Wat vinden we van Simone Levie en haar vlaggenschip-training MPOP (Maak Prachtige Online Programma’s)? Is het een goede, inhoudelijke en zinvolle business-training en is Simone Levie een goede trainer? Leidt de MPOP-methode daadwerkelijk naar passief inkomen en financiële vrijheid? Of is het de zoveelste sta-in-je-vrouwenkracht-en-authentiek-shinen-bezigheidstherapie? Lees verder voor onze review…

Waarom we de MPOP wilden uittesten: is de ‘passief-inkomen-droom’ te mooi om waar te zijn?

Steeds meer mensen – waaronder opvallend veel vrouwen van middelbare leeftijd – zijn zich in de afgelopen jaren gaan verdiepen in het opstarten van een online business. Het gaat daarbij met name om een online business waarbij je je kennis verkoopt, het liefst in de vorm van een lidmaatschap. Simone Levie noemt dit simpelweg: je eigen online programma. Vandaar de naam: Maak Prachtige Online Programma’s (MPOP).

Zo’n online programma kan een combinatie zijn van de volgende elementen die jij aanbiedt in een – liefst digitaal – pakketje dat we je aanbod noemen:

 • Je eigen e-boek, scripts of elektronische werkboek
 • Je eigen audiocursus
 • Je eigen videolessen
 • Maandelijkse (groeps)coaching
 • Allerlei (liefst digitale) bonussen die je erbij gooit

En voilà: je hebt al een prachtig aanbod gecreëerd dat je voor 47, 297, 497, 997 euro of meer per jaar kunt gaan verkopen. Dit zijn namelijk allemaal assets die je eenmalig hoefde te maken, waarna ze automatisch geld genereren voor je. Je hebt er minimaal omkijken naar en je hoeft hoogstens nog maar een keer per maand een groepscoachingsessie te geven aan je klanten. Prima om hier 997,- (per jaar) voor te vragen, dus het lijkt in eerste instantie een legitiem verdienmodel.

Sterker nog: bij sommigen reikt het narcisme zo ver dat ze zeggen dat hun traject €19.000,00 per jaar kost. Als jij dat bedrag niet kunt betalen, dan ben je ‘psychisch gebroken’ en heb je ‘geldblokkades’. Dan ‘heb je geen liefde’ en ‘dankbaarheid’ voor geld. Het zijn de klassieke narcistische aanvallen die tegenwoordig gericht worden op vrouwen van middelbare leeftijd om een coachingspiramide in stand te houden.

Wij reviewden Simone Levie om erachter te komen of zij zich hiervan distantieert of niet: doet ze mee met de online coachfuik of houdt ze haar lessen en methodes nuchter, realistisch, inhoudelijk zinvol en nederig? We gingen aan de slag met haar (MPOP-)programma en doorliepen het met een kritische blik.

Even realistisch: het businessmodel an sich is legitiem, makkelijk en levert veel op

Maar goed, laten we even die coachnarcisten met hun opgeblazen waardes van €19.000,00 negeren en laten we met een acceptabel bedrag verder rekenen: laten we jouw online programma op 997,- per jaar prijzen. Of voor mijn part eenmalig 997,- voor levenslang toegang. Ook prima. Mooie bedragen, dus daar kun je aardig aan verdienen.

Wat precies het voordeel is van dit business model waarin je je eigen online programma verkoopt? Je hebt dan…

 • Geen inkoopwaarde van de omzet.
 • Geen kostprijs bij iedere verkoop, bijvoorbeeld voor verzending, inpakken of andere variabele verkoopkosten.
 • Geen verzend-handelingen en geen verzendkosten. Ook dat scheelt tijd en energie.

Ook zijn alle andere aspecten makkelijk te automatiseren of uit te besteden, zoals de promotie en de klantenservice. Klinkt goed, niet? Misschien is die hashtag #nooitmeerwerken toch niet zo onrealistisch.

Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Er komt een hoop bij kijken en bovendien heb je te maken met enorm veel concurrentie. Dat is dan ook de reden dat een groot percentage van de ondernemers die de sprong waagt, het niet redt.

Helaas zijn er veel business-coaches en -trainers die misbruik maken van deze kans: vrouwen die met hun laatste spaargeld dan toch eindelijk hun droom willen verwezenlijken om ‘financieel onafhankelijk’ te worden, zijn een erg makkelijke doelgroep voor deze goeroes. Wij wilden zien of Simone Levie een gedegen, kwalitatief alternatief biedt tegen dat soort onzuivere praktijken.

Van veel online business trainingen moet je ver vandaan blijven. Ze zijn een snelle cash-grab voor de trainers die deze geld-verdien-trainingen opgezet hebben. Daar lijkt Simone Levie met haar MPOP Business school verandering in te brengen. Is ze daar in onze beleving in geslaagd? In dit artikel lees je alles over Simone Levie, haar bedrijf, haar coaching in het bouwen van je eigen online programma en hoe jij van dit businessmodel kunt profiteren.

Onze videoreview over Simone Levie

Onze eerste indruk: Simone is erg praktisch én strategisch tegelijk

Toen we de lessen van Simone aan het volgen waren, kwamen we erachter dat Simone Levie niet bang is om in verschillende stoelen te zitten.

 • De ene keer ging ze in de helikopter-stoel zitten waarin ze ons op strategisch niveau meenam in doelgroepen, positionering, onderzoek, pijnen en uitdagingen. Dit vonden we erg sterk, omdat hieruit blijkt dat Simone Levie een stevige academische basis heeft – en niet zomaar wat doe-stapjes opdreunt die iedere moneymindset-vrouw vanuit haar zolderkamertje in een zes-minuten-durende video aan je gaat vertellen.
 • De andere keer gaf Simone Levie ons precies de tools, stappen en how-to’s om ons online programma te maken en te vermarkten. We waren onder de indruk van de praktijkgerichtheid van deze lessen. Simone Levie laat zich hier van haar meest praktische kant zien.

Dit vonden we meteen al briljant aan Simone Levie in MPOP. Voordat we doorgaan met wat we van de inhoud vonden, is het wellicht fijn om meer over Simone zelf te weten te komen.

Wie is Simone Levie?

Simone Levie is een motivational speaker met een passie voor het helpen van vrouwen bij het bereiken van hun levensdoelen. Ze heeft zich in de afgelopen jaren met name gericht op vrouwelijke ondernemers die de drive hebben om de sprong in het diepe te wagen en een volgende stap te zetten richting financiële onafhankelijkheid.

Ondanks het feit dat Simone Levie inmiddels enorm succesvol is, is dat natuurlijk niet altijd zo geweest. Lange tijd heeft zij zich mee laten slepen door de verwachtingen van mensen om haar heen, waardoor ze vast kwam te zitten in de sleur van een 9-tot-5 baan. Ze wilde haar leven wel veranderen, maar liet zich tegenhouden door onzekerheden en belemmeringen. Toen ze op gegeven moment besloot het roer om te gooien, ontdekte ze dat ze het wel degelijk in zich had om succesvol te worden. En zo geschiedde.

Simone Levie is een motivational speaker en influencer op onder andere Instagram, maar ze weet haar pupillen op allerlei manieren te bereiken. Haar leeftijd? Ze is geboren op 25 juli 1981. In de afgelopen 10 jaar heeft ze een groot vermogen opgebouwd. In 2020 draaide ze zelfs €2.000.000,00.

Het boek van Simone Levie kon dan ook niet uitblijven. In 2018 heeft Simone Levie haar eigen boek uitgebracht: Start before you’re ready – van stiekem dromen naar groots doen.

Waarom (niet) een online (leer)bedrijf starten?

simone levie mpop review

Er zijn talloze redenen om een online bedrijf te starten. De belangrijkste is misschien nog wel het feit dat het je de mogelijkheid biedt om zelf te bepalen waar en wanneer je werkt. Het enige wat je nodig hebt is een laptop en een internetverbinding. Natuurlijk komt hier vooral in het begin ook een aardige dosis doorzettingsvermogen en motivatie bij kijken. Heb je dit? Dan ben je in ieder geval goed op weg.

Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, voordat je besluit een online bedrijf te starten:

 • Hoewel het heel aantrekkelijk klinkt om je eigen baas te zijn, betekent dit wel dat je de discipline moet kunnen opbrengen om jezelf aan het werk te zetten. Dit kan met name voor mensen die altijd in loondienst hebben gewerkt in het begin veel aanpassingsvermogen vergen.
 • Bovendien moet je ook bereid zijn tijd en geld te investeren. Het opstarten van een online bedrijf hoeft niet duur te zijn, maar het is zeker ook niet gratis. Als je het goed doet, zal je merken dat je naar verloop van tijd steeds minder hoeft te investeren. Dit is dus iets waar je naartoe kunt werken.
 • Je moet van alle markten thuis zijn en bereid zijn nieuwe dingen te leren. Om succesvol te zijn, zal je je namelijk bezig moeten houden met marketing, het opzetten van een website en klantenwerving.

Dit klinkt allemaal erg lastig, maar je hoeft het natuurlijk niet allemaal alleen te doen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht bij Simone Levie. Wij zijn bij haar in de leer gegaan en we zijn daardoor erg goed geholpen in onze kennis en kunde rondom het bedenken, maken en promoten van onze eigen online producten.

De kracht van het digitale tijdperk

Simone Levie heeft veel van haar succes te danken aan de kracht van het internet. Ze realiseerde zich dat je in deze snel veranderende wereld veel kunt bereiken door te anticiperen op wat er in de toekomst te gebeuren staat. Zo was het tien jaar geleden bijvoorbeeld ondenkbaar dat je zoveel geld kon verdienen vanachter je laptop. Toch is dat nu het geval. Volgens Levie is dat precies waarop je moet proberen in te spelen en dat doet ze met haar MPOP Business School.

Over de MPOP Business School

mpop business school ervaringen

De MPOP Business School is gericht op het helpen van ambitieuze ondernemers bij het opzetten van een online bedrijf en online programma’s. Aan de hand van boeken, video’s, een app en nog veel meer helpt Simone Levie jou stap voor stap bij het wagen van die sprong. Je leert hoe je een online programma maakt, lanceert en publiceert.

Hiervoor maak je gebruik van het Poppyz-softwarepakket, dat alle functionaliteiten bevat om jou te ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een systeem voor automatische facturatie, een functie voor het creëren van bestellinks en een beveiligde academie. Bovendien krijg je via de MPOP Business School ook nog eens toegang tot de MPOP Community. Via deze community kom je in contact met talloze gelijkgezinde ondernemers, waardoor het de ideale mogelijkheid is om ideeën uit te wisselen en te leren van elkaars ervaringen.

Gedurende het programma wordt er een half jaar lang iedere week een online module geüpload. Bovendien heeft iedere cursist gedurende minimaal een jaar recht op één maandelijkse coachingsessie met Simone Levie zelf. Tot slot kan je ook nog eens de opnames van de MPOP-events bekijken. We moeten hier wel bij zeggen dat het nog veel beter is om die events zelf te bezoeken.

Onze review: is MPOP van Simone Levie een goed programma?

mpop training

Laten we in bullets ons oordeel geven over MPOP:

 • Er zit genoeg praktijkgerichte business-kennis in het programma, bijvoorbeeld over hoe je je training daadwerkelijk verkoopt – en wel zonder verkoperig over te komen.
 • Je wordt goed bij de hand genomen, ook als je een beginner zonder technische kennis bent.
 • Er wordt ook bijzonder veel aandacht besteed aan een zakelijke mindset, wat vaak de missende factor is bij andere trainingen – waardoor deelnemers elders gauw opgeven.
 • Het programma leert je sowieso een van de beste verdienmodellen: het maken van een online programma. Dit soort producten zijn in onze beleving de beste weg naar passief inkomen.
 • Het community- en buddysysteem is erg bevorderend.
 • Hoewel we Simone Levie een beetje aan de zweverige kant vinden, zit er genoeg ‘business’ en ‘do-how’ in de cursus. Bovendien heeft ze ook gewoon harde cijfers (zoals €2.000.000,00 in 2020) die ze kan aantonen: ze draait zeven figuren per jaar, dus dan heeft ze van ons ook wel het recht verdiend om wat zweverig te zijn. Wie absoluut niet het recht heeft om zweverig te zijn in een business-cursus, is Priscilla de zolderkamer-geldgoeroe die nog niet eens modaal heeft verdiend met haar tweedehands adviezen.

Wat wij extra goed vonden aan Simone Levie: ze leert je echt een business te bouwen

Wat is in onze beleving de grootste oplichting in de recente jaren? Business coaches die jou leren freelancen en jou ondertussen laten geloven dat je een business aan het bouwen bent. Zo zijn er talloze coaches die andere coaches opleiden zodat die andere coaches ‘financieel vrij’ kunnen zijn met hun ‘business’. In werkelijkheid blijven deze coaches gewoon freelancen: hun tijd ruilen voor geld. Uurtje factuurtje. Dat is géén business. Dit is géén passief inkomen. Zo blijf je nog altijd vóór anderen werken.

Wat waren wij blij dat Simone Levie dit doorziet en hier niet aan meedoet. Zij leert jou in MPOP om daadwerkelijk een business op te bouwen die daadwerkelijk passief inkomen genereert. Hoe? Door assets te maken in de vorm van je eigen online materiaal. Dit loopt vanzelf terwijl jij met je kinderen naar de speeltuin kunt gaan om te genieten of terwijl jij met je vrienden een weekendje weg gaat. Dit is dus letterlijk slapend rijk worden.

Voor- en nadelen van Simone Levie’s MPOP

simone levie mpop review

Als bedrijf wil je groeien en opvallen. In een markt waar iedereen dat wil is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Het is daarom niet vreemd dat er nu veel aanbieders zijn van online cursussen en trainingen die ervoor zorgen dat jij het verschik kunt maken met je onderneming. Simone Levie is daar een van en richt zich op starters en zzp’ers die meer klanten willen en meer willen verdienen. Door middel van een online programma aanbod krijg je als ondernemer de kans om kennis op te doen en te leren. Ook biedt zij een coachingstraject dat gericht is op vrouwelijke ondernemers zodat zij kunnen groeien in hun carrière. Wij namen het aanbod van Simone Levie onder de loep en dit zijn de plus- en minpunten.

Voordelen

✅ Een aantrekkelijk jaarprogramma dat divers is: we vonden stappenplannen, lives, coaching, video’,s werkboeken en veel meer uitstekend en interessant materiaal.

✅ Alles is tot in de puntjes verzorgd en opgemaakt. Ieder stappenplan, ieder werkboek en iedere video. Het is niet zomaar even snel gemaakt.

✅ Alles vonden we professioneel en goed verzorgd. Wij kwamen in de cursus 0 spel- en grammaticafouten tegen, maar ook was alles tot in de puntjes opgemaakt.

✅ Specifiek gericht op vrouwelijke ondernemers en hun ervaringen in het werkveld.

✅ Een uitgebreide module waarin je alles leert over poppyz software dat je helpt om te factureren en je onderneming te beheren.

✅ Een hechte en trouwe community die klaarstaat om je te helpen en je advies te geven.

✅ Exclusieve toegang tot leuke en nuttige events waarin je jouw skills kan testen en delen.

✅ Bij MPOP leer je bij daadwerkelijk de #1 Nederlandse vrouwelijke online kennisondernemer die haar sporen heeft verdiend en harde cijfers laat zien, waaronder 2 miljoen euro in 2020.

Nadelen

❌ Simone Levie neigt van nature naar abstractie en algemeenheden. We vonden bijvoorbeeld dat ze moeite had om cursisten te coachen om hun aanbod concreet te beschrijven. Veel van onze medecursisten hadden vage omschrijvingen als: “Ik ondersteun vrouwen zodat ze ontwikkeling & groei ervaren in hun leven,” waar Simone vervolgens niet al te kritisch op was, terwijl haar spaarzame pogingen om het te concretiseren niet heel soepel gingen. Op zich is dit niet heel erg, want Simone Levie stuurt aan op doen. Liever stoïcijns een matig plan uitvoeren dan jaren nadenken over een perfect plan dat nooit uitgevoerd zal worden. Dit waarderen we erg aan Simone Levie.

❌ Vooral bedoeld voor vrouwelijke ondernemers en dus minder interessant voor mannen. Al is het alleen omdat onze vrouwelijke medecursisten eindeloos door konden babbelen over hun dromen en doelen. Het is in ieder geval wel gezellig…

❌ Je moet de nodige zelfspot hebben als je besluit om na je training – net als Simone Levie – óók business coach te worden. Het verdient natuurlijk veel geld en het is de makkelijkste optie, maar het heeft ook wat weg van een piramidewerking. Simone Levie zei het zelfs letterlijk: “Je kunt heel makkelijk mensen leren en inspireren over hoe jij aan het ondernemen bent, zodat zij dat kunnen nadoen.” Ze verdient hier wel een dikke pluim voor haar transparantie. Noem het een piramidespel of noem het gewoon slim marktonderzoek. Met de juiste zelfkennis kun je hier vol voor gaan en het grote geld najagen.

Het grootste pluspunt van de MPOP: niks meer aan het toeval overlaten

Het krachtigste aspect van de MPOP vonden we dat je alle begeleiding, stappen en materialen krijgt om daadwerkelijk je business neer te zetten. We leerden hoe we precies zoals Simone onze business kunnen neerzetten – en dat is heel wat waard want Simone’s business staat als een huis. Als je niks meer aan het toeval wilt overlaten, maar proactief aan iets moois wilt bouwen, dan moet je de MPOP gaan doen.

We hebben het al vaker gezegd – en Simone Levie is er ook een bekende voorstander van: ga stoïcijns en spartaans aan de slag en zet echt iets neer, in plaats van het steeds maar weer bij dromen te houden. Dat lukt het beste met een schop onder je kont en dat is precies wat MPOP biedt.

Heeft Simone Levie kortingscodes? Hier kun je de tijdelijke actieprijs pakken

Simone Levie heeft geen kortingscodes, maar kortingspagina’s uitgebracht voor haar MPOP Business School of Blue Circle. Er is dus een speciale actieprijs via een verborgen pagina (zie groene button), inclusief tijdelijke extra bonussen.

Wanneer je je nu inschrijft voor de MPOP Business School, profiteer je van een aantal aantrekkelijke bonussen. Zo biedt Simone Levie momenteel een dagelijkse groepssessie aan, waarin je al jouw prangende vragen kunt stellen en ondersteunt wordt in de dingen die jij moeilijk vindt. Bovendien krijg je via een andere bonus gratis toegang tot de templates in de contentbibliotheek. Het gaat hierbij om templates voor Facebook-advertenties, e-mails en webinars, die je helemaal kunt aanpassen op jouw persoonlijke voorkeuren en vervolgens direct kunt gebruiken.

De laatste bonus die we hier bespreken is de 30 dagen kick start. Dit is een versnelde cursus die jou helpt binnen slechts dertig dagen jouw eerste kleine programma op te starten. Je wordt hierbij in 9 stappen begeleid naar het opzetten van succesvol programma, waarbij je kosteloos profiteert van allerlei handige tips en adviezen.

Is het de moeite waard om te beginnen met de MPOP-actieprijs?

Als je via de reguliere link begint met MPOP, betaal je 6.050,00, maar via de speciale actiepagina betaal je een stuk minder. De betalingen voor de MPOP Business School Actieprijs zijn bovendien zo opgezet dat je eerst kunt beginnen met geld verdienen, voordat je begint met het betalen in termijnen.

Dat zit zo. Je betaalt bij de registratie voor de cursus eerst een startbedrag van €497,-. Vervolgens betaal je tien termijnen van €250,-, maar deze termijnen gaan pas drie maanden na aanvang van de cursus in. Ideaal dus als je wel wilt investeren, maar momenteel te krap bij kas zit om direct een groot bedrag neer te tellen.

Ook zitten er de speciale bonussen bij, die we daadwerkelijk waardevol vonden, waaronder:

 • Het MPOP Team (t.w.v. €20.000,-) Krijg iedere dag support van Simone’s uniek samengestelde team. Iedere dag staat er een groepscall op de planning op jou te helpen met je vragen, support of blokkades
 • Extra bonus: Alle copy paste Templates in de Contentbibliotheek (FB ads, mails, webinars) om zo over te nemen en je eigen draai eraan te geven.
 • Extra bonus: Toegang tot Simone’s unieke persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s (Challenge Yourself met: Fear Less Love More, Geld Programma’s, Mindset pogramma, Intuïtie programma)
 • Extra bonus: 30 dagen KICK start! Complete strategie – Na 30 dagen je gratis weggever en eerste (kleine) programma up and running: ready voor verkoop!

Dames, verwacht wel te gaan ‘nerden’

simone levie producten

Als de informatie in dit artikel je aanspreekt, is het een goed idee om een voorbeeld te nemen aan de succes-houding van Simone Levie. Die houding is echt nodig als jij ook succesvol wilt worden. Ze heeft namelijk alles behalve stilgezeten en ze heeft niet haar tijd weggegooid aan onzin zoals Netflixen, uitgaan, vage kennissen bezoeken en Tinderen. Nee, ze heeft een stabiele man, liefdevol gezin, enkele beste vrienden… en de rest van de tijd zit ze te nerden in haar bedrijf.

Wil jij net als Simone Levie je onderneming duurzaam te laten groeien, dan moet je een voorbeeld aan haar nemen en onmiddelijk stoppen met Netflixen en Tinderen. Het vergt wat discipline, maar uiteindelijk heb je ook daadwerkelijk je droom waargemaakt en ben je – zoals Simone het zegt – vet aan het verdienen.

Kom op dames, het gaat hier om het inspireren en helpen van vrouwelijke ondernemers. Daar hoort gewoon die discipline bij, want anders hoor je gewoon bij die grote massa vrouwen die alleen maar droomt maar niks doet. Gelukkig zit er daarom ook de coaching, accountability en actieve community bij de MPOP.

Gratis webinar van Simone Levie

Wij vonden het webinar ‘Maak Stap Voor Stap Jouw Online Programma’ van Simone Levie erg zinvol. We verwachtten eigenlijk een verkapte salespitch maar ze gaf verrassend veel tactieken en trucs prijs die ze voor haar eigen bedrijven inzet.

 • We waren verrast te zien dat het webinar daadwerkelijk een kijk-over-Simone’s-schouder-mee-tutorial is waarin de exacte stappen voorgedaan worden.
 • Bij het webinar zit een gratis e-boek met stappenplan voor het maken van een eigen online programma.
 • Je krijgt een extra checklist voor het schrijven van een goede salespage.
 • Simone legt ook wat technische tools en succesverhalen uit.
 • Het webinar gaat diep in op het exacte stappenplan dat jij nodig hebt om een online programma te maken.
 • Er wordt precies op een rijtje gezet welke tools ervoor nodig zijn.

Hoe kom je in contact met Simone Levie?

Als je intensief met Simone Levie en haar team samen wilt werken, dan raden we de MPOP aan, waarbij je persoonlijk gecoacht wordt naar jouw doelen als online ondernemer. Wil je daarnaast op de hoogte blijven van de nieuwste gebeurtenissen rondom Simone Levie en de MPOP Business School? Neem dan een kijkje bij de verschillende social media-kanalen, zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Heb je nog vragen? Dan kan je ook het contactformulier op de website invullen. Wij zijn in ieder geval erg onder de indruk van Simone Levie, haar MPOP-training en haar manier van trainen.

Onze review samengevat

ReviewMPOP van Simone Levie
SamenvattingOnline ondernemen met informatieproducten is eigenlijk de #1 manier om een financieel vrij leven te creëren. Simone Levie heeft dit niet alleen begrepen, maar ze kan het ook op ongelooflijk eenvoudige wijze uitleggen, waarbij ze ons echt via praktijkstappen naar een winstgevend online programma coachte. Absolute aanrader.
Review doorDe Redactie
Beoordeling9.4 (van de 10)
StartenStart hier met Simone’s gratis introductie-training over online ondernemen

Op jouw succes!