We gaan op deze pagina het WordPress-thema Divi uitgebreid reviewen na hem jarenlang uitgebreid getest te hebben – aangezien we het voor veel van onze websites gebruiken. Is Divi maar een hoopje verkooppraat en marketing-beloftes of is het misschien wel beste WordPress-thema? WordPress-thema’s zijn nooit perfect, maar het thema dat het dichtst bij perfectie komt, zou zomaar ‘Divi‘ kunnen zijn. Waarom dat zo is en waarom dit wereldwijd het meestgebruikte thema is, ontdek je in deze review met onze ervaringen. Ook leert deze review je hoe Divi werkt, als een soort handleiding, tutorial en uitleg.

Inhoud van deze pagina:

Wat is Divi?

Divi is een WordPress-thema van Elegant Themes. Het staat bekend als de meest geavanceerde, moderne en best werkende visuele builder van WordPress. Ook staat het bekend om de vele kant-en-klare lay-outs die je alleen maar een beetje hoeft aan te passen. In deze review gaan we uiteraard ook de minpunten bespreken.

Je kunt Divi niet los kopen. Je koopt altijd direct het complete pakket van Elegant Themes, met Divi uiteraard als vlaggenship. Dat hele pakket kost eenmalig 249 dollar of 89 dollar per jaar. Dit complete pakket bevat ook wat andere projecten van Elegant Themes, zoals aanverwante premium thema’s en premium plugins. Zo wordt er ook het Extra-thema bijgeleverd. Dit is een variant op het Divi-thema, maar dan meer toegespitst voor bloggers.

Onze test-data: welke sites hebben wij zelf met Divi kunnen maken?

Als wij producten reviewen, vinden wij het belangrijk om er uitvoerig mee gewerkt te hebben. De afgelopen jaren hebben we talloze websites gemaakt met Divi en in deze review bespreken we met je wat onze resultaten en ervaringen zijn. Hierboven vind je een kleine greep uit de websites die we hebben kunnen maken met Divi, waaronder een website voor onszelf, een website voor een vergelijkingssite, een beleggersblog, een marketingblog, een trainingsbedrijf en een kerk. Laten we nu kijken hoe het voor ons was om met Divi te werken.

Mijn Divi-websites als simpel voorbeeld (middagje werk)

Ik heb mijn blogs en websites – namelijk bedrijvenconsultant.nl, origyne.nl, hetnlpcollege.nl en happyrubin.com – in een middagje opgezet met Divi. Met minimale moeite staan er al moderne websites. Ze zijn na ene middagje werk niet eens af, ik heb totaal niet alle functies gebruikt en ik vind persoonlijk een mooi ontwerp ook totaal niet belangrijk, maar toch heb ik met minimale moeite mooie sites kunnen opstarten.

Je kunt op internet verschillende Divi-reviews vinden op WordPress- en marketing-websites, maar zij schrijven reviews ‘omdat ze dat moeten’. Deze review is uniek omdat het door een gewone ondernemer is geschreven die Divi gebruikt voor zijn eigen websites/blogs.

Daarnaast heb ik Divi bij talloze marketing-klanten van mij geïnstalleerd. Je mag het thema gewoon gratis onbeperkt bij anderen installeren. Dit is een van de vele redenen waarom de prijs van levenslang toegang tot Divi (eenmalig 249 dollar inclusief btw) uiteindelijk erg meevalt. De andere redenen vind je hieronder:

Divi is een thema én is als plugin te gebruiken in andere WordPress-thema’s

Divi is op de eerste plaats een thema, maar bij het Divi-pakket zit ook een Divi-plugin bijgeleverd. Deze is bedoeld voor WordPress-gebruikers die geen zin hebben om hun huidige thema om te zetten naar het Divi-thema, maar wel de Divi-builder willen gebruiken. Op die manier kunnen ze dus ieder WordPress-thema blijven gebruiken in combinatie met de Divi-builder.

Wel moet gezegd worden dat het Divi- of Extra-thema speciaal is ontwikkeld voor de Divi-builder, waardoor het dus de voorkeur verdient dat je gewoon het Divi-thema gebruikt. Dan hoef je de Divi-plugin uiteraard niet te gebruiken.

Voor wie per se een ander thema wil gebruiken, maar toch de visual builder-mogelijkheden van Divi wil toepassen, is er ook de Divi-plugin, waar je dezelfde prijs voor betaalt als het Divi-thema. De Divi-builder werkt echter het beste met het bijbehorende Divi-thema.

Waarom is Divi het beste wordpress-thema en welke gebreken heeft het?

Divi thema review

We hebben onze frustraties gehad met dit thema en de meegeleverde tools, dus deze Divi website builder-review zal niet alleen maar lovend zijn. Is het de moeite waard om Divi te kopen? In dit artikel gaan we de zwakke en sterke punten van het Divi-thema belichten.

We kijken eerst naar wat voorbeelden van Divi, daarna onderzoeken we hoe de Divi-builder werkt en hoe het eruit ziet en tot slot geven we onderaan deze pagina een eindconclusie.

De gebreken waar we mee te maken kregen, is dat sommige instellingen onlogisch zijn of ontbreken. Een aantal instellingen die in ieder ander WordPress-thema zitten, zoals het netjes maken van het blogarchief, ontbreken volledig bij Divi. Hierdoor zie je dikwijls prachtige Divi-sites met een lelijk blogarchief.

Gelukkig zijn al deze dingen te verhelpen door via support om extra css- en php-template-hulp te vragen. Zij sturen je dan een code die je kant-en-klaar in je custom css-veld of php-templates kunt plakken.

Voor- en nadelen van Het Divi-Thema van Elegant Themes

Met Divi heeft Elegant Themes een platform ontworpen waarmee je WordPress websites nog beter kunt omtoveren naar jouw wensen. Dankzij een verbeterde visual editor zijn de resultaten nog indrukwekkender en kan je met je website nog meer opvallen in een competitieve markt. Divi is daarnaast ook een populaire Theme die je de vrijheid geeft om veranderingen aan te brengen indien die passen bij hoe jij je ontwikkelt online.

Wij kijken graag naar waarom Divi zo populair is voor ondernemingen maar willen ook kritisch zijn. Met zoveel webeditors op de markt zie je soms door de bomen het bos niet meer daarom hier een opsomming van de plus- en minpunten.

Voordelen

✅ Een webbouwplatform dat ontworpen is om voor iedereen te werken en ideaal is voor mensen met weinig technische kennis die gelijk resultaten willen zien.

✅ Krachtige plugins die je nog meer invloed geven over het functioneren van je site op het gebied van online marketing, leadbeheer en SEO management.

✅ Handige Woocommerce-integratie voor als je een webwinkel hebt en je een aantrekkelijke webwinkel wil maken.

✅ Transparant prijsmodel waarbij je voor een abonnement alles krijgt.

✅ Hoewel het een van de ‘duurdere’ WordPress-thema’s zijn, blijven WordPress-thema’s erg goedkoop en krijg je er ongelooflijk veel voor terug en kun je oneindig veel websites maken, ook voor anderen.

✅ Handige support: je kunt iedere vraag aan Elegant Themes stellen en zei leveren de juiste customization-code die je in je custom css kunt plakken.

✅ Super moderne templates, oftewel ‘layouts’.

Nadelen

❌ Het Divi-thema is bijna perfect, maar je krijgt ook andere thema’s meegeleverd die nogal gedateerd zijn of raar in elkaar steken.

Bekijk een van onze eigen websites als simpel voorbeeld van Divi Theme

Een van onze bedrijven waarvan de website met Divi is gemaakt, is hetnlpcollege.nl. Een van onze andere websites is een mode-blog die we met Divi hebben gemaakt: origyne.nl. Het was een middagje werk omdat we van een kant-en-klare lay-out hebben gebruikgemaakt. We hoefden er alleen nog onze eigen teksten en kledingmerken in te zetten.

De website waarop je nu dit artikel leest, hebben we met een bonus-thema van het Divi-pakket gemaakt, namelijk het ‘Extra-thema.’ Dit thema is meer gericht op het maken van een blog.

Ik heb zelfs nu nog lang niet alle functies van Divi gebruikt en de websites zijn nog lang niet ‘af’, maar het punt is dat ik met minimale moeite al live kon gaan met oogstrelende websites die ‘2022-ready’ zijn.

Bekijk eerst ook onze videoreview over Divi

Hierboven kun je onze video-uitleg in het Nederlands bekijken. Misschien krijg je via deze video al een beeld van het gemak van Divi.

Ik maak in de video wel de nodige opmerkingen over alle opties die dit thema aan WordPress toevoegt, waardoor je makkelijk overweldigd kunt raken. Als je daarmee kunt leven en als je daadwerkelijk met de Divi-builder aan de slag gaat, kun je ervaren dat het met afstand vloeiender, meer real-time, begrijpelijker, sneller en krachtiger is dan andere visuele builders voor WordPress, zoals Beaver of Elementor.

Waarom is Divi het beste wordpress thema?

Door de jaren heen heb ik de volgende redenen ontdekt om voor Divi te gaan:

 • Divi Bevat geavanceerde én eenvoudige ‘WordPress-templates’. In Divi worden dit ‘layouts‘ genoemd: kant-en-klare pagina’s voor jouw website.
 • Divi heeft layouts voor bijna ieder vakgebied. Divi is een compleet pakket waar bijvoorbeeld ook het beste ‘WordPress-thema’ voor fotografie, mode, restaurants en nog veel meer bij inbegrepen zit.
 • Elegant Themes, het bedrijf achter Divi, heeft zich volledig op Divi gefocust. Iedere week komen er wel nieuwe updates, functies, verbeteringen, tips en layouts.
 • Elegant Themes vindt het niet erg als je Divi onbeperkt met vrienden of klanten deelt. Dat zit dus ook in de prijs inbegrepen. Je kunt je Divi-pakket gewoon gratis bij allerlei andere mensen installeren. Ze moedigen je zelfs aan om dit te doen.
 • De builder is snel om er een site mee te bouwen. Vroeger waren visual builders traag om ermee te werken, maar de Divi-builder heeft alleen ‘vertraging’ als je op een heel trage computer aan het bouwen bent.
 • Ook voor de eindgebruikers is het snel. De pagina’s laden op normale snelheid en worden niet vertraagd doordat het met Divi gebouwd is.
 • Het thema is maximaal responsive. Je kunt zelfs specifieke afbeeldingen, elementen, rijen en secties specifiek aan mobiele apparaten tonen of vice versa.
 • Perfect geïntegreerd met Woocommerce: het voegt bijvoorbeeld een winkelwagentje toe in het hoofdmenu en het heeft heel mooie shop-pages.
 • Alles zit in het thema, waardoor je haast geen plugins meer nodig hebt. Contactformulier? Zit erin. Pricing tables? Zit erin. Flexibele sidebars? Zit erin. Sliders? Zit erin. E-mail opt-in? Zit erin…

In mijn beleving is dit het meest ‘premium’ thema en is er geen reden om voor een ander thema te kiezen. Toch zijn er een aantal gevallen waarin het wel beter is om niet voor Divi te gaan…

Wanneer moet je geen Divi aanschaffen?

Er zijn twee situaties waarbij je Divi links moet laten staan:

 • Als je geen bedrijf, maar een simpele hobbyist bent. Gedreven hobbyisten en bedrijven willen gerust 249 dollar inclusief BTW betalen om het beste uit WordPress te halen, maar aan een gratis WordPress-thema heb je ook genoeg als je op hobby-basis werkt.
 • Als je verwacht binnen korte tijd weer een ander WordPress-thema te nemen. Alles wat je qua opmaak in Divi hebt gemaakt, is dan niet meer bruikbaar. Je kunt dan alleen nog je teksten en afbeeldingen overzetten naar het andere thema. Aan de andere kant is er eigenlijk totaal geen reden om weg te stappen van Divi, want het is het meest complete thema waarin alles mogelijk is.
 • Als je blij bent met je huidige thema en geen zin hebt om alles om te zetten. Je kunt namelijk ook gewoon de Divi Builder Plugin gebruiken in combinatie met je huidige thema. Die zit in het Divi-pakket (249 dollar inclusief BTW).

Klik hier om meer informatie te krijgen over Divi.

Reviews & ervaringen van anderen over Divi

RecensentSamenvatting van de review
Collective RayHet scoort 4,7 van 5 sterren en is niet voor niks populair (met meer dan 700.000 gebruikers van het thema). Het is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Het dashboard werkt handig, je kunt het gebruiken in combinatie met WooCommerce en de verhouding tussen prijs en kwaliteit is goed.
WP CrafterEr zijn veel templates om uit te kiezen en nog veel meer functionaliteiten. Dat kan voor de beginner lastig zijn, want je weet niet altijd welke je moet kiezen. Je krijgt veel waar voor je geld en met een levenslange licentie kun je een ongelimiteerd aantal websites bouwen.
WP KubeEr zijn snellere WordPress thema’s dan Divi, maar het presteert zeker niet slecht. Je hebt geen programmeerkennis nodig vanwege de handige drag-and-drop functie. Je kunt een template gebruiken, maar ook tijd investeren en zelf je eigen design maken.
Cats Who CodeEr is ontzettend veel keuze bij dit product, waardoor het lastig kan zijn voor de beginnende website bouwer. Er is gelukkig wel een uitgebreide handleiding en de klantenservice is goed.
Its WPHet voordeel is dat je zonder ervaring of kennis (eigen of ingehuurd) een website kunt bouwen. Het is echter geen licht WordPress thema, dus voor sommigen is het minder geschikt. Men is tevreden over de prijs die je voor dit product betaalt.
Web MatrosDeze gebruiker is enthousiaster over de Divi Builder plugin, dan over het Divi WordPress thema. Het product wordt vergeleken met andere, prettigere thema’s, zoals Astra Pro, Beaver Builder en GeneratePress.
WP LiftHet voordeel volgens deze reviewer is de Divi bibliotheek, waarin vaak gebruikte ontwerpen opgeslagen worden. Dit bespaart tijd. Drag-and-drop werkt erg makkelijk voor elk soort gebruiker. Er zijn zoveel mogelijkheden, dat je blijft ontdekken.
Site EfyHet product scoort hier 4,8 van 5 sterren. Het meest gewaardeerde element is de prijs en wat je voor dat geld krijgt. Je moet wel wat tijd investeren om te begrijpen wat je met alle mogelijkheden kunt. Is je website goed gevuld? Dan kan het wat trager worden dan gewenst is. Er zijn wel veel updates beschikbaar.

Voor wie is het Divi Thema geschikt?

Divi is geschikt voor iedereen die zich bezighoudt met het ontwerpen van een website via WordPress. Het kan zijn dat je hier al ervaring mee hebt, maar ook als het ontwerpen van een website nieuw voor je is, is Divi een ideaal hulpmiddel. Elke toepassing die je tegenkomt, wordt uitgebreid toegelicht. Je hebt geen kennis nodig van digitale codes, want die hoef je in het ontwerp niet toe te passen.

Divi voor freelancers

Divi helpt freelancers de websites voor hun cliënten (of voor henzelf) gemakkelijk in elkaar te zetten. Je hebt geen ander programma nodig dan Divi om gemakkelijk een website in elkaar te zetten.

Divi voor bedrijven

Ook voor bedrijven is het gebruik van websites erg snel en efficiënt. Divi stroomlijnt het hele ontwerpproces en stelt collega’s in staat om op effectieve wijze met elkaar samen te werken. Divi is bovendien niet duur: je kunt aan de hand van één abonnement oneindig veel websites voor cliënten ontwerpen. Je betaalt dus alleen voor de dienst, niet per website die je maakt.

Divi voor websitebezitters

Divi helpt websitebezitters hun websites te ontwerpen, te onderhouden en naar een hoger niveau te tillen. Met behulp van Divi kun je al je creatieve ingevingen werkelijkheid maken, aan de hand van de visuele ontwerper en talloze vooropgezette ontwerpen. Divi is geschikt om blogs toe te voegen aan je website, klantenervaringen (testimonials) en call-to-actions online te zetten.

Moet jij het Divi WordPress-thema kiezen? Bekijk hier de tutorial / handleiding / recensie / uitleg

Bekijk hieronder de video-uitleg en review over Divi. Heb je er vragen over, stel ze in de reacties onderaan deze pagina en ik zal het beantwoorden of eventueel een begeleidend filmpje met uitleg voor je opnemen.

Zoals je in de video gaat zien, is dit met afstand begrijpelijker, sneller en krachtiger dan andere visuele builders voor WordPress, zoals Elementor of Beaver.

Alternatieven: wat zijn goede thema’s voor minder geld?

Ik kan me niet voorstellen dat je niet voor het beste wilt gaan, maar als je tóch om de een of andere reden niet meer dan 50 euro te besteden hebt, is het beste alternatief Themeforest, zoals weergegeven in ons artikel met de beste WordPress-thema’s.

Divi leren? Wij leggen het simpel uit in deze video (stappanplan/tutorial)

Drie manieren om een website te bouwen met Divi

 1. Van de grond af opbouwen (‘Build From Scratch’).
 2. Voortborduren op een bestaand Divi lay-out.
 3. Een bestaande pagina kopiëren.

De functie “Build From Scratch”

Hiermee wordt bedoeld dat je het werk helemaal zelf doet. Geen zorgen, je krijgt natuurlijk de nodige tips en ondersteuning. Als je zelf vanaf de grond af een website op wilt bouwen, ben je daar meer tijd mee kwijt dan als je gebruik maakt van een bestaand Divi lay-out. Daar staat wel tegenover dat je meer mogelijkheden hebt om het ontwerp van je website uniek te maken.

Een bestaand Divi Lay-out

Er zijn maar liefst honderden lay-outs beschikbaar op Divi waaruit te kunt kiezen. Ook kan het bewerken van een lay-out die je eerder hebt opgeslagen, voortzetten. Bestaande lay-outs zijn een beetje vergelijkbaar met de achtergronden die je voor slides bij PowerPoint gebruikt.

Bestaande pagina kopiëren

Als je een bestaande pagina kopieert, maak je gebruik van een pagina die je op een eerder moment al hebt gebouwd. Zo bespaar je niet alleen veel tijd en werk, maar behoud je ook dezelfde stijl.

Na het kiezen van een begin-layout

Als je uit één van de drie bovenstaande opties gekozen hebt, kom je vervolgens terecht in de Divi ‘Visual Builder’. Dit is het hulpmiddel dat je in gaat zetten om je website in de praktijk vorm te geven. Met behulp van dit middel kun je inhoud toevoegen aan een aanpassen op je website. Ook kan je met behulp van de Visual Builder specifieke berichten/toevoegingen aanpassen.

Prijs & alternatieven: wat zijn goede thema’s voor minder geld?

divi ervaringen: kopen?

Divi kost 249 dollar inclusief btw. Dan heb je levenslang toegang tot Divi, alle bonus-thema’s alle bonus-plugins en persoonlijke support. Ook kun je Divi per jaar aanschaffen voor een goedkopere prijs.

Daarnaast mag je jouw thema-bestanden op een onbeperkt aantal websites installeren. Er wordt je gevraagd om je inloggegevens van Elegant Themes in iedere installatie in te voeren, zodat alles ook netjes geüpdatet wordt.

Waar kun je goede alternatieven voor het Divi-thema vinden? Divi is in 9 van de 10 gevallen geschikt voor jouw behoeften, maar als je tóch op de een of andere reden niet meer dan 50 euro te besteden hebt, is het beste alternatief Themeforest! Daar heb ik namelijk het huidige thema van een van mijn andere websites (hetnlpcollege.nl) vandaan.

800+ van tevoren opgezette websites

Er staan maar liefst meer dan 800 van tevoren opgezette lay-outs voor websites op Divi waar je gebruik van kunt maken. Het is alsof je een huis koopt: in plaats van dat je het huis zelf moet ontwerpen en ook nog eens bouwen, koop je een bestaand huis, dat je vervolgens geheel naar eigen wens en smaak kunt inrichten. Zo geef je je eigen unieke draai aan iets bestaands.

Divi op mobiele apparaten

Ook op mobiele apparaten komt websitebouwer Divi, plus het ontwerp dat je met behulp van Divi maakt, volledig tot zijn recht. Je kunt kiezen uit tientallen unieke ontwerpopties en duizenden stileringskeuzes. Terwijl je typt en aanpassingen doorvoert, zie je ze meteen op het beeld verschijnen. Je kunt zo meteen zien hoe het er voor mobiele appraten uitziet. Zo houd je altijd een goed overzicht van wat je wel wilt bewaren en wat niet.

Het proces van editen: erg handige functies zoals ‘ongedaan maken’

Divi werkt net als een modern softwaredesign ontwerpprogramma’s. Alle wijzigingen die je hebt doorgevoerd, kun je ongedaan maken. Je kunt de hele ‘geschiedenis’ van je ontwerp doorlopen en precies zien wat je waar, wanneer en in welke volgorde hebt gedaan. Heb je een foutje gemaakt? Dan is dat geen probleem: je kunt het zonder veel moeite ongedaan maken.

Extra opties

Maak je website een groot succes met behulp van sociale media. ‘Monarch Social Sharing’ stelt je in staat je website op sociale media te promoten. Je kunt het aantal conversies van je website vergroten met behulp van de ‘Leads split testing’ opties van Divi. Zelfs als ervaren professional zul je verbaasd zijn over de hoge mate van efficiëntie en keuzevrijheid die Divi je biedt.

Divi-uitleg en hulp, goed of niet?

Hoe populairder een product is, hoe meer hulpdocumenten en hulpvideo’s erover te vinden zijn. Dat is ook van toepassing op Divi. Op Youtube en diverse community-sites is veel uitleg te vinden.

Qua hulp en support scoort Divi ook uitstekend: je kunt al je vragen aan hun support-team stellen en ze zullen je op maat gemaakte antwoorden en codes toesturen om je website te verbeteren.

Meer informatie over het Divi-thema?

Klik hier om meer informatie te krijgen over Divi.

Waar kun je het Divi-thema kopen?

Lees eerst hieronder het puntsgewijze eindoordeel en klik hier om meer informatie te krijgen of om te starten met het Divi WordPress Theme.

Onze review samengevat

ReviewDivi
SamenvattingWij zijn erover uit: Divi is het #1 WordPress-thema. Nou zijn WordPress-thema’s nooit perfect, maar Divi maakt het op veel fronten erg makkelijk en modern. Voor iedere website die we maken, installeren we Divi omdat we daarmee representatief voor de dag komen en makkelijk kunnen bouwen wat we willen. Een absolute aanrader.
Review doorDe Redactie
Beoordeling8.5 (van de 10)
StartenStart hier

Moet jij het Divi WordPress-thema kiezen? Hieronder een puntsgewijs eindoordeel over Divi…

Laten we dit WordPress-thema schematisch beoordelen. Hieronder zie je onze scorekaart.

Volledige transparantie: Wij zijn daadwerkelijk klant van Divi en gebruiken het voor al onze websites – zoals in de videoreview ook te zien is. Deze pagina kan links bevatten naar externe sites voor producten die wij uit eigen beweging van harte aanbevelen. Als u producten koopt die wij aanbevelen, kunnen wij een verwijzingsvergoeding verdienen. Dergelijke kosten hebben geen invloed op onze aanbevelingen en we accepteren geen betalingen voor positieve recensies.

Ik ben ten tijde van het schrijven van deze review meer dan 5 jaar klant van Divi. Zoals je in dit artikel kon lezen en zien, heb ik er voor mijzelf en anderen websites mee gemaakt. Ik ben er ondertussen als jarenlange WordPress-gebruiker van overtuigd geraakt dat dit het meest premium thema is. Op deze wijze ben ik een ambassadeur voor Divi, en Elegant Themes gaat affiliate-partnerschappen aan met mensen zoals mij. Daarom zitten er affiliate-links in dit artikel.