Enormail staat bekend als een van de beste e-mailmarketing- en funnel-programma’s op de Nederlandse markt, maar vinden wij dat ook? Lees verder voor onze review

Wat is Enormail?

Enormail is een populair e-mailmarketingplatform waarmee bedrijven nieuwsbrieven kunnen versturen naar hun mailinglist. Daarnaast bevat Enormail geavanceerdere tools om funnels te maken, zodat de e-mailmarketing geautomatiseerd kan verlopen.

Enormail is opgericht door Eelco de Boer. Het kantoor van Enormail bestaat uit een groot team van ontwikkelaars en klantenservice-medewerkers die ervoor hebben gezorgd dat Enormail een van de populairste e-mailmarketingprogramma’s is geworden voor Nederlandse ondernemers. Ook staat Enormail erom bekend dat ze er ieder jaar nieuwe functies aan toevoegen. Maakt dit Enormail de beste keus?

Voordat we verder gaan, is het goed om te weten dat je Enormail hier ook zelf 30 dagen kunt testen – zodat je op basis van je eigen ervaring ook een oordeel kunt geven.

Enormail vs Mailchimp

Veel beginnende ondernemers met minder dan 2.500 abonnees twijfelen tussen Enormail en Mailchimp. Echter, de enige reden dat ze voor Mailchimp kiezen is omdat Mailchimp een gratis versie heeft voor als je nog niet zoveel abonnees hebt.

In die gratis versie van Mailchimp zit geen automation (funnels) en de automation-opties van de betaalde versie van Mailchimp zijn niet bepaald flexibel.

Mailchimp heeft een clunky funnel builder waarbij je alleen een simpele e-mailreeks kunt maken – en waarvan je de volgorde later niet meer kunt veranderen. De woorden ‘funnel’ en ‘Mailchimp’ worden dan ook zelden in één zin tegelijk gebruikt. Wil je een goed e-mailprogramma dat ook flexibele en conversiegerichte funnel-opties heeft, dan is Enormail de betere.

Enormail API-integraties

enormail api functies

Dankzij de Enormail API kun je je andere tools op maat met Enormail koppelen, zoals je CRM, ledenomgeving, webshop, Leadpages, Zapier, Facebook, Wix-site, WordPress-site of Optinmonster…

Daarnaast zijn er geautomatiseerde koppelingen, zoals de Enormail WordPress-plugin, waarmee je je optin-formulieren en leadvangers op je website kunt plaatsen zonder technische kennis.

Is Enormail het beste e-mailmarketing-systeem voor Nederlandse bedrijven?

enormail review

We hebben Enormail getest en er zijn een aantal redenen waarom we Enormail uiteindelijk aanbevelen:

 • Enormail is niet ontwikkeld door ict-ers, maar door marketeers. Zij weten dus wat werkt en hebben bewezen, conversiegerichte functies en templates in Enormail gezet.
 • Enormail is een van de meest gebruiksvriendelijke tools die we gezien hebben. Ja, ook Mailchimp is gebruiksvriendelijk, maar bij Enormail snap je meteen wat je er allemaal mee kunt en waar alle functies te vinden zijn. Het maakte het simpeler voor ons om een actie te starten, een funnel daadwerkelijk op te zetten en om meer inschrijvingen te verzamelen.
 • Slimme optin-formulieren. Van andere tools, zoals Aweber, Mailchimp en Getresponse, zien we de meest lelijke en a-commerciële optin-formulieren. Je ziet veel ondernemers daarom gebruikmaken van externe diensten zoals Optinmonster. We waren bij Enormail echter verrast dat hun eigen optin-formulieren erg aantrekkelijk zijn en voor veel aanmeldingen zorgen. Ook zijn pop-ups inbegrepen die volledig in te stellen zijn op het bezoekersgedrag.
 • De automatiseringsfuncties zijn duidelijk – waardoor we er graag gebruik van maakten. Zo konden we simpele en complexere funnels maken en onze contacten mailen zonder dat we in de buurt van onze computer waren.
 • Enormail is geprezen om de deliverability van de e-mails. Door moderne aflever-technieken komen je mails direct in de inbox. Ze komen altijd aan in de mailboxen van je contacten.
 • Overzichtelijke rapportages over kliks, aankopen, open-rates en afmeldingen.
 • Google Analytics is te koppelen voor een heldere analyse en directe inzage in je Return of Investment.

Nadelen

 • Geen chat-support. Hun snelle e-mailsupport laat echter niet lang op zich wachten – en we hebben in onze hele carrière nog nooit per direct hulp nodig gehad bij e-mailmarketing.
 • Er zijn uiteraard uitgebreide funnel-mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld mensen nógmaals een e-mail sturen als ze een mail niet hebben geopend – of mensen juist een extra mail sturen als ze wel hebben geopend zonder te kopen. Het nadeel bij Enormail? Hoewel het duidelijk in te stellen is, kun je geen visueel overzicht krijgen van je funnel. Hierdoor is het instellen van funnels vooral een ‘programmeer-taakje’ en minder een creatief taakje.

Waarom dan toch Enormail?

enormail review

Het is simpelweg heel eenvoudig in gebruik om al je mailcampagnes te beheren – zonder technische kennis.

Bovendien:

 • Enormail-mails gaan niet naar de spambox van de mensen.
 • De rapportages en statistieken zijn eenvoudig in te zien en uit te breiden met Google Analytics.
 • Het heeft de belangrijkste funnel-functies om je zaak te automatiseren.
 • Ook je lijsten worden geautomatiseerd doordat ze automatisch bijgewerkt worden. Wanneer iemand dankzij jouw e-mailmarketing een aankoop doet, zal deze contact aangeduid worden als ‘betalende klant’ in je lijst – en uit het lead-segment gehaald worden.
 • Het is makkelijk om het design naar je eigen huisstijl aan te passen – mede dankzij de duidelijke templates en opties.

Enormail ervaringen van anderen

enormail ervaringen

De ondernemers die wij kennen die Enormail gebruiken, vinden het fijn dat Enormail niet al te ingewikkeld is en geen complexe functies heeft. Dit maakt het makkelijk voor ze om goede (geautomatiseerde) campagnes op te zetten.

Ook grote Nederlandse ondernemingen, zoals beleggen.com van Harm van Wijk, gebruiken Enormail.

De autoresponder van Enormail zorgt er voor dat ik mensen door een proces kan leiden om meer te leren over beleggen. Met Enormail kan ik een band opbouwen met mijn klanten en ze verder helpen. Doordat Enormail een Nederlands partij is en stabiele service biedt wordt dit voor mij allemaal nog makkelijker.

– Harm van Wijk, Beleggen.com

Andere tech-recensenten over Enormail

RecensentSamenvatting van de review
De Moderne NomadenDe gebruiker is enthousiast over het product. Het genereert automatisch inkomsten voorde website. Er is een vergelijking met MailChimp en de gebruiker vindt Enormail makkelijker en beter. Fijn zijn: de follow-up functie en opt-in functie. Minder fijn is het gebrek aan kunnen koppelen met andere tools en dit kan bij MailChimp weer wel.
Internet Succes GidsDeze bron gebruikt het product al jaren en ondanks ook andere producten gebruikt te hebben, blijft de bron terugkomen bij Enormail. Het is makkelijk en de statistieken zijn helder. De klantenservice werkt snel en effectief.
MailhopDe score is gemiddeld: het gebruiksgemak en de klantenservice scoren 3 van 5 sterren, de kosten zitten op 2,5 ster (wel een van de goedkoopste Nederlandse producten) en de effectiviteit scoort maar 2 sterren. Dit laatste ligt aan de beperkte mogelijkheden om te automatiseren. Belangrijke integraties van WooCommerce en Shopify ontbreken ook.
ReviewhulpDit product is handig voor zowel de beginner als de professional. Het leren werken met het product kost meer tijd, tenzij je het duurste pakket aanschaft. Daar zit de cursus bij. De klantenservice werkt goed, het is alleen jammer dat ze alleen per e-mail bereikbaar zijn.
Inside WebHet is soms even zoeken hoe je Enormail het beste kunt gebruiken. Er zijn veel mogelijkheden, maar die moet je goed uitpluizen. Handig is het kunnen maken van automations en formulieren. Iets handigs is het kunnen koppelen met andere platforms om je statistieken te kunnen volgen.
Het Inkomen VanNa jaren gebruik van het product is deze reviewer nog steeds blij. Het is overzichtelijk, eenvoudig in het gebruik en doet wat het moet doen. E-mails via Enormail komen in de mailbox terecht, in plaats van de Spambox. Dat helpt gigantisch volgens deze bron.
DD ReviewsDe reviewers zijn enthousiast over het Nederlandse product. Men is tevreden met het dashboard en het gebruiksgemak. Voor rapportages zijn er diverse opties. De prijs is het enige waar men niet geheel tevreden over is.
reviews RoomHet product scoort 4,7 van 5 sterren. De prijs is gunstiger dan bij andere aanbieders. Er zijn veel mogelijkheden en het is makkelijk te gebruiken. Deze reviewer vindt het jammer dat er nog geen internationale bekendheid voor Enormail is.

De prijzen van Enormail (en flinke korting)

enormail prijzen

Enormail is een van de goedkoopste e-mailmarketingtools uit de markt. Let op, alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW. Dat is hetzelfde als bij andere aanbieders, zoals Aweber, Getresponse, Mailchimp of Autoresponder.

 • Enormail begint al bij 15 euro per maand voor bedrijven die minder dan 2.500 contacten hebben. Dit noemen ze het Sumo-pakket.
 • Daarnaast hebben ze het Mammoet-pakket dat vanaf 60 euro per maand voor 10.000 contacten begint. Daar zitten een paar extra’s in, zoals extra automatisering en extra stockfoto’s die het Enormail-team voor je heeft genomen.

Enormail heeft daarmee een coulantere prijs dan diensten als Getresponse of Mailchimp. Er zijn daarnaast nog meer manieren om dit goedkoper uit te laten vallen.

 • Via deze link krijg je iedere maand opnieuw 25% korting na afloop van de proefperiode. Het Mammoet-pakket krijg je daardoor vanaf 45 euro per maand. Nogmaals: iedere maand opnieuw. Deze korting wordt via een e-mail van Enormail automatisch naar je toegezonden zodra je je registreert voor een 30 dagen proefversie van Enormail. Dus Enormail is veel duurder als je direct tot aankoop over zou gaan. Wacht dus eventjes met je aankoop en start eerst met de trial.
 • Wanneer je per jaar vooruit betaalt, krijg je twee maanden gratis.

Enormail 30 dagen gratis proberen

Hier kun je Enormail zelf testen. Na afloop van deze trial kun je gebruikmaken van de extra lifetime-korting van 25% die wij exclusief mogen geven. Deze wordt dan automatisch toegepast.

Waarom aan e-mailmarketing doen? Het is letterlijk een geld-printmachine

enormail waarom

De uitspraak ‘The money is in the list’ is in de twintiger jaren nog steeds van kracht. E-mailmarketing is nog steeds de beste manier om je klanten en/of bezoekers terug te brengen naar je website om eventueel tot koop over te gaan.

Enormail: conclusie van deze review

Enormail bevat alle krachtige e-mailmarketing-opties en -techniek (mails komen veel beter aan dan bij buitenlandse partijen) om extra veel te verkopen via je e-maillijsten. Het is niet zo uitgebreid als de software uit het hogere segment, zoals Clickfunnels of Getresponse, maar het is veel makkelijker en cleaner. Hierdoor hadden we veel sneller daadwerkelijk een converterende funnel gebouwd. Test Enormail hier gratis uit.

Onze review samengevat

ReviewEnormail
SamenvattingWij raden Enormail aan omdat deze tool e-mailmarketing gewoon plat slaat: maak clean e-mails en simpele, dynamische funnels om je producten zo goed mogelijk te verkopen. Zo simpel kan het zijn en zo simpel wordt het ook gemaakt. Een absolute aanrader.
Review doorDe Redactie
Beoordeling8.9 (van de 10)
StartenStart hier

Op jouw succes!