Vasco Rouw ontwikkelde op zijn dertiende zijn eerste game, richtte vlak daarna de succesvolle onderneming Vasco Games op, stopte op zijn vijftiende met school, was elf jaar later miljonair en heeft inmiddels de zeldzame erkenning van ‘topontwikkelaar’ ontvangen van Google. Hoe hij dat allemaal heeft gedaan? Dat lees je hier.

De tienerjaren

Als tiener had Vasco Rouw al veel moeite om zich te focussen op school. Hij spijbelde veel en hield zich veel liever bezig met het ontwikkelen van games. Al snel kwam hij erachter dat hier ook geld mee te verdienen was, wat resulteerde in de oprichting van Vasco Games. Zijn strategie hierbij was het creëren van spellen die allemaal veel op elkaar leken. Waar hij de gamers in het ene spel in de schoenen liet lopen van een politieagent, nam hij dat concept over voor een andere game, waarbij hij de agent veranderde in een brandweerman. Dit bleek enorm goed te werken. Zo goed zelfs dat hij op zijn vijftiende is gestopt met school om zich hier volledig op te focussen.

In de jaren die hierop volgde besteedde hij zo’n twintig uur per week aan het ontwikkelen van games. Hiermee verdiende hij meer dan genoeg om zich in de overige tijd te vermaken in kroegen en clubs. Pas toen zijn vriendin op zijn negentiende ongepland zwanger werd, besloot hij het roer om te gooien. Hij was vastberaden zijn kleine bedrijfje zo succesvol mogelijk te maken, om zo voor zijn gezin te zorgen. Dit was pas echt het begin van zijn inspirerende carrière als ondernemer.

De volgende stappen

Vanaf dit moment ging Vasco Rouw pas echt serieus aan de slag met game development. Soms maakte hij wel 15 spellen per week en daarnaast verdiende hij vooral veel geld dankzij advertenties die hij op zijn websites liet plaatsen. Binnen no-time kon hij de werklast niet meer in zijn eentje aan en was het tijd om personeel in te huren. Het begon met een aantal freelancers die in binnen- en buitenland voor hem aan de slag gingen, maar Rouw kwam er al gauw achter dat hij in hen niet genoeg vertrouwen kon plaatsen. Deadlines werden niet gehaald en verwachtingen konden niet na worden gekomen.

Om dit probleem op te lossen, besloot Rouw te investeren in kantoorruimtes. Hij stelde zijn meest betrouwbare freelancers aan als managers en liet hen zelf werknemers in dienst nemen. Bovendien kreeg elke faciliteit een bepaald percentage van de winst van een game, wat zeer motiverend werkte. Al deze ontwikkelingen zorgden ervoor dat Vasco Games al snel uitgroeide tot een zeer succesvol bedrijf met als resultaat het predicaat ‘topontwikkelaar’ van Google. En dat is niet niks.

Pieken en dalen

In de jaren die hierop volgden bereikte Vasco Rouw veel hoogte- en dieptepunten. Hij was dag en nacht bezig met het uitbreiden van zijn bedrijf en ondanks het feit dat dit ervoor zorgde dat hij op zijn 26e miljonair werd, was het ook een van de belangrijkste oorzaken van het eindigen van zijn relatie. Hij had zoveel tijd gestopt in zijn droom van financiële onafhankelijkheid voor hem en zijn gezin, dat hij juist die mensen waar hij zo hard voor werkte te weinig aandacht gaf.

Hoewel zijn relatie dus niet meer te redden was, was dit wel het punt waarop Vasco Rouw besloot dat het roer om moest. Hard werken is bewonderingswaardig, maar valt er niet veel meer rendement te behalen met slim werken? Om dit uit te zoeken ging Rouw aan de slag met zijn zelfontwikkeling. Het investeerde in de daaropvolgende jaren naar eigen zeggen ruim een half miljoen in zijn zelfontwikkeling en het uitbreiden van zijn kennis. Met name de Mastermind-groepen waar hij deel van uit maakte speelden hierin een belangrijke rol.

Een Mastermind-groep is een groep van mensen die hier speciaal voor geselecteerd zijn op basis van hun prestaties en kennis. Het doel is dat iedereen binnen de groep zijn of haar ervaring en kennis deelt met de rest, zodat de leden onderling van elkaar kunnen leren. Dit past perfect in de mindset van Vasco Rouw, die ook in zijn games veel keek naar hoe anderen succesvol werden. Het is niet altijd belangrijk om origineel te zijn en telkens opnieuw het wiel uitvinden kost vooral veel tijd en geld. Met de kennis die hij in deze tijd opdeed, heeft Rouw uiteindelijk de overstap gemaakt naar het investeren in vastgoed en aandelen. Uiteraard moet je hier ook veel tijd in steken, maar in deze branche laat je jouw geld het werk voor je doen.

Hoe meer je verdient, hoe meer je kunt geven

In zijn hele loopbaan is teruggeven aan anderen altijd erg belangrijk geweest voor Rouw. Het begon met het ondersteunen van zijn gezin, maar dit is uitgegroeid tot iets veel groters. Zo heeft Rouw inmiddels al in talloze verschillende bedrijven geïnvesteerd. Met name bedrijven die de drive en ambitie hebben om groter te worden, maar hier simpelweg het kapitaal niet voor hebben, trekken zijn aandacht. Het gaat hier om ondernemingen in allerlei verschillende sector. Het is volgens Rouw namelijk erg belangrijk om je investeringen te spreiden. Zo heb je bij eventuele tegenslagen altijd nog iets achter de hand.

Daarnaast is er ook de droom om een foundation op te zetten. Deze is gebaseerd op het concept van Mark Zuckerberg, die zijn fortuin gebruikt om bepaalde communities een stap vooruit te helpen. Vasco Rouw heeft als doel elke maand zo’n 5000 euro te spenderen aan mensen die het goed kunnen gebruiken. Dit hoeven dus niet per se ondernemers te zijn, maar bijvoorbeeld ook een terminaal kind dat nog één grote droom heeft. Het gaat dus echt om geven.

The Millionaires Club

Met zijn eigen moeizame doch succesvolle traject in gedachten, heeft Vasco Rouw onlangs The Millionaires Club opgericht. Met deze organisatie geeft hij andere gemotiveerde ondernemers de mogelijkheid om zelf ook financiële vrijheid te bereiken. Dit doet hij door hen voor een vast bedrag per maand alle handvatten te bieden die je nodig hebt om een succesvolle onderneming op te zetten. Hierbij zijn er drie onderwerpen die een centrale plek innemen in het programma:

  1. Strategie: vaststellen wat jouw doel is en hoe je dit het beste kunt bereiken.
  2. Netwerken: in contact komen met mensen die jou niet alleen op zakelijk vlak kunnen helpen, maar ook wat betreft mindset en zelfontwikkeling.
  3. Tools: hulpmiddelen die het makkelijker maken om de twee bovenstaande stappen te voltooien.

Wanneer je lid wordt van The Millionaires Club, zijn er een aantal dingen die je kunt verwachten:

  • Je krijgt toegang tot exclusieve trainingen.
  • Je krijgt toegang tot een Mastermind-groep op Facebook.
  • Je krijgt toegang tot een platform met talloze hulpmiddelen.
  • Je kunt eens in de zoveel tijd een evenement bezoeken, waar je deel kunt nemen aan workshops, netwerksessies kunt bezoeken en praatjes van professionals kunt bijwonen.
  • Je kunt elke maand minstens twee live interviews met inspirerende professionals bijwonen, waarbij je achteraf al je vragen kunt stellen.

Bij de oprichting van The Millionaires Club heeft Vasco Rouw veel samengewerkt met rapper Boef. Beide hebben als doel de ambitie van toekomstige miljonairs te ondersteunen. Hierbij gaat het niet om snelle trucs voor een succesvolle onderneming. In plaats daarvan staan jouw lifestyle, zelfontwikkeling en mindset centraal.

Lees hier onze review van The Millionaires Club.

Op jouw succes!