Hoe betrouwbaar en kwalitatief is Plazatalk van Bas Urlings? E-commerce expert Bas Urlings heft een bijzonder en inspirerend verhaal. Hij wordt ook wel de ‘ondernemer op slippers’ of ‘4-hour workweek guru’ genoemd. En dat is allemaal niet voor niets. In dit artikel vertellen we je meer over het levensverhaal van Bas Urlings, zijn hoogte- en dieptepunten en zijn succesvolle online platform Plazatalk.

Wie is Bas Urlings? En is zijn bedrijf Plazatalk legitiem?

Bas Urlings werd geboren in het Zuid-Limburgse Heerlen. Als kleine jongen had hij talloze dromen, maar de grootste was toch wel het runnen van een bedrijf met zijn laptop in zijn rugtas. Om deze droom waar te maken, is hij in eerste instantie een aantal jaren in de horeca gaan werken. Hierna begon het reizen. Van Afrika tot China, waar hij pas echt de mogelijkheden van e-commerce begon te ontdekken.

Toen hij eenmaal weer thuis was, begon hij met het opzetten van verschillende e-commercebedrijven. Dit ging niet altijd eenvoudig. In de beginjaren was het vooral heel veel hard werken en relatief weinig verdienen. Dat had mede te maken met het feit dat Urlings geen geschikte zakenpartner wist te vinden. Desondanks bleef hij doorzetten, wat uiteindelijk leidde tot het opzetten van meerdere webwinkels. Deze bleken enorm goed te draaien, wat pas echt het startsein gaf tot zijn succesvolle carrière als ondernemer.

Zijn ondernemingen gingen steeds beter lopen en na een tijdje had Urlings zelfs genoeg inkomsten om een aantal kantoorruimtes te huren en personeel in dienst te nemen. Nu zou je denken dat je vanaf dat moment veel tijd op het kantoor gaat doorbrengen. Het bedrijf houdt zichzelf immers niet draaiende. Bas Urlings dacht daar anders over. Hij besloot juist in deze tijd samen met zijn vrouw op wereldreis te gaan.

Gedurende twee jaar gingen ze met zijn tweeën talloze landen af, wat ervoor zorgde dat zijn jongensdroom werkelijkheid werd: hij runde een bedrijf met enkel de laptop in zijn backpack. Nadat ze terugkwamen van de reis, was het tijd om het gezin uit te breiden. Er kwamen twee kinderen, maar dit zorgde ervoor dat Urlings op zoek moest naar een manier om meer tijd met hen door te brengen. Dit deed hij door zijn uren slim in te delen en de juiste mensen aan te nemen op zijn kantoor. Het resultaat: een 4-urige werkweek en een enorm winstgevend bedrijf.

Gratis toegang tot de all in Plazatalk-training: E-commerce Marketplace Mastery met STAP-subsidie

Onlangs werd Plazatalk in 2022 erkend als officieel opleidingsinstituut door de overheid. Hierdoor mag je je jaarlijkse 1.000 STAP-subsidie opmaken aan de grootste training van Bas Urlings: E-commerce Marketplace Mastery. Hierin komt al zijn kennis over e-commerce aan bod, zodat je alle platforms zoals Amazon, Bol en Shopify goed kunt inzetten.

Normaal kost onze All-in E-commerce course €1997 euro, maar door de STAP subsidie kan iedereen gratis toegang krijgen tot deze courses. Iedere Nederlander boven de 18 jaar heeft recht op de STAP subsidie: je hebt alleen een BSN en DigiD nodig..

Bas Urlings heeft deze course hiervoor geaccrediteerd. Mensen krijgen direct gratis toegang tot alles nadat ze hun subsidie succesvol hebben aangevraagd. De eerste stap is om het formulier in te vullen op de website van Plazatalk. Jij betaalt niks. Dat doet de overheid rechtstreeks aan Plazatalk.

Hoogte- en dieptepunten

Ondanks het feit dat dit een succesverhaal is, bestaat de carrière van Bas Urlings natuurlijk niet alleen maar uit hoogtepunten. Eén van zijn dieptepunten was zelfs zo heftig dat het er bijna voor zorgde dat de ondernemer failliet ging. Dit speelde zich af in de tijd dat Urlings met zijn vrouw door China aan het reizen was en had alles te maken met zijn advertenties op Google Adwords. Hij gebruikte deze service om de omzet van de verkoop van iPhone-accessoires te verhogen. Het probleem is echter dat je het woord ‘iPhone’ hier niet voor mag gebruiken.

Om dit te omzeilen veranderde Urlings het woord in ‘LPhone’ met een kleine letter ‘l’. Het verschil was amper te zien en dit ging dan ook een tijdje goed. Uiteindelijk volgde er echter toch een waarschuwing van Google, waarna de advertenties direct werden verborgen. Niks aan de hand dus. Tot het Adwords-account van Urlings werd geherwaardeerd, waardoor de verborgen advertenties weer tevoorschijn kwamen. Hoewel de advertenties dus niet meer actief waren, besloot Google toch het gehele account op te schorten.

Deze opschorting leidde tot enorme verliezen, oplopend tot tienduizenden euro’s. Dit kon niet lang doorgaan en terwijl Urlings dus in China zat, moest hij een manier bedenken om zijn bedrijf te redden. Dat deed hij met Gratiskoop. Dit is een concept waarbij mensen een product eerst moeten delen via sociale media, waarna ze het voor enkel de verzendkosten thuis ontvangen. Aangezien er nog een enorme voorraad aan producten in de warenhuizen lag, konden deze hier direct voor gebruikt worden. Het concept bleek een succes en het bedrijf was gered.

Deze gebeurtenis was desondanks wel een flinke eye opener voor Urlings. Hij had lange tijd al zijn tijd en geld geïnvesteerd in slechts één verkoopkanaal. Dit bleek erg risicovol en daar moest dan ook verandering in komen. Inmiddels zijn er talloze e-commercebedrijven met meerdere omzetkanalen. Een dieptepunt zoals destijds in China zal dus nooit meer voorkomen.

Zijn platform Plazatalk: kan Bas Urlings anderen echt helpen?

Naast het feit dat Bas Urlings zelf ontzettend veel geleerd heeft van zijn jaren als ondernemer, vindt hij het ook belangrijk om anderen te behoeden voor dezelfde fouten. Want waarom zou je deze cruciale informatie niet gebruiken om ambitieuze ondernemers te helpen succesvol te worden? Dat leidde tot de oprichting van Plazatalk. Plazatalk is een e-learning platform waarmee Urlings ondernemers aan de hand van e-commercestrategieën helpt hun doelen te bereiken.

Je kunt gebruikmaken van zowel gratis als betaalde services. Onder de eerste categorie vallen onder andere zijn blogs, die volstaan met tips, adviezen en informatie over het opstarten van je eigen e-commercebedrijf. Om je een idee te geven van wat je van deze bloggen kunt verwachten, hebben we er drie voor je uitgelicht:

 • 15 SEO-tips die iedereen zou moeten weten. SEO is enorm belangrijk om hoog in de zoekresultaten van Google te eindigen. Maar hoe behaal je nu eigenlijk een hoge SEO-score? En waarom is dat nu juist zo belangrijk? Dat lees je in deze blog.
 • In 5 stappen je eigen WordPress WooCommerce-webshop. In deze blog vind je alle informatie die je nodig hebt om je eigen WordPress WooCommerce-webshop op te zetten. Leer meer over WooCommerce en ontdek hoe je de webshop eindeloos uit kunt breiden.
 • 10 tips die je helpen bij het bereiken van financiële onafhankelijkheid. Deze blog gaat in op manieren om financiële onafhankelijkheid te bereiken. Je leest hier meer over het omgaan met geld, het maken van financiële en zakelijke plannen en het stellen van realistische doelen.

Dit zijn natuurlijk slechts enkele voorbeelden van de vele inspirerende blogs die je op de website van Plazatalk kunt vinden.

Voor- en nadelen van plazatalk

E-commerce is een goudmijn voor veel startende ondernemers. Tegelijk kan het ook een verwarrende wereld zijn als je nog niet helemaal weet hoe webshops werken en hoe je het beste leads binnen kan halen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel platforms die je een aanbod geven van trainingen, cursussen en netwerkmogelijkheden bieden voor een prijs. Plazatalk is daar een van en zij leveren strategieën en e-commerce methoden die je online bedrijf succesvol moeten maken. Daar houdt iedere ondernemer van maar hoe zit het met de haken en ogen? Lees het hier in deze opsomming van de plus- en minpunten.

Voordelen

✅ Een ervaren leverancier van e-learning cursussen die al meer dan 15 jaar actief is en de trends bijhoudt.

✅ Een grote community die je om advies kunt vragen maar die ook handig kan zijn om te netwerken.

✅ Een groot klantenbestand waardoor je ook deals kunt sluiten en toegang hebt tot potentiële kopers en verkopers.

✅ Een platform die alle ontwikkelingen nauwgezet volgt en daar gelijk hun cursusaanbod op afstemmen.

Nadelen

❌ Geen all-in abonnement: iedere cursus moet je apart kopen, en dat kan aardig oplopen in de kosten. Gelukkig moet je één businessmodel kiezen en daar vol voor gaan.

Ga zelf aan de slag met een cursus

Vind je de blogs interessant, maar ben je bereid om nog meer tijd en geld te investeren in het bereiken van financiële onafhankelijkheid? Dan is het een goed idee om een kijkje te nemen bij de verschillende cursussen die worden aangeboden via Plazatalk. Elk van deze cursussen is gericht op een specifieke vorm van e-commerce. Wij hebben de vier beschikbare pakketten voor je op een rijtje gezet.

Cursus verkopen op Amazon

Tijdens de Cursus verkopen op Amazon krijg je alle hulpmiddelen aangereikt die je nodig hebt om je eigen webshop op te starten. Je krijgt toegang tot handige templates voor het opstellen van een plan, checklists en videotrainingen met allerlei interessante informatie. De cursus bestaat daarnaast uit zes modules. Die zijn als volgt:

 1. Starten op Amazon. Wat is Amazon? Wat heb je nodig? Hoe maak je een account aan?
 2. Verkopen. Wat is FBA? Hoe regel je leveranciers? Hoe voer je winstberekeningen uit?
 3. Uitbreiden en samenwerken. Hoe stel je goede productpagina’s op? Welke taken kan je uitbesteden?
 4. Meer omzet via Amazon. Hoe verhoog je je ranking? Hoe bescherm je je voorraad?
 5. Geavanceerde salestechnieken. Hoe verkoop je producten met rechten? Hoe kan je producten het beste verpakken en voorbereiden?
 6. Multibundels. Wat is bundelen? Hoe stel je bundels samen?

Cursus verkopen via Bol.com

Deze cursus is in grote lijnen vergelijkbaar met het bovenstaande pakket. Het grote verschil is uiteraard dat de focus nu ligt op het verkopen van producten via Bol.com. Aangezien dit platform op belangrijke punten toch anders is dan Amazon, zijn ook de modules niet hetzelfde:

 1. Starterstraining. Hoe open je een (ver)koopaccount? Hoe voeg je meerdere producten toe?
 2. Content (optimalisatie). Hoe creëer je productfamilies? Hoe bepaal je de keywords?
 3. Service norm management. Hoe ga je om met retourneren en reviews? Wat moet je doen als je een waarschuwing krijgt?
 4. Financiën. Hoe stel je een factuur op? Wat moet je regelen qua belasting?
 5. LVB (logistiek via Bol). Hoe open je een LVB-account? Waar moet je op letten bij het labelen van producten?
 6. Adverteren. Hoe kan je het beste adverteren op Bol.com? Hoe gebruik je Google Adwords?
 7. Automatiseren. Waarom is automatiseren belangrijk? Hoe automatiseer je de orderflow?
 8. Bonus. Wat is de impact van de levertijd en conversie? Hoeveel verkopen je concurrenten?

Cursus Whitelabel-merk starten

Deze cursus richt zich volledig op het leveren van informatie over het starten van je eigen whitelabel-merk. Ook dit pakket is opgebouwd op basis van modules. In dit geval zijn het er vijf:

 1. Introductie private label (whitelabel). Wat is whitelabel?
 2. Product sourcing strategieën. Wat is de beste strategie voor inkopen? Hoe ga je om met concurrentie?
 3. Order proces Alibaba. Waarom is het belangrijk om de Chinese cultuur te begrijpen? Hoe betaal je op Alibaba?
 4. Je merk verkopen via Amazon. Wat is FBA? Hoe kan je foto’s en bloggers inzetten?
 5. Marketing en sales. Hoe verhoog je de waarde van je product? Hoe krijg je goede reviews?

Cursus inkopen in China

Met deze cursus leer je de beste strategieën voor het inkopen van producten vanuit China. De cursus bestaat slechts uit twee modules, maar deze zijn wel zeer uitgebreid en behandelen alle nodige onderwerpen:

 1. De import Bijbel. Wat is de beste manier van inkopen? Wat zijn de algemene producteisen? Hoe kan je je bestelling monitoren?
 2. Invoerrechten en plichten. Wat zijn de geldende invoerrechten? Wat is een CE-keurmerk?

Praktische informatie over de cursussen

De cursussen kosten tussen de en de. Het team van Plazatalk is echter zo overtuigd van de kwaliteit van de opleidingen, dat voor elk van de cursussen geldt: niet goed, geld terug. Heb jij dus keihard je best gedaan om alles wat je hebt geleerd tijdens het traject toe te passen op jouw business, maar wacht je nog steeds op resultaten? Dan krijg je direct het geld teruggestort op je rekening.

Plazatalk-evenementen

Wil je naast de cursussen nog meer leren van Bas Urlings? Dan kan je ook een kickstart event bijwonen. Veel mensen hebben hier geweldige ervaringen aan overgehouden. Hierbij heb je op dit moment de keuze uit twee verschillende evenementen.

Gratis materiaal van Plazatalk

Gratis Boek – Nu of Nooit op Amazon >>

Webinar Kickstart Amazon in 4 stappen >>

Gameplan: Van 0 naar 1 Miljoen op Amazon >>

Amazon kickstart event

Dit is een zeer geschikt evenement voor iedereen die graag een bedrijf wil runnen zonder afhankelijk te zijn van een specifieke locatie. Of je nu voor het eerst begint met e-commerce of al een tijdje bezig bent maar nog niet de gewenste resultaten hebt behaald, hier leer je meer over wat je kunt doen om toch je doelen te bereiken. Om je een idee te geven van wat je kunt verwachten van het kickstart event, hebben we een kort overzicht gemaakt van een aantal voorbeelden:

 • Je leert hoe je de juiste mindset kunt ontwikkelen om jouw bedrijf succesvol te maken.
 • Je leert alles over Amazon: wat voor verkopers zijn er, hoe zet je een account op en welke strategieën kan je het beste gebruiken?
 • Je leert hoe je inkopen kunt doen in China.
 • Je leert hoe je ervoor zorgt dat jouw content hoog in de zoekresultaten eindigt.
 • Je leert hoe je succesvol een internationaal team opzet.

Zoals je ziet worden alle stappen besproken: van het opzetten van je bedrijf tot het uitbreiden ervan. Na afloop van het event krijg je bovendien toegang tot een uitgebreid pakket van hulpmiddelen, inclusief templates, e-books, workshops en een plekje in de Plazatalk-community.

Hier kun je je aanmelden >>

Amazon masters event

Het Amazon masters event kan misschien beter omschreven worden als een coachingsessie. Je krijgt namelijk maar liefst acht uur 1-op-1 tijd met Bas Urlings om al jouw doelen, obstakels en plannen te bespreken. Dit event is bedoeld voor ondernemers die al een stapje verder zijn met hun business. Je leert dus niet hoe je een bedrijf opzet, maar hoe je dit bedrijf naar een volgend niveau kunt brengen. Hoe kan je uitbreiden naar het buitenland? Waar moet je op letten als je een team samenstelt? Hoe geef je je verkoopcijfers een extra boost? Dit zijn allemaal vragen die Bas Urlings tijdens deze sessie voor jou kan beantwoorden.

Onze review samengevat

ReviewPlazatalk
SamenvattingWe waren erg verrast door de diepgang en de ondernemersgeest die de lessen overbrengen. En hoewel Bas Urlings niet heel spectaculair lesgeeft, vinden we zijn vibe geweldig. Zo zouden wij ook willen leven – en daarom nemen we Bas Urlings en zijn lessen dan ook graag als voorbeeld. Wat ons betreft zijn de cursussen van Plazatalk een absolute aanrader.
Review doorDe Redactie
Beoordeling8.9 (van de 10)
StartenBegin hier

Onze tip: krijg volledig toegang met je STAP-budget tot het all in e-commerce programma van Bas Urlings

Onze mening is erg positief over de kwaliteit en volledigheid van het aanbod van Plazatalk. Als je echt veel wilt leren over e-commerce, en als je het ook direct wilt toepassen, dan raden we aan dat je je aanmeldt voor het complete all in e-commerce programma van Bas Urlings. Deze is volledig gratis dankzij de jaarlijkse STAP-subsidie.

Op jouw succes!