Wie is Claudio Fray? Welk pad heeft hij afgelegd, waar staat hij nu en hoe goed vinden we zijn werk sinds zijn wederopstanding? In dit biografisch artikel onderzoeken we deze toonaangevende aanbieder van zakelijke diensten. Lees verder…

Claudio Fray – Waar begon deze expert op het gebied van Linkedin & Personal Branding?

Claudio is op het moment van schrijven – in 2023 – pas 28 jaar en wat een leven heeft hij al achter de rug. Op jonge leeftijd werd hij zelfstandig ondernemer en die vlam voor het ondernemerschap is daarna nooit meer gedoofd.

Hij startte in 2015 met het ontplooien van sportieve activiteiten door als personal trainer in Amsterdam zijn cliënten aan een gezonde leefstijl te helpen. Toen was het zijn doel om iedereen die van zijn activiteiten als sportondernemer gebruik maakte een betere fysieke en mentale staat te bieden. Bij sporten komen immers ook stofjes vrij die het geluksgevoel beïnvloeden en dat samen met een fitter lijf realiseren, zorgde voor zijn interne drive om alles uit de kast te halen.

Van dromen naar doen: van sportinstructeur naar Claudio’s eigen sportschool

Uiteindelijk heeft zijn sportieve en ondernemende insteek gezorgd voor een sportschool waar je niet omheen kunt. Deze sportschool stond helaas nog in de kinderschoenen toen corona als een bom insloeg. Door een bijzonder realiteitsgevoel merkte Claudio al snel dat het virus zijn startende sportschool de das om zou doen als hij geen actie ondernam en daarom koos hij ervoor zijn focus te richten op het vakgebied dat hem en zijn inspanningen als sportief persoon zo ver had gebracht: de wereld van online marketing.

Deze marketingwereld heeft er met Claudio meteen weer een gigantische kanjer bij, want hij weet als geen ander te goochelen met termen als SEO en copywriting. Als een van de weinigen weet hij dit op een natuurlijke manier te doen, zonder de karakteristieken van systemen en technieken niet uit het oog te verliezen die strenge eisen aan hedendaagse copy stellen. Claudio is ervan overtuigd dat zijn aanpak werkt en dat mag ook, want hij heeft met zijn kennis en kunde zowel de Content Lounge in Amsterdam als Het Team Juridische Zaken in Naarden goed op de kaart gezet.

Claudio Fray – toen en nu

Vanaf mei 2022 is Claudio Fray Growth Hacker en die term roept bij sommige lezers misschien vragen op. Wat doet of is een Growth Hacker en waarom zou je Claudio als Growth Hacker willen strikken?

Een Growth Hacker is iemand die je ondersteunt bij je marketingactiviteiten om exact die exposure te bewerkstelligen die de doelen van de organisatie helpen behalen.

Claudio valt positief op als LinkedIn- en Personal Branding Expert en een deel van zijn kennis en ervaring is te danken aan zijn opleiding bij The Power Business School. Hier heeft hij een MBA gehaald in bedrijfsstrategie, ondernemerschap, marketing, innovatie en digitale transformatie. Vooral dit laatste is waar je als bedrijf het verschil wilt kunnen maken en Claudio is als Social Selling Expert dan ook de beste die je in Nederland kunt vinden.

Soorten bedrijven die Claudio Fray als Personal Branding en Social Selling Expert inhuren

Bedrijven die Claudio in de arm nemen, hebben vooral een helpende hand nodig bij het professioneel inzetten van LinkedIn. Onder zijn vleugels is bij zowel sprekers, executives als commerciële teams, maar ook bij zelfstandig ondernemers het licht gaan branden. Dit doet hij allemaal vanuit het bedrijf waar hij nu werkzaam is: Sprints & Sneakers.

Dit is een organisatie die je aanwezigheid en groei op de bekende sociale media in een positieve spiraal brengt, waardoor je je niet meer hoeft af te vragen wat je wanneer en waar precies moet doen om je bedrijf onder de aandacht van je potentiële klanten te krijgen. Zodra je meer naamsbekendheid krijgt, zul je merken dat ook je business groeit. Bedrijven – klein en groot – weten Claudio dan ook te vinden om precies die juiste snaar te raken en dat is nogal een kunst tegenwoordig.

Het start volgens Claudio allemaal met een systeem

Wanneer je geen tijd of fut hebt om met LinkedIn aan de slag te gaan, is een systeem je reddende engel. Je hoeft dan namelijk niet na te denken over wat je precies op welk moment initieert. Het systeem is ontwikkeld om te volgen en Claudio zegt dat dit je als grote organisatie of kleine ondernemer gaat helpen om tijd en energie te besparen bij het inzetten van je sociale media kanalen. LinkedIn vormt hierbij de rode draad die als een constante factor in al je marketingactiviteiten aanwezig is.

Claudio Fray – realist in hart en nieren, maar met een positieve kijk op het leven

Dat het leven niet alleen rozengeur en maneschijn is, hoef je Claudio niet uit te leggen. Afscheid nemen van je levenswerk (de sportschool en personal coach zijn) doe je niet zomaar. Het is een soort rouwproces dat je doormaakt en het kost veel slapeloze nachten en tomeloze energie. Daarmee komen we meteen bij een punt aan dat deze man uniek maakt, want ondanks tegenslagen – die in ieders leven een rol zullen spelen – is hij niet bij de pakken gaan neerzitten. Zijn intrinsieke motivatie bracht hem verder in het leven en geeft hem ook het vertrouwen dat hij altijd op zijn pootjes terecht zal komen.

Allround Personal Branding Ervaring

Wie het genoegen heeft gehad met Claudio samengewerkt te hebben, heeft alleen maar lof voor hem. Woorden als gedreven, energiek, intelligent, mindset creator met humor en ondernemer pur sang lees je letterlijk over hem terug. Met een tikje van zijn magie kun je je online presence via LinkedIn een boost geven en extra leads creëren op momenten dat het nodig is. Maar ook als zaken goed gaan kun je Claudio Fray’s expertise inzetten om je business naar een hoger niveau te tillen. Stilstaan is achteruitgaan en daarom kun je er maar beter bovenop blijven zitten.

Eerlijkheid als basis voor de toekomst

Je wilt niet iemand die je naar de mond praat of iemand die je marketingactiviteiten in het verleden alleen maar bejubelt. Daar heb je niks aan en zet je op LinkedIn niet de juiste stappen mee. Je wilt iemand die recht voor zijn raap is en je in alle eerlijkheid durft te vertellen waar het op staat. Een goede coach – of dat nou een personal trainer, mindset coach of Personal Branding en Social Selling coach is – durft je feedback te geven.

Alleen op deze manier is groei mogelijk, bij jezelf en bij je bedrijf. Bij Claudio zit open en eerlijk zijn in zijn aard, maar hij verliest hierbij nooit diegene die hij voor zich heeft uit het oog. Hij observeert, is empathisch, is een echte communicator en vindt aansluiting aan bij jouw doelen, of dat nu op persoonlijk gebied of op ondernemingsvlak is.

In onze beleving is Claudio inderdaad de #1

Iedereen die zichzelf als entrepreneur, marketingafdeling of grote organisatie serieus neemt en LinkedIn als medium wil leren inzetten om consequente groei te bereiken, is bij Claudio aan het juiste adres. Je krijgt niet alleen een prettig karakter om mee te werken, maar ook een explosie (maar dan wel in de positieve zin van het woord) aan expertise en ervaring om Personal Branding en Social Selling nu eindelijk onder de knie te krijgen.

Materie die tot nu toe hocus pocus lijkt, wordt door Claudio Fray vertaald in passende acties en systematische inhoud die altijd vanuit je eigen bedrijfsfilosofie ontwikkeld wordt. Die leads volgen daarna vanzelf en dit stimuleert je om de aanpak van Claudio voort te blijven zetten tot al je doelen behaald zijn. Met Claudio Fray is zelfs the sky geen limit!

Bekijk de Linkedin-pagina van Claudio Fray.