Is de vastgoed-cursus van IBA-Coaching goed en bevat het echt de lessen en mentorschap die jou naar je eigen winstgevende vastgoed-assets leiden? Het is slim om een vastgoed-training te volgen, maar is de training van IBA-Coaching de juiste? Lees onze review en ervaringen over dit leertraject…

Als je altijd al financieel onafhankelijk hebt willen zijn, is het volgen van de vastgoed cursus van IBA Coaching iets voor jou. IBA Coaching bestaat uit een team van ondernemers die het gelukt is om compleet financieel onafhankelijk te worden door slim te investeren in vastgoed. Het mooie aan deze training is dat je deze geheel gratis kunt volgen. Na het volgen van deze cursus weet je onder meer welke pluspunten er kleven aan investering in vastgoed, hoe je dit het slimst aanpakt en worden alle begrippen omtrent dit vakgebied aan je uitgelegd. Dit klinkt allemaal goed, maar is deze cursus van IBA Coaching de moeite waard? Dat gaan we bekijken in deze recensie, waarbij we je tevens meer vertellen over IBA Coaching zelf.

Meer info over IBA Coaching

IBA Coaching werd opgericht door Marijn & Chantalle Noordermeer. Zij hebben het voor elkaar gekregen om samen voor hun 30ste compleet financieel afhankelijk te worden. Beide zijn vrije geesten die van aanpakken houden. Zo besloot Marijn al op zijn 18e dat naar school gaan niets was voor hem. Hij kon prima leren, maar hij had niets met de mal waarin de schoolwereld hem probeerde te proppen. Alhoewel ze teleurgesteld waren, besloten zijn ouders dat Marijn de kans moest krijgen om hun ongelijk te bewijzen. Dat is hem meer dan gelukt, aangezien hij tegenwoordig samen met Chantalle compleet financieel onafhankelijk is.

Chantalle stond er hetzelfde in als Marijn. Ook zo wist al vanaf jonge leeftijd dat studeren niet voor haar bestemd was, alhoewel ze het prima kon. Na het behalen van haar atheneum diploma besloot ze daarom niet om te gaan studeren bij een universiteit, maar de wijde wereld in te trekken. Alhoewel studeren uiterst leerzaam is, maak je tijdens je avonturen in de wijde wereld veel meer progressie op persoonlijk vlak. Je leert meer zelfredzaam te zijn en hoe mensen je verder kunnen helpen. Chantallel leerde tijdens deze periode een hoop wijze lessen. Een ander iets dat ze leerde, is dat ze de door haar vergaarde kennis graag wil doorgeven aan andere mensen. Mensen coachen en helpen geeft haar energie, en dat is dan ook wat ze tegenwoordig doet.

Marijn en Chantalle vormen de spil van IBA Coaching, maar er is tevens een derde persoon die deel uitmaakt van dit team. Dit is Wouter Bothoff. Het leuke aan dit derde teamlid is dat hij zelf de vastgoed cursus heeft gevolgd voordat hij aan de slag ging bij dit team. Wouter was namelijk van zichzelf al een gerenommeerde naam op het gebied van marketing, sales en online activiteiten. Het internet kent geen geheimen voor hem, en hij weet precies hoe hij producten en cursussen optimaal aan de man moet brengen. Tijdens het volgen van de cursus ontdekte hij dat hij een goede klik had met zowel Marijn als Chantalle. Wouter bleek het missende puzzelstukje te zijn. Dit dream team wil jou verder helpen middels hun vastgoed cursus.

Hun verleden: Noordermeer Vastgoed

Voordat IBA Coaching werd opgericht, waren Marijn en Chantalle al actief onder de naam Noordermeer Vastgoed. Zij hebben dus al veel ervaring op het gebied van vastgoed en het is dan ook niet verbazingwekkend dat zij de code hebben ontdekt die je nodig hebt om succesvoller dan ooit te worden op het gebied van vastgoed, zelfs wanneer je niet over eigen vermogen beschikt. Je hebt dit namelijk niet eens nodig, en tijdens de vastgoed cursus zul je ontdekken hoe dit precies zit. Wanneer je al binnen de vastgoed branche hebt gewerkt, ken je deze branche als geen ander. Marijn en Chantalle waren samen al succesvol, maar IBA Coaching was voor hen de volgende stap. Het typeert hen dat dit eerste succes niet genoeg was voor hen, dat hun honger naar succes niet was gestild. Het toont eens te meer aan hoe belangrijk een goede mindset is om verder te komen. Ook jij kunt dit bereiken aan de hand van de vastgoed cursus.

De online presence van IBA Coaching

Als bedrijf kun je het tegenwoordig niet meer maken om alleen reclame te maken via traditionele media. Het is niet raar dat vele bedrijven inmiddels ook online goed te bereiken zijn. Je dient aanwezig te zijn online, bijvoorbeeld in de vorm van een blog of middels vlogs. Ook hier doet IBA Coaching aan mee, en het is leuk om te zien dat ze ook op deze wijze hun kennis met mensen trachten te delen. Tijdens de video’s laat Marijn (soms Chantalle en een enkele keer ook Wouter) zien wat nodig is om net zo succesvol te zijn als hen. Succes is namelijk iets waarbij alles wat je doet op een dag aan bijdraagt.

Zo gaat Marijn in één van de video’s bijvoorbeeld in op de mindset die je nodig hebt om succes te behalen. Het belangrijkste is vooral dat je anders denkt dan anderen. Dit kun je leren, waardoor je dingen ziet die anderen niet zien. Bovendien scheelt het al een hoop als je ietwat anders bent dan de rest. Niet iedereen durft aan wat Marijn en Chantalle hebben gedaan en wat jij misschien van plan bent om te doen. Degene die je nu bent, hoef je niet te zijn in de toekomst. Dit is ook iets wat terug komt tijdens de cursus. Natuurlijk leer je een hoop op het gebied van vastgoed, maar het is ook belangrijk dat er bij jezelf een omslag ontstaat. Je leert tijdens de cursus dus dingen waar je jouw hele leven lang profijt van zult hebben.

Het leuke aan IBA Coaching is ook dat je op de site van dit bedrijf een community ontdekt van mensen die de cursus al hebben ondernomen en mensen die de cursus nog willen volgen. Je vindt hier een groep vol gelijkgestemden die elkaar graag uit de brand helpen in het geval van vragen. Zo deel je kennis en ontvang je tips die je van ‘normale’ mensen niet zou krijgen. Zij beschikken immers over bovengemiddelde kennis op het gebied van vastgoed. Een bezoek aan deze community is sowieso de moeite waard, helemaal wanneer je de cursus volgt of verregaande interesse hebt in vastgoed.

Wat vinden we van de vastgoed cursus van IBA Coaching?

Slim investeren in vastgoed is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Je bent niet de enige die vastgoed wil gebruiken om zijn eigen vermogen op te bouwen. Toen ze nog als vastgoedmakelaars actief waren, ontdekten Marijn en Chantalle dat ze veel meer uit vastgoed konden halen dankzij een door hen gekraakte ‘code’. Ineens zagen zij hoe ze, middels een paar slimme stappen, veel geld konden verdienen. Tijdens de cursus laten Marijn en Chantalle zien hoe ook jij dit kunt bereiken. Niet voor niets hebben ze inmiddels samen 6 succesvolle bedrijven, zijn ze financieel onafhankelijk en weten ze ook nog eens twee kinderen samen op te voeden.

Marijn en Chantalle vinden het ook belangrijk om te genieten van het leven. Natuurlijk werk je voor je geld, en vind je het niet erg om hard te werken. Maar je wilt ook de vruchten plukken van je arbeid. Je wilt ook kunnen genieten van het leven en niet alleen maar hard aan het werk zijn. Werk je om te leven, of leef je om te werken? Marijn en Chantalle waren als ondernemer continu hard aan het werk. Alhoewel ze hun werk met veel liefde en voldoening uitvoerden, kregen ze wel het gevoel alsof het leven langs hun heen vloog. Ze besloten dat ze niet alleen wilden werken, maar dat ze ook van het leven wilden genieten. Dit word je tevens geleerd tijdens de cursus: hoe je zo optimaal mogelijk alles uit je vastgoed kunt halen zodat je van je leven kunt gaan genieten. Sommige cursisten hadden als doel om met pensioen te gaan als ze 30 worden. Wij denken dat dit aan de hand van de vastgoed cursus van IBA Coaching gaat lukken.

De meerwaarde van een vastgoed cursus

Investeren in vastgoed kun je leren. Sommige mensen vragen zich af of het voor hen is, maar iedereen kan leren hoe ze het beste om kunnen gaan met vastgoed. Mocht je nog niet overtuigd hiervan zijn, dan helpt IBA Coaching je hierbij. Daarnaast wordt getoond wat de voordelen zijn van het investeren in vastgoed. Eén van de grootste pluspunten van investeren in vastgoed is dat je dit kunt uitvoeren zonder dat je hiervoor eigen vermogen nodig hebt. Het is op deze wijze dat Marijn en Chantalle, dankzij hun slimme aankopen, al op hun 30ste financieel onafhankelijk zijn geworden. Maar zij krijgen ook energie van mensen verder helpen. Vandaar dat deze handige cursus is opgezet.

In verband met de Coronacrisis wordt de cursus in zijn huidige vorm online gegeven. Natuurlijk hopen we met zijn allen dat deze tijd snel voorbij zal zijn, want het is natuurlijk fijner om een dergelijke cursus in real life te volgen. Je mist online toch net dat beetje persoonlijke contact, en ook verloopt de communicatie net wat minder soepel online. Wat sowieso van toepassing is, online of niet, is dat Marijn en Chantalle goed bereikbaar zijn. Mocht je met vragen zitten over de stof van de cursus, dan kun je altijd bij hen terecht. Ze checken ook altijd of alles goed gaat en wat je van de cursus geleerd hebt. Deze betrokken manier van coachen is nog een pluspunt.

Wat leer je nog meer tijdens de vastgoed cursus van IBA Coaching?

Al snel leer je meer over de voordelen van het bezitten van vastgoed en hoe je dit kunt bereiken zonder je eigen vermogen aan te moeten spreken. Daarnaast word je getoond hoe je na je eerste stappen op het gebied van vastgoed (je eerste aankoop) door kunt groeien op dit vlak. Door goed de markt te analyseren en koopjes te vinden, kun je als een komeet vooruit schieten. Tevens word je getoond wat compound interest is. Dit lijkt een vaag begrijp, maar als je eenmaal door hebt hoe het werkt kan dit een hoop verschil maken. Dit kan namelijk voor zo’n enorme groei zorgen dat je enorm veel geld kunt verdienen zonder er extreem hard voor te werken. Het beste van beide werelden. Natuurlijk mag je tijdens de cursus alle vragen stellen die in je opkomen.

Wat leer je over jezelf?

Ook waren wij aangenaam verrast door de manieren waarop Marijn en Chantalle er voor zorgden dat we ook aan onszelf gingen werken. Deze vastgoed cursus is meer dan alleen maar droge stof en focust zich op meer dan alleen maar de praktijk. Om succesvol te zijn, dien je namelijk ook aan jezelf te werken. Dit gaat dieper dan alleen maar standaard motivatie speeches. Je leert echt hoe je jouw angsten en onzekerheden kunt confronteren en hoe je hier doorheen gaat. Je zult nu eenmaal dingen moeten doen waar je bang voor bent, maar je hebt veel meer spijt van de dingen die je niet doet dan van de dingen die je wel doet. Ook op persoonlijk vlak maak je een groei door dankzij deze cursus, wat nog een reden is waarom we deze vastgoed cursus van IBA Coaching van harte aanbevelen.

Samenvattend: ons oordeel over de IBA Coaching vastgoed cursus

Wij zijn fan van de manier waarop de IBA Coaching vastgoed cursus is opgezet. Ook nu we nog midden in de Coronacrisis zitten, weet dit team hun cursisten goed te bereiken online. Een pluspunt van de online cursus is dat er ook allerlei video’s worden meegeleverd. Deze kun je bekijken wanneer het jou het beste uitkomt en zijn niet al te lang qua lengte, waardoor je zelf kunt bepalen wanneer je wat kijkt. Bovendien is de drempel om te kijken laag dankzij de korte lengte, en de manier waarop de stof helder en to the point wordt uitgelegd. Marijn & Chantal hebben enorm veel ervaring op het gebied van vastgoed. Voordat ze met IBA Coaching aan de slag gingen, hebben ze samen jaren als vastgoed makelaars gewerkt. Ze weten dus wel van wanten. Maar je merkt aan alles dat het hun energie en voldoening geeft om mensen te helpen. Wij verwachten dan ook dat jij een hoop zult hebben aan deze vastgoed cursus. Voor meer info kun je gerust een kijkje nemen op de site van IBA Coaching.

Op jouw succes!