We gaan op deze pagina het WordPress-thema Divi uitgebreid reviewen na hem jarenlang uitgebreid getest te hebben – aangezien we het voor veel van onze websites gebruiken. Is Divi maar een hoopje verkooppraat en marketing-beloftes of is het misschien wel beste WordPress-thema? WordPress-thema’s zijn nooit perfect, maar het thema dat het dichtst bij perfectie komt, zou zomaar ‘Divi‘ kunnen zijn. Waarom dat zo is en waarom dit wereldwijd het meestgebruikte thema is, ontdek je in deze review met onze ervaringen. Ook leert deze review je hoe Divi werkt, als een soort handleiding, tutorial en uitleg.

Inhoud van deze pagina:

Onze eerlijke Divi-review, gebaseerd op vele jaren ervaring met Divi

Het Divi WordPress Thema is een dienst die websites bouwen via WordPress makkelijk probeert te maken. Van alle WordPress Thema’s is Divi het meest populair van heel de wereld. Naar eigen zeggen is het zelfs de “Ultimate WordPress Page Builder”. Divi moet toch wel iets heel bijzonders te bieden hebben, wil het zo populair zijn geworden. Hier volgt onze uitgebreide review.

De Divi Builder van Elegant Themes en onze zoektocht naar de beste website thema’s

Steeds meer websites worden gebouwd aan de hand van zogenaamde “thema’s”. Er zijn verschillende aanbieders van zulke thema’s zoals WordPress. WordPress is ook gelijk één van de populairste aanbieders. Heb je een scherp oog, dan kun je meteen zien dat een website met WordPress is gebouwd. Dat zie je aan de opbouw en de indeling van zo’n website. Divi speelt hier handig op in en biedt de beste WordPress Thema’s. Uiteraard zijn wij heel nieuwsgierig.

Waarom wij Divi WordPress uitstekend kunnen reviewen

Het reviewen van websitebouw programma’s gaat ons zeer goed af. Hoe we dat weten? Omdat we dat al ontzettend vaak gedaan hebben (oefening baart kunst). WordPress is een programma waar we de nodige ervaring mee hebben. Divi was redelijk nieuw voor ons, dus een uitdaging.

Een kritische houding is nodig bij thema en website bouwprogramma’s

Waarom je kritisch moet zijn op website bouwprogramma’s? Omdat het heel moeilijk is om een unieke website te bouwen. Je komt zo vaak websites tegen die overduidelijk met een bepaald Thema zijn gebouwd, maar die uiteindelijk extreem onoverzichtelijk zijn geworden. Er bestaat een trend dat alles zo mooi en flitsend mogelijk moet. Dat er zoveel mogelijk koppen gepresenteerd moeten worden. Daar zijn we het persoonlijk niet helemaal mee eens.

Het Divi WordPress Thema en onze eerste scepsis

Divi, waarom Divi? We konden ons in eerste instantie geen reden bedenken waarom Divi beter zou zijn om met WordPress thema te gebruiken dan een willekeurig ander programma. Er waren al zoveel van dit soort platforms, waarom dan voor Divi kiezen? Hier kwamen we wel een beetje op terug toen we het platform eenmaal gingen uittesten. Divi is Divi: Veni, Vidi, Divi.

Wat beloven WordPress Thema makers je? Wat kun je eigenlijk met dit soort beloftes?

Alle WordPress Thema bouwers willen de beste zijn, dat spreekt voor zich. Maar natuurlijk kunnen ze dit niet allemaal waarmaken. Het grootst mogelijke gebruiksgemak en de meeste creatieve opties? Dat zijn beloftes die je vaak voorbij ziet komen. De mogelijkheden om de website zo te maken als jij het wilt, te zorgen voor meer conversie, meer klanten, meer sales: ook dat hoor je vaak. Eerst zien, dan geloven: wij willen harde cijfers zien om te geloven.

Deze criteria maken voor ons een goede WordPress Thema maker

Een goede WordPress Thema maker zorgt wat ons betreft:

 • Voor een scherpe, eerlijke prijs
 • Voor zo groot mogelijk gebruiksgemak – ook voor mensen die er geen verstand van hebben
 • Voor rust en overzicht: we willen geen onoverzichtelijke sites
 • Voldoende mogelijkheden om je website sfeervol te maken
 • Voldoende opties om een website slim in te delen en nuttige functies toe te voegen, zoals mail en betaalpagina’s
 • Voldoende mogelijkheden om je website van andere WordPress designers te onderscheiden.

Onderzoeksdata: Divi WordPress Thema in de praktijk

Wij hebben Divi WordPress Thema in de praktijk uitgetest, aan de hand van een slim proefabonnement. In dit artikel delen we de ervaringen die we met het Divi platform hebben.

Wat is Divi?

Divi is een WordPress-thema van Elegant Themes. Het staat bekend als de meest geavanceerde, moderne en best werkende visuele builder van WordPress. Ook staat het bekend om de vele kant-en-klare lay-outs die je alleen maar een beetje hoeft aan te passen. In deze review gaan we uiteraard ook de minpunten bespreken.

Je kunt Divi niet los kopen. Je koopt altijd direct het complete pakket van Elegant Themes, met Divi uiteraard als vlaggenship. Dat hele pakket kost eenmalig 249 dollar of 89 dollar per jaar. Dit complete pakket bevat ook wat andere projecten van Elegant Themes, zoals aanverwante premium thema’s en premium plugins. Zo wordt er ook het Extra-thema bijgeleverd. Dit is een variant op het Divi-thema, maar dan meer toegespitst voor bloggers.

In het kort: wat is Divi WordPress Thema nu precies?

Divi WordPress Thema belooft je naar een heel nieuw niveau te tillen op het gebied van websitebouw technologie. Divi is niet alleen een WordPress Thema, het is een compleet nieuw website bouwplatform dat de standaard WordPress editor overstijgt. De kwaliteit is domweg een stuk hoger. Divi kan worden gebruikt door zowel beginnende als ervaren designers.

De makers van Divi WordPress Thema

Divi WordPress Thema is eigendom van Elegant Themes. Dit bestaat inmiddels uit 107 team members en heeft 14 jaar ervaring in het vak. Inmiddels zijn er ruim 806.000 klanten bij Elegant Themes aangesloten. Eén van de grondwaarden van Elegant Themes is “elegantie”. Het bedrijf heeft werknemers in ruim 20 landen en is gepassioneerd over Open Source netwerken.

Aanbod van Divi producten

Met Divi kun je onder meer het volgende:

 • Het Drag & Droppen van producten – voeg elementen toe aan je website of haal ze juist weg

 • Visuele Editing – je kunt je websitepagina’s real-time editen en krijgt meteen de resultaten te zien

 • Op maat gemaakte CSS Control – de visuele designs van Divi zijn eenvoudig te combineren met die van jouzelf

 • Een breed aanbod design opties om duizenden verschillende elementen aan je website toe te voegen

 • Tekst en pagina editen

 • Design settings en -stijlen voor heel je website

Onze testdata: deze resultaten zijn met Divi bereikt

Het fijne van Divi vonden we dat het platform al snel vertrouwd raakte. Het duurde maar een paar dagen voor we onze weg er volledig op konden vinden. Tegelijkertijd is het aanbod producten en tools zo groot dat je weken-, zo niet maandenlang, kunt blijven rondkijken, experimenteren en ontdekken. Al met al krijg je al snel jeuk in de vingers om meer te doen.

Onze test-data: welke sites hebben wij zelf met Divi kunnen maken?

Als wij producten reviewen, vinden wij het belangrijk om er uitvoerig mee gewerkt te hebben. De afgelopen jaren hebben we talloze websites gemaakt met Divi en in deze review bespreken we met je wat onze resultaten en ervaringen zijn. Hierboven vind je een kleine greep uit de websites die we hebben kunnen maken met Divi, waaronder een website voor onszelf, een website voor een vergelijkingssite, een beleggersblog, een marketingblog, een trainingsbedrijf en een kerk. Laten we nu kijken hoe het voor ons was om met Divi te werken.

Mijn Divi-websites als simpel voorbeeld (middagje werk)

Ik heb mijn blogs en websites – namelijk bedrijvenconsultant.nl, origyne.nl, hetnlpcollege.nl en happyrubin.com – in een middagje opgezet met Divi. Met minimale moeite staan er al moderne websites. Ze zijn na ene middagje werk niet eens af, ik heb totaal niet alle functies gebruikt en ik vind persoonlijk een mooi ontwerp ook totaal niet belangrijk, maar toch heb ik met minimale moeite mooie sites kunnen opstarten.

Je kunt op internet verschillende Divi-reviews vinden op WordPress- en marketing-websites, maar zij schrijven reviews ‘omdat ze dat moeten’. Deze review is uniek omdat het door een gewone ondernemer is geschreven die Divi gebruikt voor zijn eigen websites/blogs.

Daarnaast heb ik Divi bij talloze marketing-klanten van mij geïnstalleerd. Je mag het thema gewoon gratis onbeperkt bij anderen installeren. Dit is een van de vele redenen waarom de prijs van levenslang toegang tot Divi (eenmalig 249 dollar inclusief btw) uiteindelijk erg meevalt. De andere redenen vind je hieronder:

Divi is een thema én is als plugin te gebruiken in andere WordPress-thema’s

Divi is op de eerste plaats een thema, maar bij het Divi-pakket zit ook een Divi-plugin bijgeleverd. Deze is bedoeld voor WordPress-gebruikers die geen zin hebben om hun huidige thema om te zetten naar het Divi-thema, maar wel de Divi-builder willen gebruiken. Op die manier kunnen ze dus ieder WordPress-thema blijven gebruiken in combinatie met de Divi-builder.

Wel moet gezegd worden dat het Divi- of Extra-thema speciaal is ontwikkeld voor de Divi-builder, waardoor het dus de voorkeur verdient dat je gewoon het Divi-thema gebruikt. Dan hoef je de Divi-plugin uiteraard niet te gebruiken.

Voor wie per se een ander thema wil gebruiken, maar toch de visual builder-mogelijkheden van Divi wil toepassen, is er ook de Divi-plugin, waar je dezelfde prijs voor betaalt als het Divi-thema. De Divi-builder werkt echter het beste met het bijbehorende Divi-thema.

Waarom is Divi het beste wordpress-thema en welke gebreken heeft het?

Divi thema review

We hebben onze frustraties gehad met dit thema en de meegeleverde tools, dus deze Divi website builder-review zal niet alleen maar lovend zijn. Is het de moeite waard om Divi te kopen? In dit artikel gaan we de zwakke en sterke punten van het Divi-thema belichten.

We kijken eerst naar wat voorbeelden van Divi, daarna onderzoeken we hoe de Divi-builder werkt en hoe het eruit ziet en tot slot geven we onderaan deze pagina een eindconclusie.

De gebreken waar we mee te maken kregen, is dat sommige instellingen onlogisch zijn of ontbreken. Een aantal instellingen die in ieder ander WordPress-thema zitten, zoals het netjes maken van het blogarchief, ontbreken volledig bij Divi. Hierdoor zie je dikwijls prachtige Divi-sites met een lelijk blogarchief.

Gelukkig zijn al deze dingen te verhelpen door via support om extra css- en php-template-hulp te vragen. Zij sturen je dan een code die je kant-en-klaar in je custom css-veld of php-templates kunt plakken.

Voor- en nadelen van Het Divi-Thema van Elegant Themes

Met Divi heeft Elegant Themes een platform ontworpen waarmee je WordPress websites nog beter kunt omtoveren naar jouw wensen. Dankzij een verbeterde visual editor zijn de resultaten nog indrukwekkender en kan je met je website nog meer opvallen in een competitieve markt. Divi is daarnaast ook een populaire Theme die je de vrijheid geeft om veranderingen aan te brengen indien die passen bij hoe jij je ontwikkelt online.

Wij kijken graag naar waarom Divi zo populair is voor ondernemingen maar willen ook kritisch zijn. Met zoveel webeditors op de markt zie je soms door de bomen het bos niet meer daarom hier een opsomming van de plus- en minpunten.

Voordelen

✅ Een webbouwplatform dat ontworpen is om voor iedereen te werken en ideaal is voor mensen met weinig technische kennis die gelijk resultaten willen zien.

✅ Krachtige plugins die je nog meer invloed geven over het functioneren van je site op het gebied van online marketing, leadbeheer en SEO management.

✅ Handige Woocommerce-integratie voor als je een webwinkel hebt en je een aantrekkelijke webwinkel wil maken.

✅ Transparant prijsmodel waarbij je voor een abonnement alles krijgt.

✅ Hoewel het een van de ‘duurdere’ WordPress-thema’s zijn, blijven WordPress-thema’s erg goedkoop en krijg je er ongelooflijk veel voor terug en kun je oneindig veel websites maken, ook voor anderen.

✅ Handige support: je kunt iedere vraag aan Elegant Themes stellen en zei leveren de juiste customization-code die je in je custom css kunt plakken.

✅ Super moderne templates, oftewel ‘layouts’.

Nadelen

❌ Het Divi-thema is bijna perfect, maar je krijgt ook andere thema’s meegeleverd die nogal gedateerd zijn of raar in elkaar steken.

Bekijk een van onze eigen websites als simpel voorbeeld van Divi Theme

Een van onze bedrijven waarvan de website met Divi is gemaakt, is hetnlpcollege.nl. Een van onze andere websites is een mode-blog die we met Divi hebben gemaakt: origyne.nl. Het was een middagje werk omdat we van een kant-en-klare lay-out hebben gebruikgemaakt. We hoefden er alleen nog onze eigen teksten en kledingmerken in te zetten.

De website waarop je nu dit artikel leest, hebben we met een bonus-thema van het Divi-pakket gemaakt, namelijk het ‘Extra-thema.’ Dit thema is meer gericht op het maken van een blog.

Ik heb zelfs nu nog lang niet alle functies van Divi gebruikt en de websites zijn nog lang niet ‘af’, maar het punt is dat ik met minimale moeite al live kon gaan met oogstrelende websites die ‘2024-ready’ zijn.

Bekijk eerst ook onze videoreview over Divi

Hierboven kun je onze video-uitleg in het Nederlands bekijken. Misschien krijg je via deze video al een beeld van het gemak van Divi.

Ik maak in de video wel de nodige opmerkingen over alle opties die dit thema aan WordPress toevoegt, waardoor je makkelijk overweldigd kunt raken. Als je daarmee kunt leven en als je daadwerkelijk met de Divi-builder aan de slag gaat, kun je ervaren dat het met afstand vloeiender, meer real-time, begrijpelijker, sneller en krachtiger is dan andere visuele builders voor WordPress, zoals Beaver of Elementor.

Waarom is Divi het beste wordpress thema?

Door de jaren heen heb ik de volgende redenen ontdekt om voor Divi te gaan:

 • Divi Bevat geavanceerde én eenvoudige ‘WordPress-templates’. In Divi worden dit ‘layouts‘ genoemd: kant-en-klare pagina’s voor jouw website.
 • Divi heeft layouts voor bijna ieder vakgebied. Divi is een compleet pakket waar bijvoorbeeld ook het beste ‘WordPress-thema’ voor fotografie, mode, restaurants en nog veel meer bij inbegrepen zit.
 • Elegant Themes, het bedrijf achter Divi, heeft zich volledig op Divi gefocust. Iedere week komen er wel nieuwe updates, functies, verbeteringen, tips en layouts.
 • Elegant Themes vindt het niet erg als je Divi onbeperkt met vrienden of klanten deelt. Dat zit dus ook in de prijs inbegrepen. Je kunt je Divi-pakket gewoon gratis bij allerlei andere mensen installeren. Ze moedigen je zelfs aan om dit te doen.
 • De builder is snel om er een site mee te bouwen. Vroeger waren visual builders traag om ermee te werken, maar de Divi-builder heeft alleen ‘vertraging’ als je op een heel trage computer aan het bouwen bent.
 • Ook voor de eindgebruikers is het snel. De pagina’s laden op normale snelheid en worden niet vertraagd doordat het met Divi gebouwd is.
 • Het thema is maximaal responsive. Je kunt zelfs specifieke afbeeldingen, elementen, rijen en secties specifiek aan mobiele apparaten tonen of vice versa.
 • Perfect geïntegreerd met Woocommerce: het voegt bijvoorbeeld een winkelwagentje toe in het hoofdmenu en het heeft heel mooie shop-pages.
 • Alles zit in het thema, waardoor je haast geen plugins meer nodig hebt. Contactformulier? Zit erin. Pricing tables? Zit erin. Flexibele sidebars? Zit erin. Sliders? Zit erin. E-mail opt-in? Zit erin…

In mijn beleving is dit het meest ‘premium’ thema en is er geen reden om voor een ander thema te kiezen. Toch zijn er een aantal gevallen waarin het wel beter is om niet voor Divi te gaan…

Wanneer moet je geen Divi aanschaffen?

Er zijn twee situaties waarbij je Divi links moet laten staan:

 • Als je geen bedrijf, maar een simpele hobbyist bent. Gedreven hobbyisten en bedrijven willen gerust 249 dollar inclusief BTW betalen om het beste uit WordPress te halen, maar aan een gratis WordPress-thema heb je ook genoeg als je op hobby-basis werkt.
 • Als je verwacht binnen korte tijd weer een ander WordPress-thema te nemen. Alles wat je qua opmaak in Divi hebt gemaakt, is dan niet meer bruikbaar. Je kunt dan alleen nog je teksten en afbeeldingen overzetten naar het andere thema. Aan de andere kant is er eigenlijk totaal geen reden om weg te stappen van Divi, want het is het meest complete thema waarin alles mogelijk is.
 • Als je blij bent met je huidige thema en geen zin hebt om alles om te zetten. Je kunt namelijk ook gewoon de Divi Builder Plugin gebruiken in combinatie met je huidige thema. Die zit in het Divi-pakket (249 dollar inclusief BTW).

Klik hier om meer informatie te krijgen over Divi.

Reviews & ervaringen van anderen over Divi

RecensentSamenvatting van de review
Collective RayHet scoort 4,7 van 5 sterren en is niet voor niks populair (met meer dan 700.000 gebruikers van het thema). Het is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Het dashboard werkt handig, je kunt het gebruiken in combinatie met WooCommerce en de verhouding tussen prijs en kwaliteit is goed.
WP CrafterEr zijn veel templates om uit te kiezen en nog veel meer functionaliteiten. Dat kan voor de beginner lastig zijn, want je weet niet altijd welke je moet kiezen. Je krijgt veel waar voor je geld en met een levenslange licentie kun je een ongelimiteerd aantal websites bouwen.
WP KubeEr zijn snellere WordPress thema’s dan Divi, maar het presteert zeker niet slecht. Je hebt geen programmeerkennis nodig vanwege de handige drag-and-drop functie. Je kunt een template gebruiken, maar ook tijd investeren en zelf je eigen design maken.
Cats Who CodeEr is ontzettend veel keuze bij dit product, waardoor het lastig kan zijn voor de beginnende website bouwer. Er is gelukkig wel een uitgebreide handleiding en de klantenservice is goed.
Its WPHet voordeel is dat je zonder ervaring of kennis (eigen of ingehuurd) een website kunt bouwen. Het is echter geen licht WordPress thema, dus voor sommigen is het minder geschikt. Men is tevreden over de prijs die je voor dit product betaalt.
Web MatrosDeze gebruiker is enthousiaster over de Divi Builder plugin, dan over het Divi WordPress thema. Het product wordt vergeleken met andere, prettigere thema’s, zoals Astra Pro, Beaver Builder en GeneratePress.
WP LiftHet voordeel volgens deze reviewer is de Divi bibliotheek, waarin vaak gebruikte ontwerpen opgeslagen worden. Dit bespaart tijd. Drag-and-drop werkt erg makkelijk voor elk soort gebruiker. Er zijn zoveel mogelijkheden, dat je blijft ontdekken.
Site EfyHet product scoort hier 4,8 van 5 sterren. Het meest gewaardeerde element is de prijs en wat je voor dat geld krijgt. Je moet wel wat tijd investeren om te begrijpen wat je met alle mogelijkheden kunt. Is je website goed gevuld? Dan kan het wat trager worden dan gewenst is. Er zijn wel veel updates beschikbaar.

Voor wie is het Divi Thema geschikt?

Divi is geschikt voor iedereen die zich bezighoudt met het ontwerpen van een website via WordPress. Het kan zijn dat je hier al ervaring mee hebt, maar ook als het ontwerpen van een website nieuw voor je is, is Divi een ideaal hulpmiddel. Elke toepassing die je tegenkomt, wordt uitgebreid toegelicht. Je hebt geen kennis nodig van digitale codes, want die hoef je in het ontwerp niet toe te passen.

Divi voor freelancers

Divi helpt freelancers de websites voor hun cliënten (of voor henzelf) gemakkelijk in elkaar te zetten. Je hebt geen ander programma nodig dan Divi om gemakkelijk een website in elkaar te zetten.

Divi voor bedrijven

Ook voor bedrijven is het gebruik van websites erg snel en efficiënt. Divi stroomlijnt het hele ontwerpproces en stelt collega’s in staat om op effectieve wijze met elkaar samen te werken. Divi is bovendien niet duur: je kunt aan de hand van één abonnement oneindig veel websites voor cliënten ontwerpen. Je betaalt dus alleen voor de dienst, niet per website die je maakt.

Divi voor websitebezitters

Divi helpt websitebezitters hun websites te ontwerpen, te onderhouden en naar een hoger niveau te tillen. Met behulp van Divi kun je al je creatieve ingevingen werkelijkheid maken, aan de hand van de visuele ontwerper en talloze vooropgezette ontwerpen. Divi is geschikt om blogs toe te voegen aan je website, klantenervaringen (testimonials) en call-to-actions online te zetten.

Moet jij het Divi WordPress-thema kiezen? Bekijk hier de tutorial / handleiding / recensie / uitleg

Bekijk hieronder de video-uitleg en review over Divi. Heb je er vragen over, stel ze in de reacties onderaan deze pagina en ik zal het beantwoorden of eventueel een begeleidend filmpje met uitleg voor je opnemen.

Zoals je in de video gaat zien, is dit met afstand begrijpelijker, sneller en krachtiger dan andere visuele builders voor WordPress, zoals Elementor of Beaver.

Alternatieven: wat zijn goede thema’s voor minder geld?

Ik kan me niet voorstellen dat je niet voor het beste wilt gaan, maar als je tóch om de een of andere reden niet meer dan 50 euro te besteden hebt, is het beste alternatief Themeforest, zoals weergegeven in ons artikel met de beste WordPress-thema’s.

Divi leren? Wij leggen het simpel uit in deze video (stappanplan/tutorial)

Drie manieren om een website te bouwen met Divi

 1. Van de grond af opbouwen (‘Build From Scratch’).
 2. Voortborduren op een bestaand Divi lay-out.
 3. Een bestaande pagina kopiëren.

De functie “Build From Scratch”

Hiermee wordt bedoeld dat je het werk helemaal zelf doet. Geen zorgen, je krijgt natuurlijk de nodige tips en ondersteuning. Als je zelf vanaf de grond af een website op wilt bouwen, ben je daar meer tijd mee kwijt dan als je gebruik maakt van een bestaand Divi lay-out. Daar staat wel tegenover dat je meer mogelijkheden hebt om het ontwerp van je website uniek te maken.

Een bestaand Divi Lay-out

Er zijn maar liefst honderden lay-outs beschikbaar op Divi waaruit te kunt kiezen. Ook kan het bewerken van een lay-out die je eerder hebt opgeslagen, voortzetten. Bestaande lay-outs zijn een beetje vergelijkbaar met de achtergronden die je voor slides bij PowerPoint gebruikt.

Bestaande pagina kopiëren

Als je een bestaande pagina kopieert, maak je gebruik van een pagina die je op een eerder moment al hebt gebouwd. Zo bespaar je niet alleen veel tijd en werk, maar behoud je ook dezelfde stijl.

Na het kiezen van een begin-layout

Als je uit één van de drie bovenstaande opties gekozen hebt, kom je vervolgens terecht in de Divi ‘Visual Builder’. Dit is het hulpmiddel dat je in gaat zetten om je website in de praktijk vorm te geven. Met behulp van dit middel kun je inhoud toevoegen aan een aanpassen op je website. Ook kan je met behulp van de Visual Builder specifieke berichten/toevoegingen aanpassen.

Prijs & alternatieven: wat zijn goede thema’s voor minder geld?

divi ervaringen: kopen?

Welke kosten rekent Divi WordPress Thema?

Divi is een Amerikaans programma, dus de prijs wordt berekend in Amerikaanse dollars. Voor Divi betaal je ofwel 89 dollar in de maand of 249 dollar. Hoe meer functies je wilt (en nodig hebt) hoe meer geld je kwijt bent. Als kleine ondernemer zal een basisabonnement prima voldoen.

Divi kost 249 dollar inclusief btw. Dan heb je levenslang toegang tot Divi, alle bonus-thema’s alle bonus-plugins en persoonlijke support. Ook kun je Divi per jaar aanschaffen voor een goedkopere prijs.

Daarnaast mag je jouw thema-bestanden op een onbeperkt aantal websites installeren. Er wordt je gevraagd om je inloggegevens van Elegant Themes in iedere installatie in te voeren, zodat alles ook netjes geüpdatet wordt.

Dienst 1: Jaarlijks abonnement voor Divi en meer

Voor 89 dollar krijg je toegang tot het jaarabonnement, wat gelijk staat aan:

 • Toegang tot zowel Divi, Bloom, Extra en Monarch

 • Toegang tot honderden website pakketten

 • Talloze product updates

 • Premium support: 24/7 chat mogelijkheden en meer

 • Ongelimiteerd websitegebruik

 • Risicovrij garantie.

Dienst 2: Levenslang toegang tot Divi en meer

Kies je voor Levenslange Divi toegang, dan betaal je eenmaal 249 dollar. Hiermee krijg je:

 • Toegang tot Divi, Monarch, Bloom of Extra

 • Honderden websitepakketten

 • Levenslang recht op updates

 • Levenslang Premium support

 • Ongelimiteerd websitegebruik

 • Risicovrij gebruik

 • Betaal slechts eenmaal.

Is Divi zijn geld waard?

Wij vinden van wel. Zeker gezien het feit dat Divi de marktleider is op het gebied van WordPress Thema’s. Wat ons betreft biedt Divi voldoende opties, mogelijkheden en kansen om een fraaie website op te zetten en te onderhouden voor zowel de beginner als het ervaren bedrijf.

Alternatieven

Waar kun je goede alternatieven voor het Divi-thema vinden? Divi is in 9 van de 10 gevallen geschikt voor jouw behoeften, maar als je tóch op de een of andere reden niet meer dan 50 euro te besteden hebt, is het beste alternatief Themeforest! Daar heb ik namelijk het huidige thema van een van mijn andere websites (hetnlpcollege.nl) vandaan.

800+ van tevoren opgezette websites

Er staan maar liefst meer dan 800 van tevoren opgezette lay-outs voor websites op Divi waar je gebruik van kunt maken. Het is alsof je een huis koopt: in plaats van dat je het huis zelf moet ontwerpen en ook nog eens bouwen, koop je een bestaand huis, dat je vervolgens geheel naar eigen wens en smaak kunt inrichten. Zo geef je je eigen unieke draai aan iets bestaands.

Divi op mobiele apparaten

Ook op mobiele apparaten komt websitebouwer Divi, plus het ontwerp dat je met behulp van Divi maakt, volledig tot zijn recht. Je kunt kiezen uit tientallen unieke ontwerpopties en duizenden stileringskeuzes. Terwijl je typt en aanpassingen doorvoert, zie je ze meteen op het beeld verschijnen. Je kunt zo meteen zien hoe het er voor mobiele appraten uitziet. Zo houd je altijd een goed overzicht van wat je wel wilt bewaren en wat niet.

Het proces van editen: erg handige functies zoals ‘ongedaan maken’

Divi werkt net als een modern softwaredesign ontwerpprogramma’s. Alle wijzigingen die je hebt doorgevoerd, kun je ongedaan maken. Je kunt de hele ‘geschiedenis’ van je ontwerp doorlopen en precies zien wat je waar, wanneer en in welke volgorde hebt gedaan. Heb je een foutje gemaakt? Dan is dat geen probleem: je kunt het zonder veel moeite ongedaan maken.

Extra opties

Maak je website een groot succes met behulp van sociale media. ‘Monarch Social Sharing’ stelt je in staat je website op sociale media te promoten. Je kunt het aantal conversies van je website vergroten met behulp van de ‘Leads split testing’ opties van Divi. Zelfs als ervaren professional zul je verbaasd zijn over de hoge mate van efficiëntie en keuzevrijheid die Divi je biedt.

Divi-uitleg en hulp, goed of niet?

Hoe populairder een product is, hoe meer hulpdocumenten en hulpvideo’s erover te vinden zijn. Dat is ook van toepassing op Divi. Op Youtube en diverse community-sites is veel uitleg te vinden.

Qua hulp en support scoort Divi ook uitstekend: je kunt al je vragen aan hun support-team stellen en ze zullen je op maat gemaakte antwoorden en codes toesturen om je website te verbeteren.

Meer informatie over het Divi-thema?

Klik hier om meer informatie te krijgen over Divi.

Waar kun je het Divi-thema kopen?

Lees eerst hieronder het puntsgewijze eindoordeel en klik hier om meer informatie te krijgen of om te starten met het Divi WordPress Theme.

Onze review samengevat

ReviewDivi
SamenvattingWij zijn erover uit: Divi is het #1 WordPress-thema. Nou zijn WordPress-thema’s nooit perfect, maar Divi maakt het op veel fronten erg makkelijk en modern. Voor iedere website die we maken, installeren we Divi omdat we daarmee representatief voor de dag komen en makkelijk kunnen bouwen wat we willen. Een absolute aanrader.
Review doorDe Redactie
Beoordeling8.5 (van de 10)
StartenStart hier

Oordeel van de redactie over de Divi WordPress diensten

Wij zijn Divi WordPress Theme als een volledig designsysteem, waarmee je naar hartenlust je website kunt vormgeven, optimaliseren en converteren. Met een slim opgezette website zal je bezoekers langer vasthouden en eerder stimuleren een aankoop te doen om je omzet te vergroten. Hieronder beschrijven we de verschillende Divi Abonnementen in meer detail.

Onze scores voor Divi

 • Kwaliteit: 8.5. Erg prettig in gebruik

 • Prijs: 9. Met name het levenslang toegang abonnement is erg voordelig

 • Updates: 8.5. Divi spant zich in om het beste van het beste en nieuwste van het nieuwste te bieden

 • Support: 8. Met namen voor abonnees is de support prima

 • Eenvoud: 8. Ook voor leken is Divi geschikt
   
 • Functionaliteiten: 8. Divi biedt diverse oplossingen voor diverse gebruikers.

Wat maakt Divi WordPress Thema uniek ten opzichte van concurrenten?

Divi WordPress Thema is dé grote naam op het gebied van WordPress Thema die maar liefst ruim 110 voorgemaakte websites aanbiedt. Daarnaast krijg je toegang tot tal van extra’s, zoals de Divi Facebook Group, waar je vrijblijvend met andere Divi-gebruikers in contact komt. Ook biedt Divi als Open-Source platform unieke producten aan van derde partijen. De 24/7 Premium Support is een groot voordeel waar betalend leden dankbaar gebruik van maken.

Een expert reviewt Divi WordPress Thema

Ook voor ons Divi review hebben we een expert geraadpleegd. Deze was erg te spreken over Divi. Als het op WordPress aankomt, is Divi simpelweg het meest veelzijdig en het scherpst geprijsd. Qua productaanbod doet het bovendien niet voor de duurdere concurrenten onder.

De supportafdeling van Elegant Themes en Divi

Hoe zit het met support? Deze is bij Divi en Elegant Themes van hoge kwaliteit. Niet voor niets wordt hij “Premium” genoemd. 24/7 service houdt in dat je elk moment van de dag contact kunt opnemen: ook in de avond, de nacht en diep in de weekenden. Meestal krijg je al binnen het uur antwoord. Via live chat word je helemaal snel geholpen, daar staan we voor in.

Voor wie is Elegant Themes’ Divi geschikt?

Naar eigen zeggen is Divi voor iedereen geschikt: voor freelancers die websites voor cliënten maken, voor bedrijven die hun websites sneller en efficiënter willen maken en voor website eigenaren die het eenvoudiger willen maken om websites te beheren en de klantervaring willen optimaliseren. Kortom: je kunt heel wat kanten op. Er is altijd een reden om Divi te gebruiken.

Welke investering is een vereiste voor gebruik van Divi?

Het mooie van Divi is dat je hier met een relatief kleine investering al aan de slag kunt. Je betaalt per jaar, niet per maand en als je kiest voor het levenslange abonnement, ben je slechts één keer een som geld kwijt. Tegelijkertijd blijf je de rest van je leven recht houden op updates.

Stappenplan: met Divi WordPress Theme aan de slag

Een Divi WordPress Theme account aanmaken is zo gebeurd. Je kiest voor een abonnement en krijgt complete toegang tot alle diensten die er op Divi beschikbaar zijn. Ook krijg je toegang tot andere diensten van Elegant Themes: denk aan Bloom, Extra en Monarch.

Updates van Divi WordPress: hoe vaak komen ze voor?

Divi is, zoals gezegd, marktleider op het gebied van WordPress Thema en wil marktleider blijven. Om dat realiteit te maken, moet Divi regelmatig updates doorvoeren. Dat is dan ook precies wat gebeurt. Niet voor niets krijg je bij het levenslang abonnement levenslang recht op updates.

Reviews van Divi WordPress Thema: bullet-points

Nolimitwebdesign.nlDiviWordPress Theme is een uitstekende keuze en een totaaloplossing voor het bouwen van succesvolle sites en webshops. De tool is volledig geoptimaliseerd voor Google gebruik. Bovendien biedt Divi ruim 1.000 templates aan die met een enkele drup op de knop te installeren zijn op je website.
Bedrijvenconsultant.nlDe redactie beschouwt Divi als het nummer één WordPress thema. Divi is niet perfect (zoals geen enkel programma perfect is), maar het is wel modern en super gemakkelijk. De redactie ziet Divi echt als aanrader.
Athemes.comDivi krijgt een 4.6 uit 5 van Athemes.com. De kracht van Divi zit in de combinatie van goede looks met een groot aanbod krachtige en indrukwekkende functies. Een WordPress Theme in elkaar zetten met meerdere functies is zo gepiept. Op zoek naar een standaardoplossing of iets out-of-the-box? Divi heeft het antwoord.
Wpkube.comTen opzichte van concurrenten excelleert Divi op het gebied van flexibiliteit. Met de drag-and-drop tools kun je designs helemaal naar je eigen hand zetten. De updates van Divi 4.0 maken Divi nog krachtiger en handiger.
Webstick.nlDivi geeft waar voor je geld. De reviewer beschouwt het platform als geoliede machine zonder tekortkomingen of zwakke punten. Wat je er ook mee doet: een privésite, een webshop of bedrijfswebsite maken? Het kan er allemaal mee.

Alternatieven: als Divi WordPress Thema niet bevalt

Beste algemene keuzeJouwWeb – een handig Nederlands platform voor het in elkaar zetten en onderhouden van een slimme website.
Onze persoonlijke favorietNeostrada – uitgebreid hosting en domeinnaam platform, waar je ook uitgebreide tools vindt om websites mee te bouwen.
Beste budgetoptieVersio – websites opbouwen kan ook met het platform Versio. De prijzen van Versio zijn erg scherp.

Jouw WordPress Thema vervolgstap

Maak gebruik van Divi als WordPress Thema jouw ding is. Je kunt een bijna ongelimiteerd aantal kanten op: ga voor klassiek, ga voor standaard, of zet iets op helemaal naar je eigen hand.

FAQ: veel gestelde vragen over Divi WordPress Thema

 • Van wie is Divi WordPress Theme?

Divi is onderdeel van Elegant Themes, een leider op he gebied van WordPress ontwikkeling. Elegant Themes is al veertien jaar bezig met het ontwikkelen van Thema’s voor WordPress en verschillende Plugins. Divi wordt beschouwd als het vlaggenschip product van Elegant Themes.

 • Kun je Divi Themes op verschillende websites gebruiken?

Jazeker, op zoveel websites als je zelf wilt. Er zitten geen restricties op hoe vaak je een Theme kunt downloaden. Ook is er geen beperking voor het aantal domeinen waarom je ze kunt downloaden.

 • Kun je een Divi abonnement ook upgraden?

Jazeker, dat is mogelijk. Je kunt inloggen en ontvangt, naar wens, instructies voor hoe je kunt upgraden.

 • Zijn Theme op Divi ook los verkrijgbaar?

Nee, helaas niet. Wil je gebruik maken van Divi Themes, dan zul je een lidmaatschap moeten aangaan.

Moet jij het Divi WordPress-thema kiezen? Hieronder een puntsgewijs eindoordeel over Divi…

Laten we dit WordPress-thema schematisch beoordelen. Hieronder zie je onze scorekaart.

Volledige transparantie: Wij zijn daadwerkelijk klant van Divi en gebruiken het voor al onze websites – zoals in de videoreview ook te zien is. Deze pagina kan links bevatten naar externe sites voor producten die wij uit eigen beweging van harte aanbevelen. Als u producten koopt die wij aanbevelen, kunnen wij een verwijzingsvergoeding verdienen. Dergelijke kosten hebben geen invloed op onze aanbevelingen en we accepteren geen betalingen voor positieve recensies.

Ik ben ten tijde van het schrijven van deze review meer dan 5 jaar klant van Divi. Zoals je in dit artikel kon lezen en zien, heb ik er voor mijzelf en anderen websites mee gemaakt. Ik ben er ondertussen als jarenlange WordPress-gebruiker van overtuigd geraakt dat dit het meest premium thema is. Op deze wijze ben ik een ambassadeur voor Divi, en Elegant Themes gaat affiliate-partnerschappen aan met mensen zoals mij. Daarom zitten er affiliate-links in dit artikel.