Is Huub Knapen een geschikte mentor om je te leren verkopen via Amazon? Dat is in ieder geval wat hij doet via zijn bureau ‘Next Level Opleidingen’. Is het een slim idee om Amazon-verkoper te worden en gebruik te maken van de Amazon-FBA-constructie – en is het een goed idee om dit van Huub te leren? Lees verder…

Alles wat je moet weten over de Amazon Opleiding van Huub Knapen

Het online verkopen van producten via platformen zoals Amazon en Bol.com is in de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Een groot deel van de mensen die deze sprong waagt, is echter niet goed genoeg voorbereid. Dit leidt ertoe dat veel van hen binnen korte tijd alweer gedwongen zijn het op te geven. Als jij wilt voorkomen dat dit ook bij jou gebeurt, is het een goed idee om eens een kijkje te nemen bij de Amazon Opleiding van Huub Knapen. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over Huub Knapen, zijn opleidingen en wat jij hieraan hebt. Lees dus snel verder.

Wie is Huub Knapen?

Huub Knapen is een enorm ambitieuze, jonge ondernemer. Hoewel hij net als al zijn leeftijdsgenoten naar school ging en een bijbaantje had, ontdekte hij al snel dat hij er alles aan wilde doen om te voorkomen dat hij net als zijn vader voor de rest van zijn leven lange dagen moest werken om genoeg te verdienen. Hij wist alleen nog niet wat hij nu kan doen om toch aan geld te komen. Daar kwam verandering in toen hij bij het bedrijf van zijn vader ging werken en talloze advertenties moest maken om één motoronderdeel te verkopen. Hij realiseerde zich dat het ook andersom kon: één advertentie om talloze producten te verkopen. Om dit idee verder uit te breiden stopte hij met zijn studie en ging hij zich fulltime verdiepen in de beste strategieën voor online marketing.

En met succes. Door producten goedkoop in te kopen via websites zoals Alibaba en ze vervolgens door te verkopen via Amazon, verdient hij inmiddels duizenden euro’s per maand. Het gaat hierbij veelal om kleine producten die niet al teveel geld kosten en het enige wat hij hiervoor nodig heeft is een internetverbinding en een goed doordachte strategie. Maar het bedenken van deze strategie is nu juist het lastige. Er zijn namelijk ontelbaar veel mensen die op dezelfde manier geld willen verdienen en je moet ervoor zorgen dat juist jouw product op de eerste pagina terechtkomt. Door veel te experimenteren weet Huub inmiddels precies wat hiervoor nodig is.

Deze ervaring en kennis wil hij graag overdragen op anderen. Daarom heeft hij de Amazon Opleiding opgestart, die volledig gericht is op het helpen van ambitieuze ondernemers bij het verkopen van producten via Amazon. Voordat we hier verder op in gaan, vertellen we je eerst graag wat meer over waarom Amazon hier nu juist het uitgelezen platform voor is.

Onze videoreview over Amazon Next Level & Huub Knapen

Waarom Amazon?

Eén van de belangrijkste redenen om spullen te verkopen via Amazon, is het feit dat het één van de grootste handelsplatformen van de wereld is. Als je daarbij optelt dat de service sinds 2020 ook in Nederland beschikbaar is, begrijp je waarschijnlijk wel waarom Huub Knapen hier zo enthousiast over is. Daarnaast zijn er nog een aantal andere voordelen, zoals:

 • Wanneer je een verkoopaccount aanmaakt bij Amazon, regelen zij het verpakken en verzenden van de producten. Je bent dus weinig tijd en geld kwijt aan het aankoopproces zelf. In ruil hiervoor betaal je Amazon een deel van de winst die je maakt.
 • Ook het voorraadbeheer wordt door Amazon geregeld. Dit betekent dat je weinig risico’s loopt en ook niet bang hoeft te zijn dat je straks achterblijft met een enorme hoeveelheid producten die niemand wil kopen.
 • Doordat Amazon pas sinds kort beschikbaar is in Nederland, zijn vrijwel alle producten nog nieuw. Je kunt dus in alles de eerste zijn en zo binnen no-time een groot klantenbestand opbouwen.

Al met al zijn er dus meer dan genoeg redenen om je producten te verkopen via Amazon. Maar hoe ontdek je nu welke strategie het beste werkt voor jou? Dat leer je tijdens de Amazon Opleiding.

Over de Amazon Opleiding

Zoals eerder al werd gezegd, heeft Huub Knapen met de Amazon Opleiding slechts één doel: ondernemers helpen bij het opstarten van hun verkoopaccount op Amazon. Als je hier geïnteresseerd in bent, heb je de keuze uit drie verschillende pakketten: beginner, bestaand bedrijf en Amazon marketing agency. Hieronder leggen we je uit voor wie elk van deze opleidingen het meest geschikt is en wat jij er persoonlijk van kunt verwachten.

Beginner

Het Beginner-pakket is, zoals de naam al doet vermoeden, het meest geschikt voor ondernemers die nog helemaal aan het begin van hun loopbaan als verkopers staan. De opleiding begint dus helemaal vanaf de start. Je leert hoe je een eigen bedrijf opzet met weinig middelen tot je beschikking, hoe je bepaalt welke producten het meest winstgevend zullen zijn en hoe je deze kunt verkopen op Amazon. Het grote voordeel van dit pakket is het feit dat er geen enkele voorkennis vereist is. Iedereen kan hier instromen en direct aan de slag met het opzetten van een verkoopaccount.

Wanneer je je registreert voor deze opleiding, kan je ervoor kiezen per maand te betalen of in één keer het gehele bedrag over te maken. In het eerste geval betaal je normaal gesproken €397,- per maand. Bij de eenmalige betaling is dit bedrag €. Er zijn echter regelmatig aanbiedingen, dus het is altijd verstandig om de website goed in de gaten te houden om te kijken of je kunt profiteren van aantrekkelijke kortingen.

Bestaand bedrijf uitbreiden

Als je kiest voor de opleiding Bestaand bedrijf uitbreiden, stroom je een stapje verder in het proces in. Dit is dus geschikt voor mensen die al een eigen bedrijf hebben, maar dit graag naar het volgende niveau willen brengen. Tijdens deze opleiding leer je onder andere meer over de volgende onderwerpen:

 • Het integreren van een bestaand productassortiment op Amazon.
 • Het adverteren en promoten van de aangeboden producten.
 • Het automatiseren van het verkoopproces.
 • Het bereiken van zoveel mogelijk potentiële klanten.
 • Alles wat je moet weten over regels en richtlijnen met betrekking tot belasting in Europa.

De opleiding Bestaand bedrijf uitbreiden is verkrijgbaar voor een maandbedrag van €. Kies je voor een eenmalige betaling? Dan betaal je €.

Amazon marketing agency

De laatste opleiding heeft een iets andere insteek dan de bovengenoemde opties. Met de Opleiding Amazon marketing agency leer je namelijk hoe je Amazon kunt gebruiken om geld te verdienen, zonder hier zelf geld in te investeren. Tijdens de cursus leer je namelijk tot in de kleinste details hoe Amazon en vooral ook verkopen via Amazon werkt. Deze kennis kan je vervolgens inzetten om je in te laten huren door andere bedrijven. Je gaat vervolgens aan de slag met het opzetten en beheren van een Amazon-account voor dat bedrijf en helpt hen daarmee de omzet snel en effectief te verhogen.

Ook voor deze opleiding gelden de bovenstaande tarieven.

Wat kan je verwachten?

ervaringen over de Amazon Opleiding Huub Knapen

Nu je weet welke opleidingen Huub Knapen via Next Level Opleidingen aanbiedt, vertellen we je graag meer hoe zo’n opleiding precies in elkaar zit. Hieronder volgt een kort overzicht van de verschillende dingen die je van elk van de bovenstaande opleidingen kunt verwachten:

 • Je krijgt levenslange toegang tot de cursus. Als je je kennis over dit onderwerp dus over een paar jaar wilt opfrissen, heb je nog steeds toegang tot alle hulpmiddelen.
 • Je krijgt gedurende de gehele opleiding 1-op-1 begeleiding van Huub. Mocht je dus vragen of opmerkingen hebben over de lesstof, kan je altijd een berichtje sturen. Je ontvangt dan binnen 24 uur een reactie.
 • Je krijgt toegang tot de Amazon Seller Community VIP. Deze community is de ideale plek om in contact te komen met andere verkopers en ideeën uit te wisselen.
 • Je krijgt toegang tot een wekelijkse Q&A-sessie met Huub en de andere cursisten. Dit is niet alleen handig om je eigen vragen te stellen, maar geeft je ook de mogelijkheid om te leren van de ervaringen van anderen.
 • Je krijgt toegang tot evenementen met andere cursisten. Dit is niet alleen heel leerzaam en inspirerend, maar ook hartstikke gezellig.
 • Je krijgt een enorme boost aan motivatie. Omdat Huub Knapen je niet alleen leert welke stappen je moet zetten om winst te maken, maar ook aandacht besteedt aan het ontwikkelen van een goede mindset, zal je merken dat je op zowel de korte als de lange termijn veel gemotiveerder bent om tijd en geld te investeren.

Plus- en minpunten van de Amazon cursus van nextlevelamazon

Als verkoper kan je flink verdienen door op grote webshops te verkopen zoals bol of Amazon. Die laatste is vooral aantrekkelijk omdat Amazon overal zit en daarmee een gigantische afzetmarkt heeft. Maar hoe krijg je toegang tot al die potentiële klanten? In dat geval moet jouw Amazon-kennis naar de next level. Nu zijn er in Nederland veel aanbieders van cursussen en trainingen en Next Level Amazon is daar een van. Zij richten zich op hoe je het meeste haalt uit je partnerschap met Amazon en hoe je de beste marges haalt. Zij houden ook rekening met verschillende soorte ondernemers die met Amazon in zee willen gaan. De vraag is of het de juiste keuze is als jij je Amazon vaardigheden wil verbeteren. Lees hier onze opsomming en ontdek het zelf.

Pluspunten

✅ Gericht op verschillende ondernemers, van starters tot bestaande bedrijven en daarom voor ieder wat wils.

✅ Houden de trends goed bij en stemmen hun cursussen en trainingen daarop af zodat je altijd up to date bent.

✅ Coaching van een expert (Huub Knapen) op het gebied van e-commerce met Amazon.

✅ Evenement om in contact te komen met andere cursisten, ideeën uit te wisselen en te netwerken.

Minpunten

❌ Hoog prijskaartje waar je even voor moet sparen. Als je Amazon-bedrijfsactiviteiten eenmaal in de lucht zijn, haal je het er heel snel uit.

Ervaringen & reviews van anderen

RecensentSamenvatting van de review
De GeldwolfIn de review komt naar voren dat de prijs fors is, maar dat je die met voldoende verkopen snel terug kunt verdienen. Je krijgt alle tools in handen om een e-commerce bedrijf te starten. De cursus is geschikt voor beginners die nog helemaal geen kennis van e-commerce hebben.
CursusreviewDeze reviewer vindt de cursus uitgebreid en duidelijk. Bij problemen werkt de klantenservice prima. Hiervoor kun je ook op het forum terecht. De reviewer is al gestart met verkopen via Amazon en er komt al wat geld binnen.
Veelreviews.nlJe leert stapsgewijs handelen via Amazon en dit proces wordt duidelijk uitgelegd. De cursus wordt regelmatig ververst en hiervoor betaal je niks extra. Soms had er wat meer diepgang in een module mogen zitten. De prijs is hoog, maar de reviewer geeft aan dat je in termijnen kunt betalen als je de cursus toch wilt doen.
123 KlantervaringenHet voordeel van de cursus is dat je ook zonder ervaring of technische kennis een webshop via Amazon leert starten. Wie al via Bol.com handelt, kan deze cursus ook interessant vinden. Er zijn verder veel bonussen beschikbaar en gecoacht worden is prettig. Vergeleken met andere cursussen worden de kosten hier laag genoemd.
De ReviewbaasDe trainer heeft kennis van zaken en legt op een prettige manier de materie uit. De cursus is geschikt voor beginners, waar dat bij andere cursussen niet het geval is. Als je via Amazon wilt verkopen, is de cursus een aanrader. Ook de klantenservice is de moeite waard.
Allemaal ReviewsDe materie wordt stapsgewijs in video’s uitgelegd. Je kunt iemand letterlijk mee volgen en het meteen zelf toepassen. Deze reviewer is bijzonder enthousiast over het forum, omdat je daar geholpen wordt bij vragen. Daarnaast is de cursus in het Nederlands en dat is fijn.
DD ReviewsAlle punten scoren 5 van 5 sterren, behalve de prijs. Gemiddeld geeft de reviewer de cursus een 4,9 van 5 sterren. Hij noemt het zelfs de beste Amazon cursus van Nederland. Het stappenplan is duidelijk en de video’s zijn uitgebreid. Ondanks dat er een flink prijskaartje aan de cursus hangt, is de cursist toch tevreden.
E-com ReviewsDe prijs is ook bij deze reviewer een nadeel, maar er wordt benadrukt dat je de BTW terug kunt vragen. Er is geen minimaal instapniveau om de cursus te kunnen volgen. De klantenservice is daarnaast goed bereikbaar.

Conclusie van onze review

Kortom, de Amazon Opleiding biedt alles wat je nodig hebt om snel aan de slag te gaan en winst te maken als verkoper op Amazon. Dat je daarbij ook nog een stukje zelfontwikkeling meepakt, is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen.

ReviewAmazon Next Leven Opleiding van Huub Knapen
SamenvattingHuub Knapen legde ons via de groepscoaching en instructievideo’s op bekwame wijze uit hoe het Amazon-spelletje werkt. Dit was niet alleen interessant, maar ook direct praktisch toepasbaar.
Review doorDe Redactie
Beoordeling8.6 (van de 10)

Meer informatie & de cursus kopen

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Amazon Opleiding of Huub Knapen? Zorg dan dat je de verschillende social media-kanalen in de gaten houdt (Instagram, Facebook en LinkedIn).

Heb je vragen of wil je graag meer informatie over de opleiding ontvangen? Huub Knapen en zijn team reageren ook snel en volledig op e-mails.