We gaan Divi uitgebreid reviewen – aangezien we het voor al onze websites gebruiken. Is Divi maar een hoopje verkooppraat en marketing-beloftes of is het misschien wel beste WordPress-thema? WordPress-thema’s zijn nooit perfect, maar het thema dat het dichtst bij perfectie komt, zou zomaar ‘Divi‘ kunnen zijn. Waarom dat zo is en waarom dit wereldwijd het meestgebruikte thema is, ontdek je in deze review met onze ervaringen.

Wat is Divi?

Divi is een WordPress-thema van Elegant Themes. Het staat bekend als de meest geavanceerde, moderne en best werkende visuele builder van WordPress. Ook staat het bekend om de vele kant-en-klare lay-outs die je alleen maar een beetje hoeft aan te passen. In deze review gaan we uiteraard ook de minpunten bespreken.

Je kunt Divi niet los kopen. Je koopt altijd direct het complete pakket van Elegant Themes, met Divi uiteraard als vlaggenship. Dat hele pakket kost eenmalig 249 dollar of 89 dollar per jaar. Dit complete pakket bevat ook wat andere projecten van Elegant Themes, zoals aanverwante premium thema’s en premium plugins. Zo wordt er ook het Extra-thema bijgeleverd. Dit is een variant op het Divi-thema, maar dan meer toegespitst voor bloggers.

Divi levert ook een plugin voor andere WordPress-thema’s

Divi is op de eerste plaats een thema, maar bij het Divi-pakket zit ook een Divi-plugin bijgeleverd. Deze is bedoeld voor WordPress-gebruikers die geen zin hebben om hun huidige thema om te zetten naar het Divi-thema, maar wel de Divi-builder willen gebruiken. Op die manier kunnen ze dus ieder WordPress-thema blijven gebruiken in combinatie met de Divi-builder.

Wel moet gezegd worden dat het Divi- of Extra-thema speciaal is ontwikkeld voor de Divi-builder, waardoor het dus de voorkeur verdient dat je gewoon het Divi-thema gebruikt. Dan hoef je de Divi-plugin uiteraard niet te gebruiken.

Voor wie per se een ander thema wil gebruiken, maar toch de visual builder-mogelijkheden van Divi wil toepassen, is er ook de Divi-plugin, waar je dezelfde prijs voor betaalt als het Divi-thema. De Divi-builder werkt echter het beste met het bijbehorende Divi-thema.

Waarom is Divi het beste wordpress-thema en welke gebreken heeft het?

Divi thema review

We hebben onze frustraties gehad met dit thema en de meegeleverde tools, dus deze Divi website builder-review zal niet alleen maar lovend zijn. Is het de moeite waard om Divi te kopen? In dit artikel gaan we de zwakke en sterke punten van het Divi-thema belichten.

We kijken eerst naar wat voorbeelden van Divi, daarna onderzoeken we hoe de Divi-builder werkt en hoe het eruit ziet en tot slot geven we onderaan deze pagina een eindconclusie.

De gebreken waar we mee te maken kregen, is dat sommige instellingen onlogisch zijn of ontbreken. Een aantal instellingen die in ieder ander WordPress-thema zitten, zoals het netjes maken van het blogarchief, ontbreken volledig bij Divi. Hierdoor zie je dikwijls prachtige Divi-sites met een lelijk blogarchief.

Gelukkig zijn al deze dingen te verhelpen door via support om extra css- en php-template-hulp te vragen. Zij sturen je dan een code die je kant-en-klaar in je custom css-veld of php-templates kunt plakken.

Voor- en nadelen van Het Divi-Thema van Elegant Themes

Met Divi heeft Elegant Themes een platform ontworpen waarmee je WordPress websites nog beter kunt omtoveren naar jouw wensen. Dankzij een verbeterde visual editor zijn de resultaten nog indrukwekkender en kan je met je website nog meer opvallen in een competitieve markt. Divi is daarnaast ook een populaire Theme die je de vrijheid geeft om veranderingen aan te brengen indien die passen bij hoe jij je ontwikkelt online.

Wij kijken graag naar waarom Divi zo populair is voor ondernemingen maar willen ook kritisch zijn. Met zoveel webeditors op de markt zie je soms door de bomen het bos niet meer daarom hier een opsomming van de plus- en minpunten.

Voordelen

✅ Een webbouwplatform dat ontworpen is om voor iedereen te werken en ideaal is voor mensen met weinig technische kennis die gelijk resultaten willen zien.

✅ Krachtige plugins die je nog meer invloed geven over het functioneren van je site op het gebied van online marketing, leadbeheer en SEO management.

✅ Handige Woocommerce-integratie voor als je een webwinkel hebt en je een aantrekkelijke webwinkel wil maken.

✅ Transparant prijsmodel waarbij je voor een abonnement alles krijgt.

✅ Hoewel het een van de ‘duurdere’ WordPress-thema’s zijn, blijven WordPress-thema’s erg goedkoop en krijg je er ongelooflijk veel voor terug en kun je oneindig veel websites maken, ook voor anderen.

✅ Handige support: je kunt iedere vraag aan Elegant Themes stellen en zei leveren de juiste customization-code die je in je custom css kunt plakken.

✅ Super moderne templates, oftewel ‘layouts’.

Nadelen

❌ Het Divi-thema is perfect, maar je krijgt ook andere thema’s meegeleverd die nogal gedateerd zijn of raar in elkaar steken.

Bekijk een van onze eigen websites als simpel voorbeeld van Divi Theme

Een van onze bedrijven waarvan de website met Divi is gemaakt, is hetnlpcollege.nl. Een van onze andere websites is een mode-blog die we met Divi hebben gemaakt: origyne.nl. Het was een middagje werk omdat we van een kant-en-klare lay-out hebben gebruikgemaakt. We hoefden er alleen nog onze eigen teksten en kledingmerken in te zetten.

De website waarop je nu dit artikel leest, hebben we met een bonus-thema van het Divi-pakket gemaakt, namelijk het ‘Extra-thema.’ Dit thema is meer gericht op het maken van een blog.

Ik heb zelfs nu nog lang niet alle functies van Divi gebruikt en de websites zijn nog lang niet ‘af’, maar het punt is dat ik met minimale moeite al live kon gaan met oogstrelende websites die ‘2021-ready’ zijn.

Divi leren? Bekijk mijn tutorial- en review-video over Divi

Hieronder kun je mijn video-uitleg in het Nederlands bekijken. Misschien krijg je via deze video al een beeld van het gemak van Divi.

Ik maak in de video wel de nodige opmerkingen over alle opties die dit thema aan WordPress toevoegt, waardoor je makkelijk overweldigd kunt raken. Als je daarmee kunt leven en als je daadwerkelijk met de Divi-builder aan de slag gaat, kun je ervaren dat het met afstand vloeiender, meer real-time, begrijpelijker, sneller en krachtiger is dan andere visuele builders voor WordPress, zoals Beaver of Elementor.

Divi-uitleg en hulp, goed of niet?

Hoe populairder een product is, hoe meer hulpdocumenten en hulpvideo’s erover te vinden zijn. Dat is ook van toepassing op Divi. Op Youtube en diverse community-sites is veel uitleg te vinden.

Qua hulp en support scoort Divi ook uitstekend: je kunt al je vragen aan hun support-team stellen en ze zullen je op maat gemaakte antwoorden en codes toesturen om je website te verbeteren.

Prijs & alternatieven: wat zijn goede thema’s voor minder geld?

divi ervaringen: kopen?

Divi kost 249 dollar inclusief btw. Dan heb je levenslang toegang tot Divi, alle bonus-thema’s alle bonus-plugins en persoonlijke support. Ook kun je Divi per jaar aanschaffen voor een goedkopere prijs.

Daarnaast mag je jouw thema-bestanden op een onbeperkt aantal websites installeren. Er wordt je gevraagd om je inloggegevens van Elegant Themes in iedere installatie in te voeren, zodat alles ook netjes geüpdatet wordt.

Waar kun je goede alternatieven voor het Divi-thema vinden? Divi is in 9 van de 10 gevallen geschikt voor jouw behoeften, maar als je tóch op de een of andere reden niet meer dan 50 euro te besteden hebt, is het beste alternatief Themeforest! Daar heb ik namelijk het huidige thema van een van mijn andere websites (hetnlpcollege.nl) vandaan.

Waar kun je het Divi-thema kopen?

Lees eerst hieronder het puntsgewijze eindoordeel en klik hier om meer informatie te krijgen of om te starten met het Divi WordPress Theme.

Moet jij het Divi WordPress-thema kiezen? Hieronder een puntsgewijs eindoordeel over Divi…

Laten we dit WordPress-thema schematisch beoordelen. Hieronder zie je onze scorekaart.

Volledige transparantie: Deze pagina kan links bevatten naar externe sites voor producten die wij uit eigen beweging van harte aanbevelen. Als u producten koopt die wij aanbevelen, kunnen wij een verwijzingsvergoeding verdienen. Dergelijke kosten hebben geen invloed op onze aanbevelingen en we accepteren geen betalingen voor positieve recensies.

Gerelateerd: lees verder...