Wil je starten met een bedrijf of ben je al begonnen, maar zoek je een boost voor je bedrijfsactiviteiten of dagelijkse ritme? Tibor kan je op weg helpen en het verschil maken, door je weer perspectief te geven en je mindset te verbeteren. Zijn de programma’s van Tibor een zinvolle, effectieve en verstandige keuze? Lees verder voor onze review en ervaringen…

Zoekend naar de perfecte balans tussen werk en privé kwam ik bij Tibor terecht

Alles gaat met ups en downs: het leven, relaties, je werk, enzovoort. Voor creatieve mensen of personen met uitgesproken ambities, schuilt hier een groot gevaar in, want je wilt niet dat die creativiteit uitgeblust wordt of de ambities ondersneeuwen en naar de achtergrond verdwijnen.

Om mezelf te motiveren en ook alert te laten blijven, kwam ik terecht op de website Tibor.nl. Om niet eindeloos alleen maar in hetzelfde kringetje te blijven ronddraaien, besloot ik mezelf een ontsnapping cadeau te doen. Dat had natuurlijk ook een weekendje in de Ardennen kunnen zijn, maar ik wilde wel weer met focus en nieuwe energie terugkeren.

Wat me in eerste instantie aansprak was de no-nonsense aanpak, al vroeg ik me af hoe lang het effect van mijn deelname stand zou houden.

Waarom reviewen we vandaag Tibor.nl?

Vanuit mijn eigen enthousiasme over wat ik had gelezen op de website, startte ik met mijn speurtocht naar het ideale coachtraject met Tibor. Ik wilde vooral ontdekken hoe ik vanuit een ander perspectief naar mijn bedrijf en mijn leven kon leren kijken, zodat de kansen die op mijn pad kwamen weer zou zien en zou durven aangrijpen.

Daarnaast geloof ik heilig in je eigen kansen creëren, maar daarvoor was weinig ruimte meer in mijn drukke agenda. Even een serieuze reset onder professionele begeleiding zou me goed doen.

Waarom het selectieproces van een training of coach zo ontzettend belangrijk is

Wanneer je eenmaal de stap gaat zetten om coaching in te schakelen, moet je open staan voor alles wat er daarna gebeurt. Je moet eerlijk naar jezelf durven zijn, terug kunnen kijken naar wat je goed hebt gedaan, maar zeker ook naar wat beter had gekund.

Je moet kunnen reflecteren op alle facetten van je leven, zeker niet alleen naar de bergen werk die je verzet of wat er op je bankrekening staat. Daarnaast zijn er verschillende soorten coaches en daarbij moet je je sterk afvragen welke aanpak en welke inhoud je echt verder gaat helpen.

Coaching is namelijk niet altijd goedkoop en zeker niet altijd leuk. Je zult dingen ontdekken die je liever niet onder ogen had willen zien, daarom is de juiste coach en het beste programma vinden best een uitdaging.

Is de aanpak van Tibor wel de juiste? Worden de principes van de special forces niet een doodgewone drill?

Een drill of exercitie? Daar zat ik zeker niet op te wachten. Iemand mag best streng en confronterend zijn, want dat zijn we zelf vaak niet als we ons ego te veel op de voorgrond laten zijn. Maar er is streng en streng.

Gelukkig ontdekte ik dat er een heel team aan kundige mensen achter Tibor.nl steekt. Dat maakte voor mij een groot verschil uit, want ik had echt behoefte aan expertise en een helikopterblik. Hierdoor was ik eigenlijk gelijk overtuigd van het feit dat al het aanbod van Tibor.nl een goede fundering had.

Wat belooft Tibor.nl allemaal en zijn deze beloften eigenlijk wel realistisch?

 • De programma’s van Tibor beloven je in beweging te brengen. Hoe lang zou deze fase dan stand houden? Eenmaal terug in je eigen omgeving en achter je eigen bureau kan die “beweging” weer snel wegzakken.
 • De belangrijkste kernwoorden zijn: “Cash op de bank, rust in je kop en zin in je dag”. Het is maar de vraag of welk programma of coachtraject dan ook dit wel kan garanderen.
 • Het belooft minder stress door structuur en overzicht te creëren. Heb je daar dan zo’n duur programma voor nodig? Of is er meer?

Langs welke lat hebben we het aanbod van Tibor.nl gelegd?

Naar onze mening zou elke coach of elk coachtraject op zijn minst het volgende moeten bevatten:

 • Begeleiding die zich karakteriseert door: ervaring, opleiding, empathisch vermogen, energiek
 • Programma’s die in het teken staan van: tools waar je gerichte uitleg bij krijgt om er thuis mee verder te kunnen werken, realistische oefeningen die nieuwe competenties en inzichten opleveren, een combinatie van luchtigheid (andere omgeving) en doortastendheid (effectief)
 • Op elk niveau kunnen schakelen, van startende zzp’er tot teammanager van een grote multinational en alles daartussen

Hoe kunnen wij Tibor.nl goed reviewen?

We hebben alle mogelijkheden van Tibor.nl goed doorgenomen om uiteindelijk zelf een keuze te kunnen maken aan de hand van de inhoud die beschreven werd. Daarnaast is gekeken naar wat de coaching kost en hoe lang hiervoor uitgetrokken dient te worden. Uiteindelijk moest het wel ergens in de agenda kunnen passen.

Wat heeft Tibor en zijn team aan experts allemaal te bieden en wat kost het?

Om een duidelijk overzicht te creëren is er onderstaande tabel, maar check altijd de website voor het laatste aanbod:

Aanbod en vormDuurKosten
Tactische meeting – online2 uur20 euro
Operatie Bulletproof – online9-13 weken300 euro
Operatie Doorbraak – retreat3 dagen + terugkomdag4.750 euro
De Raad – op kantoor2,5 uur2.500 euro
Operatie Eenheid – op locatieNederland: 3 dagen Spanje: 4 dagenMaatwerk: Vanaf 800 euro per medewerker/per dag
Project Hemera – brief + journal90 dagen75 euro per maand
Antivirus – online15 minuten per dag, 8 modules in ongeveer 2 weken100 euro

Alle prijzen die vermeld zijn, zijn exclusief BTW. Bij Project Hemera moet nog toegelicht worden dat je hier een maandelijks abonnement afsluit en zo lang je lid blijft, ontvang je ook de brief en elke 3 maanden een nieuw journal. Wanneer je een jaar betaalt, krijg je dus in totaal 12 brieven en 4 journals.

Wie is Tibor en uit wie bestaat het team?

Tibor Olgers is de persoon waar het allemaal mee begon. Hij heeft bij de special forces gewerkt en is daarna als business coach aan de slag gegaan. Alles wat hij in zijn leven heeft geleerd, komt tot uiting in het aanbod van Tibor.nl.

Daarnaast – en zeker niet onbelangrijk – zijn er nog: Bernd Mintjes, Mars Soons, Erwin van Beek en Ron Immink. Ieder brengen ze vanuit hun eigen unieke expertise waardevolle kennis en ervaring mee. Dat is ook wat de diverse programma’s zo bijzonder en geslaagd maakt.

Een toelichting op Antivirus

Je krijgt toegang tot 8 verschillende modules: het doel van het leven, het virus, het antivirus, vitaliteit, vermogen, vertrouwen, verbinding en weerbare vrijheid. Elke module bestaat uit een deel theorie en gerichte opdrachten. Op dit moment bestaat de aanbieding uit een aantal extra’s, zoals het Start Sterk Manifesto en een extra curriculum met video’s en overige bronnen.

Een toelichting op Operatie Bulletproof

Dit programma is gericht op startende ondernemers. Er zijn 9 modules die je in 9 weken doorloopt. De titels van de modules zijn: mission briefing, het target, het conflict, de werkwijze, het slagveld, het communicatieplan, de cijfers, de versterking en de verovering. Als bonus is er op dit moment een Complete Website Analyse. Deze bonus wordt uitgevoerd nadat je het gehele programma hebt afgerond.

Een toelichting op Operatie Doorbraak

Dit programma is naar onze mening ideaal voor zzp’ers. Deze all-inclusive retreat vindt op een unieke locatie plaats, waar je een druk programma krijgt dat al vroeg in de ochtend start. Er is ruimte voor de serieuze zaken (waaronder verdienmodellen, marketingplannen en branding), maar ook voor ontspanning (zoals meditatie en training). Met maximaal 14 deelnemers per retreat en vier coaches is er veel persoonlijke aandacht.

Een toelichting op Project Hemera

Zo lang als je lid bent, krijg je elke maand een persoonlijke motivatiebrief van Tibor. Elke drie maanden ontvang je een nieuw journal, waarmee je dan weer 90 dagen aan de slag kan. In het journal houd je je persoonlijke dagboek bij over diverse onderwerpen, zoals je acties voor die dag, je sportieve activiteiten, je maaltijden, maar bijvoorbeeld ook hoe je gevorderd bent of wat voor cijfer je een onderdeel geeft.

Welke concrete resultaten heeft Tibor.nl opgeleverd?

Na de retreat was er een gevoel herboren te zijn. Ik had weer energie, drive, enthousiasme, alsof ik een andere bril op had. Mijn bedrijfsactiviteiten – maar eigenlijk mijn hele leven – stonden weer in het teken van positiviteit. Mijn eigen omgeving was echter niet mee op retreat geweest en daardoor viel ik snel terug in oud gedrag en oude denkpatronen.

Hier is tijdens het programma aandacht aan besteed, waardoor ik met de tools en tips die ik had geleerd nu mezelf weer terug op mijn nieuwe pad kon brengen. Die kleine omwegen zorgen ervoor dat ik me bewust blijf van wat ik heb geleerd tijdens de retreat en hoe ik aan mijn doelen wil blijven werken.

Ik heb nieuwe ideeën voor mijn bedrijf die ik al in gang heb gezet. Er is meer rust in wat ik doe, doordat ik me niet meer door alles uit balans laat brengen. Ik heb weer de regie en ik bepaal wat ik belangrijk vind en hoe ik dat vormgeef.

Is Tibor.nl het geld waard?

Natuurlijk hangt er aan een retreat van een aantal dagen een ander prijskaartje, dan aan een meeting van 2 uurtjes. Het gaat hier echter totaal niet om de prijs, maar juist om wat je uit het aanbod van Tibor wilt halen. Hiervoor moet je een helder beeld hebben van hoe je er voor staat en waar je naar op zoek bent. Zonder enig gevoel van richting, denken wij dat alle programma’s van Tibor.nl er enorm aantrekkelijk uitzien.

De voor- en nadelen van Tibor.nl

Voordelen

 • Bij een (te) drukke agenda kun je kiezen voor een online programma of meeting, waardoor je geen tijd kwijt bent door naar een locatie te moeten reizen.
 • De retreats zijn intensieve dagen waar je veel kennis en nieuwe vaardigheden aan overhoudt.
 • Alle coaches brengen hun eigen, waardevolle expertise mee, waardoor je vragen altijd door iemand met ervaring beantwoord kunnen worden.
 • Er zijn altijd mogelijkheden bij Tibor.nl, want er is een programma voor zowel de ruime als krappe beurs.

Nadelen

 • Hoe aanlokkelijk de retreat in Spanje ook is, deze zal niet voor iedereen te betalen zijn en dat terwijl een totaal andere omgeving je juist heel goed kan doen.
 • Als jij iemand bent die het moeilijk vindt om online te luisteren, deelnemen en ontwikkelen, kunnen de online programma’s voor jou minder geschikt zijn of minder opleveren dan je had gewenst.

Hoe wij Tibor.nl scoren

Wij denken dat Tibor en zijn team echt kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van zowel de mens als het bedrijf waar die persoon werkt of aan het roer staat. Wij raden het aanbod aan vanwege de diversiteit in inhoud, vorm en prijs. Waar wij vooral over te spreken zijn is het team aan experts dat Tibor ondersteunt bij zijn activiteiten. De bonussen zijn niet direct waar je het voor doet en toch kunnen ze nog wat extra’s bieden, zoals bijvoorbeeld de check van je website.

Uniek voor deze tijd vinden wij Project Hemera en hier zullen veel mensen behoefte aan gaan hebben volgens ons. Juist even afstand nemen van alle digitale middelen en voor het lezen van een brief gewoon eens rustig gaan zitten en de tijd nemen, doet wonderen. Ook zal het dagboek bij velen in de smaak vallen, want het spitst zich niet op een enkel element toe, maar omvat je hele leven. Wat je opschrijft en later terugleest, kan echt veel nuttige informatie opleveren.

Hoe uniek is Tibor.nl?

Er zijn meerdere retreats en coaches, maar de vraag is of ze zo doelgericht werken als die van Tibor. Alle ervaring van de teamleden en hemzelf weerspiegelen het aanbod op de website. Dit gaat veel verder dan de meeste concurrenten kunnen bieden. De kracht zijn in de bundeling en samenwerking.

Dagboeken zijn er ook meer, maar dezen zijn vaak wel maar gericht op een specifiek onderwerp. Het gaat dan alleen om je mindset, of alleen om het helder krijgen van doelen op werkgebied. Het totaalplaatje is dan lastiger te vinden, terwijl dat je je juist zo veel kan leren.

Waarom niet gewoon op internet goede bronnen raadplegen?

Coaching is een bijzonder vak. Als je nadenkt over een coachtraject – of iemand raadt het je aan – dan sta je er voor open dat iemand anders je een spiegel voor mag gaan houden. Coaching draait dus vooral om interactie. Iemand hoort, ziet, voelt wat jij zegt en doet (verbaal en non-verbaal) en reageert hier bewust op. Hij koppelt terug, stelt vragen, vraagt door en is niet tevreden met het eerste het beste dat uit je mond komt.

Internet is voor veel zaken een prima startpunt voor je ontdekkingsreis naar een beter en mooier werk- en privéleven, maar het kan een goede coach nooit vervangen.

Voor wie is Tibor.nl geschikt?

Iedereen die op zakelijk gebied uitdaging of richting nodig heeft, kan een programma bij Tibor en zijn team vinden dat uitkomst biedt. Je moet er klaar voor zijn om de mouwen op te stropen en je handen vuil durven maken. Bij de retreats kan dat letterlijk genomen worden wanneer je buiten met een activiteit bezig bent, maar voor het grootste deel gaat je brein weer aan de slag.

Wat is er nodig om je deelname aan een activiteit bij Tibor te laten slagen?

Zoals al eerder gezegd moet je er klaar voor zijn en tijd voor kunnen vrijmaken. Elk programma vraagt iets van je en daarom doe je natuurlijk ook mee, maar je moet wel enigszins weten waar je aan begint en waar je voor wilt gaan. Zoals de Engelsen treffend kunnen zeggen: “It’s not a picknick”, want je moet er echt iets voor willen doen, niet alleen tijdens het programma, maar juist ook daarna.

Stappenplan vooraf en tijdens je deelname aan Tibor.nl

Begin bij het begin en bepaal wat je eigenlijk wilt bereiken door iets van coaching in te gaan zetten. Zodra je dit helder hebt, valt een aantal mogelijkheden bij Tibor.nl op dit moment af. Misschien komen die later weer in beeld als jij en je bedrijf gegroeid zijn en dan komen ze vanzelf weer op je pad.

Zodra je hebt gekozen voor een programma, ga je nadenken over je verwachtingen. Onderzoeken tonen aan dat ergens aan deelnemen zonder enige vorm van voorbereiding misschien wel ontspannen is, maar dat het uiteindelijk minder oplevert, omdat je niet stil hebt gestaan bij wat het voor jou moet opleveren.

Daarnaast kun je bij jouw verwachtingen en als je nog twijfelt, contact opnemen om te checken welke activiteit het beste bij jou en je bedrijfssituatie past.

Wat zijn de ervaringen van anderen met Tibor.nl?

 • Onlinegeldcursus.nl is te spreken over de inhoud en structuur van het Antivirus programma.
 • Dereviewkoning.nl is laaiend enthousiast over Antivirus en raadt vooral de challenges aan.
 • Onlinevibes.be vindt Antivirus prettig, omdat je in korte tijd veel kunt bereiken.

Kortingen of extra’s van Tibor Olgers

Op diverse momenten zijn trainingen voor een gunstiger bedrag te reserveren van de oorspronkelijke prijs. Hiervoor moet je er snel bijzijn, want er wordt natuurlijk nooit vermeld wanneer de oude prijs weer verrekend wordt.

Daarnaast zijn er vele extra’s of bonussen die nu onderdeel van een pakket zijn en later misschien los verkocht kunnen gaan worden.

Gratis media over Tibor

Tibor Olgers heeft op YouTube zijn eigen kanaal waar hij inzoomt op de vraag hoe je gelukkig en succesvol wordt. Elke week verschijnt er een nieuw filmpje waarin een thema centraal wordt gesteld. Er zijn vijf verschillende playlists waar je aan kunt herkennen wat voor jou de meest interessante filmpjes zullen zijn. Klik hier voor meer info.

Conclusie: wel of niet bij Tibor aankloppen voor business coaching?

Aangezien zich een gedreven en kundig team achter Tibor geschaard heeft, is elk programma dat op Tibor.nl vermeld staat volgens ons de moeite meer dan waard. Er is voor ieder wat wils. Je bereikt concrete resultaten en dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Op jouw zakelijk succes!