur je gewoon een berichtje naar het support-team en krijg je je aankoopbedrag teruggestort. Let wel op: je moet wel de stappen gevolgd hebben om hier gebruik van te maken.

In de kern houdt dat in dat je de content volledig doorlopen hebt, 100 euro aan advertenties hebt geïnvesteerd en twee groepscoaching-sessies hebt bijgewoond. Als je dan nog geen verkopen hebt gerealiseerd, krijg je het aankoopbedrag terug.

Goed, en die Joshua Kaats dan… wie is hij?

Er zijn veel woorden die je kunt gebruiken om Joshua Kaats te omschrijven: digital nomad, internetondernemer of dropshipexpert. Maar dat was natuurlijk niet altijd zo. Joshua Kaats heeft er net als veel van zijn leeftijdsgenoten een tijdje over gedaan om zijn draai te vinden in de wereld. Toch had hij altijd al veel ambitie en de drive om voor zichzelf te beginnen. Het hele idee van een 9-tot-5 baan tot zijn pensioen zag hij totaal niet zitten. Daarom besloot hij zich te verdiepen in het vakgebied van online marketing. En met succes.

In de afgelopen jaren heeft Kaats veel ervaring op gedaan en sinds 2017 doet hij zijn best om ook andere ambitieuze ondernemers te helpen succesvol te worden. Dat is dan ook de reden dat hij de Dropship Academy heeft opgericht. Hij verdient nogal veel geld aan het cursusgeld dat zijn studenten aan hem betalen – evenals aan zijn functie als affiliate bij Shopify…

Joshua Kaats en Shopify

Joshua Kaats is een affiliate by Shopify. Hiermee verdient hij iedere maand extra geld, zonder hier eigenlijk echt iets voor te hoeven doen. Dat komt omdat een groot deel van zijn studenten automatisch ook klant worden bij Shopify.

Dus een deel van het inkomen van Joshua Kaats verdient hij ook met affiliate marketing via Shopify. Maar wat is affiliate marketing nu eigenlijk? Dat leggen we hier uit. Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij een affiliate, zoals Kaats dus, producten van een ander bedrijf promoot. In dit geval is dat Shopify. Wanneer een klant dat product vervolgens via de affiliate koopt, ontvangt die persoon een commissie. Hierbij geldt dus: hoe groter jouw netwerk, hoe meer je kunt verdienen.

Shopify is een van de vele grote bedrijven die gebruikmaakt van affiliates. Hun deal met Joshua Kaats ziet er als volgt uit. Kaats is eigenaar van het bedrijf Dropship Academy. Hij biedt online trainingen aan voor mensen die graag meer te weten willen komen over dropshipping. Deze training bestaat onder andere uit een stappenplan en in één van die stappen plaatst Kaats een link naar Shopify. Daarnaast verwerkt hij diezelfde link in zoveel mogelijk andere content. Op deze manier promoot hij Shopify en ontvangt hij voor elke aanmelding een vast geldbedrag. Dit is voor hem dus een snelle en eenvoudige manier om geld te verdienen.

Ondanks het feit dat dit voor Joshua Kaats goed werkt, is zijn rol als affiliate slechts bijzaak. De meeste aandacht richt hij namelijk op zijn bedrijf Dropship Academy. Hieronder vertellen we je eerst meer over wat dropshipping nu eigenlijk is. Vervolgens geven we meer informatie over de academy en hoe jij kunt profiteren van de aangeboden diensten.

Wat moet ik eigenlijk vinden van Joshua Kaats?

Ik nam hem eerst eigenlijk niet serieus. Hij is veel te jong en hij geeft les met een pet op. Toch denk ik nu wel anders over hem – en dat komt puur door zijn indrukwekkende resultaten. Correctie: het zijn geen indrukwekkende, maar haast on-Nederlands extreme resultaten. Hij is dan ook een zakelijke ondernemer die hard werkt, ook voor zijn studenten.

Daarna keek ik naar zijn stijl van lesgeven, en die is extreem duidelijk en goed gestructureerd. In zijn lessen vertelt hij openlijk over zijn fouten en successen. Van ons mag hij dan zeker een Lamborghini rijden, zolang hij daadwerkelijk inhoudelijk goed werk levert – en dat doet hij.

Negatieve reacties

Hoewel vrijwel alle klanten die gebruik hebben gemaakt van het lesmateriaal van de Dropship Academy hier enorm enthousiast over zijn, krijgt Joshua Kaats ook veel negativiteit over zich heen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er in de afgelopen jaren veel ondernemers zoals hij zijn opgestaan. Ondernemers die beweren dat ze jou kunnen help snel en eenvoudig geld te verdienen. Helaas is dit niet altijd het geval en worden er ook veel mensen op deze manier opgelicht.

Toch zijn veel mensen van mening dat Joshua Kaats wel betrouwbaar is. Dat heeft hij te danken aan zijn open en eerlijke houding. Hij vertelt tijdens zijn trainingen en in zijn video’s en boek niet alleen over zijn hoogtepunten, maar juist ook over de dieptepunten. Zo probeert hij niet te verbergen dat hij in het verleden ooit een enorme hoeveelheid geld heeft moeten inleveren omdat hij per ongeluk inbreuk had gemaakt op het merkrecht van een grote partij. Door dit juist niet achter te houden, laat hij zien dat iedereen fouten kan maken, maar dat dit niet direct betekent dat je nooit meer succesvol kunt worden.

Is Joshua Kaats een oplichter?

Veel mensen zijn kritisch over Joshua Kaats en de levensstijl die hij lijkt te promoten. De kritiek is soms zo heftig dat Joshua Kaats wel eens een oplichter genoemd wordt. Dit is echter volledig onterecht. Waarom?

Ten eerste zorgt het dropshipping-businessmodel ervoor dat mensen het oplichting noemen. Wij hebben echter uitgelegd dat dropshipping de dagelijkse realiteit is in de retail. Daarnaast is het zo dat Joshua Kaats een concrete en eerlijke ondernemer is: hij maakt niet zomaar vage claims maar hij noemt concreet om wie, wat en hoeveel het gaat. Zijn uitspraken zijn dan ook niet gelogen.

Het is wel belangrijk om te weten dat voor ieder mega-succesverhaal, er 10 verhalen zijn van mensen die middelmatig succes of geen succes hebben. Dat is logisch nadenken. De training en de coaching levert echter gewoon het programma dat geadverteerd wordt en geen enkele student van Joshua heeft tot nu toe gezegd: “Ik ben opgelicht door Joshua Kaats”.

 •  De huidige handelsnaam van Joshua Kaats: Dropship Academy B.V.
 •  KvK nummer: 73735884
 • Het vermogen van Joshua Kaats: dat zou anno 2020 zomaar boven de miljoen kunnen zitten. Niet alleen vanwege zijn dropship-winkels, maar ook vanwege de verkoop van zijn cursussen, de mede-inkomsten die hij van Shopify krijgt en de beleggingen die hij doet.
 • De webshops van Joshua Kaats zelf: Wat verkoopt Joshua Kaats eigenlijk zelf? Joshua heeft zelf uitgesproken dat hij zijn webshops niet met de buitenwereld wil delen omdat er veel copycats zijn binnen de dropshipping-community. Hetzelfde geldt voor de studenten van Joshua: ook zij delen nooit openlijk de url van hun webhops. De NOS heeft onderzocht en bewezen dat hij gewoon eigen webshops heeft en dat zijn inkomstenclaims kloppen. Tros Radar heeft er niet naar gekeken – in onze beleving terecht – omdat daar geen aanleiding toe is.

Ervaringen: het zijn niet allemaal succesverhalen

Zoals je in bovenstaande interview kunt zien, heeft deze student van Joshua niet direct succes gehad. Een flink aantal maanden lang was het allemaal heel onzeker – en hoewel hij nu erg veel succes heeft met zijn maandwinsten van €30.000+ per maand, kan niet iedere student van Joshua hetzelfde zeggen. Niet iedereen heeft het namelijk in zich om zich door die eerste moeilijke maanden heen te zetten. De succesverhalen die er zijn, worden veelvuldig gedeeld – zowel als screenshots en als reviews – op de website en Instagram van Joshua Kaats.

conclusie van onze review: is de training van Joshua Kaats jouw geld waard?

dropship academy review

Het antwoord is wat ons betreft in veel gevallen: nee. Je kunt namelijk goedkopere Engelstalige cursussen volgen. Zoek maar een andere, internationale dropshipping-goeroe op Youtube op en je zal zien dat er ook cursussen van 500, 600 of 700 dollar zijn. Je hebt dan echter geen Nederlandstalige, herkenbare community.

Je zou het ook gewoon allemaal zelf kunnen uitvinden met gratis informatie op internet. Het belangrijkste is dat je goede producten inkoopt en goede ads activeert voor die producten.

Wil je echter die succescommunity om je heen, dan is het jouw geld wél waard, want voor vele succes-mastermindgroepen wordt meer geld gevraagd. Ook bevat de cursus gewoon alles wat je nodig hebt.

Tot slot is de cursus gewoon een ‘doe-mij-na’ stappenplan. Je kopieert dus eigenlijk het succes van Joshua Kaats, wat erg waardevol is. Je bent vooral met de praktijk bezig.

Bekijk hier de speciale prijs van deze training (tip)!

Dropship Academy kopen (betaal niet te veel!)

De waarheid is: je koopt de cursus van Joshua Kaats niet voor de informatie. Je kunt namelijk overal alle informatie vandaan halen. Zelfs Joshua Kaats onthult in zijn gratis video’s hoe het allemaal in z’n werk gaat – zie bovenstaande video.

Waar betaal je dan wél voor? Als je met zo’n cursus begint, betaal je voor de commitment, coaching, accountability van je mede-studenten en een week-structuur. Je krijgt er een krachtige adrenaline-, energie- en inspiratie-boost door om je droom waar te maken en om alles rondom Dropshipping goed te doorgronden en toe te passen.

Joshua Kaats speelt nogal met de prijs van de Dropship Academy. Bij een reguliere betaling is de investering 2.000 euro, maar er is een actuele aanbieding waarbij je de volledige cursus voor een gereduceerde prijs kunt krijgen. Er is dus soms zeker een korting beschikbaar – maar dat is nooit een kortingscode.

Gratis webinar van Joshua Kaats

Regelmatig geeft Joshua Kaats ook gratis webinars. Niet openbaar via Youtube of Instagram, maar een fatsoenlijk webinar via Webinarjam waarin je echt de hele methode gaat leren. Zeg dus even de avond met je vriendin af en ga even goed zitten voor het webinar. Klik hier om de geheimen van de expert te leren (helemaal gratis).

Dropship Academy: De Complete Methode Gratis

Hier leer je direct de ideale dropship-tactiek die je direct kunt toepassen.

Joshua’s boek (hier gratis)

Tot slot een tip van ons: Joshua Kaats heeft een boek uitgebracht waarin hij zijn methode volledig prijsgeeft. Omdat dropshipping in onze beleving het zeker waard is om te onderzoeken, kun je dit boek niet laten staan.

De Dropship Blauwdruk bespreekt onder andere de simpele stappen die je nodig hebt om een complete, goedlopende dropship-business op te zetten. Hier kun je hem gratis aanvragen als e-boek.

Op jouw succes!

Gerelateerd: lees verder...