Welke hostingprovider is het beste en snelste voor jouw WordPress-website in 2020? Hier vind je een review en eindconclusie over de meest veilige, snelle en best ondersteunde managed hosting-oplossing voor Nederlandse website-bezitters. Lees verder…

Deze hosting-review is gebaseerd op mijn praktijkervaring als Nederlandse ondernemer

Ik deel hier mijn ervaring met hostingproviders met je, van ondernemer tot ondernemer. Als je op mijn homepage kijkt, zie je al mijn ondernemingen. Hiermee geef ik een tegengeluid aan alle gemanipuleerde ‘klantenreviews’ en ‘review-websites’. Ik laat je zien hoe ik als ‘normale ondernemer’ oprecht de beste hostingprovider heb gekozen.

Het oordeel van dit artikel is dan ook gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring als ondernemer voor een Nederlands publiek die alles al heeft geprobeerd. Mijn beste keuze deel ik graag met anderen zodat andere ondernemers en website-eigenaren direct de juiste keuze kunnen maken.

Tientallen websites later… Wat is de beste WordPress hostingprovider voor Nederlanders?

beste hosting voor wordpress

Nadat ik door de jaren heen van een groot aantal providers heb gebruikgemaakt (o.a. TransIP, Hostgator, Siteground, Mijndomein, Versio…) ben ik voor mijzelf tot de conclusie gekomen dat ik bij één provider klant wil blijven: Siteground.

In het vervolg van dit artikel ga ik op wat punten in en geef ik de belangrijkste redenen waarom ik voor deze WordPress-hosting heb gekozen voor mijn websites.

Lang verhaal kort: je betaalt meer en je bent voorgoed gerustgesteld

In het kort komt het erop neer dat Siteground geen budgetprijzen hanteert, waardoor je ook daadwerkelijk gerustgesteld kunt zijn over de kwaliteit.

Veel webhosting-providers hebben scherpere prijzen, maar die zetten jouw website op heel krappe servers met veel te veel andere websites. Ook proberen ze op allerlei huichelachtige manieren geld van je af te troggelen (“Wil je SSL? Dan moet je toch upgraden… En hier heb je Sitelock voor 9,99 extra per maand…”)

Wij Nederlanders hebben geluk… een server in Amsterdam!

Siteground heeft de schaalvoordelen van een wereldwijd bedrijf, terwijl de servers gewoon in onze achtertuin staan.

Doordat jouw websitebezoekers verbinding maken met een server in Amsterdam, heb je wat dat betreft de snelst mogelijke optie omdat de verbinding niet de oceaan over hoeft.

Je krijgt standaard een server in Amsterdam als je een pakket aanschaft. Dit zal je ook terugzien in je login-omgeving bij Siteground.

Een aantal ‘nerdy’ snelheid-features

Je kunt onderstaande kenmerken als bonus zien die je niet per se hoeft te activeren. Sommige van onderstaande bullets zijn al automatisch van kracht.

  • Alle managed WordPress-hostingpakketten van Siteground bevatten SSD’s. Die zorgen ervoor dat data er 1.000 keer sneller in en uit gaat dan normale drives.
  • Ze gebruiken NGINX-servertechnologie om statische content sneller te laden. Ook dit zit in alle pakketten.
  • Hun ‘Supercacher-functie‘ is bekend geworden doordat je geen externe cache-plugin nodig hebt voor extra snelheid.
  • Heb je www. ingesteld als standaard voor jouw website? Dan kun je gebruikmaken van hun gratis Cloudflare CDN. Hierdoor wordt je website ook buiten Nederland net zo snel geladen als binnen Nederland.
  • Siteground heeft als een van de eerste hostingbedrijven momenteel HTTP/2 aangezet in hun servers, waardoor websites in browsers significant sneller laden. Dit werkt alleen als je site via HTTPS loopt, maar dat is extreem simpel ingesteld via Siteground en ‘Let’s Encrypt’.
  • Standaard staat PHP7 uit, maar je hebt in ieder geval wel de optie om dit aan te zetten. Dit maakt php-executies sneller.
  • Siteground zet een artificial intelligence–techniek in om brute-force-attacks tegen te gaan voordat het jouw website bereikt.

Backups worden makkelijk gemaakt

Als het om websites gaat, heb je niet genoeg aan één backup. Siteground maakt daarom automatisch backups voor je die je on demand terug kunt zetten.

Het is aangeraden dat je zelf voor een andere backup zorgt, zodat je altijd twee backup-bronnen hebt om op terug te vallen. Op die manier heb je maximale peace of mind.

Ook de ‘one click restore’-functie is erg fijn, waarmee je tot 30 dagen terug in de tijd kunt.

Let wel even op dat wanneer je het goedkoopste Siteground-pakket neemt, je een klein bedrag moet afrekenen om hiervan gebruik te maken. Bij het Gogeek-pakket is echter alles gratis.

Support met een hart

Er zijn veel (hosting)bedrijven die het opzettelijk moeilijk maken om contact met support op te nemen. Bovendien schrijven ze geen écht antwoord, maar sturen ze je een automatisch standaardantwoord dat het meest in de buurt komt van jouw vraag.

Dat komt nooit voor bij Siteground: het support-team neemt echt de tijd voor je om handmatig dingen te corrigeren aan je website/hosting – en ze schrijven échte, persoonlijke reacties. Siteground laat je weliswaar – net als alle anderen – ook eerst kennisbank-artikelen zien, maar daarnaast is het gewoon mogelijk om te chatten, mailen of bellen.

Via chat en telefoon krijg je direct reactie. Via mail binnen 10 minuten, maar de mail-optie wordt zelfs bij veel type support-vragen niet eens aan je gepresenteerd. Sommige support-vragen moeten daaarentegen altijd via e-mail beantwoord worden.

Wat al helemaal uniek is: je kunt ook met niet-hosting-gerelateerde vragen bij ze terecht! Een hosting-bedrijf zou je normaal gesproken niet hiermee helpen. Siteground communiceert juist heel duidelijk dat je met alle soort vragen rondom de mysteriën van het web bij ze terecht kunt.

Onthoud: je betaalt niet voor budget-hosting. Je krijgt dus geen budget-webhosting qua resources én je krijgt geen budget-support. Dus door de snelheid van de techniek en de échte persoonlijke antwoorden raad ik deze partij zo sterk aan.

Alternatieven voor Siteground

Combell

Neostrada

Snelle WordPress Hosting – Goedkoopste van Nederland | Neostrada WordPress op zijn best! Dankzij verschillende caching technieken maken wij jouw WordPress-site nóg sneller, en met onze kundige helpdesk jou onverslaanbaar.

SoHosted

Yourhosting

Hostingpakket nu al vanaf €2 per maand Meerdere domeinen op 1 pakket

Mijndomein (minst aangeraden)

Bekijk mijn video-review en daaronder de schematische eindconclusie over Siteground

Beste webhosting? Schematische eindconclusie…

Welke managed WordPress-hosting is het beste? Mijn conclusie is Siteground. Ik maak ondertussen gebruik van hun Cloud-pakket omdat mijn websites over de 100.000 bezoekers per maand heen zijn.

Voor jou is het een goed startpunt om hun WordPress-pakketten te bekijken. Klik hier om hun mogelijkheden te bekijken.

Bekijk hieronder de eindconclusie:

Gerelateerd: lees verder...