Enormail staat bekend als een van de beste e-mailmarketing- en funnel-programma’s op de Nederlandse markt, maar vinden wij dat ook? Lees verder voor onze review

Inhoud van deze pagina:

Een volledige review van Enormail e-mail marketing

Ken jij het bedrijf Enormail al? Dit focust op e-mailmarketing voor ondernemers. Enormail beschouwt zichzelf als compleet e-mailmarketingprogramma die jouw onderneming en je omzet helpt groeien. Het platform heeft op het eerste gezicht veel te bieden. Er precies achter komen wat Enormail in jouw situatie gaat betekenen? Je ontdekt het in onze review.

Enormail en onze zoektocht naar de optimalisatie van e-mail marketing

Nog niet zo heel lang geleden kwam de marketingwereld erachter dat er met e-mail marketing een hoop mogelijk is. Via e-mail kun je een grote database met potentiële klanten opbouwen. Door deze vervolgens berichten te versturen, kun je zorgen voor meer conversie en omzet. Dat klinkt veelbelovend. Wij zijn nieuwsgierig en willen ook met e-mail marketing aan de slag.

Wat maakt ons geschikte e-mail marketing reviewers?

We doen wel een beetje aan e-mail marketing, maar tot voor kort zat er niet echter een duidelijk idee achter. Of liever: de strategie ontbrak. Dat was precies de reden dat we tot Enormail werden aangetrokken. Wij kunnen over Enormail schrijven omdat we het getest hebben.

Blijf kritisch op het e-mail marketing aanbod

Als consument heb je ongetwijfeld ook weleens e-mail marketing ontvangen. Dat is niet altijd prettig. Soms is het zelfs ronduit irritant. Als je e-mails rondstuurt, moet je er niet automatisch vanuit gaan dat mensen hier op zitten te wachten. Sterker nog: je moet er zelfs vanuit gaan dan men er helemaal niet op zit te wachten. Dat men éénmaal tot je doelgroep heeft behoort, wil niet zeggen dat dit enkele maanden of zelfs jaren later nog steeds zo is.

Waarom een bedrijf als Enormail ons altijd wat sceptisch maakt

E-mailmarketing kan heel effectief zijn, dat weten we als geen ander. Toch maakt het ons ook een beetje huiverig: in tegenstelling tot de meeste andere vormen van marketing dringt e-mailmarketing namelijk de privésfeer binnen en lang niet iedereen is daarvan gediend. Hoe gaat Enormail hiermee om? Dat is een vraag die wij als onderzoekers beantwoord willen zien.

Wat beloven e-mail marketing specialisten? Kun je die beloftes echt serieus nemen?

Gemakkelijk je doelgroep aanschrijven, een groot klantbestand opbouwen, je reputatie verbeteren, zorgen voor meer conversie, meer sales, meer omzet: dit zijn de beloftes die je het vaakst voorbij hoort komen. Toch vergeten e-mail marketing bedrijven hier iets heel belangrijks: het gaat niet alleen om wat mogelijk is, maar ook aan hoe je de marketing aanpakt. Als je dit op de verkeerde manier doet, kunnen we garanderen dat het je niets oplevert.

Op deze criteria beoordelen wij e-mail marketing specialisten

Wat wij van Enormail willen zien, is het volgende:

 • E-mail diensten en functies voor eerlijke prijzen

 • Genoeg keuze in diensten en abonnementen en dergelijke

 • Voldoende heldere uitleg over hoe je het beste van diensten gebruik kunt maken (ook voor de leek)

 • Support voor wanneer er vragen over e-mail ontstaan

 • Genoeg aandacht voor de juist tone-of-voice – hoe spreek je mensen het beste aan?

 • Genoeg tips, adviezen over aanvullende marketingmogelijkheden.


Enormail in de praktijk: dit zijn de belangrijkste onderzoeksdata

Wij hebben Enormail in de praktijk onderzocht door een account te openen. Voor ons is dat de enige juiste methode om de waarde van een platform te onderzoek. We hebben zoveel mogelijk van de beschikbare functies toegepast in onze eigen e-mail marketing en support opgezocht.

In het kort: wat is Enormail en waar staat het voor?

Enormail is een platform dat succesvolle e-mailmarketing voor ondernemers mogelijk wil maken. Dat gebeurt onder meer via de autoresponder. Je wordt in staat gesteld nieuwsbrieven op te stellen, contacten in groepen onder te verdelen en opt-in formulieren samen te stellen. Kortom: alles bij Enormail draait – zoals de naam al aangeeft – om e-mail.

Wat is Enormail?

Enormail is een populair e-mailmarketingplatform waarmee bedrijven nieuwsbrieven kunnen versturen naar hun mailinglist. Daarnaast bevat Enormail geavanceerdere tools om funnels te maken, zodat de e-mailmarketing geautomatiseerd kan verlopen.

Enormail is opgericht door Eelco de Boer. Het kantoor van Enormail bestaat uit een groot team van ontwikkelaars en klantenservice-medewerkers die ervoor hebben gezorgd dat Enormail een van de populairste e-mailmarketingprogramma’s is geworden voor Nederlandse ondernemers. Ook staat Enormail erom bekend dat ze er ieder jaar nieuwe functies aan toevoegen. Maakt dit Enormail de beste keus?

Voordat we verder gaan, is het goed om te weten dat je Enormail hier ook zelf 30 dagen kunt testen – zodat je op basis van je eigen ervaring ook een oordeel kunt geven.

De mensen die Enormail hebben opgericht

Enormail is onder meer opgericht door Eelco de Boer. Hij is sinds vele jaren succesvol internetondernemer. In 2005 is hij begonnen met de vormgeving van het Nederlandse e-mailmarketingsysteem Enormail. Overigens heeft hij later ook nog andere bedrijven opgericht: een websiteplatform, een hostingbedrijf en een e-commerceplatform. Dit zijn stuk voor stuk gerelateerde diensten die blijk geven van zijn brede kennis en ervaring.

Aanbod van Enormail

In het kort biedt Enormail het volgende:

 • Automatische e-maillijsten

 • Verschillende opt-in formulieren – bezoekers van je website kunnen zich voor een mailingslijst inschrijven

 • Een maildesigner om je mails op fraaie wijze vorm te geven

 • Contacten bundelen in handige mailingslijsten

 • De mogelijkheid om te segmenteren – onderverdelen in groepen

 • Personalisatiemogelijkheden om je contacten meer te betrekken bij onder meer campagnes

 • Mogelijkheden je mailinglijsten te koppen aan CRM, webshop of ledenomgeving

 • Een beeldbank met ruim 800.000 professionele illustraties en foto’s (HD-kwaliteit)

 • Statistieken om je mailcampagnes te analyseren en te optimaliseren.

Enormail vs Mailchimp

Veel beginnende ondernemers met minder dan 2.500 abonnees twijfelen tussen Enormail en Mailchimp. Echter, de enige reden dat ze voor Mailchimp kiezen is omdat Mailchimp een gratis versie heeft voor als je nog niet zoveel abonnees hebt.

In die gratis versie van Mailchimp zit geen automation (funnels) en de automation-opties van de betaalde versie van Mailchimp zijn niet bepaald flexibel.

Mailchimp heeft een clunky funnel builder waarbij je alleen een simpele e-mailreeks kunt maken – en waarvan je de volgorde later niet meer kunt veranderen. De woorden ‘funnel’ en ‘Mailchimp’ worden dan ook zelden in één zin tegelijk gebruikt. Wil je een goed e-mailprogramma dat ook flexibele en conversiegerichte funnel-opties heeft, dan is Enormail de betere.

Enormail API-integraties

enormail api functies

Dankzij de Enormail API kun je je andere tools op maat met Enormail koppelen, zoals je CRM, ledenomgeving, webshop, Leadpages, Zapier, Facebook, Wix-site, WordPress-site of Optinmonster…

Daarnaast zijn er geautomatiseerde koppelingen, zoals de Enormail WordPress-plugin, waarmee je je optin-formulieren en leadvangers op je website kunt plaatsen zonder technische kennis.

Is Enormail het beste e-mailmarketing-systeem voor Nederlandse bedrijven?

enormail review

We hebben Enormail getest en er zijn een aantal redenen waarom we Enormail uiteindelijk aanbevelen:

 • Enormail is niet ontwikkeld door ict-ers, maar door marketeers. Zij weten dus wat werkt en hebben bewezen, conversiegerichte functies en templates in Enormail gezet.
 • Enormail is een van de meest gebruiksvriendelijke tools die we gezien hebben. Ja, ook Mailchimp is gebruiksvriendelijk, maar bij Enormail snap je meteen wat je er allemaal mee kunt en waar alle functies te vinden zijn. Het maakte het simpeler voor ons om een actie te starten, een funnel daadwerkelijk op te zetten en om meer inschrijvingen te verzamelen.
 • Slimme optin-formulieren. Van andere tools, zoals Aweber, Mailchimp en Getresponse, zien we de meest lelijke en a-commerciële optin-formulieren. Je ziet veel ondernemers daarom gebruikmaken van externe diensten zoals Optinmonster. We waren bij Enormail echter verrast dat hun eigen optin-formulieren erg aantrekkelijk zijn en voor veel aanmeldingen zorgen. Ook zijn pop-ups inbegrepen die volledig in te stellen zijn op het bezoekersgedrag.
 • De automatiseringsfuncties zijn duidelijk – waardoor we er graag gebruik van maakten. Zo konden we simpele en complexere funnels maken en onze contacten mailen zonder dat we in de buurt van onze computer waren.
 • Enormail is geprezen om de deliverability van de e-mails. Door moderne aflever-technieken komen je mails direct in de inbox. Ze komen altijd aan in de mailboxen van je contacten.
 • Overzichtelijke rapportages over kliks, aankopen, open-rates en afmeldingen.
 • Google Analytics is te koppelen voor een heldere analyse en directe inzage in je Return of Investment.

Nadelen

 • Geen chat-support. Hun snelle e-mailsupport laat echter niet lang op zich wachten – en we hebben in onze hele carrière nog nooit per direct hulp nodig gehad bij e-mailmarketing.
 • Er zijn uiteraard uitgebreide funnel-mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld mensen nógmaals een e-mail sturen als ze een mail niet hebben geopend – of mensen juist een extra mail sturen als ze wel hebben geopend zonder te kopen. Het nadeel bij Enormail? Hoewel het duidelijk in te stellen is, kun je geen visueel overzicht krijgen van je funnel. Hierdoor is het instellen van funnels vooral een ‘programmeer-taakje’ en minder een creatief taakje.

Waarom dan toch Enormail?

enormail review

Het is simpelweg heel eenvoudig in gebruik om al je mailcampagnes te beheren – zonder technische kennis.

Bovendien:

 • Enormail-mails gaan niet naar de spambox van de mensen.
 • De rapportages en statistieken zijn eenvoudig in te zien en uit te breiden met Google Analytics.
 • Het heeft de belangrijkste funnel-functies om je zaak te automatiseren.
 • Ook je lijsten worden geautomatiseerd doordat ze automatisch bijgewerkt worden. Wanneer iemand dankzij jouw e-mailmarketing een aankoop doet, zal deze contact aangeduid worden als ‘betalende klant’ in je lijst – en uit het lead-segment gehaald worden.
 • Het is makkelijk om het design naar je eigen huisstijl aan te passen – mede dankzij de duidelijke templates en opties.

Enormail ervaringen van anderen

enormail ervaringen

De ondernemers die wij kennen die Enormail gebruiken, vinden het fijn dat Enormail niet al te ingewikkeld is en geen complexe functies heeft. Dit maakt het makkelijk voor ze om goede (geautomatiseerde) campagnes op te zetten.

Ook grote Nederlandse ondernemingen, zoals beleggen.com van Harm van Wijk, gebruiken Enormail.

De autoresponder van Enormail zorgt er voor dat ik mensen door een proces kan leiden om meer te leren over beleggen. Met Enormail kan ik een band opbouwen met mijn klanten en ze verder helpen. Doordat Enormail een Nederlands partij is en stabiele service biedt wordt dit voor mij allemaal nog makkelijker.

– Harm van Wijk, Beleggen.com

Andere tech-recensenten over Enormail

RecensentSamenvatting van de review
De Moderne NomadenDe gebruiker is enthousiast over het product. Het genereert automatisch inkomsten voorde website. Er is een vergelijking met MailChimp en de gebruiker vindt Enormail makkelijker en beter. Fijn zijn: de follow-up functie en opt-in functie. Minder fijn is het gebrek aan kunnen koppelen met andere tools en dit kan bij MailChimp weer wel.
Internet Succes GidsDeze bron gebruikt het product al jaren en ondanks ook andere producten gebruikt te hebben, blijft de bron terugkomen bij Enormail. Het is makkelijk en de statistieken zijn helder. De klantenservice werkt snel en effectief.
MailhopDe score is gemiddeld: het gebruiksgemak en de klantenservice scoren 3 van 5 sterren, de kosten zitten op 2,5 ster (wel een van de goedkoopste Nederlandse producten) en de effectiviteit scoort maar 2 sterren. Dit laatste ligt aan de beperkte mogelijkheden om te automatiseren. Belangrijke integraties van WooCommerce en Shopify ontbreken ook.
ReviewhulpDit product is handig voor zowel de beginner als de professional. Het leren werken met het product kost meer tijd, tenzij je het duurste pakket aanschaft. Daar zit de cursus bij. De klantenservice werkt goed, het is alleen jammer dat ze alleen per e-mail bereikbaar zijn.
Inside WebHet is soms even zoeken hoe je Enormail het beste kunt gebruiken. Er zijn veel mogelijkheden, maar die moet je goed uitpluizen. Handig is het kunnen maken van automations en formulieren. Iets handigs is het kunnen koppelen met andere platforms om je statistieken te kunnen volgen.
Het Inkomen VanNa jaren gebruik van het product is deze reviewer nog steeds blij. Het is overzichtelijk, eenvoudig in het gebruik en doet wat het moet doen. E-mails via Enormail komen in de mailbox terecht, in plaats van de Spambox. Dat helpt gigantisch volgens deze bron.
DD ReviewsDe reviewers zijn enthousiast over het Nederlandse product. Men is tevreden met het dashboard en het gebruiksgemak. Voor rapportages zijn er diverse opties. De prijs is het enige waar men niet geheel tevreden over is.
reviews RoomHet product scoort 4,7 van 5 sterren. De prijs is gunstiger dan bij andere aanbieders. Er zijn veel mogelijkheden en het is makkelijk te gebruiken. Deze reviewer vindt het jammer dat er nog geen internationale bekendheid voor Enormail is.

De prijzen van Enormail (en flinke korting)

enormail prijzen

Enormail is een van de goedkoopste e-mailmarketingtools uit de markt. Let op, alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW. Dat is hetzelfde als bij andere aanbieders, zoals Aweber, Getresponse, Mailchimp of Autoresponder.

 • Enormail begint al bij 15 euro per maand voor bedrijven die minder dan 2.500 contacten hebben. Dit noemen ze het Sumo-pakket.
 • Daarnaast hebben ze het Mammoet-pakket dat vanaf 60 euro per maand voor 10.000 contacten begint. Daar zitten een paar extra’s in, zoals extra automatisering en extra stockfoto’s die het Enormail-team voor je heeft genomen.

Enormail heeft daarmee een coulantere prijs dan diensten als Getresponse of Mailchimp. Er zijn daarnaast nog meer manieren om dit goedkoper uit te laten vallen.

 • Via deze link krijg je iedere maand opnieuw 25% korting na afloop van de proefperiode. Het Mammoet-pakket krijg je daardoor vanaf 45 euro per maand. Nogmaals: iedere maand opnieuw. Deze korting wordt via een e-mail van Enormail automatisch naar je toegezonden zodra je je registreert voor een 30 dagen proefversie van Enormail. Dus Enormail is veel duurder als je direct tot aankoop over zou gaan. Wacht dus eventjes met je aankoop en start eerst met de trial.
 • Wanneer je per jaar vooruit betaalt, krijg je twee maanden gratis.

Enormail 30 dagen gratis proberen

Hier kun je Enormail zelf testen. Na afloop van deze trial kun je gebruikmaken van de extra lifetime-korting van 25% die wij exclusief mogen geven. Deze wordt dan automatisch toegepast.

Waarom aan e-mailmarketing doen? Het is letterlijk een geld-printmachine

enormail waarom

De uitspraak ‘The money is in the list’ is in de twintiger jaren nog steeds van kracht. E-mailmarketing is nog steeds de beste manier om je klanten en/of bezoekers terug te brengen naar je website om eventueel tot koop over te gaan.

Onze ervaringen: deze testdata hebben we van Enormail

Wij hebben positieve ervaringen gehad met onze Enormail periode. E-mailmarketing was, zoals gezegd, niet iets waar we intensief op focusten. Nog steeds is het niet iets waar onze nadruk op ligt, maar dat is voor ons persoonlijk. Bedrijven die veel denken te kunnen bereiken met de juiste e-mailmarketing krijgen bij Enormail een flinke motivatie boost.

Welke kosten maak je zoal bij Enormail?

De kosten van Enormail worden op twee manieren berekend: het abonnement dat je kiest (met de leuke namen “Sumo” of “Mammoet”) én het aantal contacten dat je opneemt in je abonnement.

 • Het Sumo abonnement is op zijn goedkoopst (maximaal 2.500 mailcontacten) 12,50 euro per maand en op zijn duurst (maximaal 150.000 mailcontacten) 258,33 euro per maand

 • Voor Mammoet geldt dat je bij 2.500 mailcontacten tijdelijk 37,50 euro per maand betaalt

 • Kies je voor maximaal 150.000 mailcontacten, dan ben 270,83 euro kwijt.

Is Enormail zijn geld waard?

Het fijne van Enormail is in ieder geval dat je heel veel vrijheid hebt in het bepalen van je maximale aantal contacten, wat een grote invloed heeft op de kosten van je abonnement. Je kiest iets tussen de 2.500 en 150.000 contacten: wat jou het beste uitkomst. Simpeler kan het niet zijn.

Dienst 1: Enormail Sumo abonnement

Waarom het de naam Sumo heeft, is ons een raadsel, maar grappig is het wel. Dit houdt het in:

 • Je kunt onbeperkt mails versturen

 • Tot 2.500 contacten betaal je 12,50 euro voor je abonnement, daarna loopt de prijs geleidelijk op

 • Je kunt 30 dagen gratis uitproberen

 • Je krijgt ruim 100 nieuwsbrief sjablonen

 • Een opt-in formulieren designer

 • Eenvoudige landingspagina’s

 • Mogelijkheden om maillijsten te beheren

 • Je kunt contacten taggen

 • Je krijgt lees- en klikrapportages

 • Je kunt testmails verzenden

 • Je kunt verzenden zonder logo van Enormail

 • En je krijgt aangepaste DKIM.

Dienst 2: Enormail Mammoet abonnement

Voor Mammoet geldt dat je alles van Sumo krijgt, plus…

 • De eerste 10.000 contacten voor dezelfde vaste prijs (daarna oplopend)

 • De mogelijkheid meerdere accounts te beheren

 • Een beeldbank met ruim 800.000 professionele afbeeldingen

 • De mogelijkheid automatisch contacten te verplaatsen

 • Opt-in formulieren voor pop-ups

 • Opt-in links.

Onze scores voor Enormail

Dit heeft Enormail te bieden:

 • Kwaliteit: 9. Alles op het gebied van e-mailmarketing
 • Prijs: 8.5. Mogelijkheden de prijs naar je eigen hand te zetten
 • Updates: 8. Regelmatig nieuwe info en tools
 • Support: 8. Vlugge ondersteuning bij problemen
 • Eenvoud: 8.5. Een platform waarop je de e-mail marketing tools geleidelijk leert kennen
 • Functionaliteiten: 9. Genoeg mogelijkheden om e-mailmarketing helemaal naar je eigen hand te zetten.

Wat maakt Enormail zo uniek ten opzichte van wat de concurrent biedt?

Enormail biedt een totaaloplossing op het gebied van e-mailmarketing. Enormail werkt aan de hand van methodes die bewezen effectief zijn en is bovendien gebruiksvriendelijkheid. Je merkt dat klanten hier in een hoog vaandel staan. Je mailmarketing en bedrijf opschalen? Ook dat kan. Het belangrijkste voordeel is dat je heel veel invloed hebt op de kosten die je maakt.

Een expert bespreekt Enormail en haar diensten

Voor we een marketingbedrijf bespreken, vragen we eerst het advies van een expert. Dat vinden we ontzettend belangrijk, omdat deze ons helpt reflecteren op onze bevindingen. Onze expert vond Enormail een krachtige e-mailmarketing methode, misschien een “one-trick pony”, maar wel één van de beste opties in de markt. Plus gebruiksvriendelijk en dat wordt geprezen.

Waarom kiezen voor Enormail en e-mail marketing niet voor je eigen rekening nemen?

E-mail marketing is, net als andere vormen van marketing, verrassend complex. Je gaat er al snel de mis mee in. Onthoud dat je met e-mailmarketing de privésfeer (privé mailbox) van je doelgroep binnenkomt. Dat is een delicate situatie. In het ‘hol van de leeuw’ moet je op je hoede zijn.

De kwaliteit van de Enormail supportafdeling

Enormail biedt uitgebreide support. Dat begint bij een kennisbank vol handleidingen en de antwoorden op alle meest gestelde vragen. Je kunt eventueel ook een e-mail sturen naar [email protected] voor een persoonlijk antwoord. Ook is het mogelijk om per telefoon verder geholpen te worden. Kortom: je hebt voldoende mogelijkheden tot je beschikking.

Voor wie is Enormail geschikt?

Enormail zal bij de meeste online ondernemers aanslaan. Iedereen die gebaat is bij een goede e-mailmarketing strategie en -campagne is bij Enormail op zijn plek en zal hier de mogelijkheden vinden om de eigen omzet, of in ieder geval het aantal bezoekers, flink te vergroten.

Zelf met Enormail aan de slag

Met Enormail aan de slag is niet heel moeilijk. Je hoeft alleen maar een abonnement af te sluiten en je aan te melden. Natuurlijk moet je wel eerst voor jezelf hebben bepaald of het platform bij je past. Vervolgens kun je de verschillende functies één voor één in praktijk brengen.

Updates van Enormail: hoe blijft het bedrijf zich vernieuwen?

Enormail is van de e-mails en geeft regelmatig updates via e-mail. Je kunt je vrijblijvend hiervoor inschrijven. Vervolgens zal je e-mail marketing tips en updates gewoon in je inbox ontvangen.

Enormails reviews: een bullet-point samenvatting

Ddreviews.nlDe redactie is erg positief over de ervaringen met Enormail. De software tool zit goed in elkaar. Alles is Nederlands, dus dat is mooi meegenomen. Qua gebruiksvriendelijkheid zit het goed. De kennisbank staat bijvoorbeeld vol nuttige handleidingen.
Deonlineondernemer.nlMet e-mailmarketing beginnen is niet altijd makkelijk, maar Enormail maakt het mogelijk. Voordelen zijn het feit dat je een mailinglijst in enkele minuten kunt aanmaken en in het dashboard kunt zien hoe goed je campagnes scoren. Erg gebruiksvriendelijke software.
Dereviewers.nlDe reviewer stelt dat Enormail gebruiksvriendelijk, duidelijk en overzichtelijk is. Je vindt er uitgebreide rapportages en geen overbodige functies. Ook is de vlotte klantenservice een belangrijk voordeel. Een nadeel is dan weer dat er geen kant-en-klare templates zijn. Al met al een totaalscore van 4.5 sterren.
Internetsuccesgids.nlDe reviewer is erg over Enormail te spreken. Het is een aanrader voor iedereen die met e-mail marketing aan de slag wil gaan. Het gebruiksvriendelijke platform kent veel handige functies. Ook een voordeel: mails van Enormail komen niet in spam terecht.
Mailhop.nlDe reviewer stelt dat Enormail erg effectief is op gebied van e-mailmarketing. De kosten zijn relatief laag. Het gebruiksgemak is groot. Een klein nadeel is dat Enormail beperkte mogelijkheden biedt tot automatisering.

Deze alternatieven zijn er voor Enormail

Beste algemene keuzeVersio – een erg divers platform waar je onder meer mogelijkheden vindt tot e-mailmarketing.
Onze persoonlijke favorietMijnDomein – een Nederlands platform voor het opzetten en onderhouden van websites en het bieden van marketingtools via e-mail.
Beste budgetoptieIMU – IMU heeft verschillende dochterbedrijven die zich stuk voor stuk richten op succesvol online ondernemen, waaronder ook e-mailmarketing.

Jouw vervolgstap voor het verbeteren van je e-mail marketing

Je e-mail marketing verbeteren? Enormail is het platform voor jou. De mogelijkheden hier zijn groot. Waarschijnlijk groter dan je nu voor rekening houdt. Tijd om de online omgeving van je bedrijf op te schalen? Enormail is een nuttige investering in jezelf en in je toekomst.

FAQ: deze veel gestelde vragen zijn er over Enormail

 • Ben je direct verplicht een pakket te kiezen?

Nee, Enormail biedt namelijk een gratis proefperiode van 30 dagen aan. Tijdens deze proefperiode mag je de functies gratis uitproberen. Je kiest pas voor een abonnement aan het einde van de proefperiode.

 • Hoe moet je betalen?

Betalen kan op verschillende manieren, waaronder via iDeal en de populaire Belgische betalingswijze Bancontact. Kies voor een automatisch incasso of automatische betaling via PayPal.

 • Is het ook mogelijk jaarlijks te betalen?

Jazeker, dat kan. Als je een jaarabonnement afsluit, geniet je zelfs van extra voordeel en betaal je dezelfde prijs als voor 10 losse maandabonnementen in plaats van 12.

 • Is het mogelijk een abonnement te upgraden?

Ja, absoluut. Je kunt niet alleen upgraden naar een duurder abonnement, maar ook downgraden naar een goedkoper abonnement. Het is maar net wat jou het beste uitkomt. Er is geen sprake van langlopende contracten of geen gedoe met lange opzegprocedures.

 • Kun je een bestaande contactenlijst naar Enormail overzetten?

Ja. Dit doe je aan de hand van een tool importer. In een paar muisklikken zal je mailinglijst naar Enormail zijn overgezet.

 • Hoe zit het met de beveiliging?

Enormail maakt gebruik van servers die 24/7 op misbruik gemonitord worden. De servers staan in Nederland en vallen onder de strenge, overkoepelende Europese wet bescherming persoonsgegevens.

 • Als je een account opzegt, raak je dan alle contacten kwijt?

Nee, je kunt ze gewoon weer meenemen.

Enormail: conclusie van deze review

Enormail bevat alle krachtige e-mailmarketing-opties en -techniek (mails komen veel beter aan dan bij buitenlandse partijen) om extra veel te verkopen via je e-maillijsten. Het is niet zo uitgebreid als de software uit het hogere segment, zoals Clickfunnels of Getresponse, maar het is veel makkelijker en cleaner. Hierdoor hadden we veel sneller daadwerkelijk een converterende funnel gebouwd. Test Enormail hier gratis uit.

Onze review samengevat

ReviewEnormail
SamenvattingWij raden Enormail aan omdat deze tool e-mailmarketing gewoon plat slaat: maak clean e-mails en simpele, dynamische funnels om je producten zo goed mogelijk te verkopen. Zo simpel kan het zijn en zo simpel wordt het ook gemaakt. Een absolute aanrader. Enormail is wat ons betreft een partij die je zeker moet overwegen. Dat komt omdat geen andere Nederlandse partij zo specialistisch is in het aanbieden van tools op het gebied van e-mailmarketing. Dat dit allemaal geen fortuin hoeft te kosten, laat Enormail zien met zijn dynamische abonnementen.
Review doorDe Redactie
Beoordeling9.5 (van de 10)
StartenStart hier

Op jouw succes!