Ook in jouw eigen omgeving zijn gemakkelijk een aantal top ondernemers te vinden. In dit artikel is een top 10 samengesteld van beste ondernemers van Eindhoven die jij wellicht voor je volgende klus wilt inhuren – of om door geïnspireerd te raken.

Waar moet een goede onderneming aan voldoen?

De waarheid is dat elk van deze bedrijven een solide basis hebben van een geweldige werkplek in termen van werkcultuur en betrokken personeel. Het is geen geheim dat een goede werkcultuur betrokken werknemers creëert die harder kunnen werken, productiever van aard zijn en minder kans hebben om hun bedrijf te verlaten. Maar naast goede werknemer omstandigheden, is het runnen van een succesvolle onderneming alleen mogelijk zolang er een sterke basis te vinden is.

Vertrouwen

Vertrouwen bestaat aan twee kanten en elke werknemer vertrouwt op elkaar om door bijvoorbeeld over elkaars rug te waken. Werknemers vertrouwen erop dat hun leiders hen leiden bij het nemen van de juiste beslissingen ten behoeve van het bedrijf. Werkgevers vertrouwen erop dat hun werknemers prioriteiten geven aan de bedrijfsdoelstellingen en dat ze altijd een goed bedrijfsimago vertegenwoordigen. Als een bedrijf de diensten van een ander bedrijf inhuurt, doen ze dit omdat ze vertrouwen hebben in de capaciteit die het bedrijf en iedere werknemer levert.

Betrokkenheid

Medewerkers zijn gefocust en willen uitdagingen op het werk aangaan en nieuwe vaardigheden en kennis opdoen. Een betrokken onderneming bevordert een probleemoplossende houding en een cultuur van eenheid. Langdurige medewerkers die een schat aan kennis en ervaring hebben, kunnen nieuwkomers op weg helpen en begeleiden. Goede ondernemers zorgen er ook voor dat ze de kring van vaste klanten dicht bij zich houden door van tijd tot tijd van elkaar te laten horen.

Transparantie

Elk bedrijf heeft zijn ups en downs. Transparantie is het delen van goede nieuws van een onderneming, evenals de problemen waarmee een onderneming kan worden geconfronteerd. Goede ondernemingen staan open voor suggesties en oplossingen voor problemen waarmee het bedrijf wordt geconfronteerd en zoeken voortdurend feedback van medewerkers en klanten om hun service te ontwikkelen. Deze transparantie wordt ook wel een open deur beleid genoemd.

Communicatie

De communicatie tussen medewerkers, managers en klanten is constant helder en nauwkeurig. Er vinden regelmatig informele gesprekken plaats tussen personeel, managers en eigenaren. Werknemers staan open voor advies wanneer er een probleem wordt geconstateerd of wanneer er een doelpunt is behaald.

Top 10 ondernemers van de regio Eindhoven

eindhoven beste ondernemers

1. Rudy van Beurden

Rudy van Beurden is een bom van positieve energie. Hij is de oprichter van het platform GAAF en hij is een dagvoorzitter en Trainer die zijn succes mede te danken heeft door zijn aanstekelijke charisma en enthousiasme. Rudy is in te huren voor zijn skills die onder andere presenteren, podcasten, pitches, public speaking en leiderschap omvatten. Hij heeft een TEDx talk mogen hosten waar hij het publiek meeneemt en activeert over het onderwerp van de ontwikkeling van spreken voor grote groepen.

Volgens Rudy van Beurden kan de wereld wel een dosis positiviteit gebruiken en dat begint uiteindelijk toch bij jezelf. Leer waar jouw kracht ligt en hoe je deze het beste kunt uitdragen om je omgeving (en je onderneming) weer positieve energie te geven.

Bekijk Rudy van Beurden op Linkedin

2. Björn Olaf Royd Cocu

Björn is een vakman op het gebied van ijs en wijn. Hij is de eigenaar van het bedrijf Intelligentia Taste Rooms en hij geeft daarnaast ook cursussen in Ijsbereiding aan het Ijscentrum. Hij heeft de opleiding virologie gestudeerd aan de Wijn Academie in Maarn en is sinds 2019 een professionele ijsbereider. Björn houdt van experimenteren en dat is terug te zien in zijn zaak Intelligentia Taste Rooms. In deze zaak zijn namelijk verschillende concepten en stijlen te vinden. Hij komt ieder jaar met 150 nieuwe ijssmaken uit en is daarin niet bang om iets nieuws of geks uit te proberen. Deze leergierigheid geeft hij als vakdocent over aan studenten aan het Ijscentrum.

Wil je professioneel met ijs of patisserie aan de slag gaan of iets anders in de voedingsindustrie gaan doen? Björn’s cursussen en coaching helpt je om het beste uit jezelf te halen en de kwaliteit van jouw ijs naar een hoger niveau te tillen.

Bekijk Björn Olaf Cocu op Linkedin

3. Linde ten Broek

Linde ten Broek is al meer dan 23 jaar een professioneel copywriter en heeft in deze jaren samengewerkt met kleine, maar vooral grote bedrijven om hun ideeën in woorden om te zetten. Haar expertise is dan ook om mensen te lezen zodat ze de verhalen van een ander kan aanvullen op een manier die aansluit bij de specifieke opdrachtgever. Van deze bijzondere skill heeft ze haar beroep gemaakt. Bedrijven, klein of groot, kunnen haar inhuren om achter de pure kern van hun speciale boodschap te komen en om deze in zorgvuldig gekozen woorden om te zetten.

Wanneer de pen van Linde ten Broek het papier raakt, ontstaan magnifieke teksten en boodschappen die verder reiken dan woorden vaak kunnen uitdrukken. Een persoon of bedrijf kan deze kwaliteiten van Linde nuttig inzetten. Ook mensen die aanstaand verdriet te wachten staat, krijgen door Linde’s begeleiding (individueel of samen) weer lucht en perspectief.

Bekijk Linde ten Broek op Linkedin

4. Wouter Twisk & Roel van Duijnhoven

Wouter Twisk en Roel van Dijnhoven zijn de eigenaren van het bedrijf Jouw Web. Jouw Web is een plek waar je terecht kan voor het ontwikkelen van een website. Het fijne van Jouw Web is dat je geen expert hoeft te zijn in websites bouwen. De site geeft namelijk verschillende professionele designs om uit te kiezen. Op deze designs kan je zelf zaken aanpassen, zoals kleur en typografie. Je krijgt zelf toegang om de website te vullen met informatieve tekst en afbeeldingen om het zo persoonlijk mogelijk te maken. Dankzij Jouw Web is het opzetten van een website voor iedereen een stuk toegankelijker en leuker.

Met de start van JouwWeb zijn Wouter Twisk en Roel van Duijnhoven een unieke weg in het Nederlandse websitelandschap ingeslagen. Zij hebben hun idee – om voor iedereen een betaalbare website mogelijk te maken – ten uitvoering gebracht zonder alle onnodige opsmuk.

Bekijk Wouter Twisk op Linkedin
Bekijk Roel van Duijnhoven op Linkedin

5. Inge Rathje

Inge Rathje is een mantelzorger voor haar moeder met dementie. Inge heeft 15 jaar ervaring en marktkennis opgedaan in de ICT sector en heeft een specialiteit in new business en relatiebeheer, met bijkomende kwaliteiten, waaronder netwerken, creativiteit, communicatie, innovatie, team opsteller en interesse in de medemens. Ze werkt momenteel als zelfstandig ondernemer waar je haar kwaliteiten kunt inhuren om jouw eigen onderneming te laten groeien.

Inge Rathje’s passie voor mensen straalt er vanaf. Wie hulp behoeft – en haar moeder is daarbij haar grootste fan – kan voor diverse takken van sport bij Inge terecht. Benieuwd hoe jij je onderneming weer op de rails krijgt en kunt excelleren? Inge ondersteunt jouw proces.

Bekijk Inge Rathje op Linkedin

6. Igor van Kaam

Igor van Kaam is de eigenaar van NLP in Holland en de mede-eigenaar van NLP in Eindhoven. NLP Holland is opgericht vanuit de visie om een beter leven te ontwikkelen door vrijheid in gedrag, gevoel, keuzes en gedachten te ontwikkelen. Het bedrijf bestaat al sinds 2004 en heeft sindsdien als meer dan honderden deelnemers met succes op weg geholpen op dit gebied. De klanten van NLP Holland zijn breed. Deze gaan van docenten tot sporttrainers en van verkopers tot managers.

Zit je tegen een burn-out aan te hikken (of een ander probleem) en ben je klaar om je leven eens goed onder de loep te nemen? Wil je NLP inzetten om je eigen coachvaardigheden uit te breiden? Igor van Kaam’s talent haalt het beste in je naar boven en laat je je doelen behalen.

Bekijk Igor van Kaam op Linkedin

7. MG productions

MG Productions is een design en video bedrijf waar je terecht kan voor verschillende services. MG productions bestaat momenteel uit een team van vijf gepassioneerde creatievelingen die allemaal een unieke en specifieke skill bezitten. In het portfolio van MG Productions is een reeks van opdrachten te vinden die de super professionele video skills van deze studio laten zien. Het succes van deze studio is wellicht alle faciliteiten die het aanbiedt. Je kan namelijk bij MG Productions terecht voor strategie, content productie, digital development en Branding en Design. De combinatie van Grafisch ontwerp en video-making zorgt er voor dat je bij MG productions terecht kunt om jouw bedrijf uniek op te kaart te zetten met professionele video en commercials die conceptueel sterk in elkaar zitten.

Het bijzondere en multidisciplinaire team van MG Productions weet een idee op unieke wijze om te zetten in treffend beeldmateriaal. Eerlijkheid en kwaliteit staan altijd voorop en dat levert content op waar klanten wat mee kunnen.

Bekijk Michael Gijselhart op Linkedin
Bekijk MG Productions op Linkedin

8. Marcel Lindic

Marcel Lindic is een creatieveling op het gebied van woorden en taal. Hij heeft daarom ook van zijn skill zijn beroep gemaakt, want hij gaat te werk als tekstschrijver. Hij is in te huren als tekstschrijver, redacteur, tekst voor websites, tekst voor brieven, tekst voor brochures en meer. Daarnaast geeft hij ook schrijf coaching zodat hij zijn kennis van dit vakgebied kan delen met anderen. Een paar klanten waar Marcel voor heeft gewerkt zijn de Zelfkrant, de meander en de Hartendames. Zijn slogan ‘verander je woorden, verander je wereld’ sluit helemaal aan bij zijn aanpak, want Marcel weet hoeveel impact een bedrijf kan creëren door de juiste communicatie te kiezen.

Schrijven is toch gewoon woorden in een zin achter elkaar zetten en ervoor zorgen dat de spelling, grammatica en interpunctie klopt? Iedereen kan toch schrijven? Ja, maar je hebt schrijven… en schrijven. Daar weet Marcel Lindic – ervaren allround tekstschrijver die zijn sporen verdiend heeft –alles van.

Bekijk Marcel Lindic op Linkedin

9. Egbert Teeselink en Joshua Schoenaker

Egbert Teeselink, programmeur, en Joshua Schoenaker, designer, zijn de mede-oprichters achter het bedrijf Talk JS. Talk JS is een bedrijf wat ondernemers en websites wilt voorzien van functies op online platformen, zoals chat rooms. Deze features kunnen normaliter maanden kosten om ontwikkeld te worden maar dankzij Talk JS is het mogelijk om ze binnen enkele uren op jouw website te hebben. Dit idee gaat dus volledig met de moderne en digitale tijd mee. Momenteel is Talk JS een start-up bedrijf met 6 werknemers in dienst wat al aantoont dat het een enorme groei heeft doorgemaakt.

Wordt het tijd om een chatfunctie toe te voegen aan je website of app? Met TalkJS hebben Egbert Teeselink en Joshua Schoenaker een unieke positie in de markt gecreëerd, omdat ze snel kunnen schakelen en rap resultaat leveren. Hun chat tool kan dag en nacht verschil uitmaken voor je digitale platform.

Bekijk Egbert Teeselink op Linkedin
Bekijk Joshua Schoenmaker op Linkedin

10. Glenn Donkers, Shelina Donkers en Sylvia Donkers

Sylvia, Shelina en Glenn Donkers zijn de oprichters achter het familiebedrijf The Latin Dance Studio. Wat voorheen begonnen is als ShelinaSalsa is uitgegroeid tot het bedrijf wat het tegenwoordig is. The Latin Dance Studio is een dans studio die zich focust op latin dansen. De missie is om een zo’n groot mogelijke doelgroep kennis te laten maken met het plezier dat achter latin dansen schuilt. Na meer dan 14 jaar ervaring is het zeker vast te stellen dat deze missie zeer zeker geslaagd is, want ze krijgen iedereen meegenomen in hun enthousiasme en passie.

Als ritme in je bloed zit en je bij een latin muziekje niet meer stil kunt blijven zitten of staan, kan The Latin Dance Studio een heerlijke uitlaatklep worden met zijn danslessen en dansfeesten. Glenn, Shelina en Sylvia Donkers krijgen zelfs de mensen zonder enig gevoel van ritme in beweging.